- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
satel
tag
válasz
Multibit #46622 üzenetére
A wifi-kapcsolat sebessége most 121 Mb/s. Tudom, hogy ez egy ideális adat, de a routertől 1 méterre (mert tesztelem) az 1 Mb/s nem hinném, hogy ennek az N-es wifinek lenne a korlátja. LIbreELEC-kel sokkal gyorsabb volt anno, csak az új CoreELEC-en ez valamiért nem akar gyors lenni.
A winyó a boxba van dugva, onnan nézem a filmeket. Jó lenne másolni néha a telóra, és ez ment anno anélkül, hogy szétbontottam volna ezeket.
Mit kellene beállítanom, hogy a sebesség elfogadható legyen? -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Multibit #41925 üzenetére
Azt nem írtam, hogy az első partíciót nem látta. De a másodikkal semmit nem tudott kezdeni, még törölni sem. Akkor sem, ha az is egy FAT32 (vagy NTFS) partíció. Windows alatt nem is tudsz (legalábbis nem tudtál segéd alkalmazás nélkül) több partíciót készíteni egy pendrive-ra, vagy MicroSD kártyára.
-
blakey
titán
válasz
Multibit #15784 üzenetére
A kérdező megoldást keresett és neki az a legjobb ha HDMI-ről kapja a jelet és optikain küldi tovább az erősítő felé. Amit te írsz az valami "káosz", hiszen ha HDMI-n nézed akkor a tv-ből hogyan tudod kinyerni az analógon kapott hangot? Egy mód lehetséges, ha van ilyen "kapcsoló" a tv menüjében ahol beállítod, hogy honnan fogadja a továbbküldött jelet.
A Minixen van hangkimenet és hangbemenet, tehát mikrofon csatklakozó is van, emiatt nem támogatott 100%osan a Minix, cserébe jó a szenzoros LE, stb.
A Nexboxon AV csatlakozó van. -
blakey
titán
válasz
Multibit #15779 üzenetére
Micsoda? Nézed az AV1-en és hallgatod az AV2-n? Egy megjelenítőn nem fog szólni a 2 bemenet egyszerre csak ha váltogatod őket. Természetesen az eszköz kiadja HDMI-n a képet és a hangot valamint analógon a hangot (bár nem minden készülék), pl. LE alatt úgy tudom, hogy analóg jelátvitel nem támogatott, optikai és HDMI ami működik. Nekem a Minix Neo U1-en nem működik a Jack csatlakozó LE alatt. USB-s csatlakozóval működik.
. -
Kapanyél
őstag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Multibit #14553 üzenetére
Én értem Kicsee olvtárs motivációját, pár éve pont ilyen motivációk mentén vettem Dune lejátszót:
egész nap informatikával molyolok -amit amúgy imádok- de ha otthon filmet akarok nézni, akkor valami olyan eszköz kell, amin nyomok egy play-t, oszt megy. Mert ilyenkor már nem IT problémákkal akarok foglalkozni, hanem filmet nézni. Vagyis HTPC-t nem fogok építeni.
Nos, a Dune azért is jó, mert kifigyeltem a max. bitrátát. A csúcs az kerek 60 Mbit volt eddig amit láttam. Szerintem ezért kell LAN csatis lejátszó, mert wifin* ez nem garantált. Ha esetleg nincs lehetőség kábelezni, akkor powerline adapter, de ugye az ethernet kimenetét legyen hova dugni.
* a wifi sávszél meg olyan mint a kutya vacsorája: ha van és megfelelő, akkor örülünk. Ha meg nem, akkor kéz-tördelve sajnálkozunk.
Valamint felemlegetjük a második unokatesó szembe szomszédját, mert annak Ausztráliába kivándorolt nagybátyja mesélte: az ő utcájukban már ugyanilyen körülményke között sikerült valakinek BD minőségű anyagokat nézni, mindezt wifin. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Multibit #14525 üzenetére
"ne igyunk előre medvebőrt"
paolinho: 14d pont az összefoglalóban.
-
Osynho
addikt
válasz
Multibit #12768 üzenetére
Persze, egy NAS lenne a legjobb, de most nem szánok rá annyit. Nekem így megfelel, egyébként gigabites a player, az USB2 maximumát tudta másolás közben, 30-35MB/sec-et. Most valamiért csak 100 Mbiten megy az adat, nem jöttem rá, miért.
Egy USB3-as box már egész kellemes lenne.
-
zodes
aktív tag
válasz
Multibit #9532 üzenetére
Ha elolvastad volna az előző két hsz.-t is nem írnál butaságokat és kérlek ne "szánalmasozz", mert nem voltál azoknak az embereknek a lakásában akik nem tudják, vagy valóban nem is akarják LAN-on vinni a jelet a másik emeletre/szobába. Nem mindenkinek tetszik egy műanyag kábelcsatorna a falon. Van aki igényesebb a lakására.
Az is érdekes, hogy 2017-ben lassan egy ilyen egyszerű dolog még probléma. Mondjuk nem probléma, ha nem olcsóskodunk, de ezt is itt muszály mert itt élünk közép-keleten.
De Te se aggódj, mert meg fogjuk oldani, majd jól közzé tesszük.Ez a PowerLine engem is érdekel. Utána nézek.
Ha túlfeszvédő hosszabbítóba dugja az ember, akkor megvédhető? Akkor működik rendesen? -
válasz
Multibit #6664 üzenetére
Tudja, de egy telónak mi a frásznak ac? A logikus megoldás, hogy a kisebb sávszélességigényű eszközök mind a 2.4-en lógnak, és akkor nem zavarják a box forgalmát. Nem kell ehhez géniusznak lenni. Nálam semmi sincs felengedve 5-ös rádióra.
Az a helyzet, hogy még nem mértem sávszélességet, mert túl bonyolult, és még nem volt kedvem szarakodni vele. De az biztos, hogy 2.4N-en még a stabil 40 Mbit (net kapcsolat) sincs meg, 5AC-n viszont igen.
-
envagyok
veterán
válasz
Multibit #5540 üzenetére
Pontosan, azért nem is bírtam ki, hogy ne tegyem helyre @schawo kolléga valóságtól elrugaszkodott elképzelését:
"Nekem ezért volt logikus a gt1. Ilyen gyors wifis box nincs s905-tel sem olcsóbban. Márpedig én le nem húzom a drótot nappaliba, de simán be tudom lőni ac wifivel a 4-500 megabitet."
Aha, persze -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Multibit #5266 üzenetére
Az Amlogic új linux kernele már támogatja, kszaq is beletette már a 006-től, a 007 már van, akinek be is indult. Csináltak neki külön topikot is a LE fórumon. Kszaq azt is írta, hogy nemsokára lesz neki is egy S905X procis doboza, úgyhogy szerintem ez hamar meg fog oldódni.
-
azbest
félisten
válasz
Multibit #5230 üzenetére
A szabványos 50mA kevés. De vannak táp nélküliek ettől még, csak ha a hdmi port tápját adó alkatrészek nincsenek túlméretezve, akkor egy idő után elpukkanhat ez meg az. Például a raspberry pi korai változatainál igencsak forrósodott úgy egy alkatrész és sokaknál el is füstölt. A későbbi, talán b+ -os változattól kezdve, inkább megváltoztatták az áramközt, hogy ne jöjjön ki a füst. Egyébként 200mA körüli fogyasztást írtak hasonló eszközöknél.
Viszont a hdmi vga kábel csupán bizonyos speciális kártyához jól, amelyek ki tudták adni az analóg jelet is a hdmi csati érintkezőin. Nem szabványos és az sem biztos, hogy azzal egyáltalán kompatibilis, valószínűbb, hogy átverés a buta kábel.
-
Hyena
senior tag
válasz
Multibit #4761 üzenetére
Bar van mas jol mukodo mediaplayerem, de gondoltam kiprobalok egy ilyet meg androiddal is jo lesz egy masik szobaba lejatszonak android alatt is.
Nekem egybol felkinalta ezt a frissitest igy nem tudom megmondani a regebbi firmware milyen volt de ez igy nagyon gaz, ha neztel mar valamilyen filmet es ujbol ranyomsz es rakerdez , hogy az elejetol kezdened, vagy folytatod, ott is lesotetiti a kepet.
Lathatoan es ez igy elvezhetetlen.
Tudomasom szerint masnak is van itt ilyenje, please help! -
gabywap
tag
válasz
Multibit #4610 üzenetére
Igen!
De az tényleg zabálja az áramot, csak úgy 385W is be tud hörpinteniJa de oda át ásiában is fidelnek minket!
http://bbs.asiatvro.com/thread-1157701-1-1.html -
azbest
félisten
válasz
Multibit #4396 üzenetére
Ha régebbi film akkor lehet jobb, mintha 5.1 csatornás újraszinkronizált lenne... A vissza a jövőbe sorozat is megsínylette, hogy a több csatorna miatt újravették olcsósítva a szinkront 5.1-ben. Úgy kell vadászni a mono eredetire, mert azt meg lehagyják az új mellől.
Sajnos nem minden filmnek maradtak fenn az eredeti nyers felvételei, hogy újrakeverjék. Valamelyik nagy stúció is elvesztett rengeteg anyagot egy tűzesetnél.
-
Mankó
veterán
válasz
Multibit #4003 üzenetére
Egyáltalán nem. A 005-nek voltak hibái, a 002-t meg sokan atomstabilnak írták.
5 Perce raktam fel a 002-t, ott se volt magyar és a 006-ban sincs. Nandra tettem pendrive-ról, lehet ez a gond? Sd-nél mindjárt betudtam lőni a nyelvet, itt meg csak az angolt ajánlja fel, semmi mást.Tcr: Ott vagyok, és nincs benne. rádugom kábelre hátha megoldja, bár nem hiszek benne.
-
gyuri152
csendes tag
válasz
Multibit #3860 üzenetére
Meglett a gond. Alapvetően az a baj, hogy a lejátszók nem eszik meg valamiért a .mkv fájlt. Számomra teljesen érthetetlen. Megpróbáltam az SMB megosztást akkor akadt a videó és nem volt hang. Jelenleg most úgy működik hogy DLNA média szerverként van megosztva és a KODI-ba így már minden filmnek van hangja és nem is akad. Bár számomra teljesen érthetetlen, hogy a VLC, BSPlayer, MXPlayer alatt miért nincs hangja. Érdekes az is, hogy közvetlen kötöttem rá a HDD-t a boxra és úgy se volt hangja a filmnek,de KODI alatt úgy is jó volt.
-
gyuri152
csendes tag
válasz
Multibit #3809 üzenetére
Ha megtalálom a routeremen hol lehet állítani ilyet akkor mindenféleképpen kipróbálom.
-
-
TCr
veterán
-
junkpod
veterán
válasz
Multibit #3140 üzenetére
Kodi-t lejátszásához a kijelző nativ felbontasara érdemes állítani, a más arányú videókat saját maga kezeli. Lehet nagyítani, szet húzni, amit csak szeretnél. A gui-t max 1080p szereti.
Gondolom ez másik hdmi-vel van dugva mint a dune? A tv-k szeretik inputonkent menteni a beállításokat. Ha atvalt kep arányt, akkor tuti auto beallitason van.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
Multibit #2926 üzenetére
Na ez érdekes. nekem is be kellett vagy 4x írnom mire elfogadta a wifi jelszavam pedig csak számból kis és nagybetűből áll. Mit jelent,hogy forrófejű? Maga a doboz? Fejreállítva jobban szellőzik így felfele áll a hűtőborda. Nézted a maghőmérsékletét libreELEC alatt? Rendszer/rendszerinfo/Hardver. Nagyon nem kell megijedni 80 fokig mehet, utána leszabályozza az órajelet. De hardveresen játssza a filmeket ezért ritka,hogy 10% használat fölé megy egyszerre minden mag.
-
interstate76
addikt
-
válasz
Multibit #2624 üzenetére
4K val nem lesz gond! Mivel egy normális 4K videóhoz baromira kevés a 100.as lan portja, a wifiről meg ne is beszéljünk! Az usb2.0 max 35.mega/sec átviteléről se beszéljünk inkább!
Ezért nem is értem hogy lehet ezeket az olcsó boxokat 4K képessen árulni mikor lehetlenség a 100.as lanon 4K videót akadás nélkül megnézni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged