- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Home server / házi szerver építése
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zero666
csendes tag
válasz
darál0w #41752 üzenetére
ha egy új VGA-t vennék bele a későbbiekben, egy komolyabbat és később kicserélném a processzort, akkor így ez a konfiguráció mennyire tudja kihajtani a hardverekből a max teljesítményt
másik kérdésem: úgy tudom, hogy ha a processzorba is van integrálva APU, akkor ha később veszek egy normál VGA kártyát, akkor meg tudják osztani a teljesítményt vagyis a processzorba integrált VGA sem fog kihasználatlanul maradni. Ez tényleg így van? -
saby97
tag
válasz
darál0w #41692 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségeteket!
Sajnos eddig is csak simán FSB emelés volt, meg a RAMot vettem lejjebb, mert a modul 800Mhz-es, az alaplap max. 667-en kezeli, (szerintem) ezért kellett lentebbvennem a ram órajelet, mert 2.64Ghz cpu és 667Mhz ram órajellel nem indult a gép, ekkor reset és 533Mhz ram órával már ment, és azóta stabilnak is bizonylult (már ha igaz, hogy elmondhatom, hogy a rendszerem stabil, ha az Orthos Prime-ben kibírt ~1 órát CPU stress-el. Bár majd ramot is stresszelem, mert 533-on hajlamosabb az összeomlásra szerintem)
Egyébként már ez is több, mint a semmi, mert 20Mhz híján az E6700-as órajelén fut
-
saby97
tag
válasz
darál0w #41685 üzenetére
Elnézést, jogos...
MB: MSI P4M900M2-L (MS-7255);
CPU: Intel Core 2 Duo E6600;
RAM: 1x2GB Kingmax DDR2 800Mhz;
VGA: NVIDIA (Gigabyte) 9600GT (OC);
TDP: Codegen 450W;
CPU FAN: Artic-Cooling Alpine 11 PLUS;
Első, szívó venti: Artic-Cooling F9;
Hátsó, fújó venti: Artic-Cooling F9 Pro PWM + PST;Nyáron újítgattam be a cuccokat(vga, proci, ram táp és ventik), lehet hogy nem a legjobbak, de erre futotta.
Sajnos amikor a tápot vettem nem ismertem még a hardveraprót, így az elsőt megvettem amit adtak. Tudom, hogy nem a legjobb a hatásfoka, de baj még nem volt vele.Jelenleg is fut az Orthos Prime (34 perce, szerencsére még nincs semmi gáz), mert visszahúztam a procit 2.64-re.
(FSB : RAM jelenleg 1:1)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
jano_77
nagyúr
válasz
darál0w #41563 üzenetére
Van egy picuri bibi....már régen nem az adataim között eddig látható RAM-ok vannak a gépemben, hanem ezek:
2x2GB DDR2-PC2-6400 800 MHz Crucial (asszem Ballistic) és
2x1GB DDR2-PC2-6400 800 MHz Kingston (99U5315-045.A00LF) ramok foglalnak helyet a gépemben.
1-2: Crucial
3-4: KingstonKérdésem az, hogy ezeket megéri lecserélnem, van értelme lecserélnem 4x2GB 800MHz-es RAM-ra?
Azt gyanítom, hogy azért a 6GB ram elég kellene, hogy legyen!? -
jano_77
nagyúr
válasz
darál0w #41551 üzenetére
Csak, hogy jól értelmezem-e az ITTEN leírtakat:
Ehhez a laphoz max 1200MHz-es DDR2-es memóriákat tudok venni és betenni!? Ezt is csak húzva.
Illetve itt az FSB-nél azt írja, hogy húzva tudja az 1600MHz is akár!?(#41553) Ueda: és ebben kérhetem a segítségeteket, hogy ezt amit leírtál, hogyan kell végre hajtanom!?
-
jano_77
nagyúr
válasz
darál0w #41545 üzenetére
Sziasztok!
Nekem az adataimnál található konfigom van, amit szeretnék picit tuningolni, húzni. Ebben kérném itt a nálamnál sokkal jobban hozzá értők segítségét, tanácsait.
Esetleg egy hasonló leírást Intel procik húzásához, mint amit itt javasoltál az AMD-khez!?
1x tettem eddig kísérletet a proci húzására, akkor hiába próbáltam mindent az akkori javaslatok alapján elkövetni, feszt emelni, nem sikerült a művelet, mert a gépem minden kísérletnél újraindult alap BIOS beállításokkal!Mit csinálhattam anno rosszul, esetleg elképzelhető, hogy nem tuningolható a procim (azt olvastam, hogy az) vagy az alaplapom a ludas ebben?
Köszönöm a segítő szándékúak tanácsait előre is.
Janó -
Skimaster
senior tag
válasz
darál0w #22263 üzenetére
Üdv!
Nekem is kellene egy kis segítség q8200 tuningban,kingmax 2x2gb ram 1066 van hozzá,egy hyper tx3,egy asus p5qle lap, és egy 5870.Kicsit olvasgattam,de ezt nem érzem elégnek.Az fsb-vel játszottam,420-ra felvittem és kb ennyi.Ezzel 2.9 lett a 2.3-ból,de nem vagyok nyugodt,mert mindent autón hagytam.Tudsz segíteni? -
Nauda
tag
válasz
darál0w #34877 üzenetére
igen a szorzót felpiszkáltam a többi maradt alapon,de mondom másfél évig ment stabilan....
Illetve ha jól végiggondolom lehet hogy zolka bolkának lesz igaza hogy a VGA a ludas, mert most ugrik, be hogy párszor olyat csinált régebben, hogy egy pillanatra beakadt, monitor kikapcs, aztán vissza, és kiírta alul buborékben, hogy az nvidia illesztőprogram egy pillanatra nem válaszolt, de helyreállt. Akkor mostanában az a gond hogy nem áll helyre és full beakad....na akkor erre mi lesz a megoldás?
:@
Kössz hogy próbáltok segítnei mert kéne vissza a jó öreg stabil gépem
-
Nauda
tag
válasz
darál0w #34875 üzenetére
Persze. Még anno mikor össze lett rakva, meg most fagyogatáskor is tesztelgettem Prim95-el, meg Memtest-el is. Mindent tökéletes bír :S
Nekem az nagyon furcsa, hogy 1,5 évig tök stabil és aztán meg szarakodni kezd :S lehet valami beadja a derekát emiatt a pici húzás miatt? vagy ilyen pici tunning az élettartamot nem befolyásolja?
Annakidején azért vettem a 955-ös phenom-ot mert egy szorzó állítás 16-ról 17-re, és már 965-ként fut rögtön....ja a feszültségekhez nem is nyúltam.
-
-
monalala
aktív tag
válasz
darál0w #34747 üzenetére
Most nem tudok mert melóba vagyok de a 440 esetété írom le.
CPU fsb: 240Mhz, Szorzó: 10 azaz 2400Mhz
Ram: 960Mhz/ 12:6
Így hibátlan, deCPU fsb: 270Mhz, Szorzó: 10 azaz 2700Mhz
Ram 900Mhz / 10:6 visszaosztva
így már nem müxik, az utolsó amit bírCPU fsb: 260Mhz, szorzó 10 azaz 2600Mhz
Ram: 833Mhz / 10:6 visszaosztva
Így még megy, de feljebb már nem. Ez biztos, hogy nem a ramok miatt van, de proci feszt nem tudok állítani, tanácstalan vagyok mert akitől vettem az se állított Vcore-t. Alapon tolta neki.Az E3300-nál is ez van csak ott más a szorzó.
-
Pocokmester
csendes tag
válasz
darál0w #34724 üzenetére
HT-t visszavettem 600-ra.
Amit nem értek az az amit te is irtál.
memo controller freq.:auto 960mhz
cpu freqvency(mhz): 240 ezt ahogy plusszolom a felettelévő automatikusan megy felfelé és ha kikapcsolom az AUTO-t akkor szorzók vannak 5x-16x-ig, ha 5x-re állitom akkor felmegy 960rol 1200ra. De hiába állitanék be szorzót mindig automatikusra visszarakja. -
Pocokmester
csendes tag
válasz
darál0w #34722 üzenetére
Ezeket tudtam állitani, mást nem.
cpu szorzó: x13
memo controller freq.:auto 960mhz
cpu host clock control: manual
cpu freqvency(mhz): 240
ht link freq.: 1ghz
set memo clock: manual
memo clock: x2.00 480mhzsys voltage control:manual
cpu voltage control:+0.050vddr2 voltage control:+0.025v
nb volt control:+0.025v
sb volt control:+0.025v -
Pocokmester
csendes tag
válasz
darál0w #34718 üzenetére
Hát sajnos nem sokkal vagyok elöréb.. siw progi szerintem ismerős rámegyek hogy alaplap és azon belül van egy olyan hogy processzor irtja a tipust a foglalatot és a maximális processzor sebességet ami 3200 Mhz ez azt jelenti hogy ettöl tovább nem lehet tuningolni?
Bios verzio F5, én nem frissitettem.
13x240=3120mhz ez igy stabil. 13.5x240=3240mhz, 13x245=3185mhz ez már nem stabil. Esetleg probáljam meg más fajta memóriával?
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #34654 üzenetére
Nah... megoldódott. OpenHW Monitornagy király. A core hőfokok annyik, amiket írtam, de van másik három szenzor... idle 36-40°C-vel (gondolom ezek alaplapi szenzorok). Ööm, bódottá!
Köszi a tanácsokat mindenkinek!
...térjünk is rá a tuningra (módjával).
Ami jelenleg van: 960T proci, CM Hyper TX2 hűtővel, jól szellőző Raidmax Smilodon házban.
Giga alaplap, nem egy tuning bajnok, de masszív kis lap, és amúgy sem rekord döntés a cél, csak egy próba, h mit bír a cucc, majd olyan stabil érték megtalálása, ahol még nem nagyon pörög a hűtő.
Feszültségek alapon (manuálisan, nem auto-n), csak a ram kapott +0,1V-ot, annak állítólag kell. (Kell?) Érdekes, de az 1.4 V-os procit CPU-Z szerint 1,375-el táplálja idle,
de néha felmegy 1,47-re... első kérdés: Ha a BIOS-ban 1,45-van normálon, akkor most mi van? Szívem szerint levenném 1,4-re, mert ezek szerint kicsit "túllő".
Most 16×210 a proci, C&Q szépen dolgozik, elvileg C1 is van engedélyezve, meg a turbo is.HT link és NB freq 10× 210=2100 az alap 2000 helyett. Tuningnál -ha emlékeim nem csalnak- ezeket nem szabad nagyon emelni. Itt még stabil, későbbi FSB emelésnél a szorzójukat csökkentsem-e, hogy ~2100 körül legyenek? Illetve mit tegyek, CPU szorzót emeljem?
Ram 3×2 GB Kingmax elvileg 1066 MHz-sek, 210-es FSB-vel sikerült 1120-at kihoznom belőlük, szerintem ezen nem nagyon van mit emelni, nem tuning ramok...
Remélem mindent leírtam... várom a javaslatokat, köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #34652 üzenetére
Háát coretemp ezt írja, az magonként van. Majd este tŐtök le valamit, ami méri pontosabban/több szenzoron. Gondolom nem süti meg magát... CM Hyper TX2 van rajta, friss paszta, ilyesmi... Semmi túlfeszelés, C&Q és a C1 is enabled, szal. annyira nem aggódom, de jó lenne tudni máoknak milyen hőfokok vannak.
-
Vakbogár
csendes tag
válasz
darál0w #34623 üzenetére
Igy elindul__ eredeti értékek a BIOS szernit
fsb 1400 _____________1333
mem 800 _____________800
cpu 1,3 ______________1,16
PLL 1,54 _____________1,52
VTT 1,22_____________ 1,12
MEM 2,16____________ 1,9
NB 1,36 ______________1,31Memória időzítéseit auton hagytam
Min és mennyit emelhetek még ?
Szerk formázás
-
Vakbogár
csendes tag
válasz
darál0w #34608 üzenetére
Mindent az általad irt érékre állítottam.
CPU 1,3 voltnál is azt a hibaüzit irja ki:
DET DRAM
Lehet kevés a memóriának a fesz?
A ram ra 2,1 volt fesz van irva azt állítottam be nekiMerre tovább?
Ezt:
fsb ( qdr ) mhz manual - 1600
mem mhz manual - 800
csak úgy tudtam beállítani hafsb-memory clock mode - unlinked -re állítotom.
Ilyenkor
fsb-memory ratio az általad írt 1:1 helyett auto ra állitodott.
Gondolom ez nem gond... -
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34605 üzenetére
Már az is megvolt. Igazából a géppel nincs problémám így sem, hogy 900 MHz-en mennek a ramok. Csak gondoltam, ha egyszer már 1600- osak, akkor menjenek is annyival. De még akkor is csak 1333-at jelzett a bios, ha végigfutott mondjuk 1500 MHz- es ram beállításnál. Megpróbálok szermányolni támogatott ramokat. De azzal meg azt furcsálom, hogy leírás szerint 16Gb-ig lehet bele pakolni és nem ajánlottak 4x2 Gb-os kitteket. Tehát ,,csak" 8 Gb-ot lehetne beletenni.
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34595 üzenetére
Azt hiszem feladom. Ha az idôzítést manuálisan állítom a bios után fagy le, ha a frekvenciát nem hagyom auton, el sem indul. Ha pedig az fsb-hez nem nyúlok, a cpu-z 1:2- es ratio-t jelez és így megvan az 1333MHz mindenféle állítgatás nélkül.
Azért köszönöm a segítséget.Talán 1-2 hónap múlva újra nekiveselkedem.
Üdv: István
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest