Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
proci985 #53394 üzenetére
Többen jelezték a 7790-es topicban, hogy kártyacsere után megszűnt a probléma. Asus lapom van, asus kártyával, Windows eredeti, driverek frissek, BIOS friss. Ennél többet nem tudok tenni a dolog érdekében, remélem levásárolhatom majd, mert akkor 7ezerből válthatnék R9 270-re. Integrált Intel kártyával nincs ilyen gond. A nvidia-t nem ismerem, de az amd-nél egyértelműen a zerocore okozza a gondot.
-
Z10N
veterán
válasz
proci985 #53315 üzenetére
Tudom, hogy tobbet hasznal. Sajnos a 6850-nel mar tapasztaltam, ezert mondtam meg mindig meg van a "hiba". Viszont ra tudtam eroszakolni korabban a 250/4x250-t @900mV (6850), de most nem megy akarhogy allitgatom 7870-nel, ha flash/video/minimalis 3d (firefox) terheles van egybol 450/4x1250 felugrik. Bar nem melegszik tenyleg annyira, de akkor is zavar. Illetve akkor fagy ki amikor neha beakad az automata valtas es ekkor dobja a kepet/kep osszeesik (6850-nel meg displayport hiba is volt neha, nem tudott szinkronizalni, de ez mas tema). Ha alapeset van akkor 300/4x150, ami teljesen jo.
Amugy fura, mert ez a 900mV, korabban meg 1000mV volt, de a frisebb driverekkel egyre lentebb tudtam venni, eloszor 950mV, majd vegul 900mV, kulonos.
"eredetileg eyefinity alatt is visszavettek a kartyak az orajeluket emlekeim szerint, aztan az instabilitasok miatt ez megszunt." Lehet ez az amit en is tapasztaltam.
Szoval probalkoztal Te is? Amugy regebben irtam ticketet az amd supportnak, de nem foglalkoztak vele.
Power Limitet a tap miatt irtam. Amugy ezt ugy erted 80-100%? "(0,8 - 1) * TDP"
"valtasok az orajelek kozott instabilak" Pontosan! Viszont 3d-be meg tudja fel le kapcsolgatni, nem ertem. Azt hittem egy ilyen egyszeru energiagazdalkodas mar meg van oldva a 7K szerianal.
"plusz otthoni korulmenyek kozott a karytak statejai valtozasat nem is igazan tudod tesztelni, hogy tenyleg elegek meg a beallitott ertekek." Pedig ezt kiteszteltem anno sok probalkozassal, mint irtam 250/4x250-t @900mV 2d, ha videozas volt akkor a mem felugrott 4x600-ra ugy stabil volt. Bizonyos 1080p+ videoknal a gpu-t 400-ra kellet felvenni neha, mert frame droppolt. 6850-nel meg csak uvd2.0 volt, 7870-nel mar viszont uvd3.2, amitol azt varnam, hogy zokkenomentesen valtson. De ugy nez ki ez meg odebb van.
"2d 30 fok eyefinityvel max valami bivaly vizzel lesz" Nem, ezen en is meglepodtem 2d(300/4x150) 28-30°C, uvd(450/4x1250) 38°-40°C, attol fuggoen milyen videot nezek. A 6850 alapbol nekem is 47-50°C volt, terhelestol fuggetlenul.
Ugy latom nekunk, mint multimonitorosoknak allandoan kihivasokkal kell szembenezni, hogy megfeleljenek az elvarasainknak a beallitasok.
Ui: Ami meg feltunt, hogy az aida-ban is ugye tobb profilt ir ki, meg a cpuz-nal is. Korabban 3+1 level volt, most viszont csak ketto van, pedig ugye 3d/2d/uvd (+boot) kene hogy legyen.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #52406 üzenetére
Kész szerencse, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Főleg, hogy ált. NEM nekem van bajom a driverrel, csak, ha valakinek igen, ált. tudom, hol kell keresni (egyébként éppen itt is lehet).
A kártyámmal még sosem volt semmi problémám.Azt kb. 1000x írtam már, hogy ha bármilyen hibát tapasztalok, MINDIG tesztelem szűz rendszeren friss drivertelepítéssel (ahogy a beállításaimat is mindig teljesen kitesztelem), de ha erre emlékeznél, nyilván nem lenne mibe belekötnöd.
De ahogy mondtam is, nem vitázom, csak lásd, hogy értelmetlen volt a hszod.
Milo629: Egyik sem DX12-es.
F.B.I.: ASUS-hoz mindenképpen saját progi.
-
-
sepsi0
őstag
válasz
proci985 #52235 üzenetére
Jó lehet igazad van.... bár csak az ssd volt az új a gépekben...
Amúgy mióta aktiválva lett a win megszünt a hiba, nem volt kulcs winhez, de egyik kedves fórumtársam ingyen adott nekem.
A hddn aktivált win volt és ha azzal bootoltam nem volt hiba.
Amúgy intel vezérlős alaplap (ga b85h d3h 1150). -
sb
veterán
válasz
proci985 #51918 üzenetére
Win7 alatt is megvolt, csak ritkábban.
Ott egy ideig - kb. 2-3 hétig - a driver install után nem volt gond. Majd előjött. Ilyenkor újraraktam a drivert (akár ugyanazt) és megint jó volt. Plussz csak néha jött elő.
Win8.1 alatt van, hogy 20-ból 19-szer ezt csinálja. És pl. a tegnapi 14.9 install után azonnal kezdte.
Steve198310, ??
katt777, Köszi a jó tanácsot.
Már gondolkodom rajta. Ha lesz 960 vagy vmi használható alternatíva lehet, hogy az lesz belőle.
A PCI-E energiagazdálkodást jó, hogy mondod. Kipróbálom. Anno régebben Win alól és bios-ból is próbáltam tiltani, de nem működött. Viszont azóta lapot cseréltem Intel DH67GD-ről Asrock Z77 Pro4-M-re. Megnézem, hátha...hackeeeee, Ezt is olvastam, HDMI-n is kipróbáltam. Kb. 2 napig jó volt, utána ugyanaz.
Igaz csak úgy próbáltam, hogy HDMI->DVI átalakító+DVI kábel a monitorig, de ez gondolom mindegy mivel a vga-n a HDMI csatit használom.Ezt a Win8 fast startup kikapcsolást még kipróbálom, mert úgy tűnt mintha ezzel 2-3 napig hibátlan lett volna, ma kapcsoltam újra vissza. Lehet, hogy jót tesz neki a service restart.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #51924 üzenetére
Nekem eddig csak akkor jött elő, ha DVI-ra volt kötve a monitor. Egy ideig használtam a zero core disabler progit, de végül leszoktam róla. HDMI-n úgy néz ki nem csinálja. Vagyis, valszeg igen, mert duplán villan a monitor, amikor visszajön a kép, amikor megmozgatom az egeret.
Én nem használok sleep-et, alaphelyzetben is csinálta, amikor kikapcsolta a monitort.
CF... 14.7 rc3-mal is működik. 14.9-et még nem volt időm tesztelni.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #51916 üzenetére
8.5-tel MINDENben gyorsult 20%-ot, viszont "eltűnt" a CF-támogatás az alaplapból
Pityu.: Azon tűnődöm, hogy nem elképzelhető-e, hogy BF4-ben választhatóság nélkül működik a Mantle? Csak mert feltettem tesztelni, erre mit látok? VGA-tuninggal nekiáll artifactelni itt-ott, pont mint anno a Thief, és ezt csak Mantle-lel csinálta (és nem mindegyik meghajtóval). Mindemellett 1800MB fölött zabálja a RAM-ot, néhol belassul, és az 50FPS sincs meg mindenütt, éppen, mint Mantle-lel, mert DX-ben ilyen hibák sem voltak. Választási lehetőség viszont nincs.
sb: Zero Core hibára van végleges megoldás, a varázsige: nVidia. Amúgy alaplapi beállításoknál tilthatod a PCI-E en. gazdálkodást, de nálad nem tudom, cuccaid nincsenek kitöltve normálisan. Ha hirdetés lenne, az lenne odaírva.
Steve198310: Ez annyira tipikus AMD-hiba, hogy egyik hardveren egyik hardverkörnyezetben egyik meghajtóval van, a csomagból valamit cserélve meg nincs.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #51822 üzenetére
C3-nál is volt ilyen, de még kártyát sem kellett cserélni. Csak azt láttam, hogy GPU 90%-on, proci kb. 70%-on, és minden grafika max. VGA-t tuningoltam, erre a játék azt hitte, hogy erősebb kártya van a gépben (szóval szinte biztosan nem azért csinálta, hogy vegyél erősebb kártyát
), és máris 100% GPU-kihasználtsággal futott 80%-CPU terhelés mellett. Ja, és ez még 6800K-val volt, annyira nem kellett neki proci.
Igen, CoP-ot használja, 1 szál + 20%, viszont CPU-Controllal (ezt is) át tudom tenni 4 magra. Ami érdekes, hogy 1. és 4. pályán lényegében 1 magon is max GPU% van, 2-3.-on viszont kell neki a 4. Vagy talán pályaváltásnál sz.rik be, olyan hamar nem megyek át egyikről a másikra, hogy kiderítettem volna.
Hát, a több kártyás konfigok bár nagyobb felbontásba és több kijelzőre ajánlottak, azért még könnyen lehet CPU-limit, ha egy adott engine nem kimondottan erőforrás-igényes, és az UE3 pont ilyen. Egyébként anno, ha jól emlékszem, 3870-en +10% volt a CF teljesítménye.
(Ha akkor már volt a 3-as, de mintha lett volna.) Azóta azért jó eséllyel fejlődtek a meghajtók CF-támogatás szempontjából.
Mondjuk arra tényleg nem gerjedek, hogy 80FPS helyett 160-am legyen (jó eséllyel kevés is alá bármilyen proci), de egy 30FPS körül futó C3 helyett nem lenne rossz 60, csakhogy mindenben kéne, azt meg az AMD nem tudja garantálni, hiszen még 1 kártya esetében sem képesek kiküszöbölni minden driver-hibát. Én inkább az 1 gyorsabb kártyára szavaznék, de ki tudja, mit hoz a jövő? Majd elválik, GTX970 mire elég önmagában. Full HD-ben tutira lazán vinni fog mindent kb. fél gőzzel, tekintve, hogy majd' 2x gyorsabb a 7870XT-nél. Talán, mire meglenne, 960 is lesz elfogadható ár/teljesítmény aránnyal. Viszont vagy +2 monitort veszek, vagy VGA-t, vagy nagy felbontású kijelzőt, még 2 együtt sem megy.
Mint a reklám: Ön dönt, iszik vagy vezet. De a 3-at együtt semmiképpen!
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #51813 üzenetére
Hát én csak full HD-ben toltam anno, limit annyira nem lehetett, mert 100%-on ment a GPU 1 kártyával, ráadásul az még 3870 volt. Limit annyira ma sincs, mert a 7870XT-t 1+1 mag is simán elviszi (STALKER Lost Alpha CPU-Controllal), vagy grafigényes progiknál 100% GPU-val a procim átlag 20-30%-on megy, még csak nem is melegszik.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #51793 üzenetére
Na de ez aztán tényleg alkalmazás kérdése. Nyilván, olyan játékokat használsz, amelyeknél OK a kihasználtság, akkor remek a CF. Oblivionnal/Skyrimmel egyébként mi a helyzet? Csak mert előzővel nálam egyáltalán nem működött (persze, jóval régebbi meghajtó volt), utóbbira meg kíváncsi lennék hasonló motorral, mert Obilval akár még ma is ki tudok fektetni egy magányos 7870XT-t.
Kabalabula: "Open Windows" hűtés rulez!!!
Steve198310: Csak a bios-modba frankón bele tudnak kötni egy meghibásodás esetén.
Mindenesetre, ha az XT-m jóval nagyobb teljesítményt ad le jóval kisebb fogyasztással, nekem az teljesen OK.
-
R3laX
addikt
válasz
proci985 #51787 üzenetére
Én 2012 nyarán vettem a 7850-emet az akkori Q6600 mellé persze beszámítással(4850), amivel el-el voltam. Majd Újítottam gépet a mostani I5 3570K-ra 2013 Januárra. Ekkor lett kevés a 7850, majd 2013 Novemberében beszámítással +20e-ért vettem a 7950-et, amivel jó megvagyok még. Nekem megérte 7850-ről váltani.
-
belinho
senior tag
válasz
proci985 #49514 üzenetére
A 800mhz-es gpu órajellel jövő 7950-ek esetéről, amik 1100-1200-at mentek, már ne is beszéljünk!
De itt a cikk is, amiben Abu mindent leír, hogy az NV miért és hogyan korlátozta a tuningot!
Ár-érték arányban tényleg verhetetlen az AMD, én is NV-t akartam de nem tudtam kihagyni a jól árasított 7870XT-t. -
FaTHI
őstag
válasz
proci985 #45355 üzenetére
Jaj bocsi éppen csak a játékot nem irtam
Nos a BF4-alatt elég gyengén szerepel ez a kari nálam, egy i7-4000Mhz társaságában. a Guiliti Peaks pályán talán médiumán ha játszaható, egyéb pályákon talán high -en, de itt is robbanások alatt leesik 30fps re. Ez a kari ennyire gyenge lenne? vagy valami nálam hibádzik? a legujabb Beta van fent. A karim Giga 270X Oc. Az ez előtti 680-as kari minden Ultra+2xmsaa-n gyönyörűen futott.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #41878 üzenetére
Én arról írtam, hogyan lehet spórolni, és hogy ha feszt nem tudsz állítani, ez a módja nem lehetséges.
asdxv: Akkor te a multiról beszélsz.
kovsol: Miért is?
Szerinted akkor, ha azonos órajelen csökkentem a feszültséget, akkor nőni fog a fogyasztás? Mert akkor a fogyasztásmérő is egy idióta.
Vagy, szintén szerinted, azonos feszen az órajel csökkentése jobban csökkenti a fogyasztást, mintha levenném a feszültséget? Mert pont fordítva van, mint egyébként te is írod, azaz a fesz változása okoz nagyobb változást a fogyasztásban, nem az órajelé.
-
-
isizakhi03
tag
válasz
proci985 #41556 üzenetére
siman kaphat a kartya jatek kozben furmark szintu gputerhelest. nalam legalabbis 5760x1080ban rendszeresen.
Ez baromi jó volt most, ne haragudj
Hogy ON is legyek: Szerintem jó ez a furmark teszt, ha bírja, bírja mindenhol, ne csak játékok alatt. Nekem megnyugtatóbb az, hogy tudom a tuningot mindenhol bírja, nem csak a játék alatt.
-
válasz
proci985 #41315 üzenetére
a sima amd overdrive-os manuális felülvezérléssel az a baj, hogy nem adaptív. ha teljes profilt lehet megadni (mint pl. amit én csináltam korábbi hsz-ban leírtan, a bios szerkesztésével), akkor megmarad az hőmérséklet szerinti automatikus szabályozás és mégis belőheted, hogy alapjáraton hogyan menjen.
egyébként lehetne két venti, csak kicsit távolabb kéne rakni őket (és ellentétes forgásiránnyal), hogy nem egymásba ütközzön a két légáram.
-
Dany007
veterán
válasz
proci985 #37800 üzenetére
Háháhá!
Olvastam a cikket... de így is kellett pár másodperc mire leesett!
Na igen, te már fölöttünk jársz egy szinttel! : )
Nálam a következő lépcső biztos, hogy a 4k lesz mégpedig kb 40cm-es nézőtávról!
Képzeljünk el Eyefinity-ben 3db 4k-s kijelzőt! Amihez olyan közel ülhetsz, hogy teljesen lefedi a perifériás látásodat. Komoly lehet nagyon.
Tegnap néztem, hogy a THX ajánlásoknak megfelelően a 42-es 1080p-s tévét 128cm-ről a legideálisabb még nézni. Közelebbről már pixelesedne, távolabbról meg nem jönne ki a 1080p előnye. No ebből kalkuláltam, hogy a leendő 24 colos 1080p-s monitoromnál kb 70-75cm-es lesz az ideális nézőtávolság. -
mexel
veterán
válasz
proci985 #37774 üzenetére
Köszi, én is zaj érzékeny vagyok, mert a gépem mejdnem passzív. A Sapphire 7870 OC idle-ben gyakorlatilag nem hallható, 20%-on pörög. Csak most hardverkerben olcsó a his, és 3 év van rá.
Sajnos a gari hardverkeres bolti gari, nem tudom ettől féljek-e.
A kártya alapból 1100-on megy, tetszik is, csak a márkáról semmi tapasztalatom, nem tudom mennyire minőségi. Legtöbb helyen nem is kapni. -
do3om
addikt
válasz
proci985 #35571 üzenetére
Én mondjuk nem igazán értem azt sem amit Te csinálsz. Bár én nem használtam soha több monitoros rendszert. De hogy ezek miatt le keljen venni a grafikát és nyomod lov, meg medium beállításokon a játékokat hát..... elég nagy ostobaságnak tartom. Ha nem lenne pénzem erősebb vgara hagynám az egészet, neked meg gyengosz a 7850 cf.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35263 üzenetére
Lehet, a procilimit, vagy a esetleg a videómemória. Én az 1000/1450Mhz-es 7970 OC-men most nyomtam egy benchmarkot (most már csak ez az egy kártya van a gépemben), 3-as opció, azaz DX11 Ultra DDOF nélkül (mert azt utálom
), 78-140FPS átlagot adott jelenetfüggően, 40-80 közötti minimummal, tehát ha 3 kijelző harmad sebesség, akkor is még az éppen játszható szint. Persze, ez csak a bench, ha gondolod, futass egyet te is.
Bár én játék közben is hasonló FPS-eket láttam, bár tény és való, csata közben nem a számlálót néztem, és csak az alapjátékot, single player. Nekem a proci egy tuningolatlan I5 3570K, 3,6Ghz-3,8Ghz között a gyári turbo-val.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35261 üzenetére
Hmm... Nekem a CF 50FPS alatt borzalmas rossz volt, csak afelett kedzett élvezhető lenni, bár még 60-70-nél is kicsit több volt a lag, mint szerettem volna. Egy karival viszont én is remekül elvagyok már 30-40FPS-el is.
Single-ben engem az zavart, hogy nem olyan közvetlen az egész, főleg Tomb Raiderben éreztem, hogy mintha nem közvetlen irányítottam volna a karaktert, hanem gumikötéllel, kis késéssel, tisztára mint az érintős okostelefonok, ahogy követik az ujjad nem mondom, hogy bejött a dolog....
A Bioshock nálam úgy ment az egyszem 7950-el is, ki se próbáltam a CF-el, annyi FPS volt, majd lemászott a monitorról, meg is lepődtem, mennyire hihetetlen gyorsan fut maxon FHD-ben, pedig gyönyörű.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35245 üzenetére
Ezzel vitatkoznék. Az egyszeri user nem fog semmit észrevenni, max örül, hogy a FRAPS dupla sebességet mutat. Aztán majd nem fogja érteni, miért lövi le minden noob multiban pl...
Nekem is 4-5 órás, körültekintő tesztelés kellett, hogy a dolog mögé lássak, pedig nem ma kezdtem.... Bár hozzá kell tenni, hogy aki nem pörgős multi játékokon nőtt fel, vagy sokkal lomhább monitora/egere van, az talán kevésbé érzékeny a nagyobb input lagra, így őket nem fogja ez ennyire zavarni, mint engem.
Én ha választanom kéne egy 7850 CF vagy 7950 között egy percig se gondolkodnék... Szerintem az mindent elmond, hogy 3-4 hónapig volt kettő 7900-as VGA a gépemben [link], és mégis az egyszem 7950-emen játszottam...De ahogy mondtam, azért akad boldog, elégedett CF-használó is.
-
Realradical
őstag
-
do3om
addikt
-
necrobin
tag
válasz
proci985 #34367 üzenetére
Értem. Hátőő 2-3 évig tervezem használni a kártyát, és csak jövő nyáron lesz proci és lap csere.
Most viszont döntenem kell hogy hűtő, vagy ram..és igen sajnos 1x4GB van amiatt, hogy akartam mellé venni még egy ilyet. Az a baj, hogy senki sem árul pont ilyet ami nekem van, pedig hónapok óta keresek egy darab 4GB-os KHX1600C9D3B1/4G RAM-ot.
A nagy kérdés, hogy "most mi legyen?". egyik ismerősöm hoz 8 GB ramot, azzal is tesztelgetjük, meg csak 4GB-al is tesztelgetjük, a proci marad ugyanúgy, és ha kiderül, hogy nem elég a ram, akkor azt veszek, ha a proci kevés, akkor hűtőt, ha mindkettő...hááát, na akkor van nagy baj, mert nem tudom melyiket vegyem inkább. -
katt777
félisten
válasz
proci985 #34324 üzenetére
Én belinkeltem ide jó néhány saját eredményt, amelyek igazolják az állításomat, mely szerint az A10 elég egy HD7870 alá. Ez tehát többszörösen bizonyítva van. Bizonygatni azt szokás, ami nem igaz.
Nincs saját definícióm, a kihajtás egyszerűen azt jelenti, hogy a VGA 100%-on dolgozik.
Alátámasztásul álljon itt egy újabb pl., hogy mekkora kamuk az előzőleg linkelt tesztek:Valóban Ultra F1 2012 beállításokkal 1280x1024-ben, majd full HD-ben is kihajtott VGA, az FPS pedig köszönő viszonyban sincs a linkelt adatokkal, tehát megtévesztő az "Ultra High beállítás", és ugyanezt láttam más programok esetében is. Vagy szándékosan megvezették az olvasókat, akik kritikátlanul, de főleg saját teszt nélkül elhisznek mindent, amit látnak, vagy egyszerűen nem tud tesztelni, aki csinálta. Az én állításom mindkét esetben tényszerűen helytálló (nem vélemény).
Itt pedig egy Crysis 3 teszt többféle beállítással (hogy lásd, nem csak a saját megállapításaimat mindenben alátámasztó bizonyítékokat linkelek), amelyen jól látszik, hogy alacsonyabb beállítással CPU-limites(nek tűnik) a rendszer, magasabbal itt sem az, viszont játszhatósági szint alá esik az FPS (de VGA tuning nem volt), szerintem itt már a 2GB RAM elfogyása miatt. Ha viszont valaki veszi a fáradságot, és megnézi a CPU-kihasználtságot, az azt is észreveheti, amit én többféle beállításban is láttam, hogy a játék maga lejjebb veszi a CPU-igénybevételt, amikor pedig lenne szabad erőforrást. Mivel ezt kizárólag ebben a játékban láttam, hajlamos vagyok feltételezni, hogy egyedi az eset (hajrá, Intel) , és nem annyira az A10 "gyengesége" miatt van.
A játék viszont FXAA mellett tökéletesen játszható úgy is, hogy a VGA-t csak 90-95%-körül hagyja mozogni a játék.
Tehát: én már sokszorosan bizonyítottam az állításomat, akik pedig ezt képtelenek cáfolni, csak hajtogatják a maguk igazát, fals teszteket linkelve, azok legalábbis tévednek, és nyilvánvalóan megtévesztenek másokat. Bocsánat, hogy ez szakmailag nem tetszik.
Hogy a megtévesztés mennyire sikeres, az jól látszik, nem csupán ebben a topicban.
Hogy valakinek mi a "véleménye" az éppen többé-kevésbé szakmai topicokban nem mérvadó, és pontosan ennyire érdekel. Lehet tesztelni és bizonyítani az ellenkezőjét egy állításnak, ahogy én tettem, csak az, ugye, nehezebb, mint tévedéseket szajkózni, és moderátorhoz futkozni, ha valaki felhívja rá a figyelmet.
Nem kell figyelmeztetned, én elég teszteredményt küldtem, részemről lezártam a "vitát" mert merőben értelmetlennek tarom, hogy észérvekkel és tesztekkel próbáljak vélemények és hitek ellen küzdeni. Akinek eladó Intel procija van, nyugodtan szajkózza, hogy az kell egy HD7870 alá.
-
-
sb
veterán
válasz
proci985 #34288 üzenetére
Mit jelent, hogy ki van ütve? Nem használod?
Kikapcsolni tudtommal nem lehet, csak ha a monitor standby-ba küldését kikapcsolom. Azt meg nem szeretném...Amúgy meg k*vára idegesít, hogy nem lehet megcsinálni rendesen ezt a szar ZC-t.
Mg maga a mód is ahogy előjön... mondom, 3 hónapig semmi hiba nem volt és ehhez képest már ma is volt 2 black screen amikor itt hagytam 10 percre a gépet, lement standby-ba a monitor és nem jött vissza a kép utána.És az is biztos, hogy vmi sw-s bug, mert a háttérben minden megy. Ilyenkor kikapcsolom a gépet a gombbal és normálisan leáll a Windows. Egy esetben még a kép is megjelent a shutting down felirattal a gomb megnyomása után kis idővel... vicc.
-
juve600
nagyúr
válasz
proci985 #34136 üzenetére
üdv
ref hűtövel max 76-78 fok és fülesen keresztül is lehetet hallani a hangjátac hűtövel max 65 fok és max 30%-on pörgött a venti,hangja szó szerint nulla,van egy hd 7770 vapor-x-m az ilyen csendes
egyedül a vrm hőfok lett pár fokkal magasabb,de nem vészes az sem
ezek az adatok sniper elite v2 alatt voltak,megnéztem a COD 5 alatt is ott 50 fok fölé nem ment de ez gondolom azé van mert nem erölteti meg magát a kártya,a hűtés felrakása 5 perc volt ,1 órát hagytam száradni a ramsüni ragasztót,majd rakok fel róla képeta kártyát 56k -ért a hűtőt 11k-ért vettem de még igyis azt mondom hogy megérte mer nem hiszem hogy mostanában valami játék megfektettné,főleg ugy hogy csak 1 játékot nyomok csak szinte, na jó lehet farmerama alatt elfogy de az meg az asszony baja ha játszani akar vele
-
PandaMonium
őstag
válasz
proci985 #33689 üzenetére
"photoshop viszont mintha csak nv kártyákból tudna jobban profitálni, de ennek inkább a photoshop topikjában néznék utánna"
Ezt megtudom erősíteni, többek között nekem ez volt a zöld kártyára visszaváltás egyik oka. HD7870XT -vel mocskosul lassúak voltak az ecsetek, érezhetően le voltak maradva a kurzortól (ami talán képszerkesztéskor nem nagy baj de én sokszor rajzolok Photoshop-al és ott elengedhetetlen a jó reakció idő), látszott rajta, hogy nincs hardveresen gyorsítva. Állítólag a CS7 termékek már OpenCL támogatással lesznek megáldva, akkor tuti jól fog menni már AMD-s kártyákkal is. -
ZozzHUN
addikt
válasz
proci985 #33390 üzenetére
2x kitoltam már, benchmark miatt fent volt, de meguntam hogy nincs hely az SSD-n...
38-nál többért nem veszek 7850est az biztos (néha van is fent, volt 36-ért is), 51-52-ért lehet venni a 7870 tahitit. Azért az 13ft/db, ami 26.000Ft összesen, és hülyéskedés kedvéért nem annyira éri meg nekem
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #33322 üzenetére
Metro v. Wticher full grafikával, és már játékok is vannak, amelyek kellő terheléssel nagyon szépen forralják a hardvert.
DEV_NULL: Már a HD3870-eken, de a tűzforró, szar 1 slotos HD4850-eken is 115°C-ra voltak hitelesítve az alkatrészek, amit igyekeztek is szorgalmasan kihasználni, akár furmark nélkül. Sapphire HD4870 fullos hűtéssel (teljes blokk, 9cm venti) is simán 95°C körül dolgozott (GPU!), baja nem lett tőle.
HSM: Hogy teszed be Afterburnerbe a HwInfo adatokat? Nekem sehogy sem csinálta meg.
-
Gstyler
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz
proci985 #32896 üzenetére
Mivel a fórumtárs rám is célzott, így reagálok. Semmi másról nincsen szó csak fsb1000 szokásos burkolt személyeskedéséről, csúsztatásáról, kiforgatásáról, most egy kis sértődéssel szarkazmussal egyben. Az egész a gtx660/660ti topikban indult. Sajnos a giga két ventis 660-nál gyakori a zörgő ventillátor, és az is sajnos ennél a típusnál többször előjött, hogy gyári tuning órajelet nem bírja. Ezekről a topikban is nem egy visszajelzést olvashatsz, de neten ha rákeresel a hibára ott is sajnos erről a típusú gigáról van szó. Van aki ezt nehezen viseli és nem tudja elfogadni... Nem akarok újabb vitát szítani, meg több hsz-t erről írni, mert nem ebbe a topikba való, de nem volt semmilyen általános giga szidás. Úgy gondoltam így korrekt ha ezt leírom...
-
odorgg
addikt
válasz
proci985 #32827 üzenetére
Memóriák a GDDR5 óta nem igényelnek külön hűtést, szinte semennyire nem melegszenek, ezért nem is hütöttem külön. VRM-et biztos néztem, de sehol nem dokumentáltam, szóval fogalmam sincs mennyi lehetett. Sapphire 7850 annó nem mérte az biztos, ilyenkor az előlapi venti szabályzó hőszenzorával szoktam méregetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged