- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi hangfal építés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Petykemano #1694 üzenetére
LOL Amikor az amd volt a szar nem kellett megvárni az összehasonlitással mig az amd alacsonyabb csikszélességre ugrik.
A 9xxx széria meleg az előd is az volt. Ez még a külföldi szaksajtóban is tény. Aztán irhatsz te itt bármit. Az új 10xxx széria még melegebb. Azért javasol hozzá az intel 360-480 vizet.
Keress rá nyugodtan a neten. Azért van ez mert a fingreszelés közben annyit tudtak intelnél alkotni 14++++++-on hogy több feszt kap így magasabb az órajel.
Jelzem c to c a 3xxx rxzen partiban van a 9xxx-el egy szálon. Mint irtam a difit az intel magasabb órajelei adják. Persze büdületes fogyasztással és hővel.
Ez is tény. Ki lett mérve készült róla teszt, videó. Csak meg kellene keresned.
A 3950 valóban nem a legjobb árérték mutatóval rendelkezik. A 3900 12 mag 150k mig a 3950 16 mag 270k. Szal +4 mag és 8 szál nem ér annyit. Mármint pistikének nem ér annyit aki gémel. Annak aki másra is használja a vasat mint cségó annak bizony nagyon megéri. Mert a proci nyers ereje bödületes. Csak adni kell neki olyan progit alkalmazást/ progikat! alkalmazásokat! amik ki is használják a több magot.
Az intelnek még vagy 2 évig nem lesz 7nm-en semmi. Az is kb a higfos kategória. Hiszen ezek az átállások elég bonyolultak és csiszolgatni kell hogy jó legyen.
Mint látjuk most még 3% az eltérés.
Mint látjuk a 3900X 30 wattal eszik többet játék alatt mikozben 4 maggal és 8 szállal több van benne.A 9900K 180k. A 3900 150k (illetve alatta).
-
paleinho
senior tag
válasz
Petykemano #1695 üzenetére
Amíg a játékosok 90%-ának 6 mag vagy kevesebb van a gépében, addig nehéz lesz úgy játékot eladni, hogy 8 mag 16 szál kell hozzá.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Petykemano #1694 üzenetére
Szepen osszefoglaltad.
Egyebkent igen, ezen felul kell a minimum +2-4 mag. Remelem most a magszam hajszolassal leallunk, es ismet mast helyeznek eloterbe.
Bar nem ertek hozza, nem tudom mitol fugg, mennyi egy adott architektura IPC -je, viszont ebbe az iranybe kellene elmozdulni. Frekvencia teren latszolag az Intel is megakadt, szoval szerintem ezt az iranyt a Netburst -bol tanulva nem kellene eroltetni. -
Petykemano
veterán
válasz
MPowerPH #1693 üzenetére
Szerintem is fog kelleni több mag.
Eleve 8 mag és 16 szál lesz. Ezt nyilván ki is fogják használni.
saját PC-den elképzelhető, hogy több background task megy, mint konzolon
A konzolokban van pár fixfunkciós hardver, mint például a kraken decompressor, meg az SSD vezérlő. Ha a PC-s portokat nem butítják le, vagyis úgy fognak akarni működni, mint a konzolok, akkor ott a 8/16-on felül valószínűleg megint többet CPU erőre lesz szükség.Persze ha figyelembe vesszük a CPU-k fejlődését, akkor lehet, hogy a mai konzol cpu-k már 2-3 év múlva gyenge prüntyögőknek fognak tűnni, de azt gondolom, hogy ha nem is azonnal, de fog kelleni többlet.
-
Petykemano
veterán
borítékolom a választ:
- kit érdekel a 24-32 szál, az csak munkára kell, játéknak nem. Tehát a 3900X-3950 túlárazott gyenge szar.
- Majd akkor hasonlítgassunk, ha az intelnek is 7nm lesz
- a 9900K-10900K nem melegszik, hanem szar a hűtőd és szar az alaplapod és nem is tudod beállítani, nézegessél tutorialokat.
- a 9900K-10900K-nál drágább a 3950X és jóval gyengébb -
MPowerPH
félisten
"Egy pár év múlva mikor a játékok profitálnak a több magból majd jobban lehet érezni a különbséget!"
Szerintem ez mostanaban nem fog elszallni olyan szintre, amire gondolsz. 8 mag lesz a standard gamingre, leven a konzolok annyit hasznalnak. E melle kell betaraznod +2, esetleg 4 magot. Gamernek tobb nem kell meg egy darabig.
-
carl18
addikt
válasz
#90211072 #1687 üzenetére
Időtállóság alatt azt értettem, 16 mag nyilván tovább lesz elég mint 8-10. Igen játékok alatt processzor limites szituációban néha még van egy kis előnye az intelnek. De erre rájátszik az is a mai játékok nem dolgoztatják meg a 24-32 szálat. Ez nem a 3900X-3950X hibája , de cinebench alatt például rögtön elöjön a cpu valódi ereje ami képes befogni ezt a hatalmas erőt!
A Ryzen 2017 óta van piacon, igen is nagy teljesitmény hogy alig 3 év alatt ide jutottak. ( Mondom ezt úgy hogy intelt használtam 15 évig)
Még 2015-ben havernak összeraktam egy FX Platformos gépet(FX 6300) de teszteltem és akkor is oda jutottam nem éri meg az árát.
Most a Ryzen teljesen más szint végre, és még jön a 4000 széria is idén.
Intel 9900-10900K itthon elég drága + Borzalmasan melegszik.
Egyáltalán nem éri meg a 3900X fényében, te meg csak odáig jutottál processzor vásárlásnál hogy melyik tud több fps-t. ( FPS huszár)
Egy pár év múlva mikor a játékok profitálnak a több magból majd jobban lehet érezni a különbséget!
Én Januárba váltottam, a meglévő 8 éves platformot Ivy Bridge I5-3470-et váltottam. Nem a teljesitménye volt kevés, csak régi volt és újitani akartam. Elsőnek Ryzen 1200-at, Zen 1400, végül Ryzen 5 1600-at választottam. 29E volt 3 év garanciával.
Intelnél ennyiért csak 4 magot kaptam volna, én meg elérhető áron kaptam 6 mag 12 szálat, szóval nem mindegy mit kap az ember a pénzéért! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MiklosSaS #1683 üzenetére
összefoglalom :
ő Mézga Aladár. A Zseni. Az életkorát rosszul tippelitek, 50+
szóval nem apuka támogatta meg, hanem Köbüki küldött a 30 századi technikai muzeumbol egy 3++ nm -es Intel cput, meg hozzá lapot, időközben átalakult a tuning mikéntje, ezért kell a lapot megtolni.
-
törölt tag
Linkeltem egy yutube videot meg lehet nézni mit tud játék alatt az intel 9900k a 3900x meg a 3950x. (10900k szerintem meg jobb eredmenyekre kepes)
Idot allo hat szerintem az amd soha nem tartotta ugy az arat ahogy az intel meg eztan sem fogja. Kicsit off de kb olyan mint apple meg a samsung esete.Szóval mit érdemes venni az azon mulik ki mire használja.
Miklós nem tudom mibol gondolod hogy hány eves vagyok de tobb fórum tarsaddal kezet foghatsz a képzelő erotok hatalmas. Elhiszed hogy nem erdekel a véleményed es az is hidegen hagy hogy elhiszed e vagy nem. Az oviról annyit leírtam megérted a szöveget vagy nem az a te dolgod továbbra is.ha nem tetszik tovább görgeted a lapot
Koko az en idomet en osztom be es nem te meg meg par forumozó.
-
carl18
addikt
Hát nem is tudom, Intel. ? Manapság nagyon nincsenek képbe!
Szerintem jelenleg ár-érték alapján csak is Ryzen szabad venni. Minden téren jobb, és jövőtálóbb is. Az intel sajnos megragadt egy pár évre 14 nanométeren, igy már nagyon megemelkedett a fogyasztás/melegedés.
Majd ha jön a Sapphire rapids és a 7 nanométer biztos újra nyeregben lesznek. 15 év intel után AMD-re váltottam, már nem tud semmit az intel, amit az AMD nem tudna. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1673 üzenetére
Nézd te gyerek, ez itt nem az ovodások homokozója vagy a kis cserkész tábor. Ez egy szakmai topic, ha valamit állitasz akkor bizonyitsd be, vagy ismerd be hogy hazudtál.
Egy komolyabb forumról pár rég repültél volna azok a sületlenség miatt amiket itt össze hordtál.
Szóval vagy bízonyitod vagy hazudsz, mi itt nem tegnap jöttünk le a falvédöröl. Legtöbbünknek kétszer annyi év tapasztalatunk van a hátunk mögött mint neked az életkorod.
Fiatal vagy még, tanulnod kell. Tedd meg ma az elsõ lépést egy jobb jövõd érdekében és ismerd be hogy hülyeségeket beszéltél. Aztán töröljük az elmult napokat és tiszta lappal kezdhetünk beszélgetni. Bízz bennem, hid el igy csak te járhatsz jobban, nem fetrengsz a szarban többé hanem emelt fõvel forumozhatsz tovább, és még barátokat is szerezhetsz magadnak.
Természetesen ha nem egy újra reg vagy.
-
Apokalipszis
tag
sírok már ...
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1671 üzenetére
Leirtad a laperosseget. Nem irtam, hogy rossz, sot, atlagfelhasznalasra kivalo lap. A 10Gigabit persze rohadt jo, de legyszi tolj mar akkor egy speedtest kepet, hogy porog a fibre.
Ettol meg az alaplapon tovabbra sem tudsz semmit tuningolni. Akkor mi van fent a gepen? Gondolom a korodbol kiindulva, Minecraft.
Tudom, hogy hagyni kellene, de itt repkednek az aranykopesek.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1672 üzenetére
vegyél egyet azt csináld meg magadnak mondtam már én azért nem fogok telepítgetni hogy bizonygassak vad idegen embereknek vagy gyerekeknek hogy miben hiszel. Elhiszed vagy nem mindenki saját döntése
(na pont a recska nevezetü tag jött pont az ilyen szöveggel hogy bizonyisd azt nyomta az is a szét tuningolt vackát privátba csak engem nem érdekel kinek mi van. Nekem jó és tudom mit tud,te is tudod a tiéd mit tud attól hogy képekkel bizonygatod mit tud közel sem biztos hogy tényleg annyit tud hiszen 2 egyforma tojás sincs.
Ez a topik meg az amd és intelről szól nem hogy ki mennyire tudja tuningolni meg milyen lapja meg alkatrészek vannak a gépében. Utoljára linkeltem egy yutubos linket pl a 3900x és a 3950x mennyire elmarad a játékoknál és senki nem válaszolt rá hogy a sok magnak akkor mi értelme is van és mennyire van kioptimalizálva a cpu játékra sok maggal ,mert utoljára még valaki azt írta hogy majd elfogy a pár játékban -
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1667 üzenetére
Valahogy ereztem... Akkor marad az Asus lap. Volt egyebkent Gaming i7 -em, meg Z170 -bol. Nem volt jo lap. Alap dolgokra okes volt, de memoria OC zero, CPU OC magasabb frekin zero.
Gamereknek okes, egyebkent egy atlagos lap. Nem menne benne a memoriam 4500 -on, szoval nem kell. De nem baj, megprobaltad.
-
törölt tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1661 üzenetére
Ertem en, de aruld mar el plz, hogy mit huzol a lapon?
Es hogy Neked szemely szerint milyen lapod van, amin tuningolod azt a valamit? Veszek en is olyat, ezt az Asus -t meg kalapaccsal szetverem elo youtube stream -ben. 5.3GHz -n igy valszeg meglesz a 600+ single core pontom.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1655 üzenetére
ott van az adatlapján minden
Sokan nem tudnak ettől az aususról leszakadni ami kicsit vicces mert ez nem is az alaplapos topik, De nyilván való ha nincs egy jó lap akkor a proci sem fog szépen muzsikálni.
Tuningolni mindenki maga tanul meg és úgy ahogy akar és akkor nincs az hogy más miatt ég le a proci vagy a lap. Egyébként meg mivel a leglassabb részt kell kicsit megocni a lapon és egyből sokkal több kako nyerhető ki egy alap procival is. De biztos én vagyok a béna és a gyerek. Meg aki nem ismeri azt a fogalmat,hogy a gép sebességét a leglasabb eszköz határozza meg. Ergo lehet bármilyen procid ha a lapon pár cuc visszahúza az adat áramlást. Röviden tömören én itt be is fejeztem. Mert értelmetlen vite a lényeg az amd nincs előrébb az intelnél max multiban. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Apokalipszis #1657 üzenetére
Gyiku?!
, de õ inkább VGA-ban utazik , meg az NV tulajokkal szeret trollkodni
-
Apokalipszis
tag
Azon gondolkodom, kinek a kamuregje lehet
-
törölt tag
válasz
Apokalipszis #1651 üzenetére
Pontosan ahogy írod :) ilyen lappal ennyi a realis
-
Apokalipszis
tag
Peeersze ...
Az a szomorú, hogy haragudtam kicsit az amd fancikra a hülyeségük miatt. Erre ismét bebizonyosodik, hogy ez nem "márka" függő ... -
MPowerPH
félisten
válasz
Apokalipszis #1651 üzenetére
Szimplan nem tudod beallitani a lapodat, haa nem erted?
Vagy csak sz@r, mert csak.
mod: mindket oldalon vannak elvakult markafanok... Mar a fanboysag onmagaban feler egy boszmeseggel, arrol nem is beszelve, hogy az ilyenek sajat magukkal tolnak ki.
-
palfitom
félisten
Don't feed the troll!
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1648 üzenetére
nekem azzal nincs tapasztalatom
Gigabytot meg asust soha többé nem veszek azt tudom mondani
Az msi és az asrock drágbb modeljei nagyon jók és terhelhetők is kérdés kinek mire kell azt kell előtérbe helyezni nálam ez a 2 gyártó viszi a pálmát.
Evgat nem ismerem mivel annyira már nem követem a gyártókat ,de annyira régóta szerintem nincs így tuti nincs akkora rutinjuk mint amásik 2 gyártónak -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1646 üzenetére
Ha te mondod tuti úgy van ,de az msi tuti jobb lapot gyárt mint az asus és nem a nyalás miatt mondom
Hát azt kötve hiszem hogy nekem bárki bármit vett volnaKomolyan mondom ezeket az álmokat képzelgéseket honnan szedtétek? Fent a bmw gyerek jön a 5ghz felettivel közbe szó nem volt róla,te meg jösz itt az életkorral meg biztos más vette, Recskát meg sem említem elég a neve meg amit már levillantot a szakértelméből privátba nem véletlen került lapátra
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1641 üzenetére
LOL.
A marka nem tud gyartani.
Kiegtem, meselj meg. Gondolom akkor az EVGA is egy hulladek.
RECSKA: Nem csalt, csak szimplan 5.2-5.3GHz -n futtatott egy single core tesztet. Multi mar nem fert bele, valszeg huteni sem tudta, es stabil sem volt ahhoz, hogy ugy lefusson.
-
válasz
#90211072 #1638 üzenetére
tehat az igazad bizonyitasaert csaltal. Ertjuk. Ez mindent bizonyit... Nem erdekel, ha elhiszed, vagy ha nem, tudjuk amit tudunk, ahogy te is tudod, amit tudsz...
Nem is ertem, miert nem egybol 5.5on futattad...
Bombi, hagyd... Neki nem kell merni... Elhisszuk.
Te nem ertessz hozza... Es vigyazz a tuninggal, mert meg leeg a geped. Az O procija MINDENHOL gyorsabb, mint barmelyik AMD. Ha nem, akkor is! De akkor megjobban! -
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1636 üzenetére
Szoval tanuljak meg?
Nezted a lapot, amiben a proci van? Meg a memoria setupot? En toled semmit nem lattam. A lapon mast nem igen tudsz allitani, az Apex pedig a Dark -al karoltve a legjobb alaplap Coffee ala.
Programot 1 perc leszedni, a tesztet pedig bem tart semeddig elinditani.
Nem hiszem el, mert 4.7GHz -n ez az architektura nem kepes erre. Az AMD tudna, sot, alacsonyabb orajelen is hozza azt a pontot.
-
törölt tag
ha vissza olvasnál akkor tudnád ,hogy egyszeri mérés és csak kiváncsi voltam ,mert annak idején valami nagyszájú privátba felovalt hogy ennyi meg annyi van neki és akkor rá mértem a sajátomra ,gondolom nem rémlik ki volt az)volt és már a program sincs fent (korábban már leírtam ,meg azt is hogy nem szokásom méregetni itt a F... méregetés mint egyesek hogy kinek van nagyobb mivel ez az egész arról szól csak semmi másról. Ha leméri bárki singlében a procikat mind1 amd vagy intel közel azonos értéket kapnak és ez a lényeg. Az amd megvan a hátránya hogy játékra nem való az intelnek meg a hátránya hogy munkára nem való
Bár gondolom a nagy amd fanok csak dolgozni vettek amdt -
válasz
#90211072 #1636 üzenetére
elhisszuk, amint mutatsz egy cpuz clocks kepet akkozben, mikor fut a cinebench. ha nem mutatsz ilyet, akkor elkonyveltuk, hogy csaltal. Es nem izgat, ha ez teged nem erdekel, csak akkor ne gyere ide, es gyozkodj mindenkit az igazadrol, mikozben CSALTAL...
Nem kell bizonyitanod, hogy jobb-e, vagy hogy igaz-e, de ha nincs kep, akkor irnod se kell ide...
-
törölt tag
te jösz itt az 5 feletti értékkel amit nem is tudom honnan vettél nem ,én mondom alap most elhiszed vagy nem az meg már nem érdekel tanulj meg gépet összerakni meg rendesen belőni az alaplapi értékeket
Amúgy amit linkeltem videot jól látszik,hogy egy játék sem nagyon hozz többet egy több magos procival mint egy kevesebb magos. (itt is sokkal jobban érvényesül a single core mert sokan mindig azt feszegetik már mennyi minden kihasználja amagokat meg a multit)
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1634 üzenetére
Micsoda, az 536? Kizart. De az is, hogy 5.2GHz lenne az alap. Ez azt jelentene, hogy nalad ugyan az az architektura, mint ami nalunk van, IPC -ben erosebb. 8700K single core boostja 4.7GHz. Ha nem nyulsz hozza, akkor ennyin teker. Magyaran Nalad a CPU ezen a frekin annyit tud, mint pl. nalam 5150MHz -n. Erzed azt, hogy itt hiba van a rendszerben?
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1631 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=21KAU8Df23c
itt van egy 5,1 es órajelel -
törölt tag
válasz
MPowerPH #1628 üzenetére
Szerintem ezt nagyon jól leírtad ,hogy ki mit használ arra vesz procit.
Játékra Intel
Munkára,videoszerkesztés,tömörítés stb Amd
jelenleg ez a felhozatalItt ez a video hogy kb most játékok szintjén mitn tud egy közel 1000 euros amd proci egy 600 euros intel ellen.
https://www.youtube.com/watch?v=w0doPJbvrrY
(mondtam én nem tuningolgatok mert felesleges és f méregetésre sem vagyok vevő ,de egy picit ha googlézol akkor sok mindent megtudhatsz belőle,van pár érték ami tök felesleges a képek alapján és csak hőt termel,ha pedig tuningolni akarsz akkor minden egyes dolognak van szerepe mert a hő a kulcs nyilván ha kevesebb jobban tudsz haladni -
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1627 üzenetére
Ki van zarva, hogy Nalad alapon hozta azokat a pontokat... Ez most nem Intel vs. AMD resz, itt a linkelt eredmenyed santit, mivel tisztaban vagyok vele, mire kepes a Skylake adott frekvencian, Cinebench alatt.
Ez sajat, 5.3GHz. Ott a Multi, es single thread is. 5200 -on hoz 543 pontot, de ugyan ugy 24/7 -re kimaxolt memoriaval.
mod: Nincs is 1000 euros AMD proci ebben a szegmensben. TR4 meg mas teszta, annak sincs konkurenciaja. A 16 magos AMD meg a 18 magos Intel szintjen van, es melle van kozottuk massziv £400 kulonbseg.
-
MPowerPH
félisten
CPU fuggo. Intelnel nem... Szoval a lenyeg a lenyeg, van a TR4 -re is valasz, csak konkretan egy katasztrofa az egesz, a ra biggyesztett arcedularol nem is beszelve.
Egyebkent feludito, hogy Intel felhasznalokent szidom az Intelt, es nem vagyok rost megmondani, hogy mi rossz, mi elfogadhatatlan ezen a szinten. Mikozben dicserem a Zen2 -ot, es nem gyozom kivarni a Zen3 -at. Arrol nem tehetek, hogy realitasok talajan maradok, nem vagyok fanboy, es nem is leszek soha. Mindig azt veszem, ami a jobb arra a celra, amire nekem kell. Viszont ugy nez ki, ez az Intel es az AMD topikban sem tetszik ez egyes embereknek, akikte a fanboy szo tokeletesen passzol. Szerintem szep dolog a markahuseg, de ez nemelyeknel mar ovodas szint.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1599 üzenetére
akkor húz fel egy intelt 8700k-t 5,2 re és meglátod mekkora pontszámot fog elérni
aztán rájösz (nálam alapból ennyit megy,hogy neked mennyi meg másoknak mennyi nem tudom ,de igazán nem is érdekel. Én anno nem sporoltam sem a lappal sem a többi alkatrészzel és ha tuningolni akarnék ez a pontszám még bőven meghaladható számomra csak nem érdekel mivel alapból is bőven kiszolgál. (mint korábban írtam amúgy egy magos teljesítményt figyelembe véve az amd és az intel szinte azonos tudással bír attól függ milyen teszt van ahol kicsit jobb van ahol kicsit kevesebb melyik hogy.
-
-
DudeHUN
senior tag
válasz
MPowerPH #1621 üzenetére
Nincs egy palettán. Csak nekik több maggal fér be proci a sima desktop vonalba. Arról nem "tehetnek", hogy az ő chip desigjuk ennyi magot elbír.
Egyébként az Intel megfogalmazása, amit idéztél a TR4-re is igaz. Játékra meg a mainstream foglalata mindkét cégnek jobb, gyorsabb... -
MPowerPH
félisten
válasz
DudeHUN #1620 üzenetére
Az, csak nem ertem, hogyan. Nem fer bele abba a definicioba, amit anno az Intel megfogalmazott a HEDT -el kapcsolatban. A TR4 teljesen elkulonul egy asztalitol, mar ranezesre is latja az ember, a foglalat es a CPU merete arulkodo. Meg az ECC memoria support sem veletlenul van ott. Persze az is asztali, csak workstation.
Az AMD mashogy ertelmezi a HEDT fogalmat, ennyi. Naluk egy palettan van az, ami az Intelnel kulon van valasztva. Desktop es high-end desktop, eleg csak a magszamokra ranezni. Es nem vagyok benne biztos, hogy a jovoben az Intel nem igy tesz. Ebben a formaban mar nem lesz HEDT, az biztos. Tul koltseges, es az ar/teljesitmeny -ben magasan verve vannak az AMD altal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1618 üzenetére
No akkor vegre egy rendes erveles. Itt kilep az Intel az AMD fele HEDT -bol. Az AMD -re nehezen fognam ra, hogy HEDT. Lehet hogy az, csak mas konteksztusban, mert gamingre nem jo.
Hutes. A 2066 -os foglalat az osszes nagyobb leghutes altal tamogatva van, adjak a felfogatot, lasd Noctua hutok, amik egy az egyben felmennek ra. Az osszes olyan huto kompatibilis az LGA2066 -al, ami az LGA2011 -el az volt. Ugyan ezek a hutok mennek 1151-1200 -ra, es AM4 -re is. TR4 -re ellenben kulon kell komplett hutot venni, a desktop valtozat nem jo hozza. Eleg csak megnezni a CPU meretet.
Memoria. A Cascade Lake, es ugy a komplett Intel HEDT nem tamogatja az ECC memoriakat. Quad channel van, ugyan azokat a memoriakat rakod bele, mint amit az AM4 -be is raksz. Mostanaban DC -nel is divat, hogy a user feltolti mind a 4 foglalatot... Ettol meg az DC marad, itt ha feltoltod mind a 4 -et, akkor QC lesz. De hasznalhatod DC -ben is, nem kotelezo a 4db modult belerakni.
Amire Te gondolsz, es a Threadripper ellenfele, az a szerverektol lehozott, LGA3647. Ebbe Intel Xeon W-3175X CPU mehet, tamogatja az ECC memoriakat is, es a dektop huteseket erre sem tudod rapakolni. Ez sem jatekra valo, akarcsak a TH. 28/56 -os. Annyire futotta az Inteltol erre a vonalra. Azt, hogy a TH miota HEDT, es mi alapjan hivjak annak, nem tudom. Az egy workstation platform.
-
Gyuri27
félisten
válasz
MPowerPH #1617 üzenetére
Az általad emlegetett intel 2066 foglalat. A sima asztali 1151-1200 ha az aktuálist nézzük. A 2 csatornás mem vezérlő helyett 4 csatorna van. Am4-tr4 viszonylatában biztosan. Itt a hűtés felfogatása és jellege is teljesen más. A tr4 ugye kezli az ecc ramokat. Az am4 nem. És még sok más különbség.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1616 üzenetére
"HEDT, or High End Desktop, is an acronym originally coined by Intel to refer to their high end consumer desktop PC platforms designed for enthusiasts, gamers, and content creators.""
Milyen hutes mas? Milyen ram mas? Miert lenne a foglalat mas? Mitol szamit egy foglalat asztalinak? Ezek mondjuk erdekelnek, kivancsi vagyok, ebbol hogyan jossz ki.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1610 üzenetére
LOL, olvassad mar el, mi a HEDT jelentese.
Berakjam, masik nyelven is, vagy beirjam Neked forditoba?
Annyi, most volt leakciozva £1000 -re, ami 400k. Irtam, hogy nem er annyit, de nem arrol beszeltunk.
Kertel egy asztalit, ami hasonlo magszammal magasabb orajelre kepes.
Azert az komoly, hogy meg akarod magyarazni egy Intel altal krealt kategoriarol azt,-ami a neveben hordozza, hogy felsokategorias asztali platform, jatekosoknak- hogy ez nem asztali.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1608 üzenetére
A HEDT jelentese pedig, "High End Desktop". Forditsam, vagy megvan, hogy ez mit jelent?Benne van a neveben az, amit kertel?
"HEDT, or High End Desktop, is an acronym originally coined by Intel to refer to their high end consumer desktop PC platforms designed for enthusiasts, gamers, and content creators."A 10% az meg nagyon sok...
Tovabbra is, 3 eves kartyarol beszelunk. Akkor nem lenne sok, ha az 1080Ti most jott volna ki.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1606 üzenetére
Nem... Nem maradt. A Threadripper nem alkalmas jatekra, ezt mondjuk tisztan lehet latni. A jelenlegi Intel HEDT vonal egy atmeneti az asztali es a HEDT kozott, es a 10980XE a mai napig az egyik legjobb gaming CPU. Ezt a tesztekbol is leszurheto. De magszam alapjan mar el van maradva attol, amit az AMD itt kepvisel. Szoval igen, asztali, leven a HEDT -et is otthonra vettek az emberek, asztalra. Most ez maradt, mert belegondolva, az Intelnek jelenleg nincs HEDT rendszere. A 16 magos Ryzen megoldotta, es csinalt egy gyenge 1000 dolcsis price cut -ot.
Nem ertem, miert lovagolsz ezen az asztali, nem asztali vonalon. Mindegyik az asztalon van. A HEDT jelentese pedig, "High End Desktop". Forditsam, vagy megvan, hogy ez mit jelent. Benne van a neveben az, amit kertel.Azt nem irtam, hogy a 10980XE megeri, mert meg mindig draga, 3950X arcedulajaval kellene hozni. De mutattam egy alternativat, ezzel valaszolva a kerdesedre.
A 10% az jelentos, foleg annak tudataban, hogy az 1080Ti 3 eve a piacon van, az 5700XT most jelent meg, es ez a csucs.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #1603 üzenetére
Egyebkent mindkettonknek kellene. Most azert 500k egy 2080Ti, mert kozeleben nincs a konkurencia, igy aki 4k -ban jatszik, vagy megvette a 240Hz -es monitort, az kenytelen megvenni. Az NV kerhetne 700 -at is, valszeg akkor is megvennek a userek.
Ha lenne a konkurencianak is egy hasonloan izmos karya a repertoarban, akkor az arak is normalizalodnanak.(mar ha nem kartelleznek)RECSKA: Csak erjen ide, mire az Ampere is megjon, es hozza azt a szintet. Mert mar lattam olyan elorejelzest, hogy a csucs NV 1250 dolcsival nyit, ami magyar viszonylatban siman 650k -t jelent egy custom hutos valtozatnal. Az en ingerkuszobomet mar regen atleptek az 500k -val is.
Na de ez off.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1600 üzenetére
Azert a 10980XE 4.8GHz -re rangatva meg jarhato ut marad azoknak, akik gamelnek is, es kell nekik a magas FPS, es mellette szamitasigenyes alkalmazasokat is hasznalnak. Nem reg volt £1000 -ert elerheto egy webshopban, brutalis lapot meg igazabol mar bagoert tudsz hozza venni hasznaltan. A melle csak egy quad memoria kit kell, hogy olyan helyeken se legyen savszel hiany, ahol memoria intenziv folyamatok zajlanak.
Igen, ez meg hutheto, a chip merete lehetove teszi.mod: Ez is asztali. Nekem Skylake elott csak HEDT rendszerem volt, es addig voltam igazan elegedett. Egyeduli lathato kulonbseg a quad ch.
Arra utaltam a VGA -val kapcsolatban, hogy a 3 eves Ti -om meg most is erosebb, mint egy 5700XT. 4K -ban jelentosen, es akkor meg a nem keves plusz kisajtolhato orajelet hozza sem adtam. Szoval igen, kellene egy eros AMD -s kartya, ami jo 4K -ra is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #1600 üzenetére
Mondjuk Te a masik veglet vagy.
Te akkor is az AMD -t hasznaltad, amikor konkretan tenyleg sz@r volt. Es gondolom NV karit sem veszel, mert az nem AMD. Pedig ott meg nagyon messze vannak az udvossegtol, elvannak maradva majdnem 2 generaciot.
En mindig azt veszem, amelyik a jobb, a fanboysag a legnagyobb boszmeseg a szamitastechnikaban.Van nekik, HEDT. Ugyan annyit tud, mint az AMD, csak 50% -os felarral. 12-14-18 maggal. Jobb processzorok, mint a Skylake alapu, consumer cpu-k.
Aktív témák
Hirdetés
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Házi hangfal építés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztalos klub
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged