- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebra23
csendes tag
válasz interstate76 #5828 üzenetére
Azbest, Ljizsef és Pelican fórum társakkal értek egyet.
Az aktív usb hub esetén a tápfeszültség egy 5V-os stabilizátor/túlfeszültség védőn keresztül találja a rákötött eszközt, nem az androidos lejátszóból/PC-ből kijővő 5V-ra ad plusz tápfeszültséget.
Lásd az áram köri rajzot:Az Y kábel abban az esetben ad plusz mA-t az eszköznek ha a kevés az usb 2.0 500mA-re ( a DVD/BD lejátszók esetén kevesebb, hasonló lehet az androidos dobozok esetén is.) DE az Y kábel ugyan arról az áramforrásból kapja az 5V-ot ( androidos doboz 2 usb portja esetén a doboz adaptere, PC-nál a tápegység stb..)
Amit te említettél + tápellátás az "Alsó" kábelen akkor játszik, ha a "felső" kábel 5v-os ágát megszakítod. Én így használom a 3g modemet a routeren, mivel a kommunikációhoz csak a D+ D- kell, az 5V és a test(GND) az eszköz meghajtásához kell.
Elég csak megmérned 2 5V-os adaptert egyik se fog 100%-an ugyan olyan 5V körüli feszültséget kiadni.
A különbözeti feszültség ~0.1-0.3 V valahol plusz hőt, vagy egyéb kárt okoz. Lásd akkumulátorok töltésénél szokták a plusz feszültség rész elfűteni egy ellenálláson vagy tranzisztoron.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Nyaralás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jogász topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- GTA V
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...