- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Jim Tonic #32496 üzenetére
Nem írtad egy szóval se, hogy már olvastad, és sajnos nem mindenki kezdi azzal, hogy elolvassa.
Android alatt nem biztos, hogy meg tudod oldani, azért használunk LE-et, mert ott nincsenek ilyen gondok. A boxokon lévő android firmware a gond, próbálkozhatsz az itt leírtakkal, vagy SPMC-vel, FTMC-vel. -
Digitalis
senior tag
válasz
tibi970307 #32487 üzenetére
Terhelve "tartós üzem mellett" ez teljesen elfogadható hőfok. Rendesen felhelyezett bordát feltételezve 80C alatt kell, hogy legyen (lehetőleg) és ebből nem lesz probléma.
Vagy, mint a laptophűtőknél, raksz alá egy csendes ventilátort. Sajnáltam megfúrni ezért applikáltam alá egy kis fogyasztású csendes pana ventit, (5V-on tényleg teljesen halk ) így a 60C fokot sem éred el.
Más.
Analóg erősítős, 7.1 bögreszettet (Gigaworks S750) hajtanék meg a KI-pro_ spdif (optikai) kimenetéről, milyen ésszerű költséghatékony, megoldást javasoltok erre? ( ali,GB, ebay is ok)
Ilyesmit néztem, de van ennél olcsóbb? -
beach head
senior tag
Azért lenne csak érdemleges a dvb-c tuner mert a philips tv gyári tunere gyalázatos, a firmware-ével egütt. Ha működne a digi kábeltévé vele az nem lenne rossz. Emellett böngészés, youtube, torrentseed az elsődleges felhasználási irány szóval fontos h a nagyobb usb vinyót kezelje . Ahhoz nem tudom elég-e a mecool kII pro vagy nem éri meg és egy m8s plus. Igazából valami olcsóbb első tv box kellene 15 - de inkább 10 e. körül. (már ha a 2/16 gb elég erre). Tuti javaslatokat várom a hozzáértő kollégáktól laikusként tisztelettel.
-
válasz
DoItYourself #32493 üzenetére
Végignéztem még azelőtt, hogy posztoltam, de nem volt a kérdésemre válasz. Mi kerülte el a figyelmem?
-
adise
őstag
válasz
DoItYourself #32493 üzenetére
köszi átnéztem.
[link]
ez mennyire vállalható? igazából azt nem találtam meg, hogy mitől függ hogy LE megy-e rá vagy nem -
Hali!
Vettem két 7.1-es lejátszót, S905X procival, 2 GB RAM-mal. Elvileg 1 GB RAM-mal több van benne, mint a régi 5.1-es lejátszóban, de azzal nem volt semmi gondom soha. Az újon a Kodi is újabb, sőt, leszedtem a Playről a legfrissebbet. A gondom az, hogy ha bekapcsolom a HW-es gyorsítást a beállításokban, akkor szétesik a kép lejátszás közben. Ha letiltom, semmi gond. Ez mitől lehet? Rosszak a kodekek? Az Android hibája?
MECOOL M8S Pro+ a típusuk.
Köszi.
-
adise
őstag
üdv! ide is feltenném a kérdésem a másik topikból
mi az ajánlott box manapság 4K HDR-hez? Android+Libreelec dualboot még megoldható? 5ghz wifi?
Xiaomi Mi Box-t néztem az megéri? Vagy van jobb ajánlat? köszi Igazából nemtudom kell-e egyáltalán nekem az android (plex jó egyáltalán?) Youtube van a tévén. Igazából csak filmezni kell szépen borítókkal 4k hdr. Illetve néha twitch stream. Ugytudom ez kodiban is megoldható -
warchef
tag
Sziasztok!
Vettem egy Minix Neo U1-et, azonban a dobozában mellélelt távirányító nem működik (elem van benne, a remote controlt is bekapcsoltam, az elérhető frissítést is rátettem, de előtte sem működött). Házilag orvosolható a probléma, vagy inkább vigyem vissza?
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Volt már valakinek dolga SAT-IP szerverrel Tvheadend-el vagy nélküle?
-
sugarforce
addikt
válasz
sepsi0 #32468 üzenetére
Az elején nem azt írtad, hogy valami okos otthon részeként akarod használni?
Meggyőzni nem akarlak arról, hogy miért hagyd bekapcsolva, csak simán leírom én miért hagyom bekapcsolva. Nekem a minix-em csak lejátszik, nincs rajta semmilyen szerver funkció, vagy bármi, ami indokolná a 0-24es működést. Alapvetően nekem azért megy, mert bár hamar bebootol, de nekem fontos, hogy bekapcsolom a tv-t és már nyomhatom is a play-t arra, amit épp nézni akarok. Sokszor kapcsolom ki-be a tv-t, minden egyes alkalommal várni a bootra, mégha csak 1-1 perceket is, nekem feleslegesnek tűnik. Így nem kell várni 1 percet sem semmire, ráadásul nekem fut rajta egy spotify connect is, amihez azért hasznos ha szintén nem kell odarohangáljak bekapcsolgatni külön a boxot. Ráadásul mivel kb 2-3 w-ot fogyaszt, észre sem veszem a villanyszámlán, ennél az xbox one is többet fogyaszt instant on módban, épített nasom meg pláne, vagy akár a routerem is. Így nálam csakis kényelmi szempont miatt fut. Plusz sokat konzolozok is, így akkor is kapcsolgattassam ki ceccel? feleslegesnek tartom.
A Te esetedben kicsit meredeknek érzem azt, hogy a CEC kikapcsolja, aztán meg majd valamilyen WOL-lal visszakapcsoltatod? Milyen céllal kellene vissza bekapcsoljon? -
dugesz77
őstag
KI pro-nál az androidos YT alkalmazást másnál be lehet állítani 4k-ra? Nálam kiírja zölden,hogy HD rámenve csak 1080p-t ajánl fel.
-
mexel
veterán
válasz
beach head #32478 üzenetére
Ahogy látom ez a régi KII pro utódja, már 905D SOC-al. Sajnos lebutították a K1 pro-hoz képest, a ram nem DDR4 hanem DDR3, és ami a rosszabb, nem gigás a lan benne. A többi kb ugyanannak tűnik. Árban alig van különbség.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #32475 üzenetére
Az OMV csak egy szolgáltatás, a komplett Armbianra telepítve. Alatta ott a teljes Linux szabadság, vagy is bármit képes még ezen kívül is futtatni. Az utolsó OMV-re akár desktop is telepíthető, a Mate kitűnően fut rajta, van HW gyorsítás. A 4 mag és 1-2 giga RAM elég is erre. Arról amit a kolléga akar futtatni, gőzöm sincs mi, biztos kellően távol van az én érdeklődési körömtől.
-
beach head
senior tag
[például?] annyiféle fajta van, hogy igazából fogalmam sincs mit lenne érdemes támogatottság/ minőség ügyileg rendelni
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #31980 üzenetére
Ha megjön a TAP 1 S905X (van, ahol TAP I vagy TAPI-ként árulják), a firmware-t (ROM-ot / kernelt) hogyan tudom lementeni? Ill. mivel a legcélszerűbb?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #32475 üzenetére
Armbianból van régi kerneles verzió is
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sepsi0 #32468 üzenetére
Bocs, már kezdem elveszteni a fonalat a kérdéseid között. Tehát valami szerverfunkciót akarsz futtatni Amlogic boxon, de filmnézésre is használod, és azért kapcsol ki magától, mert ezt te a CEC-en beállítottad, és ezért kellene a WOL? A tévé automatikus kikapcsolást meg lehet oldani box kikapcs nélkül is, ezt már írtam.
Szerintem, ha szerverfunkció, akkor menjen az a box 7/24-ben. Ha összejön a WOL, oszd meg velünk is a tudást, eddig nem volt téma.
A LE biztosít alapvető funkciókat, pl. fájlmegosztás, torrent (transmission telepítés után), de igazából a Kodihoz van kitalálva, csak az ahhoz szükséges komponenseket tartalmazza.
Ha OMV-t vagy armbiant futtatsz, azok már teljes értékűbb linuxok, de mivel újabb kernelre épülnek, nincs videodekódolás gyorsítás, médialejátszónak nem jó, csak headless szervernek. Az, hogy az OMV mennyire "csak" NAS oprendszer, nem tudom megítélni.
Ha valamit rosszul írtam, kérem, hogy javítsatok ki, csak egy dózer user vagyok. -
ttt
senior tag
válasz
beach head #32473 üzenetére
Box ugyan az, csak keresni kell hozzá egy usb-s vevőt. (Korábban volt már az ajánlásban) Tunerrel felszerelt boxot úgy 22-25e Ft körül kapsz, pl: KI Pro
-
beach head
senior tag
válasz
beach head #32472 üzenetére
illetve ha kábeltévéhez szükséges tuner is lenne benne melyik (DVB-c??) melyik lenne a megfelelő box 15.ezer környékén?
-
blakey
titán
válasz
beach head #32469 üzenetére
LibreELEC-hez nem kell az erő és az S905X teljes támogatottságot kap az LE fejlesztőitől míg az S912 nem. A jövő titka, hogy ez változik-e vagy sem.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
beach head #32469 üzenetére
4. Pont
-
sepsi0
őstag
válasz
DoItYourself #32466 üzenetére
Köszönöm, már böngésztem a CEC beállításokat, én állítottam be ilyenre.
Összefoglelót néztem már, most is, de nincs utalás, hogy mit bír pl armbiannal az S905.
Egyedül annyi van, hogy elbír 10 megnyitott böngésző lappal és közben megy a youzube.
Mindegy max beálldozok egy sd kártyát meg vagy 3 órát az életemből és megnézem...
OMV az NAS oprendszer nem? Vagy tévedek?OK nem kapcsolom ki, de mivel jobb, mint ha kikapcsolnám?
Értem én, hogy keveset eszik, de miért jó, ha egyfolytában megy a box?
Nem kötözködni akarok csak érvet rá.
Azt értem, ha fut a torrent, vagy valamilyen process, de ha nem használom minek mennyen.
Ha meggyőztök (már ha akartok), ígérem soha nem kapcsolom ki az itthoni 4 db boxot.(#32467) sugarforce
Köszönöm neked is! -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sepsi0 #32465 üzenetére
A CEC beállításait itt találod:
System -> Settings -> System -> Input Devices -> Peripherals -> CEC adapterNekem úgy van beállítva, hogy a tv ki/bekapcsolására nem reagál a box, bealvás esetére (hogy ne égjen be a plazma) 3 perc múlva kikapcsolja a tévét, de a box bekapcsolva marad.
OMV is van rá, vagy armbian - nézz bele az összefoglalóba.
-
sepsi0
őstag
válasz
sugarforce #32464 üzenetére
Gondolom nekem akartad (WOL).
Igen az a progi arra való, hogy más eszközöket ébressz a boxal.
Miért kapcsolom ki? CEC...
Ha a tv-t kikapcsolom, kikapcsol a box is, fordítva ugyanez.
Sőt beállítva, ha nem babrálom magátol kikapcsol 15 perc múlva, ez akkor jön jól, ha elalszok egy filmen.És az off, ha már itt vagyok:
Ugye ezekre lehet linuxot rakni. Valaki probálta már?
Ha a linux adott, mehetne rajta (2GB-os verzio) mondjuk egy minecraft szerver, vagy egy TS3?
Rasberry PI 3-ra van Minecraft, de ugye az 1GB-os, kevés a ram.Vagy ez az elgondolásom teljesen zsákutca?
Amúgy a ilyenkor teljesen kikapcsol a box?
Miért jobb, ha bekapcsolva hagyom? Van valami előnye?
Nem arra gondoltam, hogy hamarabb elérem, hanem mondjuk tovább tart a box, nincs akkora hőingadozás a kikapcsolás miat, ... -
sugarforce
addikt
válasz
sugarforce #32462 üzenetére
na kipróbáltam, de nem ment első próbálkozásra. Ahogy nézem az advanced wol nem is arra való, amit én gondoltam
-
jojoker08
tag
Sziasztok!
Kiskutyám szétrágta a M8S+ távirányítóját, ezért vennem kellett egyet, ez meg az MX3-L lett. Működik is, eltekintve a bekapcsolástól, meg 1-2 gomb furán viselkedik, de az megoldható. Létezik megoldás, hogy bekapcsolhatóvá tegyem, vagy csak kivágtam az ablakon egy kis pénzt? (tanítás a fentebb taglalt okból kifolyólag nem lehetséges) -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Mivel egyértelmű választ nem találtam, megkérdezném...
S905/S905X boxok, LibreElec, lan.
Működik LE alatt a WOL (Wake On Lan)?
Olvastam, hogy hardvere válogatja elvileg, de senki nem írta, hogy menne is neki.
Okos otthonhoz kellene.
Köszönöm!Amúgy a boxok:
Beelink MINI MXIII és Beelink MINI MXIII II
Esetleg még Sunvell T95 -
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #32454 üzenetére
Elmentettem kösz. Közben én is találtam hasonló áron.
-
sugarforce
addikt
válasz
DoItYourself #32454 üzenetére
Persze ez igy van, tudom milyen koltsegekkel jar ez, meg haszon stb, csak Imi azt remelte, hogy 2-3 nap alatt itt van, holott nagy valsz nem, igy meg semmivel nincs elolrebb mint ha o rendel meg egy 905x-et.
Egyebkent ha gb-n nincs x96, ebayen van par dollarral tobbert. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Imi1981 #32448 üzenetére
Írtam a típust is (X96 S905X), hétvégén még volt raktáron, most épp nincs, várni kell, amíg lesz. Igazad van, nem 5-6e, inkább 7-8, de S905X procis, ez már megéri ezt a felárat. Ami linkelve volt, az S905, ráadásul 100Mbit-es.
sugarforce: nem egyszerű dolog elektronikai dolgokkal úgy kereskedni, hogy megérje. Számolj az áfával, az esetleges egyéb költségekkel (pl. garancia), meg ugye kéne valami hasznot is termelni, hogy ne ingyen dolgozzál. Egy olyan piacon, ahol mindenki a filléreket számolgatja. Ha ez egy S905X lenne, azt mondanám vegye meg tőle nyugodtan, ez egy reális ár magyar kereskedőtől.
-
Imi1981
veterán
válasz
sugarforce #32449 üzenetére
-
sugarforce
addikt
válasz
Imi1981 #32448 üzenetére
Ez sem itthonrol jon, itt is csak megrendelik kinabol jo kis haszonnal, aszfben is ott van, hogy 15 munkanappal vallalja a szallitast.
Az hogy 36 db van raktaron, vagy statikus info / kamu adat, vagy valami weblaprol huzza le a raktarinfot.
Egyebkent x96 s905x ebayen 8 ezer ft, en is onnan vettem, par napja meg 3 hete is linkelte itt valaki. Keress ra. -
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #32442 üzenetére
Tényleg érdekel hol van fele összegért olyan tv box mert én nem találtam. 1500 ft-al olcsóbban találtam max de akkor inkább Magyarországról rendelem és megkapom 2-3 napon belül. De ha linkelsz fele annyiért akkor inkább azt venném . Nem kötekedés céljából írtam nehogy félreérts csak tényleg nem találtam S905 vagy s905x - es kütyüt 5-6 ezer forintért a gb-n és alin sem. Most is keresem.
-
castiels
addikt
válasz
darvinya #32440 üzenetére
inkább ez, 29 dodo lesz kuponnal 8 ora mulva..
Ez jó lenne szerinted?
EU Pluggal, hogy rendjem milyen feltételekkel, hogy vám mentes legyen?
-
castiels
addikt
-
bozsozso
őstag
válasz
DoItYourself #32442 üzenetére
Köszi
-
torkis
csendes tag
Beruháztam én is egy S905X boxra, név szerint egy Mecool M8S Pro+ gépre. Majdnem minden OK rajta, kivéve, hogy a LAN nem működik
. Amikor rádugom a router-re, akkor a router ledjén látom, hogy történik valami aktivitás, de utána feladja. A settings menüben csak az látszik, hogy not connected. A network menüben vagy DHCP-t lehet választani, vagy egyetlen IP címet beírni, se gateway vagy netmask nincsen. Van ennek valami trükkje, vagy küldjem inkább vissza? Ugyanazon a kábelen másik eszköz, pl. TV vagy laptop simán megy. Libreelec-et még nem próbáltam, lehet az fog következni.
-
-
blakey
titán
válasz
beach head #32438 üzenetére
Pro L Widevine L1-es és HDCP 1.x, azaz megy a Youtube 4K, Netflix, stb. A másikon ezeket nem látom. Pro L-em van, jó darab, Android kompromisszummal használható, de médialejátszónak szerintem nem túl jó Android alatt, persze ha felteszel egy CFW-t akkor még talán jó is lesz de nem lesz YT 4K. Pro L a legújabb frissítésekkel Android TV közeli verziót kapott, aptoide-dal szinte minden telepíthető. Szerintem a Pro L jobb, de inkább Pro+-t nézz ami S905X viszon médialejátszónak mindenképp jobb.
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség Mecool M8S PRO L 4K és MECOOL M8S PRO között a gyakorlatban?Az egyiken TV-s android a másikon "tabletes" android fut? Van valamelyiknek bármi előnye a használat során, illetve ebben a sávban ~15000Ft van ajánlott vétel s912 3gb ram és 16 v 32 giga rom között? (kezelje a nagyobb usbs winyót is az még kritérium lenne, esetleg seedboxként múkodjön is)
Olyasmit olvastam mintha az egyikre nem lehetne google playből bizonyos appokat feltenni csak apk-ból... Jól rémlik?
Köszi. -
Imi1981
veterán
válasz
sugarforce #32433 üzenetére
Kösz! Az adatok alapján olyan mint a Beelink mini mx S905 1gb tv boxom amit kb két éve használok libreelec-el és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ez az mxpro gagyibb márka mint a Beelink vagy ebben a kategóriában kb ugyan az? Megbízhatóság érdekel.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Mytv-hez kellene android box gearbesten mi az amit ajánlanátok?
Aki rendelt onnan és megbízható márkát, típust várnék, köszönöm.
Csak ajánlott típus érdekel, és ami garantáltan működik.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Erre link fel lehet rakni a libreelec-et?
-
Andie
őstag
válasz
Castell #32426 üzenetére
Hát valljuk be, ezeknél a nyomtatott áramköröknél már a hosszútávú 60 fok is szépen fellazítja a panel ragasztásait, és egyszercsak felkunkorodik az egyik láb vagy sarok. Laptopoknál legalábbis ez a tapasztalat, hogy bírja, bírja egy ideig, aztán a sok hűlés-melegedés miatt szétválik, mehet a kukába, mert nincs ember aki a 400 lábas déli hidat visszaforrasztgatja neked.
Tehát attól tartok, ezek a kis lapkák is megadják magukat, inkább előbb, mint utóbb. -
castiels
addikt
Sziasztok!
Mytv-hez kellene android box gearbesten mi az amit ajánlanátok? Aki rendelt onnan és megbízható márkát, típust várnék, köszönöm.
-
Castell
aktív tag
válasz
tibi970307 #32418 üzenetére
Szia!
Nálam ennél a box-nál kb. 70 fok terhelés alatt.
Idle állapotban 60 fok.
Nem tudom mennyi az ideális...
A hűtőborda egyébként leszedhető-visszarakható?
-
Andie
őstag
válasz
sugarforce #32423 üzenetére
...Mint látszik az én példámon is. Bár írtak x96 tulajok, hogy náluk andorid alatt is szépen mennek a videók, úgyhogy vagy az én szériámmal vagy a konkrét készülékkel van a bibi.
Megnézem majd lan-al összekötve, úgy mit visz a másolás! Köszi a tippet!
-
sugarforce
addikt
válasz
pöcpec #32422 üzenetére
Ennél kicsit kevesebb pénzért inkább x96-ot vennék 2gb rammal, az s905x, igaz hogy csak 100as lan van rajta, de bőven elég az is, ja és van rajta spdif is. Le-vel jobban jársz szerintem, mint az ezekbe a boxoba bele kendácsolt androidokkal, az LE buhera meg kb 5-10 perc beállításokkal, de ha elakadsz, segítek benne.
-
pöcpec
csendes tag
Sziasztok!
Szakértő véleményetekre lennék kíváncsi.
Többször is végigolvastam az "Amlogic gyorstalpalót", de ennek a bődületes információ dömpingnek a végigolvasása után csak szédölög az ember...Kacérkodom a gondolattal, de nem tudom melyiket vegyem:
Beelink GS1 6K 1000M LAN, vagy Beelink MiniMXIII 1000M LAN
Utóbbira ugye lehet LibreElec-t rakni, de kell-e nekem feltétlenül az LE buhera az automatikus kepfrissítés, vagy kandenciahelyes lejátszás ill.a DTS , AC3 hangok lejátszása miatt?
Panasonic plazma tv-m, házi mozi rendszerem van SPDIF csatival.
Vagy esetleg tudtok-e olyan lejátszót ajánlani, amelyiknél mindenféle buhera nélkül működnek a fenti problémák? (dobozból kivesz, összedug, örül)
Előre is köszönöm segítő hozzászólásotokat.
-
Andie
őstag
válasz
sugarforce #32416 üzenetére
Igen, a laptopok mind wifivel csatlakoznak. Gépek között símán tolom az adatot 50 megabyte-al is, szóval nem a wifi a szűk keresztmetszet. Letölten is stabilan 120megabittal töltök. Falusi magánházas környéken vagyok, az udvar sarkában fogható a szomszéd jele, néztem azzal a wifi-felderítő proggival régebben.
A T-home 5Ghzes Technicolor, vagy micsodája van nálam. -
tibi970307
tag
Sziasztok!
Mini M8 SII boxom tartósan 80 fok környékén volt. Szétszedtem és megdöbbentem, hogy a hűtés egy felületkezelt lemez és egy hővezető lapka.
Hosszabb távon alu lemezből készítek majd komolyabb hűtést. Egyelőre csak hővezető pasztát kentem a hővezető lapka két oldalára, így most úgy néz ki, hogy 56 foknál megáll.
-
divan
őstag
válasz
djnice #32371 üzenetére
Kipróbáltam én is a w-s dobozomon. Hááát, tényleg. Érdekes módon még az Androidos Kodi alatt használhatóbb, ott nem kockásodik, és esik szét, de vannak benne döccenések. Libreelecen gyakorlatilag nézhetetlen. Mondjuk én nem tudom mikor futottam volna bele ilyesmi kódolásba, de sosem lehet tudni.
-
sugarforce
addikt
A lejátszó és a laptop is wifivel csatlakozik??
Próbáld meg kábellel is, ha mindkettő wifi, akkor felejtős. Ebben a boxban a wifi elég gyengus, de a routered meg hiába bika ha sok más wifi van ak örnyéken és zsúfolt a csatorna, akkor nem lesz valami bika a sebesség, úgy meg pláne nem, ha mindkettő wifi-n lóg. Milyen routered van? -
Keef_Lee
senior tag
válasz
DoItYourself #32411 üzenetére
"A követelmény android 7.0 és újabb"
miatt egyelőre nem fog nagyon terjedni a már meglévő boxokon.#Andie: Azért a droidon az spmc-t próbáld még ki.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Átjöttem ide, hogy ne az általános TVboxos topicot boldogítsam a spec kérdéseimmel.
Röviden a lényeg: Rendeltem egy ilyen X96 Tvbox-t, 2G/16G, keypad, minden, fullos, hogy ne legyen gond. De van. Android alatt nézhetetlenek a filmek, még a 720p is akadozik, 1080p már szét is esik, BD25 meg lassított felvétel (5-6 fps max). Mindezt az előretelepített Kodi alatt.
A másik topic segítségével csináltam egy Libreelec boot sd-t, azon gyönyörűen megy minden, egy pillanatra sem akad meg, még a BD25 is olyan mint az olajozott lazac
Próbaképpen letöröltem mindent az androidról, amit gyárilag ráraktak (twitter, skype, netflix, tökömtudja, vagy 20 féle szirszar). Némileg javult a helyzet, de még mindig nézhetetlenül akadozik.
Egy kedves topictárs megígérte, hogy ránéz a kütyümre, ha elviszem neki, úgyhogy van némi reményem.Amiért most írok a fentieken túl, hogy a Libreelec flottságán felbuzdulva megpróbáltam kihasználni az eszköz nyújtotta előnyöket, és a korábbi laptopraletölt - vinyóbedug - felmásol - kihúz - tvbe bedug - végre filmetnéz sorozatot rövidre zárva, laptopról egyenesen a boxra kötött külső tárolóra FTP-zzem a filmet. Sikerült is, simán, SSH-n keresztül, Totalcommanderrel úgy felmásoltam mint a sicc - csak éppen fél óráig tartott. 2-3 megabyte/s volt a max sebesség. (laptopra dugva a külső meghajtót 70-80 szokott lenni, és a wifim se kutya)
Mi lehet a gond? hol a bottleneck? Valami beállítás? -
DoItYourself
Topikgazda
-
darvinya
titán
válasz
HornedReaper #32400 üzenetére
USB egy soros port, tehát mindig fel lesz fűzve közösre.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #32404 üzenetére
Köszi! Youtube miniképnek ez a linkje.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #32106 üzenetére
Frissítettem az összefoglalót, köszönöm mindenkinek a hasznos infókat, visszajelzéseket!
LOG:
S905W: nem ajánlott
30e: Youtube minikép
32: +SuperSU
64: +confluence -
dlor
tag
válasz
HornedReaper #32400 üzenetére
Időgép építéssel még próbálkozhatsz ... tuti nemhiába van rajta az az óra 😃
-
válasz
szabi__memo #32398 üzenetére
Itt leírják HDMi 2.0 a, b ill 2.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest