Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6371 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen házam van de az oldalai a teteje teljesen lyukacsos olyan apró szúnyogháló szerű,jól szellőző házam van. Alpenföhn Brocken vagy Scythe Ninja -t szerettem volna mindig,nézem is használtan de az olcsóbbakat egyből elviszik 8-10 ezerért meg inkább újat vennék. Mivel most az alulfesz. vonz inkább, és 90% ban idle megy a gép ezért még a használtak felé kacsintgatok.
(#6372) MZperX75 nincs is baj azzala a procival semmi én is nézegettem amikor Oli árulta,de megfogadtam,hogy ha veszek akkor csak szorzózás menteset veszek. Mivel a régi konfigomat nagyon jó áron adtam el a Hd 5830-at még többért is mint amennyiért vettem igy lett a hd7770 és a 3870k páros.keveset fizettem rá.
Ha sikerült volna eladni jól a régit valszeg egy 3670k lett volna vagy egy 3820 ,mint a tied. -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6362 üzenetére
Megy az is,csak kevés a hűtő hozzá! 3.7 ghz-es fut 1.5 volton,csak olyan gyorsan felmelegszik az APU,hogy egy pillanat alatt visszaveszi a szorzót.
Nekem egy Phenom x4 925 volt azt is szépen alul lehetett feszelni de nem volt ilyen látványos a fogyasztáscsökkenés,mint itt ennél a Llanonál.
A képen látható beállitások alatt teljes processzor terhelés alatt 60 pár wattot fogyaszt csak a gép a 120wattos alap,normális fogyasztás helyett. Szerintem nem rossz "megtakarítás"
Netre meg mindegy,hogy 3ghz vagy 2.2 ghz az orajel. probáltam lejjebb menni a feszültséggel alig volt fogy.csökkenés és sokkal kissebb orajelen futott csak a cpu,igy az már nem éri meg.
-
MZperX75
addikt
válasz
alias_bobo #6355 üzenetére
Rövidtávon elmennek ezek az eredmények, nekem kb 1 hónap elteltével
A8-3820 1.2V@ 2500Mhz-2.8turbo 1hónap és csíkozott a képernyő az összes teszt hibátlanul lefutott,de nekem nem volt kerek az egész .
Így 1.25V-ra téve ,még egy hónap aztán kezdődött elölről.(hibázik,mondjuk fagyásom nem volt 1x dobott ki egy játékból)
1.275-1.3V-on no gubanc.A Ram-nak hiába toltam feszt nem volt jó.(1.5V@1.66V)
-
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6355 üzenetére
Nálam az az érdekes,ha a gyári hűtés van fent akkor 65 fok az amikor visszaveszi az orajeleket,a szorzó csökkentésével.
Biztos vagyok abban,hogy a magas hőfokok vannak a dolgok háterében,de nem az APU melegszik túl,hanem a lap. -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6332 üzenetére
Nekem is ezt csinálja pont ugyanez a lap+ APU ,55 foknál vettem ezt észre ekkor 700 mhz re csökkenti az órajelet.
Megoldást még nem találtam, pedig itt is megvitattuk már azt a témát senki nem tudott nekem sem okosat mondani.Ezt 1.5 voltos is megcsinálja 3700 ghz-en és akkor is ha elfelejtem odatekerni a hűtőnek a fordulatot alap orajelen is. 55 fok és visszaveszi az orajelet
A thermal throttling beállitásokkal sem foglakozik! -
zetecR
addikt
válasz
alias_bobo #6339 üzenetére
Én kipróbálnám K10STAT-tal, manuálisan, forced P0 statet választva is állítgatja a paramétereket.
-
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6339 üzenetére
Rakjál le mindent alapra, és csökkentsd az alapfeszt apránként, amíg még stabil marad, mást nem tudok.
-
zetecR
addikt
válasz
alias_bobo #6334 üzenetére
Cool&Quiet ki van kapcsolva?
-
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6336 üzenetére
Normál fesz, 3300 CPU, 800 -GPU, max 52 C
-
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6334 üzenetére
Én valami noname, de közel 1 kg.-os hűtővel hűtöm a procit, de húzva van a procc is és a gpu is.
Nézz körül az uefiben, valahol (itx-ben nem biztos) van beállítási lehetőség a procihő maximalizálására, ha az fölé megy visszavesz a teljesítményből.
Giga lapokban nincs ilyen funkció, de lehet tévedek, régen volt már giga lapom. -
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6332 üzenetére
A8-3870K APU-m van, AsRock A75M, de nem itx-es lapban, úgy gondolom valszleg hütési probléma lehet.
-
troszti
aktív tag
válasz
alias_bobo #6181 üzenetére
Na ma átállítottam 1,65V-ról 1,55V-ra, ahogy mondtad, és egyenlőre minden jó, reméljük így is lesz
Köszi a segítséget
Amúgy az normális, hogy induláskor kicsit lassan áll fel a rendszer, tehát mire mindent betölt. Nem indul sok minden, csak pár program, a feleslegest kikapcsoltam, ja és pár minialkalmazás
-
troszti
aktív tag
válasz
alias_bobo #6174 üzenetére
Igen, ez van!
Valami programot tudsz ajánlani, vagy mindegy? Googli amit elsőre kidob?
-
troszti
aktív tag
válasz
alias_bobo #6170 üzenetére
Szia!
Na megnéztem a RAM-ot, hát 9-10-9-27 1,5V- on volt alapból, kipróbáltam 9-9-9-27-et de el se indult, egyből kékhalál...
Viszont a proci 3300 mhz-en ment, nem értem miért, visszavettem 3000-re. Bár elvileg ez nem lehet probléma, legalább is remélem, mert szeretném majd kicsit meghúzni, csak még nincs rendes hűtőm... -
zetecR
addikt
válasz
alias_bobo #6052 üzenetére
A hiba az ön készülékében van.
-
törölt tag
válasz
alias_bobo #6054 üzenetére
kifutottam a szerk időből.
tuning visszavételt próbáltad? -
törölt tag
válasz
alias_bobo #6052 üzenetére
jobb klikk a háttérre, és személyre szabásra kattintva kiválasztod az aero témát.
(#6054) alias_bobo
akkor driverpara. nálam problémamentes volt ilyen lappal és proceszzorral 64bites win7 alatt. -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #5602 üzenetére
Van itt egy topik ahol az Aida program egyik munkatársával lehet forumozni.Én kérdezem tőle ,hogy miért is van az ,hogy az am3, fm1 ,és bull proci maghője nem jó, a válaszából nem jöttem rá,hogy miért is van ez igy!
Tehát továbbra is a cpu hőmérséklet az ami a mérvadó nálam. -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #5600 üzenetére
Az Aida maghőmérsékleteket nem kell nézni mert azok nem mérnek pontosan. A cpu hőmérséklete,szerintem az ami a valósághoz közelit. Egy 25 fokos szobába nem lehet a maghő 10 fokos.
/nemrég egy tuning közben nekem minusz 270 fokot irt ki!
/
-
cekkk
veterán
válasz
alias_bobo #5160 üzenetére
Én ma beszéltem vele, és van is neki két darab!
-
joker1220
őstag
válasz
alias_bobo #4890 üzenetére
Épp arról tárgyalunk hogy ugyanezzel a lappal szopok a memóriával mert csikozza a
képet, nézd meg a lap memória támogatási listáját és csak olyan ramot vegyél
ami ott szerepel, pontosan, mert különben csíkozni fog, feltéve ha nem dedikált
kártyát akarsz berakni mert akkor tökmind1 -
Tomix24
addikt
válasz
alias_bobo #4890 üzenetére
Te is a legolcsóbb A55M-HVS lapot veszed? Nálam csíkoz, másnál is. Én nem ajánlom. Asus/Giga lapot vegyél ha lehet.. Nem szereti a tuningot talán..
-
giigz
veterán
válasz
alias_bobo #4599 üzenetére
Köszi, de nekem garanciás cucc kell.
-
válasz
alias_bobo #4441 üzenetére
próbáld meg dedikált vga-val, majd frissíts a bioson! (ha van újabb)
emlékeim szerint nekem is ez volt a gond és ez volt a jelenség is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest