- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
sZapu
csendes tag
válasz
galaktikus #2392 üzenetére
Felesleges vele kardozni, saját igazát kell erőltetni, hisz ma ez a "menő" ! Aki kicsit is jobban konyít valamihez, azt csak betámadni szokták. Én például ezért is vagyok inkább olvasó, sem mint vitatkozzak ilyen felnőtt (remélem az, mert ha nem akkor ott van gond rendesen) emberekkel, mert érdemi vita lehetetlen, minden téren velük.Néha kedvem lenne sírva röhögni rajtuk, de aztán rájövök hogy felesleges, mert azzal is örömet szereznék nekik
-
Frozen
addikt
válasz
galaktikus #2392 üzenetére
Szerintem meg a témához szólj és ne személyeskedj.
Azt meg hogy az intel megy 15-20w on az amdnek meg minden baja van 45w on magáért beszél de lehet tényleg rossz tapasztalatokkal rendellkezek és ez nagyon zavarhat mikor leírom. ( Kb olyan mint amikor írtam hogy szagat az egér ez egy tény nem a kofogásokat kell keresni hogy a program meg így úgy ,mert tény h szagat néha 😅) -
galaktikus
aktív tag
Ne haragudj, megkérdezhetem esetleg, hogy.. Te valami helyi troll vagy? Értelmes gondolatot Te bizony le nem írtál amióta olvasom a hozzászólásaidat. Pedig már fórumozok egy pár éve, de ez a fájdalmas, 12 éves szintű megnyilvánulás, és mások állandó triggerelése agyalágyult dolgokkal, azért szemet szúr egy jóérzésű embernél. Kéne Neked egy kis pihenő. Kegyetlenül rontod a fórum színvonalát, nem vagy idevaló.
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2389 üzenetére
Az Intelt jobban lehet uvzni mont az amdt mert stabilabb. (Sztem oc ra is igaz)
A ddr5 is intel optimalizálást kap. Szóval úgy néz ki még sokan nem mondtak le az intelről a
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Amazing789 #2387 üzenetére
Nagyon szép, 1,6V-on 400W+ fogyasztás mellett gyorsan számolja a PI értékét. Kb. 5x aztán kijön belőle a fust ami hajCCSa.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Petykemano #2385 üzenetére
Elég sokszor feljön kommentekben náluk is pl. a 10400, mivel lesújtó review-k jöttek ki róla még a nyáron (Soha ne vedd meg! - Gamers Nexus 3 részes videósorozatot szentelt neki), és hogy a 3600 a bestbuy a $150 kategóriában.
Szerintem ezzel frissítik, és valamennyire revideálják az álláspontjukat, hogy a jelenlegi elszaladt 3600 árak esetén mit tud tenni az átlag vásárló, és melyik az a leggyengébb CPU, ami még ki tudja vinni a 6800-at (vagy a gyengébb 3070-et).
Jogos, hogy tesztelhettek volna gyengébb procit, de szerintem azért nem tették, mert 1080p-ben már olyan bottleneckek lettek volna, ami picit értelmetlenné tette volna a tesztet. -
Petykemano
veterán
válasz
aradebil2 #2382 üzenetére
Az, hogy az 10400F jobb értéket képvisel a 3600-hoz képest az vitathatatlan.
De érdekes választás, hogy mivel vetik össze.
Miért (csak) a 3600? Az senem a legújabb, senem a legolcsóbb.
Én kifejezetten hiányolom a tesztből - ha már a better value-t keresik - hogy a teljesen offtopic 3950X helyett inkább a még mindig jó áron kapható 1600, és 2600X-zel vagy a 3600-nál lényegesen jobb teljesítményt nyújtó (és persze lényegesen drágább!) új 5600X-zel is összevessék. -
aradebil2
senior tag
Hardware Unboxed: Core i5 10400F + Radeon RX 6800, Intel better value than AMD?
Yes! -
Dtomka
veterán
Gratula, csak így tovább AMD!
Megtörtént: Lenyomta az AMD az Intel-t az asztali processzorok piacán -
MiklosSaS
nagyúr
BÚÉK
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2376 üzenetére
muszály lesz megugrani a számoknak hiszen a ddr5 és a pci e5 rengeteget fog nyomni a lantba és a magórának is ott kell lennie most már majd hogy ne 1/2 be menjen a memoria.SZóval hogy amd vagy intel részéről lesz kiemelkedő ugrás az majd elválik én előre csak azért gondolom,hogy az intel fogja vinni a prímet mivel ők mindig magasabb órajelen ketyegtek mint a vörös. Persze hogy így lesz vagy nem ez a jövő év vagy az utáni évben fog kiderülni. Mivel az amd 2022 ben hozza csak el az am5 el a zen 4 et így az intel ha húz a zsákból egy jó féle procit akkor könnyen lehet hogy a piaci részesedés majd billen vagy ha nem is megáll a sülyedése.
-
Petykemano
veterán
-
zsintai1987
tag
Azért még nem járunk ott. A 6700krol váltottam 7700kra alaplappal együtt 140ert...5%teljesítményért...
Az 1600xhez vettem egy asrock b350 fatality K4 lapot majd cseréltem 2700ra majd 3700xre ugyanaz lap maradt, novemberben cseréltem le 570-p re. Jóval olcsóbban. Az alaplap azóta is muzsikál munkatarsamnak 2600xel. Szál az AMD hacsak 1 hajszálnyival de még mindig jobb ebben a pillanatban is.
Meg ők nem gyári hűtővel tesztelik a konkurencia legerosebb procijat... A 2700as balhé
Ezt azok basszák el ekik megveszik a tularazott vga/processzort. 180 ért 10900k csak mert "baszó" és nekünk mindenből a legerosebb kell -
koko52
nagyúr
válasz
zsintai1987 #2373 üzenetére
Pontosan, undorító mindkét bagázs! Jól besz...tták a népet.
-
zsintai1987
tag
Na lehet kinyitották a fiókot? Ja nem, a fiókba 10/7/5nano van, ez 14++++++++++++
Tökmindegy, ha jobb lesz majd az AMD fölé lőnek árban, majd ha az AMD lesz jobb az meg az Intel fölé lő árban, alig várom a 1,5 misis procikat... -
-
bozont
veterán
Azt nem tudom hogy jó-e, asztalinak nem szoktam a csökkentett órajelét nézni. Először azt hittem valami mobil SoC van a képen, úgy elég versenyképes lenne mert a Snapdragon 888 szintjén lenne, csak +8 mag(aminek mobil fonton nem látom még értelmét).
Viszont ami furcsa, hogy miért csak 12 L1 cache van az adatoknál a 16 mag ellenére? Ez inkább valami 12 magos proci, clusteres megoldással, clusterenként 4 maggal. Legalább is az L2 cache alapján ez jön le, ha az feltételezem hogy clusterenként közös lesz. Nem mellesleg itt még DDR4 van, nem DDR5 a kép szerint.
Nekem nem áll össze az a mentett kép. -
Frozen
addikt
Single cor teljesítmény nagyon jó 1.38 on
a tobbi sem rossz ekkora órajelen. A 17 valamenyi meg nitrogen nelkuli olvadaspont ergo valahol kozte lesz az orajel es a mért eredmények ezt joval tul fogják szárnyalni. Hiszen az tuti h nem 1,38ghz es procit fognak kiadni ddr5 mellé
-
Frozen
addikt
[kép]
Ha ennek fele igaz az amd nagyon odafogják verni hiszen 1.38 Ghz en ketyeg -
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2359 üzenetére
Az tény hogy a 10 nm nem sikerült jól és ezt ők is tudják nyilvan új gyártosor meg stb inkább ami a pénzt viszi. De szerintem nem foglalkoztak vele sokat. En szerintem a 7nm lesz náluk nagy durranás. Hiszen ez már alapból ddr 5 hőz készül szóval nem rakhatnak majd be 4ghz en ketyegő magokat mellé ...
-
hokuszpk
nagyúr
"Hokuszpok azt nem nagyon tudjuk mennyit áldoztak fel és az is lehet gyors össze hoztak valamit olcsón. "
annyi biztos, hoy évek óta fejlesztik/szenvednek a 10nm -el, a 7 se olcsó, akárhonnan nézzük ; még akkorsem, ha első nekifutásra sikerül...
ugye ha az Intel terveit vesszük, akkor az ő hetesük annyit tud, mint a TSMC 5-je, amire aszontak anno, hogy minima kalkula 17MRD USD -
Frozen
addikt
válasz
Qtya123 #2355 üzenetére
Sztem nagyon jól leírtál mindent jól összefoglalva az egészet.
Hokuszpok azt nem nagyon tudjuk mennyit áldoztak fel és az is lehet gyors össze hoztak valamit olcsón.
Minden esetre a kisebb csíkszélel olcsobbnak kellene lennie a cucoknak az idő előrehaladtával ez helyett pedig dragulnak...
-
koko52
nagyúr
válasz
Qtya123 #2355 üzenetére
Jól mondod, nem lett és nem is lesz árverseny. Középkategória 100k alatt már nem lesz. nagy eséllyel összeült a két oldal tárgyalni és ez lett az eredmény. AMD-NV dettó.
Itt egyetlen megoldás van, bolykottálni a vásárlást mindenkinek. Ennek, hogy menni fog a valószínűsége 0.00000000000000000000000000000000001%. -
Qtya123
őstag
válasz
wwenigma #2354 üzenetére
Te is tudod, hogy +2 FPS-ért egymás torkának ugranak az emberek, oldaltól függetlenül.
Én azt vizionálom, hogy hiába van verseny, a közép és felső-középkategóriában olcsó procik már nem igazán lesznek az új generációkban, pedig mindenki évek óta azt várta, hogy na majd mikor egy szinten lesz a két cég, akkor tapossák lefelé egymás árait.
-
Qtya123
őstag
Én arra vagyok kíváncsi, hogy a Rocket Lake megjelenésekor mi lesz. Sokan várják azt, hogy akkor a Zen3 ára csökkenni fog. Ez talán igaz is lesz akkor, ha a Rocket egy kicsit gyorsabb lesz a Zen3-nál és az Intel megfelelően és nem elszállva áraz.
Viszont szerintem simán benne van a pakliban az is, hogy az Intel pár tízezerrel a Zen3 fölé fogja árazni a Rocketet, ha játékok alatt gyorsabb lesz az AMD-nél, emiatt a Zen3 meg árban marad ugyanott, ahol most van. Aztán a végén lesz drága AMD és drága Intel proci, nesze neked árverseny.
Még az is megbolondíthatja a dolgokat, hogyha a Rocket megfelelő mennyiségben kijön a boltokba, a Ryzen 5xxx meg továbbra is hiánycikk marad esetleg.
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2349 üzenetére
Kíváncsian várom mit hoz a jövő év és az utána való első negyedév 22 re az intel igérete szerint újra ők lesznek a csúcson és ez igaznak is látszik,hiszen a következő gen 14nm es pletykák hogy kb 5-8% gyorsabb lesz mint a zen 3 gaming alatt
-
Frozen
addikt
válasz
Jah mert most a 2 fps el az amd a kiraly 1,5x aron addig mig az intel nem dobja ki az uj procijat.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
Ne etesd légyszi.
-
Gyuri27
félisten
Lol. Van kb 15 millió konzol. Fix hardver. És nem próbáljuk ki hogy fut. Vicc. Vagy szánalmas. Kinek kinek kedve szerint.
De földbe is állt a részvényük. A bukó kb egymilliárd dollár. Lehet megérte volna beruházni egy ps-re, xboxra meg egy ryzenes vasra. És ránézni mi a rák van.
De legalább látjuk, hogy milyen a fejlesztők, kiadók hozzáállása. A hozzánk állásuk. Megérdemelték. Nem csak ők érdemelnék meg az összes többi gyászhuszár is aki játékot így fejleszt. -
válasz
Petykemano #2342 üzenetére
Van a neten tobb cikk is errol, nem szandekosan, pusztan intelen fejlesztettek ( Intel C++ Compiler) , es nem igazan probaltak amd-n ( magyarazat a gyaszos konzolon valo futasra...)
-
Petykemano
veterán
"a bughalmaz játék azért nem futott, mert (intelre optimalizálták) elrejtettek egy hibás kódot benne, ami megakadályozta, hogy a szálak is dolgozzanak ne csak a fizikai magok."
És ezt így szándékosan?
Vagy valami beta állapot, amiben korlátozták a játék futását fizikai magokra és a szálakra optimalizálás egy későbbi feladat lett volna? -
koko52
nagyúr
Gondolom utána jártál és rájöttél, hogy a Ryzenen a bughalmaz játék azért nem futott, mert (intelre optimalizálták) elrejtettek egy hibás kódot benne, ami megakadályozta, hogy a szálak is dolgozzanak ne csak a fizikai magok. Ezt te magad is kijavíthatod otthon, tessék: [link]
Saját véleményed lehet, csak ne sértődj meg ha ilyen totálisan jelentéktelen és életszerűtlen példákat hozol fel és leugatnak, kiröhögnek. De ne aggódj van nálad súlyosabb eset is, mert sokan nem aggódnak az inteles sebefoltozások miatti jelentős lassulásokról. Aki meg igen az kikapcsolja a patcheket és elvan a hackerek számára nyitott gépével. Csak ezt azok nem engedhetik meg, akiket kötelez a GDPR ezek használatára. Na cégnél vágott egy fejet a vezetőség, amikor az i7-es gépekből i5-ös lett
A kártyához és a procihoz gratula, a procit elfogadnám.
És a csere még mindig áll, csak szólj! A kártyával meg túrj ETH-t!
Amúgy máskor a pöcsös mackót vágd ki a képből. -
-
Frozen
addikt
Mindenki azt vesz amit szeretne én leírtam a saját tapasztalatom véleményem.Nem vagyunk egyformák és bem lehet mindenről azonos véleményünk. Az unokatesom mikor átjött azt megnézte a vasat nagy amd fan csak annyit mondott ne foglalkozz vele csak használd. Lehet igaza van és sokan osztják ezt a véleményt ,de ha van egy draga keszuleked ( kozel 3000 euro) es minden heten szinte felfedezel valamit hogy sz@r akkor rájösz hogy ez a saját tapasztalatod és az hogy most használod vagy nem igazából elég szívszorongató ,hogy van egy menő játék azt játszhatatlan mert a cpu nem optimalizált azt majd valamikor jön a fix hát ez a vicc. Majd meglátjuk mit durrant az intel hamarosan és mit is fog érni ismét a vörös gyártó.Bár ez egy örök vita lesz hiszen az unokatesom sem ismerte el az intelt amikor sokkal jobb volt mint az amd gondolom ez a jovoben is igy lesz aki fan az is marad.
-
-
Stigma.HC
senior tag
Ezt fájdalmas olvasni
-
Frozen
addikt
válasz
Piszmaty76 #2329 üzenetére
Hát ha te mondod akkor biztos úgy van,csak halkan jegyzem meg eddig amik voltak inteles gépek mindegyik a mai napig mükődik és hasít ,viszont az amdről ez nem mondható el. Van intel és amd laptop ugyan az benne minden érdekes az amd a mai napon ugy uzemel mint egy csiga mig az intel hasit ....... ( Semmi nem segít rajta se újratelepítes se újrapasztázás semmi kb ennyit ért a vörös, kb mind a 2 gép ugyan annyit ment irodaban szoval mig az amd sztem az elete vegehez kozelit addig az intel baratunk meg szépen uzemel es most ha josz hogy biztos valami nem jo meg stb akkor tuti a szerviz elrontotta mert oda volt hordva evente takaritasra meg ujrapasztazasra) Na reszemrol kb ennyit aki szerint jo az amd vegye :) nekem nem kel tobb belole remelem januartol ettol is megszabadulok.
-
Frozen
addikt
Mivel a megjelenesnel nem volt keszlet en alapbol 700 eurot adtam erte ha megveszed az egesz gepet a bolti aran nagyon szivesen eladom ezt az amd kutyafost es veszek belole inkabb intelt 14nm ren ami megalazza hamarosan az amdt es nincsenek gyerekbetegsegei hogy nem megy x watton meg szagat az eger,meg nincs leoptimalizalva a jatekra azt fixekre kell varni napokat meg heteket kesz vicc. Amugy meg 12 mag 45 w ha nem megy minek raktak be a biosba? Gobdolom csak viccnek erdekes intelnel miert mukodik ? Az a baj hogy leirom a velemenyem es az eszrevetelem es egybol belemalnak paran vegyek ipadot meg ezt meg azt meg nem lehet meg ezert meg azert van.
Roviden foglaljuk ossze az intel lehet technologialiag levan maradva meg lehet egy kazán ,de nagyon sok mindenben még mindig előrébb jár és stabilabb jobban optimalizáltabb nagyon sok téren. Pl intel gepet osszeraksz inditod xmp be azt minden popec. Amd nel ugyan ez csak szagat az eger a memoria lassabb ,a jatekoknál várod a fixet a fogyasztáson meg hiaba akarsz sporolni nem tudsz.. Az eladas már soron van és ahogy korábban mondtam az életbe nem veszek még 1 ilyen taliga vöröset. Régen athlon korszakba megfogadtam most kapot egy esélyt de nem változott semmi. -
koko52
nagyúr
Alma a körtével. A felépítésükről fingod nincs. Csinálsz egy értelmetlenséget és jössz böfögni. Pont mint az Aida egérszaggatós teszteddel. Áruld már el mi a faxért nem adod el? Akkora kereslet van rá hogy bolti ár felett elviszik azonnal! Vehetnék belőle egy szupi 10900k-t szénné húzva 30W-on aláznád az Aida közben az egeret.
-
Frozen
addikt
Nem értem miért jösz az ipadal egy amd vs intel topikban.
Ha már itt járunk röviden tömören az egyik tudja a másik meg nem ez a lényeg. És igen nem mindenhol olcsó az áram és van ahol számít de még mindig érdekes az egyik elketyeg teljesen észrevétlenül kb 30 w al a csucsmodern 7nm 2x dragabb amd meg 45 el mar problemazik. Lehet a vörös gyártót éltetni mennyit fejlödött es milyen eross lett és fújni mennyire jó de egy nagy 0 a másikhoz képest ahogy memoriakezelésben úgy egyéb területeken is le vannak maradva még mindig. -
MiklosSaS
nagyúr
Vegyél egy ARM alapú iPad-ot, ott kb 3-5 W-al valami Arcade ugri-bugri játékal el fogsz tudni szórakozni. Sõt valami benzinkútnál fel is töltheted mig elfogyasztasz egy kávét. Igy az az akku töltése sem fogja terhelni a családi büdzsét, az 5900X árából meg kijön egy alap de új iPad.
-
Mahrenburg
őstag
-
Frozen
addikt
Az uj zen 3 5900x ról ismét egy apró észrevétel vélemény. Ha beállítom a cpu power limitet 45w max energia szintet a játék akad 30-40fps megy.
Intelnél semilyen problémát nem vettem észre ergo ha lehuztam a cpu energia limitet akkor sem akadt egy játék sem. (Hallkam megjegyzem 18-30w körüli értékre volt lehúzva anno az intel)
Ahoz képest hogy kb dupla annyiba került az amd ez elég gáz. -
válasz
zsintai1987 #2312 üzenetére
Igen, youtubeozas kozben
-
koko52
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2308 üzenetére
Jó az a játék, nem bugos és jól optimalizált. Csak semmilyen kártya nem képes kihajtani 4K-ban sem, 8K pedig 7-15 FPS.
Ráadásul olyan a fizikája mint egy 10 éves játéké a grafika pedig abszolút nem indokolja a gépigényt. A sztori ami állítólag viszi a vállán. Ez van, kihagyjuk. -
Gyuri27
félisten
A 2077 pont azért fut szarol mert fos intelre van beállitva (azaz ht/smt off). Van fent videó. Ha beállitod 8 mag alatti ryzenek gyorsulnak szépen.
De hát egy bughalmaz eredményeiből nagy nagy konzekvenciákat kell levonni. Jelesül szar az amd.wwenigma: lassan csak a vrm lesz 2 kiló azokon a lapokon.
-
Frozen
addikt
Milyen minőségről beszélsz amikor a 2077 játékra sem volt optimalizált az amd proci és megjelenés után a fixra kellett várni egy csomot. Nyers erőben lehet tudja villogtatni magát de még a biosokkal is gondok voltak megjelenéskor ,most meg az új játéknál, a beszerzés meg szintén nehézkes volt. Lehetne sorolni sok negativ dolgot.
-
Frozen
addikt
Ugy néz ki az uj 14nm intel gyorsabb lesz 8% al jatekok alatt mint az uj amd 5950x
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
-Gabesz- #2266 üzenetére
Nem vitát akartam generálni csak tényeket. Túlzásokba ne essünk egyik oldalon sem.
A linkelt vidiben OC-s 5800x és az Oc-s 10900k tekintetében 10-ből 7 gamét az intel hoz, 3-at az AMD,(nem is írtam jól előző posztban) szóval az 5600x "agyonver mindent" témát szerintem hanyagoljuk. Korábban raktam fel 5600x oc vs 10700k oc videót is, ott is kiegyenlített eredmények jöttek. Persze tudom sok múlik a ramon, időzítés, sebesség, hány oldalas, stb. itt 2x16 giga volt azonos beállításokkal.
Fogyasztás tekintetében sem olyan drasztikus a helyzet, mert a fenti videóban is nyomon lehet követni a procik aktuális fogyasztását, 30-35w többlet van az intelnél, ami +2 mag tekintetében nem olyan vészes, hogy kígyót-békát kiáltsak rá.
A 10. gen. intel kevésbé kazán, mint a 7.8.9. genek.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest