Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
D-Link, TP-Link általában nem 5 V-os tápegységgel van. A D-Link már régen is 12 V-ról ment (anno a DIR-825-öm is), a TP-Link esetében a régiek 9V-ról (TL-WR741ND, TL-WR841ND, TL-WR941ND), a TL-WR1043ND-től viszont szintén 12 V-ról. De nem vitatkozni akarok... Persze elvétve előfordul 5V-os is (pl. D-Link DWR-116), azt nem állítottam, hogy egyáltalán nincs, csak nem az az általános.
Gondolom, ha lenne a kollégának, akkor csak tenne vele egy próbát. De pl. nálam is csak az X96 Max Plus és a Tanix TX3 megy 5V-ról. Illetve a WS2812b led szalagomhoz vettem 5V-os tápot, valamint az Asus WL-500gP-ből megmaradt van még.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Rodzser Mór
senior tag
Ezt nem tudom, még nem kérdeztem
#87317 Beni2360
Köszi, majd ráugrok a témára, előbb szólok a Geekbuyingnak, hogy vacak az X96MAX+Ja és nem volt agyonhajtva, hogy megfőtt volna. Amikor akciókamera összehasonlítóvideókat néztem, többynire csak akkor néztem 1080p-ben, a többi esetben 480 v. 720p-ben, mert olvastam a melegedési problémákról, nem akartam megfőzni.
De nekem az a gyanúm, hogy így is a melegedés tett be neki. Többször előfordult, amikor 1080p videó nézése közben lefayott a cucc. Persze lehet, hogy ez más miatt adódott és nem az 1080 miatti fokozottabb processzorhasználat miatt. -
nfsu17
veterán
el. Max kevesebb helyről (peer/seed) tud szedni. Ha egy db seed van, ami szintén passzív (NAT), akkor nem fog jönni. Ha van 5000 seed, és a fele mondjuk natolt, akkor bőven kell jönni a másik felétől is. Lehet a http(s) tracker kever be, az nálam is vicceskedett, inkább átmentem transmissionre.
-
tozso76
aktív tag
KB. 2 évig használtam ezt a Mp-t. Kodi (nekem) soha nem működött normálisan. A saját playerével használtam. Himedia chip az alapja. Ezért a képe elég rendben volt. Szépen tud pl. leskálázni. [link] Innen próbálj meg leszedni egy fw - t. Nekem ezzel az orosz fw-vel stabil volt.
-
Rodzser Mór
senior tag
Nem tudom, nincs násik tápom.
De most visszajött a kép 10 perccel a bebootolás után. A bootolási animációt sem mutatta és ugye bootolás után 10 percig sem adott jelet. Érdekes.
Most újraindítottam, most mutatja a kezdő animációt. Érdekes.
Azt hiszem, muszáj leszek vele toszakodni a youtube app-ban hogy a videók maximum csak 720p-ben menjenek. Mert szerintem az 1080p vágja haza a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Megnéztem azt a harmony touch távirányítót ami biztos jó (tetszik is) de rohadt drága! Extreme digitálba 70000 Ft! Ennyit nagyon kevesen adnak egy távirányítóért akármilyen jó. Amazonon 140 ezer Ft kb.
kovi kodiban el lehet érni. Van smb és NFS beállítás is. Én egyiket sem használom (nem is értek hozzá) de tudom hogy van és sokan használják itt.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Megvan a régi gyári távja és nekem is ezek a funkciók mennek amit te írtál.Elég lenne de ha már van egy ilyen faxa távom akkor legyen már a gombokra tanítva a "play","info" előre-hátra tekerés stb..
Hátha valaki ad egy "kész" megoldást.
Azt sem tudom hogy ehhez kell-e a remote.conf vagy a mesone.ir -el lehet megcsinálni amit szeretnék,ezt sosem értettem hogy mikor melyik kell... -
Beni2360
félisten
Jó én abból indultam ki, hogy nálam van vagy 4 db ilyen töltő és 2 telefon. Akkor stornó. Én csak addig amíg nincs más lehetőség gondoltam beiktatni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Akkor itt miről írnak?
Funkció:
Akár 27 W teljesítmény Kompatibilis a Q & C4 +, Q & C4.0, Q & C3.0, Q & C2.0, PD-vel Q&C 4+: DC 3,3 ~ 5,9 V / 3A, DC 3,3 ~ 11 V / 3A PD: DC 5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 2,25A, 15V / 1,8A, 20V / 1,35A Támogatja a PD gyors töltésű protokollt Töltse fel az Apple készülékeket tanúsított PD kábellel a gyors töltés érdekében, időt takarít meg. (50% töltés 30 perc alatt)Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
A régit törlöd.
Persze kimásolod a gyökérbe és átnevezed dtb.img-re.
Látom már magad is rájöttél. Akkor menni fog a dolog.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Rick4
félisten
Na már megy is a felcsatolt mappából a filmek infóinak lekérése, táv is van, érdekes. A file ugyanaz volt, a legfrissebb stabil coreelec, de most rufussal írtam rá a kártyára.
Ja, és a dtb ugye átnevezős dtb.img-re, na ez az előzőekben elmaradt, csak dtb.dtb lett, rég csináltam ilyet. Egyelőre köszi, innen menni fog.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Beni2360
félisten
Tehát erről van szó: Egoiggo S95 X - Android 6.0, 1GB ram és 100 LAN , erre jó a generic verzió??
A dtb.img a saját mappájából válaszd 1GB 100 lan verzióz. A CE-re más kell mint a LE-hez,szvsz.[ Szerkesztve ]
-
tjnet
aktív tag
Nálam egy K1Pro S905D DVB-S2 és DVB-T/C tunerral Coreelec oprendszer Marantz erősítő 4K Samsung és egy full hd vetítő.
NAS-on vannak a filmek. 4K, full hd vegyesen kb 6 tera. Az atmos hang is tökéletesen működik.
Telefonnal is távirányítható a K1 PRO.SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
tozso76
aktív tag
Lesz ott kép. A box fogja leskálázni a képet. Legalábbis, nálam ez így működik. Egy 1080p projekorral vetítek én is. 3,2m méterről nézek 2,5m képátlót. Nagyon durván látszik a különbség, ha 4k anyagot kap a vetítő. Ezt már annakidején a 480p vetítő+ 720-as film is demonstrálta. Próbáld ki.
-
Beni2360
félisten
Csicsóka megelőzött.
Azért ott van a Keymap Editor adon amit a box távjára tudod programozni és nem kell semmiféle billentyűzet. Abban be lehet állítani sok mindent és ha kíváncsi vagy előveszed és használod.
------------------------------
MÁS: Annak ellenére, hogy most már tiltva van az aut frissítés most bekapcsolva frissítette magát.[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
Keymaps Editor addonban, a gyári táv tetszőleges gombjára ráprogramozod a codec info-t Így nem kell billentyűzet. (megy egyébként, és az egér is)
-
Beni2360
félisten
Linkelnéd, hogy milyen !K projektort vettél?
Érdekelne merre tartanák már ezen projik.
Ui: A CE alap felbontása 1080p vagyis a rendszer azon küldi ki a menü képet. A filmet majd küldi a felbontás és beállítás szerint. Ez már másik asztal.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Én CE-n nyomulok, a TV-m csak 1080p, csak azt írtam, hogy hardverileg nem akadály a 4K, projektorom nincs, ebben nem tudok többet hozzászólni, megírod, hogy milyen típus márka, erősítő, box, projektor, lesz aki eligazít, és a konkrét problémát is persze, hogy min nem sikerül 4K-ra állítani a felbontást.
Szerk.: Meg olvastam itt olyat is, hogy nem mindegy, hogy az erősítő melyik portjába van csatlakoztatva a HDMI, mert nem minden esetben tudja a 4K-t az összes port. Olyan dolgokat kell kipróbálni, hogy erősítő nélkül, ha a TV 4K képes rákötni, projektorra külön, kábel csere, stb...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
blakey
titán
Nem, IMDB az alap és rosszul talál, ha átálítod TMDB-re akkor jó.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Akkor benéztem, úgy rémlett, hogy valaki a feliarokat keresi, hogy hol lehet beállítani de akkor nem te voltál.
A borítók, infók egy adatbázisba tárolódnak, alapesetben a készüléken a kodi mappái alatt található, [link] de megoldható, hogy a NAS-son tárolja, ehhez futtatni kell egy MySQL adatbáázist és akkor minden Kodi onnan "táplálkozik", nekem így van.
TMDB meg hibátlan és a maga egyszerűségével tökéletes, egyeteln ami mindent megtalál, Universal Mediánál állítgatni kell, mert az alap keresője sz@r, 60 filmet rossz címmel talált meg, Taken, Star Wars egyes részei, stb, tehát nem ismeretlen anyagról van szó. TMDB nálam bevált és hibátlan, egyelőre.[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nyelvnél vannak a feliratokkal kapcsolatos dolgok, az alsó szegmensben és természetesen mindig PROFI módba állítgass.
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
Ezen sajnos nem tudok változtatni, az adott kártyát amit használnék, innen csak hop2-ben érem el. De érdekes, hogy a beépített android-os tv proginak nincs ezzel baja, ezt meg nem tudom működésre bírni. Bár valószínűleg én vagyok a szűk keresztmetszet.
Ha esetleg bármilyen egyéb ötlete lenne bárkinek, szívesen fogadom.[ Szerkesztve ]
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
junkpod
veterán
Javaslom neked a Kodi teljes reseteleset. Médiatár autó frissítő, meg semmilyen más addont ne telepíts. Csak a standard tmdb vagy Universal scraper legyen beállítva. Így vegyél fel egy videó forrást, állítsd be hozzá scrapert és indítsd el.
Számolj be az eredményről.
A hang gondod és ez is szerintem Kodi hibás beállítása miatt van.Ja és ha nem mutatod meg a beállításokat, segíteni sem tudunk.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
blakey
titán
Semmit nem kell beállítani, nem ismerem a hálózati beállításaidat sem a boxod beállításait, alapesetben semmilyen állítgatás nélkül is működik, ha magyar borítókat szeretnél, fix ip-t, stb akkor állítani kell a routeren illetve a boxon, szóval, hogy mi lett elállítva nem tudom, nem tudom kitalálni a hiba okát ha nem látom, hogy milyen beállításokat alkalmazol.
(#32123) Rick4
Elhiszem, hogy másoknak is van gondja, de másoknak meg nincs és ilyen esetben inkább a "nincs" az erősebb ugyanis szerver oldalról nem lehet hiba, tehát a felhasználónál van valami, TMDB-t használok, tökéletesen megtalál minden infót. Nem ír ki hibát és semmilyen extra beállítást nem alkalmaztam, magyarra állítottam, stb. nincsenek különleges szabályok, stb.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Attól, hogy bridge módba van még kaphatsz ipv6 címet és az infó amit kapsz az amiatt van, hogy nem tud kapcsolódni a szerverhez, tehát külső hálózathoz. Nem feltételezem, hogy rosszak a beállításaid de azzal is számolni kell, az biztos, hogy nincs scraper hiba szerver oldalról, hibátlanul müködik.
-
Beni2360
félisten
Bocs kicsit nekem zavaros volt a sok hsz, de ha a scrapelessel van a gond vagyis nem tud kapcsolódni a kiszolgálóhoz (nem a filmes szerverrel van a gond) akkor ott tovább kell menni és azokat a filmeket bizony egyenként akár átnevezéssel, a média tárban a vidók alatt kell beolvastatni. Nekem is sok filmnél elő fordul, hogy nem egyezik a a felvitt anyag a magaméval.
Ha félre értettem akkor tárgytalan a hsz-m.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
sugarforce
addikt
Mondjuk elég érdekes a probléma, most több boxon is végig pörgött az indexelés, de egyikkel sem volt ilyen gond. Mondjuk attól még lehet kábel gond, hogy 3 évesek, ha van egy tesztelőd, legalább érdemes lenne végignézni, lehet handshake gond miatt szakad csak meg pár pillanatra, de ez lehet ám switch, router port hiba is.
-
DoItYourself
Topikgazda
néha nem tud csatlakozni a távoli kiszolgálóhoz (fél méterre van tőle ) de a filmlejátszás persze akadálytalanul megy tovább..Érdekes, de a régi egreat r6s, és az utána következő bfs 4km is csinálta ezt.
Lehet, hogy probléma van a hálózatoddal, át kéne nézni a kábelezést, minden mást, stb.
Alapból nem frissíti a Kodi a médiatárat, kivéve ha ráutaló magatartással viseltetsz iránta:
- manuálisan indítod a frissítést,
- bekapcsolod, hogy induláskor frissítsen,
- esetleg felteszel egy addon-t, amiben beállítod, hogy mikor frissítsen (pl. éjszaka, vagy ha változik a könyvtár tartalma, stb.).[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
Hálózaton keresztül arhető el vagy Kodin belül fájlkezelővel.
-
sugarforce
addikt
nem a kártyán keresd közvetlen gépbe dugva, hanem windowson belül samba megosztáson.
Persze frissül a rendszer is, ha újabb img-t másolsz rá, mint ami fent van. Ha ugyanazt rakod oda, ami most van fent, akkor nem fog. Nem tudom melyik verzió van fent nálad most, changelogból sok minden kiovlasható, hogy mit frissítettek, az alapján kell mérlegelni, hogy kell -e a frissítés vagy sem. -
sugarforce
addikt
Blakey hozzászólása alapján
húzd az update mappába a megfelelő img-t illetve dtb-t és nyomj egy újraindítást -
blakey
titán
Azt még nem írtam, frissül a dtb is update mappából csak kell mellé az img is, egyedül nem fog frissülni.
(#32011) junkpod
Nálam most hibátlan, lett új dtb a TX3 minire és nincs sistergés, semmi más nem változott és a többi boxon nincs sistergés, nem ad okot a szitu, hogy kábelre gyanakodjak, ráadásul nálam a kijelző sem volt jó, most hibátlan, vált a "play" gomb, minden funkció működik, a wifit még nem néztem. A TX3 Mini az S905X-es dtb-vel nem sistergett, a hozzávalóval meg igen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ebbe nem sok tuti van, ez a minimum ha valamiért nem jön össze, rengeteget forgattam az eszközöket és manuálisan frissítettem a dtb-ket vagy új kártyát írtam, a Tanixszal valami nem kerek a hozzávaló dtb-vel, a másikkal jó de ott meg nincs kijelző de ha lesz időm akkor azzal fogok foglalkozni, eddig inkább egy másikat használtam.
Tömörítettlen hangot nem lehet szabályozni, ilyet én nem is írtam, nem is értem, sistereg az a saját dtb-jével PT módban 7.1 kimenet esetén, lekeverve DD-re nincs gond.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Sistergő hang nekem is van egyik boxomon de LPCM 7.1 passtrough módban amikor erősítő felé is LPCM 7.1 megy, minden más hang jó, ezt fejtegetem a fejlesztőnek, leírtam minden eredményt, nálam csak az S905W Tanix TX3 Minin van a TX3 dtb-vel, a sima S905X dtb-vel nincs gond.
Szerintem írj te is az LE fórumára valamint a videót is linkelheted, hasonló nálam is amikor sistereg. Mindenki akinek sistereg, írjon az LE fórumára, mert ez nem user error, valami nem kerek, de állítja adamg, hogy ő nem tudja reprodukálni, de már többször megkérdeztem, hogy TX3 Minihez melyik lenne a jó dtb, meglátjuk mire jutunk.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ciki,de nem jövök rá, hogy másolom be a dtb.img-t a kártyára. Tegnap még a libreelec fórumon olvastam konkrétan erről a készülékről beszélgetést, ott azt írták, nem kell a dtb, akkor a kártyára nem is lett feltéve a fájl, most nem olvassa a win 8.1-em a kártyá a fájlrendszer miatt. Tehát vagy újrapakolom, és akkor huss minden eddigi (ami mondjuk kemény 10 perces dolog), de az összefoglalóban olvasottak alapján megcsináltam a hangbeállítást is, abból ez sikeredett. [link] A végén lemaradt a hangbeállítások széléről, hogy mi van bepipálva (pöttyözve) vagy mi nem, de azt is az összefoglaló alapján csináltam, az erősítő tudja a DTS-HD-MA és a Dolby TrueHD hangokat is kezelni. Annyi, hogy a listában 7.1 van, én elsőre a felvételnél is 5.1-est állítottam, mert hogy valóban az is van, de próbáltam a 7.1-gyel, és nem változott a helyzet.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Illetve annyi még, hogy az s905-912- eseknek is gondja van a 3d-vel, vagy csak előbbieknek? A bfs ezt megoldja, projektoron 3m képnél néha, évi 1-2x, de jó lenne ha jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest