- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz voyager4.4 #17847 üzenetére
Inkább Win32DiskImager-rel próbáld.
Üdv,
J -
Aethelstone
addikt
Nekem is szokott ilyet tenni a Windowsos unetbootin. Ilyenkor újrahúzom a pent vagy egy régebbi verzióval megpróbálom.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
growler
őstag
Próbáld meg ezzel!
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
Úgy emlékszem,telepíteni sem kell ! (Win-re)
-
voyager4.4
senior tag
Hali !
Unetbootin-al készített (Win7 alatt) Ubi telepítő nem butul be. Hiányzó bootmgr-re panaszkodik, vagy telepítő médiát se talál a gép.
Ötletek?no fate but what we make
-
n00n
őstag
válasz Fritz Teufel #17845 üzenetére
Desktopon sincs beledrótozva az Amazon keresés. Nálam nem is hoz onnan találatokat.
Ubuntu Touch:
Ez egy webapp amit törölhetsz az Ubuntu Áruházból.
Illetve van egy lencse (scope), ami csak akkor "működik", ha te itt direkt megnyitod:
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Desktop alatt hiába töröltem, továbbra is az Amazon reklámja volt az első a keresési találatok között. Az Amazon a legfontosabb ellenérzésem az Ubuntuval kapcsolatban (100%-ig egyetértek a Open Source-os öregek véleményével). Ha nem lehet tőle gyökeresen szabadulni, akkor nálam maradnak a stock Android-os készülékek, mint a vágy tárgya. Attól tartok, hogy az Amazon itt talán még mélyebben lesz integrálva
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
n00n
őstag
válasz Fritz Teufel #17843 üzenetére
Mi a baj az Amazon-nal? Az csak egy webapp a főképernyőn, az Amazon oldalára megy. Törlöd is nincs is már. Vagy a lencsére (scope) gondolsz?
-
Fritz Teufel
addikt
-
n00n
őstag
válasz Fritz Teufel #17841 üzenetére
Én már egy ideje nyomkodom, egyelőre csak emulátorban. Nem tűnik rossznak, bár van még hova fejlődnie. De hát emlékszünk még arra, hogy az Android is honnan indult az első okos telefonokon.
-
Fritz Teufel
addikt
Elérkezett a „Release to manufacturers - RTM” státuszba az okostelefonokra készített Ubuntu.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
-
oncsi
őstag
sziasztok.
A gépen van egy friss 14.04. megfosztatva néhány programtól (rhithmbox)
a kezeben meg egy 12.04 telepítő Pen. van esély, hogy átrakjam a régit, az újra?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Atti575
tag
Sehol senki? Nem tudja miért van ez a billentyüzet/touch pad lefagyás laptopon?
-
Thocy a ZAGY
tag
A Fu-Si Amilo Pro notim 8 éves, 1.8GHz-es egymagos mobil celeronnal, SSD-vel, 2GB memóriával teljesen vállalható rajta a 14.04 Unityvel. Most öcsém használja napi szinten. Előtte egy 3 éves kétmagos noijuk volt, amíg be nem adta a kulcsot HDD-vel és XP-vel, azt mondja nem érez különbséget használat szempontjából, illetve a felhasználói felület is kényelmes neki laikusként (most látott előszöt linuxot, de egy hónap alatt sem hívott fel egyszer sem, hogy valamit nem tud megoldani, pedig csak egy 10 perces gyorstalpaló képzést kapott). Nyilván nem akat Full HD youtube filmeket nézni rajta, illetve mindenféle sz@rral agyonlassított oldalakat sem néz gyakran, így nem korlátozza a gép hardvere, másrészt jó példa rá, hogy a Unity villámgyorsan megszokható és átlag felhasználónak nincs is szüksége másra (erre jól ráéreztek a fejlesztők). Nyilván van szebb, jobb, gyorsabb, de ez a hozzá hasonló mezei felhasználókat egyszerűen nem érdekli.
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
lev258
veterán
Nvidia driver-ből esetleg telepítheted a legújabbat a honlapjukról, csak nézd meg, melyik való a kártyádhoz. Azt nem tudom hirtelen, hogy az Intel/Nvidia váltásért felelős programot is telepíti-e, vagy az külön van. A nyílt még eléggé le van maradva és nem túl stabil. A boot animáció az tudtommal velejárója a zárt-nak, de talán még elviselhető. Mi nem megy a helyesírás ellenőrzővel?
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
oncsi
őstag
válasz lev258 #17829 üzenetére
6 éves de T9300, 8Gb RAM, SSD. és stabil nagyon. most is gyors rajta 14.4. semmi lassulást nem érzek.
Már mindet kipróbáltam. A 3 Legacy-t meg 3 másikat is. Ezek a Driverek a fő bűnösek. Van amelyik melegnek érzi a GPU-t és pörgeti a vincsit. Van aminél eltűnik a Boot Animáció. Az X Org driver meg simán lefagyott.
Az Nvidia 173 régi, de mindenben jól működik, ez viszont nagyon lassít a grafikán.
De nekem Net-re kell, meg videóra, azt meg bírja ez is. HD már picit szaggat, de ez nem fontos.
Most már használható, de kell még pár nap, hét mire olyan kezes lesz mint a 12.04.
pl. a Libre Offfice-ban a helyesírás ellenőrzőre rá ment pár órám, és mégsem jóKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
félisten
-
lev258
veterán
-
oncsi
őstag
válasz lev258 #17800 üzenetére
Ugy útolsó lehetöséget kapott az ubi. Eddig minden alkalommal volt valami foltoznivaló az elmult 1 héten. 6x telepitettem újra. Mindig elsőre ment, de egy idö múlva (egy már régen használt program telepítése után) pl. 3x kifagyott. (Na ez már mégsem járja), Valószinüleg az NV driver az oka. De apró, megszokott szolgáltatások hiányoznak, amik a12.04-en megvoltak. A legrosszabb a melegedés, és az ezzel járó állandó venti felpörgés.
Ha ezt megtudnám oldani, akkor bevállalnám. De eddig a 12.04 gyözött ezen a majd 6 éves gépen. Talán nem véletlen.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Aethelstone
addikt
válasz God Vazzeg #17826 üzenetére
Kis segítség a chromiumos flash telepítéshez:
Arsenal FC - Go Gunners!
-
God Vazzeg
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #17821 üzenetére
Ne chromium legyen hanem chrome, abban benne van a flash támogatás alapból, vagy telepítsd fel a flasht külön. Mindkét megoldás meg fogja oldani a problémádat. Szerintem..
-
lev258
veterán
válasz Aethelstone #17823 üzenetére
Fentebb említette, hogy arról nem tud boot-olni.
-
Aethelstone
addikt
Pendrájvod nincs? Azzal egyszerűbb próbálgatni.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
lev258
veterán
A kártya támogatott, csak egyszerűen a Unity már sok neki. Nincs szó ennél többről.
-
félisten
válasz Aethelstone #17819 üzenetére
A 2 legismertebbel néztem, a legújabb FF meg a Chromium
(De ez a régi kártya "bűne", mert a 3D-t/Unity- használó Linux-ok már nem támogatják ([link]) és ezen az sem segít, hogy pl a böngészőben letiltom a hardveres gyorsítást avagy magát a flash-t mókolom. Sok dolgot végigpróbáltam, de mint az előbb írtam, vannak olyan régebbi linux-ok, amelyeknél még támogatott a kártya, csal Lubuntu és Xubuntu esetén nem tudom melyik az (próbálgatni meg nem tudok, mert 2 DVD lemezem van össz-vissz...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lev258
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #17818 üzenetére
Nem jelenik meg a videó.
A flash fel van telepítve? Nincs javascript blokkoló a böngészőben?Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Aethelstone
addikt
-
félisten
válasz lev258 #17817 üzenetére
A webes videókkal (flash) van gond, egyszerűen nem jelenik meg egyetlen videó sem. Legújabb Lubuntu-t is kipróbáltam (meg még a legújabb Mint Cinnamon-t is felerőszakoltam, bár a cinnamon összeomlott csak fail back módban ment), de semmi. Ellenben (csak hasraütésre) egy Linux Mint 7-el próbálkozva semmi gond sincs. A gép igen régi, a legújabb Lubuntu, meg Mint az csak puszta kíváncsiságból lett telepítve(a mint cinnamon kisebb csoda, hogy egyáltalán még ment rajta (512MB RAM van benne)
Keresgéltem a neten és a Linux Mint 13 biztatónak tűnik(ráadásul LTS, még 2017 áprilisig támogatott is), azt még megpróbálom, de előbb azt szeretném tudni, amit kérdeztem Lubuntu/Xubuntu kapcsán.
UI: Sajnos a héten itthon döglök, mert ez az influenza vagy mi leterített, 2 DVD-m maradt és ez azért fontos, mert a régi masina csak arról tud bootolni, USB-ről nem. Szóval ha valaki azt mondja, hogy pl a Lubuntu 10.x tutira rendben van, akkor kiírom lemezre, de csak 2x tévedhetnek.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lev258
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #17816 üzenetére
Tudtommal mindegyik, hiszen a nyílt driver benne van.
-
félisten
Melyik az utolsó Lubuntu/Xubuntu, ami még támogatja alapból(tehát nem kell semmilyen külön driver meg mókolás utólag) az ATI Radeon 9200SE (RV280) VGA karit?
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy csomag: python-tornado, aminek most 3.+-os csomagja van fent viszont nekem a 2.4-es verzióra van szükségem. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
megema
őstag
válasz leslieke #17811 üzenetére
Igen, a lehető legfrissebb.
Teljesen véletlenszerűen jelentkezik a probléma. Tegnap az egyik filmet 1 óra után, a másikat meg 10 perc után hagyta abba. Most tűnt fel, hogy csak a 8200-as port volt átengedve a tűzfalon, szóval kinyitottam az 1900-asat is. Viszont múltkor még nem használtam tűzfalat...
-
Aethelstone
addikt
válasz God Vazzeg #17806 üzenetére
Tőle kellene megkérdezni, hogy mit akart
Arsenal FC - Go Gunners!
-
God Vazzeg
veterán
válasz Aethelstone #17805 üzenetére
Lehet hogy ramdrive-ot akar
-
lev258
veterán
válasz Aethelstone #17803 üzenetére
Bocsi, annyira értetlenül állok előtte, hogy az iróniát sem veszem észre.
-
lev258
veterán
válasz Aethelstone #17801 üzenetére
Technikai értelemben valóban nem az van benne, de attól még tárolóeszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Ukrajnai háború
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hegesztés topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 10
- Crypto Trade
- Assetto Corsa EVO
- Okos Otthon / Smart Home
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!