-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #2725 üzenetére
Mellesleg ez az eredményed büszkévé tehet nyugodtan, mert nekem a 10700k-val csak 5 ghz-en OC val sikeredett. az a teljesítményed tehát most is meg van. és csak 100 wattal, jóval alacsonyabb fesszel és nem vészes hőfokkal. A mostanimmal az én előnyőm itt már csak a +két mag. ezért magasabb picivel a cine pontom. viszont a 11700k pont olyan pontokat hoz már most mint az én 10 magosom. Ez azért meglepett.
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #2747 üzenetére
a fix core egy próba beállítás volt 0 negatív offsettel mert ezt kérték.
sajnos ott folyamatos 5 ghz-en is kevesebb lett az eredmény mint az előtte csak 4.7 ig boostolon. ki tudja mik vannak és miért? de ez a tapasztalat.
a negatív offset saját bios-os tapasztalat amivel kijött a varázslatosan alacsony hőfok, fezsültség, és baráti fogyasztás stabil futás mindenben, na meg a nekem bőven elég teljesítmény is. ami nem sokkal van alatta a minden auto beállításnak csak az 80-85 fokon 250 wattal 1.5x vcoreon. -
törölt tag
válasz
hokuszpk #2739 üzenetére
Nekem viszont volt kérdésem és kérésem is. átálnék ryzenre ha mutatnál árban és teljesítményben hasonlót ne adj isten hőfokban amikor (ide posztólt bizonyított képekkel)
65 fokos procival a 16 magos ryzen alatt vagyok picivel mindegy hány magon ryzenbe lehet hat is ahogy azt már hallottuk mert az is agyonveri a 10900k-t.
szóval várom még mindig a jobb a ryzen és olcsóbb képeket amik majd meggyőznek. -
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #2519 üzenetére
Ezt a topikot valaohogy mindig megtalálja valami holdkóros, aki szentül meg van győződve az igazáról, tömött sorokban képes is érvelni mellette, amit elolvasol és...
- semmi köze ahhoz, amit eddig tudtunk, olyan, mintha egy alternatív valóság lenne
- igazából fogalmad sincs, hogy mit olvastál, annyira nem kötődik ahhoz a tudásanyaghoz, amivel rendelkezünk.
- mivel nem kötődik a eddig általunk ismert tudásanyaghoz, ezért igazából eszköztelen vagy, hogy megcáfold, vagy hogy rámutass a tévedésre
- linkelhetnél például lapkafotókat Thuban, Bulldozer , vagy akár blokk diagramokat is 10h, 15h de minek? Ezek az illuminátusok szemfényvesztő trükkjei, amiknek te balga bedőltél -
zsintai1987
tag
válasz
hokuszpk #2508 üzenetére
Engedd el egy 10eves proci ugyanazt tudja gamingbe mint egy fél éves... Kész passz....
Ximon:
Na de OBS-t hogy streamel fullhdban slow presettel 12k kilobiten? Esetleg anvil engineben mennyi idő alatt generálja le a lightmap-et? Esetleg egy 25perces fullhd videót mennyi idő alatt csinál meg Vegasban? Ha erre is azt írod hogy semmi különbség én falnak megyek.!
De nyilván én vagyok a hülye hogy a munkba fektetett idő minél rövidebb annál többet tudok gamelni... -
NoMix
tag
válasz
hokuszpk #2500 üzenetére
Abba hagyhatod a hülyeséget és nézzél meg egy Youtube Game playt ahol ugyan azt az FPS-t dobja egy Ryzen5 mint egy Phenom X6. mert semmi alapja nincsen a be kiabálásodnak.
https://www.youtube.com/watch?v=Xl5oG4v7lgs
adok egyett mert itt az érvelés már nem dukál csak a szájhősködés megy.
Figyeljétek a GPU kihasználtságot is! -
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2359 üzenetére
Az tény hogy a 10 nm nem sikerült jól és ezt ők is tudják nyilvan új gyártosor meg stb inkább ami a pénzt viszi. De szerintem nem foglalkoztak vele sokat. En szerintem a 7nm lesz náluk nagy durranás. Hiszen ez már alapból ddr 5 hőz készül szóval nem rakhatnak majd be 4ghz en ketyegő magokat mellé ...
-
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2192 üzenetére
2020. október 6-án az SK Hynix piacra dobta a világ első DDR 5 DRAM-ját.
Mivel nem támogatja sem az intel sem az amd asztali fronton nyilván nem fogod látni a boltokban hiszen egy eladhatatlan termék lenne,az hogy mennyi van legyártva raktárakba erről meg sztem kevés infonk van. Viszont az tuti hogy fel kell készülni a rajtra mert lehet abból is hiány lesz....... -
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2145 üzenetére
abban a slotban van ,és semmit nem tuningoltam minden auto beállítás ahogy intelnél is volt írtam xmp on/off ugyan az ha csak 1 modulal probálom akkor is ugyan az. Minden hardwer zsír új és ez az egész csak az aida memoria tesztnél jön elő amúgy semmi és intelnél viszont nincs ilyen. Amugy probáltam lehúzni a memoriákat meg a késleltetést is vissza venni de azok sem sokat segítettek.
Recska user error az alap auto beállítás,az xmp is rossz meg a többi? Érdekes intelnél miért jó? Ez a 2 közt a nagy különbség.
Koko
mint fent írtam csak és kizárolag aida memoria mérésnél veszem észre közbe miközben mér nem tudom tenni a dolgom... És a mérés is elég sokáig tart intelhez képest nem tudom milyen bugra vagy hibára gondolsz. De azt tudom amit fent írtam Intelnél úgyan ez pofon egyszerű és ment itt meg semmivel nem jobb akár hogy probálja az ember. ez a szomorú.
10900 nem kell majd jön rendes 7nm intel aztán majd abból veszek be. -
carl18
addikt
válasz
hokuszpk #1863 üzenetére
Én idáig úgy tudtam az 5 ghz freqvencián futó processzor közre játszik a globális felmelegedéshez. Az intel Már csak ezért se szabad venni+ a tények magukért beszélnek.
Egyszer egy intel procin elinditották egy benchmarkot és nem futott le. Sajnos 300 watt csak a processzor fogyasztása, és hol a konfig többi része.
Van egy ritka és érdekes sztorim, szóval egy nagyon ritka és régi fejlesztése az intelnek. Az egész úgy volt hogy az intel már a 80-as évekbe is tudta mi a dörgés , Csernobilban nem atomerőmü robbant. Hanem az első kisérleti Core I7 processzor olvadt le. Ősi I7 magyarán mondva, de akkor még nem volt olyan fejlett a gyártás hogy értelmes keretették közé sikerüljön leszoritani. Az ŐSI I7 5 GHZ felett járt a kisérlett közben a vizhütés eldurrant és igy lett vége és katasztrofa.
Azt ne kérdezéttek mire volt képes az ősi I7, de a 10900K láttán az ismét közelebb lépet az intel a katasztrofához. Hogy ez ne következzen be "Osszátok" Hogy senki se vegyen intel. És szigoruan csak AMD-t szabad venn.
"Mercedes szintjére léptem egy kis időre" XDD -
MPowerPH
félisten
válasz
hokuszpk #1705 üzenetére
Pont azt irtam. Gyerekbetegsegek kijottek, nem is valtottak. Azert ugranak 7nm. Egyebkent ez nem csak az Intel hibaja. Viszont elotte elen jartak ebben, es a Core2duo megszuletese ota taroltak a piac minden szegmenseben.
Ha belegondoltok, visszatekintve azert az AMD sokkal benabban oldotta meg azt a helyzetet, foleg mikor megjott a Core2Quad, alias Kentsfield. Reszben ennek is koszonheto, hogy ennyi evig konkretan csak egy listazott, erdektelen gyartonak szamitottak. Mert akkor nem kellett volna a 4 magos rendszerek ellen penzt olni, es kihozni a Windsor magos FX -eket, 2x2 -es osztasban. Szerintem eddig magasan ez viszi a primet a gyartoi mellefogas orokranglistajan, maga moge utasitve az NV FX kartyakat. Aztan jott a Phenom, ami szinten egy fatalis mellefogas volt, es ezt meg tudtak tovabb huzni, pedig latszott, hogy nem versenykepes.
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #1445 üzenetére
ha te mondod tuti úgy van ,de van az a kategória aki a porciját annyiért veszi mint más az egész gépét... És nem minden a proci ha nincs alatta egy rendes foglalat meg vezérlés amivel ki is tudod hajtani.Ezért követik el sokan hogy egy drága proci mellé benyomnak egy lom lapot aztán fújnak a porcira milyen gyenge.
-
zsintai1987
tag
válasz
hokuszpk #1238 üzenetére
A fogyaztásómérő csak akkor számít ha AMD-ről van szó! A 9000-res szériánál a fogyasztás már nemszámít, mert idézem munkatársamat: "azért vettem 9920k-t 200-ezer forintért, mert kell! Nem érdekel hogy 150W-ot eszik és aztsem hogy az 5GHz-t 100fokon tudja"
Szal a fogyasztás és hőfok csak a bulldózernél számít!...
-
cooi11
senior tag
válasz
hokuszpk #1215 üzenetére
Kész befejeztem.
Sajns nincsenek meg az alapjaim hogy megértsem.
Számomra ryzen 1700 : (8 x 16 x3)GHz=386. Csak. 8x3=24
Intel I3 9100 : (4x4x3.6)GHz=57,6 //4x3,6=14,4
Tudom hogy az AMD körüményeseben müködik, de amit olvastam most már mondjuk 10% de legyen 20% meg akkor is jobbnak kellene lenni a Rizen 1700-nak.
De befejeztem. -
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged