- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
MiklosSaS #2267 üzenetére
Bezony, ha így megy tovább nyargalok vissza Intelre. Már most is visszaflé fordul a gépösszerakási arányom. 10/9 AMD volt, most már felesbe megy. A 10100-10400-10600 a sláger. Köszönhető az áraknak, amit a kereskedők felvertek. Ugyanis AMD MSRP nem változott, az 5xxx pedig nagyon drága lett. Hiába gyorsabb akkor sem ér annyit.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #2112 üzenetére
Csak annyira volt ez az elején trollkodás mint azok a megszolalások amik pont az Intelt fikázták. Tehát akiknek Mercijük van se állhatnak le basztatni azokat akiknek meg volvojuk van mert lesz olyan aki fel meri venni a kesztyűt. Minden miértnek meg van a mert-je.
És bizony mondom akkor ilyen olyan alapon, mindenki troll. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #2108 üzenetére
A felbontásoknak meg kell fizetni az árát...
Jó magam is megelégedhettem volna azzal a 3570k val hisz a 2060 1 éve a gépben csücsült.
Viszont úgy voltam vele azt a full HD-t kényelmesebben elszámolgatják együtt a 10700k val és 4-5 évig jó vagyok mint ha szegény 8 éves prociból megpróbálnék a kis 4 magjával még 5 évet kisajtolni, hiszen a cinebench eredményeknél már nem ő a trendiés a telefonomban is több mag van mint benne. A mostani proci viszont már jó lehet az 1440p re is max videókarit cserélek majd köztesen pár év múlva. Az AMD és INTEL hívők nagy külömbsége, hogy míg az AMD teljesítménye renderingre való addig az INTEL gém fronton vitte a pálmát és mint az látható manapság gamer fronton mozgok nem renderingen mint régen.
Nálam ezért volt most az ugrás hogy úgy mondjam szükségszerű. És nem arra amerre mindenki szerint jobban járhattam volna, hanem arra amerre nekem épp elég, a fogyasztást a hőt, csendes üzemmodot és sok minden egyebet figyelembe véve megfontolva átrágva 28 fokon aalaphangon egy böngészőbe irogatva, mint az látható a tálca jobb szélén is.... ugyanis most megy a székem mögött a radiátor mert rátolták a fűtést.... -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #2093 üzenetére
két hete ezzel szopok és jó eredmények kezdenek belőle kijönni.... ennek a megosztása is manapság trollkodás?
szomorú ha már itt tart a netes fórumozási társadalom...
akikhez szólok majd elgondolkodnak azon amit mondtam.
Ők lesznek azok a kevesek akik érteni is fogják amiről beszéltem.
a Többiek meg azt hisznek amit akarnak. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MiklosSaS #1683 üzenetére
összefoglalom :
ő Mézga Aladár. A Zseni. Az életkorát rosszul tippelitek, 50+
szóval nem apuka támogatta meg, hanem Köbüki küldött a 30 századi technikai muzeumbol egy 3++ nm -es Intel cput, meg hozzá lapot, időközben átalakult a tuning mikéntje, ezért kell a lapot megtolni.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1672 üzenetére
vegyél egyet azt csináld meg magadnak mondtam már én azért nem fogok telepítgetni hogy bizonygassak vad idegen embereknek vagy gyerekeknek hogy miben hiszel. Elhiszed vagy nem mindenki saját döntése
(na pont a recska nevezetü tag jött pont az ilyen szöveggel hogy bizonyisd azt nyomta az is a szét tuningolt vackát privátba csak engem nem érdekel kinek mi van. Nekem jó és tudom mit tud,te is tudod a tiéd mit tud attól hogy képekkel bizonygatod mit tud közel sem biztos hogy tényleg annyit tud hiszen 2 egyforma tojás sincs.
Ez a topik meg az amd és intelről szól nem hogy ki mennyire tudja tuningolni meg milyen lapja meg alkatrészek vannak a gépében. Utoljára linkeltem egy yutubos linket pl a 3900x és a 3950x mennyire elmarad a játékoknál és senki nem válaszolt rá hogy a sok magnak akkor mi értelme is van és mennyire van kioptimalizálva a cpu játékra sok maggal ,mert utoljára még valaki azt írta hogy majd elfogy a pár játékban -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1646 üzenetére
Ha te mondod tuti úgy van ,de az msi tuti jobb lapot gyárt mint az asus és nem a nyalás miatt mondom
Hát azt kötve hiszem hogy nekem bárki bármit vett volnaKomolyan mondom ezeket az álmokat képzelgéseket honnan szedtétek? Fent a bmw gyerek jön a 5ghz felettivel közbe szó nem volt róla,te meg jösz itt az életkorral meg biztos más vette, Recskát meg sem említem elég a neve meg amit már levillantot a szakértelméből privátba nem véletlen került lapátra
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1574 üzenetére
ha nem szellőzik a házad meg nincs egy rendes hűtő rajta akkor ne csodálkoz hogy 80 fokon ketyeg a kicsikéd
(A biosban lehet rossz értékeket húzol ajánlom a googlét)
Ez a vízhűtés meg a fagyasztó és a többi amatőröknek való az egyik sem használja úgy a gépet 0-24 ben.
ezzel a jelenlegi vízhűtéssel sokan el vannak kábítva mennyire jó stb... persze jó csak nem az a 100-200 euros verzió amit megveszel majd ha egy 0 val még megtoldod akkor talán kapsz már valami használhatott adig kb annyit ér mint egy sima ventis jó minőségű hűtő. -
wwenigma
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1528 üzenetére
olvas utána hogy kell
ezer millió helyen le van írva ez különben sem a tuning topik hanem a procik erejének összemérése megvitatása.
5,5-5,6 röhögve egy sima léghűtéssel is megoldható ez a szint az 5,5 felett már ajánlott a víz 6 alatt meg senki nem használ kémiai anyagokat hűtésre mert ez csak pillanatnyi és nem tartós használatra szokták alkalmazni annak meg végkép nincs értelme. (de nyugodtan mérd meg a singlédet nem kell beraknod ,hasonlisd össze a 8700km sinléjével aztán megtudod mennyivel kellene többet mutatnia mert simán 550 feltt kellene hogy legyen a 10900 nak.Amenyit még egy 3950x sem tud. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1522 üzenetére
dehogy vagyok eltévedve az a baj,hogy sokan egyből a procinak esnek neki és azt hiszik hogy felhúzák kicsit azt mennyivel jobb lesz elárúlok egy nagy titkot ha az alaplapot piszkálod sokkal többet érsz el vele csak nem mindegyik bírja és amikor az megvan piszkálva utána kell az procival foglalkozni,de ott sem elsősorban az órajelet kel piszkálni. Vannak bizonyos lépések amit sokan nem tudnak és csak húzzák a dolgot amíg le nem fűstől vagy ki nem kapcsolja a gépet a védelem.
A 10900k alapból erősebb órajelen fut mint a 8700k ergó sokkal jobban meg lehet azt tuningolni én alsó hangon meg merem említeni simán hamarosan lehet kapni majd belőle alap 5,5-6 ghz környéki verziokat. (pont az egy szállnak van értelme és nem a multinak mivel ezt nagyon sokan nem használják ki ) -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1515 üzenetére
a 10900 singlében 550 körül fog hozni ha nem többet ,valószínűnek tartom hogy a multiban is 8k felett lesz ,lenyeli keresztbe
Na majd kiváncsi leszek rak e valaki össze egy rendes gépet és rak e be róla egy képet.(hallkan megjegyztem a linkelt képen még a 3800x is jobban teljesít valami el van sporolva
)
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1443 üzenetére
hát nem tudom a caseking elég tele volt anno ,jó nyilván manapság nem nagy kereslet lehet a 8700k-ra sőt sztem nagyon minimális így egyértelműen nem fognak vele foglalkozni már amik meg voltak azokat szerintem szépen elvittéka fanok, bár én ezért sem fizettem volna annyival többet mint amenyit kértek
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1440 üzenetére
Amikor megjelent a cpu rá pár hónapra árultak nem is egy módosított cpu-t amik 5,5-5,7 Ghz alap órajelen ketyegtek. Persze nem minden országban árulnak mindent ,de az nem jelenti hogy nem lehet kapni vagy ne létezne.
(nyilván mivel nem egy új termék már nem nagyon fogsz ilyet találni ,de még mindig találni 5,1-5,2 körülieket amit még azért lehet fel piszkálni megfelelő hardwer mellett)
(kérdésedre a válasz nem ér 400-500 eurot hogy lecseréljem mert nincs akkora teljesítménybeli különbség, ami a különbség kevesebbet eszik ,meg több mag van kb ennyibe ki is merül nekem ez nem ér meg 500 eurot) -
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #1440 üzenetére
Az az igazság, hogy a sok mag elérhetősége egy bűvölet. (Persze ha ez nem jár ST regresszióval, mint a bulldózer esetén voltö)
A magam részéről én is megbántam, hogy anno 1700X-et és nem 1600X-et vettem. Biztosan nem használom ki, hiába futtatoi virtuális gépet. Szerintem nost egyedül a folding at home kapcsán használom ki. De akkortájt megbabonázott, hogy pont annyival volt drágább, amennyivel több magot kínált. Akkor úgy tűnt, hosszútávon.meg fogja érni, mert majd a programok kihasználják a sok szálat. Ez egyébként biztos így is van. Szerintem elég lett volna nekem az 1600X, mert úgy tűnik, mire oda jutottam volna, hogy 1600X-et cseréljem, addigra már az 1700X-nél is lényegesen jobb procikat lehet már majd kapni.
Látjuk, hogy pl játékban a 3300X mennyivel jobb, mint a már igen olcsó zeppelin lapkás ryzenek.
Szerintem agimat esetén csupán valami hasonló megbabonázódás van, csak valamiért ez, vagyis annak felismerése, hogy nincs szüksége a sok magra, márka-versusban domborodik ki.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1437 üzenetére
Egyenlőre nem fogok cserélni mert nincs mire. A piacon kaphato intel és amd procik semm tudnak annyival többet hpgy ennyi pénzt kicsengessek érte. A jelnlegi cpu meg bőven elég mindenre de akár a magonkenzi 5.5 vagy akár az 5,7 is könnyedén elérhető lesz ha esetleg elfogy majd valamikor a kraft amit eddig nem tapasztaltam még
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1434 üzenetére
Én elismerem,hogy összességében jobb meg vannak más pozitívumok is mint a kevesebb fogyasztás stb... csak pusztán azt mondom én jelen állás szerint nem látom azt a nagy különbséget amit kellene főleg egy magos teljesítmény alapján.Ezért nem kell nekem esni és egyből lehurrogni.
(mintha a tesommal beszélgetnék ő kicsit elvakult az amd iránt és nem lehet vele beszélgetni semmiről amikor tojást lehetet sütni a procin akkor is az volt az isten
)
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1429 üzenetére
Hát nézd ahoz képest ,hogy menyire be van harangozva ez az amd power meg zen 2 nem hozz annyival többet egy magon mint azt sokan itt regélik.
498 a pontszámod
~490 egy átlag alap 8700k (és ez nem is a legújabb proci mert azóta jött már ki vagy 2-3 db újabb amiknek nagy eséllyel jobb adatokat tudnak produkálni.)
De linkeltem a saját mérésem,
Mint írtam gondolkoztam és gondolkozok a cserén ,de nem nagyon éri meg,persze több mag több száll összességében erősebb ,de én jelenleg azt nem használom ki. És nagyon gyanítom,hogy az intel 7nm cpui amikor elkészülnek elég rendesen otthagyja majd teljesítmény téren az amd-ket. Utobbi gyártó szerintem elégé kapkod hogy kaszáljon a piacon és fitogtassa új technologiáját nekem ez a meglátásom.(ehez képest meg még lassabb pocikat árul)
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #1393 üzenetére
Most még nem is annyira vicces.
Mert bár tényeg sokat fogyaszt 5+Ghz-en de azért tartja a tétet, bírja a versenyt. A bulldozer időkben az volt a pláne, hogy 2x annyit fogyasztott és feleannyit teljesített. (jó, most túlzok)
Akkor szakadna be, ha mondjuk a zen3 két számjeggyel emelné az IPC-t és grátisz hozna még frekvenciát is. -
válasz
MiklosSaS #1308 üzenetére
Perpill csak egy RX 560, de ha eladom az inteles gépet, abból vehetek valami komolyabbat. Így, hogy jön PC-re a RDR2, meg a Cyberpunk 2077, kelleni is fog valami erősebb. De az is lehet, inteles gép a családban marad, és várok inkább 2 hónapot egy jobb VGA-ra. Fura, de a régi HyperX RAM-jaimhoz nagyon ragaszkodok, és sokkal kevesebbért tudnám csak eladni őket, mint amennyit nekem érnek.
-
válasz
MiklosSaS #1306 üzenetére
Minden, már csak ez a proci kell. Illetve a megmaradt fölös inteles gépet valamire be kéne majd cserélnem. Ebbe a lapba megy majd, és ilyen RAM modulok mellé. Mindegyik visszafoghatja kicsit (ITX lap, 3000 MHz modulok). Az SSD legalább egy jobb NVMe, és a leendő gyári Stealth hűtő helyett várja a procit itthon már egy Wraith Max.
-
pandras83
őstag
válasz
MiklosSaS #1278 üzenetére
Én is ebbe az irányba próbálom terelni, de egyelőre a maximalizmusa nem engedi a rizsa oldalra. Pedig pofonegyszerű: X570, R7, Wraith Prism, ami fújja a levegőt a vrm-re is vagy méregdrága aio, ami ha jól tudom max egy delidelt 9700K-nál lenne olyan hűvös, hogy megtérüljön a befektetése. (itt lehet hogy nagyot tévedek, javítsatok ki, ha igen). Az ár-érték arány innen nézve egyértelmű a két opció között, mégsem tudom meggyőzni. I5 7600k lenne a leváltott proci egyébként, szóval eleve a kék oldalról akartam áthúzni a vörösre, ami nem könnyű feladat.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
MiklosSaS #986 üzenetére
Üdv és tiszteletem.
Kedves: MiklosSaS"Melegedik rendesen. Kicsit elbaltázta a "zintel" a dolgot a pasztával.", erről már sajnos olvastam, de ezt a pasztázást hogyan is kellene értenem, láttam a képeken hogy le is szedik a kupakot ha leszedem egy pengével sérühet a proci?
A másik gépem egy régi vas LGA 775 zintel proci 2 magos és melegedik rendesen 70 fok általában, ha a kupakot leszedem, lehet hogy jobba is tudom hűteni vagy butaság a kérdésem?A porcik müködését csak elméletileg ismerem, hogy mit is csinál, de itt a továbbiakat már nem is értem.
Ha lehet kérdezném hogy mit is jelent a 20 szál és a 8 szál a prociban, bocs a láma kérdésemért.
A lényeg játékban és teljesítményben mit is hozhat, ha renderelek is éppen és a 8 szál van a prociban vagy 20 szál-ra váltnék?
Az ujj gép épitést tervezem és ezért kérdezelek is meg mert tapasztaltabb is vagy mint én.Köszönöm ha esetleg válaszolsz, ha időd is engedi.
Tistelettel, István -
->Raizen<-
veterán
válasz
MiklosSaS #977 üzenetére
Valahogy el kellett indulniuk egy másik úton. Nincs meg a mögöttes tőke sem a saját gyártó kapacitásuk már. Ezek nélkül meg ugye maradt a kompromisszum hogy limitekbe ütközik az egész termékcsalád. Ennek ellenére nagyon sokan veszik. Az intel több mint fél évtizede csiszolgatja ugyan azt, az amd meg egy huszár vágással egyből behozta őket.. Nekik is lesz idejük csiszolni ezt az igen csak jó alapot. Aki meg 5 ghz-et akar 6 maggal az nyúljon a zsebébe .. az intel így gondolkodik, amúgy gratula az eredményedhez!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MiklosSaS #963 üzenetére
Ez nagyon érdekes gta 5-ben nekem is droppolt a gtx 1080 alaplap bios frissítés után megszűnt a hiba, de volt még játék amiben laggolt/droppolt frissítés előtt csak már nem jut eszembe msi z170-a pro lapban meg 6600k procival. Úgy néz ki ez a 1080-as videókártya háklis néhány alaplapban.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MiklosSaS #953 üzenetére
Ez úgy van, hogy belefutottál a ryzen platformodon egy egyedi problémába. RAM/videókártya driver, hardver hiba, ki tudja? Ami miatt a VGA-d kihasználtsága leesett néha a crysisben a bizonyos béka hátsó fertája alá.
Mint fentebb már írtam, ez csak nálad fordult elő (az AM4 fórumon legalábbis senki más nem jelzett ilyen hibát).
Az Intellel nem volt ilyen gondod. Hogy mi miatt, azt nem tudjuk, mert nem sikerült rájönnöd, annak ellenére sem, hogy küzdöttél vele rendesen.
Mindazonáltal, ez nem azt jelenti, hogy a ryzen platform kiforratlan bughalmaz az Intel meg hűde jó.
A Te rig-ed valami miatt bugolt. Nem sikerült rájönni miért. Vettél másikat, azon nem akadt össze semmi. Ennyi az egész. -
Interceptor
addikt
válasz
MiklosSaS #953 üzenetére
A mostani teszt és a te teszted óta mennyi idő telt el amúgy? Egyébként meg valaki írta, hogy ez egyedi eset volt nálad. Minek akkor általánosítani?
(#954) _Horka_ : Igen, ez tipikus az ember próbál objektíven hozzáállni a dologhoz, aztán lefanozzák pedig csak magából indul ki az illető. Mindig ez van ha elfogynak az érvek. Én is marha nagy AMD fan vagyok már c2d óta Intellel tolom előtte volt AMD-m az s939 azelőtt meg szintén Intel.
-
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MiklosSaS #944 üzenetére
Igaz, igaz. Valóban jövőbelátóbb. Mondjuk a 8700k az pont 1151 kompatibilis, de attól még jön nemsokára.
Amúgy ami engem igazán érdekel, az a quad channel. Egyelőre nem tervezek váltani, mert egyszerűen nem éri meg, de kíváncsi leszek, milyen mozsárokat sütögetnek el a HEDT platformokon
Szóval, popkorn bekészít a kényelmes fotel mellé, aztán majd meglátjuk melyik metróra érdemes felpattanni piros/kék... -
_Horka_
aktív tag
válasz
MiklosSaS #934 üzenetére
Igen, igen... emlékszem a fura FPS-dropokra, amikről beszámoltál.
Ha jól emlékszem, más ilyennel nem találkozott (én sem). Ez nem a rizsa bűne, inkább valami specifikus összeakadás lehetett. Persze, nem ez a lényeg, a lényeg hogy nincs már ilyen gondod a Crysis-el...
A nyugalom sokat megér. -
BullKoxa
őstag
válasz
MiklosSaS #909 üzenetére
Szia! Kérdezni szeretném a HWinfot hogyan csináltad meg hogy osztva legyen? Én próbáltam de csak üres vonalas lap lett az eredmény.
Köszönöm válaszodat.
-
Interceptor
addikt
-
Mahrenburg
őstag
válasz
MiklosSaS #886 üzenetére
DonSasss (#886) - Hát igen, örök igazság, hogy ha minőséget akarunk, akkor magunknak kell megcsinálnunk... Lassan itt az ideje, hogy újraindítsuk a processzorgyárunkat Szibériában...
Rupsz (#887) - Az, hogy mikor tűnt el a VIA, az már csak a történészeknek (vagy inkább a régészeknek) fontos, nekünk csak az számít, hogy mikor tér végre vissza...
Örültem annak, hogy az AMD forrasztja a Ryzent, remélem a Raven is ilyen lesz...
Bár mire megjelenik...
-
válasz
MiklosSaS #866 üzenetére
Akkor is megveszik a 4 meg feletti procikat mainstreamben, ha nincs rá szükség, csak mert Intel a CPU gyártója. Figyeld meg, ez lesz.
Aztán persze ahogy nő a penetráció, talán a szoftver oldal is megmozdul. Illetve már most is vannak sokszálú programok, de ez tovább fog nőni. Az sem lenne hátrány, ha az elavult, 1-2 szálon terhelő játékmotorokat is elfelejteni a szakma, és átállnának végre modernebb alapokra.
(#868) MiklosSaS: Ennyi.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged