- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
NoMix
tag
válasz
#90211072 #1630 üzenetére
Mi van ha valakinek az a munkája hogy játszik???
Munkára Workstation és abból inkább Intel van többségben.
Videó link: szép grafikonok és jó háttér zene ami egy akció filmbe illik.
Mi van akkor ha a run time hardver specifikus tehát be csap a programozó mert meg teheti.
https://www.youtube.com/watch?v=qGwEg7px2ko -
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1726 üzenetére
AMD -nel nincsen semmi baj a kupakkal es a forrasztassal sem. Egy delid is 4 fokot hoz a maghon, de szerintem nincs olyan ember, aki bevallalja, tekintve, hogy az IHS szele mellett tele van rakva resistorral.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#90211072 #1713 üzenetére
az amd is sokat eszik és so hőt termel ahoz képest hogy már 7nm készültek. (sajnos a vörös gyártó a kazán rossz tulajdonságától nem tud elszakadni)
ember, vicces vagy. Tudod nem mindegy hogy 200mm²-en 90+°C vagy 77mm²-en 80°C, oda se neki!
BMW001: meglátjuk, majd ha lesz belőle termék és nem ígéret meg apró betűs rész.
-
koko52
nagyúr
válasz
Ezt az 1 magot miért nem tudod elengedni? Ez a baromságod eltörpül a high end procid mellett. Tessék egy teszt, amit nézned kell az a 0,1% és 1% FPS. [link]
Van itt egy ami még közelebb áll a hülyeségedhez: [link]
De ha neked 1 mag mindent ugyan úgy visz akkor légyszi erről egy tesztet. Gondolom erre is jön a tesztelj magadnak, nincs időm stb... válasz. -
MPowerPH
félisten
válasz
Nem paszta van az IHS alatt, hanem forrasz anyag. Indium... Az megvan, ha csereled/leszeded a kupakot, akkor a gari papiron ugrik?
Az AMD pedig komlyan forrasztott, nem olyan osszecsapott sz@r, mint az Intel. Ott a chip merete a problema, de a 16 magost pont annyira lehet meghuteni, mint egy i9 -et. Es a 16 mag majd annyit eszik, mint az Intelnel a 8 mag. Tehat akkor magra lebontva a 7nm megfelezte a fogyasztast. Nekem ez nem tunik soknak.
A jatekokra visszaterve, a konzolok viszik a piacot, es ha ott 8 mag lesz a standard, akkor a fejlesztok 8 magra optimalizalnak. Marpedig az lesz.
-
carl18
addikt
válasz
#90211072 #1687 üzenetére
Időtállóság alatt azt értettem, 16 mag nyilván tovább lesz elég mint 8-10. Igen játékok alatt processzor limites szituációban néha még van egy kis előnye az intelnek. De erre rájátszik az is a mai játékok nem dolgoztatják meg a 24-32 szálat. Ez nem a 3900X-3950X hibája , de cinebench alatt például rögtön elöjön a cpu valódi ereje ami képes befogni ezt a hatalmas erőt!
A Ryzen 2017 óta van piacon, igen is nagy teljesitmény hogy alig 3 év alatt ide jutottak. ( Mondom ezt úgy hogy intelt használtam 15 évig)
Még 2015-ben havernak összeraktam egy FX Platformos gépet(FX 6300) de teszteltem és akkor is oda jutottam nem éri meg az árát.
Most a Ryzen teljesen más szint végre, és még jön a 4000 széria is idén.
Intel 9900-10900K itthon elég drága + Borzalmasan melegszik.
Egyáltalán nem éri meg a 3900X fényében, te meg csak odáig jutottál processzor vásárlásnál hogy melyik tud több fps-t. ( FPS huszár)
Egy pár év múlva mikor a játékok profitálnak a több magból majd jobban lehet érezni a különbséget!
Én Januárba váltottam, a meglévő 8 éves platformot Ivy Bridge I5-3470-et váltottam. Nem a teljesitménye volt kevés, csak régi volt és újitani akartam. Elsőnek Ryzen 1200-at, Zen 1400, végül Ryzen 5 1600-at választottam. 29E volt 3 év garanciával.
Intelnél ennyiért csak 4 magot kaptam volna, én meg elérhető áron kaptam 6 mag 12 szálat, szóval nem mindegy mit kap az ember a pénzéért! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1673 üzenetére
Nézd te gyerek, ez itt nem az ovodások homokozója vagy a kis cserkész tábor. Ez egy szakmai topic, ha valamit állitasz akkor bizonyitsd be, vagy ismerd be hogy hazudtál.
Egy komolyabb forumról pár rég repültél volna azok a sületlenség miatt amiket itt össze hordtál.
Szóval vagy bízonyitod vagy hazudsz, mi itt nem tegnap jöttünk le a falvédöröl. Legtöbbünknek kétszer annyi év tapasztalatunk van a hátunk mögött mint neked az életkorod.
Fiatal vagy még, tanulnod kell. Tedd meg ma az elsõ lépést egy jobb jövõd érdekében és ismerd be hogy hülyeségeket beszéltél. Aztán töröljük az elmult napokat és tiszta lappal kezdhetünk beszélgetni. Bízz bennem, hid el igy csak te járhatsz jobban, nem fetrengsz a szarban többé hanem emelt fõvel forumozhatsz tovább, és még barátokat is szerezhetsz magadnak.
Természetesen ha nem egy újra reg vagy.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1671 üzenetére
Leirtad a laperosseget. Nem irtam, hogy rossz, sot, atlagfelhasznalasra kivalo lap. A 10Gigabit persze rohadt jo, de legyszi tolj mar akkor egy speedtest kepet, hogy porog a fibre.
Ettol meg az alaplapon tovabbra sem tudsz semmit tuningolni. Akkor mi van fent a gepen? Gondolom a korodbol kiindulva, Minecraft.
Tudom, hogy hagyni kellene, de itt repkednek az aranykopesek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1667 üzenetére
Valahogy ereztem... Akkor marad az Asus lap. Volt egyebkent Gaming i7 -em, meg Z170 -bol. Nem volt jo lap. Alap dolgokra okes volt, de memoria OC zero, CPU OC magasabb frekin zero.
Gamereknek okes, egyebkent egy atlagos lap. Nem menne benne a memoriam 4500 -on, szoval nem kell. De nem baj, megprobaltad.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1661 üzenetére
Ertem en, de aruld mar el plz, hogy mit huzol a lapon?
Es hogy Neked szemely szerint milyen lapod van, amin tuningolod azt a valamit? Veszek en is olyat, ezt az Asus -t meg kalapaccsal szetverem elo youtube stream -ben. 5.3GHz -n igy valszeg meglesz a 600+ single core pontom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1641 üzenetére
LOL.
A marka nem tud gyartani.
Kiegtem, meselj meg. Gondolom akkor az EVGA is egy hulladek.
RECSKA: Nem csalt, csak szimplan 5.2-5.3GHz -n futtatott egy single core tesztet. Multi mar nem fert bele, valszeg huteni sem tudta, es stabil sem volt ahhoz, hogy ugy lefusson.
-
válasz
#90211072 #1638 üzenetére
tehat az igazad bizonyitasaert csaltal. Ertjuk. Ez mindent bizonyit... Nem erdekel, ha elhiszed, vagy ha nem, tudjuk amit tudunk, ahogy te is tudod, amit tudsz...
Nem is ertem, miert nem egybol 5.5on futattad...
Bombi, hagyd... Neki nem kell merni... Elhisszuk.
Te nem ertessz hozza... Es vigyazz a tuninggal, mert meg leeg a geped. Az O procija MINDENHOL gyorsabb, mint barmelyik AMD. Ha nem, akkor is! De akkor megjobban! -
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1636 üzenetére
Szoval tanuljak meg?
Nezted a lapot, amiben a proci van? Meg a memoria setupot? En toled semmit nem lattam. A lapon mast nem igen tudsz allitani, az Apex pedig a Dark -al karoltve a legjobb alaplap Coffee ala.
Programot 1 perc leszedni, a tesztet pedig bem tart semeddig elinditani.
Nem hiszem el, mert 4.7GHz -n ez az architektura nem kepes erre. Az AMD tudna, sot, alacsonyabb orajelen is hozza azt a pontot.
-
válasz
#90211072 #1636 üzenetére
elhisszuk, amint mutatsz egy cpuz clocks kepet akkozben, mikor fut a cinebench. ha nem mutatsz ilyet, akkor elkonyveltuk, hogy csaltal. Es nem izgat, ha ez teged nem erdekel, csak akkor ne gyere ide, es gyozkodj mindenkit az igazadrol, mikozben CSALTAL...
Nem kell bizonyitanod, hogy jobb-e, vagy hogy igaz-e, de ha nincs kep, akkor irnod se kell ide...
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1634 üzenetére
Micsoda, az 536? Kizart. De az is, hogy 5.2GHz lenne az alap. Ez azt jelentene, hogy nalad ugyan az az architektura, mint ami nalunk van, IPC -ben erosebb. 8700K single core boostja 4.7GHz. Ha nem nyulsz hozza, akkor ennyin teker. Magyaran Nalad a CPU ezen a frekin annyit tud, mint pl. nalam 5150MHz -n. Erzed azt, hogy itt hiba van a rendszerben?
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1627 üzenetére
Ki van zarva, hogy Nalad alapon hozta azokat a pontokat... Ez most nem Intel vs. AMD resz, itt a linkelt eredmenyed santit, mivel tisztaban vagyok vele, mire kepes a Skylake adott frekvencian, Cinebench alatt.
Ez sajat, 5.3GHz. Ott a Multi, es single thread is. 5200 -on hoz 543 pontot, de ugyan ugy 24/7 -re kimaxolt memoriaval.
mod: Nincs is 1000 euros AMD proci ebben a szegmensben. TR4 meg mas teszta, annak sincs konkurenciaja. A 16 magos AMD meg a 18 magos Intel szintjen van, es melle van kozottuk massziv £400 kulonbseg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1598 üzenetére
Mire nincs szukseg? Vizhutesre? Miert?
Az a kep biztosan nem alapon keszult. 5.2GHz single core eredmeny lehet, elnezve a pontszamokat.
Az Intel tudod mikor fog csikszelt lepni? Majd 2 ev mulva, szoval addig varhatsz.
Es mit allitasz a lapon? Osszad meg kerlek, mi van meg a lapon a VRM -en kivul, es allithato, ami egyebkent csak kozvetlen jarul hozza a teljesitmenyhez a CPU stabilabb tapellatasaval.
Ezen tul csak a CPU -t es a memoriat tudod piszkalni. BCLK -t hagyjuk, az semmit nem er.Az orajel pedig nem minden. Tudod mi az az IPC?
-
MPowerPH
félisten
válasz
#90211072 #1516 üzenetére
Ajjajj...
Hogy most mi van? Mi fog hozni mennyit? Es most melyik procid teker 24/7 5.5-6GHz -n? Vagy most akkor mit kell allitani a lapon, hogy a CPU ne olvadjon bele a foglalatba 1.4V plusz -al? Komolyan kerdezem, szeretnem a 9900K -mat 5.5GHz- n futtatni 1.3V alatt ha lehet, ott meg hutheto.
Mutass mar plz egy Cinebench R20 pontszamot.Es Neked milyen vizhutesed van, hogy AVX -el terhelve 5GHz+ is 40 fokos a CPU -d?
-
keIdor
titán
válasz
#90211072 #1532 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy olyan órajelekhez hasonló hűtésre lesz szükséged: [link]
Hogy meg tudd hűteni az 1,5V-1,6V vcore-os procidat.
A szárazjég még hatékonyabb: [link]Ne felejtsd el, hogy a 7 GHz is elérhető, ha elég sok mindent túrkálsz a BIOS-ban elég sokáig!
Folyékony nitrogént vagy folyékony héliumot ne felejtsd el! 2V vcore már nem játék... -
DudeHUN
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#90211072 #1559 üzenetére
Tehát azt mondod hogy meglett a fiók kulcsa?
Tudod, van mar nekik 10nm csak éppen órajel nincs hozzá...a parasztvakitas meg az ahogy ajnározod itt, tenyleg komolyan elvakitott.
Nem lehet osszemerni de csak azert mert gyakorlatilag 240/360as vizhuto az alap amit ra kell dobnod hogy a gyari parametereket birja és ne párologjon fel a kupak tetejere a szilicium ha megkuldod egyebkent pedig tobbszalas terhelesnel eltunik az a pici elonye ami az egy-ket szalasnal megvan. Ennyi.Az az elony meg gyakorlatilag irrelevans mértékű, max a szobád utan megmelengeti a szived hogy +8 fps. +200W fogyasztas és +XXX $ kiadas mellett...
-
DudeHUN
senior tag
válasz
#90211072 #1552 üzenetére
Annyit tennék, hozzá, hogy jelenleg az AMD azon programok 90+%-ban képes számottevően jobb teljesítményre kevesebb fogyasztás mellett, ahol professzionális felhasználásra (értsd pénzt keresnek vele) van használva a CPU.
Az, hogy otthon a kis kuckódban 100 helyett átlagban 104.8 fps van valamelyik játékban szinte senkit nem érdekel. Számít? Némely embernek némely játékban lehet, aki versenyszerűen játszik. Amúgy senkit, aki a saját munkájából teszi bele a pénzt a konfigba.
Ezek a csúcs procik egyébként is csak a legelvakultabb rétegből is csak nagyon kevés embert érintenek. 500+ dollárt nem sokan költenek csak processzorra. -
lenoma
aktív tag
válasz
Igazából már a többiek válaszoltak, csak kiegészíteném.
Hogy lehetne jobb az Intel fogyasztása most, ha majd egy a jövőben megjelenő processzorral akarod bizonyítani?
Azt írtad neked van már :
"nem 40 w eszik a proci játék alatt hanem kb 20-30 al játszok és nem mondom el hogy miért és hogyan"
Sok embert érdekelne egy ilyen intel. Tényleg. Tervezem egy 4 magos Intel T Cpu-s gép építését passzív hűtéssel vagy U-s CPU-t keresek ha van olyan ami belemegy asztali alaplapba.- Az 1 szál fanoknak, akik tényleg csak 1 szálat akarnak használni, rossz hír, hogy már nem lesz Windows 10 32bit új verzió.
- Szoktam játszani néhány régi játékkal amihez tényleg csak egy mag kell, de a mai játékok 4-6 magot simán használnak.
-
Petykemano
veterán
válasz
"majd várjuk meg a 7nm-procikat jó? Mert adott kategóriában az intel mindig kevesebbet fogyasztott."
Egyrészt amikor az AMD-nek voltak 125 és 200W-os TDP-vel rendelkező termékei, akkor sem volt elfogadható érv, hogy "várjuk meg, míg az AMD-nek is lesz 32nm PDSOI helyett 22nm finfet", ez le volt söpörve azzal, hogy "abból kell főzni, ami van".Másrészt Intel 7nm =/= TSMC 7nm
A marketingjelzés ugyanaz, de kábé pont ugyanannyira számít, mintha azt követelném, hogy "nana, az Intel i9 10900K-t nem járja összevetni a 3900X-szel. Majd várjuk meg mire az AMD-nek is megjelenik a 10900X jelzésű terméke és akkor lehet azt majd összehasonlítani az intel i9 10900K-val."
A hozzáértők szerint az intel 10nm-es eljárása rendelkezik hasonló paraméterekkel, mint a TSMC 7nm-es eljárása. Ez viszont jelenleg nem áll rendelkezésre - fogalmazzunk így.Ugyanúgy van létjogosultsága a jelen generációban a fogyasztási értékekkel érvelni, mint volt 10 éve. Jelenleg az a helyzet, hogy több esetben (de nem a ST csúcsteljesítmény vonatkozásában) ugyanazt a teljesítményt a jelenleg piacon elérhető AMD termék 30-40%-kal kevesebb fogyasztásból hozza. Ez számít a fogyasztásban és a hűtési teljesítmény igényben.
Az intel talán év végén a Rocket lake érkezésével a desktop piacon, illetve jövőre az Alder lake-kel szépíthet. Év közepén jön a Tiger Lake is. (mobil)
"(akkor most mibe is tud még az amd fan belekapaszkodni? semmi más nem maradt csak hogy"...
Te sem kapaszkodsz semmi másba, mint 3-5%-ba. És úgy állítod be, mintha ez valami gigantikus győzelem lenne.
Engem nem zavar, hogy ez neked fontos. Itt azt magyarázza neked mindenki, hogy ennek a 3-5%-os előnynek komoly ára lehet: pénzben, áramfelvételben, hűtésigényben (ami szintén pénz), alaplapi felszereltségben és minőségben [VRM] (szintén pénz), tápigényben (szintén pénz) -
lenoma
aktív tag
válasz
#90211072 #1547 üzenetére
Esetleg olvashatnál intel oldalakat, a prohardver cikkben szereplő 10900K 4,8GHz-e Allcore turbo a max turbo nem az összes magra 5,3Ghz. Szóval nem OC az a CPU teszt a 235W-os stress test eredménynél. 250W max keretet állított be az Intel arra a CPU-ra!
Amúgy nem értelek mért kell ennyire védeni a védhetetlent? Már mint a fogyasztást.
Igen az intel megnyerte az 1 magos versenyt ha ennek örülsz, de azért számit a különbség, átlag usernél 1 FPS átlagban, ki veszi észre? Aki méricskéli. Én inkább használom a gépet.
Amúgy nem megy az olvasás?
Nem engem kell gyözködnöd, van itthon napi használatban Intel és AMD gépem is.
Ja amúgy van fogyasztás mérőm, azzal is mértem, de az MSI Afterburner is ki tudja írni játék alatt a CPU fogyasztását. Vagy a Hwinfo64 is tudja mérni.Mutatnál olyan tesztet, ami szerint az új generációknál az Intelek kevesebbet fogyasztanak terhelve?
Amúgy volt egy vaterás eladó aki nagy tételben árul hardvert, vettem tőle egy használt GPU-t ami tönkrement hamar, mikor szétszedtem nem volt paszta benne.
Írtam az eladónak aki a következőket mondta:
A fém a fémmel érintkezés a leghatékonyabb hőátadást eredményezi ezért eladás előtt mindenről leszedi a pasztát!
Ő mérnők és tudja. Azt is megemlítette, hogy paszta nélkül kevesebbet fogyaszt a GPU.
Jelenlegi is többszáz hardvert árul a vaterán!
Esetleg nem akarsz inkább vele beszélni?
Hátha ketten össze tudnátok hozni elmélkedve, hogy az Intel CPU-k áramot is termelnek? -
koko52
nagyúr
-
lenoma
aktív tag
válasz
#90211072 #1540 üzenetére
- Ha már ez egy prohardver forum talán akkor prohardver cikket nézzünk meg róla:
https://prohardver.hu/hir/szepen_tartja_turbo_orajel_core_i9-10900k.htmlNem oc csak turbo, 240mm-es vízzel is throotingol, mert 235W-ot eszik...
- Amiket írogatsz max egy intel fan fogja elhinni.
- 2 gépet használok napi rendszerességgel, az egyik Inteles a másik AMD-s.
- Én is éves szinten számítom a számlákat. Én évente 3000Kw áramot fogyasztok, mert 24/7-ben itthon vagyok és nagy a ház.
- Amúgy számomra a zajtalan gép a legfontosabb, ezért mindkét CPU-n tuning hűtő van ultrahalk leszabályozott ventivel és közben alulfeszeltek a CPU-k.
Mindkettő 40W-ot eszik kb játék alatt.
Az egyik egy L5430, a másik egy R5 3600. A sebességüket nem vettem vissza.- Átlag felhasználónak továbbra sem számit a single core teljesítmény pár %-os különbsége, a játékok amúgy is jónéhány magot használnak.
-
Petykemano
veterán
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1532 üzenetére
Hű, látom hűtés terén is képben vagy. Nézd csak: [link] 4.8 ghz és throttlingol a proci mert 90C felett jár 240-es vízzel. Nincs húzva, saját boost-ja felforralja, nézd meg a wattokat is.
Az alaplap tuning engem is érdekelne. Eddig csak a procit, vga-t, ram-ot huzigáltam.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1517 üzenetére
Barátom te nagyon elvagy tévedve. Max 6660 pontot kapsz multiba vele, azt is ha szénné tuningolod 5.2GHz-en. Egy szàlban az a 550 pont pedig értelmetlen, a 3900X alapon 520-525 körül dob. Nálam kevesebb mert mint mondtam egyéni beállitásaim vannak.
Na meg a 10900K-nak normális használat melett kb 4.8-5.0 GHz a vége...ami plussz 3 % single-ben és mimusz 20-30 % multiban.Parancsolj, nézegesd a fotókat:
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1512 üzenetére
Rosszul fogalmazol. A 3900 minden téren erősebb a procidnál, csak felesleges lecserélned, mert nem használod ki. Én sem írok olyat, hogy a 9900k harmat gyenge a 3600-amhoz képest, csak nem érdemes lecserélnem rá mert nem használom ki. De hülyeséget ne írjunk már.
Az alaplapodra kíváncsi vagyok. Tedd fel a C20-at és bizonyíts! -
Petykemano
veterán
válasz
#90211072 #1492 üzenetére
Fogyaaztói szemmel nem kell nézned, hogy mi hány nanométer, nagyrészt attól is el lehet tekinteni, hogy kinek hol fejlettebb valami technológiája.
A csíkokat kell nézned - Azokat a csíkokat, amik téged leginkább érdekelnek és érintenek és neked leginkább fontos. (És amikor publikusan kijelentedet, hogy mi lassú meg gyors, lábjegyzetben ezt az információt meg kell jeleníteni, mert másoknak más lehet a preferenciája) - és az árat.Fogyasztói szemmel nagyonis összehasonlítható egy 6 meg egy 12 magos processzor, ha Azokat amúgy egy árban lehet kapni. (Szerintem ez most nem áll fenn)
És aztán eldöntheti mindenki, hogy milyen szempontok szerint melyik portéka a számára megfelelőbb.
Van, Akinek az ár nem szempont.
Ha az ár szempont, érdemes beleszámolni a hűtést is és a fogyasztást. (Pl: Pár százalékkal több fps megéri-e a 2x akkora TDP-t)Én továbbra is tartom azt, hogy az amd kínálata versenyképes. A comet lake tesztekből is az derül ki, hogy azért 1080p vagy fölötte rendes grafikai beálltással kicsi a különbség. Ott tud számottevő lenni, ahol bőven 100+ fölött van az fps.
Megfigyelő szemmel nézve tényleg érdekesek lehetnek a nanométerek. De ennek semmi köze ahhoz, hogy Mit érdemes megvenni vagy Mit nem.
De ha metaszinten elemezzük, hogy melyik cég mennyire szánalmas: az mennyire szánalmas már, hogy egy 20x nagyobb, 10x több főt foglalkoztató, 1000x profitábilisabb és vertikálisan integráltabb cég 2x akkora fogyasztással képes csak versenyképes terméket piacra dobni.Ez tök gáz.
De fogyasztóként kit érdekel?
-
DudeHUN
senior tag
válasz
#90211072 #1492 üzenetére
Ez 7nm vagy 14nm amit linkeltél, hanem a játékok mit preferálnak jobban. Késleltetésben és órajelben még mindig jobb az Intel. Ahogy a játékok elindulnak majd a 12+ szálat is kihasználva a különbségek is el fognak tűnni. A turbózni sem fog tudni úgy egyik CPU sem. Arról nem is beszélve, hogy mivel mindkét gyártó az IPC-t fogja növelni és egy ideig megint biztosan 5 Ghz alatt maradunk majd az új csíkszélességeken. Nem az órajel lesz az első a modernebb programoknak. Ahogy a megnövekedett cache méreteket is egyre jobban ki fogják használni a programok.
Btw. az i9-10900K tök jó lett. Alapon ahhoz képest teljesen rendben van a fogyasztása és a hűteni is lehet. Csak drága. Más tesztekben ahol nem 400-500$-os lap van alatta azért a 3900x közelebb van játékokban. Minden másban meg még jobban elhúz a vörös CPU. Az én szempontomból arra jó, hogy az AMD nem kényelmesedhet el.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1456 üzenetére
Mutass nekem egy olyan Intel processzort ami 500 angol fontnal kevesebbe kerul es mainstream platformba kell belehelyezni (a HEDT az mas liga, ott a Threadripper az ellenfel), es jobban megyen mint a 12 magos 3900X 4.425 GHz-en 150-160 W koruli fogyasztasal, ugy hogy 80 fokot ne erjen el egy Cine20 tesztben.
Es ez csak egy 12c/24t processzor, az igazi csucs AM4 platformon az a 16c/32t a 3950X neveben... -
válasz
Amdnel azert cserelgetik a procit allandoan, mert megtehetik.
Intelnel ugyanis alaplapot is kell cserelned... Amdnel altalaban nem...Azon fozik az ebedet? LOL... back to the 2000? Azt is tedd hozza pls, hogy a jatekok amugy is a zintelt tamogassak...
Jah, meg a zamd procik fagynak!...
A ryzenek abszolut nem melegednek, leven feleakkora a fogyasztasuk... A kis ryzen5 3600am konkretan feleakkora hot termel, mint a 8600km termelt...Es a kis 8700k-t megveri a ryzen5 3600. A sima is! Kuldtem a sajat meresi eredmenyeim, nem holmi dzsunka weboldal fizetett tesztjet... mint a guru3d pl
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
"Mert gondoltam ,hogy ha már ennyire be van harangozva hogy jó akkor lecserélem az intelem ,de időközben kiderült nem ér fel egy több éves intel szintjére sem"
Ez netto baromság amiket írsz, hiszen a 3900X lenyeli, megeszi, elfogyasztja, ketté'huggyozza azt a kis csöppség 8700K-t...idle álapotban
))
-
Simid
senior tag
válasz
#90211072 #1449 üzenetére
Húha, tényleg nagy a katyvasz nálad...
Ha megnézed, amit RECSKA linkelt az azonos órajelen van mérve, tehát az IPC-t (vagy helyesebben PPC - performance per clock) mértek.
Ez mutatja meg igazán, hogy az AMD generációnként lépked előre teljesítményben, míg intel a Skylake óta nem fejlesztett lényegében a mikroarchitektúrán. Ezért ugyanannyi a 8600K és a 9900K értéke. Persze az intel ezt még valóban jól tudja ellensúlyozni a magasabb órajellel, de ezt is kimaxolták már az utóbbi időben.""Az amd fejleszt" ezt nagyon nem látom elég rohamosan dobálja kifelé a 7nm+++os technologiát mint írtam single corban pedig nem hozz akkora pluszt."
Az AMD az első 7nm-es generációnál tart, honnan jött neked ez a 7nm+++?
Singel coreban vagy 30%-ot léptek előre 3 év alatt, intel kb 10%-ot, azt is csak órajelből."...ha a magok számától eltekintünk akkor tényleg nem sokat ér az amd."
Ha a magok számától eltekintünk (WTF?), akkor a Ryzen 3 3300X és a 3100 épp bucira veri a teljes intel alsó-középkategóriát teljesítményben és ár/érték arányban is.
Szerintem a sok hülyeség helyett nyugodj meg inkább, egy 8700K-t én sem cserélnék most az biztos. Várnék minimum év végéig, de lehet tovább is, mert tényleg nem fogsz értelmes fejlesztési lehetőséget találni, ha a sokszálsas teljesítmény nem érint.
-
válasz
#90211072 #1446 üzenetére
kemely milyen sotetseg virit itt. :)
Amd zen+-rol zen2 frissites kozben gyorsult 10%ot. Intel 3 generacio alatt 3at... Ha igazak a pletyik, zen3 megnagyobbat lep majd...
Ha mar nem ertessz hozza, es tenyleg fingod sincs az egeszrol ( 5.5GHz 8700k, stb...) , legalabb ne terjeszd a hulyeseget...
Minden tiszteletem az intele, nemsemmi, hogy szenne optimalizaltak a skylake magjat. A 7. nanos cpuja brutal lesz. Tenyleg. Sikeruljon nekik megcsinalni, hovy menjen 4 felett, es nagyon durva lesz. Ellenben az AMD is fejleszt am
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1439 üzenetére
Most akkor értem mit is szeretnél? Szemezgetni a 3900X-el, de nem mert gyenge.
A 8700K-d könnyedén eléri az 5.5 vagy 5.7 GHz-et..ahamm..persze, mi itt mind ma olvastunk elõször a processzorokról.
Mond csak, hány éves vagy ha nem titok? Meg szerintem te még a kezedben sem tartottál egy 8700K-t....
-
Petykemano
veterán
válasz
#90211072 #1433 üzenetére
"nem hozz annyival többet egy magon mint azt sokan itt regélik."
Ezt hol hallottad?
Én nem találkoztam még ilyen véleménnyel.Az alábbi megállapítások igazak szerintem:
- az AMD a ryzen 1k óta kínál kiemelkedő (jobb) többszálas teljesítményt megfizethető áron
- az AMD a ryzen 2k óta kínál versenyképes játékteljesítményt versenyképes áron.
Ez ugye azt jelenti, hogy játékok terén ésszerű felbontáson csak kis kükönbség volt kimutatható. A többszálú teljesítményben még mindig vezet.
- az AMD a ryzen 3k óta kínál olyan jatékteljesítményt ami igazán versenyképes. Ésszerű felbontáson nagyjából a hibaarányon belüli különbség kimutatható. Az árazás is versenyképes.
(Természetesen időről időre az egyes tierek között felmerülhet különbség)Tehát a jelen állás az, hogy játékokban versenyképes és jellemzően azonos áron valamivel jobb többszálas teljesítményt nyújt egy AMD proci úgy, hogy a fogyasztása ésszerű keretek között maradt.
Ha nem használsz olyan szoftvereket, amik sok idődet viszik el többszálas használattal, akkor egyelőre kevés okod azon gondolkodni, hogy a 8700K-ról bármire váltsál.
Illetve tanult kollégák szerint a sokszereplős multiplayer játékok még el szokták fogyasztani a magokban nem bővelkedő procikat.Ha neked irtózatosan számít az a 3-4%, Amivel egy 5+ghz Intel proci esetleg többet nyújt, és érzed a sokszereplős multiplayeres játékok CPU zabáló hatását is, akkor valóban egy 10900K a te embered.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest