- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TKL formátumú, vezetékmentes "Fekete Özvegyet" dobott piacra a Razer
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Vadászmenyét #46099 üzenetére
Letöltöd az alaplap weboldalán a hozzá , javasolt tweak programot.
Ezen egyesével emeled kizárólag a cpu szorzót. Minden 1 emelés után játszol tesztelsz fél orát ha stabil akkor mehetsz feljebb
Ahol már nem stabil ott eggyet visszaveszel ,elmented és ennyi... (Kezdő lépések)UI:Topic elején elolvasod a rövid összefoglalot.
-
IO.sys
őstag
válasz
Vadászmenyét #46097 üzenetére
Az megvan, hogy mit és miért állítunk?
-
Vadászmenyét
aktív tag
Sziasztok,
i-9900K DDR4 hyperx 3200 mghz, MSI z390 meg ace, be quiet! dark rock pro 4 hűtővel meddig húzzam milyen beállításokkal? Kérlek adjatok tippet. Köszönöm.
-
ricsi99
addikt
válasz
bot1978 #46094 üzenetére
Igy értem... Ez nekem is ilyen ,szerintem széria hiba. Usb + az integrál vga nekem is vacakol. pl nem a legfrissebb bios-om van és win10 -es driver... ha legrissebb biost teszem fel az integrált vga nem megy , usb csak only 2.0. Ha felteszem a gyártó usb drivert azzal ugy ahogy megy ,de a régi házam usb elölapi kimenetelével is összeveszett.... mostanival "kopp kopp" megy... huzd le tesztképp.
Vagy megpróbálhatod régebbi biossal is...
UI:utolsó béta bios csak a spectre/meldown miatt van... ha nem szeretnéd lassitani a géped nyugodtan leszeheted -
bot1978
senior tag
válasz
IO.sys #46091 üzenetére
3570K - 4GHz, szóval alig emeltem.
Pendrive oké, azon a sávszél oké, a Rift is működik, csak arra USB2-őt ír, meg ezt a fenti problémát, de működik az is.
Az a baj, hogy ha nincs tuning is vacakol néha a vezérlő, csak ha nincs tuning és éppen vacakol, akkor az van, hogy az eszközkezelőben nem jelenik meg a superspeed usb hub egyáltalán sehogy, hiba sincs és az usb3-as aljzatokban is csak 2.0-ás sávszél van, de működnek. Ilyenkor reboot a biosban disabled majd újra enabled mentéssel kilép és helyrejön. Szóval enabled mellett olyan, mintha a BIOS-ban ki lenne nyomva. Gondolom az energia részben át kéne nyomni, hogy ne kapcsolja le az USB-ket a géppel, csak akkor meg világít a bill. Szóval ez sem jó nekem. Utolsó BIOS-t feltettem (ez csak beta) de nem változott a helyzet tőle.
Nem nagy kaland, max veszek egy PCI-E USB vezérlőt ha elfossa magát, csak gondoltam hátha csak valami Z77-es lelki baj... amiről nem tudok.
-
IO.sys
őstag
válasz
ricsi99 #46092 üzenetére
Hát, szerintem ezt hagyd, vegyél használtan K-s procit aprón vagy Aliexpressről Xeon-t (memóriatámogatási lista), mert ezzel nem fogsz eredményt elérni, nem erre találták ki. Elég sok procit megeszik ez a lap, szóval van mozgástered. Tudom, hogy elvileg van rá mód, hogy húzd a BCLK-t, de szorzózár nélkül 2 GHZ-et is feljebb tudsz menni akár, ami a mostani eredményektől jó messze van, ha jól látom.
Nekem Asus Maximus V Formula lapom van, 1 Hz-nyi BCLK emeléstől összeborul. Nyilván a feszültségekkel, egyéb frekvenciákkal (bclk clock skew) fel lehet ezt is emelni, de az már a fine tuning mezeje, nem a rögtön érdemi eredményt hozó beállítás.
-
ricsi99
addikt
válasz
bot1978 #46090 üzenetére
Ennél a platformnál a "bclk" az ami régen az "fsb"-volt . Itt viszont ha azt tolod megy fel minden az égadta egy világon ,nem lehet semmit szabályozni.Thx Intel....
Ha nem "k" -s a procid akkor a szorzó állitás kilöve. bclk-t max 105 -107 ig emeld ,feljebb már nem tesz jót semminek. Ha k-s akkor meg állitgasd azt.
Ne is feszeld szanaszét a lapot semmi értelme.
A te lapod a cpu résznél van olyan hogy Asrock Non-K Overclocking. Az kapcsold be és kapsz ingyen 200-300 mhz-t.
Nem tudom neked milyen procid van de egy mezei i52500 ból ezt tudtam kihozni egy hasonló csak z75 ös alaplapból. -
IO.sys
őstag
válasz
bot1978 #46090 üzenetére
Végignéztem a biosát youtube-on és tényleg nem látok PCI clockot, ez durva.
A legfirrsebb bios van fent?
BCLK-t piszkáltad?
Az összes almenüt végignézted, hátha?
Ha a külső gyártó chipje által vezérelt USB-be dugod az eszközt, akkor is csinálja (feltéve persze, ha az USB3-as)?
Driver uninstall és windows driver felengedése? Vagy fordítva?
Hogy néz ki most a tuning? -
bot1978
senior tag
Sziasztok!
Asrock z77 Extreme 4-m lap. Ennél az mATX-es méretnél más a BIOS picit.
Az a bajom, hogy valami elmászik a tuninggal, szerintem a pci clock.
Az a jelenség, hogy egyes usb3-as cuccoknak nem tudja betölteni az illesztőjét az eszközkezelőben „The USB hub failed to reset.” jeligére fosik be. Szóval vacakol az USB vezérlő, ha emelem a proci órajelét. Régen volt a BIOS-okban PCI clock, amit az ember fixen 100-ra tudott tenni.
Most mi a tosz van helyette?Vagy konkrétan ennél az Asrock alaplapnál tudja valaki milyen feszt kell fixre tenni, hogy ez ne legyen?
-
gjung44
tag
válasz
IO.sys #46087 üzenetére
Próbáltam beállítani az adativ vcroe-nál az 1.250-es értéket (hogy ez legyen a max) mert manuálisra állítva remekül müködik így és nem is melegszik annyira a proci, de valamiért nem veszi figyelembe a beírt értéket és 1.4 fölé megy simán adaptiv módban. Ennyire még akkor se megy fel ha auto-ra állítom ezért gondolom valamit rosszul csinálok
-
IO.sys
őstag
válasz
gjung44 #46086 üzenetére
Az adaptive vcore fesz a turbónak ad kakaót, ezzel stabilizálva a rendszert nagy terhelés alatt. Ha lejjebb veszed, mármint ha lejjebb lehet venni, akkor megmarad a stabilitás és nem is melegszik úgy. Legalábbis szerintem.
Itt azt írják, hogy a manuális beállítás és az adaptive vcore legyen ugyanannyi: https://rog.asus.com/forum/showthread.php?52719-Offset-Mode-and-Adaptive-ModeA platform saját topikjában tudsz szerintem infóhoz jutni.
-
gjung44
tag
Heló!! Tud valaki segíteni az adaptiv vcore beállításában? Az a gondom hogy ha bekapcsolom akkor túl magas feszültséget ad az alaplap. Azért jelenleg 1.250 van beállítva manuálisan remekül működik 4700mhz-en. Ennek ellenére ha bekapcsolom az adaptív módot 1.4-ig felmegy és ilyenkor nagyon melegszik a proci. 8700K + ASUS Z370F
-
zsolo89
csendes tag
Sziasztok, tuningolt már valaki Ryzen Master programmal? Elég orajelet emelni? Vagy frekvenciat is kell? egy Ryzen 1600x proci+Cooler Master Hyper T4 hűtő,
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 alaplap! Köszi! -
IO.sys
őstag
válasz
KillerKollar #46083 üzenetére
Tetszenek a problémáid.
-
KillerKollar
őstag
Üdv!
Be szeretnék állítani egy 95W-os TDP limitet a procimra turbó módban, pont ahogy ebben a tesztben csinálták. Hőmérséklet miatt, ha nincs beállítva limit de be van kapcsolva a turbo akkor az Intel Processor Diagnostic Tool-al tesztelve 90 fokig megy fel, ha viszont kinyomom a turbo-t akkor csak 48-50 fok, de akkor meg base clockon megy a proci. Szeretnék egy köztes megoldást ahol játék alatt nem megy fel 75-80 fok felé a proci, de mégis boostol valamennyire, a teszt alapján elég durva különbségek vannak a 95W-os TDP és az no TDP limit között hőmérsékletben, a játék közbeni teljesítmény különbség viszont elenyésző. Ha jól tudom a PL 1 a proci TDP-je, tehát azt ha hagyom auto-n akkor is 95 így ahhoz nem kell nyúlnom, viszont a PL 2-nél (elvileg ez vonatkozik a turbo boost-ra) manuálisan meg kell adnom a 95W-ot és... gyakorlatilag ennyi? Vagy van más teendő is? Pár helyen írták hogy van PL 3 meg PL 4 is ami nem tudom hogy micsoda, ezeket is be kell állítanom vagy maradhat auto-n? Alaplapom: Asus ROG Strix Z390-H Gaming, a proci meg ami a tesztben van i9 9900K.
Előre is köszi a segítséget!
-
peterattila
aktív tag
Hello, BUÉK mindenkinek! Nem OC, de szeretném kihasználni, amit lehet: Q9550, Gigabyte EP45-DS3L alaplap, Kingston PC2-6400 memória 8GB. Jelenleg minden alapon megy. Ebben lenne valamennyi potenciál? Emlékszik még vki erre a technikára?
. Köszi minden segítséget.
-
czinegebeni
csendes újonc
Boldog ujevet mindenkinek!
Egy GIGABYETE GA-MA785G-UD3H (rev. 1.0) alaplap mennyire oc kepes.
1 Phenom X4 980 vagy phenom x6 1100t-nel sztnek kb. 120%-os telejsitmenyt elerni. Kivitelezheto a lapkaval? -
hhenry
őstag
Sziasztok! Lenne egy i5-8600k-m meddig tudnám húzni egy CM hyper 212 evoval?
-
válasz
Apollo_21 #46061 üzenetére
Na.. szóval
Van egy gép. A megjelenítő pedig a tv-m. Bekapcsolom a gépet,bios be lép,pár dolgot át állítok,stb.. tökéletes van kép,és nem is megy el. Majd fel raktam a Win 10-et,ami telepítette az összes szükséges drivert.minden tökéletes. Majd újraindítás után biosba be lépek, és pont 30 mp után el sötétül a kép. Ki húzom a HDMI kábelt,vissza dugom ismét van kép 30 mp ig. Win alatt tökéletes nem megy el a kép soha. Csak bios alatt,illetve ha mondjuk egy Win telepítést csinálok.. próbáltam bios resetet ugyan ez.. másik kártya ugyan ez.. másik lap,ugyan ez.. integrált videokartya ugyan ez... na talán így érthető😂 köszönöm.
-
IO.sys
őstag
válasz
#65537792 #46071 üzenetére
De alaplap elem ki. Vársz egy picit és vissza rakod. Ekkor alaphelyzetbe állítódik a BIOS.
Azért ilyenekkel ne szédítsük már a népet, ha lehet. Bármilyen BIOS legutolsó menüpontjában van az alaphelyzetbe állítás (Default configuration / Optimal defaults néven), kivéve az LGA775-ös lapokban, azokban a legelsőben.
Pár napja írtam alulfeszelésről és cpu szorzó emelésről. 2. bekezdés: #46050
RAM tuning: #45907Ilyesmiket berakok majd az összefoglalóba, ahogy lesz időm.
-
Arcangel_
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Arcangel_ #46068 üzenetére
Nem sok. De szerintem egy jobb pasztavál ez lejjebb vihető. Meg kérdés hány Ghz-en megy. Mennyi feszt adsz neki. stb.
Szerk.: Jah, hogy gyárin 68fok most a 4770K-d. Hát max úgy tudsz kihozni belőle többet, kevés hőmérséklet emelkedéssel, hogy egy kicsit alulfeszeled. Szerintem.
Ha már nem garis egy DELID sem árthat. De egy jobb hűtő és még 1-2 évig simán jó lesz. Ki lehet ezekből hozni elég sokat.
-
törölt tag
válasz
Arcangel_ #46066 üzenetére
Azért kéne tudni, hogy gyárin mit mérsz ezzel a hűtővel, mert nekem nem tűnik túl acélosnak. Mondjuk nekem egy dark rock pro 4 a viszonyítási alapom. Az 4.4en megfogja a 6700K-t 50 fokon.
Rivatuner-el nézd meg játék közben mennyire melegszik fel. De valami proci igényes játék legyen.
-
Arcangel_
csendes tag
válasz
#65537792 #46064 üzenetére
Még gyári értékeken fut, nem tudom hány ghz-el kezdjek, és hogy egyáltalán mire elég a TX3.. Költeni nem szeretnék rá mert 1-2 évet kellene kibírnia egy új konfig összeállításáig, viszont játékokhoz 1440p 144hz-re elegendő erőt még ki kéne sajtolnom belőle, kis ráfordítással.
-
Arcangel_
csendes tag
Üdv!
Egy i7 4770k-t Hyper TX3 Evo hűtővel, meddig érdemes húzni, jó pasztázással?
Lap: Maximus vii ranger
Táp: Fsp hyper 600w
Ram: 16gb 1600mhz cl9
és egy 1080ti. -
facetoface30
csendes tag
válasz
facetoface30 #46055 üzenetére
Vecsés
-
-
Sziasztok.!
Félig off téma,de a helyzet a következő.
HDMI-n van rá kötve a gép TV-re.A probléma az,hogy kb 30mp után mindig el megy a kép. ki húzom a kábelt,majd vissza dugom ismét tökéletes 30 mpig. Mi lehet a baj?
Érdekesség:amíg nem volt fent a win,és a driver,nem volt ilyen problémám.. viszont nem értem,hogy biosba miért használna drivert?.köszönöm a segítséget.
-
IO.sys
őstag
válasz
facetoface30 #46055 üzenetére
Esetleg adj meg várost, hogy nagyobb eséllyel legyen kapás.
-
facetoface30
csendes tag
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46050 üzenetére
Hm, hsz első részéhez nem tudok mit hozzá szólni..
A másik felét pedig köszönöm de már későmármint mire elolvastam megcsináltam,
Idle-ben 28-35 fokos játékok alatt max 55 fokos volt
sterss test alatt max 60fok3.7ghz idle terhelés alatt 4.7ghz a proci óra jel
gskill trident z rgb 3200mhz cl16 os ram cl15 -re időzítve minden kis apró beallitasból kihozva a max
illetve az alapalp msi z370 gaming m5 minden voltage belőve undervoltage / overclock -ra amit ki lehetett hozni belőle azt megtettem (azt hiszem)
Ha esetleg valaki hasonló cipőben jár ugyan ilyen alkatrészekkel, szívesen megosztom vele hogy mit mennyire állítottam a biosban -
IO.sys
őstag
válasz
dvd_R+ #46049 üzenetére
Ez a topik 11 éves, akkor indították, amikor még csak pár húzható -nem is cpu, hanem- lap volt. Azok a srácok már sehol sincsenek, vagy megüdvözülve egy teljesen más topikban nyomják teljesen más szinten (extrém tuningosok). Nekik akkoriban az volt a céljuk többek közt, hogy népszerűsítsék a tuningot, hogy tanítsanak és közben tanuljanak.
Én pár éve foglalkozok vele komolyabban, otthoni célra, és válaszolgatok, amire tudok, többnyire egyedül, mások csak belesnek ide néha. Beállítottságomból adódóan inkább azoknak segítek szívesebben, akik már kúsznak-másznak a tuning rögös útjain és valami nagyon nem áll össze. A helyes beállítottságot szerintem önállóan kell összeszedni katalogikus ismeretszerzéssel (olvasol) és empirikus ismeretszerzéssel (kipróbálod).De hogy válaszoljak is, állítsd át a szorzót manuálisra (ha ez nem megy, akkor utána kell nézni), állítsd a feszültséget is manuálisra, aztán futtass egy Linx benchmarkot, közben figyeld a hőmérsékletet. Ha túl magas, mondjuk 70°C, akkor nem jó valami a hűtéssel. Ha nem hal meg, vidd lejjebb a feszültséget, futtasd újra, és csináld ezt addig, amíg valami hiba nem lesz. A végén megtalálod a legalacsonyabb stabil feszültséget, magyarul alulfeszelted. Innen lehet kiindulni, ezt el kell menteni egy profilba, mint alap beállítást. Emelj egyet a szorzón, emelj a feszültségen, majd Linx megint, feszeld alul megint, és így tovább, amíg nem kér annyi feszültséget, hogy a hőmérséklet 80°C fölé menjen. Ebben a tartományban lehet játszani az LLC-vel, hogy kevesebb feszt kérjen. Azán jöhet a ram tuning, ami megint egy külön történet. Dióhéjban ennyi.
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46048 üzenetére
Értem de ez megint egy olyan dolog hogy ehhez érteni kell és utána kell nézni, azért írok ide mert a "szájbarágós" alias hülye gyereknek mondjátok meg hogy vcore 1,55, cpu sa , stb-t mire állítsa
ha van valami nagyon beteg guru aki hobbiból is ezzel "szenved" és fejből megmondja hogy Z370 gaming m5 lappal melyiket mennyire tegyem(morcosmedve fórum társ ilyen volt..
) csak nem tudom elérni sajnos
-
IO.sys
őstag
válasz
dvd_R+ #46046 üzenetére
LLC-vel is kék a vége? Ha viszed lefelé 0,005V-onként és -15 után már megadja magát, akkor ott valami nem oké. A BSOD kódból is lehet következtetni, hogy mi okozta. BlueScreenViewer ki tudja listázni a korábbi halálokat. Ha rákeresel a benne írt hibakódra, azzal már el lehet indulni.
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46042 üzenetére
Undervoltage a kérdés, szeretnén undervoltage -ni
De nem tudom hogy mit mennyire állítsak hogy stabil legyen.. bárhogy állítom kék halál a vége..Még anno amikor 7700k + z270-em volt morcosmedve nevű forumtárs segített beállítani és közel 25-30 fokot javult a proc hőmérséklete és vele az alaplapé illetve a vga -é is mert nem melegítette annyira a proci a többi eszköszt
állítgatom itt jobbra balra a biosban a feszeket 33-34 fokos proci hőt is elérek de mindig kék halál a végetehát kellene valaki aki képben van és tud segíteni hogy mit mennyire allitsak
-
IO.sys
őstag
válasz
h1ght3chzor #46043 üzenetére
Az minden confignál más, az adott komponensek gyártási minőségétől is függően. A tuning szépsége az, hogy ezt a pontot megkeresed. Függ a szellőzéstől, a táptól, de még attól is, hogy milyen minőségű és vastagságú paszta van a cpu-n és a melegedő alaplapi komponenseken. Egészen más a max beállítás egy gyári configon és egy olyanon, amit komolyabb vízhűtés tart kordában, susog benne a szél és minden mondjuk Kryonauttal van kenve. És még sorolhatnám.
-
IO.sys
őstag
válasz
h1ght3chzor #46041 üzenetére
Az a kérdés, hogy hogy kell tuningolni?
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
CPU: I7-2600K
Memóriaorsair Vengeance 4x4GB 1333 Mhz DDR3
Alaplap: Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3Mit kéne beállítanom egy biztonságos CPU tuninghoz?
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy hozzá értő fórumtárstól, 8700K Undervoltage-ben MSI Z370 Gaming M5 lapban van
Ha van valaki aki ért hozzá az ne habozzon -
IO.sys
őstag
válasz
#65537792 #46037 üzenetére
A ram adatlapjából tudod meg. Absolute maximum voltage vagy ilyesmi. Persze ehhez képest is lehet feljebb menni, de ott már nem árt, ha kiolvastál pár fórumot a témában.
Értem, hogy a 2133-as ramot szeretnéd gyorsítani. Reseteled a biost valamelyik rammal. A két ramot berakod, elindítod a gépet. Elindul a sok ram valamilyen frekvencián. Aztán átállítod 2133-ra, beállítod az időzítéseket és nézed, mi történik. Feljebb tolod, nézed, mi történik. És így tovább. Akkor kell gondolkodni, amikor már nem tud elindulni. -
-
IO.sys
őstag
válasz
#65537792 #46035 üzenetére
Ha jól értem a kérdést, akkor a lassabb ram sebességével kezdd.
Figyelj a feszültségre, hogy ne menj a gyártó által ajánlott legmagasabb fölé.Valószínűleg nem fog előfordulni, de azért elmondom, hogy ha túl alacsonyra veszed a ram frekit, mondjuk 2000 alá, a cpu szorzót is lejjebb kell venni.
-
geveni
csendes tag
Hello mindenki.
Adott egy i5 8600k, MSI z370a pro, 1060 6gb, thermaltake berlin 630w, ssd, 4x hdd….
Mivel K-s prociról van szó, gondoltam egyet és meg néztem müködik e a tuning. Nézegettem a neten 4,8-5,0-5,2ghz. Nekem sehogy sem sikerül elindulni a gépnek 4,4ghz felett. A feszt 1.400 ra emelve sem sikerült el indulni.
Ennyire gyenge is lehet egy 8600k, vagy valamit rosszul csinálok?
-
Zufo
tag
Sziasztok,
Olyan 4 hónapja már beállítottam magamnak egy beton stabil fix core feszültség értékkel az i7 6700k cpu-m 4.2ghz 1.2v-ra, illetve letiltottam a dinamikus szorzó váltogatást ( fix 42 szorzó, "c state" disable). Na már most eddig nagyon is jól muzsikált de mióta újra raktam a rendszert a gépemen, ugyanazokkal a beállításokkal ugrál az órajel a terhelés függvényében és nagyon bántja a szemem. Ugye nem nyultam a bios beállításokhoz semmit és most mégis ugrál, valami ötlet ? Ja igen és a lapom asrock z170 extr4.
Köszönöm !
-
Pugos
csendes tag
Sziasztok.
Asus Maximus VI Hero lapon van I7 4790K procim, mellé egy 1060 g1 gaming vga 6 Gb, és 16 gb Corsair Vengeance cmz8gx3m2x1600c7e Ram. Megvannak már jó ideje, eddig minden cuccom gyári beállításokkal ment. Játékokat is elviszi, de újabban bizonyos játékoknál (online) van fps drop rendesen, ami kellemetlen mert vennék új monitort, ami 144 Hz es és nem lenne jó ha sokszor 100 alá esne az fps em játék közben. Fórumokon volt aki azt mondta ugyan erről a prociról és RAm ról váltott nagyobbra, és sokat javult a helyzet, de Én nem szeretnék váltani egyelőre, inkább kihasználnám azt a tuning potenciált ami a vasban rejlik, ha rejlik benne egyáltalán. Olyan is volt aki azt tanácsolta overlockoljam a ramot, de nem tudom ezt a típusú ramot lehet e, engedi e az alaplapom,ha igen mennyire érdemes húzni, és milyen úton, milyen szoftverrel. Szóval tudnátok ajánlani valami leírást, vagy videót amit megnézhetek mit, hogyan, milyen értékre kell állítani hogy az még biztonságos működjön, de kicsit nőjön a teljesítmény? Főleg olyan lenne jó ahol pl ugyan ilyen alaplap proci kombó van és ott bemutatják mennyire érdemes húzni. -
nepszter1
addikt
Hali lenne itt egy i5-2500 proci egy eléggé nem túl acélos alaplappal asus p8b75-v
A problémám a következő hogy fps laggjaim vannak minden játékba , ramok néha megadják magukat bios resetet kell csinálni utána működnek a ramok se túl acélosak de van itt minden 2gb ,2GB 2 gb és 4gb kingston 1333mhz/1666mhz hogy tudnám én ezeket fixálni hogy jól működjenek ? Miket kellene nekem állítani ?
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy van nekem egy i7 4790K-s processzorom, amit 4.8GHz-re tuningoltam 1.315V-al és szerintetek ezen a feszültségen lehet használni biztonságosan 0/24, vagy 1.3 felett már rizikós?
Választ előre is köszönöm!
-
korion
senior tag
sziasztok!
anno olvastam,h nem szabad a 5960X és társait stressz tesztelni,
erről tud vki több infót?
előre is köszi! -
Anulu79
addikt
Sziasztok!
A memória feszültségén kéne emelnem. Mely menüpontokban lehet ezt megtenni a biosban? MSI Z370 SLI PLUS lapról lenne szó. Memória HyperX Predator 2x16 Gb 3600 MHz, proci Intel i5-8600K.
Köszi!
-
Werkly
őstag
Nem annyira tuning kérdés de fölteszem! Adatlapomon lévő CPU pl. AC Odyssey, NFS Payback alatt throttlingol néha rendesen. Pedig nem magas a hőfok! Alapon van noncs OC. Mit kéne állítani BIOS szinten? Thermalt próbáltam, hogy ki majd be utánna jó lett. De nem merem piszkálni nehogy ne legyen védelem a hőfok miatt! A BIOS is default beállítás. Valami power gond lehet a durva throttling akkor? Vagy CPU hiba? Kösz!
-
IO.sys
őstag
Utóbbi két kérdésre kb ugyanazt tudom válaszolni: adott darabtól függ.
CPU-nál ki kell tapasztalni, meghalni nem fog, mert már előtte látni fogod, hogy adott szorzón már aránytalanul sok áramot kér, és ezzel párhuzamosan a hőmérséklet se normális.
RAM-nál ki kell tapasztalni, hogy fesz emelés hatással van-e rá, nyilván itt nehezebb, mert sok összetevős a történtet. A legjobb, ha az adott platform húzásának utánaolvasol, ott biztos normálisan össze lesz foglalva. -
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Van egy MSI Z370 SLI PLUS alaplapom. Kicseréltem rajta a memóriákat HyperX Predator 2x16 Gb 3600MHz CL17-re. Ha az XMP profile a 3600 MHz-esre van állízva akkor a gép sokszor kifagy és nem rajta játszani sem. Ha a 3000 MHz-es profil van aktiválva akkor nincs gond a géppel. Többen mondták már, hogy lehet a feszültség nem megfelelő. De mivel nem értel hozzá így segítséget kérnék tőletek, hogy hogyan álljak neki a dolognak.
-
Jano156
tag
Sziasztok
Mennyi a mindennapos használatra szánt 8600k maximum feszültsége amit ajánlotok. Delidelt, folyékony fémpasztás mag, vízhűtés. Tehát a hőmérséklet nem kérdés. Kiemelném a maximum szót a kérdésemben. Nem a tuti biztonságos érdekel de nem is az abszolut max ami kb mehet 5 percet egy tuning versenyen. Egy szájhúzós "ez még oké" érték érdekelne.
Nagyon köszönöm a segítséget és szép estét kívánok nektek -
IO.sys
őstag
válasz
Apollo_21 #46015 üzenetére
Nem tudom másképp mondani: I/O broblémája lehet.
Vagy frekvenciát csökkentesz, vagy feszt emelsz, vagy a négyszögjelet teszed szögletesebbé LLC-vel. A PCI frekvenciát is emelheted, de azt csak pár hertzet. Ha túl magasra mész, az ssd/hdd elszállhat. Az ssd/hdd a külső gyártó által készített sata vezérlő csatlakozóin kell legyen, mert a gyártó sajátja nem bírja annyira az ilyesmit. Persze ez mind nem biztos, lehet bármi más is.
Profilt is lőhetsz neki, én se a highest overclock beállításon játszok. -
-
IO.sys
őstag
De I/O művelet is lehet, mondom. Nekem is mindent kibírt, aztán megnyitottam az intézőt és azonnal BSOD. Erre konkrét gyógyszerem nincs, annyira nem merültem bele.
-
zack
nagyúr
válasz
IO.sys #46008 üzenetére
Az úgy nagy bukó lenne.
Nekem 1866Mhz CL9 Kingston HyperX Anniversary Edition van ami 2x4GB kit. Amit gondoltam hozzá, az egy HyperX Savage 2x4GB 1866Mhz CL9.
Azt gondolnám, ezek nem akadhatnak össze.
Nyilván vennék hozzá még 2x4GB Anniversary-t de már sehol sincs.
Az, hogy 15k-ért eladjam a jelenlegit, és vegyek 2x8GB kitet 50k-ért +35k ráfizetéssel...A legnagyobb pancserság lenne. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Abszolút értetlenül állok a dolog előtt......
Z370-F +8700k nyilván húznom.
Ram 2x8g cl15 Predator rgb 2933mhzFeltolom 4.5re v 4.8 tök mindegy, ráterhelek szerintem durva játékokkal jó(Doom, Overwatch, NFS payback, Gta V...
Viszont amint inditanék egy Heroes of newerth-ét, a játék kis töltő ablaka felugrik majd azonnal bezárul, ha alapra rakom a procit megjavul.A gép bírja benchre az 5g-t is, játékra nem próbáltam ezt az órajelet mert ide már 1.375-1.4ig kér bios verzió függő.
Szóval ez így mit jelent? -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Lenne nekem 8GB (2x4) Kingston HyperX Anniversary 1866Mhz CL9 ramom.
Bővíteném +8GB rammal, de nem szeretnék inkompatibilitást.
Lényegében elég, ha az új is 1866Mhz és CL9 vagy egyéb más időzítésnek is stimmelnie kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TKL formátumú, vezetékmentes "Fekete Özvegyet" dobott piacra a Razer
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest