- Androidos tablet topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
nincskedvem #11599 üzenetére
mennyin megy gyárilag, és mennyit próbálod korbáccsal hajtani?
Vigilante: bios-ban
-
yolan
őstag
válasz
Vigilante #11596 üzenetére
az lc power táp alapvetően fos, nem _csak_ ezek miatt, ha ezek az ő hibái, fos és kész, itt vége van a történetnek, nem gépbe való, pélána nem túlhajtott gépbe
1:1-es fsb ram arányt 2.0-ás szorzóval tudsz elérni
Szerk.: 2.0-ás ram szorzóval ugyebár (vagy osztóval, nézőpont)
-
Vigilante
őstag
a ramok 5 5 5 18-as időzítésben mennek, és sehogyse találom hol lehetne mondjuk 1:1 arányra beállítani őket az FSB-vel.
Ha meg feszt adok neki (pl:Vcore +50mv) akkor meg mondjuk egy kis gta 4 teszt után fogja magát azt kikapcsol a .....ba. Ennyire szar lenne ez az LC power táp? -
-
harcikoca
senior tag
valaki nem tudja véletlenül, hogy ha a procit valamivel több mint 15% overclock fölé húzom miért van, hogy kikapcsol, és nemtudom bekapcsolni, csak ha kiveszem az elemet és visszarakom?
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsigeri #11590 üzenetére
Mért nem értelmes az ha megkérem, hogy a 800-as ramokat, amik CPU-Z szerint 960-on mennek, holott ő 800-ra állítja be, vegye vissza 667-re?
Az hogy nem vettem észre, hogy Te is válaszoltál neki még nem teszi feleslegessé a hsz-t.
Mod:
Egyébként ha 2,1 voltot kapna alapból a ram, te meg még mondod neki, hogy emeljen feszt?!Kritizálni könnyű, alkotni nehéz....
-
kicsigeri
senior tag
válasz
belaazallat #11589 üzenetére
A kérdésed első fele nagyon értelmes. A második meg felesleges.
mert feljebb feltettem neki én is.
-
kicsigeri
senior tag
-
CSiMi_
tag
válasz
Gyufaaa #11585 üzenetére
Köszönöm, neked is, és Yolan measternek is, hogy segítetek, de nem akarom elszólni, de most megy úgy ahogy. Megy a memtest, már több órája, 26,3% és még semmi.
Úgy tűnik olyan mint az asszony, meg kell sétáltatni!
Amúgy olyan furán viselkedik néha, hogy nem is tudom, mi lehet a baja....
Majd beígérek neki egy hévízi nyaralást, és ez egyben egy fenyegetés, mivel nem szereti a gyógyvizet.
Amúgy nem melegszik semmi, mivel prime alatt is a MAX aimt mértem 67°C volt, de bepörgött a venti és 2 másodperc alatt már csk 55°C. -
Vigilante
őstag
Hi all Adott egy e8400-as 2x2GB Kingston KVR800D2N5 és egy 420 wattos LC power táp, és mind ezek egy Asus P5KPL-am lapban.
Pár hete már írtam ide hogy a 400-as FSB-t még fesz emelésével sem bírja BIOS ban időzítéstől kezdve megpróbáltam mindent. Azt mondták többen is és más helyen is ,hogy a 667 MHz-es ramok lesznek a hibásak. a helyzet az ,hogy a 800-as Ramokkal is ugyna ez a helyzet, 400-as FSB mellett futnak 960-on 5:6 arányban.Ha a BIOSban beállítom a 800MHz-et akkor is a CPU-Z 960-at ír ki.
Ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném h mivel lehet a baj mert direkt ezért vettem új 800-as ramokat. -
Gyufaaa
veterán
válasz
CSiMi_ #11582 üzenetére
Procituning van? Lehetséges a lapod nem komálja a ramokat, bár az OCZ nem igen szokott b@szakodni. Hűtésekkel minden oké? Hőfokokat nézed? A Ramokra pedig ha a memtest valóban hibát szór akkor muszáj vagy kipróbálni más ramokkal is. Ha ezt már tapasztaltad akkor ez egy irányadó lehet...
-
CSiMi_
tag
Sziasztok!
HELP!
Előre is bocsánatot kérek, hogy több helyre is beírtam ugyan ezt, csak több véleményre, lennék kíváncsi, mert t általában minden topicban más-más választ kapok!-Eleinte arra lettem figyelmes, hogy néha csak úgy le megy az fps játék közben. Javasoltátok, hogy tegyek fel 64bites OS-t, de nem javult! És több fura dolog is volt mondjuk kikapcsolt a hang, kifagytak a játékok, vagy az egész windows. Ilyenkor többnyire a microfost szidtam. De amikor a már sokadik. OSt raktam föl,XP, Vista, Vista 64bit, 7, 7 64bit elkezdtem harwerre gyanakodni. Írtam megint nektek, és mondtátok, hogy lehet, hogy alaplap. Fogtam, és frissítettem a BIOSt penyáról. Ez sem segített. Erre nem nyílt a DVD tálca. Ekkor elvittem szervizbe Kiderült, hogy a DVD rom tápja kicsúszott a tápból, de ez az én f@szságom, hogy nem vettem észre, meg még hogy azért bootolt lassan, mert rosszul volt a bios beállítva, pl. flopiról elsődleges boot flopi amikor nincs is, meg ilyesmi. Hát egy fokkal jobb lett, de nem volt az igazi, még mindíg voltak a laggok, és baxakodott, fagyott, stb. Akkor az alaplapos topicban rájöttem hogy a ramom amit 1150Mhz-nek vettem, az nem is ment csak 800on. Yolan mester segítségével belőttem majdnem 1150-re,(a gyárilag javasolt fesz 2.2v és azt írja, hogy MAX. 2.35, én 2.2 fölé nem mentem!) de mindíg kilőtte a gépet, amikor elindítottam a prime-t. Akkor rájöttünk, hogy a RAM lehet a hibás mindenért. Elkezdtem futtatni a memtestet, és sorra jöttek az errorok. Úgy tünt, meg van a hiba!!! Kivettem a RAMokat, hogy ma visszaviszem az aquába, meló után, aztán eszembe jutott, hogy itt a melóhelyen is futtasam le a memtestet, kölön-külön, mind2 modulra, hogy legalább tudja melyik a rossz! Hát elment 40%-ig de nem talált hibát, othon bezzeg 10%-nál már 15 hibát talált! Na mosz akkor mégis csak az alaplap lessz a bibi??? Most aztán tényleg nem értem olyan futa....
Szerk.: Yolan mester! Van ötleted??? Benned van az utolsó reményem
Szerk.2: Vagy az is lehet, hogy egymást nem szereti a két ram? Most sajna melóban nincs idő kipróbálni!
-
yolan
őstag
válasz
belaazallat #11579 üzenetére
igen, cr1 (command rate)
-
válasz
belaazallat #11579 üzenetére
AMD-nél is csak 2 modulig javasolják a T1-et.
-
varadero129
csendes tag
Sziasztok,
Új vagyok itt. Most vettem egy már önmagában is elég jó gépet, de ha lehet rajta bármit tuningolni, akkor szeretnék. Kérek tanácsokat.
Alaplap: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H
Proci: AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
Memória: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz
Táp: CORSAIR CX400W
Ház: GIGABYTE Setto 1000Külön videokártya nincs, az alaplapit fogom használni.
Ehhez a konfighoz, ha nem szeretnék plusz hűtőt venni, mi az, amit meg lehet próbálni? (olvastam a kezdő hozzászólást, de ott még kicsit más architektúra szerepelt, a legfrissebb témákban nem vagyok otthon, szóval ha lehet, közepesen szájbarágós útmutatást adjatok)
-
Patrick
addikt
válasz
belaazallat #11564 üzenetére
Én nem találok 1T-s beállítást a biosban... Nincs is? Vagy más néven van?
Jut eszembe a legtöbb ddr2 nem is bírja az 1T.
-
yolan
őstag
válasz
nincskedvem #11575 üzenetére
ramnál az órajelre gondoltam, hogy bírja-e
-
nincskedvem
aktív tag
Hát ram nekem csak 1.5gb van benne ehet azvolt a probléma, de a hőmérsékletre is gondoltam, mert gyári hütő..
-
yolan
őstag
válasz
nincskedvem #11573 üzenetére
vagy kevés volt neki a feszültség a stabil működéshez, vagy pl túlmelegedett, vagy a ramok nem bírták (azt hiszem amd-nél is kapcsolódik a kettő)
-
nincskedvem
aktív tag
Jó estét!
Nekem már volt olyan, hogy az 5000+ procimat huztam 3.1ghz-re 1.4V-on, gyárihütvőel. Alapjáraton nem is volt semmi probléma, de elkezdtem cod2-őzni, és olyan 10perc után kékhalál. Aztán vissza vetem a prociból, most 2.82ghz-n van, és semmi probléma nincs.
A kékhalál a "túlhuzás" miatt volt?
Üdv.
-
evo86
csendes tag
válasz
belaazallat #11568 üzenetére
1t nem akar összejönni....
Egyenlőre ennyi majd holnap foly...
Köszi!
[link] -
1hijjanhusz
senior tag
köszi
-
yolan
őstag
válasz
1hijjanhusz #11567 üzenetére
E0-ás E8400-at, lehetőleg valami finom fpo-val. nem érdemes 8500/8600-at venni, drágák a 10-es szorzó miatt, ami neked hétköznapra valszeg nem fog kelleni, nem úgy mint xoc-nál nitró alatt.
valami pre-tested példányt keress az apróban, esetleg a cpu-tuning hq lista topikjában. -
1hijjanhusz
senior tag
Sziasztok! Tuning szempontjából melyik e8xxx-est érdemes venni? Nem tudom melyik milyen steppinges és hogy melyik a jobb tuning szempontjából(bocsi, hogy itt kérdezem). köszönöm
-
evo86
csendes tag
válasz
Ez sikerült h-hogy azt ne kérdezd viszont h lehet mhz-t emelni?
-
evo86
csendes tag
válasz
Akármit is állítok 5-5-5-18 a vége és visszadobja 800mhz-ra!
Valami ötlet? -
evo86
csendes tag
válasz
belaazallat #11561 üzenetére
Ja bocsesz elnéztem...
[link] -
evo86
csendes tag
válasz
belaazallat #11561 üzenetére
-
yolan
őstag
volt olyan ramom, jó kis példány. az 1066-hoz gyárilag 5-5-5-15 tartozik (az ocz használ pld ilyen 5-5-5-18-at, de corsair tudtommal 15-öt) és általában 2.1-2.1v-ot, ha rajta az airflow akkor mehet neki 2.3-2.4v is, viszont amd-s rendszerhez nem értek, hogy mit hogy kell babrálni és milyen hatással van a ramra
-
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11557 üzenetére
persze, a 2.2v az sima ügy, még a 2.4 is ha 2.35-öt ír az ocz, bőven, ez már előtte ott volt a gépedben, mármint a hiba forrása, a tuning meg legalább kihozta a sok terheléses tesztel..
aqua.. én szívtam velük pár kört, ha tudsz keress valami ismerőst, nehogy téged is szopassanak, hogy náluk nem jelentkezett a hiba.. -
CSiMi_
tag
Itt nem pörög olyan gyorsan a téma mint a DDR2 tunind topic-ban! Lehet, hamarabb választ kapsz!
-
CSiMi_
tag
Sőt mosz néztem, a gyártó auz írja, hogy MAX fesz 2.35v szóval ettől a 2.2v-tól nem szállhatott el.
-
CSiMi_
tag
Itt szerintem sokkal-sokkal nagyobb gáz van, ALAP beállításokkal is kifagy a rendszer, és amikor elindítottam a memtest-et, mentek a %kok, és már 8%-nál hiba üzi, és utána egyfolytában hibaüzi !!! de amíg elértem 10%-ig addigra már volt vagy 15. akkor inkább kikapcsoltam a gépet. De az a gyanúm, hogy már egy jó idelye szar, mivel pár hete baszaxik a gépem. Azért is mertem nekifogni a tuningnak, mert nem ment jól, de ezekszerint megvan az oka! Meg szerintem az, hogy adtam neki 2.2v-tot, nem tehette tönkre, mivel a gyártó javasolja neke a 2.2v-t.
Aquacomputer, remélem nem sokat fog ülni rajta. Már látom is előrre, hogy visszaviszem, azt még baszakodnak vele egy csomót, persze csere ram nem lesz!Amúgy a CPU voltok azok tökre stabilak voltak, és ezért nem értettem már az elején, hogy miért fagy ki A RAM egyszer 2.1v-n egyszer 1.9... ekkora külömbség nem ésszerű.
-
evo86
csendes tag
Valaki tudna segíteni a ramot h lehet tuningolni? Corsair Dominator 4GB PC2-8500(1066Mhz5-7-7-24) ha 5-5-5-18 teszem visszadobja 800mhz-ra. Valami feszítetteb időzítés kellene + magasabb órajel ami magasabb mint 1066Mhz(elvileg ez tuningram és a gyári venti is rajta). Előre is köszi!
Gigabayte 790gp ds4
AMD Phenom II x3 (3200Mhz)*16Ha lehet részletes bios beállíásokkal!....
-
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11553 üzenetére
2.2v-on nem kéne túlhevülnie.. kizárt..
hát akkor ott már eddig is gubanc volt, csak ugye small fft a ramokat nem teszteli, állíts mindent alapra, esetleg egy bios frissítés, utána kezd szépen elölről, már tudod mit hogyan, van egy kis tapasztalatod, szépen a procit nézd meg, aztán a ramot, aztán ha külön-külön megvan beton giga szuper hiper ultra áber stabilra, akkor ereszd össze a kettőt. ha fagy akkor adj mondjuk a procinak kicsit többet, ha fagy, még egy picit, ha fagy akkor hagyd ott a proci feszt és szaladj neki a ramnak, egy pici plusszal, ha fagy még egy pici, aztán ha stabil, akkor a procit próbáld meg kicsit visszavenni. ha nem tudod összehozni, akkor valami más lesz. esetleg lap, vagy rossz strap, rossz időzítés, stb.
JA Még valami! a biosban a Performance Enhance-t állítsd STANDARD-ra, ez stabilizálhatja a ramokat. -
CSiMi_
tag
Most meg egyfolytában error!!!
-
CSiMi_
tag
HELP! nem tudom mi van.... de valami nagyon nem jó, ALAP minden, és kifagyasztja a gépet a memtest!!
-
CSiMi_
tag
Hát, nem tudom, valahogy most Benchmarkoltam, és elszomorított... 31,2 fps. In game, meg ha esik az eső, és sok redőr követ, lemegy a béka segge alá is (ilyen 19-20) :S Szóval nem tudom, megpróbálom azt ami az ezelőtti biztos pont volt... ha azzal nem megy akkor mi legyen? Akkor tönkre ment valami, nem??
(Füst nem volt, de nagyon nem akart elindulni, és amikor bőven adtam feszt neki akkor sem ment jól! és azt is próbáltam, h 5-6-6-18 de így sem, én arra is gondoltam, hogy nem-e lehet, hogy a ram túlhevül 2,2v+ 2óra Prime...)SZERK.: ez volt az előző stabil. [link]
-
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11547 üzenetére
Sejtettem. Ezért is írtam, hogy csak 1333 MHz-ig támogatja, de tuninggal elérhető az 1600 MHz is. Kimásoltam az Everest reporfile-ból:
Támogatott memóriatípusok:
DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM,
DDR2-1066 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM, DDR3-1333 SDRAM -
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11541 üzenetére
ahogy a kolléga is írta, rendszervisszaállítás, drágalátos winfos barátunk bebaszott..
én azt mindig csuklóból kikapcsolom
a hosszú szöveg pedig a bios recovery lehetett, amikor visszaállította a bios-t
lényeg a lényeg, baja nincs, füst nem volt, amperszag nem volt, lehet babrálni, látod, ha elszúrsz valamit, akkor clr cmos és utána mehet a szekér megint
(hülyegyerek biztosak ezek már, persze nem azt jelenti, hogy nem lehet elszúrni, de nem vágja haza az egészet, ha nem vagy analfabéta stb.) -
Blaze71
őstag
válasz
CSiMi_ #11540 üzenetére
A rendszervisszaállítás miatt. Ha bevan kapcsolva, akkor a rendszert érintő szoftveres változások után létrehoz egy rendszervisszaállítási pontot, ami az adott állípotot menti el. Ha valamit elszúrsz, akkor bármelyik régebbi időpont állapotára vissza tudod állítani, mintha semmi sem történt volna azóta.
-
CSiMi_
tag
Én ma már semmit sem húzok, megnézem alappal hogy megy, aztán, ha összeszedem a bátorságom...
Meg nem tudom, bizonytalan vagyok!Vazze, rengeteg dolog csak úgy eltünt, játékok, filmak, stb o.O
-
CSiMi_
tag
Sőt valami, nagyon fura, nem akart elindulni, és kiírt valami nagyon hosszú szöveget, és utána nehézkesen de elindult! Most meg nem tudom miért, de pár nappal ezelötti cuccokkal indult el! Mármint, letörölte, amit nemrégiben telepítettem, és visszatette amit már leszedtem. :S na ez, hogy ...
-
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11538 üzenetére
akkor el sem indulna, nyugi
szépen kitesztelted a feszeket külön-külön, most egyszerre kéne belőni, hogy minden mennyen frankón, valszeg tbb fesz kell majd kicsivel, amúgy, írogattad, hogy gta4-ben mennyi fps-t dobott, drasztikusabb lenne szerintem ha a vga-t is húznád (persze, hogy ezt biztosra tudjam mondani, kikéne tesztelni, hogy proci vagy vga limit van-e) -
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11526 üzenetére
K10 is csak 1333 MHz-ig kezeli a memóriát. Viszont az már más, hogy ha alapórajelen 1333 MHz-re állítod és elkezded húzni, akkor meddig tud elmenni. PL K8-nál, ami meg 800 MHz-ig kezeli a memóriát, húzással akár 1000 MHz fölött is képes volt működni a 800 MHz-es modul. Ilyenkor illik neki adni egy pici feszt. DDR3-nál nem tudom, hogy mennyi a tartósan maximum adható, de plusz 0,1 V még biztosan belefér.
-
CSiMi_
tag
S.O.S.!!!!!!
!!!!!!
!!!!
Nem jó valami... Benn volt ahogy legutóbb irtam, és kifagyott amikor a ramot nézte a primre! Kicsit elmentünk sétálni a nejemmel, mire hazajöttünk, nem mozgott az egér, aztán amikor újra inditottam nem indult el, mármint zúg, megáll, megintzúg, megintmegáll, ezt csinálta pár percig (kb. 10-12szer) és kikapcsoltam a tápot. :S mi lehet??? -
Kartács
aktív tag
válasz
Blaze71 #11521 üzenetére
C'n'Q Auto-n van! (+bár ez a hűtő állítható is de gondolom ez nem szól közbe).
Gyári hűtőt majd kipróbálom még ma este és írok,
bár meglepődnék, ha egy gyári hűtő jobban menne, de ki tudja?!RAM: G.Skill 4G 1600os van de ez csak 1333on fut...
1. miért?
2. feltolhatom BIOSban neki 1600ra (bármi fesz s egyéb beállítás nélkül)?
3. Érezhető a különbség 1333 és 1600 között v. jobb melyiken lenne jobb? -
-
jookomak
őstag
válasz
CSiMi_ #11519 üzenetére
Látom szép kis kálváriát jársz be ezzel a tuninggal. Sztem kezdd el újra az alapoktól. Minden beállítás vissza alapra, fesz-t is biosban a gyári értékre. Prime-olj egyet.
Proci fsb-jét kezdd el finoman emelni. ugye 333 az alap (?) mondjuk 366-ra, mert az szép kerek szám. ramokat így vissza tudod osztani 800-ra. prime. ha jó, jöhet az emelés.
400, 433 ugyanígy. ha elkezdi eldobni a prime, akkor jöhet +fesz lépésenként. hasonlítsd össze a bios-ban adott értéket a cpu-z szerintivel, mennyit droppol a lapod, kalkuláld bele azt is. aztán a mch-nak is adhatsz +0.1 v-ot, meg a ramnak is, de még mindig 800-on. aztán ha már stabil a proci, akkor húzd a ramot.(mire megírtam a postot, megoldódott minden
)
-
CSiMi_
tag
Nah, megvan mit nem bírt! össz annyi hogy 3 fsb-t le kellett venni!
Nem szereti, ha 1150 fölé megy a RAM nem tudom azt írja a ramom honlapja, hogy unbuffed, ez nem tudom mit jeleni, de szerintem valami olyasmi lehet, hogy nem engedi 1150 fölé...
Megy 2.2v és semmi gond, kötvehiszem, hogy nem elég neki +0.4v arra a 3 fsb-re-Amúgy próbáltam másik betűvel 2.66C és nem is indult el a win....
Nem lehet, valahogyan ilyen 1140 és 1149 közé belőni, úgy, hogy ne fsb-t használjon? Mert szerintem bírná ez az állat 1.3v-n a 4400Mhz-t -
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11519 üzenetére
hát ha eldobja magát akkor valami nem tetszik neki, mármint valamelyik alkatrésznek
szépen futtass le egy small fft-t 2 óráig, aztán egy in place larga fft-t, majd egy blend tesztet, mindegyiket 2 óráig, utána pedig játsz vagy 30-60 perc gta4-et. ha ezt bírja akkor stabilnak mondható, ha nem akkor valaminek még fesz kell, vagy túlmelegedik, vagy nem szereti azt az órajelet, vagy valami szorzót, beállítást -
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11520 üzenetére
Na, akkor vegyük végig.
Elsőre induljunk ki abból, hogy nézd meg a BIOS-ban, hogy a C'n'Q be van-e kapcsolva. Ennél a pontnál auto-ra kell tenni. Gyanús nekem, hogy ennyire melege legyen. Nálunk a 3,5-3,7 GHz-en szaladgáló 620-as gyári hűtővel az esténként 26-28°-os szobában Idle 33-37°, játékok alatt meg max 47°. Nálad valami nagyon nem jó. Szerintem tedd fel rá a gyári hűtőt és úgy is nézd meg.
Egyébként a procidból nagyjából ezt lehetnekihozni. Mondjuk mindet túlfeszelték és a legjobb léghűtéses eredmény 4,2 GHz körül van.
A táppal nincs gond. Mint számomra is kiderült, a Chieftech nem a legmodernebb és igazából csak címkézi a cuccokat, de minőségi. A konfigodnak bőven elég. Csak a pontos márkaneveket kellene megjegyezned, mert a Chifter és az FSB táp valami kínai utánzatnak tűnik a Józsefvárosi Piacról.
Chieftech és FSP rendesen.
A VGA-t azért kérdeztem, mert ha gyenge a tápod és a VGA sokat eszik, akkor kifulladhat, így nem kap elég anyagot tuningnál, vagy akár alapon sem a proci. Nálad elég sokat eszik a VGA, de a tápod bírja, így nem erről van szó. Szerintem a memóriának adj egy kis feszt, mondjuk 0,1 V-ot pluszban, vagy osszd vissza őket és úgy nézd meg. Persze csak akkor, ha a melegedési probléma megoldódik.
-
Kartács
aktív tag
válasz
Blaze71 #11516 üzenetére
1,45v fölé még nem vittem de már akkor is nagyon melege volt szegénynek.
-Gyári hűtőt még nem próbáltam ki gondoltam csak nem jobb ennél, de majd megfogom nézni akkor.
Akkor az én procimnak max 1.45v lehet adni ugye? (965ös)Most alap 1,4 feszen megy 3.6g-n viszont a hűtő minimum fordulaton (1400rpm) így 62°C ami szerintem sem a legegészségesebb.
Táp: Chiefter 550W (tudom nem a márkás kategória, de 1 táphalál után erre futotta még anno) majd valami FSB-t akarok beszerezni, de ez kevés lehet neki akkor?
Vga: 8800GTS640 OCAkkor lehet hagyom a tuningot egyenlőre (ha kevés neki a táp+hűtő) és majd visszatérek rá, ha lecserélem őket. Hűtőnek mit ajánlanátok még?
-
CSiMi_
tag
Na jó, most török szét valamit, tegnap több mint egy órát ment, most meg kilő.... ezt miért??? a fent látható beállításokkal, adtam rá 4 lépésnyi feszt, de mégis. Mi a F.szért?
Prime95
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
[Sun Nov 15 11:39:42 2009]
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
[Sun Nov 15 11:45:48 2009]
Hardware failure detected, consult stress.txt file. -
CSiMi_
tag
Asszem megvan a végleges beállítás!
FSB: 433 9x ~ 3897Mhz
SPD: 2,66D ~1151,78Mhz
CPU_Vcore: 1.25650v
CPU_Termination: 1.12v
DRAM_Vcore: 2.22v
MCH: Core: 1.12vA fúrcsaság ebben, hogy tegnap még ment úgy 1-2 órán át, hogy:
CPU_Vcore: 1.24375v
DRAM_Vcore: 2.18v
Ma meg 1 sec és kilőtt.... :S hogy ez mitől???Ja meg ez a progi CPUspeedpro azt írja, hogy 4012 Mhz xD állat... Ja meg GTA4 benchmark alap beállítással 33fps így meg 42,8 xD állati...
-
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11507 üzenetére
Azt azért megjegyezném, hogy a procid nem 90 nm-es, így nem biztos, hogy léghűtés mellett kellene neki 1,55 V-ot adni. Főleg amikor amúgy is melegedési problémáid vannak. Egyébként a gyári hűtővel nézted már? Igaz, hogy nekem Athlon-II 620-as van gyári hűtővel, de Prime alatt sem megy fel 57° fölé. Játékok alatt olyan 40-43°, csak a Dirt és a FlatOut UC izzasztja meg jobban, egészen 47°-ig.
A másik dolog, hogy amennyiben nem stabil, vagy még mindíg melegszik, akkor inkább járasd alapórajelen. Szerintem nincs olyan nagy különbség a 3,4 és a 3,8 GHz közt. Igaz, jobb ha nem szólok, hisz 3,7 GHz-en járatom a sajátomat.
Egy kérdés: Milyen táp van a gépben? Mert azért ehhez már kell valami minőségi darab. Csak a fagyások miatt kérdeztem, mert lehet, hogy azért nem bírja 3,8 GHz-en, mert kifogy a szuflából. Milyen videókártya van mellette?
-
Kartács
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Csütörtökön vettem a gépet szóval zsír új
Gigabyte 790XT-UD4P lap
965 proci
4G G.Skill 1600as ram.Hűtő az előző gépemről maradt [Zalman CNPS9500 AM2] csak az enyém full rész, de akkor ezek szerint ez már nem elég neki...
vagy én vagyok béna.
3,6G-n pörgetve alap 1,4v fesszel 64°C kis játék után.
-
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11511 üzenetére
ram hőjét kézzel, eddig 1-2 olyan modulról hallottam amiben már van hőszenzor
innentőm ömlesztve ahogy emlékszek a kérdésekre (3 vodkakör után, szorri):
szóval, 45nm-es procikat prime-val rédemes, 65nm-eseket orthossal.
ajánlott max. proci hőfok változó, proci válogatja, régiekben amiben még pl nincs védelem, ott halálig melegedik akár, maiak már akár biosból vezérelhetőek hogy hány fopknál is állítsa le inkább a gépet, az én e6300-am 65 fok alatt szeretett maradni, e felett már bekapcsolt a throttling, ami doibálta az órajeleket, és így az orthos eldobta a terheléses tesztet hibával.
vTT kikell tesztelni, adsz neki kicsit és azonos vcore feszen próbálod még fsb-ben húzni, ha megy még akkor jót tesz neki a vtt plusz, ha nem akkor tökmindegy, bár sztem neked jólesz fixen az 1.1 legalább nem kell a refekkel babrálnod
ha prime blend tesztel terheled a ramokat, akkor ja, kékhalál, vagy hiba, és akkor emeled még a feszt ameddig csöndbe nem megy hiba nélkül 1-2 órát a prime blend
proci hőfokra, ha pl leterheled orthossal, prime val, akkor lesz egy képed a 100%-os load hőfokról, a játék közben is ekörül lehet kábé
-
Kartács
aktív tag
válasz
CSiMi_ #11508 üzenetére
Na ezzel már totál más "eredményt" kapok...
Ez ha jól látom úgy testel, hogy 100%-ra kifeszíti a procit?70fok után kikapcsol a gép (amint BIOSban beállítottam) szóval ezzel most akkor nem tudom mi a tény állás.
Vagy van valami normál test mert nem igazodom ki rajta...?
-
Kartács
aktív tag
válasz
CSiMi_ #11506 üzenetére
Oksa köszi!
965ös szépséget próbálgatom most...
3.8Ghz-en kifagyott már alap feszen (1,4) amit emeltem 1,425 majd 1,450ig,
de itt már be sem töltött a win7 tovább nem mertem még menni bár ha nem tévedek (1.hszben is írva vagyon) 1,55v-ig (90nm) lehet húzni a feszt ezt még lehet kipróbálom (ha nem tévedek).Most visszavettem 3,7Ghz-re és alap 1,4v már megy 8 perce az ORTHOS , ha ebben lehet bízni.
Milyen progit ajánlotok tesztelésre vagy ez tökéletes?
------------------------------------------------------------------------------
Mik a tapasztalatok a 965ös procival kapcsolatban meddig lehet őket nyúzni (alap körülmények között, nem vízhűtéssel meg hasonlókkal)? -
CSiMi_
tag
válasz
Kartács #11505 üzenetére
Yolan a mester, ha tévednék, remélem kijavít. De szerintem 50-60 még nem vészes, DE! ha ezt az 50-60 fokot nyukalmi állapotban mérted, az már gáz! Mert akkor szerintem, terhelés alatt (pl játék) felmegy 70 fölé!
De 60 alatt nincs gáz. Szerintem 70 a felső határ de ez szerintem proci függő is, azt tudom, hogy a régebbiek többet ettek, ezáltal melegedtek is rendesen! -
Kartács
aktív tag
Hali!
Meddig "egészséges" egy CPU hőfoka és mi az a szint ami már káros lehet hosszú távon?
50-60°C ? -
CSiMi_
tag
A 420as, de még a 445-ös fsb is ment 1.1-el, csak te mondtad, hogy pakoljak még rá! De ha nem kell én visszaveszem
Amúgy most 420on van, de jó szorzót nem tudok találni rá sajnos, mert csak ezek vannak
2.0, 2.4, 2.5(csakA), 2.66, 3.0 a többi meg már magas.És akkor a CPU termination-t is növeljem??? Akkor lehet, hogy lejjebb megy a CORE_Voltage?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest