Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horeee
tag
Sajnos nekem bár manual-ra volt állítva a CE update, mégis felment a 9.2.4.2.
Azóta viszont nem bírom életre kelteni a Csicsóka féle Transmission-t.
Feltelepítem, de nem érem el sehogy, mintha nem is futna.
Van erre valami megoldás, vagy vissza kell tenni a régebbi CE-t?
Ha vissza kell, azt lehet teljes újratelepítés nélkül is?Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Valamelyik nap frissített a CoreElec az S912-n (9.2.4.2), azóta nem megy a Csicsóka féle Transmission (8.2.30).
Látszólag fel van telepítve, be is van konfigurálva, mégsem érem el sem a GUI-val (connection refused), sem böngészőből (lap nem elérhető).
Ez most valami egyedi hiba nálam, és csak véletlen az egybeesés, vagy mi?
Amúgy a Chorus HTTP remote is kikapcsolódott, de azt visszakapcsoltam a beállításoknál, azóta ismét jó.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Elég rég jártam erre, szerencsére a GT1 Ultimate nem igényli a törődést...
Az egyik haverom viszont megirigyelte a vasat, hát elkezdtem miatta nézelődni, de látom, a Beelink mostanában már nem az a minőség...
Mi mostanában a BestBuy ami CoreElec-kel szépen megy, és európai raktárban is van?
A is 905x2 elég?
Nem feltétlenül a legolcsóbb vas kellene, inkább legyen jó.
THX!Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz DroiDMester #52922 üzenetére
Értem én, de minden eszközömbe (TV, BluRay, erősítő, PC, T95m) be tudom ezeket is dugni, csak ebbe nem, pedig ez nagyon u-l-t-i-m-é-t...
ehhhhh..... kína....(#52923) vargalex
Pont az első gondolatom ez volt amúgy: véső, kalapács, kisbalta...[ Szerkesztve ]
Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz blakey #52917 üzenetére
Az optikai kábeljeim bár nem egyformák, de mind hasonló, mert vackot nem veszek.
Kb ilyesmi mind:A box viszont ugyebár így néz ki:
Mint látható, egyik csati sem ér ki a készülékház síkjáig, hanem kb 1,5 mm-rel beljebb van.
A többinél ez nem is baj, de nekem mindegyik Toslink csatim kerek, és a henger átmérője szélesebb mint ez a négyzet alakú gödör, nos nekem pont ez a kb 1,5 mm hiányzik. Pont ennyivel kellene beljebb dugnom a csatit, hogy a körmök bekattanjanak a helyükre.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Beelink GT1 ultimate készüléknél olyan mélyen van az optikai csatlakozó, hogy a hirtelen kezem ügyében levő 3 db optikai csati közül egyet sem tudok elég mélyre dugni.
Szétvet a méreg... Senkinek ilyen gondja még nem volt eddig, csak én vagyok villamos?
Hol lehet olyan boltot találni, ahol még válogatni is tudok az optikai kábelek között, hogy olyat válasszak amelyik ide befér és nem csak annyi az opció hogy van/nincs???
Vagy most mit kezdjek el farigcsálni? A kínai készüléket, mivel az a hibás, vagy a többezer forintos, nem éppen olcsókategóriás optikai kábeleket?[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz Csicsóka #52310 üzenetére
Nem sokallanám a 45 fokot, ha közben csinálna is valamit, de ez az alapjárati hőfok, egy 22 fokos helyiségben, szabadon.
Mi lesz ha beteszem a helyére, a szekrénybe az üveg mögé, és mondjuk nyáron elindítok rajta egy 4K-s filmet, miközben fut 1 torrent?
Szerintem a T95m ennél jelentősen hűvösebb volt...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz Csicsóka #52029 üzenetére
Megjött tegnap a GT1 ultimate (olasz raktár, DHL, másfél nap alatt, bravúros), jónak tűnik, bár a T95m szerintem nem volt ilyen meleg. Feldobtam egy SD-re a CoreElec-et (9-es final), 3GB-os DTB-vel meg is indult, bekonfigoltam minden jó, a távirányító életre keltése is sikerült.
Viszi a HDR filmeket is, boldogság van.Kicsit sokallom a hőfokát: kellemes kézmeleg akkoris, ha nem csinál semmit, 45 fokot ír a Kodi alapjáraton.
Nem szokott a melegedéssel gond lenni ezeknél?[ Szerkesztve ]
-
-
horeee
tag
Már több mint 2 éve ketyeg hiba nélkül a nappaliban egy sima s905-ös T95m. A gigabites LAN hiánya sem fájó, ráböktem az USB-s HDD mellé egy USB-s Gigabit LAN adaptert, nekem ez már bőség.
Az első pár hónap után feldobtam egy SD-re az LE-t, az alá egy Transmission-t (egyszerre max 1-2 torrent), meg az ExoShark-ot, és ehhez az összeállításhoz azóta hozzá sem kellett nyúlnom, teszi a dolgát, épp ezért az utóbbi 1 évben már a fórum olvasgatását is hanyagolni kezdtem. (mea culpa)
Már a távirányítóját is keresnem kellene, CEC-en keresztül megy mindig, ki sincs kapcsolva soha.
Csakhogy időközben lett mellé egy 4K HDR TV, és bár a 4K pont nem érdekel, mivel 4 méterről 55"-on egyszerűen nem látom a különbséget, viszont mostanában kezdenek elszaporodni az 1080p HDR filmek. Ez felőlem jöhetne, csakhogy az s905 nem viszi, én pedig lusta vagyok minden ilyen film miatt átdugdni a HDD-t a TV-re, majd pedig vissza a boxra, arról nem is beszélve hogy a TV lejátszójánál a Kodi fényévekkel jobb.
Megoldás: T95m megy a hálóba, a nappaliba pedig kéne valami újabb, ami viszi a HDR-t, és további pár évig nincs rá gond.
Ha jól szűrtem le az utolsó kb 1000 hozzászólás átolvasásából, akkor ez már mindenképpen CoreElec-kel fog futni, és a W meg az X2 és ezek társai igazából kerülendőek.A kérdés tehát: 905X vagy 912?
Azon belül pedig melyik modell nyújt olyan stabil teljesítményt mint a T95m?
(gigabitet abszolút tudom nélkülözni, kis LCD kijelző sem kell rá, az optikai SPDIF viszont fontos, az erősítőm nem HDMI-s)Hálás lennék, ha dobnátok egy-két típust, amikkel alapvetően jók a tapasztalatok...
-
horeee
tag
válasz darvinya #35228 üzenetére
Nem quickcharge-es 1,5 A töltővel is próbáltam, ugyanaz.
A hub visszatáplál a boxba.
De ez a kisebbik gond, ezt ki tudom kerülni.Azt nem érem fel ésszel, hogy az USB LAN miért nem indul el a boxba dugva, és miért indul el a HUB-on keresztül külső táp NÉLKÜL is.
-
horeee
tag
Mese indul, ugyanitt tanácsot szeretnék kérni.
Mivel a T95m-ben csak 100-as LAN van, eddig kb 10 MB/s volt a max, amivel a boxra kötött HDD-re tudtam másolni hálózaton. Beújítottam pár cuccot hozzá, de valahogy nem lett kerek.
Vettem egy ilyen USB gigabit LAN-t, megfelelő chip-je van, LE kompatibilis.
Vettem egy ilyen kívülről táplálható USB hubot, hogy legyen is hova dugni, mert a HDD mellett ott van még a légegér vevője is.
Vettem ehhez egyegy ilyen 3A-es töltőfejet is, hogy legyen pówer bőven.Az a fő baj, hogy az USB-s LAN simán a boxba dugva nem indul el. Se winyóval együtt, se nélküle. Bekapcsoláskor villan egyet rajta a LED, aztán semmi több.
Gondoltam nem jut neki elég áram, ezért próbaképp kihúztam a winyót és a légegér vevőjét, de sajnos úgy sem. Beiktattam hát a LAN elé a kívülről megtáplált USB HUB-ot, ekkor viszont azonnal elindult a box, és amíg a HUB kívülről is kap áramot, a boxot nem is lehet kikapcsolni. Power gomb megnyomásakor a kék led pirosra vált, mintha kikapcsolt volna, de a kép a TV-ről nem tűnik el, és innen már sem vissza be, sem teljesen kikapcsolni nem lehet, csak áramtalanítva.
Ez a nyomorult HUB, mikor kívülről kap áramot, az USB-n keresztül megtáplálja a boxot is. Nem hiszem, hogy ennek így kéne lennie. Van valakinek hasonló cucca? Az is ilyen???Levettem hát a HUB-ról a külső tápot, és így bezzeg megy az USB-s LAN. Közvetlenül a boxba dugva csak villan és aztán nem megy, USB HUB-ba dugva (külső táp nélkül!!) pedig megy hibátlanul: 22-24 MB/s sebeséggel tudom tolni a HDD-re az anyagot, 5GHz WiFiről. EZ MOST MI ÉS MIÉRT???
Pillanatnyilag azon agyalok, hogy veszek egy ilyen USB hosszabbító kábelt, és elvágom benne a PWR és GND szálakat, maje ebbe dugom a kívülről megtáplált HUB-ot. Működhet ez így?
És ha ilyet vennék? A MicroUSB aljzatot úgysem használom semmire, legalább így lenne haszna, és még egy normál USB felszabadulna.Köszönöm, hogy elolvastátok. Jelige: minden megoldás érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Ezen instrukciók alapján próbáltam megosztani a teljes storage-ot SMB-n.
Újraindítás után már csatlakozni sem tudtam a boxhoz, sem windowsról, sem androidos telefonról, tallózva nem is látható, de IP alapján sem megy a connect, pedig az nem változott.
SSH-n Putty-val kitöröltem ezt az új file-t, újraindítottam, és megint olyan mint előtte.Ctrl+C Ctrl+V csináltam, Notepad2-vel.
Mit nézhettem be?Meg lehet találni az aktuális samba.conf file-t valahol a boxon?
T95m (S905), LE 8.1.10[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Sajnos az örök vadászmezőkre távozott a 42-es 3D-s LG tv-m, így hirtelen felindulásból újat kellett vennem.
Az új természetesen már UHD és HDR is, mivel mást már nem is nagyon kapni.
Eddig teljes megelégedéssel használtam a sima 905-ös boxomat, UHD tartalmak beszerzését a jövőben sem tervezem, bőven jók nekem a 720-as 1080-as anyagok is.
Származik bármilyen hátrányom abból hogy a TV HDR-es, a kis 905 pedig nem az? Váltanom kell 905X-re mindenképpen?Továbbá: volt róla néhány napja szó, hogy többeknek sem működik LE alatt a távirányító 0 gombja. Nos nekem sem. Eddig fel sem tűnt, de most hogy már tudom, bosszant. Hülye pszichológia... :-)
Erre született már valamilyen megoldás?[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz darvinya #27048 üzenetére
Ez sajnos szinte minden dobozzal így van.
Nem tudják kiszolgálni a hdd-nek az indulóáramot: rádugod és újraindul.
Vagy külső tápos HDD kell, vagy aktív USB-hub, vagy bele kell törődni, hogy csak kikapcsolt állapotban csatlakoztatható hozzá a winyó.
Egy nagyobb táp talán még megoldás lehet, de ezeknél a kínai motyóknál arra sincs garancia, hogy a betáplált többlet áram az USB-n ki is fog menni.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Nekem a ttorrent fut a boxomon, és 99%-ban telóról, a transdroid-dal etetem.
Tudja amit kell.
Ha nagy ritkán PC-ről akarom bántani, akkor csak simán a ttorrent webgui-ját használom böngészőből.
Windows alá még nem kerestem távirányítót, nekem az nem olyan fontos.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
-
horeee
tag
válasz #99499520 #14009 üzenetére
Maximum kipróbálni jó, használni semmiképp se kéne y kábellel.
Az arra jó, ha egy porton nem kap elég áramot, akkor ugyanazon gép 2 portjáról talán kap.
2 teljesen külön tápegység között biztos hogy lesz különbség, és mindenféle irányokba folyni fog az áram, nem csak arra amerre te szeretnéd.
Én nem kockáztatnám sem a box, sem a winyó éppségét egy ilyen duplán táplált Y kábellel.
Egy aktív hub sem drága, cserébe az biztonságos.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz summersam #13569 üzenetére
Szerintem inkább csak hangzatos marketingduma, főleg ha valakinek eleve nincs is HDR képes megjelenítője.
Akkor csak egy üres marketingduma.Ilyen memohi cuccot még nem láttam, de ha jól látom 70-80 dollár. Tökugyanilyen paraméterekkel bíró box van ennél sokkal olcsóbban is. Miért pont ez?
-
-
horeee
tag
válasz headhunter #13495 üzenetére
Nagyon gyanúsan olcsó itt minden, ráadásul az értékelések javarészt fehérneműről szólnak.
Gyanús, gyanús....[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz huliganboy #13488 üzenetére
és ehhez képest én csak 2 helyre írtam be, a 2 legkézenfekvőbbe (és mindkéthelyen offtopicba).
kitudja hol találok magamnak sorstársat, akivel együtt sírhatok...[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Találkozott valaki olyannal, hogy az egyik pillanatban még simán megy az SB addon, aztán egyszercsak azt írja hogy bejelentkezés sikertelen, és ezzel egyidőben az SB oldalon sem tudok bejelentkezni?
Az elfelejtett jelszó opciónál is azt írja hogy vagy elrontottam a captcha-t, vagy nincs ilyen email-cím regisztrálva.
Az email-cím tuti az amivel regisztráltam, és vagy 25x megpróbáltam, de hogy egyszer sem találtam el, abban kételkednék...
Kidobtak volna? Mi alapján?[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz drbodyjr #13018 üzenetére
Szerintem a Sunvell-nél az OTA nem működik, legalábbis nekem még semmi sem jött rajta soha, pedig az enyémhez egy frissebb Firmware már kijött mióta megvettem, de valamelyik fórumon (nem emlékszem már, talán a FreakTab?) publikálta a Gearbest supportja. Nem a gyártó!
-
horeee
tag
Van frissebb Youtube for TV app annál, ami alapból a boxon van, és abban már pont van feliratkozás.
Ha a PlayStore nem adja ki, vagy azt mondja nem kompatibilis az eszközöddel, akkor keress APK-t a neten, tedd fel külső forrásból. Fog az menni.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz #99499520 #12461 üzenetére
Engem komolyan érdekelne ez a megoldás.
Én sem használom az androidot, mert megfelel az android is. Torrent, SMB, Mobodro, Kodi, megy szépen, csak a veszteségmentes DTS hangsávos filmek nem mennek, de olyanom alig van.
Ha bónusz gyanánt még kadenciahelyes is lenne, az megnyugtatná a lelkem, bár megmondom őszintén, jobban zavar a tudat, hogy nem az, mint amit észrevenni belőle.
Szóval én megköszönném, ha megosztanád velünk a megoldást, mert a végén még ha egyszer nagyon ráérek, felrakom a le-t...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Haverom megkívánta a T95m-emet, de nem adom.
Van valami óccsó és elfogadható 2GB-os motyó manapság 40usd alatt?
Mini M8S II úgynézem van már ilyen árban, valakinek tapasztalata van ezzel?
De ha tudtok mást, konkrétan, az is érdekelheti.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz pinnacle #12230 üzenetére
Tudtommal nincs semmilyen partíció vagy fájlrendszer-korlát, csak az USB portról felvehető áram mennyisége szűkös kicsit.
Ha a te külső winyód sokat fogyaszt, akkor egy aktív USB-hub közbeiktatásával lehet megoldani a helyzetet.
Az eleve hordozható winyóként árult cuccokkal nem szokott baj lenni, inkább a sima 2,5-es winyó gagyi külső házba szerelve szokott döcögni...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Én nagyon becsüllek titeket, hogy képesek vagytok hetente három, de van hogy naponta 3 alkalommal telepítgetni különböző 8, 9, 10, 11-es és mittudomén milyen rendszereket...
Rengeteg szopástól mentetek meg ezzel sok embert, köztük engem is. A fórum szinte csak erről szól, hogy ki mikor milyen verziót próbált ki és melyik miért szar, így ebből okulva én még csak véletlenül sem próbálom ki egyiket sem.
Ha nekem ennyit kellene küzdenem ezzel a boxszal, már rég beleállítottam volna a fejszét. Én filmeket nézek vele. És ennyi. Tök jó nekem...
Az én mottóm: ami nem romlott el, azt nem kell megszerelni.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz baandii #11709 üzenetére
Nekem ilyenem van.
Működik, beépített aksis, infrával ki is, be is tudja kapcsolja a boxot, a többi funkciója már rádiós, nem kell vele a boxra célozni.
Ha forgatod, az alul levő gombokat kikapcsolja, nem lehet véletlenül megnyomkodni a túloldali gombokat.
Ha nem akarsz vele hadonászni, és bosszant a tévén az egérkurzor, tehát csak mint egyszerű távirányító szeretnéd használni, az OK hosszú nyomásával kikapcsolható benne a giroszkóp.
Ha nem nyúlsz hozzá pár percig, magától is lemegy energiatakarékos módba, bármelyik gombra pedig vissza. Van rajta egy főkapcsoló, de sose kapcsolom ki, egy hetet simán bír így is, egy piros LED jelzi ha már merül, de még úgy simán megy 1-2 órát.Egy dolog nem tetszik csak: a töltő csatija nem az az USB (micro) mint a telefonok 99%-án, hanem az eggyel vastagabb (mini). Csak ezért az egy kütyüért lóg +1 kábel a telefontöltőmből...
[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz azbest #11502 üzenetére
Amúgy világos minden, el is olvastam mindent, csak egyetlen nyomkövető szolgáltatás oldalán sem találtam tömegre vonatkozó adatot, a hivatkozási- és MRN számól meg azt sem tudom mik azok.
De akkor üresen hagyom, ozt' jónapot...
THX ALL, bocs az OFF-ért...[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Tudom itt OFF, de sokan vagytok már rutinosak ezen a téren.
Megfogták egy csomagomat (telefon) a vámon, és ilyen még nem történt velem.
Letöltöttem a posta oldaláról a megfelelő nyilatkozatot, és egy csomó baromságot ki kellene benne töltenem.
Ilyenek:
• tömeg
• hivatkozási szám
• MRN szám
Ugyan honnan kellene ezeket tudnom???Vagy az sem baj ha üresen hagyom?
A gearbest-es invoice-on 20 USD szerepel, de természetesen több volt. Az igazságot írjam be, vagy a 20-at?
fognak kérni PayPal igazolást is?THX 4 help...
-
horeee
tag
válasz laca63hu #11259 üzenetére
Amelyik készülékek az összefoglalóban mint ajánlott szerepelnek, azok mind vállalhatóak, van róluk tapasztalat.
Ami ott nincs említve, az sem biztosan rossz, csak kevés a tapasztalat.
Ram/rom/lan könnyen összehasonlítható, ezen túl pedig az a legajánlottabb, ami az amúgyis ajánlottak közül épp a legolcsóbb.
Olyan boltban vedd, ahol van normális ugyfélszolgálat.
Ebay/Ali sajnos nem arról híres, fizetni pedig egyébként is csak PayPal-lal szabad.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz anarchoid #11014 üzenetére
Igazából nem tök mindegy hogy hardveres vagy szoftveres dekódolás útján nyered ki az erősítőd számára megfelelő hangot a dobozból?
Vagy tudja az amlogic, vagy megcsinálja helyette a Kodi.
Az eredmény ugyanaz, csak többet dolgozik rajta a proci.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz DoItYourself #10995 üzenetére
Ezt amúgy nem értem, miért nem lehet megoldani.
Android alatt simán megy. Szól a TV is HDMI-n, és az erősítő is optikán, passtrough-val.
Nem kell semmilyen beállítást nyomkodni, ha itt vagy ott akarom hallgatni. Nem is életszerű, hogy este megnézek egy filmet 5.1-ben, de ha elfelejtem visszaállitani, akkor másnap délután a gyerek nem tud mesét nézni a tévén, mert nincs hang...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz horeee #10772 üzenetére
Egy óra további szenvedésembe (visszaállítás, reinstall, miegymás) telt, de sikerült rájönnöm, hogy ez alapján az abszolút szájbarágós leírás alapján, miért nem tudok mégsem API kulcsot cserélni a Kodi YT addonjában, pontosabban miért nem tudok bejelentkezni a csere után.
Nos én jólnevelt és pedáns vagyok, tehát mindhárom kódot hiánytalanul, copy+paste módszerrel tettem át, nehogy véletlenül elrontsam. Ez volt a baj, ugyanis az OAuth ClientID végéről az ott szereplő ".apps.googleusercontent.com" részt NEM KELL BEÍRNI, csak azt a részét ami ez előtt van.
hogyrohaggggyonmeg... (meg én is, akinek eleinte egyáltlán nem volt gyanús, hogy gyárilag sincs ez beírva, csak a számsor.
[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Kicsit off, de azért megkérdezem, hátha valaki már találkozott ilyennel.
Tegnap az Androidos Kodi YT addonja "limit exceeded" hibát dobott.
Nosza gyorsan kicseréltem az eddig még gyári API kulcsot ez alapján a leírás alapján.
Azóta viszont ezzel az addonnal bejelentkezni sem tudok a Youtube fiókomba.Ilyenkor WTF?
-
horeee
tag
válasz hevizms #10651 üzenetére
+1
Nálam is a stock Android fut, és nekem teljesen megfelel.
Egyedül a nagyon magas bitrátájú, vagy lossless DTS hanggal rendelkező anyagokban tapasztaltam akadozást, viszont a filmek 98%-a úgysem DTS, hanem DD5.1, az meg hibátlan HDMI-n és optikán is.
Filmezés közben is megy a háttérben a ttorrent, és az SMB, az androidos YouTube app sokkal jobb mint a KodiAddon, iptv-vel sem kell szenvednem, mert ami nekem kell (Eurosport/Mtv) arra ott a Mobdro, tehát ez így nekem 10/10.
Mióta megvan, PC-t alig kapcsolok, tényleg csak a melóhoz. Ez megcsinál minden mást.
Minek szenvedjek mindenféle dtb-vel meg devel releasekkel, meg dualboot, meg megint reboot... Ehh...
Így még a család is tudja használni ugyanúgy, pedig ők nem informatikusok...[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz szakacs1965 #9941 üzenetére
Az androidos Youtube for Tv app ilyen.
Azon ott a felső csík.
A Kodi Youtube addonján nincs.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz #99499520 #9887 üzenetére
Miután ezt megcsináltam annó, egyáltalán nem is látta már a box a winyót.
Persze ettől még valakinek lehet hogy működik, de nekem egy rendszervisszaállítást kellett utána csinálnom, máshogy még az eredeti állapotba sem tudtam visszahozni...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
A Powerline első blikkre pont annyira jó ötletnek tűnik mint a WiFi, megváltja a világot, soha többet LAN, másodikra meg lehet hogy pont annyira használhatatlan bizonyos helyzetekben.
Ahogy a WiFi-nek is megvannak a korlátai (több fal, vastag fal, vasbeton, olcsó kütyü, vacak antenna), úgy a Powerline-nak is.
Ha a 2 cuccot 2 külön kismegszakítón levő áramkörbe vagy kénytelen dugni, a sebességet már oszthatod is kettővel. Ha elosztóba vagy kénytelen dugni, szintén. Ha félted a kütyüt, és túláramvédőbe dugod, inkább hárommal oszthatod, ha egyáltalán lesz kapcsolat. Ha ugyanazon az áramkörön bekapcsolsz egy nagy fogyasztót (hősugárzó, hajszárító, lézernyomtató, stb...) akkor az még csak tovább rontja a kapcsolat minőségét. És ahogy a WiFi-nél, úgy itt is, az elméleti maximum egy dolog, a gyakorlati maximum pedig a vezetékhossz, és a falban levő kötések számának/minőségének függvényében ennek töredéke is lehet, és te azt rontod még tovább, felére/harmadára, az ilyen kényszerhelyzetekkel.
Sajnos simán lehet, hogy veszel egy ilyet, és rosszabb mint a WiFi, de az is lehet hogy nálad pont jó lesz.
Amúgy érdemes megvenni ezekből az újabbakat, ami már gyorsabb, ami MIMO-s, mert az nem csak a fázison próbál kommunikálni, hanem a nullán és a földelésen is, és azon a 2 vezetéken általában pont sokkal kevesebb "akadály" van, mint a fázison. Magasabb elméleti maximumról indulva a végén maradék is több lesz.
Szintén nem hülyeség az a fajta, amin van egy újabb konnektor, így nem az adaptert dugod az elosztóba, hanem az egész elosztót az adapterba, és a végeredmény így jobb lehet...
Sajnos ugyanúgy nem lehet megmondani előre, hogy menni fog-e, jó lesz-e. Meg kell venni, ki kell próbálni. Vagy-vagy...[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz DoItYourself #9245 üzenetére
A távirányítója egész megnyerő így első blikkre.
-
horeee
tag
válasz DoItYourself #9152 üzenetére
Sunvell T95m-et konkrétan alig találni már 905-ös procival, mindenhol 905x van, 6-os droiddal.
Most hirtelen nem találom, de valaki a múltkor belinkelt egy másik boxot is, ami ugyanígy, "fű alatt" egyszer csak 905x-es lett. Figyelni kell nagyon a kis kínaiakra...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Nem lehetne már ezt a 905 vs 912 civakodást befejezni?
Semmi értelme.
Mindenki tudja hogy most mi a helyzet.
A 905 kicsit gyengébb, mivel régebbi, de pont ezért kiforrottabb, kevesebb buggal, és csináltak már hozzá LibreElec-et. Viszont olcsóbb is.
A 912 újabb, kicsit erősebb, viszont még vannak bugok. Talán majd ez is beérik egyszer, talán majd lesz LE is, de biztosan drágább marad, mert olcsónak ott a 905x.
Mindenki azt vesz amit akar, ha neki nemjó amit vett, vesz másikat, azt meg eladja.
Létezik olyan felhasználási mód, ahol a 912 egyetlen bugja sem szempont, és van olyan is, ahol viszont már egy is kizáró ok, arra való a 905. Ennyi.
Most már koncentrálhatunk a lényegre?[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
-
horeee
tag
válasz #79335424 #7709 üzenetére
Én meg rosszul írtam, bocs.
A lényeg, hogy semmi probléma nincs a GPT partícióval android alatt, tehát nyugodtan lehet rá tenni 2 TB-nál nagyobb winyót. Ha nem MBR, hát nem az. Windows XP nem kezeli, felette viszont minden. Ezek a boxok is.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Próbált már valaki ezekre a boxokra USB-s külső DVD-meghajtót csatlakoztatni?
Működik? Működhet?
Csak az adatlemezre írt DivX AVI-k, vagy esetleg a VideoDVD-k is mennének menüvel?Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz Pelican #7363 üzenetére
Nálam a box is tölti le.
SMB szerver fut a boxon, csak átdobom a torrent file-t az incoming mappába, és már tölti is a csatlakoztatott winyóra. Ha indítom a Kodit, frissül a médiatár, és lehet nézni.
Távolról noip címmel, transdroiddal tudok kapcsolódni, és mire hazaértem, már kész is van, hacsak valaki ki nem kapcsolta a boxot.
Szerintem ez így 10/10.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
Ez a KodiMate az enyémen is rajt van, de még el sem indítottam. Ezek szerint ne is? Nem jó semmire?
A Kodi az első indításnál amúgy megkérdezte, hogy kérek-e hozzá addonokat. Először kértem, feladott vagy 50 szemetet. Visszaálltás után aztán már nem kértem, teljesen kopasz Kodit kaptam, jobb ez így.
-
horeee
tag
válasz bostone #6887 üzenetére
A T95m gyári böngészője eddig nekem minden weboldalt az asztali nézetben hozott be, ha átállítottam az üzemmódját android-ról desktop-ra.
Egyébként az is Chrome alapú.
A hivatalos Chrome-ot nem is próbáltam, kényes dolgokra úgysem használom, arra ott a laptop.A légegérhez is az alap android keybordot hagytam meg, átállítható magyarra, és akkor kiosztja a gombokra a magyar ékezetes betűket. Már kezdem megtanulni melyik hol van.
[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
válasz kmisi99 #6859 üzenetére
Ha szeretnél a háttérben FTP-t, torrentezni, és közben még filmet is nézni, akkor semmiképp se vegyél 1gb ramos boxot.
Nekem 2 gb-os van, de 2 letöltés és másik 8 seed mellett már előfordulnak lassulások.
Nem kell ennyi pénzért a csodát várni, szerintem örüljünk annak, hogy korlátokkal bár, de mégis szinte mindenre használható...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
horeee
tag
válasz DoItYourself #6829 üzenetére
Nálam is simán megy a Maxtor 3tb-s külső winyó, csak akkor lesz kevés a szufla, ha bekapcsolt állapotában dugom rá. Pedig nem kímélő üzemmódban van, mert napi 8-10 órát megy, és néhány torrent mindíg fut a háttérben.
-
horeee
tag
válasz reca888 #6686 üzenetére
Nekem a sunvell T95m-2gb teljesen gyári állapotában pont ezt tudja amit leirtál, ugyanezek az igények nálunk is.
HDMI-n egy FHD TV, optikán egy 5.1-es erősítő, USB-n egy 3 tb-s külső winyó, meg egy légegér.
5.1-es android, gyári 16-os Kodi. Böngészés, Youtube, a háttérben fut 1 SMB szerver, meg a Ttorrent, ami a winyóra tölt.
Megy minden, DTS és DD passtrough hang sem akad, a HD hangot én nem igénylem, nem is próbáltam.Viszont most már 905x procival vannak szerelve ezek a boxok is, az milyen lehet, nem tudom. Ha valahol van még belőle sima 905-ös, azt én csak ajánlani tudom.
-
horeee
tag
válasz DoItYourself #6494 üzenetére
Most fejeztem be egy DD 5.1 filmet, direkt erre figyeltem végig, és egyszer kb a tizedik perc környékén hallottam egy pillanatnyi akadást, de nem tudom az volt-e, amit hallanom kellett volna. Viszont egyáltalán nem életszerű így filmet nézni, az egyszer biztos...
Esküszöm, valamelyik nap végig fogom tolni csutka hangerőn a Chemical Brothers Don't Think koncertfilmet.
Azt oda-vissza ismerem már, és egy pillanatig sincs benne csend, minden bujkáló akadást megtalálok, akármi lesz is.
Mondjuk az is igaz, hogy a gyári állapotában minden film indításakor reccsentek egyet az erősítő hangfalai (a tv nem), mióta kishíján téglát csináltam belőle, s ezután USBburner-rel tudtam csak visszatenni rá a gearbest-esek által publikált gyári firmware-t, azóta ez a reccsenés sincs.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Pár tapasztalat a torrentezésről android alatt.
Végül a Ttorrent Lite lett a befutó, tudja amit kell, és jól használható a http felülete is, transdroiddal is kompatibilis.
Látja a 2.5-es hdd-t, de írási jogot az istennek se tudtam rá szerezni, ha viszont létrehozom az
/Android/data/hu.tagsoft.ttorrent.lite
nevű mappát a winyón, abba minden további trükk nélkül tud írni. Nekem ott is pont jó...
Első körben beállítottam, hogy a befejezett torrenteket helyezze át egy másik mappába, de ezt nem szerette, minden bekapcsolás után újra letöltött mindent, így ezt a funkciót ki kellett kapcsolnom.
Konklúzió: arra pont jó, hogy heti 3-4 torrentet ráküldjön az ember, 50 órás seed-limitet állítottam, szépen le is stoppolja őket. Így egyszerre max 1-2 cucc jön le, és kb 4-5 megy fel. Abszolút nem érzem, hogy lassitaná a boxot, szerintem nem is melegebb tőle, Kodi simán megy párhuzamosan, és végre megszűnt az állandó másolgatás.
Szerintem ez így most kerek.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Hogy soha egyet sem döccen, arra azért nem raknám le a nagyesküt, mert soha sem úgy ülök le egy film elé, hogy direkt azt figyelem döcög-e, de eddig nem tűnt még fel, tehát az biztos, hogy 5-10 másodpercenkénti akadás nincs, mert azt azért észrevettem volna.
95% DD amúgy, DTS nem sok filmemen van, de direkt megnéztem pár olyat is, és nem tűnt fel semmi hiba.[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
-
horeee
tag
Nektek megy a kodiban a sorozatbarát addon?
Tegnap még OK, ma egy csomó helyen üres, de ahol nem, ott sem indít el semmit sem...[ Szerkesztve ]
-
-
horeee
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- 6000 napnál régebben regisztráltak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest