Új hozzászólás Aktív témák
-
spike093
csendes tag
BUÉK!
-
yolan
őstag
Búék gyerekek
búék
-
Gyufaaa
veterán
Boldog Új Évet skacok!
-
dobobazsy
őstag
nos, megpróbáltam 1,2v NB feszültséggel, de nem bírtam tovább húzni a procin..
pedig nem wallos, mert egy P5Q Deluxe alaplapban ment 3,3 GHz-et is..
talán az alaplap nem bírja? ha igen akkor nem nagyon tudok már mit tenni igaz?
Everest eredmények: (jók?)
memória olvasás: 6986 MB/mp
memória írás: 7611 MB/mp
memória másolás: 7809 MB/mp
memória késleltetés: 79.6 ns
CPU Queen: 12577
CPU PhotoWorxx: 12517
CPU ZLib: 39060 KB/mp
CPU AES: 10971
FPU Julia: 5529
FPU Mandel: 2762
FPU SunJulia 1374
ez jó? csak mert úgy rémlik a másik alaplapban jobb eredményeket kaptam.. -
justil
csendes tag
-
yolan
őstag
válasz
justil #12490 üzenetére
Ha jól emlékszem 45nm-es prociknál 1.4v a 24/7-re ajánlott max vcore, megfelelő hűtés esetén, talán vízzel lehet kitolni ezt a határt, de azért ezek a 4 magos procik tudnák ám melegedni, 60-70 fok fölé nem érdemes engedni a magokat 100%-os terheléskor, de kérdem én, még a ps2 emu melett is, mire nem elég egy 3.2ghz-n járó q9650?
-
justil
csendes tag
válasz
scream #12431 üzenetére
nem is az, hogy nem elég, csak érdekel a tuning, szeretném megtanulni a csínját-bínját.
amúgy pl ps2 emuhoz nem elég, az csak 2 magot kezel és a 3Ghz egy kicsit kevés tud lenni neki olykor. persze tudom, vegyek ps2-tde az nem ugyanaz a feeling, hehe.
amúgy a biosban ilyen RAM multipliert nem találtam, csak annyit hogy lehet a RAM frekijét is állítgatni fel-le, de ugye nem egyesével hanem gondolom pont ezt a szorzót változtatja, és aszerint változik a freki is, csak hajnalban néztem, és nem volt kedvem számolgatni.
most 3,2 Ghz-en ketyeg a cpu, alapfeszen, a RAM meg 592Mhz, azaz 1184Mhz a gyári 1333 helyett...(FSB
RAM - 3:5)
amúgy feszt még ugye nem bántottam, de a Q9650-nél meddig lehet biztonságosan elmenni? és gondolom egyszerre ilyen 0,1V-okat érdemes csak adni rá, ugye
szerk.: de tervezem amúgy, hogy veszek vmi normális RAM-ot a fos kingston helyett, meg esetleg deszkát is cserélnék, csak hát a 775-ös socket nemsokára kukázva lesz. De végülis most még megérné...ha veszek alá egy jó alaplapot meg jó memóriát, akkor a cucc még évekig elég erős lesz, nem?
-
KAMELOT
titán
szevasztok!
Azt akarom kérdezni hogy veszek ój alaplapot de mivel a a ram slotok 800/667esek....félek hogy a régi 533MHZ ramjaim nem lesznek jók bele és újat kell vennem.
Kérdés az hogy belémennek tehát fogja kalibrálni az alalap az 533Mhz ramokat????
Egy 2GB ram most 46 eruo...nem szeretnék újjat venni!Előre is kösz a segítséget!!!
-
zolo96
tag
Most hagyom így ahogy van. De valószinü bírná?
-
yolan
őstag
válasz
scream #12481 üzenetére
vegyünk két beállítást
800Mhz, 4-4-4-12, 1.8v
1066Mhz 5-5-5-15, 2.0vEz a két beállítás gyakorlatilag egyenlő teljesítményt ad, az egyik lassabb órajelen de feszesebb időzítésekkel megy, a másik fordítva, de kb kiegyenlítik egymást.
Ha te mégis 1066mhz-n szeretnéd járatni, 5-5-5-15-ös időzítések mellett, és 2.0v-on, akkor én erre azt mondom, hogy hagyd meg a 2.0v-ot, mert az ami megérezhető, pld fogyasztás, hőtermelés, ha már az 1066mhz miatt 2.0v-ot adnál neki, akkor használd ki jobban. Egy korrekt ram 800mhz-t cl4-ben 1.8v-on stabilan bír, ha a feszt 2.0v-ra emeled, valszeg tudod szűkíteni az időzítéseket, vagy növelni az órajelet. Vegyük azt hogy növeled az órajelet. Mondjuk 900Mhz-t fog bírni 4-4-4-12-őn 2.0v-on. Mit is jelent ez? Ha 800mhz 4-4-4-12-őn volt egyenlő az 1066mhz 5-5-5-15-el, akkor a 900mhz 4-4-4-12 egyértelműen nagyobb teljesítményt fog adni mint az 1066mhz 5-5-5-15-ben, ugyan azon a feszültségen.
Az 5-5-5-15 arra való, hogy 1100 és fölötte tud hajtani, 1:1-es fsb:ram aránnyal.Én azt mondom tuti receptnek, 4-4-4-12-es időzítést használja, add meg a ramnak azt a feszt amit az 1066mhz maitt megadnál neki, és nézd meg mit bír, ha már 800 felett megy, már jobb lesz mint az 1066mhz 5-5-5-15-ben.
Ennél még tutibb recept, ha pld a ramod bír 900mhz-t, 4-4-4-12-ben, akkor a procid lődd be 450-es fsb-re, és hajtsd 1:1-es aránnyal, tehát 2.00-ás szorzóval a ramokat, így lesz a legtutibb
-
Wnjani
csendes tag
ram nem akarja 4-4-4-12 időzítés. majd még próbálkozom. addig is köszönöm a segítségeket
-
zolo96
tag
A ramnak adott feszültségből vegyek vissza? Ez a kérdés még mindig megválaszolatlan.
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12468 üzenetére
szerintem arra kérdezett, hogy állítottál-e időzítéseket
-
yolan
őstag
válasz
gabber9511 #12466 üzenetére
6-6-6-18-as időzítéseket, ahogy nálad is futnak most a ramok.
ennél alacsonyabb időzítéseken kéne hajtani őket, természetesen csak akkor ha bírják
800-mhz-hez általában a jobb ramoknál cl4-es időzítés, tehát 4-4-4-12 társul, hétköznapibb ramoknál cl5, 5-5-5-15 (gyártó vagyis chip függő, ez lehet 5-5-5-18-is, pld ocz-knél) -
yolan
őstag
válasz
gabber9511 #12462 üzenetére
~800mz cl6-ban
...vicc
és gyárilag ilyen vagy ez már kézzel állított? -
válasz
gabber9511 #12450 üzenetére
ameddig bírja...
-
Wnjani
csendes tag
látom profik vagytok
-
yolan
őstag
válasz
gabber9511 #12456 üzenetére
hát nézd meg..
cpu-zzal, vagy everestel
tuning szempontjából nem mindegy -
yolan
őstag
válasz
gabber9511 #12454 üzenetére
800mhz, milyen időzítéseken és milyen fesz mellett?
-
yolan
őstag
válasz
Wnjani #12448 üzenetére
Ezeket állítsd át:
Performance Enhance: Standard
Ez a Performance level-t fogja ha jól emlékszem 10 köré állítani, vagy 15, passz, stabilizálja a ramot magasabb órajelnél, ezáltal magasabb órajelen tudod járatni, az a 667 az nagyon hurka, még ha cl5-ben is de egy 800mhz kikéne hogy jöjjön belőle, főleg ha 2.0v-ot adsz neki, ha megy utána csökkentsd a vdimm-et hátha megy kevesebbel isVagy:
Próbáld meg az időzítéseket 4-4-4-12-re állítani majd először 667-en, aztán 800-on, persze 2.0v meleltt, ha megy utána csökkentsd a vdimm-et hátha megy kevesebbel is
A lapnak az 1000-es rated fsb-t bírnia kell, így az mch core-nak ne adj feszt, fixált 1.1v-ra
A ramnak mehet a +0.2v, az nem halálos, bőven nem, de kicsit tudod még facsarni őket, amit én érdemesnek látok, ez a 667mhz @ cl5 nagyon visszafogja a gépet
Az 1.2-es termination (későbbiekben vtt) jónak néz ki, de mi a következő lépcső? 1.22, 1.24, 1.26v?
Cpu refnek a .805, hmm, itt is mi lenne a következő lépcsőfok?
Úgy néz meg, hogy a vtt 1.2v-on legyen, mert ha a vtt-t emeled egy elölre megadott arány alapján a cpuref-et is emelni fogja. -
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12450 üzenetére
szerintem olyan 900 MHz ig elmennek, de azért néha fogd meg emnnyire melegszenek,nehogy aztán elfüstöljenek ...
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12447 üzenetére
az FSB növeli a a RAM frekit is az FSB
AM arányában
-
Wnjani
csendes tag
oké. giga ep43-es3g,3 gb kingston 667Mhz,superb 460 táp,celeron E1400,hyper TX3,win vista 64 bit
-
Wnjani
csendes tag
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=266859
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=266860
http://kep.ivpicture.hu/266861.jpg ewerest.
most így áll a dolog. mit változtassak? -
Wnjani
csendes tag
5-ös lépésekben állítom az fsb-t. ok a ramot beállítom 1.8ra. de az elöbb vmit beállitottam most fix 667 a ram
-
Wnjani
csendes tag
nem fog elszállni a ram? kingston ram,ha vmit számít. csinálok egy CPU-z képet.
-
scream
veterán
válasz
Wnjani #12433 üzenetére
be állítod az alapértékeket ott ahol most "Auto"-n áll. az alapértékek mellette vannak
biztos ,hogy nem fesz emelés nélkül jársz 10 x 245 -nél mert a CPU vCore "Auto"-n van ...
fixálni nem tudod a RAM frekit mert ha FSB-t növeled RAM frekije is nő,de erre van a RAM szorzó , azt állítsd 2x-esre (azt hiszem System Memory Multiplier az)
az adott RAM frekit meg ugy tudod megnézni, hogy a 667 MHz mellett ír egy számot (amit képet linkeltél az 1.-n 767 MHz van, azaz adott RAM freki)
-
Wnjani
csendes tag
Hogy tudom fixálni a feszültségeket? most 10x245-nél járok fesz emelés nélkül. a ram 667-es alapból,de nem tudom fixálni a sebességet.
-
scream
veterán
válasz
Wnjani #12429 üzenetére
milyen RAM-jaid vanak ? (ha jól látom 667 MHz-esek amik most 767 MHz-en mennek ki tudja mekkora fesz-el ...
) mert figyelni kell a RAM frekire is és ha tul nagy akkor vissza kell venni a RAM szorzot...
PCI-e freq-et fixálni kell 100-ra !
és csak most látom egyik feszt sem fixáltad
(2. képen amik vannak)
mindet fixáld ...
3 GHz-hez 10 x 300-sa FSB fog kelleni.de ehhez kell majd +fesz CPU-nak,MCH-nak, valszoszinüleg RAM-oknak...
ezt neked kell kitesztelni (Prime95,Orthos és közben nézd a hőmérsékletet -> CoreTemp és a CPU feszt -> CPU-z )relatíve sok időt és még több türelmet igényel, de megéri
persze azért csak ésszel
a legfontosabb szerintem ,hogy előtte olvass róla sokat,kérdezz és ha már mindent értessz,átlátsz akkor ess neki, nehogy valami elfüstöljön
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
entrylevel #12428 üzenetére
Valoszinu a vgaval van a gond, mert amikor bootol a win, indul a progi ami huzná, de lehet lefagy. Boot safemodban, majd indisd el a progit ha lehet es szedd ki azt az X-et.
Ha nem indul a progi safe modban, akkor szedd le. Vagy ha van valami config fileja akkor azt torold le. -
Wnjani
csendes tag
Sziasztok.Segít nekem valaki egy E1400-as húzásában? 3 Ghz környékére szeretném. giga ep43-es3g,hyper TX3,superb 460 táp, win vista 64 bit.
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=266788
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=266789
Eddig eljutottam. hogy folytassam? -
entrylevel
csendes tag
Segítséget kérenék,tuning után a videókártyán is állítgattam(persze beállítások mentését is be X-tem).A gép bebootol egészen a Windows betöltésig aztán mindig újra indul.(P5B, C2 E6300, X1950Pro ,4X512 mem).A BIOSt visszaállította a gép.(ill az alaplapi elemet kiszedtem).Kezdő tunner
vagyok.Köszi a segítséget.
-
yolan
őstag
válasz
gabber9511 #12424 üzenetére
300-350-es fsb körül wall-osak általában, de jó kis procik
-
kriszbon
őstag
válasz
gabber9511 #12424 üzenetére
Kattints csak rá a nevemre, és ott is láthatsz valamit.
Azzal a hűtővel simán mehet a tuning, és a 3.3 az lehet hogy alapfesszel is megy, csak úgy hogy az Fsb-t növeled. A ramokat visszaosztod előtte, a Pci-e frekit 100-on fixálod. -
justil
csendes tag
válasz
scream #12414 üzenetére
Sajnos mint olvashatod fos kingston ramjaim vannak, vagyis hát a dolgukat éppen elvégzik, de tuningra úgy tudom alkalmatlanok.
Egyébként nem magasabb RAM frekit szeretnék, hanem épp az, hogy ahogy húzom lassan a procit, nő az magától, ami nekem nem jó, mert feszt nem akarok neki adni, így meg gondolom egy bizonyos frek felett túl sok lesz neki. Mi történik olyankor, csak elkezd hibázni/fagyni, vagy esetleg károsodhat is (alapfeszről beszélünk ugyebár)? Prime95 RAM tesztelése jó ilyen esetre?
Valahogy nem lehet úgy tolni a procin felfelé, hogy a ramokat közben szinten tartja az ember? Bocs, ha hülyeséget kérdek, próbálom megérteni -
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12415 üzenetére
ezt nem lehet megmondani így előre ...
lehet,hogy egy tuning példányt fogtál ki,de lehet hogy csak az alapfeszet viszi (bár szinte ez kizárt), de ettől még lehet anti tuningos is ...
ha 3 GHz-ig elmész akkor már jó vagy (TX3-al ne nagyon tovább ,mert eléggé melegszik 62nm-miatt a CPU)
P45ös lapkakészlettel jó dolgod lesz kitesztelni
(kb 2x több idp mint P35el, ha nem ismered mi mit állit)
-
gabber9511
csendes tag
szerintetek egy E5200-ast (2.50 ghz) mennyire lehet feltuningolni ?????????
alaplap: P5Q SE (P45)
táp: CHIEFTEC 450W
és egy cooler master hyper TX3 hűtővel
szerintem ezeknek kell bírnia a tuningot de ha más is kell akkor leírom -
scream
veterán
válasz
justil #12398 üzenetére
ha 690en mennek akkor azoknak a valós értékük 1380 MHz (2x690) mivel ugye 2:1hez az arány (azaz 2es a RAM szorzo).
a RAM szorzot BIOS-ban tudod állítani (2.0 tól 4.0+ -ig azt hiszem ... )
ha magasabb RAM frekit szeretnél akkor emeled a RAM szorzot , viszont akkor emelni kell a RAM feszt is (a freki emeléséhez mérten) általában +0.2v nál többet ne adj nekik (hacsak nem valami normális hűtés van rajtuk és jobb minőségű RAM-ok ...)
-
scream
veterán
válasz
Gargantua #12406 üzenetére
de ugye a frekiket fixáltad BIOS-ban ??! (PCI-e,CPU vcore , ddr voltage és hasonlók ?)
de nem értem mit vársz ... konfigod alapján nem lehet (nem csak a tied alapján,senkié alapján nem lehet megmondani ,hogy mennyire tuningolható...)
lehet hogy 4 GHz-ig is megy, de lehet hogy 3.2 fölé az életben nem tudod majd húzni...
ezt neked kell ki tesztelni ... sok időt és türelmet igényel. és persze először mindennek járj utána,kérdezz ,nehogy aztán elfüstöljön valami a gépben ...
-
scream
veterán
-
spike093
csendes tag
egy AMD Sempron 2500+ ot mennyire lehet felhuzni?
És ha a BIOS-ban felhuztam teljesen már és nemtudok semmit huzni már akkor SetFSB fel tudom huzni tovább? -
bivalyolo
őstag
ötlet esetleg vkinek h mitől lehet ilyen válogatós a cuccos? [#12395]
-
Gargantua
csendes tag
Heló mindenki!
Következő kérdésem lenne van nekem egy procim amit húzni szeretnék!
alaplap MSI P45 Platinum
vga Sapphire hd4850 toxic 512MB
proci E6750 Go most 3.2járatom +Zalman 9700Nt
memcsi Geil 2x2GB 1066Mhz F2-8500CL5-2GBPI-B
Win7 64bit(3.2 azt úgy sikerült elérni hogy csak szorzót írtam át 8ra és 400mhz megy)
Javaslatokat ide esetleg pmben várok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest