Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
Remélem, hogy tud, azért kell elsősorban. Tanyán meg a DVB-T miatt. Lejjebb nézd meg a paramétereket, sőt a kérdéseknél ott a support válasza is.( DDR 4, Wifi 5Ghz, Bluetooth 4.1, 1000mbit Lan, stb. ezek vajon mennyire valósak? )
(Q This product have the standard DVB-C and DVB-C2 funtional? Thanks
By Mário Aug-11/2017 03:08:53
A Hello Mário,
Thanks for your inquiry.
The item supports DVB-T2/C and DVB-S2 function.)Szerk. Azért nem bánnám, ha valaki megerősítene a dolgomban
Mecool Ki pro hogy viszonyul a libreelec-hez? Ok vele?[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Etzel
aktív tag
Sziasztok, elolvasván a téma összefoglalót ugy gondoltam kérdezek bízva benne h segitetek választani.
Jelenleg egy raspberry pi3 van smb-n egy 4K HDR-s tévével össze kötve. A pi3 torrentezesre van aminek szuper A gond az h nem tud remuxos 4K-t a hálózaton akadas mentesen lejátszani. Semmilyen lejátszóval. Kulso merevlemezről játszva nincs gond. Vettem egy gigabites ethernet adaptert gondoltam azzal lesz a gond mert a 100mbit nem eleg de tévedtem mert a tv is 100mbites a wifije meg sz@r így hálózaton 4K-t esélytelen lejátszani.
Így jutottam el odáig h venni kellene valami android boxot ami megbirkózik a 4K-val es közben torrent szerver is lenne. Erre egy amlogic s912 eleg lenne? Egy android rendszerrel rajta vmi webes torrent kliensel (ami menne 24/7) meg egy kodival (mert most is azt használok).
Es megszabadulnek a hálózati problémáktól is.Kérdés, h amit találtam [Tv box]
Jo lenne? Ha igen akkor megvennem es ki iktatnam a raspberryt.Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
-
mexel
veterán
válasz djnice #26896 üzenetére
Az X96 az ajánlott is itt a topikban nyilvánvalóan azóta is, feltételezhetően ennek is köszönhetően. Valószínűleg talán ezért is elős a listámon nekem is, bár még nem próbáltam.
Akkor plusz 1 pont van még az X96-nak. De azért sajnos nem 1-2 $ olcsóbb mint a W-k. Amellett én is a 905X-et venném magamnak ha szükségem lenne rá. De sokaknak nagyon számít a 2-3ezer ft mert a legolcsóbbat veszik úgyis, akkor szerintem meg érdemes az olcsók közül a legjobbat ajánlani és úgy tűnik az W-sben is az X96 lesz az. Ismét ugyanazt mondjuk egyrészt, de az jobb ahogy te mondod, a te hangod mélyebb.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Ismét felvetődött egy ilyen Box vásárlás, ezúttal egy rokonnak. És mivel nem akarok "beégni vele", jó lenne ezekben tisztán látni:
1. YouTube lejátszás 1080p-ben, akadás mentesen Wi-Fi-n keresztül.-> Van e olyan amelyik ezt Android alatt is pöpecül tudja (ez esetben gondolom alap, hogy 2GB-os legyen), ha nem akkor a KODI YT Add-on-nal ez megy tökéletesen és "kényelmesen"?
2. Rákötött külső winyóról/Pendrive-ról videózás 1080p-s 10GB körüli anyagokkal. (Gondolom ez azért nem gond).
3. 1080p-s 10GB körüli anyagokat még Wi-Fi-n keresztül tudná csak lejátszani a Win-es gépéről, mert a kábelezést körülményes lenne neki megoldani. Vagy marad a külső winyó.
4. Jó lenne, ha lenne működő analóg audio kimenete. De erről még le lehet mondani.
Erre melyik konkrét típust tudnátok ajánlani leginkább? X96 2GB most nagyon felkapott úgy látom, esetleg más "tuti" típus", főleg az első pont miatt?!
Köszi!
Szerk: természetesen a KODI-s YT-ot Libre Elec alatt gondoltam. De nem bánnám, ha az Android-os része is használható lenne azért...
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Digitalis #26892 üzenetére
Biztos hogy amit linkeltél DVB-C-t is tud? Nekem gyanús hogy nem, én is keresek olyat. Nem ez kellene inkább? Igaz amit linkeltem éppen nincs is. Persze máshol lehet hogyvan, csak hirtelen rákerestem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Digitalis
senior tag
válasz Digitalis #26838 üzenetére
Mivel nem kaptam tanácsot, ezért végül is ez mellett döntöttem, remélem nem nyúltam mellé (Priority Line Eu Express 18.6k)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Celtis
veterán
válasz blakey #26790 üzenetére
Itt egy kis ízelítő mit értek én lassú borítókép frissítés alatt. Jó, ez extrém, mert nyomva tartom a görgetés gombot. De egyébként is az történik, hogy görgetés közben előbb ismétlődnek a képek, majd egyre több idő kell, míg mind befrissül.
A kártya 16GB-os Sandisk Ultra. Ki fogom próbálni egy Sandisk Extreme kártyával is, meg a belső tárral is.
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
hellosztok, a routerre rádugott hdd- tartlamát nem érem el a kodi 17.6 - libreelec 8.2.1.1 alól smb-n keresztül.
másnál is van ilyen?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz djnice #26888 üzenetére
Nem is kell. Mit ajánlasz? Én mondjuk az X96 minire nyugodtam mondanám hogy akinek olcsó kell mert számít vegye meg ha a 4k nem fontos mert semmiben sem gyengébb, de fentebb én is azt mondtam hogy pár dodoó miatt nem venném meg a legolcsóbbakat. De tök mindegy mit írok, mert úgyis kell fogást keresni bármiben amit leírok vagy én ajánlok úgy érzem, akkor is ha esetleg ugyanzt írtam is, le kell írni "jobban is"
Te most mit ajánlasz hasonló árban Bestbuyként? Én párat már feldobtam ajánlatba, és olyat amit ki is próbáltam droiddal és LE-vel is. Tényleg várom a javaslataitokat amiről tudjátok hogy jó, olcsó és működik is. Ne csak annyit hogy azt ne amire én pl azt mertem mondani hogy megvenném.
Az én listám, csak úgy nagyjából amit a mapokban teszteltem, vagy jókat hallottam és olavastam róluk:
X96 bár nekem még nem volt de mindenki azt mondja megy a LE wifivel, szerintem jó a távja is. ( S905X)
OTT MXQ Pro plus, megy a wifije (5Ghz), jó a távja is. (S905X 2/16)
Ha wifi nem érdekes akkor Mecool M8S Pro Plus , droid alatt is jó és Widevine Level 1 (S905X)
Simán ajánlanám az X96 minit, bár nem próbáltam csak más S905W-t de ahogy hallottuk megy a wifije is, jó a távja is. Negatívum a 4k60fps hiánya. Ezt olyanoknak akik olcsót keresnek és nem csak 70gb-os BR filmeket néznek hanem simán egy olcsó lejátszót keresnek.LE-hez nem ajánlom a Tanix TX3 minit és az Alfawise S95-öt leginkább a kijelzőjük miatt. ( S905W)
Mecool M8SW-rt ami 905W nem próbáltam de fogom, arról nem tudok semmit de jókat olvastam róla.
Ennek ellenére hogy 1-2$ nem számít ,mégis mindig az 1/8-asokat ajánljátok, én meg erre is azt mondom hogy nem biztos hogy ezen kell 1-2$ spórolni, mert soha nem baj ha 2/16-os a doboz. Tudom hogy a LE nem használja ki, deha esetleg el kell adni könnyebb lesz, és nem tudjuk a későbbiekben nem lesz-e rá szükség.
-
mexel
veterán
válasz junkpod #26885 üzenetére
De már bebizonyítotuk hogy a 905W működik, sőt típusra le is bontottuk pro és kontra érvekkel. Van ami még kimaradt, de azt nem is ajánlottuk. Holnap egyel több típus lesz ezek között. Ráadásul annyira egyformák ezek adobozok hogya romok is igencsak átjárhatóak a dobozok között, akkor a LE méginkább az lesz mert univerzálisabb talán.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Nem azt írtam, hogy egyszercsak nem fog működni, hanem azt, hogy mivel nincs most benne a támogatott SoC felsorolásban a w sorozat, ezért a LibreElec vagy működik és akkor ok, vagy nem de akkor nem tud kinek panaszkodni, mert a LibreElec fejlesztő majd szettarja a karját.
Ajánlani nem azt kell ami működhet, hanem ami tuti működik.
LibreElec felől egyelőre a 905, 905x, 905d támogatott.
Android felől pedig az a néhány box amit itt már nevesitettek.Box's don't touch!
-
hunaqua
addikt
Én szerettem a Tanix mini-t. LE-vel használtam....csak az Asus táppal megsütöttem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
mexel
veterán
válasz junkpod #26875 üzenetére
Hivatalosan nem támogatott ( ahogy a 912 sem úgy tudom és mégis ajánlva lett itt), de mivel működik a tapasztalatok szerint így szerintem megvehető főleg hogy egy olcsó darab. A Soc nem fog már változni, ha eddig jó volt nem hiszem hogy ezután rosszabb lesz vagy kivennék a LE-ből. Nem hiszem hogy nagy eltérés van a 905x és 905W között ésazt is elképzelhetetlennek tartom hogy szándékosan kihagynák majd a LE fejlesztésből hiszen egy olcsó és jó darab.
De legyen igazad mert úgyis csak akkor lesz jó, Te mit ajánlasz akkor az itt érdeklődőknek ami 100%-ig biztos vétel?
Tehát akkor ne vegyen senki inkább 905W-t mert hiába működik jelenleg hibátlanul az X96 mini, mi lesz ha egyszercsak nem fog? Mehet a kukába, hiszen eladni sem lehet majd androiddal mert épeszű ember azt úgysem használja, nem jó semmire.
Amellett a Tanix TX3 mini és Alfavise S95 905W-ket én sem ajánlom LE alá de csak a kijelző miatt főként. ( meg a wifi miatt sem, bár már itt egy Alfavise S95 nálam, remélem holnap lesz időm tesztelni, meglátom milyen) -
kenand
veterán
válasz hunaqua #26880 üzenetére
Kínai LED projektort 80 USD-ért én is láttam (Már 1280x800 tehát 720p) de sajna elfogyott, pedig annyiért bevállaltam volna EU raktárból
-
hunaqua
addikt
válasz kenand #26879 üzenetére
Szerintem megszűnik az a raktár.Felszámolják,kiszórják a szajrét.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kenand
veterán
válasz Skillet #26878 üzenetére
Szia ez még van 905x de nem x96
vagy itteni tapasztalatok alapján a 905w-s x96 mini is vállalható (Az nem EU de 24USD átjön ÁFA fizetés nélkül)
Franc se érti a Gearbestet, ami tegnap 16 USD volt, az ma 33 USD... (Bár nem EU raktár)
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Lementek a nagy x96 akciók, vagy van még valahol?Lemaradtam róluk, nem figyeltem a fórumot
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
junkpod
veterán
Ok, felrakhatsz rá bármit, esélyes, hogy működik. DE. A LibreElec felől egyelőre nem támogatott (ha működik jó, ha nem akkor ne panaszkodni).
Droid felől még sose volt támogatva, jól mondod egyik SoC sem, kivéve pár gyártót.
Szóval felelősséggel én nem ajánlanám.
Lefutottuk már ezt a kört az S912esekkel is, azt is ajanlgatta pár lelkes tulaj, azóta sem változott azokkal sem a helyzet: ha jó örülj, ha nem szomorkodj.
Én azért olvasom a ph-t, hogy mások tapasztalataiból kiindulva, gondmentesen tudják terméket választani, ebbe nem fér bele a "talán jó".
Persze lehet valaki kíváncsi vagy szerencsés vagy akár mindkettő egyszerre.Box's don't touch!
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
tudja valaki, hogy mi a különbség a k1 pro és a kii pro között. Úgy nézem, hogy mindkettő s905d procis, nem nagyon találom a különbséget.
-
blakey
titán
Pontosan, nem fognak visszaolvasni és ezért lesz félrevezető, tudom, hogy melyikről van szó, de más nem tudja, mindig igyelszem pontosan megnevezni a szóban forgó eszközt, hogy elkerülhető legyen a kérdezősködés, bár ez többnyire úgysem sikerül.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz blakey #26857 üzenetére
Az előzményben amire válaszoltam valóban látszott melyikről van szó, azt hittem visszakövethető,de a Mecool M8s Pro plusz-ról mert arról beszélünk már egy ideje a címzettel ezért nem írtam bele ebbe a hsz-be is, de igazad van mert ez nem a gyártó általánosítása. Ha valakit érdekel úgyis visszanézi, de a tapasztalataim szerint a kérdezők kb 95% egy sort sem olvas vissza mielőtt kérdezne, de ha válaszolnak nekik sem mindig foglalkoznak vele Vagy pedig utólag kérdeznek ha már megvettek valamit, amikor már úgyis mindegy.
Én már jvasoltam anno hogy érdemes lenne egy mindig aktualizált lista a LE alatt tökéletesen működő (értsd: wifif is) boxokról, csak ezt frissítgetni kellene mert hiába van pár ajánlott darab régebbről ha azok már kifutottak. Én már említettem egy MXQPro Pluszt is fentebb, az kipróbált működő, itt most kiderült az x96 mini, stb, van még bőven. Persze benne van a pakliban hogy változtatnak rajta bármikor, de iránymutatásnak megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #26858 üzenetére
Ezért kéne mindig leírni ha valami jó vagy nem, még annak is zavaró aki tudja, hogy kb. miről van szó.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A mecool wifije nem olyan. - ezt pontosan nevezd meg, mert a nálam lévő Mecool (M8s Pro L) LE szempontjából teljesen kompatibilis, van Wifi, BT, stb. Ha valaki idetéved megint döntésképtelen lesz, hogy akkor most mi van.
-
mexel
veterán
válasz pinnacle #26854 üzenetére
Tényleg sokszor leírtam. Én ha LE-re keresnék boxot biztos olyat vennék aminek a wifije is támogatott.Nem azért mert biztos hogy wifivel használnám, de én szeretem ha valamin amit használok minden működik. A mecool wifije nem olyan. Van sok S905x box ami támogatott, árban sem nagyon mások. De ez csak az én véleményem. Ha droidra keresek akkor biztos Mecool M8S pro+ t vennék ha aránylag jó árban keresek mert jó a rendszere, nincsnek anomáliák és Widevine L1 ami akár jól is jöhet. Ráadásul van hozzá Android TV OS is, ami szerintem médialejátszónak ideális ( Ismét írom mielőtt szólnának hogy ha az LE plusz funkcióit félretesszük, ami vagy kell valakinek vagy nem)
Nem fogsz egetrengető különbségeket találni egyébként ebben az ársávban, kár ennyit rugózni talán rajta. Mindössze szerintem nem kell a legolcsóbb noname kütyüket venni meg ebayről bizonytalan darabokat beszerezni, igaz nem tudom mondjuk mennyire léteznek még az ún. klónok. -
mexel
veterán
válasz zotosz #26852 üzenetére
Sajnos ez is ahhoz a hibához tartozik szerintem ami a pixelesedéssel kapcsolatos, amit fentebb írtam. Valamiért nincs hang a lejátszókon, próbáltad szoftveres audió módban? Pixelesedés látható a lejátszás alatt? Nekem most érkezik majd az Alfavise, tesztelem hamarosan.
Sajnos amit kínai oldalkon a leríások tartalmaznak azok általában véletlennszerűek, ha nagy részük megvalósul az már jónak mondható, az ő mentalitásuk szerint ez simán belefér[ Szerkesztve ]
-
zotosz
tag
Sziasztok,
Alfawise s95 userektől kérdezném, hogy az 5.1-es hangot, h lehet előcsalni? PLEXen keresztül játszanék le filmet laptopról, smart TV-nél nincs gond, ott DLNA lejátszásban jön az többcsatornás hang, de ennél a kis kütyünél nincs hang olyan filmek esetében ahol >6 hangcsatorna van (sztereó működik)
Nincs hang a TVben lejátszás során, és nincs hang ha optikai kábellel csatlakoztatom AVRhez.
Tudnátok ebben segíteni? Pont emiatt vettem ezt a lejátszót, mivel GB leírás szerint tudja kezelni az 5.1et.
Köszönettel,
Z-Isten hozta.... -Meg egy nagy fekete autó....
-
mexel
veterán
válasz tboy93 #26849 üzenetére
Nem néztem ehhez melyik táv van, nem járt nálam X96 mini még. Ha az a hagyományos ami a GB-s képeken akkor itt az összefoglalóban van konfigolt táv remote hozzá ERPY-nek köszönhetően, de ehhez a távhoz találsz sok helyen kész conf-ot.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Akkor a válasz inkább az hogy az X96 mini akár ajánlott is lehet LE használatra, nem tudom ott a 4k 30fps mennyire jön elő vagy hogyan működik, elvileg ezzel és órajellel tud kevesebbet egy s905X-től.
pinnacle: keres vissza, volt aki írt erről, ebből kerekedett vita is aztán teljesen feleslegesen. Egyébként simán telepíthető rá LE csak a wifi nem megy, de már többször írtam és azt is hogy ezen jó a droidos rész is. Kár ezen a lejátszón ennyit rugózni mert jó darab ár/teljesítményben pláne, igaz LE-re lehet nem ezt venném de droidra igen.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz junkpod #26843 üzenetére
Miért nincs? Azért ez nem hiszem hogy tapasztalaton alpuló infó lenne.
A LE megy rajta mint bármelyiken, csak a TX3 mini és Alfawise S95 ami kijelzős és azokon nem megy LE alatt a kijelző, de a LE ott is megy tökéletesen. A droid meg kb ugyanolyan mint a többin SOC-tól függetlenül. Az első romokon le volt korlátozva 720p-re a youtube és pár dolog a 905W-k egy részén de a frisítéseknél már ez is megoldódott. A wifi pedig S905X-eken sem megy mindegyiken, de sokak szerint ez nem is kell. Konkrétan az X96 minit nem próbáltam de nem hiszem hogy más lenne mint a többi 905W, sőt ha realtekes wifi van rajta talán még az is megy.
Közben már meg is előztek a válasszal.tboy93: A wifi megy LE alatt az X96 minivel?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Úgy néz ki, újra ajánlott a MECOOL M8S PRO Plus. Reset gomb hiánya meg ugye nem probléma a LE-hez, üres .zip fájllal.
Android 7.1.1-es boxokat jobbnak tartják a 6-nál, van még más ilyen 905x-es készülék? -
hunaqua
addikt
-
Digitalis
senior tag
Kompakt DVB-C, illetve DVB-T tuneres TV-okosítóra mit ajánlanátok? (1080p / Digi tv / MindigTV + droid_net + wifi + ne legyen drága ) Látom, hogy az Amologic S905D-vel szereltek the best, de érdekelne, hogy van-e ezek mellett esetleg más használható alternatíva is?
-
mexel
veterán
válasz djnice #26824 üzenetére
Próbáltam már többször leírni de nem nagyon jön át. Nem annyira a droid használata érdekel és nem a boxok használata. Maga az android tanulása, a javítás érdekel, a problémák megoldása. Az android ( és linux) eléggé kiesett nekem eddig és ezen elég jól lehet megtanulni sok mindent. Ez időtöltés is, lefoglalom magam vele, tanulok belőle, ha pedig még sikerül valamit megcsinálni és másnak az jó az külön jólesik.
Tehát nem azért csinálom mert én most azt akarok használni, én max lejátszónak használok egy boxot ha lesz amit érdemes( de még mindig a WD -t használom tehát semmi extra rendszerűt), esetleg youtubra, de azt is böngészős formában. A LE- jó dolog de azon nincs mit csinálnom, arra megvannak a profik akik azzal foglalkoznak, az már mondjuk készen van. Egyébként kb amikor még a HTPC építés elkezdődött kb 10 éve vagy talán régebben( frankó házakkal ) akkor nem is emlékszem talán xbmc vagy sbmc néven indult a kodi, majd LE elődje, akkor még kellett piszkálni azt is mert ezer sebből vérzett, de aztán szerencsére pár profi nekiállt főleg az utóbbi időben és jól megcsinálták.
Másrészt érdekelnek a boxok is, kíváncsi vagyok mit lehet majd kihozni belőlük, utoljára kb 2 éve tesztelgettem őket de akkor még nem tartottam túl használhatónak, most már sokkal jobb a helyzet.
Tehát ezért szenvedek vele, ami nekem esetleg nem szenvedést jelent. Lehet (remélem) hogy szükségem lesz még arra a tudásra amit így összeszdhetek, igen sokat kell olvasnom és túrnom a netet hogy csak néhány kis apróságra is ráleljek néha. A telefonon már túl vagyok, tableteken is valamennyire, most éppen a box a soros nálam.
Egyébként lehet hogy ebben a topikban nem látszik, mert ez 100x inkább Libreelec topik mint S905 topik, igen sokan használják androiddal a boxokat csak ők nem jönnek már ide. Priviben sokan megkerestek már akik ide nem is írtak soha éppen ezért. Szerintem nem is ártana átnevezni, mert a sima kodis topik nem ugyanez, ott főként pár addon a téma Lehet érdemes lenne már a címeket átírni, hogy ne keveredjen a droid és a LE. Nem ártana egy droidos topik sem a lejátszóknak, akkor akit az érdekel oda menne, akit a LE az ide. Arra meg hogy milyen boxot vegyen valaki szintén van topik de az alig pörög. -
hunaqua
addikt
válasz kenand #26833 üzenetére
" LE is problémásabb a 905w-n "
Nem vettem én észre problémát az LE alatt a W-vel. Felment simán az X-re való,és csinálta a dolgát. A wifi nem ment,de az chip függő,az az X-es cuccon is lehet probléma.SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kenand
veterán
válasz tboy93 #26830 üzenetére
LE is problémásabb a 905w-n, bár előbb-utóbb biztosan megoldják. Nem rossz a 905w sem, de most amikor kiárusítják a 905x-et nemérdemes mást venni.... (Egyébként a 905x is valamennyire butított 905 volt, bár ott volt előremutató változtatás is)
(#26832) SzlobiG
Az jó lesz LE-re. (Pár napja volt még Gearbest Eu raktárból is olcsóbban, de néhány óra alatt elkapkodták)[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
-
consono
nagyúr
Mi az a két sor a build.propban, ha nem nagy titok? Úgy látszik csak én használok itt droidot Bár nekem eddig még nem kockásodott még semmi, gondolom mert főleg csak streamelek a dobozon, vagy DLNA-n játszok le...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
mexel
veterán
válasz DoItYourself #26819 üzenetére
Igen, gyakorlatilag minden lejátszót. Ezekben is csak SW módban működött a lejátszás hibátlanul .Volt olyan lejátszó amelyiken a LE is kockás volt ( amikor nem a legújabbat próbáltam), de most a legújabb LE-vel nem láttam ilyet, gondolom ott hamarabb kapcsoltak ez ügyben mert meglátták a hibát és reagáltak is rá gyorsan. Nem tudom SMPC-ből frissítettek-e most ( azzal nem álltak le? én egy gépemen lévő letöltött appot tettem fel próbára nemtudom melyik volt) , ha igen a legújabbat még megnézem majd. Az a baj hogy ezt a dekóder dolgot nem látom át rendesen melyik lejátszó mit használ. Van amelyiknél csak HW és HW+ nak jelölik, van ahol Amlogic dekóder vagy OMX dekóder, stb. A sima HW dekóder részt 2 buildprop bejegyzés hozzáadással lehet javítani de attól a hang még nem megy hardveresen. Pár fájl cserélésével van hang is HW módban, de az nem mindegyik lejátszón, illetve nem mindegyik romon és sokszor össze is akad ha cserélgetek átírok valamit. ( sajnos én csak logikai úton, következtetéssel és sok sok próbálgatással és olvasással javítgatok-mókolok, nem látom át a mélyét mert nem vagyok fejlesztő és ehhez a részhez nem is értek igazán, autodidakta módon tanulgatom a lépéseket, mondjuk sokat lehet így tanulni belőle ráadásul linuxhoz is eléggé h@lye vagyok mert igen régen tanultam és elfelejtettem)
Nagyon összegányoltak ezek a romok, a build propokat is egymástól másolják a kis kínaiak, látszik hogy itt ott átírnak valamit a készülékhez, sokszor olyanok is vannak bennük amik teljesen feleslegesek, még a telefonos propopkból vették ki.
Ha lenne bőven időm és kedvem sokkal töbet ki lehetne hozni ebből, és finomítani egy jó univerzális buildpropot ( igen sok múlik ám rajta), de most karácsonyig nem foglalkozom vele nagyon, nem lesz elég időm.
Biztos vagyok benne hogy javítani fogják mert ez erősen általános hibának tűnik már, 7.1.2 lejátszóknál mindnél tapasztaltam. Szerintem volt valami kis változás 7.1.1 óta és simán ráhúzták a box gyártók a régi sablont.
Ha csak egy valaki venné kötülük a fáradtságot egy jó romra akkor lenne akár jó androidos lejátszó is ( most tekintsünk el a kadenciahelyes lejátszástól és a hangkimenetektől)
Egyébként a Mecool az aminél nincs ilyen gond, nekik a legjobb a droidos romjuk ilyen téren, a frissített. Igaz az csak 7.1.1-es még.
Sajnos build.prop lerásokból is igencsak nehéz összeszedegetni morzsákat mi mire jó, az alapok mindenhol megvannak, de sok minden egyéb bejegyzés van amit csak kísérletezve tudok kitalálni mint ezt is. -
stigma
addikt
válasz hunaqua #26820 üzenetére
Köszi a megerősítést.
Ennyi pénzért amennyibe kerül, szerintem ajándék. Torrentet amit kaptam Csicsóka-tól , felteszem ma vagy Pénteken.
HDR-t igen jó ha tudta volna, viszont nekem másik szívfájdalmam a CEC volt, ami alapból nem megy. De megnézem mert szerintem a remote.conf fájlban ha átírom akkor szerintem megoldja a problémámat.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
hunaqua
addikt
válasz stigma #26813 üzenetére
Azzal a Megogo-val nagyon jól működik a Tr. Torr. Akár 2.5-ős passzív,akár 3.5 aktív HDD-vel.Atom stabil.
Eddig ez a Megogo nekem a legjobb cucc csak kár,hogy nem tud HDR-t.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
-
Csicsóka
őstag
válasz stigma #26813 üzenetére
1. A rádugott külső HDD-t automount felszedi a /media alá, nem kell kézzel vacakolni.
2. A /media alatt lévő HDD-t megint csak automatikusan megosztja SMB-n, számos más, a /storage alatt lévő könyvtárral együtt. Itt sem kell semmit kézzel variálni.Készült ettől már újabb transmission, ez már menni fog.
settings.json itt nincs, pont az előbb írtam. Az addon beállítási felületén Kell mindent beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz DoItYourself #26811 üzenetére
Itt kicsit másként működik, nincs settings.json, mint ami megszokott, az addonban, a settings.xml-ból olvas be, majd változókba menti. Onnan olvassa ki induláskor minden alkalommal.
Részlet az indító szkrip-ből:
TRANSMISSION_WEB_HOME=\"$ADDON_DIR/web\" \
nice -n $tx_nice \
transmission-daemon \
--allowed \"$tx_allowed\" \
--config-dir \"$ADDON_HOME\" \
--download-dir \"$tx_download\" \
--port \"$tx_port\" \
--watch-dir \"$tx_watch\" \
$incomplete \
$tx_auth" -
mexel
veterán
válasz SzlobiG #26802 üzenetére
Nem akarnálak lebeszélni egy TX3 miniről ha nem LE-re kellene, droidra megfelelne YT-ra, MXplayerhez. Megy rajta, semmi gond, de ezek a kijelzős boxoknak a kijelzője sajnos csak a gyári androidos rommal működnek ( még más rommal sem sikerült összehoznom pedig sok időt beleöltem).
Így ha LE-t teszel rá akkor 2 eset lehetséges: jobb esetben nem lesz semmi kijelzés, így nem látod mikor van ki vagy bekapcsolva mert led nincs rajta, rosszabb esetben a kijelzőn mindig ott lesz egy "boot" felirat kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is. Nem a világvége de nem szép és hasznos megoldás. Pár dodóért nincs értelme variálni. Fentebb ajánlottam boxot amin minden megy LE alatt, a wifi is, van jó előre elkészített táv conf is hozzá és kb 36 $ a 2/16-os. Abból amit ajánlottam 1gb-os biztos olcsóbb is, bár arról nincs tapasztalatom hogy a wifije milyen, pár ft-ért talán nem érdemes 1gb-osat venni még akkor sem ha a LE nem igényli. Ki tudja később nem lesz-e szükség rá
Akinek pedig Droid alatt pixelesedés gondja van írjon és küldök egyszerű félmegoldáshoz infót.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy Megogo MXV 4 IPTV-s 1/8-as box melyen végrehajtottam a Libreelec telepítést SD-re. SSD és Samba emgosztás bekapcsolva.
Ismerösömnek viszem kipróbálni, külső merevlemezt fog rádugni, melyre torrentzni akar.
3 dolgot kért tőlem teszteljem elötte:
1.Külső merevlemezt felismerje a rendszer
2.Működjön a hálózati megosztás (Samba)
3.Lehessen torrentezni.Menjünk sorba mi sikerült:
1.Külső merevlemezt felismerje a rendszer: - OK
Itt külső HDD-t egy Pendrive-al helyettesítettem, melyet beledugram majd 2 dolgot néztem meg.
Putty => médilejátszóba bejelentkeztem => parancssorban az alábbi parancsot adtam ki: blkid
Pendrive azonosítóját így megtaláltam: /dev/sda1
Szerettem volna mount-olni, létrehoztam egy mnt/USB mappát, majd kiadtam az alábbi parancsot:
mount /dev/sda1 mnt/USB
Igaz bárhova felcsatolhattam volna de szerintem ez sem rossz megoldás.(késöbbiekben jobb lett volna a/media alá)2.Működjön a hálózati megosztás (Samba):
Furcsa az , hogy a felcsatolás után valamiért máris látta a hálózatban lévő gépem, pedig nem is írtam bele a smv.conf fájlba.
Itt legegyszerűbb lett volna gondolom, mivel a samba már működik, hogy a /media mappa alá mountolom
be az USB-t és máris megvan a megosztásom, nem kell vele semmit sem szenvednem.3.Lehessen torrentezni.
Itt picit megakadtam mert...
Transmission zip fájlt letöltöttem, addonoknál feltettem zip-ből, majd konfigurálnám, de sajnos a Run ikon nem aktív. Néztem systemctl status transmission paranccsal hogy fut -e vagy sem de sajna nem jtutottam vele előrébb.
Ebben tudtok segíteni mit is csináljak pontosan?
Telepítés és futás után, tudom hogy a http:ipcím:9091-es porton fogom elérni, illetve kell majd a settings.json-t még állítgatnom (elérési út,ip,tartomány,jelszó...)Legújabb 8.2.2.X.X-es Librelecem van S905-ös a médialejátszó chipsete.
Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
maddionmax
senior tag
Segítségetek kérném!
ma megjött egy Beelink GT1 Ultimate box, Plexet üzemeltetek itthon, így kliens letöltve.
A filmek mennek szépen, de hang egyik alatt sincs. És sehogy nem tudom mi lehet a probléma?A kép gyönyörűen megy, még a FullHD 3D-s filmek is az 5 Ghzes wifin, de hang sehol...
-
kenand
veterán
Kodi alatt még nem próbáltam vagy Linuxos géppel vagy rooterrel használom a transmissiont, de akkor is szokott ilyet üzenni, ha nincs joga írni az adott könyvtárba...
-
hunaqua
addikt
-
Csicsóka
őstag
válasz Black&White #26786 üzenetére
Az eMMC-re gondolsz?
Mert azt egyik LE sem mountolja automatikusan. Elég könnyű lenne törölni véletlenül a droid dolgait akkor.
Egyébként megoldható, a droid data partícióját lehet használni, az jó nagy, a system-et jobb nem bolygatni.
autostart.sh-ba be kell írni. -
SzlobiG
félisten
Erről vélemény? Megér ennyit? Erősen agyalok az mx3g helyett vmi olcsó kütyün.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest