Hirdetés
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Szevasztok! R9 270 kártyámra két display van kötve. HDMI-n egy LCD tv, és DVI-I EGY Benq monitor. Alapértelmezetten a HDMI volt az elsődleges, én átállítottam a DVI-I re.
A kérdésem az lenne , hogy hogy lehetne megoldani, hogy a készenlétben lévő tv-t ugyanúgy be- és kikapcsolja a gép, mint a monitort.
Köszi a választ! -
djculture
félisten
válasz
Trailblazer #54896 üzenetére
Mostani állapot szerint elindul de pár eljárás nem fog működni
-
lsc
nagyúr
válasz
djculture #54895 üzenetére
Igen, meg ez is benne van a cikkben:
Ebből a szempontból az AMD GCN architektúrája a D3D_FEATURE_LEVEL_12_0, az NVIDIA második generációs Maxwell architektúrája a D3D_FEATURE_LEVEL_12_1, míg az összes többi GeForce architektúra beleértve az első generációs Maxwellt a D3D_FEATURE_LEVEL_11_0 szintet támogatja. Az Intel architektúrái a D3D_FEATURE_LEVEL_11_1 szintre jók.A bekötési modellek esetében egyébként a TIER_1 szint egy emuláció lett, vagyis relatíve magas a processzorra rótt többletterhelése. A TIER_2 szint már bindless, vagyis alacsony a többletterhelése, míg a TIER_3 szint explicit bindless, vagyis a bekötés nem jár semmilyen többletterheléssel a processzor oldalán.Tegyük hozzá hogy szinte hetente változnak a dolgok, szerintem a megjelenésig még lesz egy-két kever.
-
djculture
félisten
Végül is igen félre érthető de a cikket se árt elolvasni hozzá.. [link]
félreértések elkerülése végett már az elején leszögezzük, hogy bizonyos funkciók támogatása különböző szinteken történhet. Ezek TIER_1, TIER_2, TIER_3 – és így tovább – jelzéssel vannak megkülönböztetve. Ezek jelentése minden funkció esetében eltérő. Például a bekötési modell esetében megvan szabva egy bekötési tábla, ahol a különböző szintek képességei le vannak írva. Ugyanez igaz a Tiled Resources funkcióra, amelynek megint van egy teljesen különálló táblázata erre. Az architektúrák ezeket teljesen különállóan támogatják.
A legtöbb változás a Tiled Resources esetében történt, ahol szigorításokat kapott a TIER_2 szint, így az első generációs GCN nem fért be, illetve a TIER_3-as szint csak a 64x64x64-es méretű 3D-s textúrákat fogadja el. Utóbbi a Microsoft legfurcsább döntése ugyanis az Xbox One és a PlayStation 4 konzolokban található GCN architektúra 64x64x4-es méretű 3D-s textúrákat támogatnak, és a DirectX 12-nek lesz egy mono specifikációja kizárólag az Xbox One-ra, amely ezt kezelni is tudja, de az átfogó támogatást kínáló normál DirectX 12 nem fogadja el. Utóbbi azt is jelenti, hogy ha az adott fejlesztő nem dolgozza át PC-re a konzolon használt formátumra írt rendszert, akkor képtelen lesz a 64x64x4-es méretű 3D-s textúrákra optimalizált effekteket PC-re menteni. Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy a PC-re mindenképpen különálló támogatás kell. Öröm az ürömben, hogy a Vulkan API mindkét opciót támogatni fogja egy-egy opcionális kiterjesztéssel, tehát oda átmenthető a konzolokra írt rendszer, bár a második generációs Maxwellhez ezt akkor is át kell majd írni.
-
djculture
félisten
válasz
Trailblazer #54892 üzenetére
Ja csak először teljesen máshogy indult a történet, fél év még úgyvolt hogy minden gcn kártya a max szintet fogja tudni. Mostmár ott tartunk hogy az első gcn széria 1-es szint lesz és minden további meg kettes. A hármast meg egyik gcn se tudja az eddig megjelentek közül.
-
Knobber
aktív tag
válasz
MajsztR #54884 üzenetére
A Topic indítóban ezt írják:
"*** Az Sapphire nevű gyártó, 7870-es szériájának elismert, lehetséges hibája, BS, vagy Black Screen néven ismert. A hiba kisebb mértékben más gyártó termékeivel is előfordulhat, és a 7850-es szériát is érinti, de ezen gyártó, ezen termékénél a leggyakoribb. ***" -
djculture
félisten
válasz
Trailblazer #54879 üzenetére
Cyberlink programjai..
-
MajsztR
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire Hd 7870 2gb vgam, valaki esetleg tapasztalt hasonló hibát nála?
Tegnap játék közben kaptam egy kékhalált, újraindult a gép, aztán semi kép nem jött be csak villogott a monitoron a led. Levettem a gép oldalát, mikor bekapcslom a gépet a vga-n megmozdul a venti de nem pörög, aztán ha a monitor kábelt átdugom az integrált vga-ba akkor viszont bejön minden tudok gépezni.
Most a vga-nak annyi? Asszem még 1hónap gari van rá (ipontól vettem) kezdenek ezzel valamit? -
CirrMee
addikt
válasz
Ciccuka #54880 üzenetére
Idegesíted te magadat...
Aztán mesélj, mit nem adtak ki akkor? Valami telepíthető MP3 vagy fotosoppingolt' cicás képet találtál ott, ahol én pl működő drivert? Vagy a te önkényesen átfabrikáltad a driver fogalmát, hogy ami nem WHQL, az már nem is lehet driver?
Én működő drivert töltöttem le az adott linkről, ami köszöni szépen, de jól működik. Használni szeretném, tökéletesen működik, és nálam nem vallás, hogy csak WHQL drivert kaphat a gép.U.i.: az asszony gépében lévő, állítólag elég válogatós HD7790 is hiba nélkül dolgozik vele.
-
bozont
veterán
válasz
Ciccuka #54880 üzenetére
Mondjuk azt elmondhatná már valaki, mivel tud többet egy WHQL driver hogy ennyire megy a sírás érte. Nem egyszer volt már komolyabb probléma ilyennel is és nem csak AMD oldalon.
A másik meg, én még mindig a 14.4-est használom és nagyon jól működik, egyelőre nem találkoztam semmi indokkal a váltásra. A GTA5 is szépen fut vele pl. -
djculture
félisten
válasz
Trailblazer #54877 üzenetére
Ennél igen van olyan progi is amibe az intel igp tarol van amibe az nvidia. Ebbe meg az AMD.
-
bluyoo
nagyúr
Köszi, akkor marad az eredeti elképzelés!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Knobber #54871 üzenetére
Ok, az erőviszonyokkal tisztában vagyok. Én csak azokra hagyatkozom akik dolgoznak a programmal.
Vagyis hagyatkoznék, mert megdöglött a topic-ja.
Természetesen nem lesz hátrány, ha gyorsabban végez a munkával.
Persze ha biztosan tudnám melyik kártya mennyit hoz a konyhára ..... De nem tudom pontosan. Főleg, hogy sok beállítástól függ. Sajna nekem a videós munka sz sötét terület.
De sok dolog szerintem nem változna.
30K-s kerettel max. egy R7 250X jönne ki, annál meg egy használt, garis HD7850 erősebb.
35K-s kerettel meg az R7 260X jönne ki, annál meg egy használt, garis HD7870 erősebb.(#54872) djculture
Szerinted Sony Vegas-hoz is szerencsésebb lenne pl. egy R7 260X mint egy HD7870? -
djculture
félisten
Én eleve nem vennék gcn 1.0 -ás kártyát már, jövőhónapban jön az új windows vele a dx12 év végén már jönnek az új játékok gcn1.0 meg kínlódni fog a limitált parancsprocik miatt.. Igen eljön az az éra hogy a 260x erősebb lehet új játékokba mint a 7870 akár, meglehet nézni gcn.1.0-ban van 4+1 ugyanakkor a 260x-ben 16+1
-
Knobber
aktív tag
válasz
bluyoo #54870 üzenetére
Intel HD Graphics 2500: 3DMark GPU Score:360
Ehhez képest amit vennél: AMD Radeon HD 7850 3DMark GPU Score:6680
Ha megnézed, ez 18x teljesítmény. Ha belegondolsz, hogy most is jól teljesít (csak néha akad) a GPU akkor nem hinném hogy ennyivel erősebb kártyára lenne szükség.
[link] -
bluyoo
nagyúr
válasz
Knobber #54864 üzenetére
Hát a minimum az egy dolog.
Jelenleg egy I5-3750 iGPU-jával használja, és a videoablakban akadásai vannak amit elég zavarónak érez.
Amúgy a topic-jában ajánlottak combosabb VGA-t mint a 20K-s példányok.
Köztük a R7 250 1GB GDDR5 -öt is "kiejtették". "Minimum HD7790 vagy felette." -
-
bluyoo
nagyúr
Igen ezt a tesztet olvastam. Meg is lepődtem a hűvös és csendes értékelésen, hiszen láthatóan spórolós példány.
Mindenesetre postával 32K-t nem ad érte. Mondjuk érthető az Asus kártyája 31K-ból meglett volna.
Csak kíváncsiságból, te mennyit adnál érte?(#54862) Knobber
Köszi! A Gigabyte még talán elmenne árban, kár, hogy Giga.
Bár 20-ról tornáztuk fel a keretet 30-ra, szóval korántsem biztos hogy rábólintana az árára.
A Sapphire árára meg biztos nem.
A leendő tulaj csak és kizárólag a Sony Vegas miatt vásárolja, semmi játék .... -
Knobber
aktív tag
válasz
bluyoo #54857 üzenetére
[link]
[link]
Ezek is garisak, igaz kicsit drágábbak mint 30 ezer (annyiért találtam meg a HIS-t), de szerintem gyorsabbak lennének nála. Én 2016 októberéig érvényes garival fogtam ki magamnak Hardveraprón 32ért egy R7 265-öst (Sapphire). Szóval lehet jókat találni, csak figyelni kell, és türelmesnek lenni.
Ha gari számít, HD7850-ek már ritkábbak, mert régebbi széria. Persze gari nélkül is lehet VGA-t venni, igaz én már fáztam rá még régebben. Egy HD4850 Vapor-X hűtése adta meg magát egyik percről a másikra... -
bluyoo
nagyúr
Hát nekem az Asus Glaciator jut eszembe. Arról pedig nincsenek olyan jó emlékeim.
(#54858) Steve198310
Hát én is jobban örülnék egy hőcsöves megoldásnak.
De most beszéltem az "ügyféllel" annyit nem ad érte.
Asus HD7850 DC2 TOP 2 Gb -ot sikerült majdnem szerezni annyiért. A különbséget ő is látja.(#54858) Steve198310
Köszi! -
szivacs1987
aktív tag
válasz
Nuada herceg #54851 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Esetleg valakinek volt HIS HD7850 2GB kártyája?
Mennyire lehet zajos? Kinézetre nem a legjobb hűtést kapta. -
nanus
senior tag
válasz
Nuada herceg #54851 üzenetére
Érezhető lenne ,főleg akkor ha van hozzá megfelelő proci is.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
szivacs1987 #54850 üzenetére
Van értelme húzni 1 videokártyát? Ad érezhető különbséget?
Én ehhez soha nem mertem hozzápiszkálni!On:
Egyébként épp videokártya cserén gondolkodom. Kis költségvetésűn. A mostanim előtt Hd 7770 1 gb ghz edition volt. A mostani HD 7870 2gb oc edition. Egy HD 7970 3gb-al szemezgetek. Érezhető lenne a különbség? Vagy csak pár fps és felesleges váltás? Nagyobbra kellene?
Nem akarok vitát kelteni itt a fórumban, csak 1 kérdés, hogy megérné e. Nvidia-n nem nagyon gondolkodom. Ár/érték arányban talán az amd-k a jobbak. Köszi.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
szivacs1987 #54848 üzenetére
Most nézem, én is elírtam
alapfeszen 1115MHz-et megy.
-
Knobber
aktív tag
válasz
djculture #54845 üzenetére
Hát akkor így jártam :/
Bár mondjuk most második nekifutásra nem jött elő ez a jelenség, bár aztán ki tudja.
Mondjuk elég jó kártyának tűnik, Witcher 3-at High-on elfuttatja (Hairworks off természetesen) olyan 30fps körül és AMD Overdriveval pedig 35 körül is eljárogat.
-
djculture
félisten
válasz
Knobber #54838 üzenetére
Egy tápcsatija van 120wattos és egy tápcsatival 150wattot lehet kiszolgálni.. Innentöl nem nagyon lehet húzogatni mint ahogy a sima 270-est sem (150watt tdp)... 270-ken ilyen 50-60mhz-et lehet húzni a gpu-n a 265-ön meg ilyen 100 körül felette már nem kapnak elég kakaót és hibáznak össze vissza.
-
fraba
aktív tag
válasz
IMIIKE1998 #54841 üzenetére
igen, tudom. :/
ha elindítom a játékot, akkor ha fut pl a chrome a háttérben, mikor kilépek az asztalra, hogy megnézzek egy cheatet a neten, akkor jön "A manóba!" üzenet -
Knobber
aktív tag
válasz
Steve198310 #54842 üzenetére
A cikk alapján csináltam mindent: [link]
Power limit settings: 20%
GPU Clock: 1050Mhz
Memory Clock: 1500Mhz -
Knobber
aktív tag
válasz
Steve198310 #54839 üzenetére
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok,
Frissen szálltam be a klubba egy R7 265-el. Witcher 3 miatt gondoltam AMD Overdrive-on kinyúzom belőle, amit ki lehet. Felhúztam Catalyst keretein belül a maxra, azonban játék közben (kb egy óra elteltével) fekete téglalap kezdett bevillanni a képernyőn. De csak 1mp-re és eltűnik. Aztán egyre többször villant be, és egyre nagyobb lett. Végül kikapcsoltam az Overdrive-ot és néhány perc múlva helyreállt. Ezen lehet valami segíteni, vagy ez a széria nem annyira OC kompatibilis? -
mody123
tag
válasz
Steve198310 #54835 üzenetére
ASUS a típusa. A vicc az hogy akkor is lefagyott a gép amikor az integrált videokari volt beállítva. Miután kivettük a 270x-et utána már nem fagyott le.
-
mody123
tag
Driver nélkül elindul a gép de ha feltelepítem a drivert akkor az újraindítást követően lefagy a windows töltő képernyő után próbáltam régi és új driverrel de mindig lefagy.Beraktam a tesóm gépébe hogy ott mit csinál és ott is ahogy felraktuk a drivert újraindítás után lefagy. Hétfőn el is viszi a garancia futár. Néha csinált olyat hogy a töltőképernyő után berakta a szokásos "üdvözöljük" feliratot majd vízszintes szivárvány színű csíkokkal lefagyott.
-
raubisoda
senior tag
Az R9 nagyon baba(anno nekem is volt és tényleg szuper vga).Személy szerint volt i7 2600-am kegyetlen jó most pedig egy i5 3570 nekem az is megteszi de ez legalább pcie 3.0 támogatást élvez (úgy a kari is mint a cpu 3.0).Sokan dicsérik a 2500K-t ezek szerint a 2550K hajszállal jobb tehát bőven kihajtod majd a karit.Jó választás a 270.
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Zotac gts250 256bit 512Mb múzeumi videókártyám van.
Mivel a végét járja gondoltam benevezek egy
Gigabyte R9 270 2Gb 256bit-re.
Sokan mondták, hogy csak Nvidia a jó.
Nem ragaszkodom az Nvidiához mindenáron.
A Lap Gigabyte 1155 B75 Chipset, tudja a Pci-e 3.0-át.
Proci i5 2550k. 8Gb Ram DDR3 1333MHz.
Táp 650W FSP.
Mik a tapasztalatok e téren? -
raubisoda
senior tag
válasz
mody123 #54823 üzenetére
Egyszer régebben volt egy hasonló tápom csak 530-as és majdnem lefektette a HD7850-em pedig az nem egy nagy vaszisz kari.Én csak tippelem.De még megtudod lesni teszter cuccokkal.3dmark 11 3dmark az újabb vagy gpucaps viewer.Legyen fent gpuz azzal nézheted mi a szitu hőfokilag.Hátha más akkor ha nem táp.Ezeket le kell zavarni és hamar fény derül a bulira.
-
mody123
tag
Sziasztok
R9 270x-em van 2 éve megvan már. Witcher 3 alatt ezt produkáljaMiután lefagyott az egész nem tudtam belépni a windowsba mindig lefagyott a töltőkép után. Vártam 1 órát és most elindult rendesen a gép nem fagyott le. Mi lehet a baja ? Van még rajta 1 év gari. Legfrissebb driver van rajta. Más játék alatt nem produkált ilyet csak a Witcher 3 alatt
-
raubisoda
senior tag
Én tegnap tapasztaltam hasonlót a HD7870 Myst-el.Csak nem GTA V-ben hanem BF4 multi és fiam a csgo alatt.Következő lett a megoldás(eddig...) DDU lenyalsz mindent és 15.5 vissza újra.A 60-70 bőven jó nem baj.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
A konfigom:
Asrock b75m-gl
i5-3450
2*2 GB DDR3 Kingmax RAM
ASUS R9 270 D2CU
500 GB-os WD vinyó
Samsung 830 SSD 64 GB
450W FSP táp
Az ASUS GPU Tweak szerint minden up to date
Minden alapórajelen van használva, semmi sincs húzva, nem is volt, és nem is tervezem.Valamilyen okból kifolyólag akad a GTA 5, még 1280*1024-es felbontásnál is. Durván! A kártyán lévő 2 GB VRAM-ból 1,5 GB-ot gond nélkül megkajál a játék. Mivel csak néha játszom egy fél órát, és nem napokat töltök előtte, ezért ez annyira nem izgatott, de tegnap - ugyan a hang ment, meg a játék is (ha nyomtam az előrét, hallottam a motorhangot) -, eltűntek a textúrák... Úgy nézett ki a kép, mint ha Csuvi a Star Warsban hiperűrsebességre kapcsolt volna. Majd kikapcsolt a monitor, a kártya elvette a képet. A hang és a játék továbbra is ment, csak kép nem volt. TF2 illetve CS:GO alatt nem tapasztaltam semmilyen hibát. Soha. Fontos lehet megjegyezni, hogy az eddigiekhez képest annyi változás történt, hogy bekapcsoltam a FRAPS-ot, ami amikor épp nem akadt a játék, és jó volt a kép is, 59-60 FPS-nél meg is állt.
Szerk: túlmelegedésre nem gondolnék. Két, a ház elejébe épített, általam kapcsolható ventillátor maxon forgott, és nyomta befele a hideg levegőt. Maga a GPU meg sose megy feljebb 60-70 foknál.
Valami ötlet?
-
djculture
félisten
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
baluka6 #54806 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok szakértő a témában, de ha a venti 50%-on megy, és úgy is 60°-os a kártya, az hűtési gondra utal. Hacsak nem a processzorról, vagy a tápról, esetleg egy grillsütőről megy rá a forró levegő, akkor alapjáraton GPU-nak nem szabadna sokkal melegebbnek lennie a külső hőmérsékletnél. Ha nincs hőforrás a közelben, akkor tényleg az lehet, hogy nem kap friss levegőt. De szerintem még egy rosszul szellőző házban sem kellene alapjáraton 60%-osnak lennie.
Nekem játékok közben szokott ennyire felmenni a hőfok. Sapphire 7850-em van. -
baluka6
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Lenne egy Ati Radeon HD 7850 karim.
Az a gond vele, hogy üres járatban, bekapcsolás után, 52%-on megy a venti (2900-3000 Rpm között).
A GPU dióda 61 fok.
Ez szerintem túl sok és idegesít is a hangja.
Mi lehet a gond? Vírus vagy hardveres hiba?Köszi
-
radírfej
senior tag
egy gigabyte R9 270 tulajként kérdezem, hogy van-e valakinek tippje olyan tuning programra, ami a gyári overdrive órajelek fölé is enged. jelenleg 1050/6000 a maximum, amit simán teljesít a kártya.
ó, látom pontosan elöttem kérdezte a kolléga. akkor go msi.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Beszámítás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest