- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Habugi
addikt
Összefüggést véltek felfedezni aközött, hogy éppen mire van pipálva a teszt és mit ír ki amikor detektálja a procit. Nincs!
Bios beállítás (ahogy lovas is letiltogatott..), HT megléte stb kérdése hogy a coreshoz mit ír.
A penya az 2mag 2 szál, i3 2mag 4szál, i5 4mag 4szál, i7/FX 4mag 8szál stb.. HEDT-k.., alapértelmezetten az "R15 szerint" is.
Jól futtattad le elsőre is, teljesen mindegy adott procihoz hány mag/HT van bekapcsolva BIOS-ban, ha a Singlet pipálod/futtatod akkor csak egy szálat fog dolgoztatni.
-
MK VII
veterán
Akkor nem jól állítottam be.. Illetve nem tudom, hogy mi kéne állítanom, hogy 1 mag 1 szálon teszteljen... Gondoltam, ha a singlecore tesztet indítom el akkor single-ben tesztel.
Beállításoknál, ha átállítom manuálisra és 1-re leveszem a thread fület akkor is 2 mag 2 szálat ír.. -
Habugi
addikt
válasz
Dark KillerX #95 üzenetére
Tényleg nem az, viszont CB egyszálas/multi teszteket egymásra rakva fel lehetne már sétálni a holdra. Arról nem beszélve, AMD bátyánk anno még perelte is a nagytesót pont a CB kapcsán, FX-be egyszer linkelve is volt a peranyag.., szhóval..
Az utolsó CB-s tesztjeim egyébként: [link]
Magánvélemény, de a változatosság/naprakészség látszatának fenntartása kedvéért ha egyszálas összehasonlításra gyúrunk, használjunk újabb teszteket, pl a BlackHole 4-et.
-
Habugi
addikt
válasz
MiklosSaS #93 üzenetére
Innen nézve vitán felül igazad van, sokszor magam is untam már a banánt.
(#92) lovas001:
BlackHole4
RealBench 2.4Final
Itt az első tesztben, Imagine editing közben nézd majd meg pls nálad is csak malmozik-e a proci ?!
Jó ha pár mp-re dolgoztat 4szálat, azt is alkalmanként, a másik 3 tesztben szépen megnyúzza mind a 8szálat.Nálam egyébként a 21**-at nem szerette/fektette, *achievement unlocked* mert pár hónapja 24/7-es beállítás volt teljesen problémamentesen.
Szóval stabilitás tesztnek sem rossz.. -
Habugi
addikt
Most újra feltalálásra kerül a spanyol viasz, miszerint az Intel azonos órajelen cirka 50%-al erősebb egy szálon?
Nézem új topic, Sasbá' nyitotta (wtf?
) de ez eléggé lerágott csont már.
Realbenchet letoltad már?
Nálam kidobta az immunrendszere a 24/7es ram tuningomat (), állítgathattam az fsbt.
-
MK VII
veterán
válasz
synthattik #88 üzenetére
-
synthattik
aktív tag
-
kulcsarbence
tag
Hello nekem nem indul a Black Hole Benchmark
.NET Framework fel van telepítve már rég.
-
MK VII
veterán
-
bozont
veterán
Ahogy eddig megfigyeltem ezek az Integer meg Floating point értékek időben értendők, tehát minél kisebb annál jobb.
A pontokat nézve meg látszik, hogy egyszálas teljesítmény terén hozza nagy tesók szintjét, a cache igényesebb alkalmazásoknál lesz kis hátránya csak 2 szálig.(#68) HANDO88
Azt mondjuk nem írtad mekkora órajelen jár a proci, de 4 szálas érték igen kevésnek tűnik. Próbáltad többször is futtatni?
-
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
Inkább azt írjátok le, hogy hogy lehet az R.E. 6-ban a bench-et elindítani, mert semmi menü vagy akármi ahonnan indítani lehetne. Igen valószínűleg én vagyok a béna csak kérlek világosítsatok fel, hogy hol hibázok...
-
bozont
veterán
válasz
Dark KillerX #63 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
-
Dark KillerX
addikt
válasz
synthattik #56 üzenetére
-
MK VII
veterán
Skacok.. Ez melyik Resident Evil rész amiben a benchek vannak csinálva?
Csinálnék én is egyet csak nem ismerem a Resident Evil-t, hogy ez most melyik.. -
CJ4567
nagyúr
Nekem is le kéne már futtatni a RE6 benchet, kíváncsi vagyok milyen rossz ezekhez a gépekhez képest az enyém.
-
synthattik
aktív tag
Csináltam pár tesztet én is ebből a resident evil-ből,konfig az adatlapomon,proci non-k i7 4770,videokártya gtx960,ha esetleg vkinek ugyan ilyen videókártyája van,lehetne méricskélni kihajcsa é vagy nem a csírkét az ólból?!!
Nem pénisz méregetésre,csak szimpla kíváncsiságból,ha már 1 szer lett végre ilyen topik.
Vmi olyan teszt kéne ami,azért több magot meghajt,mint 1-2,mert ott általában intel a nyerő,gondolom az fx meg inkább már a sokszálat dolgoztató alkalmazásoknál tudná megmutatni,úgymond a foga fehérjét.
Nálam boost be van kapcsolva,így 1-2 szálnál 3.7-3.9ghz között váltakozhat,képen rajta vannak a gpu adatai,bár gondolom az annyira nem lényegesitt vannak a beállítások is:
-
bozont
veterán
válasz
Dark KillerX #50 üzenetére
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #44 üzenetére
Erre a kérdésre jelenleg jó megközelítés ez FX9590@4.7Ghz + 2x GTX770
-
bozont
veterán
válasz
MiklosSaS #46 üzenetére
Hiába ha az a két kártya nekem már túl drága, bár év végéig még mehet lejjebb az áruk, de a 980/Fury esélyesebb számomra. De ahogy nézem azok sem rosszak 1440p-re, a legtöbb tesztben egész jó eredményeket hoznak AA-val. Az meg néha elég sok fps mínuszt jelent. Eddig sem nagyon használtam, ezután sem fontos.
-
-
bozont
veterán
válasz
MiklosSaS #44 üzenetére
Pedig a 970 pont egy népszerűbb kártya itt a fórumon, lehet a topicjába is linkelni kellene ezt a topicot.
Még nem tudom én mire fogok váltani, bár nem szimpatizálok túlságosan az nVidia-val, de nincs kizárva egy 970 vagy 980. Most inkább a Nano vagy Fury érdekel jobban az AMD részéről. Lényeg hogy 1440p-ben használható legyen.
Mondjuk a 270(X) is egy népszerűbb kártya, onnan is jöhetnének többen. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #43 üzenetére
Csak arra vagyok kivancsi mennyivel. Peldaul mennyivel gyengebb vagy erosebb egy 4.6 GHz-re huzott 8350 egy i5-4960K-hoz, ami alapon jar.
-
MiklosSaS
nagyúr
Egyenlore olyan teszteket kellene csinalni ahol peldaul egy GTX 970 + i7/i5 VS GTX 970 FX kombokat lehetne osszehasonlitani.
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #35 üzenetére
Álltólag lesz AMD procival is. De itt valószínű, hogy inkább a GPUk eladása volt a cél, nem a proci. Becsülendő és racionális, hogy belátták, hogy a GPU-jukat is kevesebben vennék meg, ha erőltetnék a saját CPU-t
(#36) HANDO88
Várjuk meg a DX12-t, reméljük lesznek i5/i7 vs FX @ DX11/DX12 tesztek -
HANDO88
senior tag
Nincs nagy mozgolódás.
-
bozont
veterán
Tessék, találtam egy ilyet az egyik könyvtárban: [link]
Igaz nem mai darab, de eléggé vegyes limites a játék.Ezt dobta 1080p maximum beállítással:
Ezt meg FXAA és Motion Blur nélkül, csak mert ezeket sokan szeretik egyből kikapcsolni (utóbbit én is):
A cpu 4GHz-en ment, valamiért sok ilyen benchmark progi nem ismeri fel a tuningolt órajeleket.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ennyi volt a nagy tesztelgetes?
-
MiklosSaS
nagyúr
Azert nyitottam meg mert az FX-ben mar lassan orokzold tema a kihajcsa/nemhajcsa ..itt meg lehet tesztelni.
Es igen, @rambustibi-nel olyan a CPU limit mint Kina lakossaga a Vatikaneval szemben, de ezt itt ki lehet targyalni.
Es mielott valaki nekem ugrik, ismerem az FX-et, nem egy volt belole. Tudom mire lepes, anno meg az 1156-os foglalatu inteleknek es kesobb a sandy processzorokal szemben meg ugy ahogy alltak a sarat..de sajnos ivy/haswell-nel remenytelenul elvessztettek a harcot.Visszont azert az nem szeretnem ha ez egy AMD lehuzos topica valna.
-
Sajnos én is tisztában vagyok az AMD hátrányával remélem a ZEn beváltsa a hozzá füzött reményeket kérdés milyen árral kerülnek piacra ddr4 es ramokat 2400 ast láttam már 30k ért de alaplap és cpu még nincs szóval ez mind addig rejtély marad amíg valaki nem vesz AM4 et
viszont én nem nem igen tudok álláspontot foglalni örülnék én is egy 4790k nak egyből delidelném
de hát én személy szerint biztos nem adok ki 100k egy kockáért ...
nem meg bántani akarok senkit szerintem Sas azért hozta létre a topikot mivel raimbustibi a GTX titánt kihacsa egy fx 9590 el
meg sokan nem látnak az örömtöl hogy 5.0ghz körül megy az fx de hát most mit csináljunk ezzel én személy szerint +5-10 fps ért nem kezdek el konfigot épitteni inkáb elmegyek nyaralni
-
CJ4567
nagyúr
Könyvjelzőzve, majd jövök a C2D E8400-el hogy milyen
-
HANDO88
senior tag
Jó reggelt. Úgy látom lesz mit olvasgatni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #21 üzenetére
Szivesen, majd.
(#19) bozont: +1
(#11) Mahrenburg: dobj be par VIA-s tesztet es megvaltoztatjuk a topic cimet
-
Petykemano
veterán
-
bozont
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
Itt lathato az hogy a 4.6 - 4.7 GHz-re huzott FX-8350 mennyire tudta meghajtani a 7870 CF vagy GTX 780-at. Latszik az hogy a 780 szinte annyi pontot kapott mint a 7970, azt is lehet nezni hogy az FX-8350 + 7870 CF mennivel kevesebb pontot kapot mint a 2600K + 7870 CF.
Igaz Vantage, sokan azt mondjak hogy nem mervado, de szerintem az egyik olyan teszt amit egyuttesen meri a CPU es a VGA teljesitmenyet, es ossze lehet hasonlitani oket.
-
bozont
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
Ja, ha valakinek van 980/970/780Ti/980Ti/Titan X akkor engem is erdekelne par teszt. Kulonosen 3DMark Vantage
-
MrM94
addikt
Ha lesz valakinek egy GTX 970e AMD FX el vágjon már tarkón
Akarnék vele pár tesztet csinálni -
bozont
veterán
Viszont veled jó párosítás vagyunk úgy látom, szintén 270X.
Mondjuk én nem vagyok a szintetikus tesztek híve, de asszem van pár eredményem, megkeresem.
Na megvan: 3DMark11, 3DMark(2013)
De ott van a lista, ott van többféle eredmény is szépen összeszedve.
-
MrM94
addikt
Nagyon jó 5let.
-
lovas001
aktív tag
Ez valóban egy jó ötlet
Játékbeli tesztek elég nehézkes összehasonlítani mivel kb senkinek sincs ugyan olyan kártyája , de a miheztartás végett lehet avval is benchelni
-
bozont
veterán
Meglepő, hogy még nincs ilyen topic. Na de én benne vagyok bármi méricskélésbe, csak írjátok mi legyen az (játékból ami megvan). Konfigom az adatlapomon.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ide lehet jönni tesztelgetni es összehasonlitani a processzorokat, pont mint az AMD vs NVidia topicban.
És akkor nem kell majd szétoffolni a többi topicot.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged