Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Gigabyte RTX 5060 OC Low Profile 8G hivatalos oldal - [link]
- 69 x 36 x 182 mm -
Hmmm... aprón most kapható több vadiúj, 6GB-os A2000, egész korrekt áron.
-
Mans20
addikt
válasz
Neovenator #1858 üzenetére
Ezt a 4060-at is elfogadnám fehérben. Vajon mennyire lehet hangos. link
-
Mans20
addikt
válasz
Neovenator #1856 üzenetére
190W mellé mesés lesz. link
-
Neovenator
senior tag
Készülnek a Sparkle és Gunnir félmagas, B570/B580-as Intel Arc kártyái, három ventivel...
VÉGRE VALAMI. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Neovenator #1853 üzenetére
...és bakker tényleg, az nvidia rtx 3080 founders edition (285 mm x 112 mm x 40 mm) kisebb, mint ezek az sff ready (294 mm x 116 mm x 49,5 mm) kártyák.
-
HookR
addikt
válasz
thomasa #1851 üzenetére
Vélhetően arra gondolhatott a költő, hogy manapság már nem nehéz olyan 10-15l-es SFF házikót találni, amibe bepasszírozhatók a 2,5-3 slot-os, 3 ventis dVGA szörnyetegek. A trendet meglovagolván, a kompatibilitást szem előtt tartva, picit kisebbre faragták a hosszt és a magasságot, majd elégedetten hátradőlve átadták a stafétabotot a varázsgomba ihlette marketinges részlegnek...
-
HookR
addikt
válasz
thomasa #1849 üzenetére
"...mivel köztudottan a SFF formátum elsődleges kártyamérete a LP."
Egy PC lehet SFF formátumú ATX, SFX(-L), FlexATX, vagy paneltáppal is, illetve teljes magas dVGA-val, valamint LP-vel egyaránt. Az SFF besorolás a ház méretére utal, nem az alkatrészekére.
De ez igazából mindegy is, mert a lényeg az, hogy a linkelt dVGA-k teljes magasak és így az LP dVGA topikban témaidegenek. -
thomasa
senior tag
-
thomasa
senior tag
válasz
Neovenator #1845 üzenetére
Nem, csak a webáruházak lassan követték le az ármozgást. Most már megvan a masszív különbség.
-
thomasa
senior tag
válasz
Neovenator #1843 üzenetére
Háát, most egy A310-em van hozzá, ami vicces módon most kb. ugyanannyiba kerül, mint az A380.
-
Neovenator
senior tag
válasz
thomasa #1842 üzenetére
AMD-nek csak az RX 6400-as kártyái vannak, de azok egy kupac gőzölgő lótrágyát se érnek.
Intel Arc A380? Legalább nincs kiherélve a video engine és 96bit-es, szemben az AMD 64bit-jével és az x4-re visszanyírt PCIe interfésszel.
[link]
Szerintem egyébként nem fog nagyot csökkenni a 4060LP típusok ára, lévén, hogy egyeduralkodóan erős a maga kategóriájában és egy olyan cég kínálja, aki a piac 80%-át birtokolja...én nagy áresést nem várnék a helyedben, sajnos. -
thomasa
senior tag
válasz
Neovenator #1841 üzenetére
Ár/értékben túl drágák még, nagyot esnek jövőre ha addíg bejön az 5-ös széria.
AMD-tól sem zárkózom el. -
thomasa
senior tag
Egy i7-12700 CPU mellé milyen LP kártya ajánlott, amit ár/értékben ki tudna hajtani? 3050-ben gondolkodom.
-
HookR
addikt
NVIDIA RTX 4000 SFF mod réz hűtővel és megpatkolt tápellátással. - Youtube (NFC)
-
sasNAXO
aktív tag
Ha van elvetemült, aki szeretne csinálni 1 slot-os RTX A2000 kártyát, még rendelhető (borsos áron): Nvidia RTX A2000 single slot cooler | n3rdware
-
-
HookR
addikt
Galax RTX 4060 (GK-RTX4060-E8GB/WHITE/LP) hivatalos oldal - [link] / Google Translate / PHír
- 69 x 40 x 182 mm
- Félpasszív -
thomasa
senior tag
Tervezi valaki esetleg lecserélni az RX 6400 Low kártyáját? Egy szintén Low 1050-et szeretnék leváltani, de régóta nem látok az aprón használt Radeon példányt. Köszönöm.
-
GIGABYTE GeForce RTX 3050 6GB Low Profile OC (GV-N3050LP-OC-6GD) - gyári oldal
- L=181 W=69 H=36 mm
- DP1.4a*2, HDMI 2.1*2KFA2 GeForce RTX™ 3050 6GB LP White - gyári oldal
- dimensions (with Bracket): 185*121*39; dimensions (without Bracket): 169*69*34;
- DisplayPort 1.4a x 2, HDMI 2.1 x 2;
- RGB lighting switch;
- WINGS With Fan Stop.MSI GeForce RTX 3050 6GB Low Profile - gyári oldal
- 174 x 69 x 42 mm
- DisplayPort x 1 (v1.4a), HDMI™ x 2 (Supports 4K@120Hz as specified in HDMI™ 2.1) -
HookR
addikt
-
Üdv!
Nézegettem a LP A380-asokat, és egész használhatónak tűnnek, ASRock hűtése ráadásul félpasszív. RX 6400 helyett biztosan ilyet vennék inkább, már csak az AV1 támogatás miatt is.... meg a PCIE 3.0 teljesítménycsökkenés miatt.
The Best $99 Low Profile GPU You Can Buy Right Now!
The Best New $99 Graphics Card For Your Next Budget Build
Spidey 1080p/med stabil 60fps, CP2077 1080p/low stabil 70fps... nem rossz!Sparkle Genie mondjuk jobbnak tűnik az ASRock-nál, 1db HDMI + 2db mini DP porttal, 169mm helyett 145mm hosszúsággal... viszont a hűtéséről nem írnak, és tesztet sem találok a dzsinnről.
Persze ez mind elméleti kérdés, amíg nem lesznek kaphatóak...
Nincs róla hír, hogy mikorra várhatóak a mi partjainkra? -
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1825 üzenetére
Igen, de a szellőzők hiánya, a felesleges helyek és egyebek miatt bütykölni kell majd vele...sajnos csak kéne (még szerencse, hogy már megjött), mert az előbb láttam meg EZT és leszámítva a Flex-es tápot, sajnos már most tökéletesnek tűnik, tehát értelmét is veszti a bütykölés ezzel a nagyobbal, motiváció kinyírva, pipa...
[link]
Elite 120-am volt (130 jobb a szellőzés szempontjából), szerettem, de túl mély, nem fér a TV alá, falipolcra, stb.
Jogos, nem gondoltam bele
Sugo SST-SG05B-Lite-on gondolkodom, az SG13-at csak a HDD elhelyezés miatt linkeltem.
Viszont most nézem, a GV-N4060OC-8GL csak akkor férne el egy SST-ML09B házba, ha kivennénk a front USB és audio csatlakozókat..
Baszki, az pech...
A pöttöm gépekkel zsonglőrködés varázsa...itt belóg egy nyák 2 millit, ott hiányzik 1 milliméter valaminek, satöbbi...mazochista biznisz ez eléggé -
válasz
Neovenator #1824 üzenetére
Legalább el lehet benne férni a ventikkel, noti HDD-kkel + előnye, hogy TFX táp is belefér, nem csak FlexATX, ami nagyon divatos lett a kínaiaknál.
Elite 120-am volt (130 jobb a szellőzés szempontjából), szerettem, de túl mély, nem fér a TV alá, falipolcra, stb.
Sugo SST-SG05B-Lite-on gondolkodom, az SG13-at csak a HDD elhelyezés miatt linkeltem.
Viszont most nézem, a GV-N4060OC-8GL csak akkor férne el egy SST-ML09B házba, ha kivennénk a front USB és audio csatlakozókat... -
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1823 üzenetére
Sajnos erről a Csifi verzióról találtam magyar bemutatót és ha kiszeded a drive cage-et, akkor túl nagy a ház, felesleges helyek vannak benne
Valszeg az lesz, hogy az eleve pazarló vízszintes kialakítás helyett nyomtatok bele függőleges tárolókat, így a hely is kitöltődik meg útban se lesz semmi. Ha sikerül nyélbe ütni, majd küldök képeket, hátha megjön a CADved az építéshez.
Ahogy nézem, talán még egy DTX deszka is beleférhet...
Ó, a jó öreg Sugo 13...
Nem rossz kuckó, de shoebox-ból szerintem a CM Elite 130 verhetetlenül jól sikerült, már ezer éve nyüstölöm mindenféle verzióját és sajnos nem találtam jobbat azóta se. -
válasz
Neovenator #1822 üzenetére
OFF:
Én vívódok...Sajna nekem egyelőre nem fér bele a keretbe az új 4060.
Egyébként nem kell kivenned a keretet, csak a 3.5" HDD és az ODD tartójába vágnod egy részt... a 2.5" HDD-knek így is marad szerintem hely.
Vagy ha mégis kiveszed az egészet, akkor beleférhet az elejébe egy-két plusz 40/60mm-es venti, az alaplap elé/alá meg egy 2.5" háttértár, SG13 style:CPU hűtőnek meg egy Alpenföhn Black Ridge-et néztem ki, Noctua NF-A9x14 ventivel, az kifelé tolná a meleg levegőt az oldallap rácsozatán át.
-
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1821 üzenetére
Gondoltam, hogy egy marék gyártó ráreppen ugyanarra a dizájnra, szokásos...csak mivel veszettül rühellem a Csifit, meg se néztem a kínálatukat. Tök jó, hogy rátaláltál, így legalább végre látom a ketrecet, amiről az Akyga nem volt szíves normális képekkel szolgálni. Hát, egyszerűbb a történet, mint gondoltam...valamennyit meg akartam tartani a cage-ből, mert elvileg merevíti az egész házat, de ahogy nézem, annyira mégsem, szóval egyszerűen csak kiszedem (simán le lehet akasztani, valahol láttam) oszt ennyi, max 3D nyomtatok hozzá valami saját merevítőt a meglévő pontokra, ha nagyon maximalista akarok lenni.
Köszi!
Te lemondtál róla végül vagy még tervben van? -
válasz
Neovenator #1820 üzenetére
Őt már én is kinéztem magamnak, Chieftec változatból kiindulva: BU-12B-300
Teszt alapján valóban vágnod kell a tartóból, de inkább a VGA miatt:
-
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1819 üzenetére
Ő az...külön érdekesség lesz szerelni, semmilyen review-t nem találtam róla sehol, tehát a kutyát se érdekelte soha, radar alatti, randa, szürke eminenciás...viszont ennél kisebb footprintet nem találtam, amibe a tervezett kis szörnyeteget pakolhatnám.
[link]
Valószínűleg flexelni kell majd az ODD/HDD tartóból, mert egy Thermalright AXP-200-at akarok belepakolni a sima Ryzen 9 5900 fölé, továbbá a 4060 helyén ki kell perforálni az oldalfalat, hogy levegőhöz jusson a kártya. Ez már csak azért is bosszantó, mert láttam ugyanilyen házat valami csájníz OEM-től, ami dettó ugyanez a design csak más volt az előlap (ha ezt a formatervezési csodát annak lehet nevezni egyáltalán) és ott megvolt a perforáció, semmibe se került volna, ráadásul nettó hülyeség, hogy kialakítod a két rekeszes kártyahelyet és nem csinálsz neki szellőzést...na mindegy.
TFX tápból a Silverstone gyárt olyat, aminek megvan a 2x4pin-es proci csatlakozója, tehát nincs akadálya az X570 mITX deszka meghajtásának, továbbá rendelkezik egy 6+2pin-es csatival is a 4060-hoz, mindezt 80+ Goldon, ami a melegedés miatt életbevágóan fontos. Az árát hagyjuk, instant agyvérzés...de ha speckót akarsz, akkor persze vastagon fog a ceruza.
A légáramlat kialakítása így tökéletes lesz, a VGA alulról felfelé tolja a meleget, a procihűtő meg oldalról befelé, felül pedig a táp ventije és a mellette lévő 8 centis húzza is egyből kifelé, így megfőni se fog a rendszer, hasonló kialakítással már próbálkoztam mATX méretkategóriában és kiválóan bejött, teszi a dolgát...apró házakban nagyon fontos a légáramlás, pedig ezer videó szól róla, hogy tökmindegy...jah, tökmindegy, egy nagy házban, viszont egy kicsiben egyáltalán nem és az a perverz helyzet áll elő, hogy ha jól van megoldva a szellőzés, akkor egy apró kasztnit hatékonyabban lehet hűteni, mint egy nagyot, amiben össze-vissza kering a luft...
Na, hát ezek miatt az "apróságok" miatt mondom, hogy szinte már csalás a fent linkelt házad, abba csak bele kell pakolni a rendszer oszt megy is...itt kicsit többet kell majd szenvedni, viszont olyan kompakt kis szörnyeteg lesz, amennyire ez csak lehetséges, remélem. -
válasz
Neovenator #1818 üzenetére
Melyik ház lett a kiszemelt?
-
ETA PRIME build a LP RTX4060-al, SKTC A10 házban!
One Of The Fastest Super Slim Small Form Factor Gaming PCs You Can Built Right Now!
-
Neovenator
senior tag
Disassembly, játékteszt és "természetes környezetbe" helyezés...
[link] -
HookR
addikt
válasz
Neovenator #1790 üzenetére
Az ASRock Arc A380 Low Profile 6GB (A380 LP 6G) után megérkezett a kistesó is:
=================================================
ASRock Arc A310 Low Profile 4GB (A310 LP 4G) hivatalos oldal - [link]
- 69 x 169 mm=================================================
-
válasz
Neovenator #1812 üzenetére
Most ránéztem, külföldön sem jobb a helyzet, sőt.
-
válasz
Neovenator #1810 üzenetére
Tehát 20k HUF-al drágább egy MSI Ventus-nál, cserébe nem félpasszív.
Oké, ez szerintem ennyi volt... majd Íbéj, HA... -
Épp' linkelni akartam a tesztet... frankó lett!
Ami tetszik:
- a fekete borítás elrejti a tápcsatlakozót, a csati nem növeli a VGA hosszát.
- komoly hőcsöves hűtés 115W TDP-re.
- 2db HDMI 2.1 port.
- majdnem 2x erősebb az RTX A2000 12GB-nál.A hűtésről még nincs részletes teszt, de nem bánnám, ha ekkora bordára sikerülne megoldani a félpasszív pörgést.
-
HookR
addikt
Gigabyte RTX 4060 OC Low Profile 8G review (by ETA PRIME) - youtube
-
Neovenator
senior tag
Valakinek már meg is jött a Frankenstein...
A2000-rel összehasonlítva: -
HookR
addikt
Sparkle A380 Genie LP (pontos nevet még nem tudni) - videocardz.com
-
HookR
addikt
válasz
Neovenator #1791 üzenetére
Gigabyte RTX 4060 OC Low Profile 8G hivatalos oldal - [link]
- 69 x 40 x 182 mm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest