Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
-
mikrofon
veterán
Ki is próbálom csak előtte kell rendelnem egy usb hub-ot. Van 2,5-ös hdd-m ist de azt "hordozom". Amit fixen rátennék az 3,5. Van valami javasolt, vagy ellenjavalt usb-hub? Vagy jöhet egy tetszőleges ugreen?
A router nekem olyan helyen van, ahol nem nagyon hozzáférhető így nem ideális nyomtatáshoz. -
cof
veterán
válasz mikrofon #60492 üzenetére
A torrent az 100% CE-n és Androidon is (én is rákötött 2.5" HDD-vel használom). Nyomtatóm már jó 10 éve nem volt (de tudtommal a mai routerekben már van erre is külön panel, nyomtató megosztásra, a DVDRW is működhet ha van driver (még sosem próbáltam, csak nyugodtan próbáld ki, problémát nem csinálsz vele ha rádugod USB-n).
(#60494) dugesz77 Lehet reklamálni majd ha mégsem Gbit...
Specifikációk: Lan RJ45 10M/100M/1000M
De szerintem itt a marketinges nem tudta a váltószámokat, és ezért a kavarodás, mert ez jó lett volna 120 MB-nek.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
gyűrű
addikt
Úgy látszik divatos a king név.. X88 King 4/128G , S922X 90USD alatt picivel..
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Megoldható a nyomtató megosztás is androidon? Tehát USB portjára rákötök egy nyomtatót, meg egy HDD-t, akkor mindkettő folyamatosan elérhető a hálózaton? Természetesen USB HUB-ra kötve Mert ennyi usb port már nincs a box-on. Ha igen, akkor kiválthatná a Box-om a NAS-omat (synology 115j), mert most már csak erre a két dologra használom...
Van egy külső USB DVDRW (HP GP60NB60) meghajtóm. Ezt is ráköthetem a Box-omra, és akkor fogok tudni videó és hang lemezeket lejátszani (írásra sosem használtam/használnám mondjuk eddig másra se nagyon, de akkor legalább használnám)?
(Ez nagyon király lenne...)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Arra ott aTX92 és TX9. Éppen egy olyan light volt a cél szerintem amiben van S912 soc és giga lan ( akinek a giga lan kell lehet hogy nem kell a wifi?) + ddr4.
A tárhely engem meg nem érdekel mert oda semmit sem teszek, szerintem a legtöbben nem.
a 2 vagy 3 Gb meg ne mannyira releváns talán CE alatt. Így viszont egy olcsó box és nem 905W.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz dugesz77 #60482 üzenetére
Best buy-nak tűnik, ugyanakkor végtelenül bosszantó, hogy pl. 3/32-es kiépítésben, dual band-os wifivel, mondjuk 10-11K-ért (nem hiszem hogy 2-3K-nál többe kerülne a többlet ram, tárhely és a jobb wifi), mekkora királyság lenne, és ezért így ebben a formában mekkora kihagyott ziccer...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
cof
veterán
válasz stifi82 #60487 üzenetére
Megy a torrent, nekem egy ilyen doboz a szerverem, régebbi S905, csak én nem Androiddal használom, hanem CoreElec, de Android alatt is megoldható a torrent, ugyanúgy mint pl. egy telefonnal is akár, a Play áruházból szinte bármi telepíthető.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz zsolt501 #60486 üzenetére
Én már rendeltem pár napja. Nem kisöprős ha jól látom, elvileg új típus a Tanixnál.
A 8gb nem nagy dolog, arra csak a rendszer megy, nyilván tárhelyként úgysem ezt használjuk de nem 1/8 hanem 2/8 . Viszont DDR4 és giga lan, S912-vel, olcsóbban vagy annyiért mint egy 905W
Jó esetben mehet rá dual is, legalábbis nagyon remélem.Közben végre visszajöttem, most pótolom be olvasással az elmaradásomat, még kb 2500 hsz vissza van
-
stifi82
aktív tag
Csak egy kérdés van ez az A95 max ebbe lehet tenni hdd-t. Esetleg ezen lehet torrentezni ? Vagy az körülményes? Laptoprol email-ban átküldeni a fájlt onnét meg csak indítani, vagy ez nem ilyen egyszerű?
Nagyon sok infot dobtatok itt a délelőttbe. Meg hányom vettem aztán eldől ki a befutó ló.😉 -
-
dugesz77
őstag
válasz DroiDMester #60475 üzenetére
Tanix TX9S-ről mi a vélemény?Még bőven 30$ alatt gigás 2/16 S912.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dugesz77 #60479 üzenetére
Az az adag elfogyott már nekik még azon a 7végén, azóta lehet tényleg LPDDR4.et árulnak, és ha a hibás szériából kaptak ők is? akkor mit csinász?
Mivel Android alatt hibátlanul működik a Gigabit LAN az LPDDR4.eseknél is, reklamálni sem tudsz hogy márpedig CoreElec alatt nem jó.
Biztonságosabb olyan helyről venni ahol eleve LPDDR3.at árulnak!
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz DroiDMester #60478 üzenetére
Persze. A lényeg hogy van 3-as és 4-es és előre nem tudni mit küldenek
-
dugesz77
őstag
válasz stifi82 #60474 üzenetére
Ha teheted innen vedd a 4/32-es változatot. Bár DDR4-nek hirdetik nekünk szerencsére a DDR3 változatot szállították amin jó a gigabites port. Európa raktár az Lengyelt jelent tehát áfa mentesen 2-3 munkanap alatt nálad lehet . Természetesen bőven kiszolgálja azt a feladatot amire szánod.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szabi__memo #60477 üzenetére
az LPDDR3.as X96Maxok jók, azoknál nem találkoztam hibás LAN.al, de a 2/16.os X96Maxok nagyon levannak csupaszítva nincs BT, 5GHz Wifi, és csak 100.as LAN
-
nagyúr
válasz dugesz77 #60473 üzenetére
a 35-45.dolcsis S912.esek annyit is érnek, hulladék kategória, kispórolnak belőlük mindent!
normális minőségű(pl Beelink GT1) S912.meg 70.körül van csak!
Szóval megint ott vagyunk hogy olcsóbb és jobb, a most sz.tem best buynak számító X96Max LPDDR3, mert ugye a LPDDR4.az lutri hogy épp melyik szériából kapsz! -
stifi82
aktív tag
válasz dugesz77 #60473 üzenetére
Ez az X96max a link alapján jónak tűnik.
Látom van rajta opticai hang gigabites lan ez is kiváló.
Akkor ez elbír a hálózaton lévő laptoppal amin tárolom a filmeket a megosztott mappákban? Később tervezek egy nas-t is csak azzal úgy vagyok nem lenne kihasználva.
Hogy találtok eu-s szállítást? Azt hittem csak kínából fuvaroz az ali nekünk mindent. Még egy kérdés ezt a billentyűzetet érdemes megvenni hozzá? Van annak valami nagyszerepe?
Még egy ezt el is felejtettem mekkora legyen a belső tárhely elég a 16gb vagy kell a 64gb? Tárhelyből sosem elég! Gondolom ezen az appokat tárolja.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz DroiDMester #60472 üzenetére
Szerintem egy normális S912 3/16-os gigabites kiépítésben bőven kiszolgál 4k/60 ig . Azért merem ajánlani ,mert mostanában szórják ki őket elég dömping áron(35$-ért volt is itt linkelve nemrég) neki FullHD+youtube untig elég. 50$ körül indulnak vannak az ajánlható S905X2 boxok. S922 az verébre ágyúval egyet értünk.
Mondjuk ez az X96Max most a fő boxom lett , Alin is nyomják EU raktárból jó pár helyről 48+ 5$ postával 4/32 -es kiszerelésben(példa) én megint ezt venném ha kellene box. -
nagyúr
-
stifi82
aktív tag
Sziasztok! Na akkor melyiket is vegyem? Van 1 panasonic g30 plazma tv-m. Ezzel lenne használva youtube a gyereknek ott nézi a meséket.
Meg lenne 1 komolyabb dolog, hogy a laptopon megvannak osztva a filmek amiket néznék servioval meg lg smartshareval 1080p filmeket. Ez szeretném ezzel a media lejátszóval is. Vagy kell 1 NAS és azzal bír csak el.
Meg jó ha van rajta digitális hang kimenet nem új darab az erősítőm akkor lehetne élvezni 5.1 a hangot.
Ez lenne a 2 kiszemelt de ha van jobb ötlet ajánlat szívesen fogadom őket.
[link]
[link]
Meg néztem egy harmadikat is: [link]
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
Beni2360
félisten
válasz DroiDMester #60461 üzenetére
Olvasgatom, tervezgetek de nem jutottam el odáig, hogyha így átmásolom a CE-t azután kivehetem az SD kártyát? Vagy kell az indításhoz?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz junkpod #60460 üzenetére
Z6+-on, és Megogo-n teszteltem, simán megfelezte a tárhelyüket, és egyiknek sem tűnt el semmi a droid alól. igaz nem sok minden volt rajta, a gyáriakon kívül. Akkor lehet baj, ha több minden van rajta mint a tárhely fele. Annyi cuccom meg sosem volt hogy ezt kitudnám próbálni.
Jut eszembe, a megogo 1/8-as, másolok holnap rá valamit, annak csak kevesebb a fele mint a 32-es Z6, és kipróbálom mit csinál. Elvileg, le sem fog futni az átméretezés.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Csicsóka
őstag
eMMC-re telepíthető CE 9.2.0 ext4 rendszer S905, S905X, S912 dobozokra, android megtartásával.
1. A letöltött installer-t és ext4 kernelt, hálózaton a box Backup megosztásába kell másolni.
2. SSH belépés után:
cd backup
chmod +x install_ext4.sh
./install_ext4.shTesztelve S905, és 912 vasakon.
-
cof
veterán
válasz szabi__memo #60455 üzenetére
Ha rendesen van optimalizálva a rendszer, akkor elég kell legyen 2 GB memória, de minimum egy S912-t vennék.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Srácok, AndroidTv-hez alap dolgokhoz (youtube, Kodi, stb) mennyire elég 2+16?
Egyáltalán az alap rendszeren marad szabad ram/rom??
Szülőknek vennék de kissé bizonytalan vagyok benne -
Beni2360
félisten
válasz Nerazim #60452 üzenetére
Hát valószínű, hogy egyenként ellenőriztetni kell, hogy menjen a sed és lássad is ha fontos.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Nerazim
őstag
válasz Beni2360 #60451 üzenetére
De igen 9.2.0, kicsit kapkodtam. Közben megoldódott a dolog, kicsit részletesebben használva a keresőt itt a topikon belül, megtaláltam amit Csicsóka írt még szeptemberben, abban van egy link egy újabb Transmission -hoz ami jó 9 CE alá. Azt felraktam, így most működik annyi pici szépséghiba, hogy az eddig letöltötteket nem látom TM alatt.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Beni2360
félisten
válasz Nerazim #60450 üzenetére
Szívesen amiben tudok, de nekem nassom van azt se én állítottam be.
Nézd át a beállításokat, hogy az ip címek egyeznek-e. Vagy az engedélyeknél esetleg valami elállítódott, transmission beállítását átnézni de ebben Csicsóka a menő neki van általa készített transmission-n ja
Újból indítani mindent.
Nem véletlenül CE 9.2.0 akartál jelezni?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
cof
veterán
válasz szabi__memo #60443 üzenetére
Lesz ám itt keveredés, 4-5-6, Y,X, meg visszajön az 805-ös név... Ennyire nincs fantáziájuk? Lehetne S906, S907 is pl...
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Ma frissítettem a CE -t 9.0.2 re (S905 BOX) és ezután se PC-n se a telón transmission -n nem jelennek meg a letöltött filmek. Ez mitől lehet?
Másik problémám, hogy próbáltam beállítani a samba-t előtte az öf alapján, de Pc -n továbbra se tudom elérni a boxot.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
szabi__memo
nagyúr
S905x4: A55 +4Kp120 AV1
S908x: A76/A55 8Kp60 AV1
S805X2: FHD AV1 -
junkpod
veterán
válasz DroiDMester #60427 üzenetére
Film alatt nekem kevésbé melegszik mint a fotókat mozgató screensaver alatt...
Box's don't touch!
-
pinnacle
nagyúr
IPTV Simple Clientnél a gyors csatornaváltás billentyűzeten a Page Up, Pade Down. Ezt hol találom a Keymap Editorban? Media box távirányítójának, menü gomb bal, jobbját szeretném hozzárendelni. Illetve az X gombot sem találom, ami bezárja az ablakot.
-
-
gisssa
csendes tag
Ezt írja: RK3229
Akkor nem reklamálok, hogy hibás a cuccEzt vettem:
https://www.aliexpress.com/item/33000888529.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.78d14c4d41N1HUKöszi
-
cof
veterán
-
FingR86
őstag
válasz DroiDMester #60427 üzenetére
transmission leállítva
4K HDR film és a kijelző 54-55 fokokat jelez csak.
és még csökken, már csak 52-53valami ezzel a transmissionnel lehet
az MX plus boxon egyáltalán meg sem kottyant neki, ott 24 futott és 50 fokon volt a hőmérséklet.[ Szerkesztve ]
-
gisssa
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy MXQ PRO 4K 2/16GB lejátszót.
Normális az, hogy az egész egy agyhalott sebességgel üzemel?
A youtube-on rákattintok valamire, kb 3 másodperc amire reagál, a böngészőnek egy egyszerű híroldal betöltése kb 30 másodperc, stb...
A wifi kb 10-12 Mb-ot tud a 100 helyett, bár a leírásban szereplő értékekhez képest ez még jónak mondható...
Szóval ez "ilyen", vagy csak ez a gázos? Direkt nem az 1/8 Gb-osat vettem -
nagyúr
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
A következő témában kérném a segítségeteket:
Androidos Tv okosítót szeretnék a fiamnak, amivel le tudok játszani filmeket a nasról lanon nfs szerveren keresztül.
A tv FHD felbontású, optikai kimenet+HDMI is van rajta , wifire nincs szükség.Jelenleg a nagy tv-hez egy gt kinget használok, mely számomra megbízható készülék, de ehhez a tv-hez drágálok egy ilyet.
Fontos, hogy sajnos nincs sok időm megtanulni az oprendszereket,telepítgetni legjobb megoldás android + kodi lenne.
Ezek tudatában melyik készüléket ajánlanátok ami a Kínai oldalakról rendelhető és megbízható?
Ami még eszembe jutott, hogy a gt king távirányítója nekem nagyon bejött a rámutatós vezérlésével, ha van ilyesmi távirányítós változat azt előnyben részesíteném.köszi előre is
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
junkpod
veterán
-
FingR86
őstag
akinek van x96 max annak hány fokot ír hőmérsékletének a rendszer infó ce alatt?
nekem Transmission letöltés közben 70 fokot ír, nem sok az egy kicsit? -
Beni2360
félisten
-
Met
nagyúr
Frissítem a CE-et megmarad minden beállítás?
Reggel dobta fel hogy van frissítés."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Csicsóka
őstag
válasz Csicsóka #60402 üzenetére
Kiegészítés a telepítőhöz.
Mivel a flash drive-ok (eMMC, SSD) 4KB-os (4096 byte) blokk mérettel mozgatják az adatokat, ezért az élettartam, és sebesség szempontjából az az optimális, ha a partíciók kezdete, a 4096 egész számú többszöröse.
Esetünkben az élettartam, nem érdekes, mivel régen elavulnak ezek a cuccok, mire e miatt tönkre mennek. Sebességben sem lesz észlelhető különbség. Csak a szakszerűség miatt azonban, egyetlen helyen módosítva a telepítőt, ez a "szabály" is teljesíthető.
A CEOFFSET változóban számolja ki azt az offset értéket, amit később számtalan helyen használ majd. (ez az érték kerül bele az SD gyökerében lévő offset fájlba is.)
A korábban benne lévő +1-et kell 4096-ra cserélni, így:
CEOFFSET=$(($HALFSIZE + 4096 + $OFFSETDEC))Ezzel a droid data, és s CE partíciók közé kerül egy 4KB-os "senki földje", és a létrehozott CE partíció kezdete teljesíteni fogja a 4096-al való oszthatóságot.
A legegyszerűbb, letölteni a módosított installert .
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
X96 Max remote.conf-al kapcsolatban:
valamiképpen megoldható lenne hogy az ebben a topicban is linkelt remote.conf megoldással működésre bírjuk a távon a play/pause és előre/hátra tekerés gombokat? csak mert ez a 3 nem műkszik a gyári távon amremote módban -
paolinho
őstag
válasz paolinho #60414 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a remote.conf fájlokat tesztelve nálam a junkpod-féle 2.1-es verzió teszi tökéletesen a dolgát. A 3.1-es verzióban olyan hibába ütköztem, hogy nem működött a gyors előretekerés, míg a CoF által linkelt (Source code) .conf-nál a vissza-gomb működik hibásan. Nem lép vissza az előző menübe.
De lehet, hogy ez csak az én készülékemen igaz CoreELEC 9.2.0 alatt. -
paolinho
őstag
Először is, köszi szépen, sikerült rendben működésre bírni a Beelink M18 CoreELEC felülete alatt is a távirányítót!
Lévén mind a készülék és mind a rendszer kapcsán én is Silent77 "cipőjében jártam", ma nekiláttam a távkapcsolót rendbe szedni.
Bevallom, mielőtt nekiláttam volna, megolvastam az Összefoglaló-t is, ahol peterk írását próbáltam értelmezni, de nekem nem volt egyértelmű ez az egész SSD-s mizéria. Konkrétan hálózaton nálam nem látszik a CE. Megtaláltam ugyan az eszközön a Beállítások-CoreELEC-Szolgáltatások alatt az SSD-t, ahol engedélyeztem is, de itt csak a jelszó engedélyezésére találtam lehetőséget, amit hiába adtam meg (coreelec), nálam nem történt semmi.
Szóval ezt a szálat elengedtem, és maradtam a jóval egyszerűbb SD-re másolós megoldásnál (amit egyébként Te is tanácsoltál), és ami a LE alatt már rendben működött korábban is. Ez (#60017) junkpod segítségével jött anno is össze, és most is hozta a kiválóan a formáját. Szóval ez a remote.conf fájl most is remekül kezeli a távkapcsolót. Azaz a működési elemeken túl a piros gombos ki- és bekapcsolás is megy vele.
Köszönet mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #60411 üzenetére
Akkor a sima 9.2.0 is jó már az s905x2-re?
És ha igen hogyan lehet frissíteni fix verzióra?
------------
Másik kérdés. Mit lehet átvinni lementeni egy 17.6 KODI-ból 18.3 KODI-ra. (ZDMC)[ Szerkesztve ]
-
-
Csicsóka
őstag
válasz DroiDMester #60392 üzenetére
A system frissítése elég 1xerű, a letöltött .tar fájlból megoldható rsync-el. Pár parancs az egész, de lehet rá írni szkriptet.
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest