-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
-
Frozen
addikt
Sztem meg észre kellene venni hogy amikor intel volt elől akkor ment a centizés hogy kicsit gyorsabb és nem lényeges a különbség..... Amikor meg az amd van elől egy hajszállal akkor hirtelen meg annyira erőse meg stb szöveg mint a húzat.
Van az amd nek jelenleg egy csekély % os előnye meg technologiai előnye és itt ki is fújt ehez képest most nem ő a best buyAmikor az intel tudta ezt akkor meg az amd volt a best buy...... SZóval kb ennyi le is zárom részemről ,mert tudom neked a x600as szériák válnak be aztán 1-2 évente meg cserélgeted őket
érdekes intel i3 haveromnak mai napig mindenre elég
-
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2192 üzenetére
2020. október 6-án az SK Hynix piacra dobta a világ első DDR 5 DRAM-ját.
Mivel nem támogatja sem az intel sem az amd asztali fronton nyilván nem fogod látni a boltokban hiszen egy eladhatatlan termék lenne,az hogy mennyi van legyártva raktárakba erről meg sztem kevés infonk van. Viszont az tuti hogy fel kell készülni a rajtra mert lehet abból is hiány lesz....... -
Frozen
addikt
válasz
Gyuri27 #2182 üzenetére
Van már ddr5 csak sem amd sem intel nem támogatja egyenlőre ezért nem látod a boltokban. (Mindenki azzal van h drága.... és? nem mindenki csoro)
"Azért cserélgetjük a procikat mert genenként akad 15-20% erö többlet,,
Igen papíron a testeken meg jó ha van 5-10% talán és azt is ide írhatjuk egy olyan gyártó aki le van (volt) maradva mint a borravaló könnyen ugrik nagyokat előre."Azt is úgy hogy az égig tolta a fogyasztást,,
Az amd csak a 7nm technologiának köszönheti ezt.Majd várjunk kicsit mit ugrik az intel,mert ha igazak a hírek jövő év végén vagy 22 elején igen nagyot fognak durrantani és ha ez igaz hiába a zen 4 meg az 5nm Megint oda kerülnek ahova voltak,hacsak most ez idő alatt nem tudják a felhasználokat annyira megbolonditani.De pl most láttam 3950x vs 5950x és alig van különbség talán 5-7% ha van kb ilyen arányban az intel is tud reszelgetni hogy húzzanak ki +5% ot.
Gyuri
Lehet nem tudja a pci-e 4.0 át de ha megnézed kb nem is adott ki rá az nvidia videokártyát . A legfrissebb 3xxx nvidia sorozat most jelent meg nemrég azóta meg az intel nem is adot ki procit. Ezen felül meg már sok értelme sincs hiszen jövőre itt a pcie 5.0
Mivel nagy szlogen volt ,hogy nem kell méregetni a centit hogy pár fps el előrébb vagyunk egy intelel most hirtelen amd kicsit jobb és egyből ez megy csak most amd részről.
(Ennyit a fanokról)
Inteles vagyok amd-t vettem kicsit megbántam majd ha lesz újra jó intel akkor veszek azt. -
hokuszpk
nagyúr
"komolyan 2020 ban ilyen procit kiadni ami sem a ddr5 öt nem tudja sem a quad chanelt"
jelen allas szerint az Intel se hozott ki még ddr5 -ot tamogato procit, osztt mindjárt 2021 van. Quad channel mezei asztaliban talan sosevolt, HEDT lapok tudták, Threadripper is tudja.
Szerintem terj vissza Intel vonalra, ha neked az kell, szvsz olyan nagyon mar nem akar meggyozni senki, hogy merrevanazelore, majd idovel rajossz.
ami az am4 -et illeti, en remelhetoleg megerjuk, hogy a B350 lapokba is belereszelik az 5xxx -et, megiscsak skandallum, hogy a 3700X -el kell vegetalnom. -
Gyuri27
félisten
Lol intel a pcie4-et se tudja. Melyik modern asztali intel tud qc-t?
Igen az ibtelnêl elöbb lesz ddr5 hogy új lapot keljen venni és hozzá drága ddr5-t ami egy dekával nem lesz gyorsabb az elsö idökben. Igy van ez ddr1 óta. Azért cserélgetjük a procikat mert genenként akad 15-20% erö többlet. Ennyit az intel az utolsó 6 êvben prudukált összesen. Azt is úgy hogy az égig tolta a fogyasztást. Biztos kelljen 30ks hütö. Ja és nézz nyugodtan 5950 tesztet. Akár munkára akár gaméra. Ja nekünk a tuninghoz nem kell se k peoci se Z lap plusz pênzért. Ha szintetikus mem bencsre szereted a gêpet venni vegyél intelt. Minden másra ott az amd. -
Frozen
addikt
válasz
Gyuri27 #2180 üzenetére
Azért veszed az új lapot ,mert új tokozás és álatalában új chipset ezéprt is gyors nagyon sok olyan helyen ahol az amd csiga.
Ezer éves am4 es foglalatot reszelgetnek komolyan 2020 ban ilyen procit kiadni ami sem a ddr5 öt nem tudja sem a quad chanelt ,de még a memoria elérés ,kezelés is elég gyengusz akkor miről beszélünk?Intelnél veszel egy procit meg egy lapot és nagyon sokáig elég ,nem úgy mint az amd-nél hogy cserélgeted 1-2 évente.
Fogadni merek abban is az intel előbb elhozza a népnek a ddr5 öt mint az amd. Igaz utobbi könyen tudná cserélni viszont nem sok értelme lenne egy új lapnak hiszen 22 ben meg a foglalat lesz új és akkor annak is kellene megint egy új lao -
Gyuri27
félisten
válasz
zsintai1987 #2179 üzenetére
Nem tudom de reszeljék.
Egyre több 450 laphoz jön a 5xxx bios. Azért számoljunk egy 450-es lap mennyi procit is támogat.
Jójó persze kell olcsóbb 5xxx mint az 5600X. De majd jön az is.
Ha a naptárt jól látom a január meg kicsit odébb van pedig akkora igérték a biosokat.
Na ezt überelje az intel. Ja várj ott új lapot kell venni. -
zsintai1987
tag
válasz
Gyuri27 #2177 üzenetére
Hova reszelik még? Már nincs kupak amit reszelhetnének... Ha egy molekulával is tovább csiszolnak már a magokat szedik ki....
Esetleg jönnek majd ilyen hatalmas tesztelők, hogy kap egy 60literes vizet a másik megy a gyári hűtővel, esetleg smt off, game mode on, biost nem frissitenek, 2200on járatják a memóriát, vagy ha 3600as a ram akkor cl18 2V a másik mg cl14 3.5V
Nemis értem miért tesztelgetnek itt sokan.
A kékek megmondták, hogy szintetikus teszteket nem kell csinálni! Akkor minek csinálsz AIDAt? Az nem játék, nem dolgozol vele... A CB 20 is olyan haveromnak (10900k tulaj) mint a macska a múmiának (jó hát ha lesporolja a hűtést a CM T3evo egy centivel meg 2 10centis hűtő a ház elején egy zalman S3ban) így persze hogy 90fok fölé megy, de én vagyok az idióta mert a 3700xet kettehugyozza azzal a plussz talán 1 fpsel, mind a kettőnk gépébe rx 580 NITRO van... -
Gyuri27
félisten
válasz
Piszmaty76 #2176 üzenetére
Reszelik még a 14nm-et kicsit és új foglalatba ddr5-el jó lesz.
-
Frozen
addikt
Nekem pl nincs vga kártyám ,a kiseb sorozat meg ha jól tudom tdp limitel van ergo nem dob akkora teljesítményt. Lehet csekélység, de sokaknak számíthat.
Amit a memoriánál írtál egyébként lehet ez érződik pl amikor váltok tabal a játékból asztalra és lehet azért érzek itt is különbséget.
De mind1 nem szeretnék vitázni ,minden esetre örülök ,hogy reálisan lehet beszélgetni veled ez megtisztelő
Reméljük majd fejlesztenek valamit ezt megtudjuk 2022 elején -
koko52
nagyúr
Akkor most leírtad, hogy mindenben jobb az AMD ezért mégiscsak jobb az intel.
Ha kell APU akkor ott a G sorozat abban van. Egyébként teljesen felesleges. Ki játszik IGP/APU -val ilyen CPU szinten? Senki. Ha megdöglene a VGA-m van GT710-esem képnek, kb ingyen volt. De 550-esem is van az meg 10k és akármelyik IGP/APU-t hozza.
Kár a procit drágítani ezekkel.
Mire intel lép kisebb nm-re AMD is lép. Intelnek pedig új terület lesz. A 10nm sem sikerült
Ez meg is látszik AMD árakon.
Reméljük igazad lesz és fejlesztenek valami értelmeset is. -
Frozen
addikt
Én csak egy észrevételt írtam senkit nem szerettem volna megbántani,de ezek szerint te is láttod hogy az intel előbb leméri a tesztet és az érzésem nem csalt.
Persze most lehet jönni,hogy játékba mégois jobban teljesít a vga stb igen de ott már benézünk egy 3. komponenst is az egyenletbe. Ha így nézem akkor simán mondhatom míg a legtöbb intelbe van integrált vezérlő ami nem is olyan rossz amúgy addig az amd nagy részében meg pont nincs. Nézd meg kiadták a zen3 at 5xxx sorozat aztán egybe sincs majd 1x lesz valamikor.... Intel dob ki valamit szinte kapásból van. Ez azért is fontos mert van aki pl videokártyát sem akar tenni a gépbe....Ez is csak egy apró észrevétel az intel javára ,szerintem nagyon okos emberek ülnek ott rettentő jó üzleti érzékkel. Ha megnézed igaz lemaradtak és még mindig a 14nm csiszolják faragják mi pénzt és extrát kihoztak már belőle? Igen sokat eszik meg lehet hőt is termel na de akkor is. És az évek alatt tuti,hogy valamit a háttérben nagyon csináltak ,mert nagy új fejlesztés nem volt sőt szinte semmi csak upgradek. Viszont ha megnézed pl vga fronton is kezdtek pattintani ők is. Lehet mire kitolnak egy 7nm - procit az olyan teljesítményű lesz ami még a zen4 5nm is odavágja. Ezt nem lehet tudni,de sztem a háttérben nagyon dolgoznak valamit és nem hiszem hogy ez csak a vga front lenne.Abban pedig biztos vagyok az évek alatt sem ölbetet kézzel ültek a mérnőkők /fejlesztők,az upgradekhez meg nem szükséges akkora erőforrás.Részemről sok fronton az intel sztem jobb és még most sem húzott el annyival az amd.....Ahoz képest mennyire előtte jár technologia szinten.Ha igaz a jövőre kiadott közel 20% ipc növekedés az intelnél akkor még a zen3 -al mindig partyba lesz ha nem is elötte ,de elég közel a 2.
-
-
Frozen
addikt
-
-Gabesz-
senior tag
Azért egy 5600x annyira nem űber, mint a nagytesói, legalábbis nem minden játékban, de azért fasza
AMD Ryzen 5 5600X vs 3600X vs Intel i7-10700K -
koko52
nagyúr
Holnap mérek neked intelt is. De még mindig nem értem. Hol ér hátrány? Az AIDA lassabban fut le, ennyi? Játéknál minden Intelt lenyom sebességben még az 5600x is. Munkában szintén minden független tesztelőnél, de te szerinted nem. De alátámasztani nem tudod csak úgy érzed. LOL Ez azért elég vicces.
-
Frozen
addikt
másik apró észrevétel játéknál alt tabal a tálcára rakni a játékot is kékhez képest több idő szóval most amd meg 12 mag meg ennyi meg annyi ipc nővekedés én az ég világon az intel után semmi + nem érzek sőt még mint ha egy lassabb gépem lenne 2x annyiért
-
hokuszpk
nagyúr
Ballistixrol nemtok nyilatkozni, mert még nem vettem senkinek ( magamnak sem ) azt a tipust.
ellenben osszeraktam nemtom hany Ryzenes gepet ( sokat ) es meg senki nem reklamalt, hogy fagy, lassu vagyeppenhogy akad az egér.
Mondjuk a korrektseg kedveert megjegyzem, az Intel alapon osszerakottakra sem volt panasz -
Frozen
addikt
válasz
IreN!CuS #2159 üzenetére
DR4 volt az intelen is meg az amd-n is hőfok kb egyforma.
Koko
A válsaz igen SZámomra ez azért fontos ,mert ha egy ilyen terhelés éri és nincs benne kakao akkor megette a fene. Az olcsobb intel meg képes ellátni a feladatokat. Amatör vagyok ,de számomra teljesen olyan mintha az amd a memoriát kevesebb szálon/vezetőn kezelné le mint az intel.
Most hogy adjam el meg majd cseréljem intelre sztem hanyagoljuk , Ha most újra kellene rendelnem akkor lehet vadi újonan inkább intelt választanék.
A teszteken és mérésekben lehet lemarad az amd-től jelenleg és azt sem szabad elfelejteni nem mostani darab már. Viszont sztem sokkal jobban ott van olyan területeken ahol az amd labdába sem rug. (mint pl a memoria kezelés) -
Frozen
addikt
válasz
ColdMan #2151 üzenetére
Mert a számítogép egy multifunkcios gép? Nem kimondotan csak 1 valamire jó egy időben.
A Ram/iff
látom nem olvastad el hogy tök mind1 hova rakom a memoriát akkor is úgyan az és eddig minden amd konfig ami megfordult nálam ezt produkálta.
hokuszpk
Koko által javasolt Balastic 3600 cl 16 van 2x8 Gb és mint a fentebb sorokban írtam...
Még annyit ez az én saját észrevételem hogy kb egy 200 euros intel +16 gb 3200Mhz cl 16 nem csinált ilyet ellenben a méreg drága amd+32Gb 3600 Cl 16 mennyiségű memoriával.
Lehet rizsázni,hogy bug ,meg felhasználó hiba meg így meg úgy. De azért az ember ha vesz valamit berakja és nem úgy muzsikál ahogy illene akkor az régen rossz. Úgy érzem ezen a részen az intel messze jobb az amd től és talán majd az am5 foglalattal kapunk valami javulást már az aki vesz még valaha amd-t. -
hokuszpk
nagyúr
az xmp nem mindig megy, foleg a regebbi modulokat Intelre hitelesitettek, anno en is belefutottam a Corsair 3000 CL15 -be , ami Intellel tokeletes volt, az 1700 meg esett - kelt tole. Ez van; ha biztosra akarsz menni, akkor már vannak "Ryzen ready" es hasonlo jelzesu kitek, olyat kell beszerezni ; vagy a lap kompatibilitasi listajabol valasztani.
-
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2145 üzenetére
abban a slotban van ,és semmit nem tuningoltam minden auto beállítás ahogy intelnél is volt írtam xmp on/off ugyan az ha csak 1 modulal probálom akkor is ugyan az. Minden hardwer zsír új és ez az egész csak az aida memoria tesztnél jön elő amúgy semmi és intelnél viszont nincs ilyen. Amugy probáltam lehúzni a memoriákat meg a késleltetést is vissza venni de azok sem sokat segítettek.
Recska user error az alap auto beállítás,az xmp is rossz meg a többi? Érdekes intelnél miért jó? Ez a 2 közt a nagy különbség.
Koko
mint fent írtam csak és kizárolag aida memoria mérésnél veszem észre közbe miközben mér nem tudom tenni a dolgom... És a mérés is elég sokáig tart intelhez képest nem tudom milyen bugra vagy hibára gondolsz. De azt tudom amit fent írtam Intelnél úgyan ez pofon egyszerű és ment itt meg semmivel nem jobb akár hogy probálja az ember. ez a szomorú.
10900 nem kell majd jön rendes 7nm intel aztán majd abból veszek be. -
koko52
nagyúr
Van nálad egy bug vagy beállítás hiba ezért szer az AMD. Ok. Ha általános lenne amit írsz, akkor miért nincs ezzel tele a jutub és a nagy tesztelők (sok fizetett inteles) miért nem említik sehol? Szerintem előbb derítsd ki mi a gond és fuss neki még egyszer. Nekem 3 intel és 3 AMD tesztgépem van, de sehol nincs ilyen hiba. És sok százat összeraktam mindegyikből, ha ilyen hiba volt akkor megkerestem mi a gond.
"A játékoknál és egyéb máshol sehol nem érzem,hogy annyira villogna az ereje kb az intel is tudta ezt és sztem a mai napig tudja annál aki megvette."
Érzed??? Mérted is? Milyen VGA-d van?Ha továbbra sem vagy megelégedve az 5900-al adok cserébe egy 10900k-t.
-
hokuszpk
nagyúr
ha utanaolvastal volna, tobbhelyen emlitve van, hogy a memoriakesleltetes az bizony magas, ez a chipletes felepites rakfeneje, ha az Intel atter erre a vonalra, naluk is romlanifog.
viszont ezert van a prociban a rengeteg L3 cache, hogy ezt ellensulyozza.szaggatas akkor szokik lenni, ha a memoriaval valami nem klappol esetleg van valami oroklott periferiad, ami elborult irqkiosztast hasznal.
elso verziot konnyen ellenorizheted, vedd vissza 1-2 frekvencialepcsovel a memoriat es nezd meg, ugy mit produkal. Esetleg az 1-3 -bol ( Inteles vonalrol jovok surun beleszaladnak ebbe ) rakd at a 2-4 slotba a modulokat.
Amd vonalon nemmindig a csutka orajelre tekert konfig a nyero, pl. nalam az 1700 allcore 3.7 -ra belove jobban muzsikalt, mint a szinten prime es mindenmas stabilra kitesztelt 3.9. Mert ott mar hibazott, csak azt a belso hibajavitas eltunteti, es csak abbol lehet ra kovetkeztetni, hogy par muveletnek ujra nekifut, hogy roszabb eredmenyeket ad.* engem lehet vorosozni ( lasd az alairasom, ) de pont nemvettem 5xxx -et, mert draganak tartom, meg amugysem szoktam elsokorben beleugrani; az 1700 -at is 6 honappal a megjelenes utan vettem, a 2700X -et kb, 9 honappal, a 3700X -et is kb. 9 honapra. Majd lesz 5xxx is, ugy felev mulva.
-
Frozen
addikt
Sziasztok saját tapasztalatom írom le.
Régen volt amd procim és akkor megfogadtam ,hogy soha többet. Végig intelt vettem soha semmi bajom nem volt velük ,az utobbi időben nem sikerültek jól a fejlesztések és kicsit lemaradtak az amd -hez mérten.Ezért most vásároltam egy 5900x zen3 at . Szomoruan vettem észre,hogy a memoria késleltetés az egekben tök mind1 xmp profil on /off 3600 mhz cl 16 os memoriám van. Az intelhez ugyan ez volt csak 3200 ban.
Késleltetésben messze jobb,arról nem is beszélek rányomok az aida mérésnél az amd gondolkozik az intel meg szinte majdnem egyből bevágja az értéket. Eközben pl az egér kurzor vagy az egész rendszer amd-nél akad/1-2 másodpercre talán még fagy is ellenben intelnél semmi ilyen nincs.
A játékoknál és egyéb máshol sehol nem érzem,hogy annyira villogna az ereje kb az intel is tudta ezt és sztem a mai napig tudja annál aki megvette. Jelenleg igen borsos árcédulájuk van és annyival még most sem jobb az intelnél..... Lehet kevesebbet eszik meg ipc ben jobb ,de a teszteken kívül én személy szerint sehol nem tapasztalatam különbséget. Egy 550 euros proci és egy intel 300 euros procija közt.Most a sok fan aki annyira szereti a vöröset és mindig azzal jött hogy az intel milyen drága sokaknak hirtelen az amd már nem is drága..... Szóval erre inkább nem mondok semmit. Az tuti amint lesz újra értelmes intel veszek és tartani fogom a régi fogadalmat soha többé amd-t -
-
ColdMan
tag
Az a BIOS kép a cikkben...
-
Dtomka
veterán
[link] A nap, amikor lemaradt a tízmagos i9 - Ryzen 5 5600X
-
Naturalist
tag
Meghalt a király, éljen a király!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Véreshurka #2132 üzenetére
Bármelyik amd-s topikban proci, vga segitenek.
De irhatod ide is offba. -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Nincs valami ömlesztett AMD topik ahol érdeklődni lehet AMD-s processzorokról általánosságban?
-
Mumee
őstag
Kis Rocket Lake rumor :
[link]5ghz-en 6xx pont single.
-
-
koko52
nagyúr
-
Igen igen. De en inkabb ugy mondanam :
- i7-6700 = i3-10100
- i7-8700k = i5-10600k
- i9-9900k = i7-10700kAmugy az i3 es sima i5 F-es verzioi igenis versenykepesek, sokat eladok en is, egyszeruen azok atlag embereknek jok. Jelenleg nagyon felment a ryzenek ara. A 3600 dragabb mint 16 honapja, mikor megjelent...
-
törölt tag
válasz
Qtya123 #2118 üzenetére
Köszönöm az észrevételt, és persze hogy azokat is (bár feleslegesen de) nézem
Viszont muszáj volt linkelni egy olyan oldalt ami tele van szép zöld színű plusz jelekkel, meg az Intel oldalára billenő nagyobb számokkal.
ugyanis most a magam igazát kell védeni nem az övéket ...
Minden esetre egy biztos,
A Srácok nem veszik észre hogy az igazság csak nézőpont kérdése, azaz csak a saját szemszögükből van igazuk ami éppen azon múlik hogy az adott pillanatban mit hisznek.
példa: a szomszéd egy baltával veri a folyóson a saját lakása bejárati ajtaját. amíg az okát nem tudod meg, "lehet hinni" hogy miért teszi? Lesz aki szerint meg akarja gyilkolni a családját. Mások szerint bent tűz van és éppen hogy kiakarja menteni a őket. Így törnek ki a háborúk, ahelyett hogy az okot vizsgálnák meg.
Sosem lesz jobb vagy rosszabb az egyik a másiknál.
Ezek a számok is lehetnek mind hamisak, ahogyan igazak is tehát nem jók semmire, mert kilehet mutatni velük azt hogy jobb, de azt is hogy rosszabb az adott érték. Saját példámból kiindulva egyszer egy igazgató úr kért egy kimutatást, hogy haszonnal zárul az adott év.
Leírtam a valós számok alapján, hogy felment az ár, és nőtt a bevétel azaz haszonra tettünk szert X milliárd Ft értékben.
Jött egy óra múlva elrontotta, nem azt kéne kimutatni hogy hasznunk volt hanem azt hogy veszteséges volt az év.
És Én szépen leírtam valós számok alapján, hogy mivel megnőtt az ár csökkent a termelés és tavalyhoz képest ez sokkal kevesebb volt, ami X millió Ft veszteséget okozott a vállalat számára.
-
Qtya123
őstag
válasz
#70339072 #2114 üzenetére
Uhh, sikerült kiválasztani egy full hikomat oldalt.
Teljesítményt még véletlenül se az ilyen oldalakra alapozz. Ez ugyanolyan gagyi értelmes összehasonlításra és meghatározó teljesítmény méréste, mint mondjuk a cpubenchmark.net.
Amd: [link]
Intel: [link]Teljesen felületes oldalak,teljesen értelmezhetetlen számokkal. Normális oldalakat nézz. Techpowerup, techspot, anandtech, gamernexus, stb...
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi #2115 üzenetére
Kb olyan szinten van mint a botleneck kalkulátor
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
Malibutomi #2115 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2110 üzenetére
Pardon... neked még jövök egy magyarázó link-el arról amit pl mondtam.
[link]legjobbakat, kíván az "erdekes" topik társad.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #2112 üzenetére
Csak annyira volt ez az elején trollkodás mint azok a megszolalások amik pont az Intelt fikázták. Tehát akiknek Mercijük van se állhatnak le basztatni azokat akiknek meg volvojuk van mert lesz olyan aki fel meri venni a kesztyűt. Minden miértnek meg van a mert-je.
És bizony mondom akkor ilyen olyan alapon, mindenki troll. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#70339072 #2109 üzenetére
Nincs azzal semmi baj hogy neked az Intel a jobb, vagy azt szereted vagy márkahū vagy. A baj akkor kezdõdik amikor trollkodni kezdesz. Van akinek a game a fontos, és van akinek a munka. És vannak olyanok akiknek mindkettõ.
De ha én kedvelem a Toyotát vagy a Volvót, akkor nem állok le b@sztatni azokat akiknek Mercedeszük vagy Renaultjuk van, mert ez igy nem korrekt és semmi épitõ jellege nincs.
Rengeteg Intel és AMD processzorom volt, mindkét oldalnak van jó pontja és rossz pontja is.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2110 üzenetére
Mitől agymenés? Te nem olvasgattál más szakmai fórumokon még soha? Arra ajánlják őket amiben jobbak. Ez pedig tény és nem vitatéma. Ahol össze lehet hasonlítani a procikat egymással is világosan ez látszik.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#70339072 #2109 üzenetére
"Az AMD és INTEL hívők nagy külömbsége, hogy míg az AMD teljesítménye renderingre való..."
Azert eleg kemeny agymeneseket tudsz osszeirogatni. Nem tudom eldonteni direkt csinalod vagy tenyleg ilyen "erdekes" vagy
A Zen2 is par %-el volt intel mogott a Zen3 ami meg most jon hovegen mar a jatekokban is jobb ha igaz.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #2108 üzenetére
A felbontásoknak meg kell fizetni az árát...
Jó magam is megelégedhettem volna azzal a 3570k val hisz a 2060 1 éve a gépben csücsült.
Viszont úgy voltam vele azt a full HD-t kényelmesebben elszámolgatják együtt a 10700k val és 4-5 évig jó vagyok mint ha szegény 8 éves prociból megpróbálnék a kis 4 magjával még 5 évet kisajtolni, hiszen a cinebench eredményeknél már nem ő a trendiés a telefonomban is több mag van mint benne. A mostani proci viszont már jó lehet az 1440p re is max videókarit cserélek majd köztesen pár év múlva. Az AMD és INTEL hívők nagy külömbsége, hogy míg az AMD teljesítménye renderingre való addig az INTEL gém fronton vitte a pálmát és mint az látható manapság gamer fronton mozgok nem renderingen mint régen.
Nálam ezért volt most az ugrás hogy úgy mondjam szükségszerű. És nem arra amerre mindenki szerint jobban járhattam volna, hanem arra amerre nekem épp elég, a fogyasztást a hőt, csendes üzemmodot és sok minden egyebet figyelembe véve megfontolva átrágva 28 fokon aalaphangon egy böngészőbe irogatva, mint az látható a tálca jobb szélén is.... ugyanis most megy a székem mögött a radiátor mert rátolták a fűtést.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#70339072 #2106 üzenetére
Nekem van 10 nm-es i5U a laposomban, 4c8t...a baj csak az hogy az elsõ generációs 14 nm-es Ryzen 5 ami ugyancsak "U" elp!csázza, letérdelteti, kettéhúggyozza meg hasonló finomságokat csinál vele.
Ugyanezeket a finomságokat megkapta az én 7820X-em is anno a Ryzen 3700X-tõl. Csak amig a Skylake-X 280 W-ott evett 4.8 GHz-en addig a 3700X beérte 130-140 W-al
Is, és simán földhöz b@szta, felmosta vele a padlót, telibeszarta , etc, etc.... -
Petykemano
veterán
válasz
#70339072 #2106 üzenetére
hááát, azért a zen3-at most jelentették be, az intel 10nm desktopra még azért odébb van.
desktopra legközelbebb Q1-ben a Rocket Lake várható, ami 14nm. Illetve a Tiger Lake H, ami várhatóan 45W-ig megy el.De igaz, most nem olyan időket élünk ,ha ne lehetne 1 évvel később megbánni, annyival jobb a következő generáció.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #2105 üzenetére
Aranyos vagy de ha még egy picit többet várok, akkor meg már itt van az INTEL 10 csíkszélesség és akkor megint az AMD megy a levesbe és ez így fog menni amíg világ a világ...
És akkor soha se vennénk semmit... -
törölt tag
válasz
Petykemano #2103 üzenetére
3570k egy p8z77-v vel
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi SIM-ek itthon
- Projektor topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged