- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Váratlanul kapott a piac egy új 16 GB-os Radeont
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
meglehet007 #55597 üzenetére
Szia!
Jó lenne megnézni terheletlenül hol vannak a hőfokok. Megnézni forog e mindkét ventilátor. Aztán újrapasztázás. (Lehetőleg ne elektromosan vezető pasztát használj, és valami jobb minőségűt) Így semmiféleképp ne használd hosszútávon. A normális tehelés alatt a 70-75c°. Efelé nem szabadna menni a vga károsodását okozhatja.
(Aztán mehet reballozni az meg vagy összejön vagy nem.) -
mihione
őstag
válasz
meglehet007 #55595 üzenetére
Szerintem ujra kene pasztazni,sajnos erre kevesen figyelnek, nekem 4/3 kartya melegedett mert szar volt mar a paszta rajtuk.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
meglehet007 #55595 üzenetére
Sok lesz az.
Viszont mivel nem ismerjük a gépházadon belül uralkodó állapotokat, nem hiszem, hogy lehet pontos választ adni arra, a kártyával van e gond.
-
meglehet007
csendes tag
Helló!
Kérdésem egy XFX R7870 Tahiti LE VGA kártyával kapcsolatban a következő lenne, melyet most sikerült vennem:
- Heaven Benchmark teszt alatt kb. 2-3 perc után eléri a 90-95 fokC majd szép lassan emelkedik tovább a kártya hőmérséklet (nem vártam meg meddig). Hőfok volt nézve aida 64 és MSI Afterburner -nel
- Dota 2. alatt 90 fokC -ra beállt a kártya hőmérséklete, de ez nem egy nagyon gépigényes játék.
- Kártya alapbeállításon van, nem állítottam neki semmit.
Alaplap: Asrock 970 extreme4
Táp: 550W chieftecKérdés: ezek a hőfokok normálisak, teljesen rendeltetés szerűek vagy a kártyával valami baj van?
Segítséget és válaszokat előre is köszönöm!
-
mihione
őstag
Na Lefutattam egy heavent 1.3 volton 1250 mhz core ,1500 mhz memory.
Max GPU 65 fok,mindkét VRM 71 fokot ír,max 61%-os ventivel.Ez így akkor jó lesz nem?Gyári órajeleken asszem 55-57 fokos volt minden.
-
pengwin
addikt
válasz
Pokesz007 #55592 üzenetére
Windows update mit ír? Az enyém azt, hogy "You recieve updates: For Windwos only"
Meg nálam a Crimson friss telepítés után alapból bekapcsolta azt, hogy automatikusan frissíti a drivert a legújabbra, szóval ezt kapcsold ki ha a Crimson van fent. CCC-ben nem tudom volt-e ilyen opció, nem is kerestem...
Egyébként nekem már a WHQL Crimson van fent, semmi probléma nincs vele, vagyis helyesebben mondva semmi olyan, ami ne jött volna már elő GT520M-en meg HD Graphics 4400-on is ugyanilyen gyakorisággal, szóval gyanítom nem az AMD hibája. -
Pokesz007
senior tag
Sapphire Hd 7850 2GB Kártyám van.
amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit drivert használtam ami bevált.
Mindenáron frissíti a rendszer a legújabbra Chrimson.... Leakarom tiltani ezt lehetséges? Win10 Pro X64
Milyen lehetőségek vannak erre? Egy - két dolgot már megcsináltam,de mégis frissíti.
-
pengwin
addikt
válasz
akb48b #55585 üzenetére
Nekem egy 7870(~R9 270X) ment gond nélkül 1200MHz-en +20% TDP limittel egy 400W-os FSP tápról, csak a hőfokok miatt vettem vissza az órajelet, szóval táp miatt tényleg ne aggódj.
Használtan a 7850 tényleg jó választás, de a 7870 szerintem még jobb, pont az a kis plusz kraft kell sokszor FHD-hoz, árban pedig elég kicsi a különbség, hogy megérje a nagyobb kártya is.
Újonnan meg a 270X-szel tényleg jól jársz. -
Giot
addikt
válasz
robertosz91 #55584 üzenetére
A 7870 és a 7850 közötti teljesítmény a 270. Te tudod mennyire fontos a garancia mennyire vagy bevállalós.
(#55585) akb48b: Nem ismerem a játékot de biztos van rendszerigénye ,ez sokat segíthet a döntésben. A 7850 használtan szerintem az egyik legjobb vétel és fullHD ban el lehet vele lenni ha hajlandó vagy itt ott kompromisszumot kötni a részletességben. Mostanában már 25 környékén is láttam.
Az a chieftec egyébként kiszolgál egy 270X vga-t egy átlag konfig mellett. -
akb48b
csendes tag
Valaki tudna segíteni, dönteni?
Van két kártya: R7 370 (2GB) és R9 270X (2GB)
370 újonnan 45.000 huf
270X használtan 40.000 huf370-es 110w fogyasztás elfogadható, de már sokadszorra frissített változat, de lényegében a GPU-ja réginek számít.
270X fogyasztása 180w ami elég riasztó (tudom vannak sokkal többet fogyasztó kártyák, de nekem ez soknak tűnik, pláne hogy CHIEFTEC CTG-500-80P 500W tápom van).
Egy HD7750 kártyát váltanék, mert pl.: a 7 Days to Die játéknál gyengécske.
Vagy elég lesz nekem a HD7850-es 30.000 huf-ért, szerintetek?Köszi ha valaki ír.
-
Giot
addikt
válasz
robertosz91 #55582 üzenetére
Az r9 270X valójában egy HD7870 emelt órajeleken. Így érdemes lehet a 7870 ek között is nézelődni, ezeket akár 30e ft magasságában is el lehet csípni. Kis szerencsével hozza az r9 270x GPU órajelét és így a teljesítményét is. A memória órajel emelése nem hoz számottevő teljesítmény növekedést, igaz meg lehet közelíteni a 270x mem.órajelét.
Ha használtak között nézelődöl fontos a garancia és az hogy megbízható eladótól vásárolj.
Nincs kifejezetten rosszul sikerült széria vagy kerülendő gyártó.
A CPU ki tudja szolgálni FullHD és magas részletesség esetén. -
robertosz91
tag
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy öcsém gépébe veszek egy 270/x kártyát. AMD Phenom ii x6 1055t hajtaná. Úgy tudom ezt a kártyát még kihajtaná. Melyiket érdemes megvenni a sima 270-et vagy az x-et. Nincs az x-el probléma? Melyik típus ajánlot? A hardverapron sok az Asus, és hozzám közel lenne is egy eladó Asus.Mondjuk elég drágán 45-ért egy 270x. -
Mika1227
őstag
-
bozont
veterán
válasz
Mika1227 #55568 üzenetére
Szerintem nem olyan rossz az a hőfok Furmark mellett, főleg egy Windforce hűtéstől, ami érdekes módon tényleg rosszabbul teljesít AMD kártyákon. Az erősebb vga-knál nem is ajánlott.
De nekem a Vapor-X is képes 70-75-ig elmenni, ami az egyik legjobb AMD oldalon. Persze játékok alatt sokkal hűvösebb és szerintem az a mérvadó. Ha ott nem megy 70-fölé neked sem, akkor nem aggódnék. -
mihione
őstag
Feltoltam 1.3 voltra a feszt 1240 mhz core es 1340 mhz ram igy 69 fokra melegedett a Gigabyte 7870-em.Lesz valami baja ennyi fesztol?mert volt ahol azt irtak 1.25 fole nem erdemes menni.nem igy hasznalom csak kivancsi voltam mit tud ha esetleg kene egy kis plusz teljesitmeny.
-
Mika1227
őstag
3 perc Furmark után 85 fokig ment fel a GPU hőmérséklete. Nem sok az egy kicsit? Ilyen a kártya.
-
Mika1227
őstag
Èveken keresztül nvidia kártyákat használtam. Most váltottam egy R9 270-re de mintha a kèp szebb lenne olyan szebbek a szìnek meg olyan szebb a kèp. Lètezik ez, jól látom?
-
Sanci789
aktív tag
-
python1
veterán
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem hozzátok,gyereknek szeretnék karácsonyra venni egy GPU-t,Sapphire 6950 1GB v 7850 1GB-os kártyák közül kellene választanom,melyik ezek közül a jobbik?Válaszokat előre is köszönöm!
-
Mika1227
őstag
Van a radeon beállítások között olyan, hogy virtuális szuper felbontás, érdmes azt bekapcsolni?
-
Mika1227
őstag
Ma játszottam kicsit az R9 270-es kàrtyámmal 75 fok körül volt a maghő jó èrtèk ez?
-
Nuada herceg
őstag
válasz
worxland #55550 üzenetére
Hú hallod ez nagyon durva!
Nem csak hogy megjavult, de sokkal szebb lett a kép is. Mintha nem lenne olyan pixeles (pöttyös). Világosabb is lett valamivel! Igaz eddig valami játék üzemmódban volt, most visszaállt eredetire.
Elég kemény, hogy eddig nem jól használtam!Köszönöm a segítséget, leköteleztél!
-
mihione
őstag
Sziasztok ma én is szert tettem egy 7870-re Gigabyte OC verzió.
Kérdés alap feszen mennyit kéne mennie kb? 1200 clock,1350 ram órajeleken valley crashelt kb a 8. tesztnél.
Érdemes feszt emelni 1,3-ra?60 fok fölé még nem ment úgyhogy a hűtés szerintem bírná. -
worxland
addikt
válasz
Nuada herceg #55549 üzenetére
HDMI csatornát nevezd át a TV-n PC-re és nem fog kilógni.
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok.
Egy elég régi, apró, de bosszantó hibával nézek szembe nap mint nap.
Szerintem ez a topik áll a legközelebb a témához.Nyár közepén vettem egy 42"-os LG tv-t. Azóta azt használom monitornak. Hdmi kábellel van összekötve.
A kép kicsit nagyobb volt, így "kilógott" a monitoron túlra. De a méretezési beállításoknál kicsit összehúztam, és most pöpec. Ami viszont azóta is jelentkezik, hogy az ikonok minden egyes indításnál összekavarodnak. A játék ikonok kint vannak az asztal jobb oldalán, de a gép bekapcsolása után visszaugranak középre. Én meg mindig rendezgetem. Nem sok időt vesz el az életemből, 7-8 mp-et napi pár alkalommal! Csak már kezdem unni!Valaki találkozott hasonló problémával?
Ami lényeges dolog lehet ide:
-Frissítettem a windows-t 10-re, nem tiszta telepítés.
-HD 7870 kártyám van.
-Crimson szoftvert használok, nem bétát. Szóval majdnem a legújabb.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
F e Z o
veterán
7850, 7870 Tahiti-LE, 7970, 280-hoz is a 14.12-est használtam, nem volt vele semmi gond. Bár nem tudom az új játékoknak azóta kell-e újabb Catalyst/Crimson.
-
törölt tag
DVI-HDMI átalakítóval nem probáltam. nincs olyanom
terhelés alat nincs gondja
garis 2015.09.08 vetem pcx-nél
-
törölt tag
másik gépbe nem probáltam
2015.09. ota csinálja ezt
a cpu-ba épitet vga-val minden ok be kapcs & adja a képet
ha vga kábelal kötöm a tv-re akkor nincs gond de ha hdmi-vel akkor igen
kösy h válaszolsz
-
törölt tag
üdv.
adott egy pc.
R9 270X 2GB vga van benne.
olyanokat csinál h nem ad képet be kapcsolás után de ha ujra inditom akkor ad képet.valakinek ötlete?
-
F e Z o
veterán
válasz
Melorin #55533 üzenetére
Itt találsz 3DMark11 eredményeket. Elsősorban Graphics score-t nézd, sokat dob ebben a tesztben a proci teljesítménye.
(#55535) Melorin : A beta verzióban már javítva van a ventiszabályzás. Bár ha nem kell a legújabb driver, akor a helyedben inkább egy korábbi Catalyst-et tennék fel.
-
Mika1227
őstag
Van egy R9 270-es kártyám, ez a legfrissebb driver hozzá? [link]
Csak azért kérdezem mert olvasgattam visszafelé és valami hibás szoftverről olvastam!? De akkor ez jó driver? -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Beléptem a klubba egy 7870-el.
Kapásból lefuttattam 2 tesztet is, egy 3DMark11-et és egy Heaven-t is.
Szerintem a kapott értékek túl alacsonyak.
3DMarkban pl. 6936 pontot kaptam. Heavenben pedig a min fps 3.9 voltSzerintetek mit nézzek meg rajta?
-
bepken
veterán
sziasztok!
sokak számára valószínűleg abszolute bagatell dolgot fogok kérdezni, ezért előre is bocsánatot kérek.
adott egy frissen összerakott PC, benne egy R7 370, op.rendszer pedig Win10. >> gép összerak, legfrissebb driver felpakol (Crimson), majd jön a pislogás, mert akármilyen játékot indítok el, néhány perc után kifagy >> olvasgatás, mindenfelé hasonló cipőben járkáló Kollégák.... >> ekkor jött az ötlet, hogy felpakolok egy Catalyst drivert...ehhez azonban először - gondoltam én - le kellene törölni a jelenlegi (frissebb) driver csomagot. miután ezt megléptem, újraindult a gép...azóta pedig folyamatos szívás, mert normál módú indításkor nem tudja megjeleníteni rendesen a képet. (piros,zöld,kék vonalkák az egész képernyőn, néhol kivehető az asztal tartalma) - gondoltam, csökkentett módban visszapakolom a friss drivert és maradok nyugton a seggemen. de valamiért nem engedi telepíteni egyik verziót sem csökkentett módban...
kérdésem az volna, hogy hol és mit rontottam el?
-
Ftibi87
csendes tag
Helló. Segítségre lenne szükségem. Van egy R9 270x kàrtya. Egy ideje nem nézegettem a hőfokot, de tegnap gondoltam egyet és rànéztem. Alapjàraton bekapcsolàs utàn kb 1 perccel màr 60 fok körül van. Mondom mi a f.. Megnéztem a GPUTweak-en mi is folyik itten. Aztàn làttam, hogy bekapcsolàs utàn kb 20 màsodperccel a GPU és a memória órajele maxon megy. Persze nem fut semmi. Valakinek van ötlete, mi hajthatja a kàrtyàmat? 2 driver-t is kipróbàltam.
-
gali777
őstag
Sziasztok
Van egy MSI 7870-em, az egyik venti nem forog. Ezzel lehet gariba küldeni vagy mit lehet ezzel kezdeni? Iponban vettem még van rá majd 1 év gari. Ipon garanciáztatással esetleg tapasztalatok?
-
falijja
őstag
Köszi a válaszokat...
akkor ez így kóser...?[link] -
falijja
őstag
Helló mindenki, egy gigabyte r9 270 oc-t, meddig biztonságos húzni...? msi afterburner jó lenne hozzá..?
-
F e Z o
veterán
válasz
huskydog17 #55508 üzenetére
Mivel 3 éves a kártya, garancia már úgysincs rá, egy újrapasztázást megérdemelne a GPU, mert a mostani minden bizonnyal ki van már száradva.
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Ma egy kis szobaszellőzetés után bekapcsoltam a gépet és kíváncsiságból megnéztem, hogy hány fokos hidegindításnál üresjáratban a GPU. Meglepődve láttam, hogy mindössze 21-22 fokon jár. Ez egy ASUS DirectCU II (V2) hűtős 7870-es, referencia órajeleken. Közben ahogy írtam ezt a hsz-t, felment a hőmérséklet 26-28-ra (becsuktam az ablakot
).
Sosem szoktam ilyeneket nézegetni, de most nagyon kellemesen meglepődtem, főleg, mert már 3 éves a kártya és a hűtő még sosem volt szétszedve, vagyis nem volt még kitakarítva. A VGA egy zárt házban van. Annyira nem is rossz ez a DCII-es hűtő.
-
akjamalak
csendes újonc
Sziasztok!
Most vettem egy új Acer laptopot amiben egy R7 M265 dedikált , illetve egy R6 integrált videokártya van. A driverekből a legfrissebbeket teleptettem, mégis úgy tűnik, hogy a gép csak az integráltat használja. Ez bizonyos esetekben biztos, máshol csak valósznű. Amit próbáltam (és mindenhol irták) a váltható grafikus rendszer nagy teljesitményre való állitása, de sajnos ez kb semmit nem csinál. Mi lehet probléma? Esetleg tudtok olyan programot amivel biztosan tudom ellenőrizni hogy a gép mikor melyik videokártyát használja? Előre is köszi a segtséget!
-
Meghivott
addikt
Üdv, melyik az utolsó stabil driver r9 270x-hez? Köszi
-
Arról nem is beszélve, hogy most van 1db 270x-em, már csak egy második kéne mellé
130k nekem kicsit sok kártyára, abból inkább elmegyek nyaralni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest