- Előre vagy hátra? A SilverStone rackmount házának mindegy
- Két új Arrow Lake HX CPU érkezik a gamer notebookokhoz
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nem követi az NVIDIA dupla pontosságra kialakított modelljét az AMD
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Rácuppan a Steam eszközökre a Unity
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
(#3682) eternam:
Köszi, de ez túl bonyolult ahhoz képest, hogy két darab, egyenként egy perces mp3 zenei részletből szeretnék egyetlen mp3-at készíteni, semmi mást.
PuMbA:
Neked is köszönöm szépen a választ.
Amúgy magától megoldódott a dolog, elképesztő, mert megijedtem, mi lelte a vlc-t... Szóval egy restart után megint a régi a vlc-m!
Nem tudom, hatással volt erre netán az is ,hogy időnként boot-oláskor spontán lemezellenőrzést-javítást futtat le az Ubuntu/Mint? Ugyanis most ezt tette. És persze feltételezem, hogy a restart előtti sox uninstall is közrejátszott a sikerben. 
Megnyugtató a további ötleted, bár sajna a rejtett mappák között nem lelek se sox-ra, se vlc-re, bár ez lehet ,h jó jel ezek után?Más kérdésem:
Légyszi' nyugtassatok meg -vagy rémisszetek meg
adott esetben- , hogy nem bír jelentőséggel az a tény, miszerint egyik bizonyos rendszeralkalmazásom indításakor megjelenő password "beolvasóm" felszíne hetekkel ezelőtt "csak úgy" megváltozott! Tehát ugye nem hacker munka? Windows alatt volt már példa hasonlóra, valamint régebbi email fiók esetén is, tehát nem alaptalan az aggodalmam. Bár szerintem csak arról lehet szó, ugye, hogy az egyik frissítés cserléte ki?
Jelenleg a password "beolvasó rubrika" felett az olvasható, hogy mostantól KDE sudo alapú, bár ehhez nem értek, nem látok bele, mit jelent. Továbbra is linux Mint (9-es) rendszerről van szó, nem váltottam KDE-re Gnome-ról, bár tudom, Gnome alatt is telepíthetők más GUI-s alkalmazások. De azért egy password "bekérő felszín" megváltozása esetén némi gyanu felmerül bennem...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tesla topik
- Crimson Desert
- Revolut
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- GIGABYTE B360M DS3H alaplap eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tudom, hatással volt erre netán az is ,hogy időnként boot-oláskor spontán lemezellenőrzést-javítást futtat le az Ubuntu/Mint? Ugyanis most ezt tette. És persze feltételezem, hogy a restart előtti sox uninstall is közrejátszott a sikerben.
adott esetben- , hogy nem bír jelentőséggel az a tény, miszerint egyik bizonyos rendszeralkalmazásom indításakor megjelenő password "beolvasóm" felszíne hetekkel ezelőtt "csak úgy" megváltozott! Tehát ugye nem hacker munka? Windows alatt volt már példa hasonlóra, valamint régebbi email fiók esetén is, tehát nem alaptalan az aggodalmam. Bár szerintem csak arról lehet szó, ugye, hogy az egyik frissítés cserléte ki?