- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- RAM topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #2702 üzenetére
Nem tudok mást elképzelni, addig amíg a saját szememmel nem látom.
érdekes modon ezek a táblák mind arról szólnak csak amiket a ryzenesek szeretnének beállítani, igen sajnos az igazság az, úgy tűnik mind hazudik.
Ott az a @rva két kép itthon csináltam, nem nitroval nem trükközve sima 360 as aioval lehet ryzenbe is mutatni az értékeket cine23 alatt amiben nekem is volt.
a proccesszor terhelést mérjük arról folyik a vita, arról kellenének az eredmények nem légből szedett egymás alá irogatott felsorolásból kitudja milyen hardwarekkel, hanem ott az a vacak hwinfo64 tessék beilleszteni a képet és megmutatni, igen ez a proci ezen a feszültségen, ilyen tdp vel, ekkora hővel, ezt termelte.
ennyi. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #2700 üzenetére
ugylátszik én annyit hazudok hogy más ki se jön a billentyűmön...
"játékokban nem" de minden másban előrébb van az adott ryzen!!! ugyebár a te szavaiddal élve. ott a két tábla #2686 az nem játék és az értékek se. lehet saját hardvaren mutatni az ellen példákat mint írtam. de nehari a hazug tábláid nem jönnek be ide bevágva mint a watt fogyis is mert sajnos ott az intelre 300 wattot írtak ami nálam 195 watt volt max a full terhelésen.
sajnos azt kell mondjam valszeg a ryzenek értékei is kamuk.
biztos jobbak ennél mert ha ez a TPD náluk igaz az azért elég szőrnyű.... -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #2697 üzenetére
csak hogy én nem hazudok. és ha már itt tartunk éppen te teszed. mutogatsz olyan táblát bevágva ahol + 2 maggal a ryzened 1 fps el jobb eredményt mutat és van pofád azt hazudni hogy jobban megéri azt venni? de ami a legszebb hogy ott ül felül egy 16 magos 300 ezres ryzen ugyan azzal az eredménnyel mint a 12 magos? de semmi az 5.000 ft plusz a 12 magosért? és ezt te komolyan gondolod hogy benyalom? Én? vagy akárki aki olvas?
gyík ryzenes dezinformásciós mondatok a szádból azaz csak a szokásos hülyeségeket szajkózod. Kurvára nagy tévedés az 5 gépből 4 ryzenes ami eladott mert épp most van az hogy több az intel eladott a ryzen gyökér felsrofolt idióta árai miatt és amiatt is mert nem nyelte be a sok ember a hülyeségeket hogy agyonveri pl az 5800x a 10900k-t de ami a legnagyobb pofátlanság és épp ítt is elhangzott,,, nem csak az 5800x de az 5600x is agyonveri a 10900k-t. tudod az a legbosszantóbb az ilyen hazugságok itt ülhetnek senki se moderálja ki és az ember ha felveszi a kesztyűz kénytelen kelletlen kirakja a bizonyítékokat amik épp az ellenkezőjéről szolnak azt az arc aki benyögte a baromságot meg el is tünt már a picsába mert neki az a lényeg hogy a saját cikkére hivatkozva és mutogatva igazolja a baromságot amit ő maga állított.röviden ennyi.
nem nekem kell hinni. meg kell vizsgálni az eredményeket és a bizonyítékot.
Az általam kirakott két kép egy kihívás, hajlandó vagyok még most is átállni a ryzenre de szeretnék hasonló értékeket látni TDP-ben hőfokban és Vcoreban is a ryzentől és hogy melyik produkálja és mennyiért mert az se lenne utolsó... ennyi
-
koko52
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2308 üzenetére
Jó az a játék, nem bugos és jól optimalizált. Csak semmilyen kártya nem képes kihajtani 4K-ban sem, 8K pedig 7-15 FPS.
Ráadásul olyan a fizikája mint egy 10 éves játéké a grafika pedig abszolút nem indokolja a gépigényt. A sztori ami állítólag viszi a vállán. Ez van, kihagyjuk. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #2274 üzenetére
nem. a z490 viszi a rocket laket is. de ez a z sorozatos árra hivatkozás sem űl teljesen. Ugyebár K-s procihoz nem veszünk B-s lapot. de egyet nem kéne elfelejteni. K-s procikat csak az olyan megszállottak vesznek mint te meg én. az átlag usereknek és felhasználóknak kis gamereknek elég a sima is. ahhoz meg nem kell z-s lap. és az ár érték megint csak dübörög.
És csak hogy döbbenj a z-s lapommal a 10700k-mal még a HT is kikapcsoltam elég a 8 mag 8 szál mert egyre több vírus és adathalász szar bújik meg a ht szálak vezérlése között és lopkodná az adataimat vagy ki tudja mit akar tönkretenni. És mivel nem egész nap renderelek még csak észre sem vettem a különbséget még a gémek alatt sem. biztos pedig van pár fps de leszarom. Na ehhez mit szólsz?
Ja ? -15 fok és (max 55 ig megy cine alatt is) és wattban is gondolom barátibb a cumó. -
koko52
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2269 üzenetére
Nem adom el amíg elég és sokáig elég még (3080, 6800 szintig). DDR5 lesz a következő platformom 2023-ban. Az 5xxx-et kihagyom az ára miatt. Még MSRP áron sem éri meg. Tisztában vagyok azokkal amiket írtál, de ha megnézed azt írtam, "ha így megy tovább". Én ár/értéket nézek mindig. Most nehéz megmagyarázni az ügyfélnek, miért jobb a drágább Ryzen. Most sokat bukott ár/értékben. Remélem észbe kapnak, mert az eladások biztosan tükrözni fogják ezt világviszonylatban. Az 5600 ha jön akkor max 70k-nak szabadna lennie, ha piacot akarnak továbbra is szerezni.
-
atok666
őstag
-
Frozen
addikt
válasz
Gyuri27 #2182 üzenetére
Van már ddr5 csak sem amd sem intel nem támogatja egyenlőre ezért nem látod a boltokban. (Mindenki azzal van h drága.... és? nem mindenki csoro)
"Azért cserélgetjük a procikat mert genenként akad 15-20% erö többlet,,
Igen papíron a testeken meg jó ha van 5-10% talán és azt is ide írhatjuk egy olyan gyártó aki le van (volt) maradva mint a borravaló könnyen ugrik nagyokat előre."Azt is úgy hogy az égig tolta a fogyasztást,,
Az amd csak a 7nm technologiának köszönheti ezt.Majd várjunk kicsit mit ugrik az intel,mert ha igazak a hírek jövő év végén vagy 22 elején igen nagyot fognak durrantani és ha ez igaz hiába a zen 4 meg az 5nm Megint oda kerülnek ahova voltak,hacsak most ez idő alatt nem tudják a felhasználokat annyira megbolonditani.De pl most láttam 3950x vs 5950x és alig van különbség talán 5-7% ha van kb ilyen arányban az intel is tud reszelgetni hogy húzzanak ki +5% ot.
Gyuri
Lehet nem tudja a pci-e 4.0 át de ha megnézed kb nem is adott ki rá az nvidia videokártyát . A legfrissebb 3xxx nvidia sorozat most jelent meg nemrég azóta meg az intel nem is adot ki procit. Ezen felül meg már sok értelme sincs hiszen jövőre itt a pcie 5.0
Mivel nagy szlogen volt ,hogy nem kell méregetni a centit hogy pár fps el előrébb vagyunk egy intelel most hirtelen amd kicsit jobb és egyből ez megy csak most amd részről.
(Ennyit a fanokról)
Inteles vagyok amd-t vettem kicsit megbántam majd ha lesz újra jó intel akkor veszek azt. -
Frozen
addikt
válasz
Gyuri27 #2180 üzenetére
Azért veszed az új lapot ,mert új tokozás és álatalában új chipset ezéprt is gyors nagyon sok olyan helyen ahol az amd csiga.
Ezer éves am4 es foglalatot reszelgetnek komolyan 2020 ban ilyen procit kiadni ami sem a ddr5 öt nem tudja sem a quad chanelt ,de még a memoria elérés ,kezelés is elég gyengusz akkor miről beszélünk?Intelnél veszel egy procit meg egy lapot és nagyon sokáig elég ,nem úgy mint az amd-nél hogy cserélgeted 1-2 évente.
Fogadni merek abban is az intel előbb elhozza a népnek a ddr5 öt mint az amd. Igaz utobbi könyen tudná cserélni viszont nem sok értelme lenne egy új lapnak hiszen 22 ben meg a foglalat lesz új és akkor annak is kellene megint egy új lao -
zsintai1987
tag
válasz
Gyuri27 #2177 üzenetére
Hova reszelik még? Már nincs kupak amit reszelhetnének... Ha egy molekulával is tovább csiszolnak már a magokat szedik ki....
Esetleg jönnek majd ilyen hatalmas tesztelők, hogy kap egy 60literes vizet a másik megy a gyári hűtővel, esetleg smt off, game mode on, biost nem frissitenek, 2200on járatják a memóriát, vagy ha 3600as a ram akkor cl18 2V a másik mg cl14 3.5V
Nemis értem miért tesztelgetnek itt sokan.
A kékek megmondták, hogy szintetikus teszteket nem kell csinálni! Akkor minek csinálsz AIDAt? Az nem játék, nem dolgozol vele... A CB 20 is olyan haveromnak (10900k tulaj) mint a macska a múmiának (jó hát ha lesporolja a hűtést a CM T3evo egy centivel meg 2 10centis hűtő a ház elején egy zalman S3ban) így persze hogy 90fok fölé megy, de én vagyok az idióta mert a 3700xet kettehugyozza azzal a plussz talán 1 fpsel, mind a kettőnk gépébe rx 580 NITRO van... -
VirsLee
őstag
válasz
Gyuri27 #1988 üzenetére
2600x-hez képest a 8600k kb. +45%. Nekem 2600 van. 3300x órajelben és ipc-ben is jobb, csak nem találtam infókat róla.
9600k 4.4-4.5 GHz között van 2 magra, 3300x 4.35 GHz, de jobb IPC-vel elvileg. Ha közel van a nem húzott 9600k szintjéhez (van esély) akkor bőven elég lenne. -
xmercedesx
csendes tag
válasz
Gyuri27 #1841 üzenetére
Miért te nem látod azt hogy sok esetben 6 maggal nagyobb fpsen megy pl a játék mint 8 magon? Nyilván az a játék ahol ki is használja a 8 magot valami ott előnyben lesz mert 6 mag nem tud annyival nagyobb sebességet hogy kompenzálja a 2 mag hiányát. És így is az amd 300 euro míg az intel 220euro
Petykemano
intel 10900k hivatalos cpu multi eredmény 6399 10 maggal = (MULTI) minden egyes mag 639 tud teljesíteni)
Amd ryzen 3950x
9148 pont 16 maggal = 571,75 pontot tud csupán teljesíteni minden egyes maggal
ryzen 3900x
7178 12 mag = 598,12 pont
Nos szerintem kedves Petykemano látod a különbséget hogy melyik mire képes.Nyilván mivel lassabb a magokkal kompenzálva nyeri a teszteket ezért mondtam sokszor amint az intel is dobni fog ki egy új fajta 12-16 körüli maggal rendelkező akár 14 nm akár 10 nm -rt messze állva fogja hagyni hiszen így is jobbak.És a singlét direkt nem hoztam fel mert arra csak az lenne a válasz,hogy már semelyik program nem használ annyit.....
Összeségében lehet mondani,hogy jobb de aki kicsit belenéz jobban tisztán látja mekkora parasztvakításról van szó gondolom a számokat ismered. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
Gyuri27 #1819 üzenetére
Ez drága mulatság, bár tény olcsóbb márkákból össze lehet szedni a cumót kevesebből is, de egy minőségi AIO-nál azért drágább, de jobb is annál. Szerintem Min. 70-80k
Ár/értékben messze rosszabb mint az AMD.
Aki 10900k vesz az szerintem nem nézi az ár/értéket, ez nem mindenkinél számít.Na még kettő.
5,4Ghz 1,38v 7100 pötty itt a ramnak is odacsavart rendesen.
5,3Ghz 1,403v 6949 pötty -
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1700 üzenetére
Nem esett le, hogy az a hsz egy trefa volt?
Egyebkent 2 even belul valt csikszelt az Intel, es egyenlore azt rebesgetik, hogy 80% -os IPC javulas varhato. Ez boduletesen sok lenne... Intelnel azert a csikszelvaltas mindig eleg siman ment. En most sem varok nagy problemat, leven mar van alacsonyabb csikszelen CPU -juk, amin megtanultak a gyerekbetegsegeket.
Almult 15 evben egyeduralkodok voltak a piacon, elkenyelmesedtek. En azt csodalom, hogy meg mindig penzt olnek a 14nm -be, mikor tisztan latszik, hogy lejart az ideje. -
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1618 üzenetére
No akkor vegre egy rendes erveles. Itt kilep az Intel az AMD fele HEDT -bol. Az AMD -re nehezen fognam ra, hogy HEDT. Lehet hogy az, csak mas konteksztusban, mert gamingre nem jo.
Hutes. A 2066 -os foglalat az osszes nagyobb leghutes altal tamogatva van, adjak a felfogatot, lasd Noctua hutok, amik egy az egyben felmennek ra. Az osszes olyan huto kompatibilis az LGA2066 -al, ami az LGA2011 -el az volt. Ugyan ezek a hutok mennek 1151-1200 -ra, es AM4 -re is. TR4 -re ellenben kulon kell komplett hutot venni, a desktop valtozat nem jo hozza. Eleg csak megnezni a CPU meretet.
Memoria. A Cascade Lake, es ugy a komplett Intel HEDT nem tamogatja az ECC memoriakat. Quad channel van, ugyan azokat a memoriakat rakod bele, mint amit az AM4 -be is raksz. Mostanaban DC -nel is divat, hogy a user feltolti mind a 4 foglalatot... Ettol meg az DC marad, itt ha feltoltod mind a 4 -et, akkor QC lesz. De hasznalhatod DC -ben is, nem kotelezo a 4db modult belerakni.
Amire Te gondolsz, es a Threadripper ellenfele, az a szerverektol lehozott, LGA3647. Ebbe Intel Xeon W-3175X CPU mehet, tamogatja az ECC memoriakat is, es a dektop huteseket erre sem tudod rapakolni. Ez sem jatekra valo, akarcsak a TH. 28/56 -os. Annyire futotta az Inteltol erre a vonalra. Azt, hogy a TH miota HEDT, es mi alapjan hivjak annak, nem tudom. Az egy workstation platform.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1616 üzenetére
"HEDT, or High End Desktop, is an acronym originally coined by Intel to refer to their high end consumer desktop PC platforms designed for enthusiasts, gamers, and content creators.""
Milyen hutes mas? Milyen ram mas? Miert lenne a foglalat mas? Mitol szamit egy foglalat asztalinak? Ezek mondjuk erdekelnek, kivancsi vagyok, ebbol hogyan jossz ki.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1610 üzenetére
LOL, olvassad mar el, mi a HEDT jelentese.
Berakjam, masik nyelven is, vagy beirjam Neked forditoba?
Annyi, most volt leakciozva £1000 -re, ami 400k. Irtam, hogy nem er annyit, de nem arrol beszeltunk.
Kertel egy asztalit, ami hasonlo magszammal magasabb orajelre kepes.
Azert az komoly, hogy meg akarod magyarazni egy Intel altal krealt kategoriarol azt,-ami a neveben hordozza, hogy felsokategorias asztali platform, jatekosoknak- hogy ez nem asztali.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1608 üzenetére
A HEDT jelentese pedig, "High End Desktop". Forditsam, vagy megvan, hogy ez mit jelent?Benne van a neveben az, amit kertel?
"HEDT, or High End Desktop, is an acronym originally coined by Intel to refer to their high end consumer desktop PC platforms designed for enthusiasts, gamers, and content creators."A 10% az meg nagyon sok...
Tovabbra is, 3 eves kartyarol beszelunk. Akkor nem lenne sok, ha az 1080Ti most jott volna ki.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1606 üzenetére
Nem... Nem maradt. A Threadripper nem alkalmas jatekra, ezt mondjuk tisztan lehet latni. A jelenlegi Intel HEDT vonal egy atmeneti az asztali es a HEDT kozott, es a 10980XE a mai napig az egyik legjobb gaming CPU. Ezt a tesztekbol is leszurheto. De magszam alapjan mar el van maradva attol, amit az AMD itt kepvisel. Szoval igen, asztali, leven a HEDT -et is otthonra vettek az emberek, asztalra. Most ez maradt, mert belegondolva, az Intelnek jelenleg nincs HEDT rendszere. A 16 magos Ryzen megoldotta, es csinalt egy gyenge 1000 dolcsis price cut -ot.
Nem ertem, miert lovagolsz ezen az asztali, nem asztali vonalon. Mindegyik az asztalon van. A HEDT jelentese pedig, "High End Desktop". Forditsam, vagy megvan, hogy ez mit jelent. Benne van a neveben az, amit kertel.Azt nem irtam, hogy a 10980XE megeri, mert meg mindig draga, 3950X arcedulajaval kellene hozni. De mutattam egy alternativat, ezzel valaszolva a kerdesedre.
A 10% az jelentos, foleg annak tudataban, hogy az 1080Ti 3 eve a piacon van, az 5700XT most jelent meg, es ez a csucs.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1600 üzenetére
Azert a 10980XE 4.8GHz -re rangatva meg jarhato ut marad azoknak, akik gamelnek is, es kell nekik a magas FPS, es mellette szamitasigenyes alkalmazasokat is hasznalnak. Nem reg volt £1000 -ert elerheto egy webshopban, brutalis lapot meg igazabol mar bagoert tudsz hozza venni hasznaltan. A melle csak egy quad memoria kit kell, hogy olyan helyeken se legyen savszel hiany, ahol memoria intenziv folyamatok zajlanak.
Igen, ez meg hutheto, a chip merete lehetove teszi.mod: Ez is asztali. Nekem Skylake elott csak HEDT rendszerem volt, es addig voltam igazan elegedett. Egyeduli lathato kulonbseg a quad ch.
Arra utaltam a VGA -val kapcsolatban, hogy a 3 eves Ti -om meg most is erosebb, mint egy 5700XT. 4K -ban jelentosen, es akkor meg a nem keves plusz kisajtolhato orajelet hozza sem adtam. Szoval igen, kellene egy eros AMD -s kartya, ami jo 4K -ra is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1600 üzenetére
Mondjuk Te a masik veglet vagy.
Te akkor is az AMD -t hasznaltad, amikor konkretan tenyleg sz@r volt. Es gondolom NV karit sem veszel, mert az nem AMD. Pedig ott meg nagyon messze vannak az udvossegtol, elvannak maradva majdnem 2 generaciot.
En mindig azt veszem, amelyik a jobb, a fanboysag a legnagyobb boszmeseg a szamitastechnikaban.Van nekik, HEDT. Ugyan annyit tud, mint az AMD, csak 50% -os felarral. 12-14-18 maggal. Jobb processzorok, mint a Skylake alapu, consumer cpu-k.
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjelenési dátumot kapott a MindsEye
- Formula-1
- Synology routerek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest