- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz
h.adam.92 #19384 üzenetére
Köszi, akkor próba szerencse lesz, remélem zökkenőmentesen vinni fogja.
Ennek a karinak a hűtéséről tudtok valamit? Most egy 4850-em van AC S1 Rev2 vel hűtve, van valami esély rá, hogy esetleg rámenjen ez a hűtő? Ha jól tudom ez a kari nem az eredeti ref nyákkal van ellátva, azért gondolom hátha... A támogatott vgaknál, csak az 58xx, 59xx nem szerepel a hűtőnél
-
kranazoli
senior tag
válasz
h.adam.92 #19393 üzenetére
Helyes.
Nálam mondjuk elég random volt ez a hiba. De általában masszívabb Fox használat után már jelentkezett. (de néha még akkor sem, aztán volt amikor pár perc után)
Egyelőre okés. Nekem van egy sidebar gadget-em abban látszik a GPU/VRAM Mhz és ha bennragad 3D-ben, akkor látni fogom.
Egyelőre okés.
[GPU Observer – Sidebar Gadget]
-
válasz
h.adam.92 #19383 üzenetére
Ha úgysem javul meg akkor van még egy dolog amit kipróbálhatsz!
Címsávba beírod : about:config majd enter (erre) előjön egy figyelmeztetés hogy Veszélyes terület! nem foglalkozol vele rákattintasz hogy Óvatos leszel!
Most megjelenik egy kazal rejtett beállítás de hogy könnyebb legyen megtalálni ami nekünk kell használd a Szűrő opciót oda beírod hogy: gfx.direct2d.disabled ekkor már csak ez a 1.opció lesz jelen itt értéknek true opciót kell választani (ha nem az lenne csak bal klikk 2x)
Figyelem ez azoknak is szól akiknek szétmosódnak a betűk FF4.ben ha bekapcsolják a Morfológiai szűrést, ezzel az opcióval nem lesznek szétmosott betűk!
Ezután szintén a Szűrő-höz beírod hogy: gfx.font_rendering.directwrite.enabled itt értéknek false nak kell lenni (szintén 2x bal klikk ha nem azon lenne)
Ha megvagy csak kilépsz a FF4.ből újraindítod és örülsz! Ha ezek után is beragad a GPU használat akkor a win be keresendő a hiba! Nálam Win7 HomePremium x64.en tökéletesen működik! mind 5850 el mind 5770.el!
-
-
Giot
addikt
válasz
h.adam.92 #19349 üzenetére
Nálam az új M.F játszott a GPU kihasználtsággal! Kilőttem a hardveres gyorsítást és azóta csak 1x jött elő.
(#19351) GAbre: Az utóbbi az valós, az előbbi csak egy 3D-s design.
A GTAIV és a Radeonok nem barátok. Bár állítólag sok patch kijött a GTA-hoz, amikkel már jól játszható.
Ha más játék lenne a kérdésben azt mondanám hogy nem gond neki az 1680p de a GTA más világ. -
-
00roli00
aktív tag
válasz
h.adam.92 #18913 üzenetére
Kompresszorral ha kifúvatod időnként,az elég lesz valszeg. Illetve van sűrített levegő spray is, meg néha a porszívó is elég. Én valamikor hűtőt cserélek, kíváncsi vagyok milyen lesz a cucc a burok alatt. Majd csinálok fotót.
(#18921) Motion_Blur : ha olvaslak,nem írok.
-
Motion_Blur
félisten
-
Gerisz
addikt
válasz
h.adam.92 #18919 üzenetére
Nem így kell hozzáállni.
Nem lesz hiba, mert határozottam fogod a kártyát is és a csavarhúzót is. Biztosan illeszkedik akkor nincs gond. Ha kicsit is lötyög, vagy nem fekszik rendesen a csavarhúzó hegye akkor lehet.De!
Csak akkor fogj neki ha elhatároztad, mert ha elrontod nincs visszaút! (vagy veszel másik csavart) Csak saját felelősségre! Senki rábeszélésére ne! -
Gerisz
addikt
válasz
h.adam.92 #18917 üzenetére
Megfelelő csavarhúzókkal szereled fel magad amik pontosak a csavarokhoz, hogy ne sérüljön a csavar, mert sajnos ezek ilyen papír csavarok, könnyen szétmegy a feje. (ráadásul nekem az egyik ferdén is volt a menetbe húzva így szét is nyalta a fejét a csavarhúzó).
A matricát szépen hajszárítóval megmelegíted és sérülés nélkül lejön, majd szépen visszateszed.
Nincs ezzel gond, az első mindig izgalmas, aztán már a többit csak azért is szét kell szedni -
Motion_Blur
félisten
válasz
h.adam.92 #18913 üzenetére
Ezt látod kívülről. Az én kártyám hátoldala nem nyitott hanem vagy egy fekete hátlap, ami hozzá van csavarozva a kártya GPU oldal felöli burkolatához. Nálam az egyik csavar le volt gyárilag ragasztva, + egy olyan csavar is, ami a GPU-ra fogatja rá a hűtést. Felirat is volt rajta, miszerint a csavarok eltávolítása esetén megszűnik a garancia. Egyéb okosságot nem találtam. Ha nincs ilyen címkézés + nincsenek festve a csavarok akkor nyugodtan szétszedheted.
-
HSM
félisten
válasz
h.adam.92 #13408 üzenetére
Szituációfüggő... Ha sokat kell a videómemória tartalmát cserélgetni, akkor igenxcsak visszavehet az élményből a dolog....
(#13417) amper zoli: Ezek tudatában ez valahogy nem lep meg (mmint a szintetikus teszt szerinti 0 különbség).... Nem tudok szintetikus tesztet, ami ezt vizsgálná....
(#13416) CptMisi: Lényegében semmi, egészen addig, amíg nem lenne szükség a plussz sávszélességre....
-
CptMisi
őstag
válasz
h.adam.92 #13408 üzenetére
1-2FPS, semmi lényeges
nincs mit
torma1981: ez az ún. PowerPlay, ha nem kell a nagy teljesítmény például msn közben, akkor visszaveszi az órajeleket, így kb 130wattal csökken a fogyasztás, kevésbé melegszik, így a ventinek sem kell magas fordulaton mennie, így halkabb is
-
Zoo123
senior tag
válasz
h.adam.92 #12788 üzenetére
"adott °C-on mennyin menjen a venti? Pl.:
50fokig 40% 60fok felett 80%, erre gondolok."Ehm ehm... HALLOTTAD te már a ventit akár csak 50%-on? Nem kellemes hidd el!
80%-on pedig csak "szent tuning őrültek" képesek tartósan elviselni, én nem.Olyan 35-40%-ig azt mondom elviselhető hangja van, 50% fölött viszont nem lehet megmaradni vele egy légtérben.
-
petrusz82
aktív tag
válasz
h.adam.92 #12788 üzenetére
MSI Afterburner kell neked!
Én is kérdeznék valakitől: hogyan lehet megoldani, hogy egy 4:3-as lcd monitoron, ami 1280*1024-ben megy a játékokat lehessen 16:9-ben futtatni? Mondjuk 1280*720-as felbontásban. Mert ha én beállítom a felbontást mondjuk erre az 1280/720-ra, akkor szépen össze is húzza a képet arra, amire kell, de játékok alatt már nem. Amíg nvidia kártyám volt, addig ezt meg tudtam oldani.
-
fanti
addikt
válasz
h.adam.92 #8775 üzenetére
Én egy 500 wattos Chieftec táppal (GPS-500 AB A) hajtom a konfigomat.
P45-ös lap
G0-ás Q6600 olykor 3Ghz-en (9x333 alapfeszen)
2x2GB DDR2 800
5850 alapon
3db HDDÉs még DX11 módban 1920x1080-as felbontás mellett a BF BC2 alatt sem hagosodik a tápom, pedig ott a Q6600 mind a négy magja átlag 70-80%-os kihasználás alatt van.
-
Gerisz
addikt
válasz
h.adam.92 #8775 üzenetére
A tápos topikban tuti tudnak neked segíteni. Én nem értek hozzá, csak egyszerű ésszel végiggondolva, 188W-ot fogyaszt az 5870 magában. A táp a teljes energiát nem a 12V-os ágon adja le. A 450W-os Chifiket nézve 120W a 3,3V és 5V-os ágra van. Akkor máris csak 330W jut. Ebbe benne a quad meg a többi cucc, igen csak megcsavarja a tápot.
CptMisi: Nem olyan rossz az a Chifi, nekem is volt 550-es. Mindből a lehetőséghez mérten legnagyobbat venném, mert minél kisebb a terhelés annál kevésbé melegszik és csendes marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest