- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy kis CPU izzasztással kapcsolatban. Teljesen kezdő vagyok ilyen téren tehát ha kérhetném, akkor a topik nevéhez híven "szájbarágósan".Konfig:
[ASUS P7P55D]
[Intel Core i5-750]
[Scythe Yasya]
[Kingmax 2x2Gb DDR3 1333Mhz]
Sapphire Radeon 5770 Vapor-X
CoolerMaster RealPower M520Addig szeretném húzni amíg biztonságos ill. nem is akarom állandóan max. teljesítményen járatni. Így is megfelel amit nyújt, tehát leginkább csak 1-2 teszt erejéig szeretném növelni a teljesítményt.
Nos azt hiszem minden infót megadtam ami szükséges lehet..., hogyan tovább?
Előre is köszönöm a segítségeket! -
SkyS1gn
félisten
Sziasztok, egy c2d e7300 procim van, alapfeszen 3150mhz-re tudtam húzni, e felett fagyogat, húznék én feszt is de azthiszem az alaplapom nem támogatja!
Msi G31TM-P35, valaki tud valami megoldást? -
spiritex
veterán
Kedves hozzáértő fórumtársak!
Kérlek benneteket segítsetek milyen beállításokon tudnék módosítani, hogy az alkatrészeim jobban össze legyenek hangolva egymással, és a legtöbbet hozhassam ki a gépem teljesítményéből. Nem szeretnék durva tuningba belemenni, csak éppen a minimális módosításokat szeretném megtudni, amikkel jobban menne a gépem, és még nem állna fenn a veszélye annak, hogy valamelyik alkatrész tönkremegy.
Jelenleg így vannak elrendezve a RAMjaim:
RAM Slot 1 és 2-ben:
2x1 GB DDR2 Kingmax 800 MHz RAM-ok a következõ késleltetési értékekkel (CPU-z SPD szerint):
3-3-3-9-12 200 MHz
4-4-4-12-16 266 MHz
5-5-5-18-23 400 MHzRAM Slot 3 és 4-ben:
2x1 GB DDR2 Kingmax 800 MHz (későbbi vételű) RAM-ok a következõ (sajnos rosszabb) késleltetési értékekkel:
4-4-4-12-16 266 MHz
5-5-5-15-20 333 MHz
6-6-6-18-24 400 MHz !!!Ezek pedig az értékek, amiket a BIOS-ban eddig beállítottam, mivel Auto-n hagyva 334Hz-en mentek a RAM-jaim:
DRAM Frequency-t direktbe 800 MHz-re, a késleltetési értékeket pedig:
5-5-5-15-re (CAS# Latency, DRAM RAS# to CAS# Delay, DRAM RAS# Precharge, DRAM RAS# Activate to Precharge).Így jelenleg a CPU-z-ben a következõket látom:
Core Speed: 2937 MHz
Multiplier: 6 és 11 között váltakozik automatikusan (1602-2937 MHz-et eredményezve)
FSB: 267 MHz
Bus Speed: 1068DDR2 4096 MBytes
Dual Channel Symmetric DC Mode
DRAM Frequency: 400,9 MHz
FSB: DRAM: 2:3
5-5-5-15 (CL, tRCD, tRP, tRAS),
az 5. mezõ pedig érdekes módon (Row Refresh Cycle Time - tRFC) 44 órajel??
Command Rate (CR) 2TElőre is köszi a segítséget!
-
goso535
csendes tag
miért van az hogy elindítom az ibt-t és a core temp ben csak 2 ghz t ír frekvenciának miközben a boisban 3.5 ghz re állítottam a cpu-t
-
Misua
senior tag
válasz
darál0w #26081 üzenetére
Igen, lement, 1 oran at futott...de ettol a GTA-tol teljesen elment a kedvem a tuningtol (egyenlore), pl 3600-n CPU fesz 1,425, CPU NB 1,25 - Prime FTT lement kb 1 oran at gondok nelkul...elinditom a GTA-t megy egy ideig es lefagy
Minek is van az a Prime ha van GTA
Tolem okosabb lenne egy olyan programmal tesztelni, mely nem szintetikat, hanem valos jatekok benchmarkjait tartalmazza (es mondujuk havi szinten updatelodne)...mert tuningolni zomeben csak jatekok miatt szoktak az emberek -
darál0w
Jómunkásember
-
14adam
addikt
üdv
mivel a proci tuningal eddig nem nagyon foglalkoztam szeretnék tanulgatni pár trükköt
sempron140-es procit tuningolnék. Gigabyte 790xtud4p lappal és apacer 1600-as memókkal
2.7-en megy alapból most 3238-on (13,5x240) A memória busz 800-on. Mi az "ideális" fsb amit még szoktak ezek bírni? a prociból is és a memóriából is szeretném a maxot kihozniA legújabb bios(f8g) van fent és vízzel hűteném
-
Misua
senior tag
válasz
darál0w #26043 üzenetére
Mindesetre az a szaggatas nem a deffektes magokra utaln (remelem
) - leszedtem es felraktam a GTA 4-t. Max grafika 1440*900 Phenom X4 B55 3.2 Ghz - 1GB 5750.
Benchmark 55 FPS 3 alkalommal futott le, aztan 20 percnyi jatek - hallotam a procihutot - mindeggyik mag be volt fogva (70-90%-ban) -
eight
senior tag
válasz
molnarpeter #26078 üzenetére
Nekem mondod?
Vasárnap lelappoltam a procimat, és nagy örömteli meglepetésemre nyertem is 5 fokot, szóval most már IBT-vel nem 30 van tjmax-ig hanem 35
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26072 üzenetére
Szerintem azért ne keseregj, nagyon jó az a giga lap amit vettél, bizti ki fogja hozni a maxot a Yorkból, de ha mégis "csak
" 450 a vége szvsz az sem nagy baj, egyrészt atom jó procid van, másrészt meg a videókártyád által szeretgetett felbontásokban már 3.6Ghz-nél is rég VGA limitesek a játékok, és több proci erővel nem nyernél többet 5 fps-nél
-
PH-User
addikt
Lipi javasolta, hogy küldjem el hozzá a processzort tesztelésre, de nem hallgattam rá.
Azt hittem, ezzel a lappal mennyi fog, mint a szélvész.
De ahogy írod... és amilyen szerencsés vagyok, lehet egy olyan Q-m van, ami 450-nél megáll.Amint írtam is, P35-ben 1,22V volt állítva a BIOS-ban és 8.5x450 stabil volt egy ideig, aztán már csak alapon indult el, majd 8.5x400-on ment egy ideig.
Lehet, hogy tényleg felesleges ez a csere, de most már rátudok. Lesz egy olyan alaplapom, aztán fél év múlva, lehet, hogy leváltom ezt a rendszert.
Igazából nagyobb játékok szeretik a CPU-t is a VGA mellett, ezért akartam volna 4GHz-en járatni. -
goso535
csendes tag
válasz
darál0w #26069 üzenetére
cpu vcore:1,3 v
cpu term: 1,2 v
cpu pll: 1,55 v
cpu ref: 0,805v
MCH core 1,1 v
MCH ref: 0,760 v
ICH i/o: 1,550v
ICH core: 1,5
DRAM voltage 1,5 v
DRAM term: 0,750
MCH frequency éatch az autora van téve de van olyan opció hogy 266 300 400 nem tudom melyiket kéne kiválasztani illetve
system memory multipler be vannak érdekes opciók hogy x.xxA, x.xxB, x.xxC és x.xxD ez is autora van téve -
eight
senior tag
válasz
PH-User #26048 üzenetére
Hát nagyon sajnálom, pedig drukkoltam
Azért én kipróbáltam volna lapvásárlás előtt a procit, mert Yorkból láttam már olyat ami minden lapban megállt 450nél, és utánna adhattál akárminek akármennyi feszt, bizony ott volt a vége.
A P35-Neo2-es MSI-vel én is nagyon megszenvedtem,
- Először ki kellett cserélni a ramokat, mert finnyás volt a kingmax-ra, és 350-nél már vége volt.
- Aztán mindig kétszer indult el, mondjuk mivel csak 1szer indítja el az ember naponta, végül is nem nagy baj, de mégis a vinyók megkímélése miatt meg kellett keresni az okát.
- Aztán hetekbe került amire rájöttem, arra a fránya - P45-nél is meglévő - straps problémára (ha 448 fölé akarsz menni, akkor bizony 400-ra kell állítani a jumpereket, mert a 333-nak 448 a vége, a 400-nak meg 515-nél).
- A végén meg ráadásul nem hittem el hogy a 450 felett SB-nek kellett 1.8V adnom hogy stabil legyen a lap, amit igazából még a mai napig sem értek.
Egyébként a csata végére nagyon megszerettem a lapot, hibátlanul, csendesen,gyorsan és atom stabilan tette mindig a dolgát még 500 felett is.Megkérdezhetem mire kell az a sok erő hogy belefeccölsz még LGA775-be, renderelni szoktál?
-
darál0w
Jómunkásember
és még mi mást állítottál azon kívül, h FSBt emeltél?
-
goso535
csendes tag
hy
van egy intel e 5300 as processzorom ami 2,6 ról 3,3 ig húzom gyári hűtővel. Az ibt 3-4 perc után 64°-ra emelte a cpu hőmérsékletet. Feszültséget még nem emeltem és a kérdésem:
1. kb még meddig húzhatom és mikor kell feszt adni rá?
2. milyen hűtőt vegyek rá ami ne legyen a legdrágább?
(meglehetősen szellős házban van _ antec df 35) -
darál0w
Jómunkásember
-
Misua
senior tag
Szia darál0w!
Ismet kerdessel fordulok hozzad.
Phenom II X2 @ X4 B55 ami 3.2 Ghzn.
Minden beallitas auton, csak a CPU szorzot felemeltem szepen lassan 18-ra - 3600Mhz, (3700 - auto fesszel nem akart elindulni a windows), Prime 95 FFT futott 1 oran at gond nelkul, de amikor elinditottam a Stalker Shadow of Chernobil-t (2007-s jatek), 5 perc utan lefagyott a jatek, aztan ha ujrainditottam a jatekot csikok kezdtek megjelenni a kepernon...elinditottam az explorert ott is hasonlo a helyzet
Ez most a frissen felszabaditott magok problemajara utalhat? -
flyer12
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sehogyan nem tudom a ramjaimat (Adata AX3U2000GB2G9-DG2) 2000Mhz-n hajtani csak 1600-on. Ilyen alaplapban: GA-880GA-UD3H egy 955 BE-vel próbálkozom. Ha valaki tudna segíteni , megköszönném!
-
eight
senior tag
Üdv,
Most vagyok először szombat éjjel óta, kezdtem azzal hogy válaszolgattam xcel2000 levelére, amiben írta hogy bizony vett egy új tápot és nosza ugorjunkl neki a szalonna-sütögetésnek, de látom hogy azóta már azért belemerültetek a projetbe
Miért nem tudott feltenni egy szimpla kérdést?, mondjuk írtam is neki, hogy még 3 napon belül van, szóval nincs veszve minden
--------------
Mi lett PH-USER gépével?
Egyébként vasárnap este megint buheritiszt kaptam, és kínomban meglappoltam a procimat, azt most mertem kijelenteni hogy vége a száradási időnek
-
norbi1009
csendes tag
válasz
darál0w #26033 üzenetére
Na szeva!Meg van az új karim remélem jó lesz a tuninghoz hd4890 már csak a hűtő van hátra!!Amúgy meg köszi a választ mindenkinek!meg néztem speedfan-al ott 50-60 körüli volt a fok!egyébként a pime95-nél kb 5 perc után leállt a gépem azt se értettem!na mind1 remélem az ajánlott hűtőtök illetve a szaktudásotok segít megoldani a kis problémáimat
Sziasztok lépek moziba asszonnyal(gagyi mami 3 ) -
PH-User
addikt
válasz
norbi1009 #26030 üzenetére
Valószínű, hogy a hűtőd nincs rendesen felfogatva!
Nézd meg, hogy a lefogatók a helyükön vannak-e!
Az alaplapod kézikönyvében találsz erről leírást is, hogy milyen módon kell rendesen felhelyezni a hűtőt!xcel2000 - Nincs itt miért megsértődni, egyszerűen csak nem akarjuk, hogy egy rossz tápegység miatt leégjen a géped többi alkatrésze...
-
norbi1009
csendes tag
Sziasztok mért van az hogy everestel tesztelem a procikat és a hőfök felmegy 89 Celsius fokig nem mertem tovább várni...Pedig gyári beállításokkal és hűtővel használom!!Ez normális?Mikor a prime 95-el teszteltem ki is kapcsolt vagy 2X-er!!!
-
xcel2000
aktív tag
válasz
szakalistvan #25987 üzenetére
De semmi gubanc nincs vele
Nah majd leszek a sulibol csá
Am jóreggelt -
norbi1009
csendes tag
ok!köszönöm a türelmet és a válaszokat!De erre a win7-es kérdésemre nem tudod a megoldást??
-
norbi1009
csendes tag
Ja hogy van válasz gomb nem is néztem bocs!Szóval akkor előbb a vga és a hűtő és utána a húzás??milyen hűtőt vegyek van valami amit esetleg ajánlotok ilyen célra??
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #26001 üzenetére
Csá!
Kihúztam az usb ezközt ahogy mondtátok hátha azért van reggelente az első inditásnál kékhalál.De nem ma reggel is csinálta.Meg próbálom ujra rakni a rendszert hátha valami szoftveres probléma van. Ha az sem jó akkor hallotam olyat nem tom igaz e hogy lehet hogy valami a gépembe csak üzemi hőfokon megy rendesen és amíg nincs bemelegedve addig van kékhalál (na ez most lehet hogy egy inditásnyi idő alat eléri valami az üzemi hőfokát) ilyen van?? -
norbi1009
csendes tag
egyből 4 ghz??
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
FieeL007 #25997 üzenetére
akkor előbb nézzünk meg egy 4ghzet
amit nem említek, ahhoz nem kell nyulni
ai overclock manual
fsb frequency 445
fsb strap 333
dram freq 890
időzítést lődd be gyárira.
pcie freq 100
cpu voltage 1.35V
cpu pll 1.5V
fsb termination 1.2V
dram voltage - gyári fesz
northbridge voltage 1.2V
load line calibration disabled.
és akkor mehet rá az IBT.
max stress. 10 kör.
6. körben és a végén 1-1 kép.
coretemp, IBT és cpu-z legyen rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- EA Sports WRC '23
- Elektromos autók - motorok
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest