-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #2255 üzenetére
Teljesen jogos.
Amúgy meg fingom sincs minek köti annyira az ebet a karóhoz azzal az 5600x-el?
az átlag user valóban nem vesz pl észre pár frame-et.
Ha meg szarrágás van anyagilag akkor már bocsánat de az 5600x is csak pénzkidobás mert ott az előző procim a 3570k ami ugyanezzel az Asus 2060 rtx-el futott a 4 kis magjával és bizony megmondom őszintén az én számomra is tök mindegy hogy a minecraft 160 FPS-el megy e ha a kisfiam játszik vagy 200 al. ezzel a szemlélettel egyik se kellene se az 5600x se a 10700k.
Butuska győzködés van arról hogy jobb a 6 mag a 8 al szemben nem gondolta át
talán ha autós példát mutatunk neki jobban megérti.
800 Lóerő vs 600 Lóerő
a 600 Lóerő jobb? gyorsabb?
talán így megérti.. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MPowerPH #2245 üzenetére
10900KF itthon MSRP ár ALATT van áfával és 5% kisker haszonnal (463$), viszont nem tudjuk hogy miert, hivatalosan nincs bejelentett árcsökkentés. Szoval szerintem a jelenlegi árak egyéb okból vannak, kiszórják amíg lehet és nem érkezik utanpotlas AMD prociból.
Tesztekben az 5600x gyakorlatilag mindenhol megveri a 10700K-t és a 10900-zal versenyez ott ahol nem szamit a +2 mag, ahol szamit ott is olyan tartományban van az "előnyük" ami számszerűleg megjelenik de a végfelhasznalo szamara nem igazan relevans.
És nem szamoltunk Intel oldalon a fogyasztással, drágább alaplappal ha tuningolni akarsz, a hűtéssel mert ugye fogyasztásból adódik egy icipicit nagyobb igény...én is azt latom hogy kizarolag a jelenlegi prociárakat nézve versenyképes illetve jó áron van de amikor a körítést beleszámoljuk, még mindig nem az.
Stewen1967:
10700K MSRP 380$
5800X MSRP 450$ -
törölt tag
válasz
MPowerPH #1715 üzenetére
szerintem szed szét a procidat azt nézd meg vagy ajálom figyelmedbe a yutubot van rajta sok oktatóanyag. ugriak a gari és? egy proci nem döglik csak úgy be max ha valaki okoskodik vele és leégeti.
koko amíg az ilyen teszteknek hiszel addig jóén egy ilyen lommal sem játszok mert ez kb az 5 éves vadálatoknak van a teszt azért furcsa mert a 8700k 2080 is 180 fpsel tolja a gamet pl a battlefild 5 öt -
-
Gyuri27
félisten
válasz
MPowerPH #1701 üzenetére
Igen 2 évet irtam.
Az meg hogy hogy sikerül a váltás meg a jövő zenéje. De elsőre biztos nem lesznek olyan magas órajelek.
Persze addig azért ballag tovább a világ. Az amd ki tudja milyen csíkszéllességen lesz. 6nm, reszelt 6nm, 5nm vagy a jó isten tudja.
Pénzt azért ölnek a 14 nm-be mert nincs más és mert ez viszonylag olcsó. Ez a kényszer.
Játékok alatt igen is sokat hoz a konyhára pár száz MHz és ugye ccx sincs. De majd ez is elmúlik mert valami hasonlót hoz majd intel. Ha csak nem ragaszkodnak (és techinikailag kivitelezni tudják) a monolitikus dizájnt.
Ez is a jövő zenéje.
Mióta én ebbe a mókuskerékbe benne vagyok (486 ugye cyrix, via, sis stb-stb). Egy két kivételtől eltekintve az intel mindig is szarevő cég volt. Mindig nagyon magasról szartak mindenki fejére. A bevétel a nyereség volt a legfontosabb. Aztán meg ha gond volt akkor fizettek. Partnereknek, tesztoldalaknak, boltosoknak stb-stb.
Most is a 14++++++ kapcsán 3 billiárd dodót toltak a marketingbe (hivatalosan). Azt ugye nem tudjuk a partnereknek (és mások) zsebébe mennyi vándorolt.
Szal ja. Fasza cég ez. -
Petykemano
veterán
válasz
MPowerPH #1693 üzenetére
Szerintem is fog kelleni több mag.
Eleve 8 mag és 16 szál lesz. Ezt nyilván ki is fogják használni.
saját PC-den elképzelhető, hogy több background task megy, mint konzolon
A konzolokban van pár fixfunkciós hardver, mint például a kraken decompressor, meg az SSD vezérlő. Ha a PC-s portokat nem butítják le, vagyis úgy fognak akarni működni, mint a konzolok, akkor ott a 8/16-on felül valószínűleg megint többet CPU erőre lesz szükség.Persze ha figyelembe vesszük a CPU-k fejlődését, akkor lehet, hogy a mai konzol cpu-k már 2-3 év múlva gyenge prüntyögőknek fognak tűnni, de azt gondolom, hogy ha nem is azonnal, de fog kelleni többlet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1655 üzenetére
ott van az adatlapján minden
Sokan nem tudnak ettől az aususról leszakadni ami kicsit vicces mert ez nem is az alaplapos topik, De nyilván való ha nincs egy jó lap akkor a proci sem fog szépen muzsikálni.
Tuningolni mindenki maga tanul meg és úgy ahogy akar és akkor nincs az hogy más miatt ég le a proci vagy a lap. Egyébként meg mivel a leglassabb részt kell kicsit megocni a lapon és egyből sokkal több kako nyerhető ki egy alap procival is. De biztos én vagyok a béna és a gyerek. Meg aki nem ismeri azt a fogalmat,hogy a gép sebességét a leglasabb eszköz határozza meg. Ergo lehet bármilyen procid ha a lapon pár cuc visszahúza az adat áramlást. Röviden tömören én itt be is fejeztem. Mert értelmetlen vite a lényeg az amd nincs előrébb az intelnél max multiban. -
törölt tag
válasz
MPowerPH #1648 üzenetére
nekem azzal nincs tapasztalatom
Gigabytot meg asust soha többé nem veszek azt tudom mondani
Az msi és az asrock drágbb modeljei nagyon jók és terhelhetők is kérdés kinek mire kell azt kell előtérbe helyezni nálam ez a 2 gyártó viszi a pálmát.
Evgat nem ismerem mivel annyira már nem követem a gyártókat ,de annyira régóta szerintem nincs így tuti nincs akkora rutinjuk mint amásik 2 gyártónak -
törölt tag
válasz
MPowerPH #1631 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=21KAU8Df23c
itt van egy 5,1 es órajelel -
törölt tag
válasz
MPowerPH #1628 üzenetére
Szerintem ezt nagyon jól leírtad ,hogy ki mit használ arra vesz procit.
Játékra Intel
Munkára,videoszerkesztés,tömörítés stb Amd
jelenleg ez a felhozatalItt ez a video hogy kb most játékok szintjén mitn tud egy közel 1000 euros amd proci egy 600 euros intel ellen.
https://www.youtube.com/watch?v=w0doPJbvrrY
(mondtam én nem tuningolgatok mert felesleges és f méregetésre sem vagyok vevő ,de egy picit ha googlézol akkor sok mindent megtudhatsz belőle,van pár érték ami tök felesleges a képek alapján és csak hőt termel,ha pedig tuningolni akarsz akkor minden egyes dolognak van szerepe mert a hő a kulcs nyilván ha kevesebb jobban tudsz haladni -
törölt tag
válasz
MPowerPH #1599 üzenetére
akkor húz fel egy intelt 8700k-t 5,2 re és meglátod mekkora pontszámot fog elérni
aztán rájösz (nálam alapból ennyit megy,hogy neked mennyi meg másoknak mennyi nem tudom ,de igazán nem is érdekel. Én anno nem sporoltam sem a lappal sem a többi alkatrészzel és ha tuningolni akarnék ez a pontszám még bőven meghaladható számomra csak nem érdekel mivel alapból is bőven kiszolgál. (mint korábban írtam amúgy egy magos teljesítményt figyelembe véve az amd és az intel szinte azonos tudással bír attól függ milyen teszt van ahol kicsit jobb van ahol kicsit kevesebb melyik hogy.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
MPowerPH #1621 üzenetére
Nincs egy palettán. Csak nekik több maggal fér be proci a sima desktop vonalba. Arról nem "tehetnek", hogy az ő chip desigjuk ennyi magot elbír.
Egyébként az Intel megfogalmazása, amit idéztél a TR4-re is igaz. Játékra meg a mainstream foglalata mindkét cégnek jobb, gyorsabb... -
Gyuri27
félisten
válasz
MPowerPH #1617 üzenetére
Az általad emlegetett intel 2066 foglalat. A sima asztali 1151-1200 ha az aktuálist nézzük. A 2 csatornás mem vezérlő helyett 4 csatorna van. Am4-tr4 viszonylatában biztosan. Itt a hűtés felfogatása és jellege is teljesen más. A tr4 ugye kezli az ecc ramokat. Az am4 nem. És még sok más különbség.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #1603 üzenetére
Egyebkent mindkettonknek kellene. Most azert 500k egy 2080Ti, mert kozeleben nincs a konkurencia, igy aki 4k -ban jatszik, vagy megvette a 240Hz -es monitort, az kenytelen megvenni. Az NV kerhetne 700 -at is, valszeg akkor is megvennek a userek.
Ha lenne a konkurencianak is egy hasonloan izmos karya a repertoarban, akkor az arak is normalizalodnanak.(mar ha nem kartelleznek)RECSKA: Csak erjen ide, mire az Ampere is megjon, es hozza azt a szintet. Mert mar lattam olyan elorejelzest, hogy a csucs NV 1250 dolcsival nyit, ami magyar viszonylatban siman 650k -t jelent egy custom hutos valtozatnal. Az en ingerkuszobomet mar regen atleptek az 500k -val is.
Na de ez off.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #1593 üzenetére
Olvas vissza van belinkelve single kép huzás nélküli ( én nem tuningolok mert nincs rá szükségem,max egy kevés állítás a lapon :) google a baratod ) a vízhűtővel ne nevettes erről leírtam fent a véleményem.
Amugy most olvastam a 3900x meg a 3950x. Hogy tobb mag eseten csak 4-4,2 ghzt tud ez joval kevesebb mint az intel. Szerintem nagyon le lesz mosva amint az intel is kidobja majd a 7nm es procikat.( Na majd akkor akar mindenki intelt venni megint 😂)
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest