- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomas1
addikt
válasz
Whysperer #4962 üzenetére
Jól gondolod. CPU fronton az Intel erősebb, mint az A4.
Az órajel nem mindegy, ne csak azt nézd.Full HD filmeket a Celeron is lazán viszi, és gyorsabb, mint az A4-5300. Ezért javasoltuk azt.
Szerk.: csatlakozom én is azokhoz, akik az SSD-re tippelnek az A8 ellenében. Érezhető lesz a gyorsulás, hidd el.
-
Thomas1
addikt
válasz
Whysperer #4954 üzenetére
Ha valóban csak net és filmnézés lesz, akkor a legolcsóbb G5xx-as Celeron, és mellé egy 10-12k-s lap bőven elég. A G4xx-es Celeronok csak 1 magosak, és mellette van a HT, az 5xx sorozat már valódi 2 magos, ezzel jobban rársz, és árban szinte alig van difi.
Ha valóban minimális kis játék is felmerülne, akkor viszont egyértelműen AMD APU.
-
Thomas1
addikt
válasz
hegegabi80 #4937 üzenetére
Szerintem egyelőre még elég a 2x2 giga is átlag felhasználásra. Ha Photoshop, Premier és komolyabb munka is megy a gépen, akkor kell a 2x4.
1866-os 2x2 gigával nem lősz mellé. -
Thomas1
addikt
válasz
hegegabi80 #4930 üzenetére
Igen, VGA szempontjából jobb, mint az Intel, de az 1333-as ramokkal egy erős pofont adsz a teljesítmények.
Az pedig, hogy tesztek alapján megy 1600-on, sajnos nem sok mindent jelent, ezt neked garantálni senki sem tudja látatlanban.
A ram árak a béka segge alatt vannak még egyelőre, ezért szerintem azon ne spórolj. -
Thomas1
addikt
válasz
zsolt320i #4922 üzenetére
Aham. Csak a neve alapján gondoltam, hogy 85-ös, de már utánaolvastam, és látom, hogy valóban A75 chipset van rajta.
-
Thomas1
addikt
Senki sem tudja, hogy mi lesz a DDR4-el, de t9bb, mint valószínű, hogy először csak szerverekbe fog jönni. És a magas időzítések miatt a sebessége sem lesz túl jó egy 2400 MHz-es DDR3-hoz képest.
-
Thomas1
addikt
válasz
hegegabi80 #4901 üzenetére
Igen, az idle fogyasztás valóban elenyésző, és ott nincs nagyon különbség a 2 konfig között. Talán a dVGA egy picit megnyomja, de az sem olyan súlyos, mert a HD5xxx széria is erősen visszaveszi az órajeleket idle állapotban.
Játék közben viszont már a G620+dVGA páros elhúzna a kis A4 elől, ez persze teljesítményben is meglátszódna.
A G620-al jobban jársz teljesítmény szempontjából, és ha sokat megy idle a géped (általában a gépek az idő nagy részében így mennek), akkor én ezt választanám.
Az A4-ben lévő IGP úgysem túl erős, persze jóval erősebb, mint ami a Pentiumban van, de nem lehet összehasonlítani egy HD5xxx sorozatú kártyával. -
Thomas1
addikt
válasz
hegegabi80 #4898 üzenetére
Fogyasztás szempontjából egyértelműen az APU a jobb választás a G620 + dVGA párossal szemben.
zsolt320i: a lapod én is néztem, hogy elvileg típus alapján A85 chipset-es, de a képen A75-öt ír.
Ez a mini-ITX az? -
Thomas1
addikt
válasz
hegegabi80 #4893 üzenetére
A proci szerintem gyengébb lenne, mint a jelenlegid.
A dVGA jóval erősebb lenne, mint az APU-ban lévő IGP, főleg, ha csak 1333-on megy a ramod, és a dual channel hiánya is erősen érződne a sebességen.Egyszerűbb, és talán valamennyire logikusabb lépés lenne egy dVGA beszerzése a jelenlegi procid mellé.
Egyedül a fogyasztás miatt járnál rosszabbul. -
Thomas1
addikt
Nah, megoldódott a GPU problémám.
Egy trójai miatt volt közel 100% a GPU kihasználtsága. Legyalultam a fertőzést, és azóta 300 MHz-en megy a GPU, 0% kihasználtság mellett.
Már az UEFI-ből is visszaraktam az előző verziót, de az sem segített, nem is csoda.Mindenkinek köszönöm a segítséget, most állok neki visszarakni az újabb verziót, és frissíteni a Catalyst-et is vissza 13.1.-re.
-
Thomas1
addikt
válasz
El Kebir #4729 üzenetére
Aero kilövését próbáltam, 0 siker.
Böngésző nem fut.
1 monitorom van, uefi-ben is le van tiltva a több kimenet.
Képfrissítés 60 Hz.Most egy WinPE-t "szerzek" be éppen, megpróbálom azzal, hogy legalább kizárhassam a jelenlegi Win7-et.
Szerk.: Pár kilengés van a GPU-Z-ben, amikor 307 MHz-en megy, de csak egy pillanatra, és ritkán.
-
Thomas1
addikt
Nincs valami olyan program, ami azt mutatja, hogy melyik program használja éppen a GPU-t? Mint egy feladatkezelő, csak nem CPU-ra, hanem GPU-ra.
-
Thomas1
addikt
válasz
#24650752 #4720 üzenetére
Megpróbáltam, áttúrtam újra az UEFI-t, de semmi. Ugyanúgy 90% körüli kihasználtságot ír a GPU-Z is.
Játékok viszont simán mennek, Bad Company 2-t próbáltam, nem vettem észre, hogy valami más leterhelné az IGP-t.
Csak az órajelet sem veszi vissza, és ez a fogyasztásnak sem tesz jót, nem beszélve az állandó terheltségtől.Egyéb ötlet?
-
Thomas1
addikt
Bármelyik általad választott táp elegendő hozzá, a konfig kb. a harmadát fogja fogyasztani.
Viszont ahogy előttem is mondták, válaszd azt, amelyiknek erősebb a 12V-os ága, az a lényeg. A 3,3 és 5v csak a többi perifériának fontos, de gondolom nem tervezel bele 15-20 vinyót. -
Thomas1
addikt
Sziasztok!
AMD System Monitor-ral ha nézem, akkor ez normális?
Mármint, hogy a GPU kihasználtsága 80% vagy sokszor 95% körüli? Ha GPU-Z-ben nézem, akkor is ezt írja, és természetesen az órajelet sem veszik vissza 300-ra, hanem 760-on járatja.
Tuning nincs, minden alapon, csak C6 van kikapcsolva, de ennek nem hiszem, hogy köze van hozzá.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Thomas1
addikt
válasz
rendesadam #4692 üzenetére
Párhuzamosan olvasom én is azt a cikket, és én is a Kaveri-t tartom érdemi előrelépésnek. GCN architektúra, újabb modulok, fejlettebb energiagazdálkodás....
Viszont a DDR4 bevezetése szerintem is várat még magára. De ez természetesen csak tipp, semmi konkrétumot nem olvastam erről.Ha marad a DDR3 és FM2 a Kaveri mellett, és a jelenlegi chipsetek is támogatni fogják, akkor az FM2 hosszú életű és sikeres foglalat lehet.
-
Thomas1
addikt
válasz
atti_2010 #4597 üzenetére
Valóban így gondolom én is. Használható, tökéletesen működik is, de ez még hozzá tartozna.
x_o_n: sajnos sok embernél előjön ez a hiba ahogy olvasom vissza a topikot, de pontos okot senki sem tud rá mondani. Táp, hűtő, vinyó, ssd nálam is kizárva, mert ezek maradtak a régi konfigomból. Egyértelműen alaplap, talán a vrm.
-
Thomas1
addikt
Valóban a C6 kikapcsolása megszüntette a hangot nálam is Asus A85-ös lappal, de szerintem nem ez lenne a megoldás, hanem az, hogy C6 mellett is normálisan működjön a lap, és ne adjon ki semmilyen hangot. Ez pedig az alaplap gyártókon múlik. Ha tudja a C6-ot, és ez még csökkent is a fogyasztásán, akkor én szeretném bekapcsolni, zavaró hang nélkül.
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Összeállt a kis gépem, Asus F2A85-M LE alaplap egy A-10 5700 APU és 2x2 giga OCZ Platinum 1866 társaságában.
Eddig meg vagyok vele elégedve, sok különbséget nem veszek észre az előző Phenom II konfigomhoz viszonyítva, viszont jóval kevesebbet eszik.
Az IGP meglepően jól teszi a dolgát, Bad Company 2 1680x1050-ben medium grafikán megy multiban, 40-50 fps körül.Viszont nálam is jelentkezett a cicergés, vagy nem tudom hogy mondjam. Ennél a lapnál is a VRM-től jön a hang? C6 State beállítást nem találtam az UEFI-ben, valaki ránézne, hogy mit kell átállítanom? Mert elég új még nekem ez az UEFI a szimpla bios-ok után.
Frissítettem 5204-re, de így sem találom benne.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
7660D-vel játszik valaki Battlefield Bad Company 2-t, vagy Battlefield 3-at multiban? Mennyire elég ez az IGP ezekhez? Mert holnap érkezik elvileg az A10-5700-am, és ezekkel néha tolom multiban, amikor időm engedi.
HD 6770-em volt a Phenom II-es konfigomhoz, azzal fullon ment mindegyik 1680-ban.1280 vagy esetleg 1440 medium-ot elbír ez az IGP? AA és HBAO nem szükséges.
-
Thomas1
addikt
Nincs félreértés, szimplán csak az újabb chipset miatt, és ahogy te is mondod a plusz 1 év gari miatt választottam ezt a lapot. Giga lapok egy ideje már nem szimpatikusak, Asrock-kal nincs semmi bajom, de 300 HUF különbségért inkább ez az Asus.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, elvileg péntekre itt is van hozzá minden, és össze is tudom dobni meló után.
Max. majd IGP tuningban kérem a segítségeteket, ha nem boldogulnék.
-
Thomas1
addikt
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne:
A10-5700 APU-hoz, és 2x2 GB OCZ Platinum 1866 ramhoz melyik alaplapot válasszam?
SATA 2-es SSD-m van, és jelenleg nincs USB 3-as eszközöm. Megéri az A75 a felárat?Itt a lista, amiből választanom kellene, csak 20.000-ig írtam fel, drágábbat nem akarok:
BIOSTAR A55ML2
ASRock FM2A55M-DGS
MSI FM2-A55M-E33
Gigabyte F2A55M-DS2
ASUS F2A55-M LK
Gigabyte F2A55-DS3
ASRock FM2A75 PRO4-M
ASUS F2A55-M LE
Gigabyte F2A75M-D3H
ASUS F2A85-M LE
Gigabyte F2A85XM-D3H
Gigabyte F2A85XM-HD3
ASRock FM2A75 PRO4
ASRock FM2A85X EXTREME4-MElőre is köszönöm a válaszokat!
-
Thomas1
addikt
Nem értetek hozzá: az FPS növekedésével exponenciálisan nő a frag-ek száma...
250 fps felett annyi frag-et kapsz,ahányan játszanak az adott szerveren.No offense, csak én sem értem soha ezt az őrült fps vadászatot. 250 fps mellett is lehet mikrolag, ami sokkal rosszabb,mintha leesne az fps mondjuk 30-ra.
-
Thomas1
addikt
válasz
#24650752 #3756 üzenetére
Rákérdezek, hogy ez 1.0 vagy 2.0, és akkor valóban várok inkább kicsit a 2.0-ra, ha lesz.
Freezer 64 Pro-val meg vagyok elégedve, tökéletesen bevált, akkor újra ilyet veszek ehhez is.
A ramjaim jelenleg is eléggé nehezen férnek el a hűtő mellett, csak a 2-es és 4-es slotban tudom használni őket, az 1-esben felejtős a hely miatt. Supertalent hűtőbordás ramjaim vannak jelenleg.
Köszönöm a segítséget!
-
-
Thomas1
addikt
Igen, azt tudom, hogy időtállóbb, mint az FM1, de általában komplett platformot cserélek 2-3 évente, és az FM1-es A8-3820 jóval olcsóbb lenne, mint az A10-5700.
De döntöttem, 5700 lesz a befutó.
Most is Asrock lapom van, meg vagyok vele elégedve, és most is ilyet néztem ki magamnak.
Asrock FM2A75M-DGS a kiszemeltem, ez megfelelő lesz?Megnéztem a ramos tesztet is, és ez alapján 2x4 giga 1866-os lesz a választottam.
Jelenleg AC Freezer 64 Pro hűti a Phenom II-m, szinte hangtalanul, szeretném ezt a szintet tartani, ha lehetséges. Milyen hűtőt vegyek, ha a gyári hangosnak bizonyul?
-
Thomas1
addikt
Köszi a választ.
Az IGP nem profitál a gyorsabb ramból?
Az A75-ös elvileg a natív USB3 és 6Gbps-os Sata porttal tud többet?Játékhoz tudom hogy inkább az 5700, de megéri a 8k többletet a 6550D vs. 7660D?
Szerk.: és még egy kérdés? A gyári procihűtő mennyire hangos? Milyenre érdemes cserélni, ami halk?
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Szeretnék FM1 vagy FM2-re váltani.
Mindenképpen 65W-os proci lenne a kiszemelt.A8-3820-at tudnék valószínűleg 19k-ért, és A10-5700 lenne a másik választottam, 27k-ért. Esetleg A8-5500, de ebben gyengébb az IGP.
A kérdésem annyi lenne, hogy megéri a 8k felárat a Trinity?
Általános felhasználásra lenne, net, office, kevés Adobe Premier Pro, némi játék.És milyen alaplapot válasszak hozzá? A55 simán elég hozzá, igaz? Ram 2x4 giga DDR3 2100 vagy 2400 MHz lesz mellé.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged