- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- DUNE médialejátszók topicja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1598 üzenetére
Mire nincs szukseg? Vizhutesre? Miert?
Az a kep biztosan nem alapon keszult. 5.2GHz single core eredmeny lehet, elnezve a pontszamokat.
Az Intel tudod mikor fog csikszelt lepni? Majd 2 ev mulva, szoval addig varhatsz.
Es mit allitasz a lapon? Osszad meg kerlek, mi van meg a lapon a VRM -en kivul, es allithato, ami egyebkent csak kozvetlen jarul hozza a teljesitmenyhez a CPU stabilabb tapellatasaval.
Ezen tul csak a CPU -t es a memoriat tudod piszkalni. BCLK -t hagyjuk, az semmit nem er.Az orajel pedig nem minden. Tudod mi az az IPC?
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1593 üzenetére
Olvas vissza van belinkelve single kép huzás nélküli ( én nem tuningolok mert nincs rá szükségem,max egy kevés állítás a lapon :) google a baratod ) a vízhűtővel ne nevettes erről leírtam fent a véleményem.
Amugy most olvastam a 3900x meg a 3950x. Hogy tobb mag eseten csak 4-4,2 ghzt tud ez joval kevesebb mint az intel. Szerintem nagyon le lesz mosva amint az intel is kidobja majd a 7nm es procikat.( Na majd akkor akar mindenki intelt venni megint 😂)
-
MPowerPH
félisten
Teljesen normalis dolog, sajnos. Nem jo dolog koppon hajtani a cuccot. Itt van BZ degradaciorol szolo videoja. Ez gyartofuggetlen dolog. Ennek tudataban kell szet-primeolni a procikat extra magas frekin es feszen, es hasznalni azt 24/7, a legkisebb minimalis fesszel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1516 üzenetére
Ajjajj...
Hogy most mi van? Mi fog hozni mennyit? Es most melyik procid teker 24/7 5.5-6GHz -n? Vagy most akkor mit kell allitani a lapon, hogy a CPU ne olvadjon bele a foglalatba 1.4V plusz -al? Komolyan kerdezem, szeretnem a 9900K -mat 5.5GHz- n futtatni 1.3V alatt ha lehet, ott meg hutheto.
Mutass mar plz egy Cinebench R20 pontszamot.Es Neked milyen vizhutesed van, hogy AVX -el terhelve 5GHz+ is 40 fokos a CPU -d?
-
carl18
addikt
Susanno Naruto!
Na CPU War? Hol vannak a tagok ?
(#89970) kolopele
Hát nekem az volt a lényeg a processzor legyen jó ár-érték arányu és tudjon 60 fix fps-t ha játszok!A Zen 1600 tudja ezt szóval, lett egy remek procim elérhető áron. 29E 3 év garanciával, elsőnek gondoltam I7-6700-ra is. De annak fényében hogy használt, garancia sincs rá és még hogy sokkal drágább nem érte volna meg.
RX 570 mellet elég szépen hasit a Ryzen cpu. Minden játék úgy megy ahogy én akartam. -
lenoma
aktív tag
Néhány otthoni léghűtés + egyéb:
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1574 üzenetére
ha nem szellőzik a házad meg nincs egy rendes hűtő rajta akkor ne csodálkoz hogy 80 fokon ketyeg a kicsikéd
(A biosban lehet rossz értékeket húzol ajánlom a googlét)
Ez a vízhűtés meg a fagyasztó és a többi amatőröknek való az egyik sem használja úgy a gépet 0-24 ben.
ezzel a jelenlegi vízhűtéssel sokan el vannak kábítva mennyire jó stb... persze jó csak nem az a 100-200 euros verzió amit megveszel majd ha egy 0 val még megtoldod akkor talán kapsz már valami használhatott adig kb annyit ér mint egy sima ventis jó minőségű hűtő. -
keIdor
titán
válasz
#90211072 #1532 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy olyan órajelekhez hasonló hűtésre lesz szükséged: [link]
Hogy meg tudd hűteni az 1,5V-1,6V vcore-os procidat.
A szárazjég még hatékonyabb: [link]Ne felejtsd el, hogy a 7 GHz is elérhető, ha elég sok mindent túrkálsz a BIOS-ban elég sokáig!
Folyékony nitrogént vagy folyékony héliumot ne felejtsd el! 2V vcore már nem játék... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #1565 üzenetére
Na jól van. Vedd a zzárnyaid alá ezt a 11-12 év körüli fiucskát és próbáld kicsit tanitani mert nála valami nagyon "nem gyere be".
Hátha neked sikerül!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #1563 üzenetére
A te figyelmedet egyetlen topic sem kerüli el ?!
-
DudeHUN
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#90211072 #1559 üzenetére
Tehát azt mondod hogy meglett a fiók kulcsa?
Tudod, van mar nekik 10nm csak éppen órajel nincs hozzá...a parasztvakitas meg az ahogy ajnározod itt, tenyleg komolyan elvakitott.
Nem lehet osszemerni de csak azert mert gyakorlatilag 240/360as vizhuto az alap amit ra kell dobnod hogy a gyari parametereket birja és ne párologjon fel a kupak tetejere a szilicium ha megkuldod egyebkent pedig tobbszalas terhelesnel eltunik az a pici elonye ami az egy-ket szalasnal megvan. Ennyi.Az az elony meg gyakorlatilag irrelevans mértékű, max a szobád utan megmelengeti a szived hogy +8 fps. +200W fogyasztas és +XXX $ kiadas mellett...
-
törölt tag
ott a kép láthatod 100 on mennyit eszik 8700k ennyi mi kell még több?
Jöttök itt hogy most munkára ember a 7nm miért hasonlítod egy 14nm rel össze?
Egyértelmű a 7nm több magot hordoz kevesebbet fogyaszt ez maga a technológia nem az amd tudása majd ha megcsinálja az intel is a 7nm vagyis kidobja átlag embereknek akkor majd pislogsz kettőt hogy mi lett a különbség.
Az árakról annyit annak idején 310 euroért vettem a 8700k procimat most egy 3700x is hasonló áron van akkor mi is van túlárazva meg mi a drága? ne viccelödjünk már.
Érdekes ez a magdolog részedről ,mert a rendszer mutatja hogy pörög de valójában nincs rendesen kihasználva.Ezt akkor tudod meg ha letiltod egy játk közben a magokat és saját szemeddel fogod látni hogy nincs is szinte különbség ergo akkor mire is kell a sok mag? Fogos kérdés de nem nagyon eszméld fel még senki.
(az egy magot azért mondom mert mivel az intelnek nincs abban az árkategoriában ekkora magos proci mivel még nincs a piacon 7nm így lehet a legjobban összemérni őket,hogy egy magon mit is tud)És azért paraszt vakítás mert sok esetben még mindig az intel gyorsabb egy újabb technologiát hordozó procival szemben. -
DudeHUN
senior tag
válasz
#90211072 #1552 üzenetére
Annyit tennék, hozzá, hogy jelenleg az AMD azon programok 90+%-ban képes számottevően jobb teljesítményre kevesebb fogyasztás mellett, ahol professzionális felhasználásra (értsd pénzt keresnek vele) van használva a CPU.
Az, hogy otthon a kis kuckódban 100 helyett átlagban 104.8 fps van valamelyik játékban szinte senkit nem érdekel. Számít? Némely embernek némely játékban lehet, aki versenyszerűen játszik. Amúgy senkit, aki a saját munkájából teszi bele a pénzt a konfigba.
Ezek a csúcs procik egyébként is csak a legelvakultabb rétegből is csak nagyon kevés embert érintenek. 500+ dollárt nem sokan költenek csak processzorra. -
wwenigma
Jómunkásember
-
lenoma
aktív tag
válasz
Igazából már a többiek válaszoltak, csak kiegészíteném.
Hogy lehetne jobb az Intel fogyasztása most, ha majd egy a jövőben megjelenő processzorral akarod bizonyítani?
Azt írtad neked van már :
"nem 40 w eszik a proci játék alatt hanem kb 20-30 al játszok és nem mondom el hogy miért és hogyan"
Sok embert érdekelne egy ilyen intel. Tényleg. Tervezem egy 4 magos Intel T Cpu-s gép építését passzív hűtéssel vagy U-s CPU-t keresek ha van olyan ami belemegy asztali alaplapba.- Az 1 szál fanoknak, akik tényleg csak 1 szálat akarnak használni, rossz hír, hogy már nem lesz Windows 10 32bit új verzió.
- Szoktam játszani néhány régi játékkal amihez tényleg csak egy mag kell, de a mai játékok 4-6 magot simán használnak.
-
joysefke
veterán
válasz
Petykemano #1554 üzenetére
Adott esetben a klíma kiépítésének költségét is hozzá kell számolni, mert egy ilyen monstrum be tud fűteni egy kisebb dolgozószobát.
-
Petykemano
veterán
válasz
"majd várjuk meg a 7nm-procikat jó? Mert adott kategóriában az intel mindig kevesebbet fogyasztott."
Egyrészt amikor az AMD-nek voltak 125 és 200W-os TDP-vel rendelkező termékei, akkor sem volt elfogadható érv, hogy "várjuk meg, míg az AMD-nek is lesz 32nm PDSOI helyett 22nm finfet", ez le volt söpörve azzal, hogy "abból kell főzni, ami van".Másrészt Intel 7nm =/= TSMC 7nm
A marketingjelzés ugyanaz, de kábé pont ugyanannyira számít, mintha azt követelném, hogy "nana, az Intel i9 10900K-t nem járja összevetni a 3900X-szel. Majd várjuk meg mire az AMD-nek is megjelenik a 10900X jelzésű terméke és akkor lehet azt majd összehasonlítani az intel i9 10900K-val."
A hozzáértők szerint az intel 10nm-es eljárása rendelkezik hasonló paraméterekkel, mint a TSMC 7nm-es eljárása. Ez viszont jelenleg nem áll rendelkezésre - fogalmazzunk így.Ugyanúgy van létjogosultsága a jelen generációban a fogyasztási értékekkel érvelni, mint volt 10 éve. Jelenleg az a helyzet, hogy több esetben (de nem a ST csúcsteljesítmény vonatkozásában) ugyanazt a teljesítményt a jelenleg piacon elérhető AMD termék 30-40%-kal kevesebb fogyasztásból hozza. Ez számít a fogyasztásban és a hűtési teljesítmény igényben.
Az intel talán év végén a Rocket lake érkezésével a desktop piacon, illetve jövőre az Alder lake-kel szépíthet. Év közepén jön a Tiger Lake is. (mobil)
"(akkor most mibe is tud még az amd fan belekapaszkodni? semmi más nem maradt csak hogy"...
Te sem kapaszkodsz semmi másba, mint 3-5%-ba. És úgy állítod be, mintha ez valami gigantikus győzelem lenne.
Engem nem zavar, hogy ez neked fontos. Itt azt magyarázza neked mindenki, hogy ennek a 3-5%-os előnynek komoly ára lehet: pénzben, áramfelvételben, hűtésigényben (ami szintén pénz), alaplapi felszereltségben és minőségben [VRM] (szintén pénz), tápigényben (szintén pénz) -
törölt tag
Mutatnál olyan tesztet, ami szerint az új generációknál az Intelek kevesebbet fogyasztanak terhelve?
majd várjuk meg a 7nm-procikat jó? Mert adott kategóriában az intel mindig kevesebbet fogyasztott.
(Amúgy nem értelek mért kell ennyire védeni a védhetetlent? Már mint a fogyasztást.
Igen az intel megnyerte az 1 magos versenyt ha ennek örülsz, de azért számit a különbség, átlag usernél 1 FPS átlagban, ki veszi észre? Aki méricskéli. Én inkább használom a gépet.)
Jah hát ezért nem kell a fogyasztást sem méregetni és kész(akkor most mibe is tud még az amd fan belekapaszkodni? semmi más nem maradt csak hogy a több magnak köszönhetően multiba több pontot ér el ez egyenlő a f méregetéssel.
ez a paszta nélkül neked való szőveg -
lenoma
aktív tag
válasz
#90211072 #1547 üzenetére
Esetleg olvashatnál intel oldalakat, a prohardver cikkben szereplő 10900K 4,8GHz-e Allcore turbo a max turbo nem az összes magra 5,3Ghz. Szóval nem OC az a CPU teszt a 235W-os stress test eredménynél. 250W max keretet állított be az Intel arra a CPU-ra!
Amúgy nem értelek mért kell ennyire védeni a védhetetlent? Már mint a fogyasztást.
Igen az intel megnyerte az 1 magos versenyt ha ennek örülsz, de azért számit a különbség, átlag usernél 1 FPS átlagban, ki veszi észre? Aki méricskéli. Én inkább használom a gépet.
Amúgy nem megy az olvasás?
Nem engem kell gyözködnöd, van itthon napi használatban Intel és AMD gépem is.
Ja amúgy van fogyasztás mérőm, azzal is mértem, de az MSI Afterburner is ki tudja írni játék alatt a CPU fogyasztását. Vagy a Hwinfo64 is tudja mérni.Mutatnál olyan tesztet, ami szerint az új generációknál az Intelek kevesebbet fogyasztanak terhelve?
Amúgy volt egy vaterás eladó aki nagy tételben árul hardvert, vettem tőle egy használt GPU-t ami tönkrement hamar, mikor szétszedtem nem volt paszta benne.
Írtam az eladónak aki a következőket mondta:
A fém a fémmel érintkezés a leghatékonyabb hőátadást eredményezi ezért eladás előtt mindenről leszedi a pasztát!
Ő mérnők és tudja. Azt is megemlítette, hogy paszta nélkül kevesebbet fogyaszt a GPU.
Jelenlegi is többszáz hardvert árul a vaterán!
Esetleg nem akarsz inkább vele beszélni?
Hátha ketten össze tudnátok hozni elmélkedve, hogy az Intel CPU-k áramot is termelnek? -
koko52
nagyúr
-
törölt tag
igen csak itt már ocve van a cpu én meg oc nélkül mértem és még így is le van maradva igaz 4 pont de az is pont. (Mindegy a versenynél is hogy 1 mm nyersz vagy 100m er nyersz nyersz
Málnás
nagy a ház azért sok az áram jaja, van haverom nem egy akinek van ryzen azt tudom mennyire tekeri neki a villanyórát ne nekem akard bemesélni.Érdekes a hőleadásra is csak a ryzeneknél verik az amd fanok a mellüket régebben mikor tojást lehetet sűtni akkor is azzal jöttek hogy áhh az nem melegszik csak a nem jó hűtő van rajta.
Zajtalan gépre hát el foglak keseríteni mert nekem olyan silentre van beállítva a hűtő hogy nem hallasz semmit és nem 40 w eszik a proci játék alatt hanem kb 20-30 al játszok és nem mondom el hogy miért és hogyan ,de legyen számodra is szuper az amd
(jah mellékeltem kettő képet hogy lásd nem csak beszélek)
[kép] [kép]
hogy melyik játék hány magot használ ezt csak látod ,de ha letiltod a magokat rájösz hogy szinte semmit -
lenoma
aktív tag
válasz
#90211072 #1540 üzenetére
- Ha már ez egy prohardver forum talán akkor prohardver cikket nézzünk meg róla:
https://prohardver.hu/hir/szepen_tartja_turbo_orajel_core_i9-10900k.htmlNem oc csak turbo, 240mm-es vízzel is throotingol, mert 235W-ot eszik...
- Amiket írogatsz max egy intel fan fogja elhinni.
- 2 gépet használok napi rendszerességgel, az egyik Inteles a másik AMD-s.
- Én is éves szinten számítom a számlákat. Én évente 3000Kw áramot fogyasztok, mert 24/7-ben itthon vagyok és nagy a ház.
- Amúgy számomra a zajtalan gép a legfontosabb, ezért mindkét CPU-n tuning hűtő van ultrahalk leszabályozott ventivel és közben alulfeszeltek a CPU-k.
Mindkettő 40W-ot eszik kb játék alatt.
Az egyik egy L5430, a másik egy R5 3600. A sebességüket nem vettem vissza.- Átlag felhasználónak továbbra sem számit a single core teljesítmény pár %-os különbsége, a játékok amúgy is jónéhány magot használnak.
-
syberia
veterán
Itt a bizonyíték, hogy az 10th Gen Intel a nyerő! annyira nagy rá a kereslet, hogy....már akciózni kell őket!!
-
törölt tag
kötve hiszem hogy a 3300x hoz neked 500 feletti pontszámot egy magon
malnas
Én nem tudom miből gondolod,hogy az intel jobban melegszik mint az amd, ha bárhol utána olvasok egyértelműen mindenki a gyári hűtőjére panaszkodik a ryzeneknek. (ettől függetlenül gyáriés olcsó hútés nem is ajánlott rakni egy gépbe sem)
Többet fogyaszt hát ebben kételkedek bármit is mutatnak a számok tudod miért? Mert az egész lakás áramszámlája évente 800kw úgy hogy elég sokat gépezek és még minden más megy lakásban ez mellet 8700k 16gb 1080vga nagyvonalakban (35 fok körül van a proci a legtöbb esetben 40 max akkor ha streszt futtatok rajta fél órán keresztűl)dark rock 3 pro hútővel -
r92king
tag
Mondom jovok par ertelmes hozaszolast olvasni. Erre nezem mi a ... folyik itt. DON'T FEED THE TROLL PLEASE. BTW az Intel mernokei jol kicentiztek a 10900k-t nem semmi. Ha maradnak 14nm-en, akkor a kovetkezo "NAGYAGYUT" nitrogennel kell majd huteni.
Nem azt mondom, hogy nincs helye a 10900knak a piacon, de ertelmes ember messzirol keruli.
-
MiklosSaS
nagyúr
Meg kell hagyni hogy 11-12 eves letere elege "belement" a dolgokba. Igazi politikus vagasu a gyerek. Csak azert jo lenne kicsit takaritani ebben a topicban, beteved valaki aki nem ert hozza, informacioert es olvassa ennek a gyereknek a hulyesegeit, lehet el is hiszi.
Ezt a topicot azert nyitottam meg anno hogy legyen egy olyan topic ahol tolhatjuk az "epenisz" meregetest....de ez nem az ovodasok homokozoja...
-
lenoma
aktív tag
Az Intel jópár dologban lekörözi az AMD-t.
Az intel gyorsabban pörgeti a
villanyórát.
Nagyobb és drágább hűtő kell rá
és tőbb hőt termel. /télen jó fűtésrásegítésnek/
Átlag felhasználó számára az 1 szálas pár százalékos többlet tudás szó szerint egy szempillantásnyi idő... -
Petykemano
veterán
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1532 üzenetére
Hű, látom hűtés terén is képben vagy. Nézd csak: [link] 4.8 ghz és throttlingol a proci mert 90C felett jár 240-es vízzel. Nincs húzva, saját boost-ja felforralja, nézd meg a wattokat is.
Az alaplap tuning engem is érdekelne. Eddig csak a procit, vga-t, ram-ot huzigáltam.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1528 üzenetére
olvas utána hogy kell
ezer millió helyen le van írva ez különben sem a tuning topik hanem a procik erejének összemérése megvitatása.
5,5-5,6 röhögve egy sima léghűtéssel is megoldható ez a szint az 5,5 felett már ajánlott a víz 6 alatt meg senki nem használ kémiai anyagokat hűtésre mert ez csak pillanatnyi és nem tartós használatra szokták alkalmazni annak meg végkép nincs értelme. (de nyugodtan mérd meg a singlédet nem kell beraknod ,hasonlisd össze a 8700km sinléjével aztán megtudod mennyivel kellene többet mutatnia mert simán 550 feltt kellene hogy legyen a 10900 nak.Amenyit még egy 3950x sem tud. -
törölt tag
válasz
Whysperer #1525 üzenetére
ha te mondod biztos úgy van , de azért csak kiváncsiságból a 2 gépet egymás mellé raknánk amiben az amd döbörög a 3900x mondjuk kiváncsi lennék rá miben gyorsabb egymás mellett a 2 gép
a winrarban meg a videokodolásban talán gyorsabb de másban nem nagyon hiszem erre aztán lehet verni a mellkast.De mint ahogy fent említettem játék alatt tilsd le a magokat pl aztán rájösz mint is ér valójában 1 mag vagy akár 10 mag
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1522 üzenetére
dehogy vagyok eltévedve az a baj,hogy sokan egyből a procinak esnek neki és azt hiszik hogy felhúzák kicsit azt mennyivel jobb lesz elárúlok egy nagy titkot ha az alaplapot piszkálod sokkal többet érsz el vele csak nem mindegyik bírja és amikor az megvan piszkálva utána kell az procival foglalkozni,de ott sem elsősorban az órajelet kel piszkálni. Vannak bizonyos lépések amit sokan nem tudnak és csak húzzák a dolgot amíg le nem fűstől vagy ki nem kapcsolja a gépet a védelem.
A 10900k alapból erősebb órajelen fut mint a 8700k ergó sokkal jobban meg lehet azt tuningolni én alsó hangon meg merem említeni simán hamarosan lehet kapni majd belőle alap 5,5-6 ghz környéki verziokat. (pont az egy szállnak van értelme és nem a multinak mivel ezt nagyon sokan nem használják ki ) -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1517 üzenetére
Barátom te nagyon elvagy tévedve. Max 6660 pontot kapsz multiba vele, azt is ha szénné tuningolod 5.2GHz-en. Egy szàlban az a 550 pont pedig értelmetlen, a 3900X alapon 520-525 körül dob. Nálam kevesebb mert mint mondtam egyéni beállitásaim vannak.
Na meg a 10900K-nak normális használat melett kb 4.8-5.0 GHz a vége...ami plussz 3 % single-ben és mimusz 20-30 % multiban.Parancsolj, nézegesd a fotókat:
-
törölt tag
ott van már linkeltem majd szólj ha szinglében tudsz hasonlót produkálni akkor majd felrakom a progit és rámérek még1 et a kedvedért
(bár szerintem kár erőlködni mert mondtam nem versenyezni akarok senkivel pusztán amikor fent volt mértem egyet és kész engem a single érdekel nem a multi mivel sokkal nagyobb a szerepe.
-
syberia
veterán
Van baj a fejekben.
Amúgy nem szerencsés a vak hit (bármilyen cégben), mert könnyen visszaélhetnek vele. Például így, vagy most az új tokozás bevezetésével, ami már tegnap elavultnak számított. Amúgy valahol érthető, 250 wattos fogyasztást a 9. generációs lapjaik nem bírnának ki, ekkora beégést még az Intel sem akar.
(#1518): Szerintem nem csak a maximális fps-t kéne figyelembe venni, persze aki versenyszerűen multizik, ott lehet létjogosultsága a kék oldal előnyének.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1515 üzenetére
a 10900 singlében 550 körül fog hozni ha nem többet ,valószínűnek tartom hogy a multiban is 8k felett lesz ,lenyeli keresztbe
Na majd kiváncsi leszek rak e valaki össze egy rendes gépet és rak e be róla egy képet.(hallkan megjegyztem a linkelt képen még a 3800x is jobban teljesít valami el van sporolva
)
-
törölt tag
[kép] tessék ilyen lapom van nekem nem kell senkinek semmit bizonygatni ott van feketén fehéren 536 pont singlében a videoban 5,1 ghz is csak 501-504 et értek el
(és félre ne értsd senkivel nem akarok versenyezni hogy kinek mi van én mértem egyet és belinkeltem ennyi nem kell ezt túlkombinálni. (3900x minden téren erősebb ne röhögtes kérlek mert ez nem igaz az újabb technológiának köszönhetően kb nagyon minimális a különbség és egyik helyen intel a másik helyen az amd erősebb szóval közel egálba van a 9700 meg a 3900 . (a multival lehet jönni ,hogy így meg úgy annyi pontszám ,de azt a felhasznáélok 90% nem használja ki ,parasztvakítás az egész
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1512 üzenetére
Rosszul fogalmazol. A 3900 minden téren erősebb a procidnál, csak felesleges lecserélned, mert nem használod ki. Én sem írok olyat, hogy a 9900k harmat gyenge a 3600-amhoz képest, csak nem érdemes lecserélnem rá mert nem használom ki. De hülyeséget ne írjunk már.
Az alaplapodra kíváncsi vagyok. Tedd fel a C20-at és bizonyíts! -
törölt tag
a 3900 gyenge a 8700km hoz képest ha esetleg nem értetted volna (de felőlem azt hiszel és azt veszel amit szeretnél és tudom a gépem mire képes és tudom azt is egy 3900 labdába sem rughat nálam jelenleg )a 12 magot semmi nem használja ki amit használok egyrészről másik részről a mai napig a softwerek 70-80% még mindig egy magot használ jobban mint a többit. Régen volt róla szó lesz optimalizálás stb igen csak ez annyira nem sikerült jól.Ha ezt nem hiszed el nyugodtan tilsd le a magok számát a játékokban pl aztán rájösz hogy ha letiltasz a 12 ből 11 et akkor sem fogsz nagy különbséget észrevenni
A lapról annyit már a szét húzott cpu val is csak 501 nél járszna látod ezek a különbségek nekem cpu oc sem kell hogy többet tudjon.
-
törölt tag
6 mag vs 12 mag 50% pontszám azt egy sokkal régebbi prociról beszélünk és kit tudja melyik alatt milyen lap van. Egy tipikus intel alaplapal az intel szárnyalni tud csak sokan nem adnak érte plusz lovét és berakják az olcsó kacatot alá ezért nem hiszek az ilyen teszteknek.Ahol igazából semmi nem látszik csak a pontszám így bármelyik procit le lehet húzni hogy gyenge. És mint mondtam egy magon még mindig gyorsabb az intel ami azt jelenti 6 vs 6 magban az intel győz torony magasan akár multiban is .
Az amd csak üzleti politikát folytat a gyenge procikkal amint lesz az intelnek 7nm az amd re sötét évek fognak várni megint mert akkora teljesítméynbeli különbségek lesznek. Persze majd sokaknak drága lesz és azzal érvelnek,hogy drága de teljesítményben 100% hogy kimagasló formát fog nyújtani. -
törölt tag
ez igen ,de amúgy mint ahogy fent írtam a 10900 sztem a 3950 vetélytársa hiszen a 3900 al egálba van kb a 9700k (és ezek kb hasonló árfekvésben is vannak teljesítményben meg nagyon azonosak)
syberia
Ez nem feltétlen igaz egy normális gépben van alsó hangon egy 650w os táp ami bőven ki tudja szolgálni a fogyasztokat, a hűtésről annyit pont az amd re panaszkodnak nagyon sok forumban hogy a prime alapból nem ér semmit és melegszik a proci ergo +pénz kacat a semmire. -
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1497 üzenetére
"egy 20x nagyobb, 10x több főt foglalkoztató, 1000x profitábilisabb és vertikálisan integráltabb cég 2x akkora fogyasztással képes csak versenyképes terméket piacra dobni."
Én azért abban reménykedem, nem marad túl sokáig ennyire kiegyenlítetlen a fogyasztás/teljesítmény mutató. Láttuk az évek alatt, főleg a Zen 2 előtti időkben, hogyan befolyásolja az árakat, ha lemarad az egyik konkurens cég a másiktól.
Az sem mellékes szempont a fogyasztás szemszögéből, hogy az új Intel csúcsprocesszorokhoz erősebb tápegységre lesz szükség, főleg ha még tuningolni is szeretne a felhasználó. A hűtésről nem is beszélve, a másik oldalon a legtöbb esetben a gyári megoldás is elégséges. -
koko52
nagyúr
Van friss teszt. 10900k vs 3900 [link]
-
törölt tag
fent sincs már a program még hó elején mértem meg kíváncsiságból amikor tervben volt egy 3900x csere ,csak mivel olyan harmat gyenge ezért nem is jöhet szóba már.Miért lenne gyenge? szerintem ez igazán jó érték alapjáraton oc nélkül szerintem a multiban sem kellene semmire szégyenkeznem. (föleg úgy hogy akár még ott az oc + a delid lehetősége is amivel akár +500-700 mhz et lehetne nyerni magonként
)
(persze aki nem ért a gépekhez az mindig keresi hogy hol bukja el a teljesítményt -> hát segítek ott ahol elspórolja a gép összerakásnál
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest