Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .-..-.

tag

válasz vargalex #20867 üzenetére

Igen, tisztában vagyok vele, hogy a lan2 és wan hibának nem kéne, hogy szoftveres köze legyen egymáshoz.
    Simán lehet, hogy az AC65P táp vagy a router tápkör a probléma.
    Az is lehet, hogy a "wan" probléma tényleg csak a "keepalive" gond volt, de nem ez okozta a seed leállást, csak ezen akadt meg a szemem a log-ban.
    Mivel jelenleg nem tudom mit kellene lecserélni, egyesével kicserélem az alkatrészeket.

Most nem tudom a router-t leállítani (home office), ezért a szervert lőttem le és rakom át másik gépre ideiglenesen és csináltam egy teljesen új cat5e kábelt is biztos-ami-biztos alapon.

Ha továbbra is hibázik, a gépcserével kizárnám a szerver oldali hardver hibát.
    (új LAN, új LAN-kábel)
    Mivel most reinstall is lesz (Debian már a probálkozás része volt, megy vissza az Arch) a szoftveres rész is más lesz, bár erre nem gyanakodnék, mert ONT-Router módban jól ment a jelenlegi Debian is.

Az AC65P RJ54 érintkezőit megtisztítottam, szóval ezzel sem lehet már hibaforrás.
    Rövidesen ezeket megcsinálom és várom a következő hibát.
    Ha előjön összenézem a szerver log-gal.

Router funkció:
    Az nem világos, hogy ugyanazon a gépen VM-ben mondjuk megoldom a router-részt.
    Ezzel például az eth0 bridge lesz és arra teszek egy switch-et és megy az itthoni net, az eth1 pedig a wan lesz, amit pppoe-vel használok.
    Ez idáig rendben van, de nem tudom a másik VM-ben futó seed server hogyan kapcsolódik az eth0-hoz, ami a bridge (br0) ebben a felállásban?

xabolcs:
    Beállítottam, de most nem tudom újraindítani a pppoe kapcsolatot, pici türelmet kérnék.
    Ha megtettem, akkor pár órát hagyom és az eredményt megosztom.

Új hozzászólás Aktív témák