-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
-Gabesz- #2731 üzenetére
ha elkezdtem feltolni az auto tuningot megjelentek a 85-90 fokos hők és a teljesítmény még ennyi se volt cinebenchben. nekem a minoszos offszet működik mert hülye vagyok hozzá de az jól. lement a höfok a fogyasztás és maradt a brutál teljesítmény ami az autotól annyit tér csak el hogy itt nincs még 80 fok se mint azon és a cine23 a 16 magos threadripper alat van picit. a gyári auton meg épp felette picit de nekem az nem ér meg 85-90 fokot meg 250 wattos fogyasztást erről beszéltem itt is végig.
-
PuMbA
titán
válasz
-Gabesz- #2590 üzenetére
Igaz, bár az az Intel proci egy mai, csak 4-6 magot kihasználó játékban nem remekel, illetve egy sima, 12k-s hűtővel se hűtöd le szinte zajtalanul, mint jelenleg én a Zen 3-amat
Nekem a zajtalan gép alap, ez pedig kizárja, hogy 100W vagy fölötte történő fogyasztásba gondolkodjak CPU szinten, tehát az Intel alapból kiesik most a nagy fogyasztás miatt. A 16 magos Ryzen-en is bekapcsolhatom az Eco módot és 17% teljesítmény esséssel elketyeg 65W TDP-n, ami kegyetlen fogyasztás / teljesítmény arány.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
-Gabesz- #2266 üzenetére
Nem vitát akartam generálni csak tényeket. Túlzásokba ne essünk egyik oldalon sem.
A linkelt vidiben OC-s 5800x és az Oc-s 10900k tekintetében 10-ből 7 gamét az intel hoz, 3-at az AMD,(nem is írtam jól előző posztban) szóval az 5600x "agyonver mindent" témát szerintem hanyagoljuk. Korábban raktam fel 5600x oc vs 10700k oc videót is, ott is kiegyenlített eredmények jöttek. Persze tudom sok múlik a ramon, időzítés, sebesség, hány oldalas, stb. itt 2x16 giga volt azonos beállításokkal.
Fogyasztás tekintetében sem olyan drasztikus a helyzet, mert a fenti videóban is nyomon lehet követni a procik aktuális fogyasztását, 30-35w többlet van az intelnél, ami +2 mag tekintetében nem olyan vészes, hogy kígyót-békát kiáltsak rá.
A 10. gen. intel kevésbé kazán, mint a 7.8.9. genek. -
koko52
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
-Gabesz- #1913 üzenetére
Szoval akkor el lehet donteni melyik kamu az inteltol?
A fogyasztas vagy a teljesitmeny.Vagy annyit fogyaszt mint mondjak es akkor a teljesitmenye a fele annyiba kerulo 3800x-el vetekszik vagy zabal mint az allat hogy elerje a teljesitmenyt amit az ara alapjan varnanak.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
-Gabesz- #1343 üzenetére
Itt csak az a kis bökkenõ hogy lap legyen a talpán az az alaplap ami tartósan le tudja adni azt a 450-550 W-ot. A csilli-villi géming lapok VRM-jei nem ilyen étvágyhoz lettek tervezve. Ha a hütés megvan, és a CPU is rendben van akkor is a lap lehet a szük keresztmetszet.
-
joysefke
veterán
válasz
-Gabesz- #1336 üzenetére
Az még nem is olyan sok ahhoz képest hogy 18 mag és majdnem 5GHz
Nálam a 10 mag 400w-ot be tud kapni, de a TR-ek is betudnak ~450w-ot húzva.Nem írtad, hogy mire használnád...
Szvsz a már létező alaplapban upgrade lehet az egyetlen értelmes megfontolás ezen processzorok mellett.Már az, hogy nincsen egyetlen olyan lényeges terület sem, ahol érdemben gyorsabb (vagy egyáltalán gyorsabb) lenne mint a házon belüli vagy házon kívüli konkurencia eléggé behatárolja, hogy kik azok akik ezt megveszik.
A tuning meg olyan, hogy attól még nem lesz gyorsabb mint egy 9900K játékban, és csak hangyányival lesz gyorsabb a 3950X-nél úgy hogy azon a ponton a fogyasztása már a 3970X-et fogja verni aminek persze sehogyan sem ér a nyomába (mondjuk éppen árban sem).
A 9900K-t anno lehetett azzal marketingelni, hogy "az a leggyorsabb gamer proci és egyébként is egyszálas alkalmazások". Ez sem játékokban, sem az egyszálas alkalmazásokban, sem a többszálas alkalmazásokban nem emelkedik ki a választékból.
Az elődje (ehhez képest dupla áron) ugye lényegesen kiegyensúlyozottabb teljesítményt kínált mint a 32 magos TR2 és rendereléstől eltekintve általában gyorsabb is volt.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged