Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
vmit tudsz írni amivel előrébb jutok?
328-as fsb-vel 820Mhz-n mennek a kingmax ramok
mennyit adhatok még a ramoknak? ( ilyen téren megközelítőleg sincs ötletem ) ugyebár nem hűtőrbordásak. -
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10398 üzenetére
Speed (GFlops).
Furcsa,nekem az olyan 25.4656 körül van. -
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10396 üzenetére
?
-
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10393 üzenetére
KaraDani linkelte.
-
KaraDani
addikt
válasz
the dealer #10393 üzenetére
-
KaraDani
addikt
válasz
the dealer #10388 üzenetére
Instabilitás lesz a problémád valószínűleg. Amúgy meg 3dmarkban csak a proci húzásától is több pontot kapsz függetleünl a vga tól, mivel van külön proci teszt része is. Teszteld kicsit a beállításaidat prime95 el, vagy IBT vel.
-
adam320
senior tag
válasz
Ne 2003 as 3dmark al nézd már
-
adam320
senior tag
válasz
Aham.Először is a vga nem hajtja ki a procidat,ilyen nincs
Másodszor,lehet 25ghz es is a procid,ha egy kis teljesítményű vga van mellete.Szoval vegyél pl egy HD4830 at,vagy tedd vissza pl.: 2700mhz re. -
the dealer
tag
válasz
adam320 #10387 üzenetére
Valamit félreolvastál, mert nem írtam, hogy 10k-t kaptam 3d markban
de attól még hogy húzom a procimat nem kéne jobban akadoznia mindennek :S
mitől van ez? ez a vga limit nem csak arra vonatkozik, hogy mivel jobban nem tudom kihajtani a procimat a vga-val ezért nem kéne éreznem fps növekedést ha húzom a cpu-t? mert itt nem erről van szó hanem arról hogy egyenesen szarabb lett minden, nem is kicsivelszerk.: 3d mark 2003
-
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10386 üzenetére
Szerinted egy 8600GT vel kevés a 10k+ 3dmark?
Mondjuk nemtudtuk meg hogy 05 vagy 06
Szerk.: Ezt vga limitnek nevezik
SzerkII. Szarabb nemlesz,csak te ugyveszed észre..legalábbis 3dmark ban..
-
the dealer
tag
válasz
elfelejtette #10385 üzenetére
szerk.:
XFX8600GT 512Mb
igazábol olvasgattam, hogy hogy lehet segíteni a dolgokon HD nézés közben, de most nem az a lényég és nem az a probléme hanem maga az a tény, hogy húzom a procim és szarabb lesz a gép :S -
elfelejtette
veterán
válasz
the dealer #10384 üzenetére
Egyáltalán milyen VGA-d van?
Mert azzal is tudnád tehermentesíteni a procit HD videó lejátszás közben. -
the dealer
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MATEO6600 #10381 üzenetére
hm, az a 60fok tx3al soknak tűnik picit (bár a 4300asok fűtöttek rendesen), az idle érték meg főleg. rendesen rá van szorítva a procra? és mindkét oldalról egyformán? nehéz hűtő, tehát ha a két mag között nagy a különbség, akkor meg kell igazítani.
windowsban örülj neki, hogy a szorzót leveszi 6ra, tehát az órajele 6x333 lesz, míg terhelve 9x333. kevesebbet is fog fogyasztani, ha meg kell az erő, akkor gyakorlatilag azonnal (az a pár órajelciklus a másodperc törtrésze) visszaáll 9x333ra.
igen, arról beszélek, hogy automatán a bios 1.400át ad neki, viszont 1.325 is elég lenne. szóval csökketsd az NB és ram feszt is +0.00 vagy +0.05ig.
kevesebb fesszel nem stabil a proci? próbáld ki VBIos 1.3125ön is, ha ott megy, akkor 1.300án, egész addig, amig a prime 15perces runban SmallFFTvel nem hibázik.
5 perc orthos helyett használj smallFFT beállítást, minimum 15 percig.
házhútésed milyen?
-
MATEO6600
őstag
válasz
proci985 #10380 üzenetére
Semmit sem állítottam, csak:
CPU Vcore-t : 1,325V-re
System memory multiplier : 2.40-re (ezt tanácsolták)
Cpu host frequencyt : 333 Mhzre,
És a szorzót 9x-re.
Minden más default, alap.
Egyébként nincs semmi gondom, mert stabil és gyors, csak a hőfokok miatt aggódok, pl a CPU windowsban 45-48 fokos... Nem sok ez egy TX3-hoz képest? Mert a bordák elég hűvösek, pedig raktam pasztát bőven."lap melegedhet ha sok feszt kap, próbáld meg default feszen. "
Ezt arra az értékre érted, amit én 1,325-re tettem? ha defaultra állítom, akkor idle valami 1,4-en van.... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
MATEO6600 #10378 üzenetére
azok az auto értékek azok default értékek, vagy ad még a lap kakaót az egységekre? ha nem default, állítsd vissza arra. lehet sírni fog piros színnel, hogy a feszek nem optimalizáltak (pl a gigák folyamatosan sírnak
), de egyébként meg feleslegesen növeli a feszeket, ami meg ugye nem jó.
az a 1325 a VBios érték. üresen a windowsban ennél kevesebb feszt fog a proc kapni (tippre 1.280at), ez lesz a Vidle. És lesz még a VLoad amit prime közben mértél, ez 1.280. Tehát terhelés hatására a fesz esni fog, ezt nvezik dropnak, és ezért nem 1.325ön, hanem csak 1.264en megy. Ennek az árammal és jelterjedéssel kapcsolatos okai vannak, gyakorlatilag arra való, hogy terhelésváltásnál egy feszültségingadozás nehogy kinyirja egy rövid de nagy túlfesz tüskével a procit.
a lap melegedhet ha sok feszt kap, próbáld meg default feszen. házszellőzés jó? 945ös chipset mondjuk nem tudom mennyire melegszik, p35nél viszont az üzemhőmérséglet 42-45 körül mozog ref hűtésekkel, szóval 45-50 nekem még normálisnak tűnik.
-
3800+
őstag
válasz
adam320 #10374 üzenetére
Annyin volt szerintem. De nem tudtam megnézni mert nem jött be ugye a windows.
Szerk: Most húztam rajta, de csak 260 FSB-n van. Így 1820 órajelen mennek a HT és az NB. Ha még húzok 10 FSB-t akkor mennyire lesz magas. Mert ugyanígy voltak az NB szorzó és a HT órajel, csak nem 260 FSB-n hanem 270-en. Kevés neki az 1.4V
-
3800+
őstag
Sziasztok! Próbálgattam a 710-es végét megtalálni, TX3 hűtővel. 3510Mhz-nél, 1.4V az NB és HT az egyformán voltak, a HT-t visszavetem 1.4Ghz-re az NB szorzót pedig 7-re. A RAM-jaim is visszavoltak butítva rendesen. És amikor elindítottam windowsig már nem jutott hanem újraindul. Ez azt jelenti ennyit már nem bír, vagy kell neki még feszültség, vagy még lejjebb vegyem a HT-t és az NB-t? Nem hinném hogy csak ennyit bír. Vagy esetleg az alaplap nem bírja már a 270 FSB-t. Szerintetek?
-
the dealer
tag
nah hát az a helyzet, hogy vmiért nagyon kevés fps-em van 3dmarkban és a 1080-as hd film is sokkal jobban akadozik :S
3200MHz
FSB:400MHz
1,3Vmi lehet a gond? a procim 3dmark cpu-s rész után kilépve 54fokos volt ( scythe orechi hűtőm van
)
-
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10368 üzenetére
-
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10365 üzenetére
Én beszereznék vmi chiphűtő ventit,nemjo ha forró.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
the dealer #10364 üzenetére
Intel-nél majdnem az összes procinak fix max. szorzója van, amit nem lehet feljebb tornászni. Ez alól kivételek az Extrém procik, pl Core 2 Quad Extreme QX9770. Vagy AMD-nél a Black Edtion-ök. Ezek a procik szorzózármentesek.
Szerk.: A 965-ös chipset-ek tudtommal simán bírják a 400-as FSB-t.
Szerk2.: Az én P31-em már 266-os FSB-nél is forró, de még a 333Mhz-et is évekig bírnia kell. Szóval nem kell betojni.
-
the dealer
tag
közbe olvasgattam a fórumot és még egy kérdés felmerült bennem, mépedig;
az északi hídat terheli ugyebár az fsb-nek az emelése namost 266ról 400 nem lesz szegény hidacskának sok?szerk.: azért is kérdem, mert ha kézzel hozzáérek a híd sünikhez hát megkell mondjam bármit meg lehetne rajtuk sütni...
-
the dealer
tag
hát izé, ezt most érthettőbben is leírhatnád fene tudja ám mi az a black edition...
én arra vagyok kiváncsi, hogy a proci miatt nem engedi állítani a szorzót? -
adam320
senior tag
válasz
the dealer #10362 üzenetére
Sztem birni fogja a proci a 3200mhz et.
Szerk.: A szorzót azér nemtudod állítani mer nemtudod,rövid távlatokban ennyi.Nem black edition
-
the dealer
tag
szaisztok!
intel xeon 3050-es procim van @ 2,13GHz és asus p5b lapom & 800MHz kingmax
gondoltam kicsit emelek az órajeleken de sajnos a szorzót nem engedni átírni azaz 8nál nagyobbat nem enged csak kisebbet, viszont az fsb-t tudom növelni eddíg 266-ról 328-ra állítottam és kevés feszt állítottam neki, tehát azt lejjebb vettem mint alapon volt
most: ( 1,225V a BIOS-ban )
az a gondom, hogy asszem 3200-ra kéne emelnem az órajelét a procimnak az fsb álltal ( 400MHz ), hogy újra 800mhz-ra tudjam állítani a ramjaimat, mert akkor ad be magának olyan aránypárt a DRAM : FSB közéezt a nagy emelést még megpróbálhatom vagy haggyam?
vagy van vmi más megoldás, hogy tudjam még emelni a procim órajelét?
a szorzót azért nem tudom állítani, mert XEON procim van?előre is köszönöm a segítséget!
-
kriszbon
őstag
Ha ezt a sok hsz-t nem egymásnak írkáltátok volna, hanem neki próbáltatok volna segíteni akkor már sokkal előrébb lenne a tuning kérdésben(kár hogy ájemdé vonalhoz nem értek sokat)
De így szerintem teljesen elvettétek a kedvét nem csak a tuningtól, de még a kérdezéstől is!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
adam320 #10354 üzenetére
A jövőben tényleg jól jöhet a 3-4 szálas játékokban a régi phenom, de attól még az órajele nagyon kevés.
Nem hangzott el konkrét kérdés, de jó lenne kisegíteni. Kár, hogy én sem értek az 5400+-hoz.Utoljára 2200+-os Sempron-t húztam, azt is teljesen értelmetlenül, csak jól esett látni, hogy megy az 400Mhz túlhajtással is stabilan.
-
adam320
senior tag
válasz
vzsryl #10353 üzenetére
Az a régi phenom hidd el nem édeskevés,meglátjuk,nemsoká jönnek a 2mag+ os játékok,de már vannak,pl GTA.4,háát igen,az a régi phenom jobb az uj phenomII nél,és miért is?Mer 3 mag az 3mag,hiba jár kisebb orajelen.
Én nem akartam az utjába állni senkinek,tuningoljon csak,igaza van,+200 mhz ér bármikor,és nyugodj meg,énis örülök.Nagyon örülök annak,hogy nem mindenki váltja le a "régi" X2 esét egy uj athlon/phenom II re,azér a +15% ér
Őket becsülöm nagyon.
Jah és olvasd el a hsz.ét..konkrét kérdés nemvolt,csakhogy jólenne tuningolni.
Szerk.: Igen,15 kilóval olcsobb,de ha már a tuningnál járunk,az e8400 jobban tuningolható,+500 mhz el.Az okos ember megveszi a Phenom II-t,akinek kell a +500 mhz,csakhogy "gyorsabb" legyen a gépe,intelt vesz
Szerk II.: Az a régi phenom sorozat,alig másfél éves
-
vzsryl
nagyúr
válasz
adam320 #10350 üzenetére
Hidd el, lehetett volna sokkal több fps-ed is. Egy régi Phenom 2,3Ghz-en édeskevés a legtöbb 2-3 évnél újabb játékhoz.
Amikor a Phenom II 550 vs E8400-ról volt szó, akkor valakinek tanácsot adtam, és a Phenom II 550 15k-val olcsóbb az alig gyorsabb E8400-nál. De most más a helyzet, mert az 5400+ már meg van az illetőnek, és szeretné tuningolni. Az oka mindegy, és ha tuningolni szeretné, akkor ne álljunk már az útjába. A userek 95%-a nem szokott tuningolni, tehát én örülök ha újabb emberek próbálkoznak. -
adam320
senior tag
Rosszul értelmezted,olvasd el a hsz.ét,konkrét kérdése nem is volt,csak hogy jó lenne tuningolni.
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10348 üzenetére
Biztos, hogy nem lesz hatalmas előrelépés ez igaz, de kicsit néhol számíthat, pl ha valaki nagyon sokat tömörít az a sokszor pár másodperc is idő. De mondom én pl. szeretek tuningolni, sokszor semmi értelme, mert nem használom ki a konfigom még most sem. A feeling kedvéért is ki lehet próbálni a tuningolást.
Kicsit kedvesebb lett volna ha ezt elmagyarázod neki a véleményed, és ha ez után is ki szeretné próbálni segítesz neki. Nekem az a kérdés, kicsit lekezelőnek tűnt, nem annyira segítőkésznek. Ha rosszul értelmeztem sry. -
adam320
senior tag
válasz
vzsryl #10349 üzenetére
Ezt nemmondanám,amikor HD 3850 em volt,az X3 as phenomom 2,3 ghz en megcibálta a 3850 et,nehogymár az 5400+ nelegyen elég alá,2,9ghz vagy 2,8 vagy mittomén.
Szerk.: A húzás pl még arra is jó, ha az illető ki akarja tesztelni, hogy vajon mekkora erő rejlik a gépében. Stop,itt egy Athlon X2 ről van szó,az a 200-300 Mhz + erő néhány %.Legalább akkora kül. mint a Phenom II 550 és az e8400 között van,Nehogy megkövezz,te mondtad.
Szerk II.: Tehát a vita értelmetlen,nem veszed észre a "fölényt".
-
vzsryl
nagyúr
válasz
adam320 #10345 üzenetére
Én is KaraDani véleményével értek egyet. A húzás pl még arra is jó, ha az illető ki akarja tesztelni, hogy vajon mekkora erő rejlik a gépében. Amúgy a HD3850 rengeteg játékban (különböző grafikai szinteken) olyan sok fps-t tud elérni, ahol magas órajelű, erős processzora is szükség van ahhoz, hogy ne a proci korlátozza az fps mértékét. Az 5400+HD3850 párosnál sok esetben előfordulhat komoly cpu limit.
-
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10345 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem tuningbajnok ez az AMD széria. Azt meg had ne mi döntsük el, hogy ő miért szeretne gyorsabb CPU-t, segítséget kért, hogy hogy csinálja, nem azt kérdezte, hogy a 3850 mellé megéri e tuningolnia a CPU-t. Az is lehet (sok ilyen van) akit csak úgy érdekel a tuningolás, ki szeretné próbálni mit tud a vasa.
(Ezt a kisokoskám című megszólítást, meg légy oly kedves hanyagold, én se sértegettelek szerintem)
Szerk.: Nem low grafra értem, alacsony felbontásra, pl egy 17" es TFT je van amit 1024*768 ban használ.
-
adam320
senior tag
válasz
KaraDani #10344 üzenetére
Másik meg az,hogy egy szóval nemmondtam hogy a HD3850 rossz vga.
Szerk.: A harmadik,hogy ugye említetted hogy nem olyan rossz a 3850,akkor minek játszanál low grafikán,hm?!
Szerk.2.: Ha feltesz egy kérdést,ugyebár alap hogy leirja hogy mire használja a gépét.Azt még pistike is tudja hogy géémel rajta vagy videjot néz,vagy csak az apukája a dvd gyáros az utcában.
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10343 üzenetére
Hogy gyorsabb legyen a gépe?
Nem csak videokártyához lehet procit tuningolni, más progikat is futtathat ami prociigényes, de nem terheli a VGA-t. Plusz nem olyan rossz kari az a 3850, alacsony felbontásban simán lehet CPU limitet elérni vele jópár játékban. (az más kérdés, hogy valószínűleg ilyen esetben alapból is elég lenne az FPS szám)
De ahelyett, hogy élből lehurrogod, inkább segíthetnél neki, én nem tudok, mert AMD fronton nem vagyok annyira otthon Socket A s Athlon XP vol taz utolsó AMD konfigom. -
montice
csendes tag
most látom hogy vga és ram szót felcseréltem
-
montice
csendes tag
helo
1 éve van meg a gép és eszembe jutott, hogy jó lenne tuningolni
és hát ehhez kellene egy kis segítség: van egy
AMD Athlon 64 5400+ X2 procim és ezt szeretném tuningolni
a gép további adatai ha kellenének (mert én nem tudom hogy kell e vagy nem)-Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplap
-Kingston HyperX 2048Mb KIT 800MHz CL5 VGA
-Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR 3 PCI-E RAMelőre is kösz annak, azoknak kik segítenek
-
winfier
senior tag
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10337 üzenetére
IBT-nél attól függ hogy hány perc, hogy hányszor futtatod le, primenál meg, hogy meddig hagyod.
Mind a kettőt lehet 2 órán át csinálni, meg 5 percig is, és lehet, hogy 3 óra után fog hibázni. Teljesen mind1 melyikkel terheled le, valós alkalmazások sose fogják így terhelni.
-
winfier
senior tag
válasz
wolf7191 #10308 üzenetére
kapásból user error látok ahogy leírtad a dolgokat.
1. CPU Voltage: elég lesz szerintem 1,25V is.
2. CPU PLL Voltage: 1,5V!!! ezt soha nem kell állítani, vagy nagy ritkán, de az is magas fsb-nél ami 600+ fölött van, de itt se mindig.
3. FSB Termination Voltage: ezt a proci feszhez állítsd. (dropp)1,2VA többi feszben sajna nem tok segíteni, mert nekem giga lapom van és nem vágom az asus beállításokat. A lapod topikjába jobban tudnának segíteni. A ramnak meg azt a feszt add amit előír a gyár.
(Wolf procikat ne orthossal teszteld, hanem prime95-tel, sokkal megbízhatóbb wolf-hoz.)
-
attiati
veterán
amd 3000+ gyári ventije 3000rmp-en megy alapbeállításon, a mostani X2 4800+ gyárija meg 4200-on. Iszonyatosan süvít. Speedfan-ben levettem 70%-ra, így most 2800-at pörög, a hőmérséklete 40-ről felment kb 42-re. Ezt így hagyhatom? (meddig szabad csökkenteni? mert 1100 rmp, 40%-os teljesítmény mellett se melegszik jobban)
Az normális, hogy 1,352-1,39 között ingadozik a core voltage?
bocs, hogy ide írok, talán jobban nézitek
-
KaraDani
addikt
válasz
MATEO6600 #10327 üzenetére
Alapvetően de. csak így fsb növeléssel, húzod a procit, a memot, az északi hidat. 800 as memókkal lehet előbb ütközöl a memo korlátjaiba, mint a prociéba. Ezért miközben húzod az fsb-t, a memok szorzóját mindíg állítsd úgy hogy a memok 800 alatt legyenek, de ne sokkal.
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Még életemben nem húztam procit, ezért hozzátok fordulnék.
Adott egy GIGABYTE GA-EP41-UD3L alaplap, Kingmax 2x2 Gb 800 mhz DDR2 Ram, egy gyári órajelen járó E4300, és egy nem gyári hűtő. ( még nincs eldöntve melyik, elvileg TX3 lesz)
Segítséget kérnék, hogyan lehet húzni? A biosban csak az FSB-t kell feltornázni? -
KaraDani
addikt
válasz
wolf7191 #10323 üzenetére
Te most miről beszélsz, mi támogatja?
jfehervari -nak írtam, hogy nehogy cserélje a memóriáit DDR3 ra, mert a P35 DS3L je DDR2 es lap.
Amúgy, az én lapomnál se szerepel a ramom a kompatibilitás listában. Szép lenne, ha csak az menne vele ami a listában van. Ettől függetlenül lehet a ramokkal van gond, csak arra akarok célozni, hogy azt a listát se kell szent és sréthetetlennek tekinteni.
-
wolf7191
csendes tag
De támogatja! De amint 1600Mhz-n szeretném hajtani, hiábzik Orhosba a memória! Ha visszaveszem mondjuk 1066-ra akkor atomstabil a rendszer!
Minden laphoz le lehet tölteni egy QVL listát, amin szerepelnek a lap által kompatibilis ramok!
Az én lapom listáján nincs rajta az OCZ 2x1GB 1600Mhz!
Szerintem csak ez lehet a bibi, ezért szarakodik! -
KaraDani
addikt
válasz
jfehervari #10318 üzenetére
A Lapod nem támogatja a DDR3 at
-
wolf7191
csendes tag
Csere nem igazán érdekel! 800Mhz-es ramokra meg mégúgyse! Lehet megpróbálom még cserébe visszavinni az üzletbe!
-
wolf7191
csendes tag
Na srácok, talán valami fejlemény!
Szerintem a Memóriám nem kompatibilis az alaplappal! megnéztem az asus oldalon, nincs a kompatibilis memóriák között az enyém!!! PONT CSAK EZ NEM!
fura, hogy ezekkel a beállításokkal fagy a gép indulás után ha 1600 MHZ-en megy
viszont ha leveszem 1066 MHZ-re akkor simán megy! OCZ DDR3 1600MHZ 2x1GB platinum ram (2 hete vettem zsír újjonan) nem érdekel valakit????? -
3800+
őstag
Sziasztok! Végre megvan a gépem
MA770-UD3 és Phenom II 710... a RAMjaim még a régiek 667-esek.
Szeretnék egy kicsit tuningolni, és tudom hogy feszt ennél a procinál nem kell emelni 3200Mhz-ig de ennél följebb nem is akarom tolni. Szóval szeretném emgkérdezni hogy ugye az FSB-t emelem, de az NB és a HT link órajele mennyi alatt legyen. A RAM-ok nem tudom meddig bírják a hercet majd visszabutítom őket. Szerintetek?
-
wolf7191
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene tuninghoz
KONFIGOM:Asus P5e3 pro alaplap
Intel E8400 Cpu
CM Tx3
OCZ DDR3 1600Mhz 2x1GB Kit PlatinumBeállításaim:
SB Strap to North Bridge AUTO
FSB Frequency 400
PCIE Frequency 100
DRAM Frequency DDR-1600
DRAM Command Rate 2N (Ez mit jelent pontosan, mire jó??)
DRAM CLK Skew on Channel A Auto
DRAM CLK Skew on Channel B Auto
DRAM Timing Control Manual
CAS# Latency 7 DRAM Clocks
RAS# to CAS# Delay 7 DRAM Clocks
RAS# PRE Time 7 DRAM Clocks
RAS# ACT Time 24 DRAM Clocks
RAS# to RAS# Delay Auto
REF Cycle Time Auto
WRITE Recovery Time Auto
READ to PRE Time Auto
READ to WRITE Delay(S/D) Auto
WRITE to READ Delay(S) Auto
READ to READ Delay(S) Auto
READ to READ Delay(D) Auto
WRITE to WRITE Delay(S) Auto
WRITE to WRITE Delay(D) Auto
DRAM Static Read Control Disabled
DRAM Dynamic Write Control Disabled
Ai Clock Twister Auto
Ai Transaction Booster Auto
CPU Voltage 1.3000
CPU PLL Voltage 1.54
FSB Termination Voltage 1.41 (Mivel most melóhelyen vagyok,nem emlékszem erre már pontosan) asszem ennyire volt belőve
DRAM Voltage 1.9 (Elvileg a ramok ekkora feszen tudják az 1600MHZ.-et)
NB Voltage 1.35 (Erre sem emlékszem már pontosan)
SB Voltage Auto
Clock Over-Charging Voltage Auto
Load-Line Calibration Disabled
CPU GTL Voltage Reference Auto
NB GTL Voltage Reference Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum Disabled
ASUS P5e3 pro alaplap 0503 bios frissítéssel, mert 0308 volt rajta
Core2 duo 8400 proci!
OCZ DDR3 1600MHZ platinum CL7A procim nem valami tuningbarát! Semmit nem tudok elérni vele stabilan!
Milyen beállításokat javasoltok?? NB SB PLL VTT, feszek stb.
A CÉLOM, hogy az 1600MHZ ramok ki legyenek használva, tehát 400FSB 3600MHZ CPU
De már a 380-at sem tudom elérni, befagy az ORTHOS! Pedig ez nem egy nagy tuning!!!!Ui. megnéztem az alaplapom által kompatibilis ramokat, és ez a kit nincs benne az asus hivatalos listájában! Lehet, hogy ez is gáz?????
Köszönöm a segítséget!!!
ÜDV -
Zoty@80
tag
igen, így van!
csak én nem vagyok ilyen penge...
-
juniorka
csendes tag
Sziasztok!
Tudom hogy ez a kerdes abszolut nem illik ide de ennek sehol se talaltam topicot. Kerlek ne nevessetek ki de hogy lehet megkulonboztetni a 2-t a 4 magos procitol? Ugy ertem mit kell nezni a leirasnal vagy a neve mas? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest