- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Micro Four Thirds
- Fujifilm X
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
válasz
Petykemano #999 üzenetére
A játékgyártók tuti ráállnak a több szálra, főleg, hogy most az AMD is bedobott a köztudatba használható 8magosokat, intelnél is jön a konzumer 8magos 9700k/itt vannak a 6magos i5-i7-ek. Vége a 4magos korszaknak
-
Petykemano
veterán
válasz
yoeuromail #996 üzenetére
A video arról szól, hogy az újabb megjelenésű játékok 90+%-on pörgetik az i5-t és na a cpu magok kihasználása hasonló ütemben folytatódik, mint az elmúlt 1-2 évben, amikor ez felpörgött, akkor a 4 mag hamarosan (értsd: 1-2 múlva) korlátozó tényező lesz már. Idén pedig még mindig úgy ajánlották a 4 magos i5, mint időtálló legjobb gamer proci. Ez pedig valószínűleg nem lesz úgy igaz, mint ahogy azt megszoktuk az elmúlt 8 évben.
De persze majd meglátjuk. Lehet, hogy igazad van és a Pentium, meg a 2 magos i3 minden játékra elég lesz még 5 évig.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Petykemano #994 üzenetére
Nem rossz, nem rossz. De ez még a jövő....
Mondjuk a sokszálúsítást (vagy inkább a hiányát) már az FX CPU-k óta várjuk, mint a messiást.
A régi játékok már nem valószínű hogy át lesznek fércelve, az új címeknél meg remélem alap lesz a 4 mag+.
A G4560 Pentium (ugye ez egy vágott 7.gen i3 gyakorlatilag) szépen szerepel, de azért érdekelt volna ha bedobják a listába az i3 7300-át, vagy még inkább az i3 7350k-t.
Leginkább azért érdekelt volna, mert nemrég cseréltem le a G4560 Pentiumot i3 7350k-ra (nincs húzva, még
), és hát bizony klasszisokkal jobban megy a játék (SC2-LOTC multiplayer), gyakorlatilag a Pentium mellett az RX460 eddig high beállításokkal ment, ugyanabban a környezetben ez most ultra/extreme lett.
-
yoeuromail
tag
válasz
IstvánLászló #987 üzenetére
Nekem is volt intel 775 Exxx pontosan E8400 sose volt 50fok felett még 4GHz-re húzva sem miről beszélsz?
Ott nálad valami nincs rendben 70fok az már nagyon sok 60 is az. -
yoeuromail
tag
válasz
Petykemano #994 üzenetére
Hát attól függ miknél xD
Játékoknál biztos nem mert ha egy 2magos i3 vagy pentium még mindig elég akkor meg miről beszélszÉn se váltottam platformot mert minek ha csak játszom arra totál fölösleges és hülyeség.
Munkára aki dolgozni használja annak viszont biztos hogy megéri fejleszteni.
De az ilyen vérpistikék akik játékra meg youtube videóra használja azoknak viccesen fölösleges. -
-
Petykemano
veterán
- a processzorok jövőbeli teljesítményének, jövőállóságának nem jó próbája az, hogy 720p-n teszteljük
- a 4 magos i5 most még kevéssé érezhetően, egy egyre inkább kevés lesz
- a 6 magos i5-re is ugyanez a sors vár
- a programok sok szál kihasználása realitás
- izgalmas jövő elé nézünk -
GFerr56
aktív tag
válasz
->Raizen<- #890 üzenetére
Hay!
1000 USD...talán a TR4-el lenne érdemes összevetni (ha az AM4-re gondoltál, mármint lemosásilag, az is új platform, meg úgy lenne fair, hogy az árat is nézzük...de ezt már megszoktuk, hogy egy legalább dupla annyiba (inkább háromszorosába) kerülő cuccal hasonlít valaki össze valamit, aztán a kb. 25-30%-al nagyobb összteljesítmény páratlan-elfogulatlan logikával azt szüli, hogy a másik f@s...10/20 és quad channel memory vs. 8/16 és dual channel memory).
Aztán VRM overheat (OC), delid...
X299 motherboards don't appear to be quite ready, there are question marks surrounding the Skylake-X processors due later this year, and at the lower end of the Core X spectrum, Kaby Lake-X is nothing short of puzzling
Üdvui:: az egész cuccom (alaplap memória, CPU (vízhűtés) nem került annyiba, mint ez a CPU...
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm a segítségedet és ajánlatodat, hétvégen ha időd is engedi írjál egy privatot ha lehetséges és biztosan válaszolok.
Üdv, István
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
IstvánLászló #987 üzenetére
Hosszu volna elmagyarazni, irj ram hetvegen egy privatot es ott leirom. Esetleg ha van skype-od ott joval egyszerubb.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
MiklosSaS #986 üzenetére
Üdv és tiszteletem.
Kedves: MiklosSaS"Melegedik rendesen. Kicsit elbaltázta a "zintel" a dolgot a pasztával.", erről már sajnos olvastam, de ezt a pasztázást hogyan is kellene értenem, láttam a képeken hogy le is szedik a kupakot ha leszedem egy pengével sérühet a proci?
A másik gépem egy régi vas LGA 775 zintel proci 2 magos és melegedik rendesen 70 fok általában, ha a kupakot leszedem, lehet hogy jobba is tudom hűteni vagy butaság a kérdésem?A porcik müködését csak elméletileg ismerem, hogy mit is csinál, de itt a továbbiakat már nem is értem.
Ha lehet kérdezném hogy mit is jelent a 20 szál és a 8 szál a prociban, bocs a láma kérdésemért.
A lényeg játékban és teljesítményben mit is hozhat, ha renderelek is éppen és a 8 szál van a prociban vagy 20 szál-ra váltnék?
Az ujj gép épitést tervezem és ezért kérdezelek is meg mert tapasztaltabb is vagy mint én.Köszönöm ha esetleg válaszolsz, ha időd is engedi.
Tistelettel, István -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
IstvánLászló #985 üzenetére
Melegedik rendesen. Kicsit elbaltázta a "zintel" a dolgot a pasztával. 10 mag amikor kéri a Watt-ot ott okádja is a hőt. 4.6 GHz-nél feljebb nem.nagyon engedem. A processzor brutál erős, ott ahol ki van használva a 20 szál. Játékra azért inkáb a 7800X 4.7-4.8 GHz körül vagy a most következő mainstream 8700K.
Nekem megérte mert picivel drágábban vettem mint amibe kerûlne egy 7820X. 900€-ót pedig nem adnék érte soha. Majd később lehet kipróbálok egy 7820X-et is ha megunom ezt.
-
Yutani
nagyúr
-
IstvánLászló
őstag
Nagyon jó ötlet ez a topik és nekem is segítség és köszönöm hogy olvashatom.
Az eredményedhez grat! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #978 üzenetére
Persze. Hihetetlen milyen jól feljöttek, szerintem apró lépésekben csiszolni fogjak...rev2 4.2 GHz körül és a ryzen2 pedig szerintem menni fog a 4.5 GHz körüli órajel is.
Kössz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MiklosSaS #977 üzenetére
Valahogy el kellett indulniuk egy másik úton. Nincs meg a mögöttes tőke sem a saját gyártó kapacitásuk már. Ezek nélkül meg ugye maradt a kompromisszum hogy limitekbe ütközik az egész termékcsalád. Ennek ellenére nagyon sokan veszik. Az intel több mint fél évtizede csiszolgatja ugyan azt, az amd meg egy huszár vágással egyből behozta őket.. Nekik is lesz idejük csiszolni ezt az igen csak jó alapot. Aki meg 5 ghz-et akar 6 maggal az nyúljon a zsebébe .. az intel így gondolkodik, amúgy gratula az eredményedhez!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #976 üzenetére
Pedig ez egy nagyon fontos tényező. Ha szerinted lényegtelen akkor nincs több kérdésem.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #974 üzenetére
Csak a Rizsa a Samsungtól licenszelte a technológiát, az FX-nél pedig a sajátjuk volt.
-
bozont
veterán
Én nagyon várom mit hoz ki az AMD 1-2 generáció múlva a Ryzen-ből. Már most sem rossz, de még nem érzem úgy hogy megérné váltanom rá (mondjuk ebben a DDR3->4 váltás is közre játszik). Itt van most egy elég jó teszt, sok játékkal. Itt azért látszik, hogy ne márt megcélozni azt a 4GHz-et, szóval nem lenne rossz ha a következő gen feljebb tudna menni. Olyan 4,5-4,7 GHz-en már befogná a 7700K-t is.
Jó lenne már visszatérni AMD-re. -
Televan74
nagyúr
Na ez egy korrekt hozzászólás és korrekt hozzáállás tőled,ilyet vártam. Kösz.
A ryzen hozza azt amit vártam tőle,igaz vannak még gyermekbetegségei. De már van választási lehetőség. Azért Lisa tudása látszik a ryzen procikon.Bárcsak a GPU -k követnék a példát. De úgy néz ki a Vega sem lesz amire vártam.De lassan ott is lehull a lepel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MiklosSaS #963 üzenetére
Ez nagyon érdekes gta 5-ben nekem is droppolt a gtx 1080 alaplap bios frissítés után megszűnt a hiba, de volt még játék amiben laggolt/droppolt frissítés előtt csak már nem jut eszembe msi z170-a pro lapban meg 6600k procival. Úgy néz ki ez a 1080-as videókártya háklis néhány alaplapban.
-
jim bcs
nagyúr
Hidd el én se ma kezdtem, csak kicsit nagy a lángja ennek felpofozott FX-nek amit most Ryzennek hívnak
A mai napig rakok össze gépeket adott felhasználási területre, van ahová csak intelt, van ahová amd-t, van ahol mindkettő szóba jön, de ettől még nem magasztalom egyiket se. Egyszóval mindnek megvan a saját területe ahová tökéletesen megfelel, de van olyan szekció ahová csak az egyik a jobb.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Walter_White #961 üzenetére
Nem. A baj az volt hogy minden játékban droppolt...négy különböző driverel próbáltam.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
Malibutomi #957 üzenetére
@MiklosSaS
+1
, azt leszámítva, amit már írtam. Kiadáskor valóban bughalmaz volt. Már régóta nem az. Azt ismét kiemelném, amibe belefutottál, az egy egyedi probléma volt, nem a platform egészét általánosságban érintő bug.
Hmmm... lehet igazad van. Nem tudom, hogy a WiFi-s C6H volt-e neki, vagy a sima. Előbbire valóban "késésben" vannak a BIOS-ok... (szégyen az ASUS-ra nézve...)
-
Walter_White
senior tag
MiklosSaS, csak a Crysisnál?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ugyan ugy jött biis frissités mint a simához. Csak két-három nappal később.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Elvileg olyan ramokat használt a rizsához amik benne sem voltak a kompatibilitási listában és cserébe fps droppok meg ki tudja még mik voltak a jutalma az írások alapján amit olvastam. Na meg az alacsony gpu usage.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MiklosSaS #953 üzenetére
Ez úgy van, hogy belefutottál a ryzen platformodon egy egyedi problémába. RAM/videókártya driver, hardver hiba, ki tudja? Ami miatt a VGA-d kihasználtsága leesett néha a crysisben a bizonyos béka hátsó fertája alá.
Mint fentebb már írtam, ez csak nálad fordult elő (az AM4 fórumon legalábbis senki más nem jelzett ilyen hibát).
Az Intellel nem volt ilyen gondod. Hogy mi miatt, azt nem tudjuk, mert nem sikerült rájönnöd, annak ellenére sem, hogy küzdöttél vele rendesen.
Mindazonáltal, ez nem azt jelenti, hogy a ryzen platform kiforratlan bughalmaz az Intel meg hűde jó.
A Te rig-ed valami miatt bugolt. Nem sikerült rájönni miért. Vettél másikat, azon nem akadt össze semmi. Ennyi az egész. -
MiklosSaS
nagyúr
Uraim, hagyjuk már ezt az értelmetlen vitát. Ne legyen ebvől a topicból is egy NVidia vs AMD.
Csalódtam kicsit a Rizsába mert bugos és nincs gyermekcipőben jár. De ez hónapok kérdése és megoldódik szerintem. Az Intel egyelőre a "kényelmesebb út" és az is közre játszik hogy c/c-ban azért jóval erősebb és nincs CCX mizéria.
De ahogy mondtam, csak idő kérdése.
-
Interceptor
addikt
válasz
MiklosSaS #953 üzenetére
A mostani teszt és a te teszted óta mennyi idő telt el amúgy? Egyébként meg valaki írta, hogy ez egyedi eset volt nálad. Minek akkor általánosítani?
(#954) _Horka_ : Igen, ez tipikus az ember próbál objektíven hozzáállni a dologhoz, aztán lefanozzák pedig csak magából indul ki az illető. Mindig ez van ha elfogynak az érvek. Én is marha nagy AMD fan vagyok már c2d óta Intellel tolom előtte volt AMD-m az s939 azelőtt meg szintén Intel.
-
_Horka_
aktív tag
Nos, nem is kell velem vitázni, de a tényekkel se próbálj...
15 év... huh ez egy "kicsit" erős
Hogy mi a bug halmaz, azt nem igazán értem, mire írtad? Ha a ryzen-re, nos, ismét ne rám hallgass, ne is egy darab csalódott fórumtárs véleményére, olvass nyugodtan teszteket, véleményeket a csodálatos interneten...
Egy dolgot kikérek magamnak! Nem vagyok fanboy! Tudod, első gépem egy videoton TVC 64k+ mikrogép volt.Bizony-bizony, régen volt.
Ezzel csak jelezni akartam, hogy nem ma kezdtem... Összesen egy(!) AMD konfigom volt, amikor még bizony többet adott az AMD mint az Intel. Utána számtalan intel vas.
Szóval nem a szimpátia, nem a fan őrület, hanem a józan ész és a tapasztalat vezet, amikor írok a témáról. Javaslom Te is tegyél így, főleg mielőtt ítélkezel bármiről, bárkiről is. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Interceptor #951 üzenetére
Na ez az látid. Nálam jibban megy játékokban a 7800X mint az 1800X. Akkor most hogy is van?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Interceptor #937 üzenetére
(#937) Interceptor
Arra, van élet hazánkon kívül is.(#941) _Horka_
Hagyjuk ezeket a vicces teszteket, majd 15 év múlva esetleg. Nemrég előtted leírták tisztán, hogy egy bughalmaz az egész, van ahol már nem tud versenyezni, ezt el kellene fogadni. A témát én itt le is zártam, nem fogok amd fanokkal vitázni, no meg felesleges Flame halmazt indítani. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #946 üzenetére
De nekem nem a 18 magos a cél. Egy forrasztot 10 magos 4.6 GHz körül HT-el már jó bolt.
-
MiklosSaS
nagyúr
Hiába 1151-es tokozás de nem fog müködni csak Z370/H370-es lapokban. A quad channel tényleg jó móka, ad egy kis plusszt a rendszernek.
Szerintem lényegtelen hogy piros vagy kék mindkettő brutál erős lesz. Annyi csak hogy a pirosnak kell még egy kis idő, egy kus csiszolgatás...aztán rendben lesznek.
-
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MiklosSaS #944 üzenetére
Igaz, igaz. Valóban jövőbelátóbb. Mondjuk a 8700k az pont 1151 kompatibilis, de attól még jön nemsokára.
Amúgy ami engem igazán érdekel, az a quad channel. Egyelőre nem tervezek váltani, mert egyszerűen nem éri meg, de kíváncsi leszek, milyen mozsárokat sütögetnek el a HEDT platformokon
Szóval, popkorn bekészít a kényelmes fotel mellé, aztán majd meglátjuk melyik metróra érdemes felpattanni piros/kék... -
_Horka_
aktív tag
válasz
Interceptor #937 üzenetére
Hmmm... nem tudom mire gondolt. A HEDT platformra nem hiszem. Már csak azért sem, mert a threadripper (a tesztek szerint pl: "AMD Ryzen Threadripper demolishes Intel Core i9 in price vs performance stakes [link] ) bőven jobb mint az I9.
Hmmm... de akkor vajon mire?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BullKoxa #938 üzenetére
Bal also klikk.
(#936) Interceptor: nem szamit ki mit mond, a rendszer porgosebb, erosebb. Jah, hogy a Cine15 multiban kap 200 pontal tobbet az 1800X..leXarom..
A jatekokban tobb az FPS, simabbak, nincs dropp...nem kell annyit buzeralni. Nekem ez a fontos, nem az hogy a 12 szalas i7 200 pontal kap kevesebbet mint a 16 szalas R7 Cine15-ben.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MiklosSaS #934 üzenetére
Igen, igen... emlékszem a fura FPS-dropokra, amikről beszámoltál.
Ha jól emlékszem, más ilyennel nem találkozott (én sem). Ez nem a rizsa bűne, inkább valami specifikus összeakadás lehetett. Persze, nem ez a lényeg, a lényeg hogy nincs már ilyen gondod a Crysis-el...
A nyugalom sokat megér. -
BullKoxa
őstag
válasz
MiklosSaS #909 üzenetére
Szia! Kérdezni szeretném a HWinfot hogyan csináltad meg hogy osztva legyen? Én próbáltam de csak üres vonalas lap lett az eredmény.
Köszönöm válaszodat.
-
Interceptor
addikt
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Interceptor #933 üzenetére
Nem lesz tockos, a Performance kategória ellen nem tud letenni semmit, itt legalább 15 év lemaradása van.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Interceptor #928 üzenetére
Sotet vagy nem, helyes vagy helytelen nem szamit. A lenyeg az hogy brutal eros es nincs vele gebasz. Ez a lenyeg....
Az utobbi idoben mindig kiprobaltam par AMD termeket (FX-6100/8120/8350/6300, par APU, 7990, 290X, 270X, Fury-X) de valahogy mindig csak a baj volt vele.....mindig. Soha semmi nem ment siman, gordulekenyen.Crysis 3 : 1800X@3.95 GHz + tuningol GTX 1080
Crysis 3: 7800X@4.6 GHz + tuningolt GTX 1080
Es meg egy jopar jatek, + ram mizeria, + ha tuningolsz akkor csak Pstate kulonben nem veszi vissza az orajelet meg a feszt....ez igy mind...egyben...szoval inkabb az Intel.
Majd befizetek egy i9-re amikor esnek kicsit az arak, es a fotelbol nezem hogy fogjak csiszolgatni a Rizskat -
Interceptor
addikt
Világos, hogy elszállna, de jó lenne valami egyensúly végre a két gyártó között. Nem szoktam beállni egyik oldalra sem, de most kivételesen örülnék ha az AMD újra odak*rna valami nagy tockost az Intelnek, és akkor helyre állhatna a mérleg talán
Régen mikor s939-em volt a legjobb, sokan valódi indoklás nélkül Intelt vettek, mer hogy az Intel. Ilyen alapon akkor IBM az lenne az igazi
-
->Raizen<-
veterán
A vega sem éri be majd kevesebbel egy kis hot infó:
info Claymore-tól az Ethereum fórumon:
"Vega is ... hot. In stock it takes about 400-450W in dual, 300-350W in ETH-only mode at about 33MH/s. And it's throttling like hell. It's very good in dual mining mode, but it's too hot."(#933) Interceptor:
Eléggé odarakta az amd a ryzent nézd meg 65k-ból az 1600 játékokban hozza az új 6 magos HEDT procit ami több mint dupla annyiba kerül. Persze az oc tartalék meg stb intel oldalán van. Sztem a threadripper nagyon oda fog verni ennek a méregdrága x299 platformnak.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
->Raizen<- #924 üzenetére
370W a FE vizes kártyájára igaz. A "sima" 300W-al beéri. Viszont azt ne felejtsd el, hogy ezek a kártyák nem a consumer (gaming) piacra lettek tervezve. A meghajtók nem arra optimalizáltak. Valamint, egy fontos különbség a HBM2 memóriák mérete (prociba tokozozva) nem kicsit meghatározó a TDP-nél. Az RX VEGA kártyákba "csak" fele akkora mennyiség (8GB) lesz belehegesztve.
Szóval, még ne temesd ezeket a kártyákat. Várjuk meg mi lesz (mit tud), ha kint lesz!
Bár őszintén, én sem várok csodát ezektől, de némi árleverést azt igen -
_Horka_
aktív tag
válasz
Interceptor #928 üzenetére
A könnyebb út csábítóbb...
Nem baj az, tömni kell az a nagy kék bukszát is valakiknek. Ha nem így lenne, az AMD is pont ugyanúgy elszállna egy idő után, ahogyan az elmúlt pár évben az Intel. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Interceptor #925 üzenetére
Én is mivel toltam? Felturbózott doom3-al duke nukem foreverrel, az összes codot elővettem... Most doom 2016.. Nosztalgiázás ebben az évben csak... Annyi game kimaradt hogy bőven elég mindenhez a 970.
-
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #924 üzenetére
Gondolkoztam többször is vga cserén 1070-esre, de mindig lemondok róla, igazából nem annyira indokolt a váltás, AAA-val jóformán nem játszom csak régebbivel. Egyedül KF2-nek még jól jönne az 1070 de nem életbevágóan fontos. Ez a legcombosabb játék amivel játszom jelenleg.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Interceptor #923 üzenetére
Most is olvasni milyen jelentős hibákat javított asusnál egy update ryzen topicban. Egyre inkább kijelenthető hogy kiforrja magát, és a topic alapján érdemes alaplapot+ ramot vadászni hozzá. Meg tudlak érteni én is nem tudom hány évig maradok a z170+6600k kombón. A videókártya lesz még kérdéses de gtx 1080 után ment vissza a gtx 970 mert mindent visz szépen még mindig meg kellett a pénz. A vega úgy néz ki bukó a 400w fogyasztásával meg a gtx 1080+-10% teljesítményével. Lehet hogy valami volta lesz a nyerő gddr6-al. 370w tdp-s vgat nem veszek még 1x mert befűt télen/nyáron is, a 180w-ot kajáló 1080 még pont ideális egy kisebb lakásba. Borítékolható hogy a volta még tovább megy a kiváló teljesítmény/fogyasztás kombóval, amit a pascallal lefektettek.
-
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #922 üzenetére
Viszont most már azt lehet mondani, hogy kiforrta magát ez a rendszer? Személy szerint még beláthatatlan ideig maradok a sandy bridge-nél.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Interceptor #920 üzenetére
Igen voltak de a mostani ryzennél is vannak jön is az új stepping. Én nem a processzorban található hibákra gondolok hanem platform szinten az anomáliákra. Ryzennél a topicjában rengeteg cifraságot olvasni, másodjára bootoló gép, ram problémák, bizonyos programok inditásakor merevre fagy a rendszer, fps droppok játékoknál, és még jó pár gyerekbetegség amiket azért jórészt bios update megjavított. Threadripperre váltanék szivesen én is, ha nem lesznek bugok, meg lemegy majd az ára a 16 magosnak, meg lesz olyan jó pár játék ami kihasználja a 32 szálat... ó bilibe lóg a kezem...
-
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #918 üzenetére
Úgy tudom, bizonyos core i generációknál voltak tervezési hibák. Konkrétumot nem tudok írni, nem emlékszem pontosan már, csak voltak ilyesmi cikkek. Nem is folynék bele jobban, biztos tudod miről van szó.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
->Raizen<- #918 üzenetére
Valóban. A legtöbb gondot az okozta-okozza, hogy a rizsa hepciás a ramokra. Olyat kell venni, amit szeret a kis ferde szemű és voala! Szárnyakat kap! Stabil szárnyakat...
Igaz, a "normál" modulokhoz képest 30% körüli a felár (teljes konfigra vetítve pár %), de még mindig ésszerűbb út, mint az intel teljes konfigra vetített brutális felára (mennyi? 70-100k+) ugyanazért a teljesítményért. -
_Horka_
aktív tag
válasz
->Raizen<- #913 üzenetére
Igaz, "csak" egy R5-össel hasonlították össze úgy 30 game alatt... ámde, a konklúzió egyértelmű
[link] -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #913 üzenetére
Stabilabb, gyorsabb, gördülékenyebb és nyavajamentes.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #911 üzenetére
Simán megérte!
-
Yutani
nagyúr
AMD took 10.4% CPU market share from Intel in Q2 2017
Valami elkezdődött.
-
arabus
addikt
Már csak a szemetet akciózzák!(az meg nem Intel)
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest