- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobobazsy
őstag
köszönöm a tanácsot! megfogadom
-
dobobazsy
őstag
#12186-re valaki tudna választ adni?
csakmert fontos lenne
-
KaraDani
addikt
válasz
Hasaggymeg #12194 üzenetére
Nem tudok, ilyen progit sajnos. Lehet, hogy van ilyen, de akkor is jobb biosból megoldani a dolgot, stabilabb jobb is. A vas többi részéről nem írtál semmit, de a prociból ítélve, ez már elég öreg konfig, nem sok pluszt fog hozni, még ha lehet is rajta kicsit tuningolni.
-
Hasaggymeg
veterán
#12181...erre senki?
-
KaraDani
addikt
válasz
sinya85 #12190 üzenetére
Nekem is 4 van nem árt, de a gamek 90% ugyanúgy ment 2 vel is. Monitorozd csak, hogy melyik game mennyi memót zabál, majd meglátod. 4 a normális szerintem is, de túl van ez a dolog misztifikálva átlagusereknek aki csak játszik, officeozik ,netezik , filmezik stb..., 4 nél több tuti nem kell.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12172 üzenetére
Amugy csak a játékok végett tuningoljátok a gépeket vagy valami máés végett is.
Szerintem ha 4GB-nél több ramotok lenne sokkalta gyorsabban mennének a gépek.
Egy ugyan olyan proci több RAM-mal gyjobban látja el ugyan azt a feladatot
Cak azért mondom mert amikor egyszer váltottam 128MB ramról 512MB ramra a gép is jóval gyorsabb lett.
Főleg ilyen ADOBE PHOTOSHOP-os haveroknak elkel a 8GB.Ja mégvalami ismeri valaki a RDRAM-okat alias RAMBUS RIMM???
Nekem az ezelőtti gépembe ilyen ramok mentek. Abban az időben sokkalta gyorsabbak voltak......És ilyet csak USA és UK-ban gyártottak. alaplap is olyan kialakításó volt.
Na majd bekapcsolom a régi gépemet és leírom az adatait.Várom a válaszokat!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! milyen hűtőt ajánlanátok Intelhez, amivel kilehetne hozni 4 ghz-et egy Q9300-ból?
van ez a Cooler Master V8.. ez jó hűtő? vagy inkább Hyper TX2? vagy akármi más hűtő ami ezeknél jobb? köszönöm -
Rica
senior tag
válasz
remzy18 #12182 üzenetére
Ennél a procinál nagy a szórás tuning potenciál szempontjából. Van olyan, amit 2400 fölé sehogy sem tudsz küldeni, néhány válogatott darab pedig megy 3G-ét. Két féle maggal is gyártották. A későbbieknél két stepping volt, E4 és E6. Az előző volt az, amelyiknek több feszt lehetett adni. Nekem is volt egy ilyenem, de eladtam és egy X2 3800-at meg tudtam húzni stabil 3G-re (az modjuk pont E6-os volt). Az alaplapod sztem gáz. Ne legyen igazam, de, sztem 5 % tuningot jó ha bír.
Mit jelent az alap hűtés a procin? -
fairi
őstag
Phenom II X4 B45 órajel tuningolásával pőicit próbálkozol..
CPU FSB-t 220Hz-re növeltem szorzó 15,így most 3300Hz-en van..Közben Memory Bus 733.3Hz-re változott!
DDR3 ramom van 1333Hz-es,és a kis tuning hatásár felment 1467Hz-re...Ez gáz?Piszkáljam meg ezt is,vagy mehet még feljebb..Célom 3400Hz elérése
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
igaz nem kezdő tuningos vagyok de C2Qot most probálok először és kicsit csalodott vagyok.
következő a helyzet.
probálgattam - állítgattam
CPU voltage nincs belőve még mert nemtudom , h mennyin fog menni
FSB term volt alapon , akkor 450ig tudom huzni fsbt. ha feltolom 1.3ra 474ig megy , majd 1.4 és 490. ezzel meg is elégedtem volna, de...
indítoképernyő feljön, majd win7 boot képernyő és kiírja , h reapir(recommended) vagy előző beállításokkal indítás. akármelyikre megyek repair lesz belőle
és írja, h vmelyik hardver nem ugy megy ahogy kellene és restart majd alapbeállításra vissza...
ez a hiba fsb term volt 1.4, nb 1.3, fsb 455nél mulik el. ez 3200mhz környékén jár. jo volna kicsivel több.
5let vkinek?
-
remzy18
csendes tag
Hello. konfigom : Alaplap: MSI k9N Neo V2
Processzor : Amd Athlon x2 4200+
Ram: Corsaire 2gb 667mhz
Winyo: samsunk sata2 500gb
Videokari: Galaxy 8500 GtAzt szeretném kérdezni hogy ebből a prociból alaphűtéssel menyit tudok kihozni.. ?
És ha azért jelentősen tudnánk rajta valamit alkotni akkor valaki segítene ? És ha kérhetném msn(fodor15@hotmail.com) en vegyen fel aki tud segíteni ebben Léccii.
Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget. -
Hasaggymeg
veterán
Szevasztok és rögtön a lényegre térek.Keresztfiam halovány konfigurációjában van egy AMD Athlon XP 2200+ (1,8Gh).Thoroughbred proci melyhez valami letőlthető progit keresek mely segítségével biztonságosan lehet tuningolni rajta egy kicsit.Tudtok-e valamit mellyel,szétszedés/ősszevisszaforrasztás nélkül, ezt az őskövületet jobb teljesítményre lehet bírni?Köszönöm.
-
KaraDani
addikt
válasz
Mentolka #12167 üzenetére
A memo abszolúz gyenge pont 333 as fsb s a procid , ha húzol rajta azonnal húzod a memokat is. Legalább 800 as, de inkább 1066 os memeok lennének ideálisak tuning mellé. 800 as memokkal tudnál eljutni, 9*400=3600 mhz ig a procival. Valamennyi tuningot ezzel a memoval is el tudsz érni, de nem valószínű, hogy számottevő ereményed lesz.
-
fabko
tag
Sziasztok!
Megpróbálnám a tuningolást, de teljesen kezdő vagyok hozzá. Nem akarok világbajnok eredményeket, csak amit könnyen ki lehet hozni a gépekből.
Az egyik egy P5B+E6420 Chieftek táp, Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2 hűtő, sima kingmax 800-as ramok
A másik egy P5K Deluxe+E6600 Chieftek táp,Arctic INTEL Freezer 7 Pro, Geil Ultra 800-as ramok
Elég ha a szorzóval és az fsb-vel kisérletezek, már így is lehet húzni? Ha feszt akarok emelni azt melyik menűpontban kell, és milyen kicsi lépésekben csináljam, hogy nehogy baj legyen belőle? Mit kell még állítanom?Segítséget köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12172 üzenetére
Hát azt a gép igényt azért irtam, hogyha már veszek gépet akkor már rendesset veszek.
Ezek jövőbeli tervek. Azaz olyan 1 év mire még lesz.
Addigra remélem lemennek az árak.
Ugy volt hogy veszek alaplapot de aztán meggondoltam magamat.
Felesleges kiadnom most pénzt. Ami van gépem az arra hogy dolgozok rajta nagyon is megfelel.
Minden megy rajta.
Virusokat abszolut nem kapok. MInden a legerősebb fokozatra van állitva mind a antivirban mind az internet options-ban. Tűzfal is maxon van.
A legfontosabb hogy néha rá kell szánni egy pici időt a defragmantálásra. Ugye utána sokkalta jobban fog menni a gép. Meg egy kis optimalizálás sem árt.
És mindjárt szebben megy a gép.
Én INTEL procikat használtam. Tudom mostmár AMD-k is kezdenek jók lenni, de maradok az INTEL-nél
Ez meg itt az öcsém gépe. WIN 7 64bit. Proci az látható, 800MHz 4GB ram, GigaByte GA-EP43-DS3L, ATI RAdeon EAH 4850 512MB. -
ULTRAS12
tag
válasz
sinya85 #12173 üzenetére
VIZHŰTÉSES
GA EP45 EXTREME nagyon ütős jó kis lap. -
Blaze71
őstag
válasz
sinya85 #12173 üzenetére
Szerintem lesd meg az MSI, vagy a Gigabyte 790-es Chippel szerelt lapjait. Ha jól rémlik, mindkét gyártónak van vízhűtéses példánya. Segítenék most is és keresnék Neked, de GPRS netem van és lassan megyek aludni, mert 4-kor kelek. A 790-es lapoknál van esélyed a 300 MHz fölötti EC-re, ami pl egy 620-as proci esetén már 4 GHz fölött lenne. Árban olyan 30 ezer körül már talán beszerezhetőek. Ha találsz valamit, akkor linkeld be a totyikba és szívesen véleményezem holnap.
-
Blaze71
őstag
válasz
KAMELOT #12153 üzenetére
Elolvastam a nap eseményeit.
Oké, így már vágom a dolgot. A franc sincs tisztába ezekkel az Inteles ASUS lapokkal. Azt hittem, hogy azért a 945-ös Chip már többet tud, de látom, hogy nem. Ezért szeretem az AMD-t. Sokkal egyértelműbb a dolog, ráadásul sokszor olcsóbban kapsz jobb teljesítményt. Egyébként nem gyengék az igényeid.
A 2 GB memória már többnyire elég, még Vista alatt is. Van 4 1 GB-os és 4 512 MB-os DDR2 800 MHz-es modulom. Egy ideig úgy használtam, hogy az egyik gépben 4 GB, a másikban 2 GB. Most eladó lesz egy gép, de már itt az utód, ezért mindben 2 GB van. Amit kimondottan figyeltem, hogy semmi hátrányom nincs a 2 GB miatt a 4 GB-hoz képest. Jóformán észre sem venni.
Az árakra rátérve, mindíg január vége és március eleje, valamint a nyári szűnidő alatt érdemes számtech cuccokat venni. Akkor a legolcsóbbak. Karácsonykor raktársöprés van, a szart is eladják aranyáron. Lásd a Tesco gazdaságos konfigot 85 ezerért. Játékra ajánlják Intel Atom 230 procival és barbone alaplappal, integrált VGA-val. Jó, ha a passziánsz nem akad rajta. Sok hülye meg megveszi, mert 19"-os monitorral árulják. Az más kérdés, hogy mire használható egy ilyen gép, de 70 ezer körül ki lehet hozni. Jó kis akció.
Sinya! Én úgymond vágom az ASUS deszkákat... kifelé...
-
Dyingsoul
veterán
Bármilyen meglepő kedvenc játékaim egyikét a COD: MV2-t (cod6) extra beállításokkal 1920*1080-as felbontáson, minden bekapcsolva, adj Isten 4x antialiasing-gal (ennyi a max cod6-ban) 55-95fps-t produkált... Mindenféle tuning nélkül, úgy hogy a ramot is visszavettem 800mhz-ra.
Csókolom!
-
Dyingsoul
veterán
Nagyon irigykedhetsz, hogy már másodjára adsz annak hangot, hogy nincs értelme 6 giga ramnak....
Először is nem csak játékra használom a gépet. Win7 alatt (aminek ugye alapból 2 giga ram az igénye hivatalosan, msot ebbe ne menjünk bele, mert kevesebbel is elfut, a lényeg hogy egy alapból ramigényes oprendszer), belövöm az adobe after effects- photoshop- soundbooth triót, emellett megy a böngésző, media player, esetleg külön zenelejátszó, fájlkezelők, egyebek és hidd el hogy mindez bizony megzabálja a ramot! Ahhoz, hogy zökkenőmentesen dolgozzak szükségem volt a 2 gigám bővítésére és igen, bevállaltam, hogy 6 giga ram legyen a gépemben, mert már többet nem fogom bővíteni ezt a gépet, szóval már igen, benne van a ram és akármilyen felesleges benne is fog maradni, akár tetszik akár nem. Nem ebben kértem véleményt szerintem, ennek ellenére már másodjára blamálsz le.Köszönöm a lényegre törő segítséget.
-
sinya85
senior tag
Van itt ember aki vágja az asus deszkákat?
-
Rica
senior tag
válasz
Dyingsoul #12154 üzenetére
Dram Timing Selectable → Manual, először 5-5-5-15. Ha ok, akkor 4-5-5-15.
Egyébként szvsz felesleges a 6GB RAM, 4 pont elég lenne. A 2 GB-os modulok általában lassabbak, mint ugyanolyan kisebb társaik. Adhatsz 1066-on is +0,5 Voltot, ha nem karja vinni.
Saját véleményem: a játékoknál a memória sebessége és az időzítések nem sok pluszt adnak hozzá a teljesítményhez. Ezzel proccal először nézd meg alapon, vagy 3,6-on, hogy a vga-d viszi-e egyáltalán az 1920*1080-at (ne adj isten 2x élsimítással) a kedvenc játékaidban. -
Mentolka
senior tag
Nagyon kezdőnek segítsetek légyszíves.
Adott P5K + E8400 + DDR2-667 + 8800GT <- ebből mit lehetne kihozni?
A memória jó ebbe a konfigba? -
Ribi
nagyúr
AMD-hez nem nagyon értek, de azt vettem észre, hogy ha visszaveszem a szorzót az 240-es procin, akkor a ram iras/olvasas is visszaesik. Ez a csokkent freki miatt van, hogy a csokkent szorzo miatt?
Szorzo csokkentest windows alatt tettem meg.KAMELOT: karácsonyi árak mennek mindig fel, szóval most már nem nagyon szabad venni, inkább majd január február. Bár a ramoknál az játszódik le mint DDR1-DDR2 váltásnál. Egyre kevesebb DDR2-t gyártanak és megy fel az áruk. Szóval lehet nem is annyira csak karácsonyi mizéria ennek az oka.
Jakab, nem az 1:1 miatt jó a mem iras/olvasas, hanem a magas FSB miatt.
-
KAMELOT
titán
válasz
KaraDani #12162 üzenetére
2GB rammal is el lehet szórakozni de ha már van valkinek 64bit Vista van WIN 7 akkor mért ne tenne többet bele.
Igen itt szól bele a pénztárca. Amit már írtam tavaly ilyenkor vettem ramot az volt 20 euro 1db 2GB most meg ugyanez a aram 46 euro.
Aki akkor vett gépet nagyon jól járt mostmár minden drágulni fog...
HEHEHE....akkor volt válság és aki kihasználta az nagyon sokat nyert rajta.....kb. fél áron megvásárolt mindent a gépbe.
Én is akkor vettem a gépemet 300 euro volt persze minden ami a cuccok közé van írva az van benne.
Kivéve a monitort nem kell hozzászámolni ami 116 euro volt.Még karácsony előtt kell vásárolni mert utána megy fel mindennek az ára.
Ja és amin kiestek a szemeim az meg amikor megláttam
DDR3 RAM 12GB azaz 3x4GB CL7 kingston 1066MHz.......1120 euro -
Sziasztok!
Fsb wall-t valahogy kilehet küszöböln?
A gépem az adatlapomon található.
Kösz -
KAMELOT
titán
Ahogy látom egz jópáran 2GB RAM-ot használnak. Mért???
Elég az a 2?? nem kéne több??
Nekem a VISTA 900MB kapcsol le és ha csak működök rajta akkor meg 1100MB simán.
Ha esetleg megy az ADOBE CS4 akkor meg 2000MB -
KAMELOT
titán
válasz
Jakab66[hun] #12156 üzenetére
hello!
Az everestbe ha belémész akkor vannak ott a bal sarokban menuk. AZok valamelyikében találsz egy olyan menu alpontot hogy CACHE AND MEMORY BENCHMARK
na és erre rákattintva indithatod a tesztet
Ja persze közben nem tudsz majd kattintani sehova...hadd végig a tesztet és utána kattingathatsz lefel. -
-
Dyingsoul
veterán
Na a ramot átállítottam 1066mhz-ra, adtam neki +0.4V-ot, de everestben alig változott az olvasási irási sebessége:
Olvasás: 7018
Írás: 7048Az időzitése automatán átállt 5-7-7-20-ra. Azon nem kellene állítani?
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12151 üzenetére
Igen ahogyan irták, az alaplap csak ennyit bir. Ha megnézed a cuccaimat akkor láthatod hogy milyen az alaplapom.
Ameddig nem lesznek olcsók a QUAD procik addig nem veszek semmi ujat a gépbe.
Ha majd veszek akkor 3GHz feletti quad + 1GB graf kártya valami brutál alaplap + 8GB RAM 1333MHz -
Blaze71
őstag
válasz
KAMELOT #12144 üzenetére
Nincs véletlenül az Intelnél is olyan, mint az AMD-nél a C'n'Q? Vagyis ha nincs kihasználva a processzor, akkor visszaveszi az órajelet a szorzó állításával. AMD-nél ez úgy néz ki alapesetben, hogy az EC 200 MHz és a szorzó egy 2200 MHz-es proci esetében 11. Ha nincs terhelve a gép, akkor ezt a szorzót alaplaptólfüggően visszaveszi 4-re, vagy 5-re, így 800 MHz-en, vagy 1000 MHz-en fog járni. Nézd meg, ha már Everest, az eszközökben található Memória és gyorsítótár sebességmérést és másold be a totyikba a képet.
Itt egy kép az enyémről, hasonlót kell csinálnod:
-
Blaze71
őstag
válasz
KAMELOT #12109 üzenetére
A másik kérdésedet már megválaszolták....
A netem Vodafone GPRS, ami 56 kbit le is, meg fel is.... Óránkén 20 MB max.
Sajnos nincs nálunk 3G, meg HSPDA, így marad ez. Vezetékesről lejárt a hűségidő és nem hosszabítattuk meg, mert tervben van, hogy költözünk. A Voda meg hordozható és ha van 3G, vagy HSPDA, akkor 3,6 Mbit le is és fel is, csak havi 5 GB forgalom után lekorlátozhatják a sebességet GPRS-re. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.Ha sikerül, ami tervbe van, akkor lehet, hogy ahová költözünk, be tudjuk köttetni a DigiKábelt, az meg 30 Mbit le és fel.
Sajnos még húzódik a dolog...
-
Rica
senior tag
válasz
Dyingsoul #12141 üzenetére
Én 1280*1024-en tolom a Crysist és társait. A 4870-esem 800-as GPU frekvencián van. Így ad játék közben négyszeres élsimítással 30 körüli fps-t. Ha akarod, segítek szívesen VGA tuningban is, mert még egyszer mondom, hogy a full HD mellett ez lehet (játéktól függően) a szűk keresztmetszet. Szal nekem alapon, 3G-én elég ehhez a proci, a 2*1 GB RAM pedig 3,2-es (System Memory Multiplier) szorzóval pont 1066-ot ad (333*3,2).
Kép1: A Sytem Memory Multipliert Auto helyett (fejből úgy emléxem, hogy 2,4 és 3 között nincs más érték, szóval 400-on pont 960-at ad majd megint a 2,4, de más a feeling
) állítsd be te.
PCI Express Frequency-t Auto helyett állítsd fix 100-ra (csak a biztonság kedvéért)
Később Dram Timing Selectable lehet Maual, és CAS Latency Time 5 helyett 4 majd javít egy kicsit a gyorsaságon (ezek a késleltetési értékek)Kép2 és 3:
CPU Voltage Control: 3,6-hoz valszeg elég lesz a gyári érték, tehát 1,225 Volt, de vigyázz, mert te egy egész volttal többet állítottál be!
DDR2 Overvoltage Control: +0,4 Volt. Ne ijedj meg a rózsaszín, vagy később piros villogástól további fesz emelésnél (ki lehet próbálni a 3-as szorzóval az 1200-at +0,6 Volttal, de szerintem a 3*2 GB nem fogja bírni), ddr2-nől elég ritka a gyári 2,2-2,4. -
Dyingsoul
veterán
Office alkalmazásokhoz, netezéshez valóban nem kell tuning, de egy ilyen gép sem kell ahhoz! A lényeg az, hogy egy olyan tuningprofilt szeretnék beállítani, amit egyszer beállítok és azzal netezek játszok meg filmetnézek meg minden. Miért, te mikor bekapcsolod a géped, eldöntöd, hogy most játszani fogsz és húzol kicsit a teljesítményen? Én azt szeretném, hogy egyszer beállítom azt a kis tuningot, aztán nem piszkálom tovább. Nem tudom konkretizálni, de van hogy napi több órát játszom.
A képek elkészültek, feltöltöm és linkelem, de nem azért csinálom, mert nem jól magyaráztál, hanem mert nem vagyok biztos a saját kezemben. CPU feszültségnél amugy nem lehet százados értékeket állítani (te azt írtad hogy +0.01-0.03V), de ezt rögtön meglátod a képeken.
-
Rica
senior tag
válasz
Dyingsoul #12138 üzenetére
Sima office alkalmazásokhoz, netezéshez nem kell tuning egyáltalán. A kérdés, hogy mennyit játszol, és akkor első sorban az, hogy mit tud a videó kártyád ilyen nagy felbontáson. Nézd meg a topikját. Persze, fotózd le, és mondd meg, hogy hogyan kell, mert nekem nem sikerül
.
sinya85: nincs több ötletem, várnod kell valakire, aki Asus-ban járatos. -
Dyingsoul
veterán
Az a helyzet, hogy nem csak játékra használom, hanem van hogy bekapcsolom és órákon át csak tanulok rajta vagy böngészek..., ha beállítom az értékeket biosban, és csinálok róluk képet, de nem mentem el (mert nem merem) akkor megnézed, hogy jók-e a beállítások? Nagyon félek
-
Rica
senior tag
válasz
sinya85 #12132 üzenetére
Amit írtam, vitko Gigabyte alaplapjára vonatkozik.
A CPU szorzót tedd 9,5-re, hogy ne a deszka kínlódjon, lehet, hogy annak az Asus lapnak sok ez a freki. Fogadjunk, hogy 450-en vígan fog dalolni, a procid meg 4275-ön lesz.
A RAM szorzót pedig vedd vissza. Az fsb:dram arány tök mindegy.vitko: ha játszani akarsz, ezek az értékek tökéletesek, de azért lesz még jobb is. A deszka alapértelmezett RAM feszültsége 1,8 Volt→ tehát +0,4-et adjál neki.
Azt, hogy 4 G vagy 3,6, vagy akár még kevesebb akkor fogod meg tudni, ha majd méred az fps-eket játék közben és látod a különbséget. Szerintem a VGA lesz inkább a szűk keresztmetszett full HD-ban, szóval azt kell először kitapasztalnod. -
sinya85
senior tag
nincs ilyen a biosomban amit irtál viszont lenne pár kérdésem
cpu voltage azt vágom mi az
cpu pll voltage ?
fsb termination voltage ?
dram voltage azt tudom
nb voltage azt tudom
sb voltage azt tudom
clock over charging voltage?
cpu gtl voltage reference?
nb gtl voltage reference?
igy csak ennyi kérdésem lenne elsőnek :d -
Rica
senior tag
válasz
Dyingsoul #12127 üzenetére
Kérdés, hogy mennyit játszol és mit. A 4870 full HD-én izzadni fog rendesen Crysis alatt. Meg van húzva a GPU? Ajánlás 4GHz (sztem elég lesz később 3,6 is):
MIT menü:
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency: 444
System Memory Multiplier: egyelőre hagyd 2-esen, ha stabil a rendszer, ráérsz a RAM-okkal játszani
DRAM Timing Selectable: Auto
A procinál lejjebb emelj némi feszt. Nézd meg a legalsó sorban, hogy 1,20 vagy 1,25 a gyári érték. Ahhoz adjál 0,01-0,03 Voltot. A valós CPU feszültséget állítgatás közben a BIOS-ban nézd meg mindid a PC Health Status menüpontban.
Szvsz 6 GB RAM felesleges, 4 bőven elég. -
sinya85
senior tag
na az e8500 7.5 szorzon 534 fsb-n megy 1.3voltal
az északi hidnak 1.55volt jár
a ram 2.2őt kap 1066on megy időzitáse 5.5.5.15 fsb:dram 1:1
everestben a ram irása 11258MB/mp
olvasása 8852 MB/mp -
Dyingsoul
veterán
Igen, ezt már megtaláltam, csak nem mertem hozzányulni! mert ha átállítom manuálra, olyan opciók is manuálisak lesznek, amiket nem vágok! a ramomon megnéztem a javasolt érték 2.2-2.4V. Csakhogy a biosomban nem az van, hogy manuálisan beirom mennyin álljon, hanem hogy +x volt. és nem tom mennyit adjak rá pluszban mert nem látom mennyin áll.
-
makraipeter1
tag
Valaki nem tud Abit VH6 1.1-hez windowsos tuning programot??
Csak mert egy csomó idő mindig resetelgetni... -
Rica
senior tag
válasz
sinya85 #12124 üzenetére
Tökéletes. Fogadni mernék rá, hogy a 2*2GB RAM kit fogja vissza a procidat.
vitko: Ha a procid 333-on van, akkor: a menüben a MIT (motherboard intelligent tweaker), azon belül System Memory Mulriplier-nél az érték legyen 3,2. Adj neki egy kis plusz feszt is az 1,8Volt alaphoz képest attól függően, hogy mi a gyári javaslat alsó értéke.
-
Dyingsoul
veterán
Még mindig nem értem hogyan állithatom át a ramomat 800ról 1066 mhz-re. Valaki segitsen pls. annyi beállitás van a biosba, hogy teljesen elkavarodtam, egy lappal visszább vannak a bios beállitásaim feltöltve. Nem merem elpiszkálni mert félek, hogy kicsinálom a ramom!
-
Rica
senior tag
válasz
sinya85 #12120 üzenetére
Sztem vedd külön a dolgokat. Érdemes külön megnézni a procid végét visszafogott ramokkal. Nem hiszem, hogy egy 8500 megáll ekkora plusz fesszel 4G-én. És töltsd ki léci a cuccaid című rovatot.
Abban tud valaki segíteni, hogy hogyan fényképezzem le a BIOS-t? Printscreen nem működik, a mobilom meg elmosódott képet csinál.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #12121 üzenetére
Remek, amint leírtam a mondókámat gondoltam kiveszem az elemet és megoldódott a dolog.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Hello!
Ugyan már tuningolom a processzoromat egy ideje, de azért még kezdőnek nevezném magam, és adódott is egy olyan probléma, aminek az okozójára egyszerűen nem tudok rájönni. Tehát azt kezdt el csinálni egyszer csak, hogy beállítok pl. egy (mindnél megcsinálja) 9*345-ös tuningot - mellesleg ezzel a beállítással használtam vagy 4 hónapon keresztül 24/7 - kilépek BIOS-ból elmentem stb. majd amikor bootol és írja ki a fekete képernyőre a processzort, annak órajelét, ram mennyiségét stb. azt látom, hogy az alap órajelet írja ki, és a CPU-Z is, viszont a feszültség megmarad annak amit beállítottam. Tegnap raktam be a régi mellé egy új merevlemezt, és új oprendszer is lett, ezek előttt ha jól emlékszem még nem csinálta ezt, viszont nem tudom milyen logika szerint lenne ez a két dolog hatással rá. -
sinya85
senior tag
elkezdem visszavenni feszeket procirol meg ramrol is és tesztelem a stabilitást prime95tel
amugy a 800as ramjaim is 1100on mennek -
sinya85
senior tag
válasz
dangerzone #12117 üzenetére
vízzel hűtöm
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #12115 üzenetére
Abból hosszab távon lehet baj
Rövidtávon talán nem, a legtöbb még időben lekapcsol.
sinya85: 34 fok terheletlenül még hihető, csak az senkit nem érdekel. Ha terhelve 34 fok és léggel hűtöd szar a szenzor, vagy a mérőprogi amit használsz.
-
sinya85
senior tag
válasz
dangerzone #12115 üzenetére
34 fok
-
sinya85
senior tag
Mindenki kis feszekkel kihoz olyan értékeket hogy csak nézem
nekem az e8500-om 1.4voltal megy 4000ren és sehova többet -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12105 üzenetére
ja még tegnap azt elfelejtettem mondani, hogy amikor feltettem még régebben (most jutott eszembe) a VISTA 64bit-eset akkor is csak 3456MB RAM-ot jelzett ki.
Ehhez vélemény?
Pedig a SYSTEMben 4GB jelzett de az EVERESTben meg a máshol is csak 3456MB.
Lefényképezem a BIOSt hogy mit ir ki. -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12105 üzenetére
szeva!
Lassú a neted...? gondoltam ha már erős géped van akkor van legalább egy jó neted is.
Ja milyen az a lassú net??Nekem T-com net van ADSL 270kB/s letöltés és 35-40kB/s feltöltés.
Ez nálunk a TURBO 2 de amint megyek dolgozni váltok TURBO 4-re ami 1,5MB/s letöltés és 64kB/s feltöltés.
Telefonhálózaton keresztül jön, mert a kedves polgármesterünk nem épitetett ki ide OPTIKAI hálózatot. -
Rica
senior tag
válasz
Vigilante #12107 üzenetére
Szia, szerintem sok (ez a magoké?), de azt gondolom, hogy fekvő házban nehéz lesz egészséges hőmérsékleti viszonyokat kialakítani. Nekem mondjuk még nem volt, nézz körül ebben a topikban.
Szerintem 1,28 Volttal van még benne potenciál bőven. Mennyi a VID-je (a gyárilag megadott alap feszültség, a BIOS is kiírja, asszem a legalsó sorban) a procidnak? Nekem 1,25, ami leszűkíti a mozgásterem, mert a 8400-asoknak általában 1,20, de még így is megy 4320-at 1,28-cal. -
Vigilante
őstag
Ezt a 4 GHz -et 65 fokon viszi prime terheléssel az ugye még elfogadható?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Mivel tudom elérni, hogy a proci visszavegye a szorzót, és a feszt, amikor nem használom?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest