- OLED TV topic
- Mini-ITX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
soultrapp #38790 üzenetére
Egy mpl businiess pakk, aka vaterfutár meg már kijön a kártya dobozának méretével, és súlyával számolva 950ft-ból, utánvétellel 1250ft, ez a díj tartalmazza 50 ezer forintig az értékbiztosítást, és másnapra megjön. Ez még mindig fele annak amit írtál.
50 ezer körül egy vadi új 270X jó ajánlat, ez a te döntésed, hogy milyen szempontokat veszel figyelembe vásárlásnál és szükséges e a valamivel nagyobb teljesítmény.
Ár/érték arányt nézve a 7970Ghz körüli teljesítmény sem rossz.
De ennek megcélzása esélyesebb egy jobb hűtéssel, hogy 24/7 érték lehessen belőle, ami megint drágább kártyát eredményez.
-
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
soultrapp #38333 üzenetére
Szerintem tök mind1, melyik forgalmazónál jár, gondolom beleteszik a dobozba a kupont, és adják tovább. Gondolom így minden nagyobb céghez jut belőle.
Egyébként utal valami jel rá, hogy van benne kupon? Tehát ha R9 270X-et akarok venni, akkor mondhatom azt, hogy olyat adjanak, amiben van BF4? Vagy ezt így külsőleg nem lehet megállapítani? Bár gondolom meglehet, mert jelzik a cégnek, hogy ebben meg ebben a szállítmányban van BF4 kupon. Vagy nem tudom, hogy működik ez. -
->Raizen<-
veterán
válasz
soultrapp #16567 üzenetére
Én ssao-t használok.
[link]
"The algorithm is implemented as a pixel shader, analyzing the scene depth buffer which is stored in a texture. For every pixel on the screen, the pixel shader samples the depth values around the current pixel and tries to compute the amount of occlusion from each of the sampled points. In its simplest implementation, the occlusion factor depends only on the depth difference between sampled point and current point.
Without additional smart solutions, such a brute force method would require about 200 texture reads per pixel for good visual quality. This is not acceptable for real-time rendering on current graphics hardware. In order to get high quality results with far fewer reads, sampling is performed using a randomly rotated kernel. The kernel orientation is repeated every N screen pixels in order to have only high-frequency noise in the final picture. In the end this high frequency noise is greatly removed by a NxN post-process blurring step taking into account depth discontinuities (using methods such as comparing adjacent normals and depths). Such a solution allows a reduction in the number of depth samples per pixel to about 16 or fewer while maintaining a high quality result, and allows the use of SSAO in soft real-time applications like computer games.
Compared to other ambient occlusion solutions, SSAO has the following advantages:
Independent from scene complexity.
No data pre-processing needed, no loading time and no memory allocations in system memory.
Works with dynamic scenes.
Works in the same consistent way for every pixel on the screen.
No CPU usage – it can be executed completely on the GPU.
May be easily integrated into any modern graphics pipeline.
Of course it has its disadvantages as well:
Rather local and in many cases view-dependent, as it is dependent on adjacent texel depths which may be generated by any geometry whatsoever.
Hard to correctly smooth/blur out the noise without interfering with depth discontinuities, such as object edges (the occlusion should not "bleed" onto objects)." -
Tomix24
addikt
válasz
soultrapp #16479 üzenetére
Mindenkinek ilyen. Ha akarsz képernyőképe, akkor alt+entert nyomj amikor kiírja és utánna printscreen gomb.
Ha babrálni akarsz, akkor a c:documents alatt megtalálod a játékot, ot van Settings, lehet az f4-el szerkszteni is. Br akkor fals értékeket kapsz, vagyis homlokeenest mást, mint amivelitt mérjük -
BRIKLY
veterán
válasz
soultrapp #15874 üzenetére
Ha engem kérdezel,én a helyedben inkább ASUS DC2 V2-t vennék +2k-ért,már csak a +1 év garancia miatt is.Mikor én vettem 6k-val volt drágább,de egy kicsit így is bánom,hogy nem azt vettem.
(#15871) zolisx4: Tudom,de az is több a semminél
-
karesz501
senior tag
válasz
soultrapp #15831 üzenetére
Szerintem nem OC-s egyik sem, azt OC taggal jelölik a kiskerek.
Van két különböző kártyája a Saphire-nak: 1, 2
Portkiosztás (dupla DVI) és a hűtő a különbség, de nem tudom melyik lenne a jobb.... Logikusan a drágább, az ASUS-nál is az a V2.
Szerk.: szerintem mindkettő dual-x... de lehet, hogy csak én vagyok vak
-
Tomix24
addikt
válasz
soultrapp #15777 üzenetére
TUL AX78702GBD5-2DHPPV3E | R470381 (nagyker azonosító)
RADEON HD 7870 PCS+ MYST 2GB DDR5 DVI HDMI 2X MDP 975MHZ
(Nálunk ez a modell van) - De teszteltek már VTX és hasonlóakat is. Lesz Sapphire is hamarosan.Múlt hét óta van.Bármelyik boltot felhívod, és megmondod hogy az Ingramon keresztül hozzon egyet, akkor tuti kap. 2 van még rakin. Nettó 52K körül +- van most(pontos árat nem írhatok). ~66.000Ft . Tehát Best Buy jelenleg. Aki vesz, vagy érdeklődik, engem ne említsen. De a kisker/bolti árat és boltot megírhatná..
Teszt Tahiti LE (melegedés/fogyasztás/játékok: [link]
Ez tűnik a legjobb tesztnek az új felépítésről.Szerintem aki most akar venni az ezt vegye. Kép:
-
kovsol
titán
válasz
soultrapp #15780 üzenetére
Ma/vagyis tegnap
1200/1450@1,225V -ra raktam a kártyát és úgy játszottam órákon át. Így viszont már néha felment 50-54% -ra is a ventilátor fordulata ahol már kihallatszik a házból a hangja és 65-70 fokig is felmászott.
Amíg nem adom neki a maxos feszt, hanem mondjuk csak 1100Mhz -t és alap feszültség akkor 60 fok alatt marad és a fordulat is kisebb.
Ki kellene tesztelnem 1200 -t milyen minimális feszültségen viszi, lehet mondjuk ha 1,2V is elég lenne neki akkor nem melegedne így.
Nem szoktam mindig 1200-on járatni, csak ha olyan gameval tolom ahol kell az erő. Pl Starcraft2-nek egy 1100Mhz is bőven elég, oda úgyis inkább a proci órajel kell. -
válasz
soultrapp #15777 üzenetére
Tomix24 kolléga azt állítja hogy ő valami nagyker ben melózik és náluk már van ilyen Tahiti-Le nem is 1 típus 2-3.félét is említett és azt mondja olcsóbb mint a sima 7870 talán valami 60 -at említett árra Ha igaz akkor sz.tem 1-2.hét és ki kerül a kiskerekbe is, sz.tem érdemes várni kicsit aki most tervez 78xx vételt már ha nem zavarja hogy többet fogyaszt(a magas gyári alapfesz végett, ami kis szerencsével elég szépen alulfeszelhető lesz) még a nagytesó 7950 től is 20-30.W al a sima 7870 től meg ~60.W al eszik többet
-
Tomix24
addikt
válasz
soultrapp #15707 üzenetére
Persze, van itt minden
PH piac rész: Apróhirdetések Innen mennie kell.
-
lowzor
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
soultrapp #15615 üzenetére
Valaki nemrég linkelte, hogy már csak valami 7000Ft különbség volt a 2GB-os 7850 és 7870 között.
De még jobbat mondok az új Tahiti magos 7870 állítólag még olcsóbb lesz. Azt megvárnám a helyedben.De még 7850-ra is megéri a váltás, tuninggal jóval erősebb lesz, hűvösebb, kevesebbet fogyaszt.
-
miresz
veterán
válasz
soultrapp #10769 üzenetére
Találtam egy ilyet:XFX HD7850 2Gb Core Edition Nem tudom milyen lehet,de a teszteket olvasgatva jónak tűnik. Hivatalos oldal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest