Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13197 üzenetére
nem...a honlappal ne foglalkozz, meg amugy sem annyit ír...(melyik honlap btw...)
VID voltage range: 0.85V – 1.3625V - ilyen alapfeszekkel adnak ki procit, és nem is javasolt többet adni nekik a magasabb értéknél...
a te VIDed tehát alapfeszed, amit coretemp is mutat az 1.25V. annyira állítsd be.
és akkor még mindig 11*300 és ramokat oszd vissza.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13195 üzenetére
11x300. alapfesz.
és ramokat oszd vissza.
-
gabber9511
csendes tag
válasz
darál0w #13194 üzenetére
jólvan, akkor majd mindjárt megyek a biosba azt ott megnézem mi hogy van de szerintem ugyanaz lesz és mondom amikor már húzni kezdtük (másodjára) a procit akkor símán 11x-re állítottuk .....
alapfesz tehát gyári az 0.962v-1.2v ezt írja a honlapja és ennyi is volt kb kis eltérésekkel -
darál0w
Jómunkásember
válasz
echterion #13180 üzenetére
egy AMD fant megkérdeztem
válasz:
gyorabb teszt : 2 fajta játét 2x fél óra. Meg legalább szórakozol.
5-10 perces stabiliti teszt meg nincs szvsz.#13193) gabber9511
igen, droppolás. és nem a mostani feszt, hanem az alapfeszest kérdeztem.
vmint nemértem mit keresel itt, ha bármint is mondok te nem azt csinálod...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13191 üzenetére
gondolom max szorozon, azaz 12,5.
néha a feles szorzo is bekavar, ezért írtam azt amit írtam. elviekben abban a lapban még bőven vinnie kellene. a nagyátlag tudja...
mennyire droppolja vissza biosban beállított alapfeszt?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
iceshark18 #13185 üzenetére
mondj nekem steppinget.
G2 , F2, F3 van
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tyler8 #13182 üzenetére
sztm nincs az az ember aki megmondja neked hány fokos lehet max...
ha a lapot nem égeti meg, akkor jo
(#13183) gabber9511
24/7: a nap 24orájában.
M0 és 1.25V a VID. értem.
maradjunk alapfeszen. nézük meg mit tud. kezdetnek 300as FSB és 11es szorzo. ramokat oszd vissza.
ha bootol mehet rá prime small fft félora, vagy IBT max stress 10 kör.
-
Tyler8
tag
válasz
iceshark18 #13185 üzenetére
ez a topic a kezdőknek van csak kéne pár okos aki válaszol is néha
-
iceshark18
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam a nyitó részt ill. jó pár hsz-t, de nekem még lennének kérdéseim. Kicsit úgy látszik lehet hülye is vagyok a dologhoz
Szóval az alap eset az, hogy van egy ilyen alaplapom: Gigabyte GA-M57SLI-S4 meg benne egy AMD Athlon x64 5200+-os proci windsor maggal ill akad még hozzá 4x1gb kingmax ram. Mivel kicsit kezd eljárni felette az idő így szeretném egy kicsit jobban meghajtani a konfigot! egy thermaltake gunmet orb-már régóta van a procin, az biztos hogy jóval nagyobb darab hűtő, mint a gyári tekintve, hogy alig fért be a helyére
A kérdés hogy mi a jobb ha kisebb fsb-t állítok nagyobb szorzóhoz, vagy ha jóval nagyobb fsb-t kisebb szorzóhoz..és persze ehhez még jön hogy emelni kell a feszültséget is majd!
5200+ meddig bírhatja kb? 3000 fölé csak fel lehet piszkálni vagy nem?
Ha ez megvan akkor ugye jönne a ram állítgatása. Itt akkor az időzítéseket kéne lentebb venni? Meg olvastam, hogy akkor a 400Mhz-t kéne visszább venni és nagyobb szorzóval mennie, de kicsit(vagy inkább nagyon) homály a dolog sajnos!
van itt egy kép, hogy jelenleg, hogy mi min megy [link]És még egy dolog, az alaplap bővelkedik állítgatási lehetőségekben ami talán most hátrány is nekem ugyan is:
-FSB állítás
-PCI clok mhz(ehhez nem kell asszem nyúlni)
-Cpu szorzó állítás
-DDR2 volt állítás
-Chipset/PCIE volt. áll(gondolom akkor ehhez sem)
-HT-link volt állítás
-CPU HT link volt állítás
-CPU volt állításSzóval hogyan kezdjek neki a dolognak és mit ne bántsak? A memóriánál is akad ennyi sőt jóval több áll. lehetőség mint a CL-RCD-RP-RAS CR1/2 ötös!
Megköszönném a segítségeteket, ha egy ilyen magamfajta hülyét támogatnátok
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Volt már valaki tuningversenyen,egyáltalán milyen az? -
Tyler8
tag
p4 3.0ghz cpu és Abit AA8XE alaplapon a chipset hány fokos lehet max ahol még nem károsodik?
cpu kb 50 fölé még nem ment chipset kb 57-58 volt max -
darál0w
Jómunkásember
válasz
#78454656 #13178 üzenetére
akkor ott már nem lesz gond
(#13176) gabber9511 te igen készen vagy...
Intel által javasolt max adhato fesz 24/7re 1.3625V.
3,5-3,8Ghzet a legtöbb e5200 1,35Von vitte. a 3500mhzet biztosan....
más lesz ott a gond.
leosztás meg kártyajátékokban van. ezt vdropnak hívják...
processzor alapfeszére lennék kíváncsi. ezt ugy hívják, h VID.
coretemp megmutatja neked.
vmint nem ártana tudni, h melyik stpping. M1 vagy R0.
-
gabber9511
csendes tag
jááj kevés volt a fesz ujraindult feltettem 1.4v-ig ami 1.37v mivel leoszt vagy mit tom én....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13174 üzenetére
ha leírod nekem, h mekkora a VID(alapfesz) , mekkora orajelet akarsz elérni, esetleg ramokat is akarod tuningolni , szépen leírok neked egy megoldást
(#13173) petya_1910
ha nembírnák ,akkor marad a 2.1V. az sem vészes.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13169 üzenetére
táppal akkor nem lesz gond.
nem üzemzavar volt. az nálad van szvsz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13162 üzenetére
ajjajjajjjjj.....
szedd össze magad, és írd le nyugodtan, mert ebből aztán nem kezdem el kibogarászni mit is akarsz.
látom adatlap majdnemhogy teljes.
lap fasza, hűtő tökéletes rá. de milyen tápod van? tudniillik elég sok köze van a tuninghoz...
írd le szépen, hogy mit tudsz, miket állítgattál, mire jutottál és hogy milyen tápod van.
és nefeled.. csak nyugodtan és (kicsit fura így forumon) olvashatoan
-
gabber9511
csendes tag
válasz
darál0w #13144 üzenetére
oké de most egyenlőre nem tervezem mondjuk jó lenne...
amúgy mikor 3.5ghz-re állítottuk akkor először kevés volt a fesz (szerintem) mert az everest hibát jelzett kérdeztem tesomat és azt mondta inkább vegyek vissza az FSB-ből ami 320 volt aztán levettem 317-re aztán kiléptem a biosból azt semmit se csinált ment de kéne semmi se volt aztán meguntam mer ennyi ideig semmit se csinált nem volt semmi kép erre én megnyomtam az újraindítógombot egy ideig semmi aztán mintha keállt volt azt magától elindult és kiírta overclock failed vagy valami ilyesmi oszt volt ott 2 lehetőség az egyik az F2 default a másik meg run bios na inkább run bios valamennyi fesz talán állítottunk aztán jó lett
de akkor ez azt jelenti hogy nem bírja tovább?????? :S -
echterion
nagyúr
Üdv All!
Az újabb phenomoknál az nb órajelének stabilitását mivel tudom leggyorsabban lemérni? Egy memtest elég neki, vagy esetleg csak prime blend?
Előre is köszi. -
törölt tag
+0.3V
5-5-5-15-nél a memtest hibát dobott -
darál0w
Jómunkásember
válasz
gabber9511 #13140 üzenetére
kezdetnek annyit tudok neked segíteni, h 333FSBnél többet ne adj neki, mert sok e5200nek már ott vége van. aztán lehet azért nem megy. inkább kisebb FSB nagyobb szorzora összpontosíts.
ha kell vmi konkrétabb írj nyugodtan, majd válaszolok/nak
(#13139) petya_1910 probálj meg neki még adni +0,1Vot. ramra gondolok.
mennyin is megy most? időzítés?
(#13141) Molesgee
van ennek egy megfelelő topik.
-
laccc85
csendes tag
válasz
Molesgee #13141 üzenetére
Szia!!
Nekem konkréten nincs, de egy közeli barátomnak igen, és sokat tudok róla.
Neki egy MSI P45 platinum lapban üzemel, előzőleg egy E8400, és most egy Q8400 hűtése érdekében.
Semmi rosszat nem tudok róla modnai, teszi a dolgéát, szerintem az ár függvényében megfelelő teljesítményt nyújt.
Nekem asus airflow-om van, a HyperTx3 szinte ugyana zt tudja, fokra pontosan ott tartja a proocikat.
Szerintem annyi pénzt megérnem lesz vele bajod
-
Karesz000
csendes tag
adatlapot kitöltöttem, köszi, hogy szóltok... új vagyok...
szóval EP45-UD3LR+E6550+4x1GB Kingmax (1066)+NVidia7600GT+corsair VX450
A ramok már stabilan üzemeltek 2,1Von egy Asus P5B-ben 1,6 Cerka 420D mellett 2,4GHz-en. Ugyanazzal a gyári CPU hűtővel, mint ami most is van. (Keresem az utódot...)
-
Molesgee
csendes tag
Szevasztok! Véleményetek a C.M. Hyper TX3-ról?
Akinek van kérem irjon! -
gabber9511
csendes tag
na ez xd 3.4ghz-nél tartok jónak néz ki és úgy volt hogy auto feszen el se akart indulni úgy kellet feltolni 1.3v-nél talán valamivel többre de már közel a cél....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Karesz000 #13126 üzenetére
az oké, h BIOSban annyi. minden ramnak annyit állít be.
de rá van írva magára a ramra is egy matricán, vagy a dobozán. gyanítom 1.8V-2.1V lesz
lényeg az, ha FSBt emelsz, és magasabban akarod járatni a ramot is, akkor adj annak is feszt.
(#13131) petya_1910 ha geil ultra 800asrol van szo, akkor adj neki feszt. volt nekem is ilyen. 4-4-4-12ben nálam stabil volt 890ig, de csak 2.1Val. 800on elég volt neki az 1.9 is.de eléggé feszéhesek
-
-
Karesz000
csendes tag
válasz
darál0w #13115 üzenetére
nem vitatkozni szeretnék, mindenképpen tervben van egy jobb hűtő beszerzése.
De ez a hűtő már kibírt egy 1,6 Celeron 50%-os húzását is, teszteltem IBT-vel 10körig, a hőfok egyszer sem emelkedett 58 fok fölé így alap beállításokon.
Finoman tuningolva elmennék 30%-ig, ha tudok, és a rendszer is stabil lesz, meg a hőfok is engedi.
olvastam Nfree egyik hozzászólását, azok alapján arra gondoltam, hogy a memóriát felveszem 2,1 V-ra az FSB-t pedig szépen emelgetem, lassan, amíg nincs gond. Meglátom meddig jutok, ha már valahol megállj van, gondolom akkor jöhet a CPU core fesz meg esetleg egy kis PLL meg MCH fesz emelés
de ha ez rossz gondolat, még lebeszélhetsz róla... -
Tyler8
tag
válasz
darál0w #13120 üzenetére
ha vid kell cpu-z de amúgy abit eq-t használok ez elvileg a biosos értékéket mutatja ha jól gondolom csak néha valamiért kifagy ezért kellett volna másik de p4-el nem kompatibilisek ja és MÉG MINDIG KERESEK SEGÍTSÉGET TUNING ÜGYBE HA VALAKI HOZZÁÉRTŐ LENNE OLYAN KEDVES ÉS SEGÍTENE AZT MEGKÖSZÖNNÉM
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
belaazallat #13119 üzenetére
everest.
ha csak VID kell az is mutatja
hőre is mondom szintén jo,, ha TJmax jol van belőve
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
belaazallat #13116 üzenetére
háh. érdekes.
a realtemppel is?
esetleg everest is jo.....az is jol mutatja, ha TJmax jol van belőve
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #13114 üzenetére
Nos mivel 800-as a ram s 860-on megy ez már így elégnek kell lennie, viszont az időzítések elég kakik , 5-6-6-20 ezt előbb állísd 5-6-6-18.-ra majd ha stabil akkor 5-5-5-15-re. lehet nem fog menni, mert már így is ugymond túl van hajtva a memcsi , mondjuk sok külömbséget nem fogsz észre venni csak jobban mutat, mondjuk memóriaigényes alkalmazásoknál lenne egy ici pici gyorsulás.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Tyler8
tag
nekem még mindig nem segített senki :|
core temp nem támogatja a p4-es procit vmi mást tudtok javasolni?
-
Karesz000
csendes tag
válasz
darál0w #13110 üzenetére
nos, gyári hűtő, a ramok 4x1GB Kingmax 1066-os DDR2
jelenleg 1,325V a VID (auto), de nekem az furi, hogy az alaplapi BIOSban 7x-es szorzó van beállítva, úgy is látja, hogy 7x333, a Sajátgép is ezt látja, Everest is, de a CoreTemp meg a CPU-z 6-os szorzót lát...
Ramok 1,8 V és ez is alapon van hagyva a BIOSban -
Karesz000
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, leginkább azoktól, akiknek van már tapasztalatuk Gigabyte EP45-UD3LR-rel. Egy E6550 van benne, minden BIOS érték auto vagy standard. Az a gondom, hogy nem tudom mit állítsak és milyen értékekre, hogy kb. 40% plusszhoz jussak. 2,5 GHz-ig jutottam, de az sem volt stabil.
A szorzó jelenleg 7, FSB 333, ez az alap működés. Úgy tudom, a 6x50esek magasabb FSB-t is elbírnak, szóval a 400-as FSBvel nem lehet nagy gond. Hiába adok neki egy kicsivel nagyobb feszt, nem lesz stabil, ha elindul, nem sokáig bírja vagy éppen töltés közben indul újra.
A memóriák 1,8V-n vannak, azok voltak már stabilan 2,1V-on egy P5B-ben Celeron 420Dvel, mondjuk ott 50%-os növekedést ki tudtam csikarni a deszkából. Viszont itt a Gigabyte-tal tanácstalan és talán egy kicsit bátortalan is vagyok.
köszi a válaszokat előre is -
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika2009 #13107 üzenetére
nincsmit.
és itt tudnak neked segíteni cooler ügyben
-
lacika2009
csendes tag
Sztem a 2. variáns lessz mert minden rendben. Azért köszi mindent mindenkinek
-
lacika2009
csendes tag
Jah megvan csinálva minden haverom csinálta már néhány éve foglalkozik ezzel. És nemrég volt átrakva a proci, mert másik lap került a gépbe. De új paszta ment rá meg minden jól összevan rakva.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika2009 #13104 üzenetére
nagyon magasak ezek a hőfokok neked...
tuningolni így nem igazán szabad.
le van fogatva rendesen az a hűtő? pasztázva is be van rendesen?
ezek a 65nm procik igen melegedősek....jobb hűtő nélkül nem tuningolj...
BIOSban beállított 60C nem a magokra vonatkozik...6 HSZel ezelőtt le is írtam neked
IBTről. azt jelenti, h lefutott
de ez nem is csoda, hisz alapon van a proci....
szal.
1. dolgod, h megnézed rendesen rajta van a e a procin minden. (paszta , hűtő rendesen lefogatva és felfekszik e rendesen) ha igen, akkor
2. dolgod, h veszel egy normális hűtőt rá.
utána meg ide visszajössz
-
lacika2009
csendes tag
Még semmit nemhuztam alapon van minden. És így alapon multkor néztem játék közben ilyen 50 fokos volt a proci magja. alapon a mag is meg a proci is 34 fok kötül mozog. És most lefuttattam alapon ezt a progit és 70-72 volt magja 74 összesen. De asszem BIOSban bevan állítva hogy 60C fok és nemjelzett semmit :S Mit csináljak?
Ezaz IBT kiirt vmi alulra: Time:270,261. Speed(Gflops): 15.7736. Results-ba meg van 1 számsor. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika2009 #13101 üzenetére
soknak találom, főleg ha 60C a max. ami mehet neki....
vagy hűtő kell neked, vagy kisebb fesz kisebb orajel...
de még mindig nem írtad, hol jársz tuningban.
-
csabika0001
senior tag
válasz
lacika2009 #13101 üzenetére
Javaslom vegyél egy hűtést keresd chooky-t a PH-n nagyon jó hőcsöves hűtőt árul.
3000Ft vagy 3200 én nem bántam meg. -
lacika2009
csendes tag
Az IBT feltolta a hőfokokat CPU 74 celsius fok. MAgonként meg 70-71. Engedjem tovább? Game közben ilyen 50-52 fok a max ha már sok ideje tolom akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest