- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RootRulez #19266 üzenetére
Értem, szerintem nincs olyan, amit szeretnél, csak notiban, de hátha megcáfol valaki.
Notiban van ilyen konfigurálhatóság, hogy pl böngészőhöz hozzárendeled az IGP-t, játékhoz meg a VGA-t, egyébként meg talán az IGP dolgozik default, ha jól rémlik, mikor ismerősnek telepítettem AMD-s notit dVGA-val. -
válasz
RootRulez #19264 üzenetére
Összedolgozni nem tudnak, ahhoz tán HD6670 kéne.
Olyasmi tudtommal nincs desktopon, mint notiban, hogy egyik alkalmazáshoz ezt, másikhoz azt a GPU-t rendelheted hozzá, de hátha rosszul tudom és valaki kijavít.
Szóval leginkább csak processzorként üzemelne szerintem az A8, nem érné meg a csere, inkább a fent tárgyalt Godavari. -
válasz
RootRulez #19261 üzenetére
Nekem volt 880K, szerintem próbálj minél gyorsabb Godavari-t venni.
A Godavari jól skálázódik frekivel, még tuning esetén is, kell neki a freki.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy alig melegszik és gyakran van max órajelen.
A 7870GE esetén volt pár CPU limites játék, de GPU limitesekbe is belefutottam. -
Tommmysun
aktív tag
válasz
RootRulez #13208 üzenetére
De az a topic, csak úgy néz ki, ez nem általános probléma, szóval valami csak nálad nem okés! Nekem is 5600K-m van és hát befonnám azt a kevéske hajamat is, ha akadozna vele a hang. Szóval bőven bírnia kell (bár nem részletezted, hogy mikor és mivel akadozik), nekem kismillió dolog van megnyitva zenehallgatás, mellett (böngésző, PS, stb.) és simán megy.
Ilyenkor alap tanácsként max. annyit tudnak mondani szerintem, hogy rakd fel minden driverből a legfrissebbet.
Én pl a Win7 Aeroval szenvedek már bő egy hónapja, az meg úgy látszik az én "egyedi hibajelenségem" :S, amire sehonnan nem kaptam használható segítséget.
-
patomi
őstag
válasz
RootRulez #13208 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond, inkább a különféle lejátszó progik különböző viselkedése nem tetszik. A képpel van gond inkább a gépemen.Az mpchc csinálja azt divx-el leginkább,hogy ugrál a kép(fel,le) vagy fekete csík van mellette és változik a mérete, illetve kombinálja ezeket. (nem is használom) Lehet nálad is valami lejátszó hiba, vagy driver.
-
Zoleee89
aktív tag
-
atti_2010
nagyúr
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #8169 üzenetére
Van rajta: FM2A85X-ITX
Közbe kiderítettem, hogy az A4-5300 még nem is képes a CFX-re, melyik FM2 proci tudja már és az együtt tud működni az alaplapom integráltjával?
?
-
stratova
veterán
válasz
RootRulez #5166 üzenetére
Vagy ott van még a régi favorit Scythe Big Shuriken. Ebben a tesztben szerepel mindkettő (ill. az általam írottból a régi és az új is).
-
stratova
veterán
válasz
RootRulez #5152 üzenetére
Trinity, modelltől függetlenül nem tud együttműködni HD 7770-nel és a többi GCN-kártyával sem (HD 7750-től felfelé GCN a 7000-es paletta).
Nem nagy az eltérés 740 és 750K fogyasztása között. Ami az ITX "választékot" illeti, az itteni és külhoni tapasztalatok alapján FM2A75M-ITX-et én kerülném (3+1-es VRM). Ha kapható, legalább FM2-A75IA-E53-ra kellene hajtani (ez sem OC-lap, de a VRM 4+1-es). A friss FM2A85X-ITX sem olyan spórolós már (VRM 4+2).
-
válasz
RootRulez #5152 üzenetére
7770 mellett nem megy CF-ben az IGP. A 750 nem sokkal fogyaszt tobbet a 740-nel, csak atcsuszik a 65W-os hataron. Egy 72W-ot fogyaszto processzor is a 100-as csoportba kerul. A 750k melletti ervek:
- visszafoghato a 740 orajelere, ha sokat enne
- konnyen tuningolhato, ha plusz ero kell
- egyszeruen "optimalizalhato" (TC kikapcsol, Vcore az alpra belo, max szorzo TC-re allit) -
válasz
RootRulez #4818 üzenetére
Akkor vegyel 740-et. De akkor a jelenlegi procidnal nemleszel elorebb. Raadasul annal is erdemes valahogy kinyirni a TC-t, mert elege ketes a mukodese.
atti_2010: Amennyibol kijon az 5800k es a 6670 annyibol siman vesz egy jobb GPU-t es hasonlo lesz a vegeredmeny. Szimplan amit teszteltek arra nem optimalis az APU. Sokkal jobb valasztas AMD oldalon a dual graphics helyett egy 7770 + 750k paros. Na az odaverne a hasonlo aru Intelt. Ha tuning is bejon a kepbe, akkor mar eleg csunya lenne a kulonbseg.
-
válasz
RootRulez #4809 üzenetére
En sem szoktam tuningolni, csak par apro simitast vegzek. TC-t kilovom es lap feszen beallitom a turbo frekvenciat. Igy nem lesz sokkal gyorsabb, de javul a fogyasztas/teljesitmeny arany. Pl. 5400k-nak alapon 1.4V-ot, turboval 1.45V-ot ad a lap.
Az 1.45V-ot nem ertem minek, mert 4GHz-et rohogve viszi 1.4V-on. 1.35V boven eleg a 3.8GHz-hez, de 3.6-on stabil 1.25V mellett is. A feszultsegeket ugy szoktam beallitnai, hogy megkeresem a legalso erteket ahol meg stabil es adok neki meg 2 lepcsot biztos ami biztos. (4.5GHz-en 1.475V kell neki, sajnos 5GHz-en mar nem POST-ol.)
-
rendesadam
tag
válasz
RootRulez #4807 üzenetére
Normál, átlagos felhasználás mellett valószínűleg nem veszed észere a különbséget. A különbség, hogy a 750K esetében van lehetőséged tuningolni; a TDP ne zavarjon meg, a turbo letiltásával és/vagy alulfeszeléssel visszafogható a fogyasztás, cserébe marad tartalék teljesítmény a későbbiekre, ha szükséged van rá. Azt neked kell eldöntened, hogy megéri-e ezzel foglalkoznod :]
-
Vartanus
őstag
válasz
RootRulez #4807 üzenetére
Az hogy szorzózármentes és így könnyen tuningolható utóbb. A Ph II. X4 955-nél gyorsabb, kb a 965-ös szintjén van a 750K. Milyen dVGA-t szánsz mellé és milyen házban?
Szerk.: szerintem igen,mert alulfeszelni is lehet,és sosem tudhatod mikor jön jól...pl sokunknak a 100W-os 5800K is alulfeszelve megy 4,2-4,3Ghzen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged