Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
válasz
makos0078
üzenetére
Azt hiszem , hogy már írtam , ismerősnél heggesztettem egy ilyen Lidlis géppel és meglepően jól megy !!
Ismerős aki nem tudott hegeszteni , de visszautasította az aranyárban dolgozó mestereket , ezzel a géppel lecserélte a kerítéseket ( zártszelvény Lindab borítás a régi drótkerítések helyett ) , ajtókat kapukat csinált és még egy szöllő lugast is összehozott ! -
makos0078
tag
Hja, az 1 mm környékére való a 0,6-os.
Én meg összetaknyoltam 0,8-as lemezt 0,9-es huzallal. Merő kíváncsiságból / kihívásként. A porbéla nem erre való!
videó link -
makos0078
tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Persze, áramátadó és görgő csere, aztán mehet bele a 0,6-os huzal. Ha hasonló áron van és pluszban MMA-t is tud, akkor nincs min gondolkodni. Vagy lehet, hogy mégis…
Az iWELD gépben a klasszikus szinergia van huzalvastagság választóval. Egy előre beprogramozott “táblázat” alapján próbál ideális feszültséget beállítani a tekerővel beállított huzalsebességhez (áttételesen az áramerősséghez). Ezt lehet kompenzálni a másik tekerővel plusz-mínusz valamennyit. 0,6-os program nincs rajta, ezért felmerül a kérdés, hogy lehet-e annyit kompenzálni, hogy ahhoz is jó legyen, illetve a mozgástér biztosan beszűkül egyik irányba.
A Parki meg szerintem visszacsatolással működik, kvázi “automata huzalvastagság érzékelője” van, máshogy nem lenne lehetséges, hogy tök jól kezeli a 0,6-os huzalt is. Tele van vele a YouTube, hogy a gép bármelyik huzallal gyönyörűen beállítja magát az egészséges, folyamatos sistergő hangú hegesztésre.
A levehető fogyós kábel előnyét én nem annyira érzem. A fixet is ki lehet cserélni, ha megsérül, és érdemes annyit áldozni rá. Bármelyik is lesz, a kábel akkor is rövid, ami miatt a gépet pakolgatni kell. Akkor nem mindegy viszont a tömege.
Ha inkább a teljes automata beállítás érdekes, és nem kell az MMA, akkor én még mindig a Parkit választanám. 🙃 -
guftabi96
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Most nézem, hogy a Tímár Szerszámnál a IWELD GORILLA MICROFLUX 134 SYNERGIC gépet le lehet kuponozni majdnem a Parkside árára.
Teljesítményben a specifikációk alapján hasonló és szintén szinergikus, mint a Parkside, de ez ha jól látom tud elektródával is hegeszteni és a munkakábele sem fix.
Viszont a huzalnál csak 0,8-0,9-et látok. Aliexpressen látok ilyen méretű huzaladagoló görgőt, mint ami ebbe a gépbe kell, ami tud 0,6-os huzalt is tolni. Az áramátadót lecserélve alkalmas lehet 0,6-os huzal használatára is ez a gép?
-
agaron
tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Én is kezdő vagyok, és porbelessel kezdtem, először egy Mateweld géppel, az most van gariztatni, majd mérgemben vettem egy IWELD GORILLA MULTIFLUX 153-at, mert az volt helyben, és nagyon kellett, hogy haladjak is. Abban egyetértek a fent szoloval, hogy kis gyakorlással, elfogadható varratot tudok csinalni. Kültéren ok a füst, de bent nekem felejtős, ha egyszer lesz hova, akkor vagy rakok elszívót, vagy más megoldás lesz. De kint tényleg hasznos.
-
makos0078
tag
válasz
guftabi96
üzenetére
A gépet nem próbáltam, viszont netes videók alapján nagyon rendben van. Kezdőként százszor egyszerűbb dolgod van a porbelessel, mint a “pálcával”. Ráadásul a vékony anyagokkal csak szenvednél MMA-val.
A 120-as cukiforce volt az első gépem. Amikor utána porbelezni kezdtem, vertem a fejem a falba, hogy miért nem azzal kezdtem…
Nyugodtan vedd meg szerintem. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
A most csütörtöktől kapható Lidis Parkside porbeles hegesztő mennyire vállalható otthoni tákolásra? (32.000Ft)
Nincs tapasztalatom, nem tudok hegeszteni, amennyire látom ezzel könnyebb? bánni, mint egy elektródás hegesztővel. Keveset lenne használva, abszolút barkács szinten, 1-2-3mm vastagságú anyagokhoz.
Ahogy látom hasonló árban az iWeld Microforce 120 van. Jól gondolom, hogy ezekre a vékonyabb anyagokra kisebb munkákra, 0 tapasztalattal jobb lenne a Parkside?
Köszi
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek !
Nehogy már itt hagyjál bennünket ( engem annyit piszkáltak , basztatrak egy időben és több topikban a helyesírásom miatt , hogy más be sem lépett volna többet
, de én kitartó típus vagyok , megpróbálok odafigyelni jobban a helyesírásra , de nehéz mert én más oktatást kaptam ) !! -
Gyöször
senior tag
Nem a szaknáci tört ki belőlem, hanem ahogy olvastam én sem értettem, hogy mijalóf@$zt akar kihozni a tag a hálójából, de akármi is legyen az, én úgy vettem ki, hogy ő 2,4 átm fémre gondol, te meg a bundásra.
De mondok egy viszlátot nem kell fárasztani magatok a kóstolgatásommal.
-
setup
aktív tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ez a "G" pontod igaz?

Szakoktatót, szegény nem él már műszerész képzésen a "madzag" szóval lehetett triggerelni. Bármilyen nyugalmi állapotból egyetlen másodperc alatt kitört belőle a sárkány: NEM MADZAG! Vezeték, vagy kábel. És az igazi troll ennek utána kettő percen belül szólt be, hogy "van még drót?" NEM DRÓT!
Aztán egy idő után rájött, hogy direkt cukkoljuk. Akkor már nevetett ő is, de azért a karót beírta annak, aki trollkodott
-
H-Zol
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nekem ez is tetszett [link]
, volt nállam is leégés a kezdetekben , kézen , lábon , de azóta odafigyelek ! -
Gyöször
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ezt de kár volt megnéznem ...
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
tj_peti
csendes tag
Nem kooperálok senkivel, a hegesztőpálca az én ötletem volt, de életemben nem hegesztettem, ezért is írtam ide a fórumra. Nekem az volt a logikám, hogy a védőgázos illetve láng hegesztéshez nem kell bevonat, ezért ezeken a pálcákon nincs is, de lehet tévedek. Bevonatos pálca egyébként nem is lenne jó.
-
setup
aktív tag
válasz
tj_peti
üzenetére
2,5mm szálat bármi elcsípi szerintem különösebb izmozás nélkül, de mindegy, hagyjuk ennyiben, mert így nehéz, hogy nem tudni mi miért jó neked, vagy nem jó.
Szerintem a hegesztőpálca (mivel bevonatos) csak önsorsrontás, mert a bevonat lepattanhat, repedhet, porladhat, de legalább pont annyiba kerül, mint a réz
-
tj_peti
csendes tag
Köszi szépen erről a sárgaréz rúdról nem is tudtam, hogy létezik!
Ha jól sejtem, a sárgaréz elég kemény is... és ez van több mint egy méteres hosszban! (Az egész projektet úgy terveztem, hogy 1m legyen a rács hossza, mivel ez volt a leghosszabb hegesztőpálca, de ez új távlatokat nyit
) A következő ilyen jellegű projektjeimet biztosan ebből fogom készíteni! Viszont a jelenleginél már nem variálnék, ha megbizonyosodok róla, hogy az A37-es anyagú hegesztőpálca is megfelel. (Azért mert ezt a sárgarezet darabolni, valószínűleg nem küldik postán a hossza miatt, stb.) Ezért a kérdéseim továbbra is fennállnak!Köszi szépen még egyszer!
-
setup
aktív tag
válasz
tj_peti
üzenetére
Húzott sárgaréz kör rúd, 2,5mm átmérő. Sima forrasztópákával összeforrasztod. 6 ezer kilója.
Ha az AI jól számol, akkor kb. 125gramm egy 3 méteres szál. Ettől mennyivel olcsóbb a hegesztő elektróda? Meg méteres hosszú elektróda? Hát végül is Te tudod neked mire mi kell. -
tj_peti
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem túl megszokott kérdéssel fordulnék hozzátok, ha valaki tud, kérem segítsen:
Van egy projektem ahol egy speciális rácsot készítek hegesztőpálcákból. Fontos, hogy a pálca átmérője 2.5mm legyen (esetleg 2.4mm), és pontosan 1000mm hosszú. A szükséges 200db pálcát egyenként vonom be zsugorcsővel. (Ennek esztétikai és funkcionális szerepe is van, mivel a rács feszültség alá lesz helyezve). A lényeg nekem, hogy a pálcák forraszthatóak legyenek (alu ezért kizárva), ne legyenek túl drágák és nehezek (réz és rozsdamentes pálca kizárva). Ami még fontos, hogy az AWI és TIG pálcák szimpatikusak, de azt látom, hogy azokon van egy "összenyomás" befogatásnak, ami miatt nekem nem jók. Sokat keresgéltem, de így már csak egy pálcát találtam ami megfelel a kritériumoknak: "Lánghegesztő pálca 2.5 mm A37". A kérdéseim a következők lennének hozzátok:
1) Mennyire érzékeny ez a pálca az oxidációra? Lehet-e gond az, hogy a zsugorcső alatt "berozsdál"?
2) Mennyire egyenesek ezek a pálcák kiszállítás után, kell-e idegeskednem, hogy görbék lesznek, vagy nem pont 1m hosszúak?
3) Esetleg tudtok-e ajánlani jobb alternatívát, esetleg rezezettet ami itthon beszerezhető?Köszönöm szépen és szép napot kívánok!
-
H-Zol
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Itt volt fejtörést és munka amire ezek összejöttek
! -
philoxenia
MODERÁTOR
-
8th
addikt
[link] Ez jó pofa. Olcsó lemezgarázsoknál láttam hasonló rögzítést csak sokkal gyengébb anyagból.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
[Youtube link] ez a szöghúzó érdekes lehet.... Ezt lehet, hogy összetákolom a télen
-
H-Zol
őstag
Egész nap a kertben voltam , befejeztem a gyümölcsös metszését , ültetéseket , több különleges ( mézalmácska , kínai füge , kanadai eper , 6 fajta öntermékeny kiwi , vörös áfonya ) gyümölcsöt ültettem , közben bementem egy kávéra és ez a videó jött velem szemben [link] , mi megtudjuk csinálni !
Mondtam az asszonynak , hogy ezzel egy hosszú nyélen a szomszéd gyümölcsét is megtudjuk kóstolni
-
H-Zol
őstag
Jó reggelt szomszédok [link]
! -
H-Zol
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hullámpalát vasra érdemes tenni, azt meg hegeszteni kell...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
H-Zol
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Amiről én írtam az még békebeli azbesztos volt , nállam nincs de anyámeknál van egy szín és egy külön álló épület ( garázsnak épült , de most mindenes ) ami hullámpalával van fedve, de már az azbeszt mentes változat !
Hétfőtől megindulnak dolgozni a mezőgazdaságban ( már alig várom
) , és lessz hegesztés is , mert eléggé elkalandoztunk , ami engem nem zavar , de vannak topik ahol soknak nem tetszik , ha nem a topik témája van terítéken , és szová is teszik
!! -
Gyöször
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nyugi, ilyet nem szerez bontottam senki. Zoli szomszédja aztbesztet tüdőzött, mint ahogy az enyém is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Sokan nem is tudnak az azbeszt káros hatásáról , anyámék végszomszédja pár éve beszerzett ( ingyen ) használt palát és épített egy nagy színt , mellette górét és azzal fedte be , és a hab a tortán , hogy flexel vágta , néha alig látszott a portól
!
Más , már ha úgyis off , sokan úgy tartják , hogy Temun csak gagyi cuccokat lehet vásárolni , ezt megtudom cáfolni , én sok jó mindent vásároltam , például nemrég jött egy nyitottsaru fogó [kép] 41 centi hosszú és 1300 gramm , tökéletesen ráteszi a sarukat ( mint ha a gyár tette volna rá ) ! -
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
A legrosszabb, mert a tetőn gyakorlatilag semmilyen kárt nem okoz a tüdőben, csak a mesterében aki egyszer felrakta. Amint elkezdenek járni rajta a kocsik onnantól viszont a levegőbe kerül az azbeszttartalom.
Szomszéd egyszer szépítkezett és a mohás palát elkezdte drótkoronggal csiszolni, hogy szép legyen. Meg lett dícsérve. Én nemtom milyen változatos marhaságokat tudnak kitalálni emberek.
-
H-Zol
őstag
Hú ez akkor jó nagy szívás volt , az ember jóra számit és mindég rosszabb jön
Nállunk ( Románia ) itt rengeteg hullámpalával födött , ház , gazdasági épület , istálló stb van és ha átfedik simán kiviszik az emberek a határban a föld utakat tölteni , a kutya nem vergődik vele ! -
8th
addikt
Mint kiderült azért hívtak be mert valaki odab@szott egy utánfutónyi sittet a telkem végére amiben összetört pala darabok is vannak, az pedig veszélyes hulladéknak minősül. Valaki bejelentette. Úgy van a telek vége, hogy egy földút határolja. Kimérve a földút egyik keréknyomának a szélén van a telekhatár de mivel ott járnak ki gépekkel a földekre az úttól így a telekhatártól két méterrel beljebb építettünk meg anno egy drótkerítést mint az összes többi telekszomszéd. Az út és a kerítés között van tehát nagyjából két méter ami az enyém. Na oda borították le a sittet. Délután azt takarítottuk fel. A palát a mohuval való összeborulás óta nem vehetik át a helyi hulladékudvarban szóval azt visszahoztuk és leraktuk a telken belül. Asszony majd utánanéz hová lehet leadni nekem már nem volt idegrendszerem ehhez. Hulladékudvarban az irodában ülő néni sem tudta megmondani, szerinte a megyeszékhelyre kell beszállítani közvetlenül a mohu telepére. Az még tök jó lesz. Kb. 15 kilónyi törött hullámpalával autózhatok 2x 50 kilométert. Idő, pénz, idegesség. Mivel együttműködő voltam és felszólításra azonnal elszállítottam a szemetet elvileg figyelmeztetéssel megúszom a dolgot. Az lesz még fasza ha meg is büntetnek. Én már bármit el tudok képzelni. Jaja, naivan örültem, hogy végre valami előrelépés van az ügyemben. Hát nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- Villanyszerelés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Raspberry Pi
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- Xbox One / Xbox Series játékok
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de én kitartó típus vagyok , megpróbálok odafigyelni jobban a helyesírásra , de nehéz mert én más oktatást kaptam ) !!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
!
, vannak gyors és jó ötletek
!