Hirdetés

Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz #90211072 #1552 üzenetére

    "majd várjuk meg a 7nm-procikat jó? Mert adott kategóriában az intel mindig kevesebbet fogyasztott."

    Egyrészt amikor az AMD-nek voltak 125 és 200W-os TDP-vel rendelkező termékei, akkor sem volt elfogadható érv, hogy "várjuk meg, míg az AMD-nek is lesz 32nm PDSOI helyett 22nm finfet", ez le volt söpörve azzal, hogy "abból kell főzni, ami van".

    Másrészt Intel 7nm =/= TSMC 7nm
    A marketingjelzés ugyanaz, de kábé pont ugyanannyira számít, mintha azt követelném, hogy "nana, az Intel i9 10900K-t nem járja összevetni a 3900X-szel. Majd várjuk meg mire az AMD-nek is megjelenik a 10900X jelzésű terméke és akkor lehet azt majd összehasonlítani az intel i9 10900K-val."

    A hozzáértők szerint az intel 10nm-es eljárása rendelkezik hasonló paraméterekkel, mint a TSMC 7nm-es eljárása. Ez viszont jelenleg nem áll rendelkezésre - fogalmazzunk így.

    Ugyanúgy van létjogosultsága a jelen generációban a fogyasztási értékekkel érvelni, mint volt 10 éve. Jelenleg az a helyzet, hogy több esetben (de nem a ST csúcsteljesítmény vonatkozásában) ugyanazt a teljesítményt a jelenleg piacon elérhető AMD termék 30-40%-kal kevesebb fogyasztásból hozza. Ez számít a fogyasztásban és a hűtési teljesítmény igényben.

    Az intel talán év végén a Rocket lake érkezésével a desktop piacon, illetve jövőre az Alder lake-kel szépíthet. Év közepén jön a Tiger Lake is. (mobil)

    "(akkor most mibe is tud még az amd fan belekapaszkodni? semmi más nem maradt csak hogy"...

    Te sem kapaszkodsz semmi másba, mint 3-5%-ba. És úgy állítod be, mintha ez valami gigantikus győzelem lenne.
    Engem nem zavar, hogy ez neked fontos. Itt azt magyarázza neked mindenki, hogy ennek a 3-5%-os előnynek komoly ára lehet: pénzben, áramfelvételben, hűtésigényben (ami szintén pénz), alaplapi felszereltségben és minőségben [VRM] (szintén pénz), tápigényben (szintén pénz)

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Aktív témák