-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Nekem is megjött az a95x. Tetszetős kis gép. Tizenpár fokkal melegebb mint az X96max és ezzel nem megy nálam CE alatt a wifi. Semmit nem lát, gondolom ismeretlen wifi modul. Egyelőre ennyi
-
Csicsóka
őstag
NG vasakhoz összeállt az itt említett SD image.
CoreELEC-Amlogic-ng_emmc.arm-9.2.0-Generic.img
Semmi lényeges dologban nem különbözik a stabil 9.2 verziótól. Annak egy kibővített változata, ami ha csak simán SD-ről fut, az előtelepített Entware, és a /storage könyvtárba tett remote, és vfd fájlokkal bővült ki.
Az Entware alá bekerült néhány gyakran használt alkalmazás. Pld. flash-bench, iperf3, htop, mc, transmission-daemon.
Részletesen, ls .opt/binSSH buherátoroknak néhány parancs rövidítés, hogy 1xerűbb legyen az élet. Pld. reboot egy r leütésével, kikapcs=h, systemd-analyze=a, htop=ht, egy könyvtárszinttel vissza=. kettővel=.. előző könyvtár=p
Részletesen, cat .opt/etc/profile
A prompt direkt vörös (zöld helyett) ebben a rendszerben.
(Mert ha már színes, akkor a vörös a root színe)Telepíthető "felezős" módszerrel eMMC-re is, amikor az eredeti droid érintetlen marad, a data átméreteződik, és osztoznak fele, fele arányban.
A telepítés az installemmcsystem paranccsal indul.
Az Entware, és a remote, vfd fájlok is átkerülnek az eMMC-re.
Frissítés a szokott módon működik ekkor is.Következik a régebbi vasakra való megoldás.
-
Beni2360
félisten
válasz
mikrofon #62189 üzenetére
CE szempontjából teljesen mindegy melyiket veszed egyformán fut rajta csak a dtb.imb kiválasztásánál kell a 4Gb-st választani.
Na még azért az kimaradt, hogy gyári hűtőbordával (20x20x7mm) nem igazán egy kellemes box. Nekem nem volt rendesen felpasztázva és 75 C fokra felment 4K lejátszás közben. Újra pasztázva 65 C fok lett. most cseréltem ki egy 37x37x12mm-s bordára és 4K HDR-nél csak 60 c fok a CPU hőmérséklete. Most megy 40 perce a film. AZ 1TB HDD az szerintem még fog emelni a hőmérsékleten.
Ezt mindenképpen meg kell csinálni, hogy tartós maradjon a CPU.
Na ezek a mai fejlemények. -
mandju
senior tag
Ma nekem is megjött a vim3l htpc edition.
Este kipróbálom.Egy zappiti one 4k hdr-rel szemben küldöm "csatasorba"... kíváncsi leszek...
-
sziasztok!
találkozott már valaki olyannal, hogy a library cleanup extrém lassú?
negyed óra alatt kb a csúszka 10%-ig jut el.x96maxom van, coreelec 9.2.0, az egész rendszer nagyon reszponzív, minden más tökéletesen megy, a library update is hibátlan sebességgel fut le.
a source ráadásul egy usb-n csatlakoztatott 2,5"-os hdd, szóval a hálózat sem kavarhat be.
teljesen ötlet nélkül maradtam (a google barátom se segített), úgyhogy bármit szívesen veszek.
köszi,
red -
szabi__memo
nagyúr
S905x2 nightly CE. Linux date utc-t mutat gui jó időt, ami be van rendesen central Europe-ra állítva.
S905x/s912 central Europe date linuxban és a felületen is. 'jópofa' hiba -
Beni2360
félisten
válasz
mikrofon #62180 üzenetére
Ahogy olvasom a fórumot erre pont jó lenne a CE. - Igen, és a szokásos módon kell telepíteni ahogyan az összefoglalóban is le van írva. Megosztás meg biztos megy de momentán nem ez izgat a legjobban. Na megnéztem a megosztást és a másik boxnál pl a fájlkezelőben elmentettem a IP címet és azután onnan kiindulva tallóztam be a másik HDD-n levő Video majd elmentve a mappát vagy az egész meghajtót és máris lehetett nézni ami rajta van.
Van még ilyen box amibe HDD rakható, vagy csak ez az egy? - Nem nagyon dúskálunk a választékban.
Ez a távirányítós állítgatás - Ha figyelmesen olvasnál látnád, hogy az SD kártya írt rendszernél simán ment a táv. Az SSD-re íráskor rontottam el és ezért szenvedtem vele. Most már OK minden.
Össze tudnál dobni egy kis leírást, - Sajnos nem de minden le van írva az összefoglalóban és itt a topikban az éppen aktuális fw.
Valamint ha első körben a saját androidos kodi beállításaimat, - szerintem az androidos KODI picit más mint a CE de általában egyformák. Az alap beállítások mehetnek. A kiegészítőket külön kell a CE-re letölteni és beállítani tudtommal.
Hogy az ő igényi milyenek azt ő tudja, én semmiféle ficsőrt nem használok.
Nálam csak sima hálózati, néha USB lejátszás folyik. Nagy ritkán Yt. Nálam a CE alatt megy a 4k is. (HBO, Netlfix nés hasonlók nuku)
Egyelőre ennyi. Ha már meg van a box és valami nem ok akkor írjál és amit tudok segítek.
De a Decemberem eléggé behavazós lesz napközben. -
LógaGéza
veterán
válasz
nyirzoz #62178 üzenetére
Ha a HTPC-s kiadást rendelted, akkor semmi, alapból CE lesz az eMMC-n.
Ha nem azt, és Android lesz rajta, akkor Amlogic USB Burner Tool-al pillanatok alatt fel tudod írni a CE-t.blakey
Köszönöm, akkor türelmesen várok. Ha esetleg tesztelésben, vagy valamiben kell segítség, keress nyugodtan -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #62038 üzenetére
Nem kell kihúzni, power menüben tuti van restart vagy ha nincs playből letoltesz egy restart appot.
-
SunMount3r
nagyúr
-
mikrofon
veterán
válasz
Beni2360 #62164 üzenetére
Szia, egy ismerősömnek rendelnék ilyet vagy ehhez hasonlót és ráraknám a CE-t. Igazából 1TB-s HDD menne bele. Azon lenne a média tartalom. A HDD tartalmát szeretné az otthoni hálózaton is megosztani. Ezen kívül még online tartalmakkal próbálkozna.
Ahogy olvasom a fórumot erre pont jó lenne a CE.
Van még ilyen box amibe HDD rakható, vagy csak ez az egy?
Ez a távirányítós állítgatás csak az eredetivel az IR miatt nehézkes és a külön vásárolható hátoldali billentyűzetes légegér, amihez van egy kis usb-s vevő, gond nélkül megy? Vagy mindkettőhöz kell ez a módosítgatás?
Össze tudnál dobni egy kis leírást, hogy végül is milyen módszerrel, milyen CE és hogyan ment fel, majd mit is hogyan kellett beállítani, mokolni hogy rendesen működjön?
Valamint ha első körben a saját androidos kodi beállításaimat, beállított kiegészítőimet szeretném átrakni a HDD-s CE-s box-ra, hogy kipróbáljam hogyan működik, majd azok beállításait igazítani az ismerősöm igényeihez, akkor azt hogyan tudom megtenni?
Előre is köszi a válaszokat!
-
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #62029 üzenetére
Köszönöm, ezzel már valamivel jobb, legalább a hang megy egyből
Egyébként szuper kütyü, nagyon gyors, szinte minden hétköznapokban használt formátummal elboldogul, pár speciális kódolás még nem fekszik neki (pl a 4K H264-ek mindegyike akad nekem).
Ami eléggé zavaró lehet, az hogy pl ATMOS hangokat csak sztereóban adja le (érdekes mondjuk, hogy a DTS:X meg megy), valamint ez a kényszerített HDR - pár videóban ez nagyon, szinte zavaróan megdobja a fényerőt... -
mexel
veterán
Ha már remote.conf:
X96mini (s905W) hez van valakinke 100%-osan működő remote.conf-ja? Amit a droidból kiszedtem nem jó.
Vagy az már nem elég ha a .config mappába másolom? Hová kell most tenni? Kb 2 órája ezzel szívok
Már 5 féle conf-ot próbáltam, dualba tenném bele de sehogy sem megy.Az új rc.maps.conf féle van de a simát szeretném kipróbálni
-
Beni2360
félisten
válasz
huberpe #62169 üzenetére
Itt olvassál és kérdez aki már megvette én mást vettem a végül.
-
Beni2360
félisten
Nem úgy hagytam ahogyan lejött: a95x-remote.conf
Át kelleni írni : remote.conf-ra ?
Az SD kártyán is teljes másolás volt.
Ui: Most látom a másik boxnak a mappájában csak remote.conf szerepel.
hunaqua - köszi már rájöttem.
Ez box még gép kikapcsolásra sem kapcsolja ki 2 óra után is meleg a box. -
dugesz77
őstag
Holnap Ali-n a boxokat árusító Vontar shopnál lesz a 40/20 $ kupon. Biztos gyorsnak kell lenni hozzá de hátha sikerül valakinek.
Középen érdemes keresni: -
huberpe
aktív tag
sziasztok!
használ valaki ilyen lejátszót: Tanix TX9s?
boldogul a fullhd/dolby atmos anyagokkal szépen? -
Csicsóka
őstag
válasz
Black&White #62156 üzenetére
A régebbi verziókat mind leszedte Oleg, nem nagyon található már meg sehol. Ez még 3-as kernelt futtat, lehet rátelepíteni X-et, és egyéb grafikus progikat esetleg. (OMV-t meg le lehet szedni ha nem kell)
-
Beni2360
félisten
A95X Max 2/32 GB
Na mint tegnap írtam sikerült az SSD-re a CE-t felírni és bemásoltam mindent ami kellett ugyan úgy mint előtte az SD kártyán volt de a táv totál halott. Az SD kártyáról teljes rendszer mentést is csináltam CE alatt és azt erre ráengedtem. Mindent szépen megcsinált minden meghajtót mappát de a táv továbbra is halott maradt. Már a tiszta telepítésnél sem reagált semmire csak usb-s kütyüvel tudtam navigálni. Újból lecseréltem a g12a_s905x2_2g_1gbit.dtb - dtb-img, de semmi változás. Ezt is bemásoltam a gyökérbe: a95x-remote.conf
ezt is bemásoltam: vfd.conf
Mi lehet a gond?
Ui: Most m kapcsolni a boxot a távval.
Vissza dugtam az SD kártyát és arról bootolt be és müxik a táv. -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Már régóta nem jártam erre. Mostanában gondolkozom egy HDR-es lejátszó vételén (Minix Neo T5)
Mivel már kiestem a szakmából, s ez az egész HDR nekem új néhány nagyon hülye kérdésem lenne (nincs röhögés).
1. Ugye többféle HDR-es technológia van (Dolby, HDR/10, HLG.....) Az ilyen playák mindegyik formátumot tudják kezelni, vagy a feldolgozást igazából a TV tudja és ott kéne multi formátumot biztosítanom (mint pld az LG)?
2. A lemezeket milyen formában adják ki, mert a "letöltőkozpontban" általában csak az írják, hogy 2160p/HDR, semmi mást.
Thx -
gyűrű
addikt
-
Black&White
addikt
Armbian ügyben kérdezősködnék kicsit.
Van egy Vorke Z1 (S912, 3/32) boxom és mivel többen dicsérték az OS-t, gondoltam kipróbálom én is.
Volt egy nem gyenge szívás-sorozatom vele, ugyanis csatlakoztatott LAN kábellel kifagyott boot közben.
Erre az epic szivatásra konkrétan egy napom ráment, mert mindenre gondoltam (persze elsősorban a hibás DTB-re), csak erre nem...
Na mindegy, fent van (kb 50 órája fut)és tetszik is, mert pont azt tudja, amire szükségem lenne.
Kodi, fájlcsere, egy kis böngészés, stb..
De, mert azért mindig van egy kis de, egyelőre gondjaim vannak.A legújabb, 5.99-es verziót tettem fel (nincs wifi, bt) és itt bizony szaggatnak az 1080p-s filmek Kodi alatt.Ez gondolom a hardveres gyorsítás hiánya miatt lehet?
Még mielőtt neki kezdtem olvastam, hogy a korábbi verziók (3-as kernellel) egész jók erre a célra.
Tud valaki ajánlani erre az igényekre egy jól bevált verziót?
Bocs, ha egy kicsit hosszú lett...
Köszi -
files32
tag
válasz
kovakovi77 #62043 üzenetére
Gondolom ezek megvannak: [link]
-
peestike
senior tag
válasz
szabi__memo #62146 üzenetére
köszi! így akkor nem keresem az utódot még.
mindenki: szokott szó esni tesztfájlokról, le lehet azokat valahonnét tölteni?
kíváncsi lennék, hogy mit tud a doboz, no meg maga a tv is, hogy melyik a gyengébb láncszem. -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #62152 üzenetére
köszi
-
mexel
veterán
válasz
DroiDMester #62149 üzenetére
Tudom.
Közben megy Csicsóka a sok vfd.conf és remote.conf, igaz összevissza vannak de talán tudtok kezdeni valamit velük.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
SunMount3r #62148 üzenetére
Csak ha más gond nem lesz vele. De lehet akkor se. Kinek mi. Neki most is jó tehát valószínűleg nem
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szabi__memo #62146 üzenetére
És a korrekt HDR metaadat passthrough nem éri meg?
-
Nerazim
őstag
válasz
kovakovi77 #62128 üzenetére
Üdv!
Én szívesen átküldeném, de a vfd-fájlt nem tudom, honnan tudom neked kinyerni. A remote.conf az megvan. (Beelink Mini Mx S905 1/8) -
peestike
senior tag
Érdeklődnék!
Most egy m8s pro l 912-es boxot használok coreelec-el, tv upgrade volt, full hd-ről 4k-ra. Érdemes ezt a boxot egy s905x2—re lecserélni? Amennyiben igen, úgy mire?
Néhány 4k-s tartalom volt még csak lejátszva, eddig minden ment. csak,ha már a tv tudja, akkor használnám is a 4k-t. Még talán a 30 napos ingyen netflix-et is kipróbálnám. -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #62117 üzenetére
De anno az volt hogy ne onnan töltsük le hanem a zip-et használjam és jelszó nélkül is működött. Én mindig a fentebb írt zip-et telepítettem, és jelszó nélkül csatlakozott. Most frissítettem, adtam pass-t is de ugyanúgy nem tudok kapcsolódni.
Kezdem unni most a boxokat, még itt van vagy 6 db amit meg kellene csinálnom és csak szívok folyamatosan.Ezt kapom felváltva:
Connection refused vagy host not fund.Most jut eszembe még a routert nem néztem
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #62123 üzenetére
Amint van időm összeszedem a meglévő remote.conf-jaimat és a vfd confjaimat és küldöm, csak kis káosz van itt.
A remote-hoz lenne egy talán megoldásom, ami első alkalommal kiszedi a droidból és CE-re fogyaszthaóvá teszi, de még csak párszor próbáltam. Átküldöm azt is nézzétek át ha van kedvetek, akkor talán az megoldja.
-
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #62133 üzenetére
Dugásról nem találok semmi írást.
Az első kiírás nem lett jó mivel 2 partició volt a HDD-n. Ezt korrigáltam és a második kiírás már jó volt és minden a helyén van mint ez első linken is látszik. Most várok a paszta száradásra mivel ragacs lapkám még nem jött meg az Alitól. Valami két külső hídon levő akármi írtak azon az oldalon amit szintén bordázott de fogalmam sincs miről van szó.
Újraindítás azért kellett a gépemen mert vacakol a win 10 és csere érett és máris látta mint USB. -
ztsoft
őstag
válasz
kovakovi77 #62128 üzenetére
Én szívesen elküldöm a távhoz tartozó fájlt (kijelző nincs), de olyan ritka ez a box (Rikomagic MK22 Plus), mint a fehér holló.
Talán csak én használom itt egyedül. Meg CE alatt sem kapcsol ki teljesen (a LED nem vált át pirosra).
-
kovakovi77
tag
válasz
Beni2360 #62131 üzenetére
Akkor én itt nagyon nem vagyok képben, hogy mit min csináltál, mit hova dugtál.
Mert amit írsz nem jó.
Ha mexel megoldását követted tőle kérj segítséget, én elveszítettem a fonalat.
Elvileg img kiir indit ő átméretez és kész.Javítás.
Amit linkeltél rossz az a szabványos FAT16
Ext4-et is látod máshol. -
darvinya
titán
válasz
Csicsóka #62129 üzenetére
Én is úgy értettem, nem a duálra gondoltam.
Tehát ez csak eddigiekhez képest annyi a segítség, hogy már tartalmazza a módosított kernel-t, amit eddig utólag kellett megtenni.Igaz duálhoz, bootloader-t kellene módosítani, hogy kezelje melyik induljon?
Igaz, ekkor két rendszer nem látja egymást.Beni2360
X96Max-nál is el cseszték a hűtő lapka és szilikon kocka kapcsolatát.
Az alap kialakításban csavar érintkezik csak a szilikon kockával, így alig tud valamit hőt átadni.
Pedig csak annyit kellene tenniük, hogy másik lábat levágni és máris hűtő lapka érintkezik teljes felülettel a szilikon kockával.
Most ezt most javítom és vas lapka helyett bordázott alumínium lesz.
Kb. +5x a hő átvitelei leadást. -
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #62120 üzenetére
Na közben vendégek voltak.
Helyre állt a rend meg van minden és újraindítás után látta mint USB meghajtó. bemásoltam mindent. Aztán formatálja majd a maradék 232 GB ami neki kell. érdekes, hogy FAT 12-re formatált a CE alá.
Gondolom a médiatárat az SD kártyáról mentve át tudom rakni.
Köszi a segítségeket.
UI: Még a túl meleggel küzdök, levettem a bordát hát olyan 1/4 részen volt ragacs. Beszereltem egy ventit a HDD tartó alsó felére és borda nélkül 65 c-ra ment fel 4K HDR-nél a 75 helyett. Most tettem vissza a bordát de kell egy nagyobbat szereznem. De inkább ezt a ventit kellene rá applikálni. -
kovakovi77
tag
válasz
Utolag ne legyen rinya, hogy ez nem az nem került bele.
Szépen kértem. 0 üzenet
Fórumból kikeresni távszab confokat nem fogok.
Addon hívőknek is egy tökéletes megoldás mivel időtálló img.
és keresgetni se kell az utasításokat.
Felez/ext4/kernel magát módosítja igy frissül is.
vfd-fileokból ez kerül bele:a95x-f2-aml-vfd.conf
t95u-vfd.conf
a95x-r2-aml-vfd.conf
t95x2-s905x2-vfd.conf
dune-hd-sky-4k-plus-vfd.conf
t95z-1-vfd.conf
em95-vfd.conf
t95z-2-vfd.conf
freesat-gtc-vfd.conf
tanix-tx3-vfd.conf
g9sx-g10sx-vfd.conf
tanix-tx5-max-vfd.conf
m82-vfd.conf
tanix-tx9-pro-vfd.conf
m9-pro-u2c-x-u5x-s-vfd.conf
tap1-vfd.conf
magicsee-c400-plus-vfd.conf
tappro-vfd.conf
magicsee-n5-max-vfd.conf
tx92-vfd.conf
magicsee-n5-vfd.conf
u2c-z-pro-vfd.conf
mini-one-rk3229-vfd.conf
vorke-z5-vfd.conf
mxv-plus-vfd.conf
vorke-z6-vfd.conf
t10max-vfd.conf
x92-vfd.conf
t95k-vfd.conf
x96-max-1gbit-vfd.conf
t95m-s905-vfd.conf
x9t-pro-vfd.conf
t95m-s905x-vfd.conf
zoomtak-upro-s912-vfd.conf -
darvinya
titán
válasz
X96Max-hoz DroiDMester készített .vfd file-t eltudom küldeni, de Ő is link-elte. [link]
Távirányítót nem használom, csak CEC-et, így olyanom nincs.Várom ez az eMMC beépítet CE-t.
Belső külön addon lesz, vagy valamelyik beállítás menü lesz erre változásra?
Vagy telepítéskor kérdez rá?
Viszont akkor kell billentyűzet. -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #62121 üzenetére
Készül a stabil CE-ből egy SD image, amibe integráltam az eMMC-re telepítés lehetőségét, és a hozzá való frissítési megoldást. Így nem kell linkeket keresgetni, csak indítani az installemmcsystem parancsot. De ha már úgy is itt vagyok, az Entware is bele került, jó pár előre telepített progival.
root@CoreELEC:~/.opt/bin# ls
7za islebe transmission-daemon
ash locale.new unlzma
find localedef.new unxz
flash lzcat unzip
flash-bench lzma unzipsfx
funzip mc xargs
grep mcdiff xz
htop mcedit xzcat
ifstat netstat zipgrep
iftop opkg zipinfo
iperf3 shA falsh-bench addont se kell többé külön telepíteni, mert bekerült az is ide.
Pár vfd fájlt már össze szedett Kovakövi kolléga, de ha nem küldtök remote.conf-okat, az nem fog bele kerülni.
Természetesen ez az SD image semmiben nem különbözik a 9.2-től, csak ezzel a pár dologgal fog kiegészülni. Az eMMC-re telepítésnek csak a lehetősége lesz benne, nem így fog indulni.
Még 1 napot várok, ha addig nem jönnek fájlok, így marad.
-
kovakovi77
tag
válasz
Beni2360 #62118 üzenetére
Hálózaton látod az NTFS partíciót hiszen a box szolgálja ki,
De az ntfs-nagyon nem linux alá való!!!(Régebben volt itt sebesség mérés és kiderült a szaggatást ezt azt az ntfs okoza)
Linux alatt lehet akár ext2,3,4,reiserfs,fat16,fat32,vfat, amit csak olvasni tud a kernel hálózaton látni fogod.
De míg az ntfs-töredezik,össze,omlik be lassúl (ezzel nem tud a kernel semmit kezdeni) addig az előzők működnek. -
blakey
titán
Eminent EM7680 mennyire jó? - semennyire, megvettem, hogy teszteljem, 3 óra múlva visszacsomagoltam és másnap visszavittem.
Meg olvastam róla egy tesztet, és a Dolby Vision, Dolby Athost is gond nélkül lejátszotta. - Dolby Visiont kizárt, hogy vinné, Dolby Atmossal nincs gond egyik CE képes eszközön sem.
HDR metadatokat jól küldi ez a Tv-nek? - bár "divat" ezen rugózni, de az új SoC-okon igen (S922X, A311D, S905X2)
100-as LAN elég 4K HDR-hez? - inkább nem
Youtube-t miért csak FHD játssza le? - megy 4K-ban is, sőt a 8K-t s lejátsza 4K-ban(S922X, A311D)
Létezik olyan amelyik eredeti felbontásban lejátszó 4K tartalmat is? - mindegyik képes erre.
Számomra az elvárások 4K HDR, HDR10, Dolby Vision, DTS HD MA, Athmos.. ezek továbbküldése a házimozi erősítőbe. - Akkor Nvidia Shield 2019 -
Beni2360
félisten
feldobta a szokásos nincs particionálva ablakot de azt kikapcsolta.
Csinált 3 particiót 512 + 32 mb + ismeretlen. De azt az 512-sem láttam.
Na most törültem formatálam kezdem elölről. Ezt csinálta de most sem látja a win.
---------------
kovakovi77 - Eddig is láttam hálózaton a két NTSF particiót az A95X max-ban és tudtam rá másolni. Adat csak próba filmek voltak rajta. -
mexel
veterán
válasz
Beni2360 #62113 üzenetére
Nem is fogod win alatt látni ahogy az sd-t vagy pent sem, csak az első 500 mb-ot ( vagy mennyit) vagy az sem volt meg? De mindenképpen egyben legyen az ssd mielőtt írsz rá. egy partíció.
Más, egy kérdés: 9.2-n szeretném használni a transmissiont, eddig a Csicsóka féle 8.2.30-at használtam zip-ből. De valamiért nem csatlakozik sehogy a remotegui a boxhoz. van újabb transmission? Valamit olvastam itt de nagyon kusza a sok linkelgetés, talán valaki tudja rögtön honnan és m,it kellene leszednem.
-
libus
őstag
Eminent EM7680 mennyire jó?
Azt olvastam róla hogy nagyon jó a kép minősége, ami számomra pozitívum.
Meg olvastam róla egy tesztet, és a Dolby Vision, Dolby Athost is gond nélkül lejátszotta.
HDR metadatokat jól küldi ez a Tv-nek?
100-as LAN elég 4K HDR-hez?
Youtube-t miért csak FHD játssza le?
Létezik olyan amelyik eredeti felbontásban lejátszó 4K tartalmat is?Számomra az elvárások 4K HDR, HDR10, Dolby Vision, DTS HD MA, Athmos.. ezek továbbküldése a házimozi erősítőbe.
Szóval minden új létező formátumok lejátszása.
Esetleg másik lejátszóra való javaslat?
-
mexel
veterán
Ha a linkelt hsz-emet az A95X MAX ssd-re írásáról tudná módosítani valaki beírhatná hogy Kovakovi fórumlakó szólt, hogy pl terrás ssd-vel már nem működik ez a megoldás mert tesztelte ő is
, ott kell a gpt. Kérdés hogy az mbr-es megoldással mekkora ssd megy, talán 512 lesz a max? Nem tudom most letesztelni de így az az infó nem teljes. ha valaki teszteli leírhatná.
-
mexel
veterán
AFR ( a keresőnek). Ez az app elvileg hibátlanul teszi a dolgát még elég extrém fps-ekkel is, és nagyon testreszabható, kikapcsolható és nem kell mókolni vele, nem írja át a kernelt mint a zip-es telepítők. Szerintem talán most ez az egyik legjobb megoldás. Ki is lehet íratni vele hogy éppen vált és hogy mire. ( ez ki is kapcsolható persze de így látjuk hogy dolgozik)
Működik az újabb boxokon és droidokon is. ( van kivétel, elvileg valamelyik minix-el nem volt tökéletes de ez majd kiderül még)
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #62105 üzenetére
Afr-hez akkor próbáljátok ki ezt. Elvileg most ez a jól működő dolog az újabb droidokra ( is).
Sima app, telepíted, állítgatod, sok lehetőséggel.SPMC Kryptont javaslok. vagy a régi spmc-t ( 17.6.2) annak talán a legjobb a képe. A beállításairól van millió infó, most nem írom le. Minden megtalálható akár abban is amiket már írtam régebben most nem keresem ki.
-
Faby
senior tag
Na ahogy ígértem, státusz riport.
Simán felment a boxra a CE, így biztos, hogy 905x2 az aliról vásárolt doboz. X96MAX-ról beszélünk, 11.11 vásárlás, bizonytalan volt a soc típusa. Linkelni nem akarom, mert most aktuálisan már a címben és a leírásban is x3-as proci szerepel, hiába arra a linkre kattintok, amivel én vásároltam.
Szépen működik minden a topikból elérhető fájlokkal (remote.conf, vfd.conf), egyedül a HDMI CEC-t nem tudtam működésre bírni egy Samsung tv-n, de ahogy olvastam, ezzel nem vagyok egyedül. A hozzá vásárolt D8 billentyűzet is egyből ment, ami kellett is, míg a gyári távot nem ráztam gatyába.
Wifit még nem néztem, LAN-on használom, ott megvan a GBit iperf-fel mérve.Még a médiatárak beállítása, vpn beállitás, kis testreszabás van hátra, de alapvetően ok a cucc, szerencsésnek érzem magam, hogy még sikerült elcsípni.
-
SunMount3r
nagyúr
Eléggé átnéztem a menü-t, de AFR kapcsolót nem láttam, majd átfésülöm még 1x, de ha lenne is, nem hinném, hogy működne. Majd kiderül.
Így "pőrén" melyik a jobb, a sima KODI, vagy az SMPC? Vagy Box-tól függ és trial and error?
És van ezeknek valami Amlogic specifikus beállítása, amit érdemes ki/be/át kapcsolni?Casual Android-os dolgok, böngészés, YT, egy kis játék stb. Azért lenne jó, ha csak pl. egy családi videót, vagy egy mesét akarnak megnézni a gyerekekkel, azért ne kelljen mindig átboot-olni CE-re és utána megint vissza Droid-ra, ha aztán még azon is akarnak valamit. És így a gyerekeknek is könnyebb lesz a használata. Komolyabb filmezés esetén marad a CE.
Amit még szeretnék, hogy Android-os telót lehessen tükrözni rá. Olvastam, hogy esetleg tudja a Miracast-ot, de még nem néztem annyira utána, hogy ez jó lenne e és hogyan.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van olyan értelmes árú S905X2-es box, amin megy a CE, és van rajta 2db USB3.0?
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #62102 üzenetére
Ha ott a box nálad miért nem nézed meg rögtön hogy van-eafr kapcsoló és hogy működik-e az afr? Ez lenne a legegyszerűbb. Linkelve volt itt és máshol is pár tesztvideó amivel pedig a kodi pixelhibás és egyéb hibás lejátszását lehet tesztelni ( éln is felraktam egy kis csomagot, ha azokat viszi akkor általában már jó).
Ezeket megnézed, kb 10-20 perc és máris minden kérdésedre ott a válasz. ha nem működik akkorráérsz agyalni hogy hogyan kellene megoldani.De szerintem ha valaki igényesen akar filmezni mert kényes az afr-re és a finom részletekre annak úgysem lesz jó a droid, tehát ezek lényegtelemnek, aki meg nem olyan igényes ilyesmire azt az afr hiánya sem érdekli ahogy tapasztaltam.
Mire akarják konkrétan használn? Mindig ez az első kérdés ( mint pl egy pc-nél laptopnál stb)
-
SunMount3r
nagyúr
Nem próbáltam még semmit, írtam, hogy kicsit félek tőlük (a Box nem az enyém lesz én csak "felkészítem") és jobban utánuk kell olvassak. Gyártói linket most nem tudok (mert lehalt a Beelink oldala), de itt egy teszt róla. De ez már elég régi, azóta volt már egy csomó FW frissítés. Persze én nem is kívánom senkitől, hogy csak a kedvemért nekifogjon mélyebben javítgatni a rendszert, inkább felmérném a jelenlegi lehetőségeket és begyűjteném az infókat, amit csak lehet.
Ami érdekességképpen most észre vettem, hogy a Hang beállítások menüben, ha Manual-ra rakom, akkor feljön egy csomó formátum: DD, DTS, DD+Atmos és még True-HD és DTS-HD is van ki/be kapcsoló gombbal. Ezt mire véljem? Tényleg lenne a HD hangokra is licence a Box-nak és a megfelelő lejátszóval még működhetne is, vagy ez csak valami kínai kamu? Tesztelni mondjuk nem tudom AVR hiányában. (A linkelt teszt-ben ezek még nem működtek, valószínű egy későbbi FW-el jöttek elő.)
CE: 100x kérdezték és már 100x válaszoltam
, hogy tudom, hogy lejátszásra a legjobb, hamarosan telepítem is. Az illető felhasználási szokásaiból fakad, hogy jó lenne az Android-os lehetőséget is kimaxolni.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #62100 üzenetére
Az elvileg nem ugyanaz, az már régebben is benne volt a boxokban. Van itt egy 8.1-es 905x2-es, de nincs sok időm tesztelgetni, de azt tudom hogy régebben egy A95X max-ba megvolt a kerneles módosítás. ( azt hiszem telepíthető formában is összedobtam de azt nem teszem fel mert ha valami nem stimmel akkor nem akarok ezzel foglalkozni, ha magamnak elszúrok valamit azt szoktam vállalni
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged