Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Általános otthoni használatra melyek most az ajánlott akkus elemek AA és AAA méretben? Órába, távirányítóba, elemlampaba szeretném. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Aliexpressről van valami olyan tölthető elem ami többet bír pár képnél?
Amiket próbáltam hamar megeszi, de a sima nem tölthető elemeket is. Régebben DMI Digimax-os akkukat használtam, na azok nagyon jók voltak, viszont ahogy néztem, ilyet már nem lehet kapni. -
Piftuka
veterán
válasz
Dr. Szilikát #13257 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Így már tökéletesen értem.
Ez az egyik legfrappánsabb, legkorrektebb válasz, amit valaha kaptam. Hálás vagyok érte. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Piftuka #13254 üzenetére
Egy standard Li-ion cella 4,2 V , sorosan kettő van azokban, amelyik 8,4 V-os. De van olyan is, ami belső elektronikus konverterrel 9 V-ra feltolja a szimpla 4,2 V-ot is.
Klasszikus 9 V-os elemhez való töltőre tenni nem szabad, valószínűleg a belső védelme nem is enged rátölteni, hiszen tönkretehetné, túltöltéssel ki is gyulladna például a 8,4 V-os. Ezeknél pontosan 4,25 V a védelmi küszöb (2x), fele sem tréfa. Benne van a töltésszabályzó, ami az USB-csatlakozóról működik és nem igényel semmi regenerálást, kisütést, mivel Li-ion akku.
A másiknál, ami 9 V-ra konvertál, ott az elektronika kimenete van, visszafelé nem megy az áram.
-
joy_k
tag
válasz
Piftuka #13254 üzenetére
Mikor én is keresgéltem ilyen 9v-s aksik közt, volt melynél az eladó konkrétan kitért arra, hogy nem ajánlja rendes töltővel tölteni azokat az aksikat. Lehet a töltő valamit nem érzékel és nem ajánlja, hogy nehogy valami történjen az aksival illetve a töltővel. Én sem vagyok elektronikus, hogy értsem a toltési elveket.
-
Piftuka
veterán
"Akkukban pedig Ladda vagy Panasonic(anno sannyo eneloop) amivel erdemes foglalkozni. "
Korábban volt itt azzal kapcsolatos beszélgetés, hogy a jelenleg kapható, bordó LADDA már nem olyan minőségű, mint a régi, fehér (amit a Sanyo gyártott).
Akkor most megint ajánlott, és bátran vehető a LADDA?
"Vannak 9v aksik, de nem mindegyik ajanlott toltovel tolteni, en nem reg vettem egy parat, de csak type-c kabelel lehet tolteni, meg vagyok elegedve veluk. [link] ."
Nagyon köszönöm az info-t!Ilyen megoldásra nem is gondoltam, de természetesen ez is tökéletes lehet.
Itt csak az a kérdésem, hogy az ilyen "direkt töltésű" megoldásoknál nem hiányzik-e mindaz, amit egy töltő tud nyújtani (kisütés, regenerálás, stb.)?
Miért írod, kérlek, hogy nem mindegyik 9 Volt-os akkut ajánlott töltővel tölteni? -
Piftuka
veterán
válasz
Qtya123 #13249 üzenetére
"Esetleg a Li-Ion AA és AAA akkumulátorok megérnék a felárat, ha a tartósságról van szó? Azokból melyek lennének ajánlottak?"
Én úgy gondolom, hogy megérik a felárat, de a nagy kérdés továbbra is az, hogy melyik gyártó, melyik típusú AA & AAA Li-Ion aksijat érdemes most megvásárolni..!? -
joy_k
tag
válasz
Piftuka #13248 üzenetére
Szia!
Toltoben xtar, nitecore, amik nagyon kicsik es jol toltenek. Akkukban pedig Ladda vagy Panasonic(anno sannyo eneloop) amivel erdemes foglalkozni. Vannak 9v aksik, de nem mindegyik ajanlott toltovel tolteni, en nem reg vettem egy parat, de csak type-c kabelel lehet tolteni, meg vagyok elegedve veluk. [link] . -
Nerazim
őstag
Üdv!
Valakinek van tapasztalata ezzel a töltővel: Astrolux VC04SA videó szerint ami az oldalon van beágyazva a töltő megegyezik az EBL töltővel. Nekem ez nem mond semmit, ezért kérdezném, hogy 7.610Ft-ot megérhet-e ez a töltő?
-
Qtya123
őstag
válasz
Piftuka #13248 üzenetére
Az ajánlott AA és AAA akkuk engem is érdekelnének.
Korábban használtam AlzaPowert, nem vagyok tőlük elájulva, a LADDA viszont egész jól bírja. Ami viszont érdekes, hogy a klíma távirányítója nem tud a LADDA akkuval mit kezdeni, nem működik vele.
XTAR VC4SL töltőm van: [link]
Esetleg a Li-Ion AA és AAA akkumulátorok megérnék a felárat, ha a tartósságról van szó? Azokból melyek lennének ajánlottak?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Két dologban kérem a segítségeteket!
Az első:
9 Volt-os tölthető aksihoz keresek valami kompakt, praktikus töltőt, amit könnyen magammal tudok vinni, ha szükséges.
Ilyeneket találtam:
[PUJIMAX Kompakt USB-tápellátású Akkumulátortöltő 9V ]
- Szimpatikus az USB-C töltés, de ha jól sejtem, ebben semmi "extra" végelem nincsen a túlmelegedés ellenin kívül... És nem tudom, hogy Li-Ion aksival is működik-e!?
[PowerKAN K49 Kettős Célú Mini Töltő AA/AAA & 9V Ni-MH Elemekhez]
- Tud csepegtető töltést, viszont a leírás alapján nem világos, hogy Lithium, vagy Lithium-Ion akkut tud-e kezelni. (Az egyik termékfotón ezt, a másikon azt írja.)Szükségem van hozzá megfelelő minőségű 9 Volt-os Li-Ion akkura is. Melyiket érdemes megvenni? (Ha jól látom, 8,4 Volt a feszültsége ezeknek, a NiMH aksi 9 Volt-jával ellentétben, amit nem értek, de biztosan jó oka van.)
Mivel hangszertokban hordanám magammal, időnként gyakrabban, időnként ritkábban használva (hangszer aktív elektronikájához), azért fontos a lassú önkisülésű képesség.
Tudtok javasolni a fentiekre megfelelő töltőt (akár a fenti kettőből, akár mást), és akku-t kérlek?A másik kérdés:
- Milyen típusú AA és AAA "ceruza" akkukat érdemes most megvenni? Az Ikeás LADDA aktuális kínálata jó minőség, vagy felejtős?
Csak mert a Wurkkos oldalán a saját márkájú aksik ~3x többe kerülnek. Azok annyival jobbak is?
Esetleg van megbízható, tartós, lassú önkisülésű AA & AAA akku, amit tudtok ajánlani?
Köszönöm előre is! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy jóféle töltő, és tesztelő eszközt, mindenféle hasznos funkciókkal .
Jó lenne, ha tudna lemerítést, belső ellenállás, és kapacitás mérést stb .
Illetve mit ajánlott még tudnia ?
Négy pozíciós elég lenne .
Milyen eszköz ajánlott ezekre a feladatokra ?
Milyen márka/típus ?
Üdv.Astra
-
PHM
addikt
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Bár nem tudom, mennyire illik ide a helyzetem, de ez az élő akkus topik.
Ha meg kib.sztok, hát kib.sztok... :-)
Hoverboard akkumulátorpakkot szeretnék felújítani. (36V, 20 db 18350 Li-ion cella)
A biztosan jó minőségű felújítás vagy új pakk nagyon drága. Az olcsóbbak pedig teljesen bizonytalan minőségűek, de szinte biztosan hitványak.
Ezért inkább kicserélném a pakkban lévő 20 db 18350 Li-ion cellát. Az elektronika maradna, az rendben van. Ez a felújítás remélhetőleg emberi pénzből kihozható.
De! Nem tudom, hogy milyen képességú cellák kellenek ehhez (terhelhetőség, ellenállás stb) , és azt sem, hogy honnan érdemes beszerezni. (lehet Kínából is, megvárom, ha megéri, csak ne valami szart küldjenek)
Elektronikához ostoba vagyok, de szerencsére lenne értő segítségem a pakk megépítéséhez, viszont az én feladatom kinyomozni és beszerezni, amire szükség van.
Talán csinált már valaki lyesmit és van tapasztalata, amit megosztana velem. Ezt előre is köszönöm. -
Sonja
nagyúr
Egy régi Voltcraft IPC-1L töltőm hálózati töltője bemondta az unalmast, így vettem egy ilyen Voltcraft univerzális töltőt hozzá (remekül passzol
). Viszont, ha már a Conrad-ról rendelek, goldoltam veszek egy Voltcraft CC-8 töltőt is.
Legalább ingyenes volt a szállítás.
Egész jó, tetszik hogy 9V-os akkut is tudok tölteni (van 1-2 cucc, amibe ez megy). Kár, hogy azt csak 1 led jelzi (zöld/piros), hogy tölt/fel van-e töltve. Sajnos az a kijelzőn nincs, csak a 8 AA/AAA.
Ha van róla kérdés, szívesen válaszolok!
-
tomcsi23
veterán
-
Kicsit ez túlzás, a pepcos LED-es fényfüzérhez
Ikea Ladda aksi + ez a töltő (a linken megbízható eladó van, aki nála olcsóbban adja, azokkal ráfázhatsz) 2 hét alatt itt van. Az olcsóbbhoz nem jár dugasztám, ahhoz kell egy telefon gyorstöltő (minimum 2A-es)
Vagy usb c tölthető 1,5v-os (a linken megbízható eladó van, aki nála olcsóbban adja, azokkal ráfázhatsz) ez legkésőbb május 6-ra itt van, ha most rendeled
-
-
Zedroxine
tag
Sziasztok!
Ugyan nem digit fényképezőhöz keresek de ezt a topikot találtam legrelevánsabbnak.
Kislányom sok zenélő, világító vacka, meg anya pepcos LED-es fényfüzérei eszik az elemeket ezért nagyobb kapacitással rendelkező akksikat gondoltam beszerezni illetve ezekhez töltőt.
Akku illetve töltő kombót keresek AA illetve AAA egyaránt tudjon.
Nem lenne rossz ha ~15k alatt meg lehetne úszni de kompromisszumképes vagyok a jó deal-ért.
Remélem nem hagytam ki semmit sem. -
flash-
veterán
sziasztok
Elem töltéssel kapcsolatban kérdezném (Voltcraft IPC 1L) az alábbiakat:
-ha veszek új tölthető elemet, akkor az úgy jó ha az az első hogy discharge üzemmóddal rakom bele az elemeket alapértelmezett feszültséggel(tehát azt nem állitom csak a módot discharge-módra teszem és úgy kezdem)-néha van hogy berakom az elemeket és később nem sokra rá( van hogy pár sec, vagy pár perc mulva)látom hogy kikapcsol a töltő vagy újraindul... ez mi lehet? aztán elfeledve a megadott programot( pl discharge) már csak charge-el tölti.mintha kapott volna egy "resetet"
-vagy pl egy illyen 2450mha ikea elemet(vagy a 750-es kicsiket) ha megveszek mi legyen az első lépés milyen móddal és fesszel töltsem,stb?illetve régebben javasoltátok az ikea tölthető elemeket. Ezek még mindig Eneloop elemek? legalábbis az AA és AAA elemekből a legnagyobb mah képességüek?
-
marquuard
veterán
Sziasztok, van bárkinek tapasztalata a Jysk-ben kapható EIMILL akkukkal? [link]
-
tomcsi23
veterán
válasz
Qtya123 #13223 üzenetére
Grading módban meg kéne nézni, mennyi a kivehető kapacitás ezekben az akkukban, esetleg 1-2 ilyen kört lefuttatni rajtuk. Sima töltésnél nem feltétlen tudni, mennyire voltak lemerülve.
A laddákra 250/500mA mehet nyugodtan, de adott esetben az 1A töltőáram sem probléma nekik. Töltőktől függ, mennyire tudja jól detektálni a töltés végét, illetve mennyire melegíti fel az akkukat.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Kb fél éve vettem néhány alzapower AA 2500 mAh akkut. Egy ilyen Varta töltővel töltöttem őket: [link]
A 2500 mAh Varta akkukhoz teljesen jó volt, annyi, hogy ezer év alatt töltötte fel őket, de utána sokáig bírták.Az alzapowerek viszont feltöltés után elég hamar lemerültek egyszerű ledes éjjeli lámpában, távirányítóban. Kb 5 alkalommal voltak feltöltve eddig.
Beszereztem egy normálisabb töltőt, azzal ezt mutatja:
Jelentős eltérések vannak. A harmadikat még mindig tölti, 1478-nál jár. El lettek cseszve az elemek a varta töltővel, vagy ezek ennyire gagyik és ilyen szórás van?Amúgy mekkora áramerősséggel érdemes tölteni a Ladda AA és AAA akkukat? Tervezek beszerezni párat azokból.
-
-
Nerazim
őstag
Udv!
Ez jo ar ennyiert? Szerintetek ebben van merito funkcio? Ez mennyire fontos egyebkent, az akku elettartamat jelentosen befolyasolja?
-
tomcsi23
veterán
válasz
Ferike81 #13216 üzenetére
Persze az is lehet, maga a töltő makkant meg, rá kell nézni, esetleg másik táppal is megpróbálni.
Sokan használják még most is, nem rossz töltő. Ám, ha a sok funkcióra nincs szükség, csak töltésre, egy egyszerűbb is megteszi.
Amúgy ennek a töltőnek is van már utódja, új töltő házon belül is, és persze más márkáknál is akadnak egyszerűbb és sok funkciót is tudó, megbízható töltők. Pl. a Vapcell S4+ is elég népszerű töltő manapság. -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lii 500-as töltőm, ami mostanság csak 1db 18650-est hajlandó tölteni, ha többet teszek bele egyszerűen kikapcsol.
A kérdésem az lenne, hogy ajánlott töltő még mindig, vagy van valami ajánlott helyette? Már van vagy 5 éves. Rendelni honnan érdemes? Az alin van 3500 tól 12000-ig. -
-
-
golyani
őstag
Sziasztok!
Xtar VC4SL töltőt vennék. Bármilyen adapter jó hozzá? Mert 5V/2A-es van itthon több is, itt pedig azt írják, hogy QC3.0-ás szükséges és ez most megkavart. Főként Ni-MH-t töltenék vele, illetve ritkán 1-1 18650-es cellát.
Tárgytalan
. User manuálban benne van, hogyha az adapter nem támogatja a QC3.0-at, akkor max 2A-rel tölt, az meg nekem több mint elég.
-
tomcsi23
veterán
válasz
GoodSpeed #13204 üzenetére
Akkut berakod, mode gombbal kiválasztod a funkciót, hogy merítsen, mellé áramerősséget is tudsz állítani, aztán elkezdi meríteni. Az elején rövid ideig van erre lehetőség erre, mert a beállított program fog elindulni (ami a töltés) - legalábbis így szokott működni a hasonló töltőknél.
-
Avacom-nál nem lehet lekérni, hogy a frissen vásárolt akkumulátorban mennyi lehet a töltöttség?
-
Piftuka
veterán
válasz
-Gabesz- #13201 üzenetére
Köszi az info-t!
Az még a kérdésem, hogy az Aliexpress-ről rendelhető "Liitokala Lii-S8" jobb eszköz, illetve hozza ugyanazt a tudás- és minőségi szintet, mint a Vapcell S4?
Mert több akku tölthető vele, és ami nekem szimpatikus, hogy tud 9 Volt-os "tégla" akkut is tölteni, és én olyat is használok. (Eddig a TRONIC töltőmmel töltögettem őket.)
Van ezekre egyébként extra VÁM, Posta díj, stb. (akár innen, akár onnan rendelem), amikor megérkeznek a határra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vicces képek
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest