Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a lan2 és wan hibának nem kéne, hogy szoftveres köze legyen egymáshoz.
Simán lehet, hogy az AC65P táp vagy a router tápkör a probléma.
Az is lehet, hogy a "wan" probléma tényleg csak a "keepalive" gond volt, de nem ez okozta a seed leállást, csak ezen akadt meg a szemem a log-ban.
Mivel jelenleg nem tudom mit kellene lecserélni, egyesével kicserélem az alkatrészeket.Most nem tudom a router-t leállítani (home office), ezért a szervert lőttem le és rakom át másik gépre ideiglenesen és csináltam egy teljesen új cat5e kábelt is biztos-ami-biztos alapon.
Ha továbbra is hibázik, a gépcserével kizárnám a szerver oldali hardver hibát.
(új LAN, új LAN-kábel)
Mivel most reinstall is lesz (Debian már a probálkozás része volt, megy vissza az Arch) a szoftveres rész is más lesz, bár erre nem gyanakodnék, mert ONT-Router módban jól ment a jelenlegi Debian is.Az AC65P RJ54 érintkezőit megtisztítottam, szóval ezzel sem lehet már hibaforrás.
Rövidesen ezeket megcsinálom és várom a következő hibát.
Ha előjön összenézem a szerver log-gal.Router funkció:
Az nem világos, hogy ugyanazon a gépen VM-ben mondjuk megoldom a router-részt.
Ezzel például az eth0 bridge lesz és arra teszek egy switch-et és megy az itthoni net, az eth1 pedig a wan lesz, amit pppoe-vel használok.
Ez idáig rendben van, de nem tudom a másik VM-ben futó seed server hogyan kapcsolódik az eth0-hoz, ami a bridge (br0) ebben a felállásban?xabolcs:
Beállítottam, de most nem tudom újraindítani a pppoe kapcsolatot, pici türelmet kérnék.
Ha megtettem, akkor pár órát hagyom és az eredményt megosztom.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest