- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HDMI topic
- OLED monitor topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DudeHUN #1494 üzenetére
szerintem a 10900 at a 3950x el érdemes összemérni erőben és árban a vörös már drágább..
(én még mindig azt mondom az egy magos teljesítményt kell számításba venni hiszen ez a mérvadó kvóta (korlátozások nélkül szóval nem az hogy belőjük 3 ghz re azt megnéztük melyik mennyit tud, és ha alapjáraton nézzük a 3900x kb a 9700k val tud kb egy magon ugyan akkora teljesítményt hozni.(A magokat azért nem nézem mert ha itt egy példa pl 1 mag tud 500 at 6x500 az 3000 de ha a másik tud 505 őt 16 maggal 8080 És tulajdonképpen a magok miatt jelentkezik csak a nagy különbség nem pedig a valós tudás alapján hiszen az az 5 pontszám nem akkora nagy különbség.Amúgy itt van egy kép az én 8700km ról singlében mit tud
[kép] -
-
Petykemano
veterán
válasz
#90211072 #1492 üzenetére
Fogyaaztói szemmel nem kell nézned, hogy mi hány nanométer, nagyrészt attól is el lehet tekinteni, hogy kinek hol fejlettebb valami technológiája.
A csíkokat kell nézned - Azokat a csíkokat, amik téged leginkább érdekelnek és érintenek és neked leginkább fontos. (És amikor publikusan kijelentedet, hogy mi lassú meg gyors, lábjegyzetben ezt az információt meg kell jeleníteni, mert másoknak más lehet a preferenciája) - és az árat.Fogyasztói szemmel nagyonis összehasonlítható egy 6 meg egy 12 magos processzor, ha Azokat amúgy egy árban lehet kapni. (Szerintem ez most nem áll fenn)
És aztán eldöntheti mindenki, hogy milyen szempontok szerint melyik portéka a számára megfelelőbb.
Van, Akinek az ár nem szempont.
Ha az ár szempont, érdemes beleszámolni a hűtést is és a fogyasztást. (Pl: Pár százalékkal több fps megéri-e a 2x akkora TDP-t)Én továbbra is tartom azt, hogy az amd kínálata versenyképes. A comet lake tesztekből is az derül ki, hogy azért 1080p vagy fölötte rendes grafikai beálltással kicsi a különbség. Ott tud számottevő lenni, ahol bőven 100+ fölött van az fps.
Megfigyelő szemmel nézve tényleg érdekesek lehetnek a nanométerek. De ennek semmi köze ahhoz, hogy Mit érdemes megvenni vagy Mit nem.
De ha metaszinten elemezzük, hogy melyik cég mennyire szánalmas: az mennyire szánalmas már, hogy egy 20x nagyobb, 10x több főt foglalkoztató, 1000x profitábilisabb és vertikálisan integráltabb cég 2x akkora fogyasztással képes csak versenyképes terméket piacra dobni.Ez tök gáz.
De fogyasztóként kit érdekel?
-
s.bala31
őstag
-
DudeHUN
senior tag
válasz
#90211072 #1492 üzenetére
Ez 7nm vagy 14nm amit linkeltél, hanem a játékok mit preferálnak jobban. Késleltetésben és órajelben még mindig jobb az Intel. Ahogy a játékok elindulnak majd a 12+ szálat is kihasználva a különbségek is el fognak tűnni. A turbózni sem fog tudni úgy egyik CPU sem. Arról nem is beszélve, hogy mivel mindkét gyártó az IPC-t fogja növelni és egy ideig megint biztosan 5 Ghz alatt maradunk majd az új csíkszélességeken. Nem az órajel lesz az első a modernebb programoknak. Ahogy a megnövekedett cache méreteket is egyre jobban ki fogják használni a programok.
Btw. az i9-10900K tök jó lett. Alapon ahhoz képest teljesen rendben van a fogyasztása és a hűteni is lehet. Csak drága. Más tesztekben ahol nem 400-500$-os lap van alatta azért a 3900x közelebb van játékokban. Minden másban meg még jobban elhúz a vörös CPU. Az én szempontomból arra jó, hogy az AMD nem kényelmesedhet el.
-
törölt tag
Érdekes ez a sokak szerint mit ver el az amd meg mit nem. Nyilván való az hogy 6 magot nem lehet 12 maggal összehasonlítani főleg olyan kodolások ,tömörítések esetén ahol minden mag 100% ki van használva.Nagyon sokan el vannak szállva ,de itt egy cikk kb hogy a nagy amd mire is elég a 7nm vs 14nm esetében. És ez nem hivatalos de akkor is gáz hogy az amd még mindig lassabb. Egy magon meg minden esetben szinte gyorsabb az intel mint az amd. ( az is vicc aki azt mondja hogy egy 3600 lenyom egy 8700 at vagy egy 9700 at 😂 nem hogy az de meg a 3900 el kb azonos a teljesítmény ,hallkan megjegyzem pl a 8700k memoriakezelésben messze elveri még a 3950 ez is.)
[link] -
BogyóBP
addikt
AMD Ryzen 9 3900X alá biztos nem mennék AMD oldalon. Még a ryzen 7 3800X se birja lenyomni a i7 9700 at. Mondjuk nekem 8700 van de mondjuk hogy nagyjából ugyanott lehet.
-
-
syberia
veterán
Az szép. De sajnos felejtős lett a Comedy Lake: Sorry Intel...Its Too Late 😢 i9-10900K & i5-10600K Review & Benchmarks
-
koko52
nagyúr
6 magost olcsón valaki? Van ennél lejjebb? [link]
-
lenoma
aktív tag
Bocsánat, de ezt nem hagyhatom ki
, mert nem értek egyet a képen szereplő eredménnyel. A linken mellékelt leet.hu online érettségi kérdései közül.
Hisz játék alatt nem pörög fel maxra 16 mag 32 szál, miközben az AMD maximális TDP-t ad meg az Intel pedig tipikusat.
Rögtön rányomtam a K, mint kazán válaszra...https://leet.hu/2020/05/15/tech-erettsegi-2020-lassuk-mennyire-ismered-a-pc-det/
-
syberia
veterán
Ryzen 3 3300X vs. Intel i7-7700K
Nem semmi, ezt főleg az ár/érték arányra értem. Remélhetőleg a használt piaci árak követni fogják, mert az mégsem járja, hogy egy négymagos Intel árából kijön egy hasonló sebességű, új AMD. És majdnem vettél egy lapot a különbözetből.
(#1475): 250 dodóért azért elkapkodták.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1456 üzenetére
Mutass nekem egy olyan Intel processzort ami 500 angol fontnal kevesebbe kerul es mainstream platformba kell belehelyezni (a HEDT az mas liga, ott a Threadripper az ellenfel), es jobban megyen mint a 12 magos 3900X 4.425 GHz-en 150-160 W koruli fogyasztasal, ugy hogy 80 fokot ne erjen el egy Cine20 tesztben.
Es ez csak egy 12c/24t processzor, az igazi csucs AM4 platformon az a 16c/32t a 3950X neveben... -
válasz
BogyóBP #1459 üzenetére
az a baj az ilyen tesztekkel, hogy sokszor trukkoznek, es nem 4300on fut a 8700k, hanem 4500on, meg tobb helyen pedig 4700on...
Valamint fontos meg leirni, hogy milyen regi a teszt. Intel ugyanis minden egyes biosfrissitessel, amikor bekerulnek a mikrokod peccsek, lassul... Ugyanez Winfos frissitesnel...
Amdnel pedig gyorsulas van, ahogy frissul az agesa, egyre jobb.Pl mikor kijott, 1.0.0.2 agesa volt. Ekkor csak 4100on ment a sima 3600 jatekok alatt. Aztan jott az 1.0.0.3 ABBA, ami alatt maris kimegy neha 4300ra is...
Intelnek egyedul csak az orajelebol adodik az elonye.. AMD-nek fontos pl hogy sweet pot kozeleben legyen a ram. ez 3600/1800. Ha megy az imc 3733/1866ot, az a legkiralyabb. Es ez nem procihuzas, annak en nem latom ertelmet zen2nel, PBO tokeletes a celra. ( olyan, mint intelnel a kiterjesztett boost, csak sokkal fejlettebb )
-
BogyóBP
addikt
Én ha felmegyek a youtubra beírom hogy pl ryzen5 3600 vs i7 8700k csak olyan teszteket dob ki ahol az intel jobban teljesít. Persze játékok alatt, mivel én leginkább csak arra használom a pc-t, így nálam az a fontos, lehet videovágásban vagy tömörítésben tényleg jobb az emlitett AMD. Így van ahogy írtad hogy az intel processzorok mindig jóval drágábbak is és foglalat cserével is jár egy újabb fejlesztés, ezért is voltam sokáig AMD-s, aztán átmentem intelre és itt ragadtam. Nagyon nyomós indok kéne hogy újra visszamenjek a pirosakhoz. A pénz eléggé az, meg ha megtehetném akkor már olyanra mennék amihez a wraith hűtő jár alapból. Intel még mindig ugyanazt a szar szutyok hűtését csomagolja 200 éve a processzoraihoz
. Képtelenek tovább lépni.
-
válasz
Amdnel azert cserelgetik a procit allandoan, mert megtehetik.
Intelnel ugyanis alaplapot is kell cserelned... Amdnel altalaban nem...Azon fozik az ebedet? LOL... back to the 2000? Azt is tedd hozza pls, hogy a jatekok amugy is a zintelt tamogassak...
Jah, meg a zamd procik fagynak!...
A ryzenek abszolut nem melegednek, leven feleakkora a fogyasztasuk... A kis ryzen5 3600am konkretan feleakkora hot termel, mint a 8600km termelt...Es a kis 8700k-t megveri a ryzen5 3600. A sima is! Kuldtem a sajat meresi eredmenyeim, nem holmi dzsunka weboldal fizetett tesztjet... mint a guru3d pl
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
"Mert gondoltam ,hogy ha már ennyire be van harangozva hogy jó akkor lecserélem az intelem ,de időközben kiderült nem ér fel egy több éves intel szintjére sem"
Ez netto baromság amiket írsz, hiszen a 3900X lenyeli, megeszi, elfogyasztja, ketté'huggyozza azt a kis csöppség 8700K-t...idle álapotban
))
-
törölt tag
2 különböző alapokra épül a 2 különböző gyártó egy azonos szintre lekorlátozni bármelyiket is elég hülyeség.
Végeredmény a lényeg és ha azt nézzük nagyon sok esetben kb azonos értékek vannak vagy az egyik egy picit alul vagy felül van egy másik teszten meg fordítva. De nincs az a nagy teljesítmény különbség annak ellenére hogy a 7nm már sokkal több pluszt hordoz magában mint a 14nm. Hát hogy melyik amd veri melyik intelt buciba azt inkább hagyjuk érdekes akinek intele van cserél 5-10 évente egy procit akinek meg amd szaladgál 2 évente procit venni meg azon főzi az ebédet ne viccelődjünk már.
"Ha ez a véleményed a 3900X-ről, akkor miért szemezgetsz vele?"
Mert gondoltam ,hogy ha már ennyire be van harangozva hogy jó akkor lecserélem az intelem ,de időközben kiderült nem ér fel egy több éves intel szintjére sem. -
Simid
senior tag
válasz
#90211072 #1449 üzenetére
Húha, tényleg nagy a katyvasz nálad...
Ha megnézed, amit RECSKA linkelt az azonos órajelen van mérve, tehát az IPC-t (vagy helyesebben PPC - performance per clock) mértek.
Ez mutatja meg igazán, hogy az AMD generációnként lépked előre teljesítményben, míg intel a Skylake óta nem fejlesztett lényegében a mikroarchitektúrán. Ezért ugyanannyi a 8600K és a 9900K értéke. Persze az intel ezt még valóban jól tudja ellensúlyozni a magasabb órajellel, de ezt is kimaxolták már az utóbbi időben.""Az amd fejleszt" ezt nagyon nem látom elég rohamosan dobálja kifelé a 7nm+++os technologiát mint írtam single corban pedig nem hozz akkora pluszt."
Az AMD az első 7nm-es generációnál tart, honnan jött neked ez a 7nm+++?
Singel coreban vagy 30%-ot léptek előre 3 év alatt, intel kb 10%-ot, azt is csak órajelből."...ha a magok számától eltekintünk akkor tényleg nem sokat ér az amd."
Ha a magok számától eltekintünk (WTF?), akkor a Ryzen 3 3300X és a 3100 épp bucira veri a teljes intel alsó-középkategóriát teljesítményben és ár/érték arányban is.
Szerintem a sok hülyeség helyett nyugodj meg inkább, egy 8700K-t én sem cserélnék most az biztos. Várnék minimum év végéig, de lehet tovább is, mert tényleg nem fogsz értelmes fejlesztési lehetőséget találni, ha a sokszálsas teljesítmény nem érint.
-
törölt tag
Amit linkeltél elég hiteltelen forrás.
Ha megnézed elvileg egy i5 8600k vs i9 9900k úgyan úgy 84% on van ami lehetetlen és valótlan. Nem kell mindent elhinni. Amit fent írtam a 15 programban a single corban az amd zen 2 3900x tud kb 220 at míg egy i7 8700k akár 250-270 et is tud hozni. Vond le a tanulságot. "Az amd fejleszt" ezt nagyon nem látom elég rohamosan dobálja kifelé a 7nm+++os technologiát mint írtam single corban pedig nem hozz akkora pluszt. Ez az én meglátásom tuti üzleti fogása van és szárnyal csak ép valahogy a teljesítménye nem az igazi.
Az a szomorú hogy egy i7 8700k 14nm 6 maggal képes hozni a 3900x 12 mag 7nm nek az 50% os teljesítményét vagy még lehet picit többet is és ha a magok számától eltekintünk akkor tényleg nem sokat ér az amd. Üzleti fogást és parasztvakítást csináltak. (amiben jobb kevesebbet fogyaszt meg több magot tudtak belerakni semmi másban nem ,főleg nem gyorsaságban az a plusz látszik csak amivel több mag is van bennük) -
válasz
#90211072 #1446 üzenetére
kemely milyen sotetseg virit itt. :)
Amd zen+-rol zen2 frissites kozben gyorsult 10%ot. Intel 3 generacio alatt 3at... Ha igazak a pletyik, zen3 megnagyobbat lep majd...
Ha mar nem ertessz hozza, es tenyleg fingod sincs az egeszrol ( 5.5GHz 8700k, stb...) , legalabb ne terjeszd a hulyeseget...
Minden tiszteletem az intele, nemsemmi, hogy szenne optimalizaltak a skylake magjat. A 7. nanos cpuja brutal lesz. Tenyleg. Sikeruljon nekik megcsinalni, hovy menjen 4 felett, es nagyon durva lesz. Ellenben az AMD is fejleszt am
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #1445 üzenetére
ha te mondod tuti úgy van ,de van az a kategória aki a porciját annyiért veszi mint más az egész gépét... És nem minden a proci ha nincs alatta egy rendes foglalat meg vezérlés amivel ki is tudod hajtani.Ezért követik el sokan hogy egy drága proci mellé benyomnak egy lom lapot aztán fújnak a porcira milyen gyenge.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1443 üzenetére
hát nem tudom a caseking elég tele volt anno ,jó nyilván manapság nem nagy kereslet lehet a 8700k-ra sőt sztem nagyon minimális így egyértelműen nem fognak vele foglalkozni már amik meg voltak azokat szerintem szépen elvittéka fanok, bár én ezért sem fizettem volna annyival többet mint amenyit kértek
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1440 üzenetére
Amikor megjelent a cpu rá pár hónapra árultak nem is egy módosított cpu-t amik 5,5-5,7 Ghz alap órajelen ketyegtek. Persze nem minden országban árulnak mindent ,de az nem jelenti hogy nem lehet kapni vagy ne létezne.
(nyilván mivel nem egy új termék már nem nagyon fogsz ilyet találni ,de még mindig találni 5,1-5,2 körülieket amit még azért lehet fel piszkálni megfelelő hardwer mellett)
(kérdésedre a válasz nem ér 400-500 eurot hogy lecseréljem mert nincs akkora teljesítménybeli különbség, ami a különbség kevesebbet eszik ,meg több mag van kb ennyibe ki is merül nekem ez nem ér meg 500 eurot) -
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #1440 üzenetére
Az az igazság, hogy a sok mag elérhetősége egy bűvölet. (Persze ha ez nem jár ST regresszióval, mint a bulldózer esetén voltö)
A magam részéről én is megbántam, hogy anno 1700X-et és nem 1600X-et vettem. Biztosan nem használom ki, hiába futtatoi virtuális gépet. Szerintem nost egyedül a folding at home kapcsán használom ki. De akkortájt megbabonázott, hogy pont annyival volt drágább, amennyivel több magot kínált. Akkor úgy tűnt, hosszútávon.meg fogja érni, mert majd a programok kihasználják a sok szálat. Ez egyébként biztos így is van. Szerintem elég lett volna nekem az 1600X, mert úgy tűnik, mire oda jutottam volna, hogy 1600X-et cseréljem, addigra már az 1700X-nél is lényegesen jobb procikat lehet már majd kapni.
Látjuk, hogy pl játékban a 3300X mennyivel jobb, mint a már igen olcsó zeppelin lapkás ryzenek.
Szerintem agimat esetén csupán valami hasonló megbabonázódás van, csak valamiért ez, vagyis annak felismerése, hogy nincs szüksége a sok magra, márka-versusban domborodik ki.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1439 üzenetére
Most akkor értem mit is szeretnél? Szemezgetni a 3900X-el, de nem mert gyenge.
A 8700K-d könnyedén eléri az 5.5 vagy 5.7 GHz-et..ahamm..persze, mi itt mind ma olvastunk elõször a processzorokról.
Mond csak, hány éves vagy ha nem titok? Meg szerintem te még a kezedben sem tartottál egy 8700K-t....
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1437 üzenetére
Egyenlőre nem fogok cserélni mert nincs mire. A piacon kaphato intel és amd procik semm tudnak annyival többet hpgy ennyi pénzt kicsengessek érte. A jelnlegi cpu meg bőven elég mindenre de akár a magonkenzi 5.5 vagy akár az 5,7 is könnyedén elérhető lesz ha esetleg elfogy majd valamikor a kraft amit eddig nem tapasztaltam még
-
Petykemano
veterán
válasz
#90211072 #1433 üzenetére
"nem hozz annyival többet egy magon mint azt sokan itt regélik."
Ezt hol hallottad?
Én nem találkoztam még ilyen véleménnyel.Az alábbi megállapítások igazak szerintem:
- az AMD a ryzen 1k óta kínál kiemelkedő (jobb) többszálas teljesítményt megfizethető áron
- az AMD a ryzen 2k óta kínál versenyképes játékteljesítményt versenyképes áron.
Ez ugye azt jelenti, hogy játékok terén ésszerű felbontáson csak kis kükönbség volt kimutatható. A többszálú teljesítményben még mindig vezet.
- az AMD a ryzen 3k óta kínál olyan jatékteljesítményt ami igazán versenyképes. Ésszerű felbontáson nagyjából a hibaarányon belüli különbség kimutatható. Az árazás is versenyképes.
(Természetesen időről időre az egyes tierek között felmerülhet különbség)Tehát a jelen állás az, hogy játékokban versenyképes és jellemzően azonos áron valamivel jobb többszálas teljesítményt nyújt egy AMD proci úgy, hogy a fogyasztása ésszerű keretek között maradt.
Ha nem használsz olyan szoftvereket, amik sok idődet viszik el többszálas használattal, akkor egyelőre kevés okod azon gondolkodni, hogy a 8700K-ról bármire váltsál.
Illetve tanult kollégák szerint a sokszereplős multiplayer játékok még el szokták fogyasztani a magokban nem bővelkedő procikat.Ha neked irtózatosan számít az a 3-4%, Amivel egy 5+ghz Intel proci esetleg többet nyújt, és érzed a sokszereplős multiplayeres játékok CPU zabáló hatását is, akkor valóban egy 10900K a te embered.
-
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1434 üzenetére
Én elismerem,hogy összességében jobb meg vannak más pozitívumok is mint a kevesebb fogyasztás stb... csak pusztán azt mondom én jelen állás szerint nem látom azt a nagy különbséget amit kellene főleg egy magos teljesítmény alapján.Ezért nem kell nekem esni és egyből lehurrogni.
(mintha a tesommal beszélgetnék ő kicsit elvakult az amd iránt és nem lehet vele beszélgetni semmiről amikor tojást lehetet sütni a procin akkor is az volt az isten
)
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1429 üzenetére
Hát nézd ahoz képest ,hogy menyire be van harangozva ez az amd power meg zen 2 nem hozz annyival többet egy magon mint azt sokan itt regélik.
498 a pontszámod
~490 egy átlag alap 8700k (és ez nem is a legújabb proci mert azóta jött már ki vagy 2-3 db újabb amiknek nagy eséllyel jobb adatokat tudnak produkálni.)
De linkeltem a saját mérésem,
Mint írtam gondolkoztam és gondolkozok a cserén ,de nem nagyon éri meg,persze több mag több száll összességében erősebb ,de én jelenleg azt nem használom ki. És nagyon gyanítom,hogy az intel 7nm cpui amikor elkészülnek elég rendesen otthagyja majd teljesítmény téren az amd-ket. Utobbi gyártó szerintem elégé kapkod hogy kaszáljon a piacon és fitogtassa új technologiáját nekem ez a meglátásom.(ehez képest meg még lassabb pocikat árul)
-
törölt tag
Udv
Volt amd procim regen de most egy 8700k i7 van. Szemezek a 3900x el viszont egy magon meg mindig az intel erosebb a cpu teszteken. Nyilván nem tudja felvenni fogyasztásban és magokban a versenyt de nem tünik nekem annyira jónak ez a zen 2. Az i7 ocva mar single coron majdnem 1.5 annyi pontot ér el mint az alap zen 2. 3900x single corban. (Persze osszesegeben tobb szall meg mag erősebb lesz az amd nem mondom,hogy nem de viszont nem annyira gyengek ezek az intelek mint azt sokan gondoljak es azert a 8700k sem egy mai darabb.) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
BogyóBP #1424 üzenetére
Attól függ miben nézed, mert van ahol meg elvérzik. Nézz teszteket hogy a jelenlegi jatekaidban hogy teljesítenek jelenleg a biztonsági patchekkel, nem feltétlenül indokolt a váltás.
Ultimate űber pénzszóró platform jelenleg leginkább ha nagyobb sorszámú Intelre cserélnéd.
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Érdemes I7 8700 + MSI Z390 ACE lapról átmenni hasonlo kaliberü AMD re?
-
Petykemano
veterán
válasz
wwenigma #1420 üzenetére
A HWunboxed most tesztelt egy asus márkájú 4800H (45W) + 1660Ti notit.
Egyébként nagyon jó eredményeket ért el az is. A srác a végén még el is mondja, hogy ugyanolyan kaliberű Intel és AMD procit nem tudunk majd ugyanolyan árszegmensben megtalálni. 8 magos intelt $1800-ért, 8 magos AMD és 6 magos Intel $1000-1200 ért található majd. Nyilván ez azt is jelenti, hogy az elérhető videokártyákban is lesz difi.
Sokszor elhangzik, hogy az oemek nem (csak) a lefizetés, akarom mondani kedvezmények miatt választanak beszállítót, hanem azt gyártják, amire kereslet van.
Én azért remélem, hogy meg fogja győzni a vásárlókat.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Petykemano #1418 üzenetére
Ehhez képest Renoir?
Jópár gyártó azt választotta hogy nem kockáztatja a baráti intel árait, nyilván némi célozgatás utan...undorito.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #1418 üzenetére
Ja, laptopok megkapják.
-
Petykemano
veterán
Az intel bejelentette, hogy a "tiger lake" 2020 közepén érkezik, és már 50+ termék épül rá.
[link]Szerintem az Intel nem adta volna ki a Comet lake H sorozatot, ha a tiger lake ilyen közel van, valószínűnek tartom, hogy vagy nem jön tiger lake ből 4 magosnál több, vagy valami elképesztően drágán tudják.csak gyártani és kell valami ami addig is viszi a mainstreamet.
Igpben viszont biztos nagyonis ott lesz.Ehhez képest Renoir? Eddig egy notiban található meg.
-
MiklosSaS
nagyúr
Végre jönnek a Zen 2-es Ryzen 3-as processzorok is..4c/8t...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Carlos Padre #1415 üzenetére
Valami nekem ott nem kerek....
-
Carlos Padre
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem ide tartozik, de csak ugy leirom. Akinek ici-pici szerenyebb gepje van az kiprobalhatja a win10 helyett Linux Mintet.
Egy Athlon 200GE / 8 gb ram-al a Linux Mint negyed annyira terheli a rocesszort es fele annyi ramot zabal mint egy win10 Home. Bongeszesre, filmezesre, levelezesre jobb, porgosebb mint a win 10.
-
cooi11
senior tag
Az Intel generàlta a korona vírust hogy
legyen ideje behozni a lemaradást. -
Botrányos fogyasztási adatok! 123W egy 35W besorolású CPU-tól? De a 10 magos 10900KS visz mindent a 300W fogyasztással. Ja, hát ezt tudja a 14nm.
-
palfitom
félisten
válasz
thiclyoon #1407 üzenetére
Kérdezz be a proci topikjába!
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
Nézegettem a CPU-kat, hogy mire lenne érdemes váltani. Az árakat látva egyből az amd felé nyúltam, azonban a fejlesztőeszköz, amit napi szinten használok, nem igazán támogatja elméletileg, persze intelen minden további nélkül, rendes sebességgel fut. Van esetleg valaki, akinek van egy nem túl régi amd procija (2-3. Gen), és használja az Android studio-t? Mik a tapasztalatok?
Köszi előre is :)
-
kovsol
titán
Nekem már nagyon égető volt a váltás, mert i5-3570k@4500Mhz-t használtam 2012 óta.
3900x -t szerettem volna, de végül 2700x mellett tettem le a voksot, mert ezen már kicsit lehet bukni, és kivárom a négyezres szériát ezzel.
50e körüli cpu árral beszálltam az AM4-be egy 2700x -el. Multi core teljesítmény háromszorosára nőt, és a signle core sebesség is +25%, és a régi cuccot is elvitték pillanatok alatt. Tudom ez a proci ég és föld egy 3900x -hez képest, de így már ki fogom tudni húzni míg tisztázódik milyen is lesz a négyes széria. -
rodman73
aktív tag
válasz
Petykemano #1400 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Hazudnék ha azt mondanám hogy minden szavát értem, de a lényeg azért átjött. Előző konfigom is 3 éves kb, szerintem ezzel is elleszek 3 évig simán. Ahogy nézem amúgy egyik procival sem tudok nagyon mellé lőni, szerencsére.
Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged