- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigeri
senior tag
válasz
belaazallat #11629 üzenetére
Pü ment
-
kicsigeri
senior tag
válasz
belaazallat #11622 üzenetére
Az hogy elrontott beállítások miatt kiakad a bios az ok, nekem is volt ilyen, de utána újraindúl alap beállításon.
Igen ez lehet de jelenen esetben nem egy alsó kategóriás lapról van szó, és nem is ASUS-ról. Egy giga P45 lap ami ezeket a jelenségeket okozta. Tehát itt nem lap hiba van, hanem user off.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
CSiMi_ #11616 üzenetére
Igen van külömbség, rettenetesen nagy, A normálon pl a ramnak 1,8V megy az auton a jóég tudja mennyit ad. A ramokat állítsad BIOSBAN 2,1V ra, a szorzót 1:1 re, giga lapnál az 2,00 jelent, és minden feszt normálra, kivéve a következőket:
FSB: 400 ne akarjunk egyből rekordokat dönteni, nem biztos hogy a proci megy alapfeszen 4300 MHz-s órajelen.
CPU_VCORE: 1,275V ez jó, ez az alapfesze a procidnak.
MCH_core: 1.12 V nem tom hogy a lapod alapból mit ad, de itt 0,1V ot lehet emelni gond nélkül.
DRAM_Vcore: 2.2V ez a memória feszültsége, ez nekem soknak tűnik, inkább legyen 2,1V ha nem megy akkor legyen csak 2,2V de menni fog 2,1V is.Nem eszik kevesebbet, csak kevesebb fesz kell neki, a lazább időzítés miatt.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
belaazallat #11591 üzenetére
Egy picit gondolkozhatnál, ha beállítasz valamit az úgy is marad, és nem fog neked 960 ra állni. Vagy te már tapasztaltál ilyet, Meg a hsz éből nekem az jött le hogy fingja sinccs hogy hol mit lehet állítani, valamit csinált, de szerintem nem azt amit kellet volna.
Egyáltalán nem is volt akkor itt.
Mért is mondanám, de nincs az a lap ami alapon 2,1 V adna a ramoknak. 1,8V az alap fesz, neked kell beállítani ha többe feszre van szüksége a ramoknak. Amúgy meg semmi baja se lenne a ramoknak, ha 2,14V kapnának.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
belaazallat #11589 üzenetére
A kérdésed első fele nagyon értelmes. A második meg felesleges.
mert feljebb feltettem neki én is.
-
kicsigeri
senior tag
-
kicsigeri
senior tag
1:1 ben nem tudod hajtani, mert ahoz 500 as fsb kellene, azt meg ezek a procik nem nagyon szeretik. A 375 az jó, csak a ramoknak a szorzóját kell másra állítani, 2,66 ra és akkor megkapod az 1000-et.
system memory multiplier kell állítani.
-
-
kicsigeri
senior tag
Elméletileg van bennük hővédelem, ami lekapcsolja a procitól az áramot ha túlmelegszik. De 8 perc az még nem mondható stabilnak, meg nem az Orthost futtasd, hanem a Prime 95 - öt. Az jobban megizzassa a procit. Gyári ventinél igen nem kéne a feszekkel játszani.
Ja de 57 fok az még semmi. 70-75 fokig elmehet, de hamar oda tud érni. -
kicsigeri
senior tag
Futtattam utana az orthos beta.t,es 5 perc utal elkezdett figyelmezteto hangot adni es pirosan villogott,gyorsan leallitottam... nem kell megijedni, csak nem stabil a rendszer. Nincsen semmi gond, nem lesz semminek se kára. De lehet kell egy kis fesz a procinak. Az AMD tuninghoz nem értek, csak feltételezem hogy ez a baja. Vagy az is lehet hogy a ramok nem mennek azon a MHz-n annyi fesszel.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
csavarlazito #7778 üzenetére
Szegény proci
-
-
kicsigeri
senior tag
válasz
baloghzr2 #7243 üzenetére
Azért nem megy 4szeres szorzón, mert az már nem 1066 hanem 1120 az már lehet sok nekik. A proci hője, milyen hűtőd van, vagy rendesen ráraktad, mert az nekem gyanus hogy nincsen rendesen rajta viszonylag kis fesznél. Az én 2160 nom nem volt 70 fok 1,5V-al.
Első : nézd meg azt a procihűtőt. Ha terhelve ennyi akkor jó.
Második : vedd vissza a memoria ösztást. -
kicsigeri
senior tag
válasz
<.RicHarD.> #6815 üzenetére
Az nagyon sovány fesz azoknak a ramoknak. 2,1V a gyárilag megadott értékük, te pedig adtál neki 1,85V told fejebb azt a feszt, de biosban ellenörizd hogy mennyit is kapnak.
-
kicsigeri
senior tag
Hali
Hogy nézem meg egy E2160 as proci vid jét??? kiváncsi vagyok mi figyel anyám gépében
Hátha valami über tuning állat
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Gitáros topic
- Óvodások homokozója
- Azonnali fotós kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest