Hirdetés
- OLED TV topic
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #14101 üzenetére
Kipróbálhatod a Deluge-t.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #14108 üzenetére
A fájlrendszer a probléma, FAT32-re maximum 4GB-os fájl mehet, próbáld meg másik partícióra (Linuxos vagy NTFS).
Vigyázat, csalok!
-
sirály12
őstag
Meg is válaszoltad a kérdést!
Fat32-vel esélytelen!Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
A FAT32-nek nem 4 giga a max fájlmérete?
szerk.
Megelőztek.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #14115 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond. Nem lehet, hogy az egér a hibás?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
válasz Fritz Teufel #14115 üzenetére
Másik egérrel jó? Mert ez lehet a kapcsoló hibája is Itt a melóhelyen tele vagyunk ilyen duplán kattintó egerekkel...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Fritz Teufel #14119 üzenetére
Nem írtad, hogy windózon jó, csak hogy rakod vissza- ebből nem következik, hogy windózon jó volt. Annyi hogy akkor az egér fizikailag jó.
Milyen gép ez? Ja, közben írtad.
A torrentkliensnek lehet az a baja, hogy az automatikus csatolás nem jó opciókkal csatolja a ntfs-t.
Egérre egy dolgot találtam, ezt
Ugyan nem olyan mint a te géped, és a hiba sem egészen az, de ugyanolyan VAIO tulaja írta, hogy nála ez működött.
Amúgy ezt a jobbklikkelős dolgot feldobhatnád az askubuntun is, sokkal többen járnak oda mint ide... Jobb eséllyel találnak megoldást ilyen WTF jellegű hibára...[ Szerkesztve ]
-
válasz Fritz Teufel #14122 üzenetére
Lehet, hogy érdemesebb lenne, próbáld ki... Fstab ugyanaz, mint 8 éve
Egérre meg mondom, gúgli semmit...Mutogatni való hater díszpinty
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14122 üzenetére
Ilyen dupla kattanós egér nekem is volt, és egy idő után win alatt is rosszalkodott.
-- PSN_ID: GerY2123
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #14145 üzenetére
Közben rájöttem, hogy biztosan a Firefoxot használod. Váltottam arra és már kaptam is a felajánlást telepítésre: Facebook Messenger.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #14149 üzenetére
A qBittorrent állandóan járatja a processzort és minden egyes indításkor órákig ellenőrizget 30GB adatot
A Deluge azonnal indul, semmit nem ellenőriz és a CPU-t sem pörgeti.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
sh4d0w
félisten
Nem tudom, mi bajod a manuális mount-tal, nekem egy katt és mountolja is. A másodlagos, próbálgatós rendszert említsd meg a szerverépítőknek, a telefongyártóknak, a router- és tévécégeknek, hátha alkalmazni fognak téged...
Az inkább lehetséges, hogy nem tudtál elszakadni a Windows-os berögződéseidtől és azt akartad linuxon is erőltetni.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Egy szftver már régóta nem nagyon vágja haza a hardvert De ha neked nem felelt meg, hát nem.
[ Szerkesztve ]
-
Aethelstone
addikt
LOL. Nem a linux szar, hidd el...
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
törölt tag
Szerintem te megtévesztés áldozata lettél.
"Külön meghajtót használnék az adatok biztonsága érdekében (NTFS) manuális mount-tal, de ezt a Linux úgy látom nem komálja."
Nos, én az elmúlt 6,5 évben több helyen, több formában csatoltam Windows-partíciót Linux alatt. A legtöbb automount, de a kézi csatolás és az automount között pl. grafikus felületű ntfs-config (admin joggal futtatva, persze) programban gyakorlatilag egyetlen kattintás a különbség. Onnantól vagy a rendszer indulásakor automatikusan csatolja a megadott pontra, vagy kézzel csatolhatod bármikor, ha olyanod van. -
Aethelstone
addikt
válasz Fritz Teufel #14165 üzenetére
http://www.transmissionbt.com/
vagy sudo apt-get install transmission
Egy korábbi hozzászólásomban már javasoltam. 4GB-nél nagyobb fájlokra meg ott az ext3 vagy ext4. Én is használok cserepartíciót, NTFS-t, de külső HDD-ről, ami aztán valóban kézzel csatolgatós Ha ugyanazon a fizikai HDD-n van az úgynevezett biztonsági partíciód, akkor gyakorlatilag adtál a xarnak egy marha nagy pofont. Ha a lapid leég, ellopják, stb, tehát fizikailag is "sérül" a hdd, akkor mehet az egész a levesbe. Meg kellene gondolnod egy külső HDD-t.
Ha egyszerű Linux kell, amivel nem kell reszelgetni: http://elementaryos.org/
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
sh4d0w
félisten
A Linuxban az a szép, hogy alkalmazások garmadája áll rendelkezésedre. Ha nem felel meg a qbittorrent, van helyette rtorrent, transmission, deluge meg még ki tudja mi más.
-
fradi81
veterán
NTFS lassabb mint az ext4, ezért nem érdemes nagyon torrentezni rajta főleg lassabb gépen. A csatolás meg egy másik téma, az sem bonyolult.
moto g72, Ninebot d28e
-
törölt tag
Magyarul a /dev/sda3 azért ntfs, mert egy korábbi Windows megmaradt partíciója, ha jól értelmezem, amit leírtál. Vagy az alternatíva, hogy bazira nem, mert ugye eleve FAT32-ről formáztad NTFS-re? De ezt miért? Miért nem Linux-kompatibilis fájlrendszert választottál?
Mennyire van tele a partíció? Van-e külső meghajtód annyi üres hellyel, amennyi adat van ezen a partíción? Ha igen, másolj ki mindent, a partíciót formázd ext4-re, és másold vissza a cuccokat.
Önmagában igen erős ellentmondások vannak az írásodban. Mert gyakorlatilag csak a torrenttel van problémád, de az egész Ubuntu, sőt, az egész Linux világ szar. Érdekes...
(#14168) lionhearted
Márpedig ez simán lehet, ha a qBit automatikus indításra van állítva, a mount meg majd valamikor később, kézzel történik. -
"Lehet, hogy tényleg hozzá szoktam a Windows-hoz, de ugye a jóhoz könnyű."
Windóz meg a jó? Én azért menekültem Linuxra, mert 15 év használat + support után tököm tele van a windózzal...
Hogy informatikusnak kell beállítani? A windózt is... Az egy dolog, hogy pistike azt hiszi, ért hozzá, de hogy nem sok jó szokott kisülni belőle...Na amúgy, ha meg már informatikus az ember, akkor illik nem úgy hozzáállni, hogy 1-2 probléma miatt leszarozunk egy oprendszert
(Igaz, amikor egy "informatikusnak" gondot okoz hogy egy gépet, bebootoltasson CD-ről, akkor már nincs kérdés. (Megtörtént eset, hoztak hozzám így gépet).)
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz Fritz Teufel #14171 üzenetére
Hogyan tudom megoldani?
-Úgy hogy beleírod az fstabba a megfelelő módon.
jó olvasgatást: [link][ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14171 üzenetére
Nekem Linux Mint 16 alatt nincsenek ilyen gondjaim. Használtam Ubuntu-t de menekültem vissza Mint-re, mert egy frissítés után behaltak dolgok, és nekem nincs kedvem mindig utánajárni, hogy mi a fene baja van. Persze Valakinek bejött az Ubuntu, de én inkább hagyom, pláne a nem LTS verzióit.
Ha van időd, rakj fel egy Elementery, vagy egy Manjaro-t, linux partíciókat használva és nem lesz gondod szerintem. Torrent-nek én Transmission-t használok, és nem is váltok róla, kicsi, átlátható (nekem) és nem eszi a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fritz Teufel #14175 üzenetére
Winnyóz tudja az Ext4-et, 3rd party cuccokkal. Totál Kommanderhez van plugin, az biztos.
Amúgy... A windóz sem olyan, hogy mindig minden elsőre megy, csak azt az emberek nagy része megszokta, használja vagy 10 éve. Bele sem gondol, milyen volt amikor a 98-at, 2000-et kellett felküzdeni valamire...
[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
válasz Fritz Teufel #14175 üzenetére
Emlekeim szerint az ntfs iras olvasas linux alatt eleg cpu igenyes es lassu. Ilyen a driver. Valoszinuleg ezert ette a cpu-t a torrent programod. Valoban erdemes ext4-re formaznod ha sok adatot tartasz rajta amit rendszeresen elersz. Szerintem a problemad amugy h win helyett feltetted a linuxot es nem ugy mukodik ahogy vartad. A helyedben en dualba tettem volna fel es ismerkednek a rendszerrel nem pedig fejest ugranek egy idegen oprendszerbe. Amugy 3 noti fordult meg itthon es mindegyiknek volt driver hibaja windows alatt. Amit most veszek annak is wifi gondjai vannak. De nem erdekel mert linuxot teszek fo rendszernek...
[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
válasz Fritz Teufel #14179 üzenetére
" de szerettem volna valamit, amit nem kell hackelni (Office pl.)."
Nem kell azt hackelni, kifizeted, és máris jó.
Informatikusnak megazért illik érteni több oprendszerhez.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14179 üzenetére
Különösebben nem zavar, hogy láthatólag totál figyelmen kívül hagytad, amiket írtam, de rögtön az első témába vágó hsz-emben írtam az ntfs-config-ot.
Most csekkoltam magamnál: 2GB-nyi képet másoltam külső ext4 hdd-ről a dualboot-os XP NTFS-ére. Kevesebb, mint másfél perc alatt végzett, és még az én ratyi gépemen (Intel Celeron M530) sem ment 100%-on a proci.
-
fradi81
veterán
válasz Fritz Teufel #14218 üzenetére
Majd rájössz hogy windowson kell játszani. Főleg olyan játékkal amihez frissítések jönnek időről időre.
moto g72, Ninebot d28e
-
Én egyszer kb. egy éve Wine-re. Ment, de az egérkezelése nem volt megoldva, tehát játszhatatlan volt...
Teljesítménybeli gondok nem voltak, Core2, meg egy nVidia 9600 még Wine-al is elvitte szépen.Mutogatni való hater díszpinty
-
swatti
tag
Itt nézz körül.
http://worldoftanks.eu/en/content/soft/pc_programs/1311/
IT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
swatti
tag
válasz Fritz Teufel #14228 üzenetére
Gondoltam winet használsz azért küldtem. Meg itt tartalmazza az összes linux esetet.
[ Szerkesztve ]
IT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
Jim-Y
veterán
válasz Fritz Teufel #14302 üzenetére
Ez mindenkinél így van. Legalábbis.. én pont egy 12.04-es gép előtt ülök, és itt is úgy van, ahogy írtad, az otthoni 12.04-nél is.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #14304 üzenetére
Hülyeséget csináltam, a Thunderbird-ben kell feltelepíteni a kiegészítőket, ami meg is történt. változás: semmi. Ez nem jött be.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #14306 üzenetére
Tényleg kell mögé alkalmazás: Evolution. És láss csodát, minden gomb működik!
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14346 üzenetére
De nem tudom, mert messze lakok, és nincs laptopom se. Reméltem, egy itteni Linuxos már vett ilyeneket, és tudja. Remélni remélem, de még nem tudom, hogy remélem-e annyira, hogy kockáztassam, hogy mégse.
Ja, a Webkamera autofókuszos. Olyanom még nem volt, de gondolom, azt programból lehet vezérelni. Az alap driver támogat ilyeneket? Bár állítólag a C920-as is működik, úgyhogy biztos.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #14353 üzenetére
Az Ubuntu támogatja az USB hangszórókat.
Már legalább a 10.04 óta. Valami noname vacak van a szüleim gépére kötve usb-n és hibátlanul működik.
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14380 üzenetére
Az mit jelent, hogy kézzel? Kinyomtatod, megfogod és rárakod?
Terminálban:
sudo apt-get install ... és itt akármennyi csomag nevét felsorolhatod, ami a tárolókban van, ha nem tudod végig, akkor valamennyit az elejéről beírva tabbal kiegészíti, ha több választási lehetőség van, akkor dupla tabbal ezeket listázza, és így írhatod tovább.[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14380 üzenetére
Tegnap raktam én is fel, de nemek tökéletesen működik a szoftver központ. Mondjuk onnan általában csak egy dolgot töltök le az pedig a synaptic
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14385 üzenetére
Nálam még az a háttérben való megnyitás probléma nem jelentkezett, és szerintem javítani fogják. Mondjuk ha nem akar az ember szívni akkor mindenképp LTS kell, de az újdonság ereje nálam nagyobb. :-D
-
válasz Fritz Teufel #14388 üzenetére
Ami nem rossz, ne javítsd meg.
Virtuális gépen, vagy egy másik fizikain is el lehet sz*rakodni az új oprendszerekkel, felesleges a napi használatút összeborogatni ilyen piti normál kiadások miattMutogatni való hater díszpinty
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14388 üzenetére
Hát azért ez a 14.04 még nem éppen százas, de egy alpha-béta verzióról van szó, úgyhogy ez még elfogadható is. Én egyenlőre maradok ennél, remélem innen már csak stabilabb lesz. A 14.10 még annyira messze van, és addig még egy jó kis Linux Mint is megjelenik amire kíváncsi vagyok.
-
kkdesign
senior tag
válasz Fritz Teufel #14396 üzenetére
-
kkdesign
senior tag
válasz Fritz Teufel #14400 üzenetére
így van nem ment nekem sem a grub meg meghalt az egész kóceráj, az atyaúristen se bootolt be, csak egy linuxmint véééletlen és onnan megmentettem a gépet [off vége ]
tehát most megvan ez a lemezkép amit látsz/ láttok! Ubuntu Pendrive be.. -> ide telepít oda telepít stb... kiválasztom, hogy MÁS!Itt azt kell majd látnom, hogy csak a szabadon hagyot helyet látja ugye? majd ki tudom választani, hogy ezt erre azt arra... és hogy hova csatoljon mit. No ebben kellene segítség hogy hova csatoljak mit
-
kkdesign
senior tag
válasz Fritz Teufel #14404 üzenetére
Nem baj ha latok mindent Sajatgepben Ubuntuban, csak legyen fenn nekem, utolso mondatodra írván akkor az jo lehet nekem,? mert akkor megnyomom
-
PuMbA
titán
válasz Fritz Teufel #14436 üzenetére
"(reggel frissítettem)"
Mármint hogy frissítettél? Hogy raktad fel a 14.04-et?
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz Fritz Teufel #14436 üzenetére
De ezen miért kell csodálkozni hogy instabil? Fejlesztői stádiumban van a 14.04. Majd csak áprilisban fog megjelenni a végleges verziója, addig ne várj csodát. Minden program, operációs rendszer fejlesztői stádiumban tele lehet hibákkal, bugokkal amiket majd javítanak a fejlesztések során, míg ki nem adják a véglegest. És utána is lehetnek benne hibák amiket ugyan úgy majd a frissítésekkel javítanak.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14441 üzenetére
Mire jó az exFAT? Amúgy Win8 pl. nekem nem feltétlenül állít le mindent, amit akarok.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz Fritz Teufel #14455 üzenetére
Ilyennel számolhatsz, ha még bétában sem lévő rendszert használsz.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14461 üzenetére
Sehogy se tudom újracsomagolni. (...)amd64/DEBIAN/control' csomag info fájlt olvasásra: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár.
-
gyulank
addikt
válasz Fritz Teufel #14461 üzenetére
Vagy dpkg-deb: error: az ellenőrző könyvtárnak hibás 777 jogai vannak (>=0755 és <=775 kell legyen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- OLED TV topic
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest