Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
válasz
.-..-. #20872 üzenetére
Na, 3 nap uptime után ez a szerver is eldobta a lan kapcsolatot.
Nemrég történt, most kezdenek a seed-elt cuccok kifutni a frissítési időlimitből és váltanak "stopped" státuszra.Egyértelmű, a router adta meg magát, bár most elég sokáig bírta.
Azt hiszem nem lesz most időm küzdeni egy saját router összerakásával, úgyhogy vásárolok majd egy olcsó, OpenWRT képes komplet routert.
Még nem tudom milyet, de ötletet elfogadok, ha van.
(1Gb PPPoE-hez kell) -
PBA
aktív tag
Sziasztok,
OPENWRT-t próbálok telepíteni egy Banana PI R3-ra, de elakadtam. Oda vissza elolvastam mindent a neten, de nem jutok előrébb. A megfelelő IMG-t kiírtam SD-re, jumpereket beállítottam jól (mind felfelé), USB-TTL kábellel csatlakozom. Viszont akár PUTTY akár MobaXTermmel nézem, a kezdőmenüből nem tudom kiválasztani a 8-ast, semmilyen billentyűre nem reagál és megy tovább a boot folyamat, nem tudom megállítani. Cseréltem már SD kártyát, újból letöltöttem az IMG-t és kiírtam, stb. De ugyanaz a szitu. Már csak az USB-TTL kábelre tudok gyanakodni, de ha azzal lenne a gond, akkor talán egyáltalán nem lenne kapcsolat.
Találkoztatok már ezzel a jelenséggel? Mit ronthatok el? Nagyon köszönök bármilyen tippet. -
adika4444
addikt
válasz
.-..-. #20868 üzenetére
Proxmox-ot nem ismerem, nálam egy alap Debian-on fut a Libvirt és Qemu párosa (viszonylag gyenge szerver és nem kell az overhead), de általánosságban a virtuális gépeket is elképzelheted az interfészeikkel mint egy-egy fizikai eszközt a switch-re kötve és így már könnyebb lehet elhelyezni. Kell csinálni egy bridge-t, mondjuk virbr0-t (azthiszem a ProxMox alatt is Libvirt szolgálja ki a Qemu/KVM gépeket), utána azt kell elérni, hogy a routeren lévő eth0 belekerüljön. Épp emiatt én az OpenWRT-n nem is hoznék létre bridge-t, ez X86-on szintén nem tudom fejből, hogy miként van, hanem azt a virtuális interfészt, ami az OpenWRT-n belül eth0, azt beraknám egy bridge-be a többi virtuális géppel és a szerver fizikai csatolójával. A másik csatolót meg, ami a WAN, átadnám valami passtrough-gal, talán úgy a legkisebb az overhead és a sebességvesztés.
Kb. mint egy kétportos fizikai router, egyik a WAN, a másik a LAN, LAN bemegy egy switch-be amin lógnak a virtuális gépeid. -
.-..-.
tag
válasz
attila.86 #20871 üzenetére
Köszönöm.
Már "elméletben" lejátszottam a folyamatot, utánanéztem a lehetőségeknek.
Viszont még ott tart a dolog, hogy az AC65P+OpenWRT kombót használom, egy másik gépre megcsinált szervert és új kábelt.
Tegnap estére sikerült "rendbetenni", most figyelem a működését.Ha újra lesz hiba, akkor router gond, ha nem lesz, akkor valószínű szerver hardver gond volt.
Utóbbi esetén a magic része érthetetlen lenne. Nevezetesen, akkor miért volt jó a szerver, ha az ONT router-módban volt és egy sima switch-et használtam az otthoni hálóhoz.
De még várok, hogy mi lesz a kifejlet a jelenlegi megoldással.
(másik szerver, másik kábel, eredeti router)
Egyelőre ennyire futotta. -
.-..-.
tag
válasz
vargalex #20867 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a lan2 és wan hibának nem kéne, hogy szoftveres köze legyen egymáshoz.
Simán lehet, hogy az AC65P táp vagy a router tápkör a probléma.
Az is lehet, hogy a "wan" probléma tényleg csak a "keepalive" gond volt, de nem ez okozta a seed leállást, csak ezen akadt meg a szemem a log-ban.
Mivel jelenleg nem tudom mit kellene lecserélni, egyesével kicserélem az alkatrészeket.Most nem tudom a router-t leállítani (home office), ezért a szervert lőttem le és rakom át másik gépre ideiglenesen és csináltam egy teljesen új cat5e kábelt is biztos-ami-biztos alapon.
Ha továbbra is hibázik, a gépcserével kizárnám a szerver oldali hardver hibát.
(új LAN, új LAN-kábel)
Mivel most reinstall is lesz (Debian már a probálkozás része volt, megy vissza az Arch) a szoftveres rész is más lesz, bár erre nem gyanakodnék, mert ONT-Router módban jól ment a jelenlegi Debian is.Az AC65P RJ54 érintkezőit megtisztítottam, szóval ezzel sem lehet már hibaforrás.
Rövidesen ezeket megcsinálom és várom a következő hibát.
Ha előjön összenézem a szerver log-gal.Router funkció:
Az nem világos, hogy ugyanazon a gépen VM-ben mondjuk megoldom a router-részt.
Ezzel például az eth0 bridge lesz és arra teszek egy switch-et és megy az itthoni net, az eth1 pedig a wan lesz, amit pppoe-vel használok.
Ez idáig rendben van, de nem tudom a másik VM-ben futó seed server hogyan kapcsolódik az eth0-hoz, ami a bridge (br0) ebben a felállásban?xabolcs:
Beállítottam, de most nem tudom újraindítani a pppoe kapcsolatot, pici türelmet kérnék.
Ha megtettem, akkor pár órát hagyom és az eredményt megosztom. -
vargalex
Topikgazda
válasz
.-..-. #20860 üzenetére
A LAN2 megszakadásnak már végképp nincs semmi köze a WAN oldali beállításokhoz. Ugyan ebben az időpillanatban a szerveren mi látszik? Nem lehet, hogy döglődig a táp, vagy valamelyik belső kondi az AC65P-ben?
Én a router funkciókra úgy általánosan gondoltam, bámelyik linux alatt megoldható.
-
xabolcs
őstag
válasz
.-..-. #20865 üzenetére
Legyszives noveld meg a "System log buffer size" legalabb 10 MByte-ra!
Legyszives kapcsold be (pl. WinSCP-vel, ha esetleg nem megy a nano vagy a vi) a "debug"-ot a pppd-nek a "/etc/config/network" fajl "wan" szekciojaban: pppd_optionsconfig interface 'wan'
option device 'lan1'
option proto 'pppoe'
option username 'DIGI username'
option password 'DIGI password'
option keepalive '80 20'
option pppd_options 'debug'
option ipv6 'auto'Ha ez megvan, akkor legyszives inditsd ujra a PPPoE kapcsolatot es varj nehany orat!
Utana legyszives futtasd le az alabbi "logread"-os parancsot, SSH-n keresztul (PuTTY, ssh PowerShell-ben) belepve a routerre:logread | grep -e pppd -e "$(uci get network.wan.device)" | grep -e 'LCP terminated' -e 'Connect: ' -e 'Connect time' -e "$(uci get network.wan.device)"
Az eredmenyt majd irdd meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest