Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz
cidalain #22658 üzenetére
esetleg az eBay-es kütyük kis pénzért topikban is kérdezd meg.
-
cidalain
veterán
Okostelefonhoz milyen vezeték nélküli töltőpadot érdemes venni?
15W-os már elég (de 30W-nál semmiképpen nem kell erősebb). Mágnes nem lényeg, nem kell hogy összetapadjanak a telefonnal (akkor ott a madzag ugye).
Max 10 USD körül gondolkodom Aliról.
Láttam ott 3 dolcsis 100W-osat is ami nyilván kamu, de 10-ért már láttam Baseus-t, illetve ugyanazt Essager néven is olcsóbban (illetve ezektől egy még olcsóbbat, amiben nincs LCD). Ezek mehetnek? Olcsóbb, de megbízható alternatíva van? -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Telekom felújított készülékekkel mik a tapasztalatok? -
ggeleven
őstag
-
Hyperx16
csendes tag
Sziasztok!
Telefon vásárláson gondolkodok. Nem számít a márka, csak a telefon belsejében lévő power. Legyen benne legalább 8 GB RAM, és azért videógyorsító is, hogy tudjak vele játszani.
A tárhely az annyira nem fontos, viszont az AI lehetőségeket kihasználnám rajta.
Ezek alapján tudtok nekem telefont ajánlani? -
válasz
ggeleven #22650 üzenetére
Használtakat nézegetem éppen, lenne 6a és 8a is, gondolom az utóbbi? A 6a-ra már "csak" 2 év és pár hónap támogatás lesz, ami még azért elég hosszú idő. Igazad van amúgy, a Nothinggal szemeztem, de elengedtem, mert nekem már nagyon-nagynak tűnik a kijelzője. A legelső okostelefonom egy Sony Z1 Compact volt és azzal bőven elégedett lennék a mai napig, ha még támogatott lenne.
Szuper kis mobil volt a maga idejében.
-
válasz
ggeleven #22648 üzenetére
Köszi!
Ha használok mobilbankot, akkor gondolom egyértelmű a helyzet, inkább támogatott telefont vegyek? A Google Pixel 8-ra van még 6 év szoftvertámogatás, gondolom akkor azt lenne érdemes megcéloznom? Mindenképpen hosszú távon gondolkodom, én nem cserélgetem a telefont, max 5 évente.
-
ggeleven
őstag
Lényegében az az egy előnye van a fizikai simnek, hogy azonnal át tudod pattintani egy másik készülékbe. De hányszor csinálja ezt meg az ember? Nem sokszor az biztos.
Egy halom ismerősöm van, aki az utolsó update után évekkel is használja a telót, de ahogy mondod ehhez kell azért a józan ész és odafigyelés. Többen közülük egyáltalán nem használnak mobilbankot, nincs Wallethez kártya csatolva és netes vásárlást is inkább megoldják átvételes fizetéssel. Így persze lehet minimalizálni a közvetlen kártyaadat ellopását, de ha valaki hülyeségekre kattintgat és rossz helyen ad meg érzékeny adatokat, akkor azzal vissza lehet élni. Ilyen esetekben hiába is lenne újabb/legfrissebb droid a telón, ha a felhasználó hülye, akkor az ellen nem fogja megvédeni az sem. -
-
Üdv,
Kb. 25 éve fizikai SIM kártyás telefonokat használok. Meg tudna valaki győzni, hogy valóban kell nekem az eSIM? Nem tudok rájönni, hogy miért jó az nekem. Némi irónia is van a mondandómban, de őszintén érdekelne, hogy miért akarják erre rávenni emberek tömegeit. -
ggeleven
őstag
Pont azt írta más is és egyet kell értenem vele, hogy ha full (csúfoljuk rendesnek) alukerete lenne, akkor nem lenne dugdosnák az infót.
14T van a kezemben, szóval még elfogult is lehetnék.
#194045 User05Hogy még teljesebb legyen a kép, íme pár összetétel:
What is the material of Xiaomi 13T?
Middle bezel: In-mold injection molding (plastic outer frame; aluminum die casting inside)
What is the material of Xiaomi 13T Pro?
Middle bezel: In-mold injection molding (plastic outer frame; aluminum die casting inside)
What is the material of Xiaomi 14?
Middle bezel material: Aluminum alloy
What is the material of Xiaomi 14 Ultra?
Middle bezel material: 6M42 High strength aluminum;
What is the material of the middle bezel of the Xiaomi 15?
A: 6 series aviation aluminum.
What is the middle-bezel material of the Xiaomi 15 Ultra body?
A: 6M42 aerial aluminum alloy.Ezekhez képest a 14T-nek van a legrészletesebb leírása.
-
vence
aktív tag
válasz
cs.zs. #22640 üzenetére
What is a QC 4.0 charger?
QC4.0 USB-C Port.
- The maximum power of QC 4.0 fast charging can reach 60W.
and support for the USB PD protocol has been added.Quick Charge 4.0 supports step voltage regulation down to 20mV and a current adjustment of 50mA.
>> Moreover, it also supports USB PD+PPS. / 2022. decSzóval ... (mielőtt még tovább terjesztenéd ezeket a dobozokról szedett félinformációkat)
- a QC 4.0 -nál már belépett az USB-C csati ... (és vele a PD ),
mindez már 2022-ben!Ja, és közben már lett QC 5.0 is ... de ez a watt-számokból is kiderül.
-
vence
aktív tag
válasz
cs.zs. #22640 üzenetére
Hát több Motorolát bontottam már ...
és láss csodát USB-C-C kábel volt benne és hozzá természetesen
a "C-ről induló" töltő is.Akkor, hogy is van ez?!
és ha a QC 50W-ig megy, akkor hogy jön ki a 68W és a 125W-os töltés?!
Szóval, nem tudom, hogy honnan szeded ezeket a dolgokat ...
de a Motorola évek óta alkalmazza a PD rendszert, ami tudtommal visszafelé alapból kompatibilis a nem mókolt QC-alapú töltésekkel.
(Ez igaz a szabványos töltőkre is, így a moto Turbo Power töltőkre is.)Az egy másik dolog, hogy az egyes egyedi töltések mennyire kompatibilisek az eredeti QC és PD töltésekkel ...
és melyikhez kell egyedi/saját kábel a gyorsabb töltésekhez. -
cs.zs.
veterán
válasz
dokee78 #22637 üzenetére
Xiaomi leggyorsabb gyorstöltéséhez nem PD kell.
QuickCharge-alapú. Nem kapsz olyat, csak a gyári Xiaomi töltőfejeket.
PD-ből van 65Wattos, 100Wattos, de QC-alapú telefon nem fog többet felvenni mint 30-40-50 watt.
PD alapú gyorstöltést használ a Pixel, az Apple, a Samsung, minden aminek C-C kábel van a dobozában. A PD mindig C-ből indulQC-alapú töltést használ a Xiaomi, a Motorola, minden aminek A-C kábel van a dobozában.
QC mindig A-csatiból indul.Valamennyire átjárhatók, csak a legnagyobb sebesség nem lesz meg.
-
dokee78
félisten
Olyan PD töltőt keresnék,amelyik100W-ig tud tölteni és relatíve jó áron van.
Szerk.:
Xiaomi például -
cs.zs.
veterán
Példa a szűk dinamika-tartományra: inkább sötétebbre csinálja az egészet, hogy ne égesse be az eget (a világos részeket). Az árnyékos részek emiatt sokkal sötétebbek a kelleténél.
Redmi 9T:
Ha világosítasz, csak elbassza az egészet: [kép]
Samsung A25:
-
vence
aktív tag
@ #193959
Kisebb méretű telók >>>
.... és ha csak 1mm-t hozzáadunk a szélességhez,
(ami, lehet a találatoknál csak tized-mm-eket jelent! )... akkor 17 db találat helyett rögtön 33 találat lesz.
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy 3./ 4. vonalbeli gyártók ismeretlen modelljei helyett, ismert típusok lépnek be!!Szóval nem árt egy kis kísérletezés, vagy egyszerűen kicsit jobban ismerni kell a piacot, a mostani "kisebb" modelleket.
És láthatók a valid alternatívák is. -
A Google Support sem tud ebben segíteni? Azért jutott eszembe, mert ilyen esetben az Apple Támogatás (a tulajdonjog igazolása után, azaz a számla bemutatását követően) tud segíteni és erről több, a valós életben történt pozitív visszajelzés is van, tehát egy működő szolgáltatás.
-
vacs
veterán
válasz
sarkanyolo2 #22630 üzenetére
Nincs erre semmi trükk!
Pár hónapja volt kérdés, hogy elhunyt a feleség és a telefonon lévő számokat és képeket kellett volna megmenteni, de nem sikerült az sem!
Elég nagy bug lenne, ha pár kattintással megkerülhető lenne az android védelme! -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Bárki tud esetleg toolt, amivel fel lehet oldani egy régebbi androidos telefon PIN-es lezáróképernyőjét? (Google, samsung acc off, hard resetet is kihagynánk)
-
vence
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #22624 üzenetére
Most meg jössz az “utca vs u” problémával, amiről eddig egy szó sem esett.
Nem, semmilyen fenti probléma nincs, az "u" csak rövidítésként volt ott.
De mind egy, elengedhetjük ...
... a megoldás már ott volt az eredeti hsz-ben is.A keresőt pedig régóta használom sokkal komolyabb dolgokra ...
ezért bukott ki a G. említett csalása is. -
„Szóval nem egy ir.szám megkeresésével van a gond ...”
Érthetetlen, hogy ezt miért írtad. A neked írt válaszom egy tőled vett idézettel kezdődik, amiben éppen az irányítószám problémát vetetted fel s én erre reagáltam. A félreértés elkerülése miatt mindezt idézettel: [kép]Most meg jössz az “utca vs u” problémával, amiről eddig egy szó sem esett. Se te, se én nem írtam. Irányítószám volt a problémád, ezért arra is reagáltam. Idézettel. Erre jön ez a válasz tőled. Miért? Hogyan kapcsolódik az eddigi témához? Már elfelejtetted, amit tegnap este 18:13-kor írtál a 22619. számú hozzászólásban?
-
vence
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #22621 üzenetére
Abban mi életszerű van, hogy pl.
József utcára keresve hozza az összes bp-i
József Attila utcát, !!!
de nem hoz egyetlen József u-t sem ?!Szóval, lehet magyarázni a bizonyítványt, de nem biztos, hogy kell ...
Ami el van cseszve, az ..ar!!Szóval nem egy ir.szám megkeresésével van a gond ...
Egyébként köszi!
(Már a PC-s időkben is használtam útvonal tervezőt,
és Navig-ot, amikor még térképes kijelzője sem volt pl. egy nem belépő Merciben.) -
vence
aktív tag
válasz
guftabi96 #22620 üzenetére
Igen, ez az ...
gyanúsan sok "jóáras" tel. van náluk, csak azért tűnt fel.
Ha már neked írok ...
Az nem zavar, amikor az abszolút versenyképtelen árú és lefutott Samukat nyomja vki állandóan?!Elég nevetséges, hogy a félrevezető ajánlatokkal senkinek nincs gondja ...
Mást meg a jó ájánlatokért kitiltanak. -
„Irányítószámmal együtt keresett és úgy már megtalálta.
wtf.”Mivel a fővárosban előfordul, hogy ugyanaz az utcanév több kerületben is létezik, ezért teljesen életszerű, hogy szükséges a találat eléréséhez az irányítószám megadása. Nem wtf, hanem szükséges alapinformáció a navigáció megkezdése előtt, a cím megadásához.
[link] - segítség a szám megtalálásához, de az is elég, ha annyit írsz a keresőbe: “Baja irányítószáma” vagy Budapest X kerület Y utca irányítószám”. Több térképet is használok (Apple, Google) és az irányítószám megadása mindig segít.
-
guftabi96
addikt
Tök véletlen most belefutottam, gondolom erre gondoltál "Háztartási Bolt" alatt.
Pc System Informatika Kft van üzemeltetőként megadva. Ez a cég üzemelteti a ToBuy nevű webshopot is. Utóbbit láttam már párszor árukeresős találatként, de egyiket sem ismerem.
Meglepődnék, ha gyártói garanciát adnának. -
vence
aktív tag
Köszi!
Akkor lehet, valaki megvette a nevet/ céget stb.
ki tudja ...
Csak hirtelen feltűntek elég jó tel-árakkal.A G Maps-et pedig inkább hagyjuk !!!
Pesten a múltkor rendesen szívatott ...
Létező utcákat nem talál a keresője!Ketten is szenvedtünk már vele, amikor egy tini segített ...
Irányítószámmal együtt keresett és úgy már megtalálta.
wtf.
Ilyeneket meg honnan tudjon az ember,
és honnan derítsd ki az irányítószámot, ha nem ismered a környéket, vagy ilyen és hasonló hibáknál alkalmazandó trükkökre, ki fog rájönni ??Szóval a G. nagyon sok dologban megbízhatatlan ...
(egy - nem is akármilyen - keresős-csalásukra én is rájöttem)
mégis minden "titkunk" rájuk van bízva. -
guftabi96
addikt
-
vence
aktív tag
A telefonos "HÁZTARTÁSI BOLT" -ot ismeri valaki?
"SMARTCOM" ??
náluk is jó árakat látok ...
és mintha új név lenne, vagy csak nekem? -
cs.zs.
veterán
Tamás Zsolti is kint van az MWC-n és nyilván sok más standdal együtt,
megállt egy pillára (vagy többre) az Ulefone készülékeknél is.
Szóba került pl az Armor 23 Ultra is, amelyet ebben a videóban szemléltet,
és nem tudom hogy neki ott feltűnt-e, de a gyártónak, avagy az egyik ott dolgozó manónak már az Ultra szó leírása sem jött össze... [kép] -
Jack72
aktív tag
válasz
guftabi96 #22605 üzenetére
Máshol is ez van. Például laptop topikban volt egy csóka, aki mindenáron a 16 colos gépeket erőltette, hiába mondtam neki, hogy nekem minimum 17 colos kell ilyen-olyan okok miatt. Ezért kell mindenfelé olvasni, emészteni, majd vásárolni. Esetleg személyesen is megnézni, mielőtt megvásárlod.
-
ata007
tag
válasz
cs.zs. #22607 üzenetére
Lasd itt: [link]
Sajnos hiaba alitom at magyarra, romanul irja, hatha nalad mukodik rendesen ...
Partnereink voltak ket evvel ezelottig, eleg sokat dolgoztunk veluk (vettek is tolunk eladasra eszkozoket, mi pedig IT cuccokat toluk, raktarlatogatason is voltunk, mutattak azt a reszt is a nagy logisztikai raktarukban, ahol a kulsos partnerek arui voltak), aztan megcsappant a laptop es PC keszletuk, igy mas beszallito utan neztunk.
-
cs.zs.
veterán
Ata007,
az emag nem raktározza be a marketplace-es "társak" áruit.
Számtalan esetben előfordul (éltem már vele én is) hogy ezen eladók termékei emag easyboxba is kérhetők. Ettől még a (kiszállító)/eladó nem az emag.
Ilyen esetben az emag-fejléces számlán az eredeti (külföldi) eladó az eladó.
pl Géniusz tag-ként a géniusz-termékek akár külföldről is szállítási díj nélkül érkeznek meg az easyboxba. Romániából 10 db E27 Led-izzó 2390.- Ft. [kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
guftabi96 #22605 üzenetére
Ne légy mérges (rám sem),
általában próbálok érveket felsorolni (célozni rá)
hogy mi miért/miben jobb mint a másik említett termék (vagy hely),
vagy mi miért nem szimpatikus nekem, és kérdés hogy ez másnak is fontos tényező-e,
de látom azt, hogy ez nem megy mindig át... -
guftabi96
addikt
Bár én inkább csak olvasója vagyok, de nagyon elszomorító, hogy mi lett a szakmai topikból
Én értem, hogy mindenki foglalkozzon a sajat dolgával, meg ne a más ajánlásával törődjön, de ez egy szakmai topik könyörgöm. Én nem azért olvastam, hogy a teljesen elvakult fanoknak és a témában abszolút tájékozatlan felhasználóknak a hozzászólásait olvassam.
Ez így minden, csak nem színvonalas.
Nem igaz, hogy nem lehet ezzel semmit kezdeni. -
cs.zs.
veterán
Cheif,
amikor 0 Ft-ért kapod meg a Lite-ot,
akkor 100.000 Ft-os telefont kapsz, nem 181ezrest.
Számold hozzá azt is, hogy abban az esetben az előfizud drágább, miközben eszközös hűség nélkül olcsóbb lenne.
Mindent bele kell vinni a matekba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest