Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
Sziasztok! Évek óta van egy ilyen 905-re épülő boxom. Eddig szinte csak offline használtam, külső HDD-ről filmeket nézni. Most kellene itt-ott Youtube is, bejelentkeztem az acountommal, természetesen a Youtube már nem megy, merthogy 5.1 Android van rajta. Az app kéri hogy frissítsem, átdob play store-ba, ott meg azt mondja nem kompatibilis az app a rendszeremmel. Gondolom az Android igen régi verziója a gond. Lehet ezekre még felhegeszteni valami újabb android rendszert? Ezek a 905 alapú cuccok még mindig elég populárisak, rengeteg user hegeszti őket szanaszét, azért gondoltam, hátha. Nekem nem nagyon kell LE meg hasonló alternatív rendszer, ha a Youtube valahogy telepíthető, akkor az nekem jó. Persze ha ehhez szét kell hekkelni a boxot, azt is megoldom. Tanácsokat előre is köszi!
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Gyalultam mindent, USB Burning Tool-al újra flasheltem ugyanazt a verziójú rendszert. Úgy fest ez megoldotta a gondokat, gond nélkül játssza azokat a filmeket amiket eddig el sem birt inditani. A hang is OK, szépen kimegy HDMI-is meg optikán is. A NAS-ról is játssza a filmeket, DLNA-n keresztül is. So far so good Valami nagy gáz lehetett a rendszerben úgy néz ki. Fura mert én csináltam gyári beállitás visszaállitást, de az nem segitett. A komplett rendszer újrahúzása viszont úgy fest segitett. Legalábbis eddig minden megy rendesen.
Valaki tud valami jó lejátszót ami látja a megosztásokat is?
MX Playerrel nincs hang, bármit állitok rajta... Fura.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz junkpod #7317 üzenetére
Ez egy Zyxel NSA325 NAS és nincs rajta SMB. Twonky van, és lehet hogy nem a világ csúcsa de nekem hibátlanul ment éveken át. Nem hinném hogy a NAS-t kellene piszkálnom csak mert a lejátszó nem birja lejátszani a filmeket... A tv sokkal gyengébb hardverral viszi...
Pendrive-ről nem akarok filmeket lejátszani, mi értelme lenne annak? Azért van a NAS.
Amúgy lehet hogy az lesz, ha nem fog rendesen működni eladom a retekbe.
Ja igen, HW gyorsitás be van, próbáltam már azzal is meg anélkül is.DroidMester:
A hozzá adott HDMI kábelt ki sem bontottam, ugyanis már látszatra is túl rövid. Minőségi kábellel használom, igazából már 2 különbözőt is próbáltam.
Neked is leirom, lehet hogy a Twonky szar, de nekem ment mindeddig, a tv-vel hibátlanul. Tehát annyira fos nem lehet. Amire nekem kell arra hibátlan. 2 éve használom. SMB szerver nincs a Zyxel-en, és lehet hogy telepithető lenne rá, de nem nagyon vágom a Zyxel szoftverét, igazából sosem foglalkoztam vele, mióta megvan, úgy használom ahogy van. Csak firmware-t frisitettem rajta vagy 3 alkalommal. Nem gondolnám hogy a Twonky lenne a gond, főleg hogy a lejátszó USB-ről is szenved, meg youtube-al is...bostone:
NTFS-re formázott 32GB Pendrive sem jó neki, arról is akad. Meg a pendrive/külső HDD nekem különben sem opciók, NAS-ról akarok filmezni, azért van.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Pelican #7306 üzenetére
HDD-t nem próbáltam, pendrive-ről igen. Egy elég gyors Toshiba, 180 MBps-el irok rá, szóval jónak kellene lennie. Exfat-ra formázva. Melegedés nem jelentős, kicsit langyos a teteje.
DoItYourself:
Samba server nincs a NAS-omon, Twonky Mediaserver van. A NAS-t nem akarom basztatni, 2 éve tökéletesen megy a Twonky-val. Valami gáz lesz a lejátszóval. Képtelenség hogy egy FHD youtube videót sem tud akadás nélkül lejátszani. Akkor mit kezd egy 12MBps-es videóval? De megpróbálom lecserélni a Kodi-t. De amúgy az Mx Player se játssza le rendesen a videókat. Miközben ebben a tesztben a tag pnot Mx Playerrel játszik le 4K ideót. Az eszem megáll
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz bostone #7300 üzenetére
VLC szarul megy, pl. ha DLNA-ról inditok valamit, legyen akár egyszrű BrRip, és beletekerek, elkezd csúszni a hang. Szar. Csak azért lett volna jó mert az látja a DLNA tartalmat is, igy nem kell 2 külön appot használnom. A MX Player nem látja.
Most úgy csinálom hogy Mediahome alkalmazással megnyitom a DLNA könyvtárat, és a videókhoz hozzátársitom a Kodit. Jó lenne 1 appal megoldani...
Most flashelem újra a romot bootloader módban. De ugyanazta romot rakom fel szóval nem hinném hogy segiteni fog. Esetleg keresek egy régebbi verziót és megpróbálom azt is. Majd jöhetnek a custom romok... Ha másképp nem megy.
7304:
Még ha úgy is lenne, nem kéne ennyire szarnak lennie. És a 905X már 6-os androiddal jön. És a 905 romja felment rá gond nélkül, most bootolt be... Szóval szerintem sima 905 lesz.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Mégis mi lehet user error abban, ha rádugok egy pendrive-ot és elinditom a gyári Kodi-val?? Vagy bármilyen más lejátszóval. Mit lehet ezen nem jól csinálni? Meg mi lehet az user error abban hogy elinditom a filmet, van hang, majd megállitom, újra elinditom és már nincs hang. És akad a kép mint állat. Ismétlem gyári, módositatlan rendszerről beszélünk.
Csicsóka:
Én is azt gondolom hogy ezeknek semmi a FHD. De az enyém egy szar youtube videót sem képes lejátszani akadás nélkül, csak ha visszaveszem 480p-re. Ja és ott sincs hang csak néha...
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Hello. Páran ajánlották itt a Sunvell T95M-et. Nos megrendeltem Gearbest-ről a 2GB verziót és ma jött meg. Annak ellenére hogy ott 905X-et irnak, szerintem nekem a sima 905 van, legalábbis 5.1 android van rajta... Ebből gondolom hogy még a régebbi SOC, aminek elvileg még örülnöm is kellene.
Én csak alapvető funkciókra használnám, nagyrészt filmezés, meg sorozatok. A videók egy Zyxel NAS-ról vannak streamelve, DLNA-n. Nem WIFI-n, kábelen. A tv lejátszója gond nélkül játsza a durvább 1080p fájlokat is, csak sok funkciója nehézkesen használható. A filmek többnyire magasabb bitrátájú 1080p, vagy 720p felbontásban vannak, a sorozatok némelyike kisebb méretű rip. a TV többnyire gond nélkül játssza őket (Samsung 55" 6500, 2013 modell).
A bajom az a cuccal hogy szinte használhatatlan, pedig nagyon vártam hogy megérkezzen. A tv-m beépitett lejátszója eléggé fapados, a filmekbe beletekerés pedig nehézkes, a youtube kliense használhatatlan, stb. Ezért akartam egy boxot. De a box szinte egyik 1080p videót sem képes akadásmentesen lejátszani, bekockásodik, másodpercekre kifagy, használhatatlan. Volt olyan hogy az egész cucc úgy kifagyott hogy csak a ki-be kapcsolás segitett. A 720p filmekkel is vannak gondok, bár azokkal kevesebb, de azok is akadnak, meg néha elkezd a hang is csúszni. Kisebb méretű ripek mennek, de a nagyobb videók nagyon szarul. Ja és azt csinálja hogy a hang egyszercsak eltűnik, és nem is jön vissza. Konkrétan nincs hang. Android beállitásokba mindent megpróbáltam már állitani, a hangot próbáltam először HDMI-re rakni és a tv-n hallgatni, majd SPDIF-re, és optikán küldeni a receiver-re de hol megy a hang hol nem. Totál használhatatlan az egész. Abban reménykedtem hogy majd jól letöltöm rá a kedvenc media palyeremet és menni fog, mint ahogy a telefonomon is megy, de nem.
Egyébként próbáltam a gyári Kodi-t, emellett letöltöttem a VLC-t, MX Playert, mindegyikkel ugyanaz van. Végül felraktam rá a 07-es LibreElec-et is, de ott is szarul megy. A VLC Player lenne az ideális nekem, mivel látja a DLNA-n megosztott tartalmakat, és jó kis mindent tudó lejátszó. De azzal is szarul megy.
Próbáltam rádugott pendrive-ről is, ugyanaz a szitu, a nagyobb videók brutálmód akadnak. Olyan mintha nagyon gyenge lenne a HW hogy birja a magasabb bitrátájú filmeket, ami hülyeség mert a tv-m 4 éves 2 magos SOC-ja hibátlanul játssza. És a videók durván bekockásodnak, olyan, mint amikor a digi tv adásnál gyenge a jel és össze-vissza törik a kép. Letöltöttem ré a youtubot, és ott is nagyon szarul mennek a videók, ha 720p-re állitom, akkor megy de néha megakad, 1080p-n meg totál nézhetetlen, hosszú másodpercekre megakad. 480p-n már folyamatos.
Próbáltam frissitést keresni rá, de az utolsó hivatalos amit találtam az 1016.06.22 de jelenleg is az van rajta, szóval elvileg ez a legfrissebb hivatalos. Orosz fórumokon találtam custom romokat, de ennyire még nem merültem bele. Végső esetben kap egy TWRP-t és elkezdek custom romokat rakosgatni rá, de ahoz még most nem fűlik a fogam.
Nem tudom mit kellene még próbálnom, egy szar igy ez a cucc, pedig itt a fórumon jó tapasztalatokat olvastam róla. Van valakinek esetleg valami tippje? Maga a cucc lehet a hibás? Valami hardveres baja lehet? Nem akarom elhinni hogy képtelen akadásmentesen lejátszani egy 15 gigás FHD filmet
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz interstate76 #5858 üzenetére
Semmi extra. FHD filmek, többnyire, mkv formátum of course. Meg 720p sorozatok. Gyakorlatilag ebben ki is merülne. Nem nagyon akarok netezni rajta meg ilyesmi... Szerintem erre a célra megfelel, ennyiért kár lenne otthagyni.
Nem tudom erre a soc-ra vannak valami custom romok? Vagy amire nekiem kell jó az ami rajta van. Lényegében egy Mx Player menne fel rá, mert telefonon is azt használom évek óta.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Sziasztok. Van most Tinydealen ez a lejátszó bagóért. 12,40 Eur-ra jönne ki. Tudom hogy nem 9xx széria, hanem az elődje, de ennyiért megérné?
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Köszi neked is, asszem maradok a 2GB verziónál a 2 USB-vel. Szerintem a 2G RAM időtállóbb megoldás, ki tudja milyen szoftverek jönnek még rá a jövőben... Tehát ezen az áron ez a Sunvell T95M az ajánlott? Nem nagyon tudok mellé lőni vele?
Schawo:
Igen, tudom, azért kérdezem, hogy akkor ezzel nagyjából tutira mehetek, jók vele a tapasztalatok, és nem nagyon van jobb alternatíva ilyen áron?
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Köszi, ránézek. És még spekuláltam hogy hasonló árban de 3 USBüvel? Mert ha esetleg olyan szitu adódik hogy ráakasztok egy egeret + egy billentyűt akkor már nem lesz hely mondjuk külső HDD-nek. Láttam Ali-n 3 meg 4 USB-s verziókat is. Vagy esetleg egy USB HUB megoldja ezt a gondot?
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Sziasztok. Meguntam a TV lejátszójával való szopást hát vennék egy ilyen cuccot. Ali-n nézegettem őket, és találtam egy ilyet:
Nekem ami lényeg hogy olcsó legyen, meglegyen a 2GB RAM, illetve legalább 1 de jobb ha 2 USB portja van. Ez ezeket tudja. És az ajánlott 905 chipset van benne. A 16GB tárhely nekem nem fontos, elég a 8, játékok nem lesznek rajta, max 1-2 alternatív lejátszóprogram. És természetesen LIbreElec menne rá majd. Ezeket tekintetbe véve ez jó választás lenne? Bár nincs az ajánlott cuccok között, de ezek végülis mind egy kaptafa, legalábbis a legtöbb esetben. Esetleg találhatok még ettől olcsóbban is mint 35$, vagy ez már nagyon az alja?
Ha valakinek van tippje más, jobb vagy ettől olcsóbb cuccra, jöhet link, köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lenovo Thinkcentre M90t gen 3 Core i3 12100 16GB RAM no SSD no HDD 300W 90+ táp 32 hónap gar
- Steam játékok vihetők ingyen
- Steam PC játék kulcsok 7. Utalás, PayPal, Revolut
- Budget Ryzen 2600 16gb ddr 4 M2 ssd,XFX rx 580 8 gb
- Számítógép Ryzen 5 2600, 16gb ddr4 ram, 256 gb M.2 ssd, 1tb hdd, Radeon R7 260X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest