- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenőt egészséget!
A helyzet a következőképpen alakult az emlegetett MSI R9 270 Gaming 2G esetében. Old fox szegedi pHórumtárs megkapta, és kemény 2k jmf fejében megkenyte a ventiket. Ezer hála és köszönet neki a gyors munkáért, és a most mocskos halk kártyáért.
A félelmeim ellenére sikerült neki károsodás nélkül megcsinálni. Aki környékbeli, nyugodt szívvel forduljon hozzá!
-
Giot
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #55698 üzenetére
Ez ilyen neverending story!
-
raubisoda
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #55696 üzenetére
A reball nem végleges.Tuti kell venned de F27 egy jó hírnevű srác tuti megoldja.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Amíg működött addig nem volt gond. Amikor csíkos lett azt nem tudom ott mennyi volt, mert csak restart segített.
De találtam itt ph-n valakit aki reballozza, hátha meg lehet menteni még pár hónapra, de egyre erősebb bennem az érzés, hogy mégis kéne venni egy új kártyát idővel. -
Giot
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #55694 üzenetére
Hőfokokat nézted? Nem volt gond a hűtéssel?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Turbolada II #55692 üzenetére
Bios-nál még nem vettem észre, sőt, ha csak nezetés meg filmnézés van akkor semmi gond, de gondolom idővel ott is elő fog jönni a hiba :S
@ raubisoda:
Köszönöm az infót, utána járok. Már ha nyerek vele pár hónapot akkor megéri, mert nem tervezem a közeljövőben vga vásárlást, csak ha már nagyon kuka. -
raubisoda
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #55691 üzenetére
Reballozni kell.F27 nevű mestert megkeresed PH-n és pár ezerért megmenti ha meglehet.
-
Turbolada II
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #55691 üzenetére
Ha a Bios-nál is csíkoz akkor menthetetlen.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Turbolada II #55690 üzenetére
Akkor kuka? Menthetetlen?
-
Turbolada II
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #55689 üzenetére
Inkább a memória a hibás.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a 7850-es kártyám elkezdett betegeskedni. Ha csak windows-on belül vagyok, vagy netezek vagy filmet nézek, akkor semmi baj, de ha elindítom pl a diablo 3-at vagy a heroes of the storm-ot akkor vagy fekete képernyőt kapok vagy függőleges csíkokat. Sanszos, hogy melegszik a kártya.
Viszont így, hogy csak játék közben jön elő a hiba, de amíg nincs terhelve addig nem, így van értelme mondjuk pasztázásnak? Úgymond menthető még a kártyám? Feleslegesen most nem vennék másik kártyát, ha ezt is meg lehet javítani. Amúgy mikor menthetetlen egy kártya? Ha már bekapcsolásnál is csíkos vagy ha nem ad semmilyen képet? -
-
-
válasz
AMDaZERG_1 #55682 üzenetére
Más is mondotta a WéDé40-t. De abban van petróleum ami piszok gyorsan elpárolog, nem? Attól félek, hogy csak jobban megszorul tőle a végén.
-
-
-
CirrMee
addikt
válasz
bitpork #55677 üzenetére
Ha nem túl rég állt neki traktorozni, akkor jó eséllyel menthető.
Venti lekap, alján matrica alatt fellelhető rendszerint az a rés (vagy a matrica alatt van egy műanyag/gumi dugó pluszba), ahol meg lehet olajozni - vagy inkább zsírozni. Ez utóbbi azért tovább szokta bírni, mint a résből kifolyó olaj. -
Krytec
tag
Üdv,
Akinek van még R9 270X-es kártyája az meddig bírta OC-zni alapfeszen? Én kipróbáltam 1200/1500-on eddig stabil (Vapor-X). Mennyi a végük ezeknek fesz emelés nélkül?
-
Jenőt kihányok!
Van egy R9 270 OC Gaming kártyám az MSI-től. Elkezdett a venti traktorosodni. Nem kicsit, nagyon. A neten találtam különböző útmutatókat hogy kell szíjjeszedni. Vki olajozott már ilyet? Kellene minden elérhető tapasztalat mert zsém nincs most másik kártyára, hűteni kell, ha meg megy most a gép nem lehet megamaradni a lakásban
-
szimi57
őstag
válasz
Strongkong #55650 üzenetére
Az nem lehet esetleg, hogy a vidkari kinyirja valamilyen szintig a tápokat. Lehet, hogy sok ampert vesz fel áramszünet óta.
-
bozont
veterán
válasz
viperabácsi #55673 üzenetére
Az AMD és FF sajnos nem a legjobb barátok. De nekem akkor voltak problémáim, ha tuningoltam a vga-t. Arra nagyon allergiás volt az FF, még win 8-on. Most win10-et használok, tuning nélkül egyelőre nincs probléma. Két dolgot próbálj még ki, ha van vga tuning, kapcsold ki. A másik, hogy kikapcsolod az FF hardveres gyorsítását, hogy úgy jelentkezik-e.
-
CirrMee
addikt
válasz
viperabácsi #55670 üzenetére
Böngésző kiegészítői? Esetleg valami egyéb, feltelepített programmal összeakadás...?
Lehet megpróbálnék egy windows újratelepítést, de úgy, hogy első lépésben semmi update, és csak a foxi lenne feltelepítve. -
viperabácsi
addikt
Üdv van egy gondom , erre keresek megoldást. Már csak driver hibára tudok gondolni.A jelenség win 8.1x64 el nem állt fent.Legújabb driverek vannak a gépen mindenhez.
Előzmények másik topikból:
Még annyi , hogy a gyári böngészőnél nem jelentkezik a hiba. Megpróbáltam alaplapi videóval azzal sem.
-
wjbhbdux
veterán
1-2 korábbi driverrel is ez van, sajnos 370-el nincs túl sok lehetőség megnézni régebbieket.
Egy olyan megoldást olvastam valahol, hogy a 2. monitort az intel IGP-re lehet kötni, és akkor az amd leveszi az órajelet, alapvetően működik de mintha lenne egy kis mikroakadás így játék közben.
-
Giot
addikt
válasz
wjbhbdux #55663 üzenetére
Érthetetlen hibák a crimsonban, nálam is hozza a hülyeségét overdriveban.
Szépen összerakták. No de no offense megtették már elegen.Szerk: Pedig direkt eltávolítottam az előző még catalystos drivert DDU-val, hátha az után maradt valami szemét. De nem ez fejlesztői fícsör.
-
CirrMee
addikt
válasz
Petykemano #55651 üzenetére
Ezek szerint van nem UEFI-s változat is?
Ha jól rémlik azt írtam, hogy nincs külön ilyen, meg olyan. Ha UEFI -s a kártya, az működik BIOS -al szerelt lapokon is.
Nem tudom értelmezni a kérdést ezek után...
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Melorin #55657 üzenetére
Nem raktam fel, nem ment semmi a háttérben, de már egy friss win7et is felraktam és ezen se megy 875 mhz alá :/ így semmi értelme az idle alatt kikapcsoló hűtésnek, hiszen mindig járnia kell..
mi okozhat ilyet? újonnan vettem, de nem biztos hogy 100% használatlan volt a kártya, bár le volt ragasztva a doboz rendesen ránézésre, de a 2 ventiből csak az egyik közepén volt ott a kis fólia. -
AMDaZERG_1
senior tag
Olyan kérdésem volna, hogy miért ajánlják grafikus munkára inkább a Radeont?
Csak, mert az adobe inkább az nVidiát favorizálja a CUDA miatt. -
wjbhbdux
veterán
én most raktam be egy asus strix 370-et, néztem crimson előtti driverrel is de egyszerűen nem veszi lejjebb az órajelet 875mhznél 0% load mellett se, és így 60-65 fokon van állandóan a kártya. Van vmi megoldás vagy ez ilyen?
-
Giot
addikt
Nem lehet az overdrive funkciót normálisan használni. Ha a memóriához nyúlok, az órajeleket megemeli 2Dben.
A vram órajelet 3D üzemmódba emeli a GPU órajelét pedig 400Mhz-re.
Érdekes ha csak a GPU órajelén emelek rendben működik minden.
Ezt hogy hozták össze? -
Giot
addikt
Jaj!
Nem veszi vissza az órajeleket a crimson 2D-ben. A gput 400Mhz-en a memóriát 1400Mhz-en tartja utóbbit ezen az órajelen szoktam használni 3D-ben. Próbáltam hogy visszaveszem alapértelmezettre nem hatja meg.
Sőt a vram csúszka most már 1400mhz től indul- és 1450ig tart.
Így feleslegesen fűt 2D-ben. -
M@rdel
őstag
válasz
Petykemano #55651 üzenetére
Menj át alaplapira. Biosban hagyd automatán.
Vedd le az NV drivert, kapcsold ki.
Tedd be a 370-t, /még mindig alaplapin/ telepítsd a AMD drivert.
Ha felismeri indítsd újra, és nézd meg, hogy van-e kép a kártyáról. -
Petykemano
veterán
válasz
CirrMee #55647 üzenetére
Ezek szerint van nem UEFI-s változat is?
(#55649) M@rdel:
Ha lenne másik számítógépem, már kipróbáltam volna abban.
A driverről: NV driver van telepítve az előző kártyához. Az új kártya nem ad képet egyáltalán. Se BIOS, se boot.
Igazából az a különös, hogy úgy rémlik, ha nem bootol, akkor a kikapcsológomb szimpla megnyomásával leáll. De a fekete képernyő ellenére hosszan kellett nyomni, hogy kikapcsoljon. -
Strongkong
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Újabb (számomra) rejtélyt hoztam nektek!
1 hete volt egy áramszünetem, ami gépezés közben ért. Utána a gép bootolt, de pár másodperc múlva újra is indult. Kivettem belőle a videókártyát, úgy az alaplapi kártya adott képet és működött a gép, viszont a táp ventillátora egy idő után zakatolni kezdett. A videókártyát egy másik gépben kipróbáltam, működött, adott képet. Levontam belőle a következtetést, hogy táp probléma. Tegnap vettem egy Corsair VS550 tápot, összeraktam, és láss csodát, indult a gép, használtam 8 órán keresztül gond nélkül.
Ma reggel felkeltem, bekapcsoltam a gépet, eljutott a Windows 7 bejelentkező ablakig, majd hirtelen újraindult. Azután már odáig se jutott el, először a BIOS után indult újra, majd a BIOS előtt. Kivettem a kártyát, visszadugtam alaplapira, és működik a gép.
Összegezve:
Régi táp(LC Power 420W): újraindulás, Új táp(Corsair VS550 550W): 1 napig tökéletesen működött
Videókártya(Asus R7 265): régi táppal nem működött, más gépben működött, új táppal 1 napig működött
Specifikációk:
táp: Corsair VS550
alaplap: GIGABYTE H61M-D2H-USB3
CPU: Intel i5-2500
RAM: 2 x 4GB Kingmax DDR3-1333Mhz
VGA: Asus R7 265
Egyéb: Samsung Evo 830 64GB SSD, Samsung Evo 840 128GB SSD, WD Black 500GB HDD, LG DVD
Szóval valaki tud megoldást erre a rejtélyre? VGA külön megy, gép külön megy, 1 évig mentek együtt a régi táppal, áramszünet, nem mennek, kicserélem a tápot, 1 napig mennek együtt, majd nem.
Köszönöm előre is, ha valaki tud valami megoldást (ami nem a vegyél új gépet)
Strongkong -
M@rdel
őstag
válasz
Petykemano #55646 üzenetére
Ki kellene próbálni egy másik gépben azt a kártyát!
Jut eszembe, NV driver törölve?
Amd telepítve? -
Giot
addikt
válasz
Nuada herceg #55644 üzenetére
Nekem sem szokott gondom lenni a meghajtókkal, de ezt nem mertem feltenni. Elég komoly hibákról érkeztek hírek.
De ha így áll a helyzet megkínálom a VGA-t vele. -
CirrMee
addikt
válasz
Petykemano #55646 üzenetére
Gyanítom azért nem találsz, mert ha jól rémlik, nincs a piacon csak UEFI -hez, vagy csak BIOS -hoz készült kártya.
-
Petykemano
veterán
válasz
M@rdel #55643 üzenetére
Ezt a képet és leírást megtaláltam a Sapphire R7 370 gyűjtőoldalán, de ilyen kapcsolót nem találtam a kártyán.
A számlán nem találtam a terméknévben erre utaló szöveget, de a dobozán a terméknévben zárójelben az van, hogy "(UEFI)"
Vajon van nem (UEFI) verzió is, amin van kapcsoló?
-
CirrMee
addikt
válasz
Nuada herceg #55644 üzenetére
Én is használom, 7970 & 270. Alapon soha nincsenek hagyva, viszont (ilyen) gondom sincs a meghajtóval.
-
Nuada herceg
őstag
Én ezt nem is értem. Ezeket a Crimson problémákat. Felraktam az elsőt, mihelyt kijött, azóta használom megelégedéssel. Bár én nem vagyok olyan komoly gamer, hogy húzgáljam a gpu órajelet, meg állítsam a venti fordulatszámot és hasonlók. Lehet hogy ahhoz nem jó. Nekem minden alapon van és játszok.
-
M@rdel
őstag
Valami ilyen? A R9 380-n rendes kapcsoló van erre.
-
M@rdel
őstag
válasz
Petykemano #55641 üzenetére
Van rajta bios kapcsoló?
-
Petykemano
veterán
válasz
szivacs1987 #55639 üzenetére
Lehet ennek köze olyan fogalakhoz, hogy UEFI?
-
Petykemano
veterán
válasz
Turbolada II #55638 üzenetére
A tápból egy szálon jön egy 6+2 és 6 tűs csatlakozó. Mindkét 6 tűs csatlakozóval próbáltam (nem egyszerre), először a különálló 6-ossal.
Az alaplapon nem emlékszem, hogy lenne DVI kimenet. Előző kari egy asus nvidia gt 240 gd3, amit visszatéve újra van kép.
Az r7-esnek van két dvi kimemete, egy szürke és egy fehér, mindkettőre próbáltam rádugni a monitort.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Petykemano #55637 üzenetére
Ugye a monitort a vga-ba dugtad és nem az alaplapon hagytad?
ui.:
A táp bőven elég.
A pcie2 és 3 oda vissza kompatibilis, csak a lassabb sebességen megy, de ez esetedben még mindig sokkal több, mint amit a vga tud. -
Turbolada II
őstag
válasz
Petykemano #55637 üzenetére
A 6 tűs csatlakozó rá van dugva?
-
Petykemano
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire R7 370 2GB nitro-t.
Ki akartam próbálni, de nem megy.Alaplap: Asus P7H55, legfrissebb elérhető bios
Táp: FSP Hexa 500WBeillesztem, bedugom a tápkábelt, bekapcsolom, a venti pörög, de nincs kép. Egyáltalán. (speaker nincs)
Amit próbáltam:
- újra beilleszteni
- ramokat cserélgetni, csak egy modullal indítani
- teljesen áramtalanítani és várni
- biost törölniMi a valószínűbb, illetve hogyan tudnám ellenőrizni, mielőtt visszaviszem a kártyát:
a) hogy az alaplap egyáltalán kompatibilis-e a kártyával?
Elvileg a kártya PCIe3 16x-t kér, az alaplap PCIe2 16x-t tud. Ennek elvileg nem kéne kizáró tényezőnek lennie, mert elvileg van visszafelé kompatibilitás, csak legföljebb lassabbb) hogy táp bírja-e?
Elvileg bírnia kéne, mert 500W a recommendedPersze lehet, hogy a kártya döglött, de reklamálás előtt szeretnék megbizonyosodni, hogy csereeszközök nélkül meg tudok-e bizonyosodni arról, hogy nem korábbi eszközeimben van a hiba?
-
pengwin
addikt
Nekem MSI HD 7870-en jobban működik, mint az eddigi WHQL Catalyst.
Vetillátorokat agresszívebben állítgatja, 40-45% közötti fordulatszámon tartja a GPU-t 65 fok körül nagy terhelés esetén, a másik driver hagyta felmenni 75 fok köré a Core Temp-et, 30-35% körüli ventillátor-sebesség mellett. Legalábbis GPU-Z sensor log szerint. Nekem nem tűnt fel, hogy hangosabb lenne a gép.
Majd a VRM és RAM hőmérsékleteket is megnézem, amint előttem lesz a log file jövőre. -
Giot
addikt
Pont a Crimson felől akarok érdeklődni érdemes e mert az egyik játék kérné a legfrissebb drivert, de nekem meg nincs nagy bizalmam a crimson felé. Vagy ezzel a legutóbbi 15.12.17 kiadással nincs már olyan komoly gond?
-
bobalazs
nagyúr
Win 10 x64en is működik már a msi gaming app 2015-12-03 óta!
-
Raki
aktív tag
Üdv Mindenki!
A napokban vettem észre, hogy a Sapphire HD 7870-es VGA-m egyik ventije nem forog, illetve csak akkor, ha 100%-ra állítom a fordulatszámot manuálisan, sztm a venti motorja adta meg magát én erre tippelek. Így mivel csak az egyik venti hűt eléggé melegszik a cucc, kb. 80 fokos a kártya.
Az a tiszteletteljes kérdésem lenne az itt lévőkhöz, hogy hol tudok ilyen ventilátort beszerezni?Természetesen külföldről nem szeretnék rendelni, válaszokat előre is köszönöm...
-
Milan86
tag
Sziasztok adott egy
Sapphire R9 270X videokártya - HDMI kábel - Philips 40PFS6909 TV
Minden alkalommal ha kiakarom a gépről a képet tenni TVre, újra kell a catalystot telepíteni.
Leállítom a gépet és utána eltűnik a TV. Kihúzom a HDMI kábelt és visszadugom akkor sem találja meg, csak újratelepített catalyst oldja meg.
Próbáltam 15.7.1 catalysttal , 15.12vel . Ugyan az a hiba.Valakinek ötlet uraim?
-
triklin
tag
Sziasztok
Adott egy MSI 7870oc (1050/1200). Nincs tuningolva, csak CS:GO val játszok (nemnagyon terheli), viszont most figyeltem rá fel, hogy nem megy csak az egyik ventilátor. Egy 3dmark vantage teszt alatt 79 fokig megy fel a gpu. Ez valami hibásan működő feature (új driver, win10 stb), vagy csak szimplán megmurdált?
Garis még...Köszi előre is.
-
python1
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #55618 üzenetére
A drverben állítsd be a venti %_os értékét,nekem a Crimson bejött hozzá. Ajánlanám az átpasztázását is,de ha annyira zavaró a jelenlegi hűtésed,tehetsz rá jobbat,ami hidegen és csendben hűti.
-
F e Z o
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #55618 üzenetére
Szerintem a kérdésed itt is tedd fel.
Egyébként nem sok a 70, bár csodát nem kell várni attól a hűtéstől, még úgyis, hogy nem sok hőt termel az a vga. Ha az általad használt program nV-t támogat, miért vettél AMD-t? Ennyi pénzért lett volna már 750Ti is.
(#55620) python1 : Szerintem egy új kártyát nem kellene újrapasztázni.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok, és kellemes ünnepeket!
Az a problémám, hogy néhány napja vettem egy Gigabyte R7 360 OC 2GB GD5 kártyát, amit elvben videó és fotó kidolgozáshoz használnék. Előtte egy használt ASUS GTX650 volt benne, de az valamitől beadta a kulcsot, mert elkezdet kis kockákat, és csíkozásokat dobálni a képernyőre, így az üzletben erre a Gigabyte-ra cseréltem. Ez teljesen új.
Szóval az első pofon az, hogy az Adobe After Effects a CUDA (nVidia) VGA-t részesíti előnybe.
A második, hogy gondoltam kipróbálom mit tud játékban. BF4 végignyomtam, de volt, hogy nem bíztam az automatikára a hűtést, így maxon fülsüketítő üzemmódban hajtottam, mert szinte végig 70°C felett ment a kártya, és szerintem az nem túl egészséges. volt is, hogy a kép egyszerűen elsötétedett, majd újra indult a gép. Ekkor ráeszméltem, hogy biztos hagyott fent néhány "szemetet" az nVidia driver. Találtam is, amit Display Driver Uninstallerrel le is szedtem. A hőmérséklet ugyanúgy az egekben volt, de végigtoltam a játékot.
Ez a hőmérséklet normális egy ilyen kártyánál? Hagyhatom így, vagy nekem kellene agyalnom mivel tudnám a hűtést javítani? Elég vicces volna, ha már kiadtam érte 39 ezret, tudom, drága volt, de már belefáradtam a rohangálásba, hogy olcsóbban máshol vegyem meg. Eredetileg GTX 750 OC -t akartam, de az eladó ezt javasolta a videószerkesztéshez. Mondjuk ezt sem értem, mert ennek az ATI-nak magasabb a fogyasztása, és szinte egész nap megy a gép. Lehet jobban járnék egy GTX-re való cserével?
A problémák: ventilátor hangja, hőmérséklet. (áram fogyasztása az más) -
python1
veterán
-
python1
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Ez az AMD Crimson meghajtóprogram,képes lenne tönkretenni egy videókártyát? -
SaGaIn
senior tag
válasz
CirrMee #55612 üzenetére
2.: az pedig szvsz VRAM hiba lesz..
Miért gondolod hogy VRAM hiba? Attól nem szemetes lenne akép? ennél csak akkor van gond ha drivert telepítek, driver nélkül még FHD youtube-ot is tudok nézni minden hiba nélkül 32 biten 1920x1200ba.
A crimson driver előtt kutya baja volt. Hogy miert tettem akkor mégis fel ? Ki akartam próbálni a Fallout4et. ahhoz meg ajánlott volt az új driver. Szépen ráb@xtam. -
SaGaIn
senior tag
válasz
bepken #55530 üzenetére
Hello!
Hasonló esetem van de nem teljesen ugyan ez kb másfél éves kártya Asus 270x DCU2 TOP
Nem teljesen halott alap windows driverrel működik de mihelyt drivert akarok telepíteni megfagy az egész és nem ad ki videojelet. Másik gépbe egy tökéletesen működő R9-280x helyére berakva is megfagy a rendszer és a képernyő elsötétöl csak a háttérvilágítás megy nem ad ki jelet amint betölt a windows. Csökentett módban jó de akkor ugye alap win driverrel megy. Szóval 2d -3d gyorsítás, a magasabb teljesítmény igényű dolgok nem mennek. Én Vrm hibára gyanakszom. Eddig kisebb hibáktól eltekintve működött. utoljára a crimson 15.12 driverrel ment 17-e óta de tegnap előtt este elkezdett fagyogatni. viszaraktam régebbi drivert de uygan az 5 perc után fagyott bármilyen játékot indítottam. Majd egy még régebbi drivert telepítettem de azzal is csak a filmnézés ment játék már fagyott. Majd ma reggel óta már a driver telepítésbe is belefagy. Már kezdetben sem volt gyári órajelen beton stabil néha elszállt ezért downclockolva (1100core és 1375mem (DDR5) ) használtam úgy stabil volt mostanáig. Az a gyanúm hogy a VRM táp előállító része hibásodott meg. A memória hiba nem így jelentkezik. Ha processzor hibás lenne akkor teljesen téglásodott volna. De itt nem ez a helyzet.
A kártya nagyon jól szellőző porszűrős házban volt egy Asus-Z170A és Cheaftec CTG600 társaságában.
Szerintem a crimson driver tette tönkre de ezt bizonyítani is kéne. Másfél évig 5-6 órás game maratonokat is kibírt még nyáron is minden zokszó nélkül. Vagy ha tudok megoldást hogy mit lehetne még kezdeni.
ötleteket várok, a gariztatást elkezdtem de nem vagyok benne biztos a downclockolás miatt kicserlik-e.
A forgalamazón sok múlik tudom.UI: DDU- drivertörlés és telepítés körön már többszörösen túlvagyok. Driver nem települ már fel egyáltalán. 15-10 béta 15.11.1 crimson 15.12 ket próbáltam. Próbáltam simán windows update-tel de úgysem megy ( WIN10 TH2 (10.586) mind a két gép ( a másik is amiben a 280x van (az hibátlanul megy a novemberi driverrel azt már nem mertem crimsonra frissíteni )
-
mihione
őstag
Nagyon jól sikerült ez a Gigabyte Windforce 3 igaz idle hőmérsékletek de eddig ilyen nekem még sose volt (lehet nem ártott megemelni a gépházat így nem csak dísznek van bent alul a fenti
AC Syndicate alatt se ment 60 fok fölé 1.3 fesz 1250 mhz core és 1500 mhz mem frekikkel. -
Giot
addikt
válasz
M@rdel #55605 üzenetére
Félreérthető voltam, pontosítok. Ha folyamatosan nagy hőmérsékleten menne a vga jönnének a hibák is előbb vagy utóbb aztán meg lehetne reménykedni hogy egy reballozás megoldja a gondot.
Más: Érdekes ez újrapasztáztam a vga-t phobya hegrease extreme-mel állítólag az egyik legjobb paszta a piacon. (Igen alkohollal megtisztítottam
) és valóban hozott 2 max 3 fokot no ez nem is rossz terhelés alatt csendesebb is lett 43% fordulattal 65C környékén tartotta. Aztán betettem a frissen vásárolt hangkártyámat és máris romlottak a hőfokok vagy 4 celsiussal. Aláfűt a VGA nak.
-
nanus
senior tag
válasz
meglehet007 #55602 üzenetére
Szedd ki a hűtőbordák közül a porcicákat ..
.(újra pasztázni meg szökő évente egyszer
.).
-
Giot
addikt
válasz
meglehet007 #55602 üzenetére
Ez bizony sok alapon is. Pasztát neki.
Reballozás: nagy hőterhelésen a vgan található forrasztások sérülhetnek pld a gpu és a nyomtatott áramkör közti ballok forrasztások Az elégtelen érintkezés miatt a vga elkezd hibázni vagy meg is áll. Ezt orvosolják reballozással gyakorlatilag újraforrasztják a kapcsolódási pontokat. Ehhez speckó gépet használnak. Vagy sütőtEz a hiba szokott jelentkezni régi kiöregedő vgaknál is.
Ha valamit rosszul írtam javítsatok ki.Más: Újrapasztázásnál le szoktátok alkohollal tisztítani a gput? Én eddig csak zsebkendővel letörőltem de van izopropil alkohol. Ki hogy szokta?
-
F e Z o
veterán
válasz
meglehet007 #55597 üzenetére
Első körön egy újrapasztázás, aztán némi olvasnivaló, jó páran így lőttük be a tahiti-le kártyánkat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Frissítsd PC-det most Akciós gamer alaplap!
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest